Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club NUBIRA (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/41299-club-nubira.html)

dani3lll 16-01-09 15:46

Re: Club NUBIRA

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 1986275)
De cand se schimba vitezele la o turatie anume?:shock: Schimbi unde iti trebuie/place/simti masina... Nubira trage foarte bine in ture... nu la 2.000 rpm:???:

adica tu ce vrei sa zici ca daca schimbi la 4000-5000 nu o sa iti consume mai mult ??? hai ca asta e chiar culmea

Dumitru Cristian 16-01-09 15:56

Daca vrei masina care sa-ti consume putin trebuia sa-ti iei TICO, MATIZ, nu Nubira de 2.0 si 133 cp, asta nu prea e masina de oras...

dani3lll 16-01-09 16:03

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 1986385)
Daca vrei masina care sa-ti consume putin trebuia sa-ti iei TICO, MATIZ, nu Nubira de 2.0 si 133 cp, asta nu prea e masina de oras...

nu are nici o logica ceea ce zici u aici cu discutia care a fost mai sus ..citeste bine mai intai si dupa vino sa imi zici ...omu a intrebat ceva eu am raspuns dar nu mam vaietat ca imi consuma mult :)))

renatremo 16-01-09 17:29

Offf... cum ne luam noi astia cu nubire de gat intotdeauna, dar nu in semn de prietenie... asa suntem noi... ROMANI!!! va atacati degeaba legat de consum si stilul de mers... poti schimba si la 1000 de rotatii daca te tine obrazul si nu tii la motor si cutie... dar in acelasi mod poti schimba si la limitare... fiecare cum il taie capu si buzunarul...

Trebuie sa intelegem un lucru... suntem pe un forum cu oameni normali... deci hai sa ne comportam ca atare... pentru ca ajungem sa fim ca in trafic... NISTE GOLANI!!! sa le comportam omeneste si sa respectam parerea fiecaruia... Acest topic a fost facut pt toti nubiristii... daca nu aveti ce spune... nu mai SPUNETI... pt ca umplem pagini inutile... sa nu ne intrebam de ce maine poimaine un nou membru se va plictisii citind pagini inutile... Haideti sa demonstram ca suntem oameni europeni... si ca africa e departe...
Multumesc si imi cer scuze daca am jignit pe cineva...

lucianoss 19-01-09 07:19

Nu amvrut sa creez o polemica .Am pus doar cateva intrebaricu o singura rezultanta .Se poate face ceva ca aceasta Nubira sa manince mai putin in oras?Renatremo are dreptate trebuie sa facem in asa fel incat sa ne dam solutii uni altora pentruinbunatatirea acestei masini.Eu de asta m-am inscris pe forum.Referitor la ce ascris Dumitru sa ne luam Tico sau Matiz,eu am de carat familie cu 4 pers. cu plase si genti etc...nu vad cum in cele doua masini ai avea loc.Sper sa nu suparpe nimeni si sa revenim la discutii serioase.Deci stie cineva cum se poate face consumulmai mic lamersul in oras?

Geo_ZGA 19-01-09 07:48

Se poate face pe cat posibil, dar nu minuni... filtrul de aer sa fie mereu curat, bujii cu 4 electrozi gen NGK Iridium IX, poti pune anvelope mai subtiri, poti face un eco-tuning (un chip-tuning, dar facut in ideea reducerii consumului)... si benzina de buna calitate. Eu folosesc Efix de la Rompetrol si, cand nu am de ales, Petrom.
Cel mai important e stilul de condus. Accelerari lente, usoare, fara sa calci pedala de acceleratie brusc, schimbat treptele pe la 3000 ture. Nu sa mergi subturat cu masina.

lucianoss 19-01-09 17:36

Mersi ptr. indicatii dar da-mi te rog mai multe detalii despre eco-tuning .Am gasit si eu pe net niste variante cu o bobina magnetica care sparge particulele de benzina si creste puterea si.....maninca mai putin dar nu am incredere in aceasta "chimie " romaneasca.Este drept ca are viata cand bagi piciorul in ea si este clar daca vrei viata in motor trebuie sa-i dai si aer "benzina".M-ar interesa si ceva "cosmetizare "interioara si exterioara.
Ciau si Doamne ajuta !

Geo_ZGA 19-01-09 20:14

Eco tuning este, de fapt, tot chip tuning. Prin "chip tuning" se intelege interventie asupra softului masinii, modificari ale acestuia la benzina, aer, amestec, avans... pt diverse motive. Se pot face modificarile astea de soft (sau soft separat de cel al masinii, gen "unichip" care este un calculator separat, cu soft separat si cu 1-2-3 harti diferite de soft) intr-un mod mai agresiv, pt putere si cuplu maxim, mai moderat... depinde de ceea ce isi doreste proprietarul masinii: sa "stoarca" tot din motor si sa piarda la fiabilitate, sau sa pastreze fiabilitatea si sa mai scoata ceva in plus fata de stock. Printre toate variantele, exista si cea de "eco tuning" care este facuta pt un consum mai redus si, din cate am mai vazut, se practica la camioane (tir).
Cauta oferte in zone accesibile pt tine si orienteaza-te, dar nu ce este cel mai ieftin este si cel mai scump. Sa iti acorde garantie, nu sa fie "reselleri" care incarca un soft, trimis din Germania pe mess, si nu au idee de ceea ce face softul ala, sau ce ar putea sa mearga prost.
De la un chip tuning se castiga, in medie, cam 8-12%. Costa cam 300-500 euro, depinde de masina si ce vrei sa-i faci. Oricum, daca ai de gand sa modifici motorul/admisia/evacuarea, iti recomand sa lasi softul la sfarsit, altfel nu rezolvi nimic. Softul de fapt optimizeaza mersul motorului si orice modificare mecanica are nevoie si de una electronica (care ori o face singur calculatorul masinii "invatand" din mers, ori se face prin chip).

lucianoss 20-01-09 09:40

Mersi mult pentru informatie darda-mi te rog si un furnizor serios ( tf. web ..)Si ceea ce zice Ion Creanga este minunat .
Pe curind Salut la toata lumea

Geo_ZGA 20-01-09 09:48

Furnizor serios... e greu sa spun care mai e serios, cu atat mai mult cu cat nu am facut pana acum chip tuning la masina.
Ca nume, ar fi: Rabane, Dimsport, Aspad, Master Tuner, Racing Code. Nu pot spune mare lucru decat de Rabane, care stiu ca a facut destule masini bune. Si restul au facut... dar nu stiu.

lucianoss 26-01-09 18:46

Salut! Am schimbat bujiile CHAMPIONS cu DENSO nu-i dau talpa prin oras mai deloc ( sub 2500 r/m ).Sa vedem cu cit % maninca mai putin.Daca merita la talpa sau nu ca mnerg in rand cu Daciile si mor,dar facem un test sa vedem.O sa va anunt daca ramane de un vin bun sau nu.Ciau

Geo_ZGA 26-01-09 19:50

Pai crezi ca un set de bujii bune o sa faca o asa mare diferenta? Diferenta e insesizabila...
Si legat de consum, cu NGK Iridium, pe cielo non-euro am inteles ca ar fi scazut consumul cu ~1%... la al meu, euro 3, nu a scazut si nici nu a crescut. Poate la alte masini sa fie o diferenta si la consum.
Singura diferenta este ca urca ceva mai usor in ture. Mai usor cu bujiile, mai usor cu filtrul... se simte, dar putin.

lucianoss 27-01-09 12:32

Si daca-mi ramane de o sticla de vin pe luna si tot e bun.Stiu ca este insesizabilaeconomiadar am vazut ca la bujiile vechi cind era rece motorul isi dadea in nas citeodata,la astia noi nu am observat pana acum boalaasta.Dar poate fi si de la altceva,asta numai cand este rece motorul.

Dumitru Cristian 05-02-09 19:28

Ce-i cu Nubira II ma puteti ajuta cu o poza la o chestie specifica?

Adrian_Nascase 05-02-09 21:02

Salutare cine imi spune si mie un service unde imi pot monta si eu o toba??

Dumitru Cristian 05-02-09 22:11

De ce nu o montezi tu?

Adrian_Nascase 05-02-09 22:14

Trebuie sudata si urcata pe rampa si eu nu am posibilitatea si plus de asta nu ma pricep la sudura de aia intrebam daca stiti pe undeva pe unde ati mai fost si voi....

renatremo 05-02-09 22:20

sfat prietenesc!!! nu merge pe Mihai Bravu... aia jegmanesc omul... care din tobe vrei sa o schimbi? da mai multe detalii despre problema aparuta... cauta un tinichigiu de cartier si cu care sa te intelegi la bani din inainte. Daca erai prin Medgidia o rezolvam ieftin...

Adrian_Nascase 05-02-09 22:25

Vreau sa schimb finalu' si dupa cum am spus nu am cum sa dau toba jos.....nici daca vreau nu prea am cum....toba nu este sparta sau altceva,dar mi-am cumparat una sport si nu stiu inca unde s-o schimb..

Dumitru Cristian 05-02-09 22:26

Pei trebuie peticita sau schimbata? Sunt 2 chestii total diferite. Eu am scos/pus toba din spate, finala cu masina pe cric...
Intermediara inca nu am avut nevoie dar sigur o rezolv si pe aia daca e nevoie.

Adrian_Nascase 05-02-09 22:29

Asta care o am acuma e mai mare decat am eu iesirea si trebuie s-o taie cu autogen-u si sa mi-o sudeze pe asta noua....intelegi ce vreau sa spun?

renatremo 05-02-09 22:29

acum ne-ai lamurit... iti recomand un tinichigiu bun. ca daca nu ti-o centreaza cum trebuie si sa iti sudeze suporti de prindere... o sa zdrangane... si pe de alta parte daca nu au acelasi diametru... iti trebuie o flansa... e de munca... dar la ce iti trebuie toba sport? nu iti ajunge zgomotul pe care il fac ceilalti? scuze de comentarii dar dupa ultimele reguli... poti primi si amenda... no offence...

Adrian_Nascase 05-02-09 22:31

Tocmai dasta ma interesa cineva care stie pentru ca nu vreau sa am pierderi si nici nu vreau sa-mi bata in caroserie;)

Adrian_Nascase 05-02-09 22:40

La cat de rar merg cu ea.....nu cred ca am eu norocu asta.Sper

renatremo 05-02-09 22:42

Doamne ajuta!!! si eu am iesit prima zi cu jantele puse... si le-am botezat cu 20 ron... la nea nicu... gaborele

Adrian_Nascase 05-02-09 22:43

Acuma cummi-o fii norocu:))

Geo_ZGA 06-02-09 09:18

Adrian, iti recomand cu incredere sa te duci la Pilot-Borla, in Voluntari. Ei se ocupa cu esapamente sport si fac treaba foarte buna. Indiferent de cat ti-ar cere, eu am ajuns la concluzia ca nu e bine sa te ieftinesti...
Daca stii cat de cat Voluntariul, este aproape de iesire, pe Sos. Stefanesti (principala), pe partea stanga dupa o statie de autobuz. Au un banner mare afara.

Stefy88 10-02-09 15:37

4 Attachment(s)
aste e nubirica mea....
:D
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...?attachmentid=
788838&stc=1&d=1234276525

Stefy88 10-02-09 15:44

cine imi zice si mie cat m-ar costa o folie pe geamuri+luneta...folie omologata si daca depinde de cat la % e de inchisa?

Stefy88 10-02-09 15:47

2 Attachment(s)
aaaa......si un interior misto cine are la vreo nubira...k tare as vrea ceva piele sau nu stiu...ceva...am vazut una pe net....piesa nu ghttps://forum.4tuning.ro/attachment.php?attachmentid=788862&shttps://forum.4tuning.ro/attachment.php?attachmentid=788863&stc=1&d=1234277 200tc=1&d=1234277200luma
misto....nu???:D

Geo_ZGA 10-02-09 15:49

Sunt destui care fac interioare auto din piele, dar costa... cam 1000 euro, daca nu ma insel. Si nu stiu daca la banii astia sunt incluse si fetele de usi si consola centrala... de bord nu mai vorbesc.

Stefy88 10-02-09 17:00

da frate dar ai vazut ce misto arata?

tu ai nubira?

nota moderator: te rog sa folosesti functia "edit" daca mai ai ceva de spus in decurs de 5 min; si sa incerci sa scrii cat mai corect, fara limbaj de messenger.

Geo_ZGA 10-02-09 17:11

Nu am nubira si am vazut ce misto arata. Problema este daca iti permiti si daca consideri ca merita.

Stefy88 10-02-09 17:15

pai....sincer nu imi permit, dar nu vroiam ca aia...vroiam ceva mai simplu dar frumos si sa nu fie ca cele de serie...

nota moderator: te-am rugat acum 5 min sa nu mai folosesti limbaj de messenger... e greu sa scrii CA in loc de K? pOi ti se pare ca suna bine?

Geo_ZGA 10-02-09 17:20

Quote:

Originally Posted by Stefy88 (Post 2054818)
pai....sincer nu imi permit, dar nu vroiam ca aia...vroiam ceva mai simplu dar frumos si sa nu fie ca cele de serie...

nota moderator: te-am rugat acum 5 min sa nu mai folosesti limbaj de messenger... e greu sa scrii CA in loc de K? pOi ti se pare ca suna bine?

Simplu si frumos si ieftin si... si... HUSE.
Ai intrebat de interior de piele, ti-am raspuns cu un pret aproximativ.

RD-Woo 10-02-09 18:28

Quote:

Originally Posted by Stefy88
cine imi zice si mie cat m-ar costa o folie pe geamuri+luneta...folie omologata si daca depinde de cat la % e de inchisa?

Folia autorizata (geamuri+luneta) duce aprox. 600-800ron, functie de calitate, producator, etc..
da, depinde cat de inchisa la culoare este... i-a regulamentul de circulatie pe drumurile publice si documenteza-te.. sigur gasesti!

brazw 12-02-09 16:53

3 Attachment(s)
salut baieti! am si eu o nubira de 1.6 din `99. sunt incatat de ea,merge frumos.In general este o masina care nu te lasa la greu. Am sa postez cateva poze din care se observa clar ca i-am pastrat linia clasica cu mici mici modificari. As fi putut sa mai modific unele elemente,dar am preferat sa o las asa. Astept parerile voastre.

renatremo 12-02-09 18:13

capacele de la roti? pune-le ca arata de parca nu e terminata... daca nu le mai ai cauta-le si cumpara-le ... nu sunt foarte scumpe dar nu se mai gasesc...

brazw 13-02-09 08:30

am capacele de la roti,le-am dat jos ca era vopseaua sarita de pe ele si am tot zis ca am sa le aranjez dar cred ca o sa cumpar altele. mc de parere

salut. intru si eu in discutie ca un posesor de nubira. Tot asa am primit-o de la parinti. Pot sa zic ca este o masina buna,daca a fost intretinuta,daca a avut toate reviziile la timp,consumabile de calitate eu zic ca nu te va lasa in drum. este o masina mai veche are deja 10 ani sau paote si mai bine de atat dar inca se tine bine pe sosea,are tinuta de drum si se aseza bine pe sosea. Referitor la filtru de aer,este frumos dar baietii au dreptate,nu ai de unde sa scoti performante foarte mari. iti trebuie consumbabile de calitate nu sa investesti bani. Asta e parerea mea si probabil a mai multor persoane. Tu faci c crezi de cuviinta,poti sa-ti faci damblaua ca nu vei supara p nimeni. :-) Ai grija de masina si ea va avea grija de tne. salutare

Dumitru Cristian 18-02-09 23:11

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 1870725)
Jante in primu' rand! Sa fie usoare si talon mic daca vrei sa stai lipit de asfalt!
Mii de multumiri lui renatremo pentru sfaturi!!!!!

Pt faruri vezi ca exista faruri cu lupa din fabrica prin Anglia...

Cu jantele alea am fost pacalit, eu am cumparat ET 40 si am primit ET 35 ( UE multa la englejii care au crezut ca ma pacalesc!!) asa ca am cumparat un set de DOTZ-uri cu cauciucuri Good Year Eagle F1 (am uitat sa le cantaresc :x:evil:). ET 35 cu 195 ating in spate, ET 38 cu 195 cat am acum trebuie sa fie ok, am avut 4 persoane in masina, cateva limitatoare de viteza si o fost ok...

Deci daca va luati jante si vreti sa nu aveti probleme: 195/55R 15 ET 38 sau mai mare! Daca puteti mai mare nu ezitati (ET).

Voila:

All times are GMT +2. The time now is 13:14.

- Copyright 2026 4Tuning