![]() |
Re: Porsche 944, M44-1983
4 Attachment(s)
Eu ti-am zis sa ai mare grija cu basculele - exact prinderea de bara stabilizatoare difera. Sunt 2 variante - poate ai noroc sa fie ce trebuie la tine.
Eu la mine am sablat si vopsit electrostatic basculele vechi - am pus bucșe si pivoți noi. (la cele de 924 din otel se pot schimba usor). Nu am gasit decat bascule SH si aratau mai prost ca ale mele. Eu am bara stabilizatoare altfel si mai mult te incurc daca pun poza cu 924. Vezi aici la 944. (ai si varianta turbo si simplu). Spor la montaj - daca ai ce trebuie merge repede. http://www.autoatlanta.com/porsche-p..._944_parts.php |
Multumesc, am inteles ce gresesc, incercam sa o pun pe sus, de aia nu mergea, incerc luni.
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
|
Cat de impecabil arata pe sub ea,chiar de colectie masina.
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Problema cu ceasul de kilometraj, nu merge partea care inregistreaza km parcursi si jurnalierul, am demontat si am gasit o rotita din plastic sparta. Este cea antrenata de motoras.
Se poate cumpara de undeva sau confectioneaza cineva? |
Am cumparat o rotita, sa vedem daca este cea buna. Bine ca nu este greu de demontat-montat la loc.
http://www.ebay.com/itm/20x23-Cog-Ta...53.m2749.l2648 |
Pentru ca ma plictiseam, dupa ce am facut curat in M 190 si P 944, am demontat toate furtunele de la istalatia de racite, am curatat, spalat si uns colierele, debitmetrul, clapeta de acceleratie. De miine incep sa curat filtrul din rezervorul de benzina, am vazut pe youtube niste filtre de speriat iar lucrearea nu este grea, apoi o sa incerc sa repar bordul, are citeva crapaturi.
Simbata sper sa fim prezenti la ATA si sa ne vedem pe pista. |
Tu la ce clasa te-ai inscris sau intentionezi sa te înscrii?
Am văzut ca te poți înscrie pana vineri inclusiv. Sper sa pot sa vin si eu. Eu zic ca o sa mai fie inca 1-2 Porsche 924 in afara de masinile noastre. |
La clasic, la ce altceva? mergem sa ne dam, nu sa facem performanta. A trecut vremea aia, acum ma uitam la niste curse pe circuit cu masinile noastre, doar ca acum 20 de ani in urma.
Si eu sint presat de timp, vin dimineata, dupa prinz am o nunta, apoi duminica devreme sint prezent, nu pot rata asa eveniment. Sa vii devreme sa ne aranjam stikerele. |
La experti/performanta nu poti ca ai nevoie de rollcage si omologare FIA, casca etc.
Dar de data asta sunt mai multe clase la care poti sa te inscrii fara sa ai toate cele de mai sus. |
Am inlocuit rotita, dar am ramas fara baterie, a decedat peste noapte si nu am facut proba. Am inlocuit si afisajul la ceas (am gasit in Germania la 38 euro pe ebay) dar cind am facut proba am vazut ca becul lumineaza cind nu am farurile aprinse si se stinge cind aprind lumina, este corect? sa nu montez si sa mai desfac inca odata.
|
este aprins in apbele situatii. cand ai farurile aprinse lumineaza la fel de tare ca becurile de la instrumente si cand le stingi lumineaza mai tare(probabil ca sa il vezi ziua). Verifica sa ai becul potrivit.
|
Rezolvate, ceasul si jurnalierul de km, schimbat ulei si adaugat Protect Motor de la Liqui Moly. De data asta am pus 20W50 si vad ca are presiune mai mare, peste 4. Are cauciucuri noi de vara inca dinainte de Titi Aur, 205/55 fata si 215/55/16 spate, sta foarte bine pe sosea.
|
7 Attachment(s)
Am inceput cumparaturile de black friday, jante originale de 15", bara fata, spoile, amortizoare cu arcuri sport reglabile, tampoane amortizoare, proiectoare noi pentru spoiler. Imi fac de lucru pentru iarna asta.
O parte din piese vor fi de vinzare, im functie de ce inlocuiesc, spoilerul de pe masina si cel din poza, jantele pe 16"cu cauciucuri noi de pe masina, arcurile sport, axa volan. Acum caut sa cumpar semnalizatoare si proiectoare pentru bara rosie, daca are cineva va rog sa-mi dati mesaj. |
Am vrut si eu sa cumpar jantele astea si am renuntat. Cele de pe masina ta par de 15"- zici ca sunt de 16" in realitate?
Eu am un set pe 16" - cel de pe masina (de 15") as vrea sa il schimb dar nu am pus anunt inca. |
Pe masina am jante de 16 cu cauciucuri noi de vara 205/215-55-16, le-am luat inainte de Titi Aur, astea sint de 15, le vopsesc si pun cauciucuri 205/215-55-15 de vara, oricum nu merg iarna.
Nu am inteles ce ai zis de jantele tale, vrei de 16 pentru masina? Ce stiti se potriveste bara rosie pe masina mea fara alte modificari? mie mi se pare ca pastreaza curburile si ca nu ar fi probleme. |
1 Attachment(s)
Le-as fi vrut eu pe phone dial - daca erau pe 15" dar cu J mai potrivit si sa mearga si ET-ul (sa nu atinga undeva).
Pe 16" am deja D90-urile care imi plac mai mult. Intre noi fie vorba la cat de rigida e suspensia la 924 jantele de 16" nu prea sunt bune. Iar cu cele de 17" ai deja senzatia de kart - nu de masina. Cred ca 15" ar fi cel mai bun compromis. Cu alte cuvinte ai facut o alegere buna. Jantele sunt de calitate - pretul era ok, diametrul de 15" este ideal, modelul ala vine bine pe 944. (cel mai bine chiar in viziunea unora :D). |
Un minim necesar ca sa montezi bara pe masina "by the book" este ranforsarea de bara (cea din aluminiu) si elementul dintre faruri ( cel pe care este aplicat emblema cu Porsche.
|
1 Attachment(s)
Multumesc pentru sfat, incep sa caut.
Am luat de pe ebay un chedre pentru portbagaj, sint curios daca merge, incerc in wk-end. Caut in continuare si nu gasesc chederele pentru usi si geamurile usilor, daca aveti o sursa va rog un semn, cele bune. |
2 Attachment(s)
Alex daca ai elementele necesare pentru bara si eventual semnalizatoarele si proiectoarele da-mi un semn.
Azi am primit setul de furtune de la intalatia de racire, le-am comandat pe ebay, sint deosebite, iar cind va fi vreme mai buna le inlocuiesc. Daca are cineva nevoie de orice furtun vor fi disponibile ale mele de pe masina, cel lung este nou pus in vara. |
3 Attachment(s)
Am vopsit primar jantele, urmeaza ca sa facem butucul si partea interioara a bratelor in culoarea masinii(zona cu gaurile de prindere), sa caut cauciucuri de vara 205-215/55/15, sa vopsim bara si apoi sa asteptam primavara sa lucram iarasi.
|
Au sosit cauciucurile 205/55/15, mai am nevoie de 215-225/55/15 pentru spate, nu prea gasesc.
Apoi am vorbit sa duc scaunele la tapiter, vreau sa repar sezutul, am luat burete sa-l inlocuiesc, in rest pauza. |
Ma gindesc sa modific evacuarea, sa o fac mai zgomotoasa si eficienta, caut dar nu gasesc un atelier cu experienta, aveti idee despre asa ceva?
|
jantele sunt criminale.
|
Inca nu sint gata, mai urmeaza vopsirea in culoarea masinii a zonei de prindere a piulitelor, spitele mai precis.
Ieri am dus si scaunele la tapiter, sa schimbe buretele, sper sa iasa bine, materialul huselor ramine cel original. |
Am scos scaunele sa le repar sezutul, am pus un burete nou si am observat ca scaunul din stinga are adausuri de 1 cm pentru inaltare intre suport si sina, in dreapta nu are. Care este varianta corecta?
|
4 Attachment(s)
Am facut adaosuri pentru inaltare si pentru scaunul din dreapta,
Azi a sosit toba si tips-ul, din pacate boul la care am comandat nu a pus si teava, acum va trebui sa platesc inca o data transportul. |
4 Attachment(s)
2 jante au fost vopsite si montate, arata mult mai bine cu putina culoare de contrast si cauciucuri noi. Urmeaza si fata saptamina aceasta, apoi esapamentul saptamina viitoare, aminat din cauza vremii de iarna.
|
Ce a facut la scaune in afara de schimbat buretele? Ai poze cu ele inainte?
Nu prea gasesti un tapiter care sa faca scaunele sa arate cum trebuie. Oricat ai cauta. Materialul l-ai avut sau l-ai cumparat acum? |
A folosit husa originala, buretele nu a fost schimbat, doar putin refacut, un nesimtit care mi-a luat o placa din cel mai bun burete, am vazut abia cind am montat scaunele, este oricum mai bine.
Ai dreptate, nu mai gasesti meseriasi, doar hoti si mincinosi, asa ca singura varianta este sa ne implicam mai mult singuri, va fi o satisfactie in plus. |
2 Attachment(s)
Ieri am montat noul esapament sport, teava de dupa catalizator, toba finala si un tips, toate de la Pilot, lucrarea facuta in Voluntari la Pilot Power, meseriasi, in 2 ore a fost gata, piesele au costat 600 cu transport, manopera 350.
Rezultatul este destul de bun, un sunet infundat, mai pronuntat mai ales la viteza sau reprize, dupa ce montez si noile jante cu cauciucuri noi 205.55.15 o sai fac o proba de demaraj, viteza si consum. Nu am facut poze cu esapamentul dar are acelasi traseu cu cel vechi, doar ca dimensiunile sint mai generoase, cu diametre de trecere de 63 mm. |
2 Attachment(s)
Am incaltat mindra cu ocazia Pastelui, jantele refacute, idreptate, vopsite in cimp electrostatic si cauciucuri noi, arata ca un Porsche adevarat. Din pacate nu stiu unde am pus capacele, mai caut.
|
6 Attachment(s)
Ajutor, am urgent nevoie de jambe (suporti amortizoare fata) de 944, distanta intre gauri 52 mm, suporti bara fata pentru modeleul 951, un arc fata, chedere usi, geamuri usi, alte maruntisuri.
Am lucrat cite ceva, revopsit etriere, inlocuit coloana directie, vopsit arcuri, dar m-am blocat la suporti de amortizoare, nu se potrivesc. |
1 Attachment(s)
Am reusit sa fac suporti pentru consola barei, am montat consola si bara de proba, urmeaza sa modific suporti laterali, prinderile in aripi si sa vopsesc bara.
Jambele sint la uzina la MFA sa le refac prinderile de fuzeta, amortizoarele la un atelier in Bucuresti pentru reconditionare, mi-au promis ca vor fi ca cele sport si reglabile, adica mult mai tari. Am vrut sa pun arcuri sport dar cele cumparate de la Horatiu din Turda nu sint complete sau pentru aceasta masina, din pacate la fel ca jantele m-a pacalit. |
Am uitat sa intreb daca stie cineva unde gasesc proiectoare si semnalizatoare, nici pe ebay nu am gasit.
|
2 Attachment(s)
Am terminat modificarile, bara fata s-a incadrat perfect, am pus proiectoare, semnalizatoare, racirea este mai buna, amortizoarele modificate se comporta excelent, am refacut geometria fata, echilibrat roti, cu esapamentul nou si rotile actuale masina are reprize mult mai bune, iar stabilitatea este foarte buna.
|
|
1 Attachment(s)
Multumesc, pentru urmatoarea perioada pot fi folosite cele de pe masina, la iarna mai vedem.
Acum am primit kit-ul de reparat pivoti din bascula fata, 500 lei, am comandat pe 11 si a sosit azi, cel mai rapid transport cu DHL. |
| All times are GMT +2. The time now is 00:45. |
- Copyright 2026 4Tuning