Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Jante Cielo pe 14, fara modificari fata de stock - alegere grea :) (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/42012-jante-cielo-14-modificari-stock-alegere-grea.html)

Alecz_ar 09-07-07 14:42

Re: Jante Cielo pe 14, fara modificari fata de stock - alegere grea :)

As alege OZ

Geo_ZGA 24-07-07 18:15

1 Attachment(s)
Si ca sa inchid thread-ul asta, atasez poza cu ceea ce am pus ieri pe masina. Sunt OZ Hydra pe 15, etalon 38 parca...buza aripii spate tot trebuie indoita :)
Anvelope Toyo T1R 195/50/15...super aderenta, nu mai merge sa dai 'scart" cu astea :)
Din partea mea se poate inchide.

I5@k 29-07-07 20:34

pt marimea de jante care ai zis u k leai pus a trebuit sa faci ceva modificari la aripi??...ziceti niste modele de jante ...faine....cu buza.sa fie mai late ..

webcathos 29-07-07 22:36

Sa le stapanesti sanatos si sa ai parte de ele Geo!Da ce cauciucuri beton ai...seamana cu ale mele!!! :)

Geo_ZGA 30-07-07 10:49

Quote:

Originally Posted by I5@k (Post 1019891)
pt marimea de jante care ai zis u k leai pus a trebuit sa faci ceva modificari la aripi??...ziceti niste modele de jante ...faine....cu buza.sa fie mai late ..

Inca nu am facut, dar trebuie...pe fata nu ai nici o problema, dar pe spate e alta "mancare de peste" :lol:
ET e 38 (daca nu ma insel), e destul de bun, dar tot atinge pe spate la buza aripii. Am luat azi un ciocan de cauciuc si azi ma apuc sa stramb buza aripii spate. La fiecare hop mai maricel atinge de anvelopa. Daca mai am si greutate pe masina am pus-o.... Si la mine inca e bine, are pachet "de drumuri grele", adica e mai inalta un pic, dar destul de moale.
O sa-i indoi buza spate si pe viitor o sa-i intaresc amortizoarele.

daca nu pui o suspensie sport eu zic sa nu te bagi la jante cu "buza lata". Si asa e posibil sa-ti atinga daca pui jante f late pe spate si nu umblii la aripa. Model misto (care imi place mie) ar fi Borbet A, au niste latimi de innebunesti... Se gasesc destule modele de jante, daca ai rabdare cauta la cativa producatori pe site si vei gasi.

Ms webcathos, da...seamana cu ale tale :lol: Sunt f multumit de anvelope.

webcathos 30-07-07 22:30

Si eu am indoit buza si am ET 42!Da si eu sunt super multumit de caucioace...

Lao 30-07-07 23:06

Tu să vii să iei braţul de ştergător. Dacă nici când e gratis nu vii să-l iei, ce să mai zic dacă era pe bani? Până joi sunt in Bucureşti. De joi seara incolo 2 săptămâni nu mă mai prinzi. ;)

Geo_ZGA 30-07-07 23:08

Cine Lao? Eu??? Nu cred ca de mine e vorba...
Noi ne vedem joi, cred ca atunci imi stramb si buza aia, ca nu am cand zilele astea.

Lao 30-07-07 23:34

Nu tu, webcathos ăsta dinaintea ultimului meu mesaj. :lol:

Joi plec spre Craiova, apoi in vacanţă. Ne mai vedem pe 23 august. ;)

Geo_ZGA 31-07-07 12:38

Aaa, ok...ziceam ca poate primesc o mana de ajutor ;)
Nu-i nimic, ma descurc eu cumva intr-o seara...cu ciocanelul de cauciuce :D

I5@k 01-08-07 18:55

deci.........zicetimi o marime de jante si de cauciuri care sa intre pe masina....si in fata si in spate....fara nici o modificare....!

webcathos 01-08-07 18:57

:) !N-am cum sa ajung Lao...nu putem face cumva sa mi-l trimiti prin posta!Oricum pritenul care are nevoie de el a gasit unul de dacie si la montat!Dar daca esti dragut si il poti trimite prin posta....

Lao 01-08-07 21:12

Eu acum văd că eşti din Tulcea. Dacă s-a rezolvat nu e problemă. Decât să stau şi pe la cozile de la Poştă mai bine pas.

webcathos 02-08-07 09:55

Bine atunci...ma bucur ca nu te-am incurcat!Mersic oricum.

I5@k 02-08-07 10:45

raspundeti si mie la ce vam rugat sami ziceti!!! (mai sus)

Geo_ZGA 02-08-07 11:26

Iti intra si pe 15 si pe 16....si aici ma opresc ca sa nu exagerez. Cu cat maresti diametrul jantei, cu atat trebuie micsorat talonul anvelopei, ca sa pastrezi aceeasi dimensiune. Latimea nu e nici ea o mare problema, atata timp cat ai etalonul bun (sa zic 40). Eu am ET 37 (m-am uitat acum 2 zile la janta) si atinge in buza aripii spate. Normal ca nu poti bune jante cu o latime f mare, ma refer la jante normale.
Ideal zic eu ca ar fi 195/50/15, J 7, ET 40 (sau hai si 38, fiindca mie cu 37 mi-ar mai trebui 1-2 mm ca sa fie ok).

Am muncit acum 2 zile vreo 2 ore... am reusit sa indoi cat de cat o singura buza, pe stanga spate. Pe dreapta nu am putu sa dau jos janta, am prezoane diferite fata de restul si sunt de 17, nu de 19 cum e coarba. Nu am avut nici tubulara de 17...deci ghinion, ca nu am putu face nimic, nu e loc sa dai cu ciocanul. Oricum, am batut la buza aia de m-am plictisit, nici nu-mi mai simteam mana...a drq, tare mai e tabla aia. Concluzia e ca tre sa mai fac muschi :lol:
Si nu mai zic ca mi s-a luat si vopseaua de pe prag, unde am pus cricul... prost gandite cricurile astea.
p.s: am dat cu ciocan de cauciuc, nu de metal, ca rupeam tot... si oricum a crapat un pic vopseaua pe la marginea buzei.

Lao 02-08-07 12:03

Crapa vopseaua garantat, cu orice ai da.

webcathos 02-08-07 13:35

Eu am dat cu ciocan de fier si am indoit-o...a crapat vopsea foarte putin.Da si tu mai cu grija asha.Oricum eu am vopsit partea de jos a masinii si nu se mai vede acum.Daca iti sare vopseaua te duci si faci 200 g pe calculator si dai cu un aerograf in zonele unde sare!!!

Geo_ZGA 02-08-07 13:40

Am dat cu grija, dar daca dau cu mila muncesc 3 zile la ea :lol: Nasol e ca pusa pe cric e f incomod sa dai de jos in sus.
O intrebare tampita: unde naiba sa pun cricul pe spate ca sa stea cat mai bine? Eu l-am pus pe prag, chiar in capat, unde e mai rezistent, dar mi-a harjait toata vopseaua de pe portiunea unde venea prins...
O sa iau si 200g de vopsea, dar nu acum... problema e ca peste o saptamana plec in concediu si trebuie sa rezolv aripile, ca sigur o sa-mi atinga. Sa fac rost de o tubulara de 17 si ma apuc iar de ciocanit. Sau, daca am bani, ma duc direct in service cu ea si pun un tinichigiu sa bata la ea.

cristian.marcoci 08-10-07 14:25

cine vrea sa tunam o leganza?

cine vrea sa tunam o leganza?
am leganza, am ceva bani, am scule, am relatii la diferiti furnizori si producatori, caut un fan leganza cu garaj sau atelier (eventual cu elevator sau rampa) sa le facem impreuna. daca ai si putin spirit artistic, va iesi ceva fain si cine stie...

B-64-KTL 31-03-08 11:00

Haide-ti ca-l readuc eu pe prima pagina, cum am facut si cu cel cu suspensia. Vreau sa-mi cumpar jante dar le vreau pe 14" (nu-mi schimb parerea dooarece nu vreau mai mari, deci este batut in cuie cu toate ca stiu avantajele celor pe 15"). Ajuta-ti-ma si pe mine cu datele despre J si ET. J-ul din cate stiam eu ar trebui sa fie 6 sau 6,5 dar la ET nu mai stiu si nu vrea sa-mi atinga in aripa ca este proaspta vopsita si proaspat lasata. Bugetul ar fi de maxim 400 de euro. Eu ma gandeam la OZ 5 Star 6X14 LA 373 RON sau MAK X-Treme Hyper Silver 5.5x14 LA 348 RON.

Geo_ZGA 31-03-08 11:49

pai ambele marci sunt bune... dar OZ e peste Mak, zic eu.
poti sa mai cauti, mai sunt modele si marci destul de bune... mai uite-te si pe paginile anterioare, ca mai pusesem si eu poze cu jante.
ET-ul ar trebui sa fie minim 38-40... cam asa, ca sa nu atinga de aripa. cu cat e mai mare, cu atat e janta mai in interior. dar la jantele pe 14 nu cred sa ai probleme cu atinsul.

B-64-KTL 31-03-08 11:51

O sa mai dau o tura si pag anterioare cu toate ca aseara cred ca la recitit pe tot. Eu am avut probleme cu rotile pe 14, imi atingeau si alea, cred ca din cauza amortizoarelor dar s-a rezolvat acum cu ajutorul suspensiei si am si indoit buza aia.

B-64-KTL 01-04-08 17:34

Am gasit dupa lungi cautari pe toate site-urile MAK X-treme si le voi achizitiona joi, cand voi pune si poze. Gasisem si OZ-uri dar depaseau bugetul si in plus ca MAK-urile vin si cu o reducere destul de frumusica. Cum zicea si Geo ceva mai in urma thread-ul poate merge in jos din partea mea.

kamikaze69 01-04-08 19:13

is curios sa vad cum vin pe masina ? :)

l@uryo_bo$$ 01-04-08 22:56

1 Attachment(s)
Salut vreau sa va intreb si eu daca pun pe cielo jante pe 15 <am pe ia suspensie stock>>imi atinge undeva mie imi este frica sa nu atinga in partea din fata in telescop ca am pe 13 si nu e loc mult intre roata si telescop ,pe astea le vreau

Geo_ZGA 02-04-08 10:35

citeste si tu tot ce s-a scris pe paginile astea, mai ales pe ultimile... ai explicatii cam la tot ce se poate intampla. singura problema intampinata de mine a fost aripa spate, unde atingea si a trebuit sa stramb buza aia, dupa care sa o vopsesc.
sunt frumoase jantele, dar nu stiu cat de bine dau pe cielo...

D o n n 02-04-08 13:47

mie unu imi plac astea spitate...da alt aspect la o masina;) aripile spate trebe modificate lauryo

l@uryo_bo$$ 02-04-08 17:09

Deci pe fata nam probleme doar pe spate trebuie sa stram buza.??
Ms o zi buna...

B-64-KTL 10-04-08 19:37

6 Attachment(s)
Poze cu jantele mele:

l@uryo_bo$$ 10-04-08 19:41

pe cat sunt.....14 ???

B-64-KTL 10-04-08 19:49

Da sunt pe 14.

Snapy_xxl 10-04-08 21:17

Hop si eu in curand (cred) pe 15" :D

Geo_ZGA 10-04-08 22:40

bravo, sunt frumoase... OZ 5 Stars :D, o sa le vezi pe primele pagini, le luasem si eu "in vizor"... doar ca pe mine nu m-au incantat pe 14, am vrut mai mari un pic :D
sa le stapanesti sanatos si sa ai grija la gropi. oricum, sunt mai rezistente decat am crezut, mult mai mult decat alea de tabla... am probat pe pielea mea, tu sa nu incerci :lol:

l@uryo_bo$$ 10-04-08 22:42

Si ai facut vreo modificare sa pui pe 14 ....ca eu pe a mea am pe 13 si nu styu daca trebuie sa fac ceva modificari sa pun pe 14??

Geo_ZGA 10-04-08 22:47

nu iti trebuie nicio modificare pt 14. tot ce trebuie e sa respecti diametrul anvelopei de 13. nu stiu pe unde il am notat, dar ma uit maine la birou si iti spun, ca aveam un site unde iti poti calcula anvelopele, cand treci la alte dimensiuni ale jantei.
de la 15 in sus iti atinge in buza aripii spate... si despre asta s-a mai vorbit.

l@uryo_bo$$ 10-04-08 22:52

OK Te uiti maine si imi zici si mie cum sa calculez sau cum sa fac /.....
Ms o zibuna....adica o seara buna

Geo_ZGA 10-04-08 22:56

hai ca la asta nu m-am gandit... pai pe 14 am avut eu din fabrica cu dimensiunile 185/60/14. tu cat ai: ?/75/13? cred ca 185/60/14 merg perfect... din moment ce fabrica daewoo le-a pus pe masina, dar cel mai bine e sa verifici maine cu site-ul ala. o seara buna si tie.

l@uryo_bo$$ 11-04-08 01:15

Da eu am din fabrica pe 13 asa a fost si nu styu sigur cat am dar stiu sigur ca este .,../75/13..parca 170/75/13
................NOPTE BUNA..

B-64-KTL 11-04-08 11:40

Eu am avut 175/75/r13 si cu toate ca aveam amaortizoare si arcuri noi imi atingeau astea pe 14" de tabla (erau de pe un ursulet) in buza aia la greutate si la hopuri. Eu am indoit buza aia si nu mai am nici un fel de probleme (ma ajuta si suspensia acum). Deci este posibil sa atinga dar este posibil si sa nu atinga. Geo le-am vazut acolo pe pag si am avut de ales intre MAK X-treme si OZ. Am primit mai multe sfaturi ca OZ sunt mai bune si asa m-am decis. Nu vrea sa incerc dar mi-e cam frica la borduri (cand o conduce mama din cand in cand). O sa-i iau si anvelope cu protectie si atunci o sa fie cat de cat mai linistit.

All times are GMT +2. The time now is 00:58.

- Copyright 2026 4Tuning