Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   IONIZARE sau FOLIE-autorizata (pe geamuri) (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3774-ionizare-folie-autorizata-geamuri.html)

Zürich 23-06-05 14:44

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Monkey_Bz\"
Quote:

Din informatiile pe care le am se pare ca in noul Cod Rutier se va reglementa si problema foliilor auto, in favoarea noastra

GURU....in ce sens se va reglementa problema foliilor? n-or sa se mai lege de mine dak am folie deaia la 150.000 din obor...? k sincer numai deaia am avut pana acu si m-am plictisit d cate ori am jumulit-o d p geamuri

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

GURU 23-06-05 15:43

1 Attachment(s)
Organele vor controla omologarea RAR a foliilor aplicate pe geamurile masinii. Din cate stiu foliile din magazin (alea de 150000 lei) nu pot fi omologate.
Oricum Zurich, iti multumesc mult pentru sustinere.

LEXUS 23-06-05 22:29

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SFW\"
Lexus poate iti dau sa-ti montezi tu, da nu stiu cum poti tu vinde folie altcuiva, cum ii dai tu factura pe aceasta folie. Si garantia foliei la montare este asigurata de firma care o monteaza (adica in ceea ce priveste dezlipirea foliei, zgarierea la montare etc ) si cum poti sa dai tu garantie atata timp cat tu esti o persoana fizica?

dar de unde stii cat de fizic sunt si nu juridic a?????

tocmai mi-au si explicat..vreau sa-mi pun singur..sa vand mai departe..nu conteaza..imi arata ei cum se monteaza..lucru care nu-i o noutate pt mine..dupa care pot sa montez mai departe :wink:

RoSonic 23-06-05 23:42

Re:

[quote=\"Monkey_Bz\"]
Quote:

GURU....in ce sens se va reglementa problema foliilor? n-or sa se mai lege de mine dak am folie deaia la 150.000 din obor...? k sincer numai deaia am avut pana acu si m-am plictisit d cate ori am jumulit-o d p geamuri
Vor reglementa in sensul ca: au adaugat la articolul referitor la interzicerea \"aplicarii de folii\" si interzicerea \"aplicarii tratamentelor chimice\" adica ionizarea.

Zürich 24-06-05 13:39

Re:

[quote=\"RoSonic\"]
Quote:

Originally Posted by \"Monkey_Bz\"
Quote:

Vor reglementa in sensul ca: au adaugat la articolul referitor la interzicerea \"aplicarii de folii\" si interzicerea \"aplicarii tratamentelor chimice\" adica ionizarea.

Eu recomand sa nu ne implicam in prognostizarea noii legi. Mai bine sa asteptam ce iese si apoi comentarii.
Weekend placut,
Zürich :)

Monkey_Bz 25-06-05 11:51

Zurich... :roll: ...nu inteleg ce-a fost asa amuzant la intrebarea mea... oricum sa speram ca or s faca in asa fel incat sa nu te mai temi k dak t opreste militia t pune sa-ti jupoi folia d pe geamuri sau sa-ti opreasca certificatu`

D_@_n_n_y 12-07-05 00:17

RESPECT PT BMW-UL PORTOCALIU.....

2 Attachment(s)
INTRA-ADEVAR EXISTA MII DE MODALITATI...IAR CU BANII IN MANA...POTI SA LE SI VOPSESTI CA NU ITI ZICE NIMENI NIMIC....REFERITOR LA BAIETZII CU DACII (SI CAZUL MEU...)DACA MASINA FACE 1500 DE EURO NU PREA ITI PERMITI SA DAI 200 PE FOLII AUTORIZATE..DECI....PAREREA MEA...EU MERG DE 1 AN SI 7 LUNI CU FOLIE CARE M-A COSTAT 90 DE MII....IN AUTOVIT...SI PE CARE AM SCHIMBAT-O DE APROX 6 ORI....DIN CAUZA PLOII...SI DIN CAUZA POLITISTILOR....SI AM MONTAT-O SINGUR..CU TIMPUL NU MAI E O PROBLEMA MONTATUL...

Skma 15-07-05 16:21

ARE DREPTATE DANY :D .AM UN PRIETEN CARE DE FIECARE DATA CAND IL OPRESTE POLITIA PTR. FOLIE SE DA JOS DIN MASINA SE APUCA O JUPOAIE DE PE GEAMURI SI ZICE GATA NU MAI E FOLIA SI NU PRIMESTE ABSOLUT NICI O AMENDA :lol:

Monkey_Bz 16-07-05 17:52

corect... si eu am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea de a-mi jupui folia d fiecare data cand ma opreste militia.... ata ete... ROMANIA FRATEEEE!!!

emmanuel 18-07-05 13:58

Eu unu' mi-am pus folie cu autorizatie !!
mai multe motive:
1 e anti-efractie (dureaza ceva mai mult pana sparge geamu' )
2 imi place cum arata negru ala
3 folia spre deosebire de ionizare se da jos fara probleme (nu mai poti de-ioniza un geam plus ca la ionizare se aplica pe geam o pulbere metalica care oxideaza si se vede naspa )
4 la folie am garantie 5 ani (mi-o dau jos si pun alta gratis)

Un dezavantaj il reprezinta pretu' 600 RON !!
ramane la latitudinea fiecaruia !!

PAREREA MEA !!! :D

teoraz 31-07-05 17:40

totusi

in primul rand - mersi guru pt folie - f buna ca si calitate
in al doilea rand - ati postat fel de fel de idei despre autorizatii si alte alea. Intrebarea mea este de ce vreti folie (autorizata sau nu)? Eu cand am pus-o guru nu avea autorizatie pt ea si totusi nu m-a oprit nici un politist pentru ea (nici acum nu am pentru ca nu vreau hartii in torpedou).

SEBASTIAN 04-08-05 22:38

folie

CataNOS 04-08-05 22:55

Si eu eram pro-folie :D inainte.

Acu sunt pro-ionizare. De ce? pentru k n-au d c sa t opreasca pt geamuri ionizate (daca au si eticheta rar), k doar nu le-ai facut in casa, nu?

snip3r 09-08-05 23:10

Folie, pt ca este simplu de pus, putin mai greu de schimbat, de dat jos, dupa ce este arsa de soare...

Un pont...probabil ca il stiati deja...cand puneti folie folositi un sampon sau sapun amestecat cu apa...acesta va face ca eventualele bule sa alunece mai usor spre margine. Daca folositi doar apa, va fi putin mai greu...si s-ar putea sa apara si cute, sau sa mai ramana bule de aer.

B-69-TAU 09-08-05 23:59

eu mi-am ionizat geamurile toate 5 si este super! nu mai am bataie de cap cu folia! pune-o da-o jos! gata am dat 1,5mil si le-am ionizat, in plus am mai dat o spaga de 200 la baiatul care le ioniza si mi le-a facut mai inchise! mergeti pe ionizare! in militari! cam 3 ore dureaza tot! cu acte frate!!
:taz: :peace:

steaua23 10-08-05 01:01

si dak n-am cheder pe luneta ... adik dak e lipit ... cum il mai prind aia dupa ce il ionizeaza ?

CataNOS 10-08-05 01:24

ti-l lipesc ei dup-aia, nu-ti face pb :)
Am un prieten k-re si-a ionizat geamurile p un clio si luneta e lipita.
Au dezlipit-o si au pus-o frumos la loc dup-aia

B-69-TAU 10-08-05 12:05

da au baietii un silicon meserias! si eu am lipit luneta chiar daca am cheder, oricum era riscul sa-mi iasa luneta de la muzica!:D:D mergi cu incredere si nu uita sa-i dai spaga lu ala sa le faca mai inchise! o sa-ti zica ca nu se poate dar merge! lu ala care le face

Vyk 26-04-06 12:25

Re: IONIZARE sau FOLIE-autorizata (pe geamuri)

Deoarece vad ca pe tema asta se poate discuta mult si bine (10pagini de posturi este ceva), propun ca sa se faca un pool cu urmatoarele variante:

1.Nu am folie si nici geamuri ionizate
2.Am folie sau geamuri ionizate dar nu am avut probleme cu gaborii (probeleme=spaga, talon luat, amenda)
3.Am folie si am avut probleme cu gaborii
4.Am geamuri ionizate si am avut probleme cu gaborii
5.Am folie autorizata, m-au oprit gaborii si am scapat aratand autorizarea RAR

In plus de asta, am o intrebare pentru cei care se pricep: eu pe Fabie am geamuri colorate (o tenta timida de un fel de verde)...daca pun folii pe genmuri (70 in spate, 30 in fata) care va fi efectul? Nu or sa fie mai intunecate si sa am probleme cu gaborii? Sa pun 25 fata si 70 spate sau cum?

fadidraghici 29-04-06 13:28

eu am fumuri Verzi inchise si nu am probleme

Vyk 06-05-06 22:06

Daca tot am fost sambata la SMAEB, am profitat de faptul ca era un politist acolo ca sa-l intreb care-i treaba cu foliile. Mi-a raspuns ca certificarea foliei de catre RAR nu este de ajuns, iar legislatia interzice montarea foliilor. TOTUSI, dupa montarea foliilor putem sa ne ducem la RAR si sa obtinem o atestare cum ca nu e nici o problema cu foliile. Din acel moment nu ni se mai poate ridica talonul, si chiar in ipoteza ca ni se ridica, un drum la politie (am uitat strada) cu o copie dupa acea atestare, dovada de talon plus buletin si ne ridicam talonul.

Deci solutia este folie atestata rar PLUS vizita RAR si certificat cum ca folia nu este "problema" pt masina. Deci se ia in calcul masina plus folia si nu doar folia.

Sper ca am fost de ajutor.

giubau_v8 30-05-06 16:49

nu siu daca a mai intrebat cineva dar se poate ioniza astfel incat de afara sa se vada geamurile negre?

ca si cum ar fi folie neagra?

MaTzA 26-06-06 14:18

din cate a zis TAU am inteles k se poate...sper sa nu fii inteles gresit

Psycho 27-06-06 21:53

Quote:

Originally Posted by giubau_v8
nu siu daca a mai intrebat cineva dar se poate ioniza astfel incat de afara sa se vada geamurile negre?

da se pot face fumurii ... dar sunt mai deschise ....

adica daca ti le face 75 - 90 % se fac oglinda ... la 35 - 40 % sunt fumurii si ziua ...

sisp4tpro 30-06-06 06:54

si politia ce zice daca ma opreste ? :( de unde iau si cat ma costa autorizatia ?

whoelse 02-07-06 11:05

eu as opta pt folie , am inteles ca este mai rezistenta , cu riscul de a ma certa cu circulatia :)

Virtual 04-07-06 23:01

Am citit fiecare post din acest thread lung si nu m-am hotarat daca sa pun ionizare sau folie dar ceea ce as vrea sa va rog este daca puteti sa-mi spuneti unde se pune, eu sunt din Petrosani jud Hunedoara si pana acuma singura varianta am auzit la Pitesti dar nici macar nu stiu unde la Pitesti deci daca ati putea sa-mi spuneti altundeva pana in vreo 200 km raza de orasul meu ca... si benzina costa sa merg doar pt ionizare v-as fi recunoscator, daca nu macar ziceti-mi care e situatia la Pitesti.

DISSSEL 05-07-06 11:10

Quote:

Originally Posted by Virtual
Am citit fiecare post din acest thread lung si nu m-am hotarat daca sa pun ionizare sau folie dar ceea ce as vrea sa va rog este daca puteti sa-mi spuneti unde se pune, eu sunt din Petrosani jud Hunedoara si pana acuma singura varianta am auzit la Pitesti dar nici macar nu stiu unde la Pitesti deci daca ati putea sa-mi spuneti altundeva pana in vreo 200 km raza de orasul meu ca... si benzina costa sa merg doar pt ionizare v-as fi recunoscator, daca nu macar ziceti-mi care e situatia la Pitesti.

pt folii itzi ia cam o jumatate de zi shi omologate shi neomologate pt. montaj ..iar pentru cele omologate dureaza cam 2 saptamani pana vine hartia pt ionizare nu shtiu multe detalii (am folii:lol: ) e in jur de 250 ron la send 92

Xel'Naga 05-07-06 14:44

EU am ionizate de 2 ani si nu am avut niciodata probleme cu POLITIA ... deci e de bine ...
In schimb am prieteni care :
1. daca le au pe toate inclusiv geamuri din fata cu FOLIE ii tot opreste politia
2. daca au doar spatele FOLIE nu i-a oprit politia

Cam asta pot sa zic :lol:

DISSSEL 05-07-06 15:12

tote sunt legale daca sunt facute cu firme shi echipamente autorizate

Virtual 06-07-06 22:51

Se pare ca maine dimineata ma sui in masina in drum spre pitesti... in afara de send92 mai stie cineva vreo firma prin pitesti unde pot sa fac geamurile? Am vb cu ei la telefon si au zis ca doar ionizeaza ei si nu pun folie, iar ionizate imi iasa oglinda cred :(

DISSSEL 07-07-06 07:32

Quote:

Originally Posted by Virtual
Se pare ca maine dimineata ma sui in masina in drum spre pitesti... in afara de send92 mai stie cineva vreo firma prin pitesti unde pot sa fac geamurile? Am vb cu ei la telefon si au zis ca doar ionizeaza ei si nu pun folie, iar ionizate imi iasa oglinda cred :(

NU CREDE ...CI SIGUR SHI LA VERDELE TAU CAMELEON PAREREA MEA CA NU O SA DEA CHIAR BINE ....VEZI CA LA BAIETZI DE SEND 92 DACA TE DESCURCI CU EI POT SA ITZI MAI PUNA CATE CEVA P MASHINA TOT IN BANII AIA
DACA VII PRIN PITESHTI DA UN TARRR.. (0744206168) sa tzi vad shi eu fieru'

bodyspeed 11-07-06 21:44

Quote:

Originally Posted by DISSSEL
NU CREDE ...CI SIGUR SHI LA VERDELE TAU CAMELEON PAREREA MEA CA NU O SA DEA CHIAR BINE ....VEZI CA LA BAIETZI DE SEND 92 DACA TE DESCURCI CU EI POT SA ITZI MAI PUNA CATE CEVA P MASHINA TOT IN BANII AIA
DACA VII PRIN PITESHTI DA UN TARRR.. (0744206168) sa tzi vad shi eu fieru'

si acum ce ai vrea sa ia sune la 10 nr de tel.... ori il dai nr ori nu il dai ;)
fara ultima cifra..... sau il dai pe mesaj privat

DISSSEL 17-07-06 13:35

Quote:

Originally Posted by bodyspeed
si acum ce ai vrea sa ia sune la 10 nr de tel.... ori il dai nr ori nu il dai ;)
fara ultima cifra..... sau il dai pe mesaj privat

:)...ultima cifra sa imperechiat cu paranteza shi a ieshit alceva ....

NEOisme 30-07-06 00:36

Quote:

Originally Posted by TufY
NU ionizatul nu poate fi pe NEGRU!! iese doar pe oglinda! m-am interesat!!
eu unu tind sa mi le ionizez!!
-pret mai scazut ( in pret mi-am pus toate cheltuielile pana la pitesti unde le ionizez adik: benzina, rovignieta)
DAR nu sunt hotarat 100% ce sa fac!!!!

da,io mi le am ionizate s isunt oglinda,ceea ce nu imi place foarte mult,dar merge :???: dar io am vazut in oras un opel astra albastru ,cu geamuri ionizate de culoare albastra si vreau sa zic k ii statea mai mult decat bine...sincer sa fiu,parerea mea e k nu are rost sa te incurci cu folie..prea multa bataie de cap...

Bicuss 30-07-06 00:44

klar folie

Acvila 04-08-06 09:18

pai da ... asa as face si eu

Psycho 04-08-06 09:35

la mine dupa 3 - 4 ani ... dar e vina mea .. a sarit putin de la 2 dungi de la dezaburire k i-am dat drumu .. eu in general nu-i dau drumu tocmai d`asta

DISSSEL 04-08-06 15:00

Am Discutat Cu Un Prieten Politzai Shi Mi A Spus Ca Din Septembrie Nu O Sa Mai Fi Probleme Cu Folia Autorizata Rar ...ce Shtitzi De Asta???

RoSonic 04-08-06 16:40

pai uite legea care intra in vigoare din toamna: https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/16196-legea-49-2006-noul-cod-rutier.html . vezi acolo ca zice de folii si ionizare.... si anume e precizat explicit ca ai voie daca ai autorizatie., inainte nefiind precizat acest lucru, ci doar ca nu ai voie deloc.

All times are GMT +2. The time now is 22:40.

- Copyright 2026 4Tuning