![]() |
Re: Benzina, motorina sau GPL?
diesel...ca si benzinarele are si calitati si defecte...motorul diesel fiind mai greu se duc mai repede articulatiile pe fata(in cazul in care motorul este pe fata)...oricum...am votat diesel...
|
Quote:
|
ex:audi r8 diesel....motor central daca nu ma insel....am dat si eu cu parerea
|
Quote:
|
nu are nici o importanta daca este sau nu in productia de serie...ideea este ca deviem de la subiect...eu sunt fan diesel si PROBABIL u esti fan benzina....am spus doar una din defectele diesel-ului.
|
Fratilor, mai exista si alte motoare diesel in afara de TDI...eu de ex am 1,9 multijet 150 cp, si vreau sa va zic ca nu cred ca ii sta ceva cu cilindree apropiata in cale...fie benzina sau diesel de la vag sau orice altceva...cine are benzinara pana in 150 cp il invit sa facem o liniuta sa vedem cat de ''sportiva'' este in comparatie cu motorul meu diesel...ca deja de noul diesel de 2 litri de la audi m-am lamurit, n-a avut nici o sansa...
Sa nu vorbim de benzinare cu turbo, ca acolo sar in aer si consumul si pretul masinii..asta e idealul pt o masina sportiva, dar tre sa fim realisti, cati ne permitem sau ne dorim o masina sportiva? unii sunt mai linistiti.. Ideea este urmatoarea: cu motorul diesel am consum mic daca merg linistit in oras (8 8,5 pe cand un benzinar de 150 cp nu scade sub 14-15 garantat), dar am si o enorma rezerva de putere atunci cand am nevoie sau chef.. |
Quote:
|
asta in pitesti....vino cateva zile in bucuresti si ai sa vezi cum sare la 15 ;)
|
chiar crezi ca prin pitesti se circula bine?
si am fost si in bucuresti cu el , si in sibiu , si in valcea , plus ca am facut tot transfagarasanul |
nu s-o circula bine, dar nici nu stai la un semafor 30 de minute si il prinzi de 20 de ori rosu pana treci.....sau o fi la fel peste tot?
eu cred ca nu apropos..consumurile date de tine sunt de pe transfagarasanul ala sau e consum de oras. la care ma refeream de fapt eu? |
spiderweb03 Faorte de acord cu tine. am un polo 1.9 tdi-pd. nu putini au fost cei care au ramas surprinzi de demarajul micului meu polo amarat de 1.2 sau 1.4:twisted: de exemplu cu un 1.6 16v ...pana ma prinde...mai are:lol: super multumit de TDI-ul meu care nu papa nici ulei nici nu fumega in exces. la consum nu mai zic.. 5 afara.. 7 oras. si cum ziceai si tu..rezerve de putere mari.;)
|
deci raspunsul meu la intrebare : turbocharged diesel all the way ;)
|
inainte eram fac benzina. Nu concepeam sa am vreodata diesel. Insa am facut un compromis si am ales TDI. Si nu mi-a parut rau. Acum ador aceste motoare, imi place feeling`u cand intra turbina in functiune :D :x
|
@spiderweb03 : tu te auzi ce spui? faci comparatie intre un motor aspirat si unul turbo? in afara de consum redus si cuplu mai mare,diesel-ul in ziua de azi nu mai are avantaje.daca tot faci comparatie cu al tau fiat 1,9 jtd da-te cu un 1,8 turbo de la vag (am ales acest motor pentru ca are cilindree asemanatoare si e acelasi tip de motor: turbo).iti garantez ca nu o sa ai prea multe de spus in fata lui,decat dupa vreo jumatate de km cand o sa inceapa cuplul sa isi arate coltii.in rest... cam nu prea ai ce face.si repet: nu mai faceti comparatie intre TURBODIESEL SI BENZINA ASPIRAT!!!
|
pai faza e ca multe dintre aspiratoare fac fata turbo dieselurilor dar alea care au turbo si sunt pe benzina sunt mult superioare fata de diesel , la fiabilitate nu stiu dar in rest da
dieselul e doar pt consum , atata tot |
Polo gt-tdi 131 cp + chip? it cam papa 1.8t-ul man. avand in vedere ca-i mai osoara ca o octavia exemplu..oricum ideea e ca benzina as prefera doar cu turbo. altfel nu prea... iar pt cei care spun de diesel ca e doat pt consum bla bla.. de 3.0 tdi 225 cp ce ziceti? sau 4.2 tdi? eu zic ca un 3.0 tdi face gti-ul din 2 miscari
|
Quote:
|
Quote:
|
3.0 tdi il face.. 225 cp plus cuplu enorm...acum fiecare isi lauda ograda...pana la urma tot acolo te duce? nu?
|
fratilor,o sa muriti cu tdi-urile voastre!!! daca tot le comparati atata,comparati doua masini cu greutate asemanatoare,cu putere asemanatoare,acelasi tip de motor(turbo) si daca e posibil acelasi coeficient de inaintare,dupa ce gasiti 2 masini care sa indeplineasca aceste criterii,le puteti compara.tu compari un motor cu cip cu unul fara,o masina cu cateva sute de kg mai usoara decat alta,pai ce faci?vrei sa ridici in slavi diesel-ul? pot sa incep si eu sa spun ca am auzit cazuri in care dupa ce pui cip la tdi-ul de 131 de cai poti sa ii spargi cutia sau alte presupuneri de genul.dar nu fac asta.stii de ce?ca nu imi place sa vorbesc aiurea ! si inainte sa spui ceva de vtec,intai documenteaza-te sa vezi ce inseamna ;)
|
passat 1.9 tdi vs avensis 1.8 vvti.. l-a cam spart passatu pe ala cu avensis.. apropo....polo-ul are 1200 kg. avensisul 1300. passatul vreo 1400 si ceva
|
v-tec :X :X.....
referitor la motoarele aspirate otto vs turbo diesel.....nu stiu ce va mai mira...asa-i pe orice forum auto...2-3 comparatii normale dupa care vine unu pe alta pagina sa faca o comparatie aiurea in tramvai...dupa care pe urmatoarea pagina se gaseste unu sa zica ceva de veyron |
passatul e turbo,avensisul e aspirat,tocmai ce scrisesem mai sus... :rolleyes2 ia incearca sa compari passat de 131 de cai cu avensis 2,2 de 150 sa vezi daca e acelasi rezultatul :)
|
asa pui si renault clio rs 200cp aspirat , mai pui turbo si cip si unde ajungi cu el ?:))
|
in pom :) ..
|
Quote:
|
Quote:
|
benzina punct.
|
duda.... ce te freaca asa pe tine? te-am jignit cumva? uite ca ai pierdut. ce-i ala prostreet? scuze nea' gica cunoscatoru:d fiecare isi lauda masina p-aici. oricum invidia-i mare:d nu mai postez aici ca postez degeaba. gata mai tdi-ul e varza
|
Benzina.
Prefer sa las dieselul pentru tractoare/camioane! |
motorina eu am un 300c 3000cc v6 218cp si sunt foarte multumit de el
|
Benzina clar. Acum am Logan 1.4, pana la sfarsitul anului vine un BMW 325xi :twisted:. De-abia astept sa vad reactia prietenilor cu TDI-uri, care zic ca sunt nebun ca imi iau benzinara cu motor de 2500cc.
|
benzinara atat aspirata, cat si turbo reprezinta un aspirator pt buzunar, respectiv turbo-aspirator....cei care au benzinare stiu despre ce vorbesc, mai ales in bucuresti...dar acu ce sa zica, ca sunt proaste ???? ai 300 de cai, cosuma 35, dar ce mai conteaza, dai fum la toti a semafor :blowme:
|
Quote:
|
Quote:
propun celor care sunt pro-benzina sa nu se mai oboseasca sa demonstreze unora ca tine de ce benzina e net superioara motorinei in cazul in care nu se indeplineste una din conditiile de mai sus. go triesel,go! :rolleyes2 |
Quote:
|
Quote:
|
Probabil ca cei care sustin cu atata convingere benzina nu au avut niciodata diesel, si nu ma refer la aro sau tractor, ci ma refer la un diesel modern, turbocharged...si poate de aia nu cunosc avantajele.
Eu am avut masina pe benzina multi ani, si de ceva timp am diesel, si nu mi-as mai lua o masina pe benzina pt ca nu are putere, cuplu si mai si consuma ca dracu. Altfel trage o masina de 150 cp diesel decat o benzinara de 150 cp (a se citi mai bine !!! ) Si referitor la zgomot...cand intra turbina e muzica pt urechile mele, benzinara cand ajunge peste 3500 de ture zici ca e o trompeta sugrumata :shock: |
Quote:
apropo...sunt si unele motoare pe benzina care daca ajung pe la 4500 (unele chiar 5500) incep sa au un sunet mult mai placut decat turbina ta :P (no offence) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:25. |
- Copyright 2026 4Tuning