![]() |
Re: 1.4 TSi 140 cp vs 2.0 tdi 140 cp
Cu 1.4 TSI nu am mers decat pe Golf V GT, varianta de 140 de cai si am ramas placut impresionat din toate punctele de vedere. Consum 7-8 in oras la un mers normal, si maxim 10 la mers sportiv. Afara am scos si 5 la mers okei. In schimb am mers cu Caddy, Passat, Golf V toate 2.0 TDI si pot spune ca ai senzatia de cuplu dar kilometrajul debea urca. Iar diferenta intre Golf-uri (TSI vs. TDI) a fost mare in favoarea TSI-ului. Pentru acel litru in plus la consum in oras chiar nu se merita sa iei TDI avand in vedere ca altfel trage TSI-ul.
|
Weekend asta am facut cam 600 km cu Seat Leon TSI. Sincer, nu stiu ce motor era dar avea 77kW in certificat. Si era motor mic oricum. Cutie manuala 6 trepte. Mers pe autostrada in regim de 140-170kmh cu varfuri de 190kmh (era la blana). Cam 20% din distanta mers la 60-100kmh din cauza blocajului trafic.Consum mediu pe aprox 600km undeva la 7L/100km.
Masina are cuplu, urca fain de tot in ture (mai ales la turatie mare si 'sare' fain de tot de la 140kmh la 170kmh). Dar sigur nu era motorul de 1,4 si 140CP. Ceva 1,2 cred :) dar uimitor de 'vioi'. 140CP diesel am mers pe Seat Alahambra. Cam 1600km. Consum redus (nu mai tin minte exact dar stiu ca la peco ma uitam daca nu e blocat ceva la pistol ca tot sarea. Era de fapt plin dar mie mi se parea ca prea putin a intrat). Viteza medie autostrada 140kmh (varfiri de 200kmh destul de multe si depasiri la 170-180kmh si mai multe). Acu depinde si pe ce masina e pus. Daca e vorba de un Golf sau Seat Leon, as alege 1,4TSi. Daca e ceva mai greu, gen Alahambra and such, TDi de 140CP (mai ales daca masina e incarcata si facuta pentru drumuri lungi). |
Quote:
In cazul de fata e vorba de doua motoare turbo (turbodiesel TDI, si turbobenzina TSI). Daca te uiti in graficele puse de GTR o sa vezi ca in privinta cuplului maxim (linia verde din grafic=max torque) la TSI cuplul maxim este disponibil pe o plaja mai mare de turatie, cam de la 1500 pana la aproape 4000 rot/min, in timp ce la TDI plaja de cuplu maxim este mai redusa, cam de la 1700 la aproape 2600 rot/min... . Deci e cu totul alta mancare de peste turbo benzina fata de benzina aspirat, si tinand cont de cuplul maxim la turatie redusa (aprox ca la turdodiesel) in mod sigur si consumul va fi mai mic decat la benzina aspirat. Explicatiile puse de GTR au legatura cu puterea motorului (turatia / kw). Tinand cont de graficele alea de cuplumaxim am mari indoieli ca un TDI de 140 cp poate ''sa mictioneze'' pe un benzinar TSI 140 cp...;) Din pacate ''diferendumul'' se poate rezolva doar printr-o proba practica, pana atunci fiecare poate sa-si dea cu parerea ca doar e democratie :D, iar discutiile pro si contra pot continua la nesfarsit... :lalala::lalala::lalala: |
Asa cum unii au senzatia ca tsi trage mai tare pentru ca urca mai mult in ture si tdi e mort...asa altii au impresia ca tdi e racheta din cauza cuplului,iar tsi e mort...TREZITI-VA!!!! Amandoua au 140 cai putere...nu exista ca una sa traga de 120 si una de 160....decat daca una dintre ele are anumite probleme tehnice...diferenta o face consumul care apropo nu este de doar 1-2 litri....decat in foarte putine situatii,gen mers constant la anumite viteze destul de mici...
|
perfect de accord cu tine Alex. La mers alert diferenta creste mult.
Din ce spun propietarii cinstiti si atenti la pompa, la vieze mari paradoxal turbo otto nu consuma zabil mai putin la viteze mari comparat cu otto aspirat de aceeasi putere. Spun paradoxal pentru ca turbina ar trebui sa imbunatateasca mult consumuldar nu prea se vede.. @capricosti stiu ca parte din ce am scris se aplica doar la aspirat(am si specificat), la tsi zona de eficienta maxima nu o stiu si este in functie de presiunea de supra alimentare si raportul de compresie ca si la diesel de fapt. La diesel consumul specific cel mai mic se atinge in general la turatia cea mai mica la care poti obtine cca 75% din presiune de supra-alimentare dar este rezonabil dupa 60% De exemplu pt motrul asta de 2.0, o treapta de overdrive in care sa ai 150-160 la 2000rpm ar aduce consumul minim (la viteza asta) dar nu ar fi semnificativ mai mic decat la 2800-3000 (cum e la mine e ex) Boost-ul la otto nu poate creste foarte mult pt ca ar creste mult pretul turbo-compresorului, dieselul functioneaza cu exces de aer ceea ce permite o temperatura mai scazuta pe evacure decat la otto nde amestecul poate fi sarac la sarcini mici dar trebuie sa fie precis la sarcini ridicate. |
stiti ceva despre tipul de motor cba de pe passat 2.0 tdi ?
|
Quote:
Ca exmplu, daca mergi cu amandoua in a 3-a de la 40 la 70 km/h, o sa rupa TDI-ul, de la 70 la 100 km/h o sa rupa TSI-ul. Deci la mers normal TDI-ul este ajutat de cuplu (putere maxima la turatie mica) si este superior TSI-ului, la mers sportiv TDI-ul este DEzavantajat de scaderea cuplului si turatie maxima mai mica, benzinarul este avantajat de turatie maxima mult superioara si o scadere mai putin abrupta a cuplului! Dealtfel se si vede in grafice ca TDI-ul are puterea maxima la ~3800 rpm iar TSI-ul are puterea maxima la ~5500 rpm! |
Si realizati ca cifrele pe care le aduceti in discutie sunt adevarate doar cand masina e calcata blana, nu? Ceea ce in viata reala se intampla... Cat de des?
|
Quote:
|
Quote:
Sa imi zici si mie rezultatul. Dieselul este pentru masini agricole :-P |
Quote:
Quote:
Eu unul mi-as cumpara o masina diesel daca nu ar fi asa scumpe comparativ cu benzina. Si cum nu fac multi km/an (poate max 10.000) nu renteaza. |
bine.. atunci fa-l 50 - 90
sau 100 - 130 mai poti cu tractorul ? |
Quote:
Era discutia de diferenta intre mersul cotidian si sportiv! O sa stau din semafor in semafor sa-i dau o inferioara pentru 20m, inteligentule! |
s-au invetat cutiile automate, tractosit bașit ce te-a facut ma-ta ..
|
Aproape de 2015 si unii inca mai conduc masinile din hartii ..:lol:
Acum 2 seri m-am dat cu un Seat Leon 2014 1.4 tsi de 140 de cai, masina e spritena, chiar trage binisor, insa consumul nu are de-a face cu ce declara vag in carti. In bucuresti sare de 10 11 in anumite conditii. Iar la viteze mari, consumul creste exponential. Ca banueisc ca majoritatea nu merg cu 90 extraurban .. De exemplu la a mea masina, c klass diesel c250 cdi 204 cai - c250 cgi 204 cai , performantele sunt mai bune decat la varianta omoloaga pe benzina. Iar de consum chiar nu are rost sa vorbesc. ASta cu " diesel " este pt agricole, nu te supara, dar cand faci 5 km pe saptamana si dai cheie masinii , o ambalezi de 5 ori si o opresti, atunci toate consuma 5% . :lol: |
Quote:
|
Nu sunt? ia vezi, cine pe cine a jignit.
Nici macar nu ma adresam lui cu postul ala, nicidecum sa-l fi jignit sau provocat eu eu cu ceva |
Quote:
|
unii se pot abtine, altii nu
este plin forumul de threaduri de genul asta, bruzli vs vandam si tot asa, nu este unul la care nu s-a ajuns la jigniri cauzate de frustrarile unora sau altora |
Alex te rog sa nu ii mai iei apararea pentru ca nu merita.
Nu exista discutie in contradictoriu cu el fara sa fii facut tampit sau cretin. Eu cu 1.4 TSI (150 hp) am consum urban 7.8 la mers normal , nu tarait nu tras in trompeta si consum la drum lung 5.5 la 120-130. Daca ar fi sa estimez un consum la mers sportiv in oras as zice un 9. De acum sa vorbeasca despre consum cine are si merge nu din auzite si asa mai departe. Motorul este unul foarte reusit, finut , super silentios si deloc incet. Este un compromis perfect intre taxe mici si totusi indeajuns de multa putere incat sa nu ai nici o problema cu nici o depasire oriunde ai fi. |
Tu ai consum 8 % in Galati poate. In Bucuresti la mersul ala sportiv sare de 10 11 , pe probate ;)
Motorul este misto oricum. Cosnuma cam cat un 1.6 benzina aspirat de 100 de cai, ceea ce e super decent. |
Quote:
|
Pentru o masina care face anual 10k km in oras si 2-3k in afara, rational nu se justifica 1.8 sau 2.0 tfsi. Acestea fiind spuse , la urmatoarea masina o sa fie 1.8 tfsi :lol::lol::lol::lol::lol:
|
Nu te grabii, cauta o masina intretinuta. Sunt zvonuri cum ca ai baga multi bani intr-un disesel .Am un vecin care are un passat din 2003, omul circula destul de mult cu ea are cca 400k Km si nu a schimbat mare lucru. Mai am 2 unchi, amandoi cu opel diesel anii (2003 si 2006) daca nu ma insel, in schimb ei au schimbat piese cu galeata`
Cum zicea cineva mai sus, iti asumi riscul cand cumperi o masina. Toata chestia e ca trebuie ingrijit, schimbat la timp filtre, consumabile. Tu focuseaza pe o masina intretinuta. Desii sunt fan benzina, in situatia ta 2.0 este net superior. Daca iti bati joc de motor, il lasi mereu pe - , bagi gaz de la " baietii" si toate cele, atunci ai toate sansele sa iti pice cate ceva. Gaseste un motor in mintile lui, eventual ia un mecanic cu tine, dar sa se priceapa sa nu fie de forma, si daca ai grija de el...parerea mea e ca te-ar tine destul de mult. |
Quote:
Discutia era referitoare la performante, explicand ca in turatie mica unde TDI-ul este mai placut de condus avand o putere superioara (am expus si graficele de putere ale celor doua). In mersul sportiv TSI-ul beneficiaza de surplusul de turatie si varful de putere, devenind superior TDI-ului. Aceasta era explicatia pentru alegerea TDI-ului in cazul unui sofat normal cotidian unde majoritatea merg in prima jumatate a plajei de turatie. Daca reuseai sa citesti cateva posturi anterioare POATE intelegeai si nu veneai cu aberatia de afurmatie care a fost total pe langa subiect. "Ia repeta testul dar cu TSI-ul in treapta a 2-a (de ce treapta a 2a ? pentru ca .. poti) Sa imi zici si mie rezultatul. Dieselul este pentru masini agricole " Asteptam sa treci si tu de la stadiul de cazane de 1000 de euro si 100 cp la un 535d cu motor de masina agricola. Si apropo, cutiile de viteze automate moderne au si selectare manuala a treptei de viteza. Cand o sa comentezi la subiect si cu ceva explicatii sau argumente, o sa te respect si nu o sa te insult. Cat o sa fii pe tarlale, asteapta-te la acelasi tip de comentarii. Si daca nu-ti convin topicurile, esti liber sa nu le deschizi! |
Tocmai am aflat de inca un coleg cu 1.4 tsi /140cp
Nu mai vrea sa auda de el, zice ca-i ia 3/4 din rezervor la un drum Ct-Buc mers 160-170, poate nu apreciaza el corect dar si jumate de rezervor e foarte mult. La oras (CT) 11-12. Ghiciti ce vrea acum? Ati ghicit - 2.0D. Nu stiu cum a obtinut colegu consumurile alea cand cele oficiale sunt mai mari(5.7 si 9.x), poate se ia numai dupa BC. Mai on topic: Sugestia mea: cand cumperi un SH, uita-te putin si la om, daca e unu care pare ca n-are dupa ce bea apa dar vinde o masina relativ scumpa nu e un semn bun. Eu de ex nu fac compromisuri in ce priveste siguranta, chiar daca ma tot gandesc sa o schimb nu astept sa-mi pice curelele si/sau fulia de exemplu sau un senzor care ma poate lasa in drum cu copilul in masina, am vazut ca fulia e nasoala - schimb tot, la fel senzorul (fuel meter) de pe pompa de inalte, am avut niste erori stocate fara sa apara EML dar m-am uitat la el, contactele nasoale-il schimb. Pana acum consider ca am bagat putin bani asa ca nu imi pare rau sa fac astea, in plus cum am zis daca ma lasa in drum pentru ca am vrut sa economisesc cateva sute de lei, cheltui mai mult si ma enervez maxim, majoritatea nu gandesc asa. Niciodata nu bag morina "pe surse" Din pacate in Ro majoritatea tindem sa ne luam masini peste posibilitati, de aici intretinerea proasta. asta s-ar vedea daca am face un sondaj despre valoarea masinii fata de venit sau a unui reper al masinii fata de venit. @bryan gandesti putin invechit despre diesel (mie mi-e rusine ca am gandit asa pana in 2006), in alta ordine de idei, testul asta il faci stabilind un interval de viteza si fiecare isi alege treapta pentru ca si intre masini de acelasi fel (otto sau diesel)e diferit daca au cutii diferite. |
Quote:
In general consuma 8 , iar in particular 10 , e bine asa ? :) Salutari. |
Quote:
|
Pai nu , dar doar ora exacta se da din Bucuresti , nu si consumul exact. Adica poate ce zice producatorul e oarecum aproape de adevar in circumstante normale (adica alte orase decat Bucurestiul)
|
Quote:
|
Si aproape niciodata nu rulezi in conditiile date de test, unii se imbata cu apa rece de ex merg pe vreo centur , varianta fara semafor si au impresia ca le consuma masina 6-7 in oras.
|
Ideea este ca daca in GAlati consuma 8, in Bucuresti consuma 10 11. Eu asta am vrut sa spun.
Daca e sa o luam asa, atunci si masina mea consuma in Galati 6 jumate. Ideea si repet, ideea de baza este ca asta este o mare frectie cu motaorele astea pe benzina care consuma cat un diesel in oras. Cat despre viteze mari, situatia este si mai nasoala pt benzinare. PT cine nu face multi km, cred ca e super ok 1.4 tsi. |
numai pe internet un motor benzina turbo de 140-150 de cai consuma 7 in oras. oras nu inseamna maglavit, inseamna trafic, semafoare, giratorii, mers cu 1-2 mai rar 3 constant. nu noaptea, ca asa si eu scot consum 9 noaptea pe bulevarde. dar nu e foarte relevant pentru oamenii normali care isi cumpara masina cu care se duc/vin de la munca la ore de varf.
eu m-as feri de tsi-urile sh de la VAG. fuck, m-as feri si de alea noi :) |
ce parere aveti de passaturile cu motor 18 tsi 160 cp
|
Sunt naspa, nu prinzi semafoarele pe verde cu ele, s-a discutat mai sus
Cauta ceva diesel ! |
cum adica nu prinzi semafoarele pe verde? sunt mai rapide ca cele pe motorina
|
Citeste posturile unui |destept| pe pagina anterioara care nu e in stare sa schimbe treapta inferioara si apuca mereu rosu la semafor :lol:
|
Nu mai exagerati. Printre zecile de masini care stau si ele la acelasi semafor treci cand iti vine randul cu 30km/h indiferent in ce treapta esti si daca ai tico, logan sau A8.
|
Quote:
|
Pai el este RACER, isi ia Focusul de 1.4 si merge NUMAI intre 4000 si 6000 de rpm in a 1-a si a 2-a din semafor in semafor, ca doar asta este subiectul pentru el! :))
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:54. |
- Copyright 2026 4Tuning