![]() |
Re: Honda Civic 1,5 16v
mai precis, pe unde este circuitul asta?
|
sannicolau mare, la vreo 65 km de tm
|
3 Attachment(s)
poze cu guage boost montat pe masina :D
|
Io vad ca tu i-ai pus gand rau la masina asta:) glumeam....good job...sincer sa fiu cu tine nu ma asteptam sa iasa treaba...ai rupt gura targului...felicitari!
|
Ms domne a iesit chiar super bine dar pina la urma visul ramine un b16 turbo daca e putin noroc in preimavara asta si am pus mina pe o asa masina sigur va fi un proiect mare TURBO :D
|
pai si ce presiune face turbo acuma?
|
Cu ultimul reglaj am ramas la 0,6 bar dar nu e batut in cuie poate mai urcam putin .:???:
|
Eu as zice ca 0,7-0,8 sa fie maximul, ca e destul de riscant fara un soft smecher, si sa folosesti numa cea mai buna benzina (omv 100 sau petrom 99+). Cand vrei sa vezi cum stai cu alte masini, da-i un semn si se rezolva imediat;):twisted:
|
K mane azi am urcato in 0,7 mama ce mai trage de belea dar sincer mie cam frica sa ai dau pina in decuplare sa nu puste ceva cam tragic nustiu ce sa mai zic si de
dat nu prea stiu cu cine sa ma mai dau masini asa apropiate mie :???:. Apropo am o dilema ,o intrebare pentru cunoscatori asta nu o prea stiu sigur ,am scapato .,CE TAIE LA DECUPLARE ,BENZINA S-AU SCINTEIA?????. Ms. |
Din cate stiu eu taie benzina dar mai asteapta sa-ti confirme si altii ;)
|
asa stiam si io, dar poate stie cineva 100%
|
Pai ar fi cam logica idea. Daca Ecu taie curentul atunci benzina intra in camera de ardere dar nu va fi arsa :!: ceea ce nu ii bine pe cand daca taie benzina nu se intampla nimic
|
asa da... intercooler,ceas de presiune... asa mai merge :D
p.s. cat a fost ceasul de presiune? ca vreau si eu 2ceasuri.. de temperatura ulei si presiune ulei |
Quote:
|
SALUT...
felicitari pt prima honda civic TURBO din ramania...:rolleyes2(cred ca e prima ...nu?) o intrebare ...de la ce masina e intercoolerul ala?? |
super masinuta , am vazuto intro zii...superbe jentiile asa vopsite...si toba suna minunat:D
bafta in continurre.. |
Ms proiectul continua numa sa luat o mica pauza masina acum se relaxeaza pe o mocheta in garaj.
|
Ti-am urmarit topicul de la inceput, foarte placut surprins de ceea ce ai facut...cam cati cai ai la roata acum ? si cam cat te-a costat toata smekeria, te intreb, pt ca sunt unii dintre noi cu b16 care se gandesc la un Turbo...
Thanks si apropo vii cu masina la 4tuningday ??? |
Ms nu pot spune exact citi cai are dar pot spune clar ca merge destul de tare tinind cont de victime la o presiune de 0,5 bar ,crx 1,6 125 cp ,bmw e36 155 cp,e30 urs 170 cp ,ford probe turbo 2,2 146 cp ,renault 11 turbo multi cai nu se stie si aici treaba e relativa o data eu o data am luato de la el asta in contextul faptului ca r11 mergea la 1,4 bari si asta bate multe masini tari si totusi presiunea ideala in turbo la mine la ora acctuala ar fi undeva pe la 0,8 asta ca sa am grija de motor cu toate ca am trecut si de testul cu 1 bar dar acolo se schimba mult mersul masini ,nu risc oricum de acea astept montarea boost -contr-lului sa pot regla presiunea in 0,8 0,9 bar maxim si sa ramin undeva la bariera asta cind vreau sa ma dau ,exista in plan si un bloow-valve care va face si asta o treaba pe linga sowul de sunet ,turbina raminint permanent in ture la schimbarea treptelor.
Costuri daca te straduiesti sa faci rost de piesele importante ,turbina interculer tevi pentru dovn-pipe si altele importante nu iesi prea scump ,pe mine piesele mau dus undeva la 500e ,tinind cont ca manopera am realizato eu si mai un prieten am iesit IURES ieftineala ,un chit turbo comandat sare de 1800e ,bineinteles dispui de tot ce trebuie la un asa chit numa ca mai tre si meseriasul ,uni cer mai mult altii mai putin ,altii nu se baga la japoneze .8) |
Quote:
|
4 Attachment(s)
A mai aparut o turbina pentru un civic :D daca intereseaza pe cineva merge pe un crx s-au un civic dar ideal ar fi 1,5 16v de 90 cp,1,6 16v de 110 cp si 1,6 16v crx.
Si in sfirsit a aparut si radiatorul de ulei mult necesar :D:lol:. |
bai nebunule e smecher radiatorul, numai nebunii ai in cap !!
auzi tu.. turbo civic :)) hai sa ne auzim cu bine !!! |
si micutzele alea doua (masinutzele) au venit la pachet cu turbina si radiatorul !?! :lol::lol::lol:
super tare proiectul tau ... felicitari pt munca depusa si pt ideile indraznete ;) |
2 Attachment(s)
Nu am mai intrat de mult insa de lucrat am mai lucrat citeceva ,masina merge bene sa montat si radiatorul de racire a uleiului ,bloow-ul si mai multe ,as vrea o informatie de la cunoscatori .,citi cp are un d16 b1 ?m,s:lol:
|
ce loc ai iesit pana la urma la raliu?
|
nu exista b16 b1
sunt asa: pentru europa (EUDM) si state (USDM) urmatoarele motorizari si puteri: B16A1 150 cai B16A2 160 cai B18c5 192 cai in japonia (JDM) B16A1 160 cai B16A2 170 cai B16B 185 cai - motor care a fost pus pe civic Type R 97-00 doar in japonia B18c5 200 cai |
aaaaa, scuze am citit gresit, am vazut B in loc de D.
dar sa stii ca am cautat pe net o gramada si nu am gasit prea multe detalii despre motorul ala... oricum... ce am gasit am gasit ca este SOCH ( o singura axa cu came) deci maxim 110 cai poate sa aibe motorul ala. |
Quote:
|
Ai dreptate FANETE in legatura cu motorul toata treaba e ca seamana cu al meu identic numa ca are alt cod aceasi cai mi ia confirmat si PAUL cu type-rul ms de informatie.8)
|
always with pleasure :)
|
felicitari. ne-ai luat-o mult inainte.
vreau sa te intreb electronica , chiar si asa "street tuned" cum zic americanii , cine ti-a facut-o ? turbina , e T cat ? la 1.6 16v cu interne stock am discutat cu baietii de peste ocean si am inteles ca , cu un T3/T4 hibrid , daca mergi cu o presiune de 0,6 bar ai cca 200 de cai. daca e diferenta mare de dimensiuni intre turbina mentionata de mine si a ta inseamna ca poti da putin mai mult boost ca in fond acelasi volum de aer intra in motor , singura diferenta fiind ca la o turbina mai mare ii trebuiesc mai putine rotatii ca sa il introduca. felicitari inca 1data. pana acum aveam dubii dar acum m-ai inrait rau. |
am uitat sa te intreb.
schimbi la aceeasi turatie ? |
d16b1 nu e ala de pe del sol !? ala are 125cp parca
|
La o turbina mai mica trebuie sa dai boost mai mare ca sa impinga acelasi volum de aer cu una mai mare, dar si temperatura aerului este mai mare, lucru care nu e benefic pentru motor. Din cate stiu eu, turbina lu Giany e T2 si schimba in vreo 7000 rpm. E micuta turbina, dar asta a fost la indemana, din cate stiu eu. Mai multe detalii da Giany.
|
Ms PAUL de completare ai dreptate si cind ai ,ai turbina e un t2 ,electronica masini nu stiu ce sa zic nu am facut un soft nou pentru ca nu am simtit ca ar fi nevoie insa cele mai mari batai de cap in treaba asta le face MAP SENZORUL la care si eu am cam incilcit treaba la inceput ,cu mapul cel original la viteze mari ,adica cind incepea turbina sa aibe boost continuu ,mi se aprindea kek engine-ul si masina mergea in regim de avarie ,nu mai tragea turbo se auzea ca incarca dar nu mai avea benzina asta numai la viteze mari ,de pe loc a1 a 2 rupea rotile .
dupa care am gasit un map de hiundai cupe turbo si am incercat cu asta ,la inceput senzatie super impresionat ,scapasem de becul aprins din bord si masina tragea bine ,asa aveam eu senzatia si chiar asa si era in viteze finale era bine , la viteze mici exemplu mers a1 a1 din 2 mi in oras aveam probleme naspa ,masina smucea rau dadea in nas la schimbarea treptelor mai ales din 1 in 2 ,am zis ca na o fi din avans din altceva dar tot nu eram satisfacut vroiam sa pot sa ma si plimb linistit nu numa din 5000rpmplus ca aveam un consum monstru intre 15 si 18|100 cred ,asta nu ar fi fost chiar cea mai mare problema ,asa am si protejat motorul ,masina ne fiind utilizata zi de zi pe la piata ,cumparaturi etc,masina asta pentru mine a fost si va fi un cobai si o masina strict pentru rally ,citeodata ,curse legale ,ilegale ,circuit....de toate:D |
Acum ce sa zic sint mega multumit am reusit cam de 1 saptamina sa rezolv problema cu MAPUL imi pare rau ca nu pot sa spun aici ce am facut ,o singura persoana mai stie ce am facut ,CIOLI el a fost primul care a aflat ce sa mai am scapat de consumul monstru ,de fumul negru la relanti care aproape ca oprea motorul ,o ineca nu alta ,de mersul ala aiurea acum cind bag piciorul in acceleratie raspunde ferm si la mers incet e o placere sa merg ,bow-ul suna grav cu bost controleru e si mai iures reglaje fine si te dai cu cit vrei afara daca merg la drum lung reglaj pe 0,5 merge marfa cind ma minca talpa s-au vreo cursa 1 bar merge ,eu sincer m-am dat la 1 bar pe sfert de mila de nu stiu cite ori si nu se intimpla nimic absolut nimic si ma dau mult si tare nu ma joc.
Acum ce sa zic eu plecind de la un motor mic de 1,5 la inceput dupa ce am montat turbo eram socat nu stiam ce se intimpla cu masina ,parca intrasera demoni in ea asa simteam atunci acum m-am mai obisnuit eu cu ea s-au vrea mai mult singurele masini ce ridica pretentii fiind ctr-urile si civicul lui CIOLY nu pot sa ma bat cu ei dar e important ca sint linga ei in spate dar linga ei si asta inseamna mult pentru mine |
Treaba sta in felul urmator .,ori fac motorul asta iures ,adica sa il decomprim bine sa vin cu un t3 t4 si un intercoler mai mare atunci o sa pot merge cu 1,5 bar linistit si fiind turbina mai mare va intra mai tirziu putin dar va intra violent si multmai rapida incarcarea ori cealalta varianta 1,6 125 cp la baza stok si am din start pe la 40 cp in plus fata de ce are 1,5 ul meu si atunci la 190 cp altfel discutam si totusi ar mai exista o varianta pe care sigur o voi pune in aplicare ,motorul actual dus in extrem si vazut cit rezista ,vreau eu sa vad asta dupa care trecem direct la d 16 a2 :evil:
|
eu am motor de 125 de cai si sunt mai mult decat sigur ca dupa ce voi pune turbo nu imi va mai trebui motor mai mare ... o sa sterg pe jos cam cu aproape orice imi va iesi in cale :)
oricum mersi de info. iti sugerez sa nu pui turbina t3/t4 si sa ii dai 1.5 bar ...daca tii la pistoanele tale :) |
Asa arata o biela de d15b7 la 1.1 bar presiune. Nu stiu ce turbina avea, dar stiu ca Giany a mers cu mai mult de 1 bar si a tinut, dar nu stiu cat mai pot duce internele stock...:rolleyes2
http://img293.echo.cx/img293/3537/dsc019936gl.jpg |
am un motor de 1.6 16v complet. ai bani ?
fanete stie cum merge :) |
| All times are GMT +2. The time now is 09:04. |
- Copyright 2026 4Tuning