Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Focus ST vs. Astra OPC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/37633-focus-st-vs-astra-opc.html)

unchiulNOS 31-05-08 13:02

Re: Focus ST vs. Astra OPC

Quote:

Originally Posted by GodfatherN (Post 1546202)
:-)...ii dau dreptate lui Turboss...
Cea mai buna masina este aceea pe care o ai...
Eu am ST
:P

:))..in cazul tau E NORMAL, dar...

mihaidd 31-05-08 20:22

Pe circuite largi gen Monza si pe strada, Astra OPC este peste Focus ST in aproape orice privinta: reprize, depasire, distanta de franare, calitate interior, confort, design. Pe circuitele stramte e alta treaba, ST e peste OPC, din cauza multilinkului spate si a suspensiei mai rigide.

22VIN 02-06-08 16:09

Quote:

Originally Posted by mihaidd (Post 1563974)
Pe circuite largi gen Monza si pe strada, Astra OPC este peste Focus ST in aproape orice privinta: reprize, depasire, distanta de franare, calitate interior, confort, design. Pe circuitele stramte e alta treaba, ST e peste OPC, din cauza multilinkului spate si a suspensiei mai rigide.

uite, nurburgring e ingust si tot OPC e invingator

GodfatherN 02-06-08 16:10

Quote:

Originally Posted by mihaidd (Post 1563974)

ce misto e sa spui chestii de genul : "Pe circuite largi...calitate, confort, design... " Cum dreaq iti dai seam pe cicuit daca o masina e peste celalalta la calitate interioara , confort sau design ?
Cuvantul "circuit" iti spune ceva ? :-) sau "confort"...adik...in ce masina e confortabil sa stai atunci cand rupi motorul si transmisia in doua ? Dar "design-ul" ?
Doamne cum va mai place sa va vedeti cum scrieti cuvinte...

22VIN 02-06-08 16:13

Quote:

Originally Posted by GodfatherN (Post 1566794)
:-) sau "confort"...adik...in ce masina e confortabil sa stai atunci cand rupi motorul si transmisia in doua ? Dar "design-ul" ?

adica tu iti rupi st-u zilnic? eu sincer sa am un opc nu l-as rupe zilnic.
si desgn-ul conteaza indiferent, pentru ca trebuie sa-ti placa atunci cand te urci in ea, cand stai langa ea sa astepti pe cineva, fumezi o tigara, o admiri, sau stai la curte si ai o masa pe langa ea, stai, bei o bere, o admiri iar:))
si oricum, la design astra e de n ori peste, st dupa mine avand aspectul unui mini-autobuz:))

GodfatherN 02-06-08 16:42

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1566802)
adica tu iti rupi st-u zilnic? eu sincer sa am un opc nu l-as rupe zilnic.
si desgn-ul conteaza indiferent, pentru ca trebuie sa-ti placa atunci cand te urci in ea, cand stai langa ea sa astepti pe cineva, fumezi o tigara, o admiri, sau stai la curte si ai o masa pe langa ea, stai, bei o bere, o admiri iar:))
si oricum, la design astra e de n ori peste, st dupa mine avand aspectul unui mini-autobuz:))

cand aveam 18 ani mie imi placea si Dacia...:P
Ma mira sa vad totusi ca din tot comentariul meu ai ales doar un pasaj si nici pe ala nu l-ai inteles...
Cat despre generatia voastra...numai impresii si snobisme nejustificate aveti in cap...
Acum masina trebuie sa fie neaparat nu cum iti place tie ci cum le place altora...Iar daca e vreun retard care va invidiaza abia atuni va simtiti bine...
De ***...unde dreaq cresteti, frate intr-un cub de sticla, incubator, ceva ?
Iar legat de parerea ta despre aspectul ST-ului si comparatia cu microbus...este doar parerea ta...

P. S. tre' sa imi schimb topicul neaparat in ceva de genul :
copii, nu mai cresteti mari ca viitorul tarii pare sumbru !!!
:-)

22VIN 02-06-08 16:53

in fine, nu mai conteaza. am formulat eu gresit, dar nici n-am chef sa stau de explicatii acu...
eu mi-am exprimat parerea, eu as alege astra opc la orice ora, pentru ca mi se pare si mai logic un 2.0turbo 240cp decat un 2.5 turbo 225cp...

mihaidd 02-06-08 17:50

Am spus si pe "strada" nu numai pe "circuite largi". Trebuia sa separ in 3 sectiuni: strada, circuit larg, circuit stramt. My bad!

Nurburgring nu e chiar ingust. Ai linii dreapte in total de vreo 3 km, unde cei 15CP in plus, alaturi de plaja mai larga de putere, conteaza.

unchiulNOS 02-06-08 19:30

Quote:

Originally Posted by GodfatherN (Post 1566870)
cand aveam 18 ani mie imi placea si Dacia...:P
Ma mira sa vad totusi ca din tot comentariul meu ai ales doar un pasaj si nici pe ala nu l-ai inteles...
Cat despre generatia voastra...numai impresii si snobisme nejustificate aveti in cap...
Acum masina trebuie sa fie neaparat nu cum iti place tie ci cum le place altora...Iar daca e vreun retard care va invidiaza abia atuni va simtiti bine...
De ***...unde dreaq cresteti, frate intr-un cub de sticla, incubator, ceva ?
Iar legat de parerea ta despre aspectul ST-ului si comparatia cu microbus...este doar parerea ta...

P. S. tre' sa imi schimb topicul neaparat in ceva de genul :
copii, nu mai cresteti mari ca viitorul tarii pare sumbru !!!

aici esti prea acid si ai 31 de ani, ceea ce ar trebuii sa te faca mai cumpatat in vorbe indiferent cu cine vb.omu si-a spus parerea lui personala, iar tu incerci sa ii schimbi parerea!? cum? nu ai cum sa te impui cu "forta" in materie de gusturi.

personal st-ul imi place, dar si eu prefer(si la aspect) 240 cp de 2.0 in defavoarea st de 225 cp si 2.5!

multi de pe site-ul asta bat campii rau, mult mai grav decat combinele pe campuri, o dau in liniute, burn-uri...si nu ma refer DELOC la tine GodfatherN!
cei mai multi nu cred ca trec de 2500 ture(din cauza consumului) !

mihaidd 02-06-08 22:53

Problema pare sa fie de fapt definitia sectiunii VERSUS. Unii vad acest versus doar din punct de vedere al performantei, altii il vad si din punct de vedere al dotarilor, al confortului, al pretului. Eu am inteles acest VERSUS ca pe unul total, nu doar unul ce priveste timpul pe un anumit circuit si de aceea m-am referit si la confort si la calitatea materialelor de interior, nu doar la putere si agilitate. La urma urmei, tuningul se refera si la interior, frane si confort, nu numai la motor si suspensii. Daca am inteles eronat, imi cer scuze.

bogdan_wrc 03-06-08 08:13

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1566897)
in fine, nu mai conteaza. am formulat eu gresit, dar nici n-am chef sa stau de explicatii acu...
eu mi-am exprimat parerea, eu as alege astra opc la orice ora, pentru ca mi se pare si mai logic un 2.0turbo 240cp decat un 2.5 turbo 225cp...

normal. de aia nu te pricepi la masini. una e sa scoti LINISTIT din motor 2225 de cai si sa stii ca poti urca teoretic lejer mai sus si alta e sa stii ca motorul e la limita de sus si turbina merge cu presiune sa zicem de 1.4 si la 1.5 deja incepe sa fluiere....

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1566802)

du-te , cumpara-ti un Logan, umple de eleroane si scuteste-ne. aici nu te uiti la design decat daca ai 18 ani si vrei sa agati pustoaice la liceu cu cei 2xx d cai ascunsi sub capota si linii fluide.

masinile astea ti le cumperi ca TU stai in spatele volanului si o alergi..get it? intelegi????

GodfatherN 03-06-08 10:54

bogdanwrc...
Atunci cand am citit postarile lui amphetamine primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma uit la varsta lui...deci...Ce zici, trecem pe la liceu pe la el sa vedem ce agatzam si noi ?

bogdan_wrc 03-06-08 11:11

bai, si eu m-am uitat la varsta....

in fine, nu merge ca ii furam femeile si eu chiar nu sunt intersat de asta.

intrebarea mea e cand admir masina, daca nu fumez, nu beau bere si nu stau la curte..bah din contra..la etajul 4?
da, o masina tre sa fie furmoasa..dar deja nu vorbim de geely aici sau alte ssang yong....

LE: daca tot vb de imaginea in fata fetelor, mai bine te folosetsi de cai 2xx de cai sa se simta bine o fata care stie ce inseamna si ce fac aia ..decat sa stai langa masina si sa o admiri. si doar sa ii spui ca ai 2xx de cai, sau sa ii arati talonul.
si atunci iar ajungem la punctul de inceput..cum pune masina cei 2xx de cai pe asfalt.

GodfatherN 03-06-08 11:30

Quote:

Originally Posted by unchiulNOS (Post 1567294)
aici esti prea acid si ai 31 de ani, ceea ce ar trebuii sa te faca mai cumpatat in vorbe indiferent cu cine vb.omu si-a spus parerea lui personala, iar tu incerci sa ii schimbi parerea!? cum? nu ai cum sa te impui cu "forta" in materie de gusturi.

personal st-ul imi place, dar si eu prefer(si la aspect) 240 cp de 2.0 in defavoarea st de 225 cp si 2.5!

multi de pe site-ul asta bat campii rau, mult mai grav decat combinele pe campuri, o dau in liniute, burn-uri...si nu ma refer DELOC la tine GodfatherN!
cei mai multi nu cred ca trec de 2500 ture(din cauza consumului) !

Mda...poate ca sunt prea acid cateodata desi chiar daca am motive n-ar trebui...Insa eu pun problema altfel : Frate, iti place o masina, tot respectul pentru placerea ta insa nu folosi un topic pentru a-ti exprima parerea care ...de fapt nu e a ta ci a celor care te invidiaza sau te admira sau...
Adik...intr-o discutie de genul vino cu ceva concret care sa-ti sustina parerea chiar daca e subiectiva sau nu..Nu imi spune(si ma refer la amphetamine) ca iti place masina pentru ca le place fetelor ca atunci iti redirectionez toate spam-urile cu" enlarge your penis" ...si asta place fetelor !
Lasand gluma la o parte eu chiar sunt obiectiv si pot spune ca imi place foarte mult OPC-ul si ii recunosc atributele, pozitive sau negative insa sunt de acord cu Bogdanwrc. Inchipuiti-va ca Focus RS ce va aparea anul viitor pe acelasi motor de 2.5 cum am eu, dar cu o alta turbina va iesi undeva in jur la 315CP (neoficial). Si spre multumirea viitorilor posesori, in caz ca nu va avea tractiune integrala va dispune de un diferential bine pus la punct. Stau si ma intreb...vis a vis de performante...sa imi schimb si eu turbina ca sa inchid ceva guritze mai rautacioase ?

bogdan_wrc 03-06-08 12:39

din toate testele se pare ca STul pune mai bine puterea jos si sta mai bine pe circuit. plus ca cei 15 cai nu e fac asa o mare diferenta. si daca mai iau in calcul ca 2.5T are mai multe rezerve de modificat decat 2.0....
oricum dintre cele 2 din topic,...... as alege GTI sau S3 =))))

22VIN 03-06-08 13:11

eu unul nu mi-as lua un hot hatch sa-l modific. un hot hatch e frumos asa cum l-ai luat din showroom, parerea mea ca un GTI de exemplu trebuie sa ramana un GTI.
si la opc ce daca n-am rezerve de modificat? vreau un opc modificat, ma duc si imi iau un GTC 2.0 turbo si il modific pe ala. si daca vreti mai mult de 240cp tractiune fata bravo voua...

bogdan_wrc 03-06-08 13:30

deci tu daca vrei OPC modificat, iei un GTC de 2.0T, adica un OPC mai slab si il modifici? sa ajungi la OPC? deci daca vrei cocosh,nu iti iei cocosh si il faci mai tare, iei o gaina si ii pui p**a? :)))))))))))

orice hot hatch poate fi si mai hot. nu e vorba aici de modificat la exterior...sau ...de fapt ce mai ma mira..ca oricum cu siguranta in capul tau decat astea exista .....

prietene, iti spun ca uimesti tot forumul...de fapt..esti al ICSulea pe topicul asta care face asta :)))

mihaidd 03-06-08 14:00

Rezerva exista si la OPC, MadCow are deja stage 2 ~300CP. Daca se adauga si un differential limitat, cred ca problema puterii la roata se rezolva. Ma mir ca nu l-au pus cei de la Opel din fabrica; un M32 Quaife ATB in comert e vreo 1200 de euro. Daca vreti sa vedeti cu adevarat ce ar fi putut face un OPC, uitati-va pe youtube la Astra VXR Triple8.

bogdan_wrc 03-06-08 14:09

orice masina are rezerve, nu a zis nimeni ca e la maxim..dar nu crezi ca un 2.5T va avea mai multe rezerve decat un 2.0T? teoretic...ca nu stim exact toate detaliile si toate limitele motorului.

mihaidd 03-06-08 14:20

Teoretic, da.

22VIN 03-06-08 14:26

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1568841)
deci tu daca vrei OPC modificat, iei un GTC de 2.0T, adica un OPC mai slab si il modifici? sa ajungi la OPC? deci daca vrei cocosh,nu iti iei cocosh si il faci mai tare, iei o gaina si ii pui p**a? :)))))))))))

pai vezi ca nu intelegi ce zic si tot tu esti cocosu?:))
am spus ca daca vreau un astra modificat imi iau un GTC si il modific, nu ca sa ajung la opc, ci ca sa fac ceva diferit. de ce ti-ai lua un OPC sa-l modifici total? e o pierdere de bani

bogdan_wrc 03-06-08 14:48

hahahahah mai zi ..mai zi..te rog eu.... ca e bine..mai ne descretim si noi fruntile !

GodfatherN 03-06-08 14:57

:-)))...oare chiar se intampla ceva cu astia mici ?
E grav de tot sa vorbesti fara sa gandesti...

TURBOSS 03-06-08 15:57

un test neconcludent : https://youtube.com/watch?v=dMEhUBqNQf4&feature=related

bogdan_wrc 03-06-08 16:22

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1568795)
vreau un opc modificat,

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1568947)
am spus ca daca vreau un astra modificat imi iau un GTC si il modific

ce bine ca exista QUOTE...

godfatherN...ce sa se intampla..termina NFS, termina strada si ajungem pe mana lor..iti dai seama.... isi iau o dacie Golan NFS style si trec ei cu 90 la ora cand vrem si noi sa trecem strada in baston...

GodfatherN 03-06-08 16:32

bogdanwrc...sa stii ca am patit o chestie de genul cu un pusti care, zambind cu gura pana la urechi facea "cerculetze" vezi doamne cu un..logan 1.6...Saraca masina...dupa ce ca...o mai si...dar asta e..:-) eu am o vorba pe care prietenii o stiu :

Unde nu-i cap...sabia nu-l taie !!!

TURBOSS 03-06-08 16:34

poluati topicul intr-un hal barbar, prea multe povestiri, offtopic !

UNLORD 03-06-08 18:04

Quote:

Originally Posted by mihaidd (Post 1568935)
Teoretic, da.

Kit Focus St Wolf (garantia se pastreaza) - 330 de hp! La OPC nu am auzit de asa ceva.

UNLORD 03-06-08 18:07

https://youtube.com/watch?v=Q5zhfgQT_As

cristi_407 03-06-08 18:09

Este si la OPC...Frima EDS este tunerul oficial din cate stiu eu..Si exemplu de OPC cu 300 cp exista in Iasi..Kit de la EDS

UNLORD 03-06-08 18:10

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1569408)
Este si la OPC...Frima EDS este tunerul oficial din cate stiu eu..Si exemplu de OPC cu 300 cp exista in Iasi..Kit de la EDS

Si garantia ramane valabila?

cristi_407 03-06-08 18:16

Din cate stiu eu da..Acum na..E Romania.............puncte puncte..Poate intra proprietarul si ne lamureste..Oricum ST-ul ajunge foarte usor la 265 cp..Si stiu ca acel kit de marire e de ceva vreme..Sigur o sa apara un kit mai nou care o sa fie mai bun..

UNLORD 03-06-08 18:29

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1569423)
Din cate stiu eu da..Acum na..E Romania.............puncte puncte..Poate intra proprietarul si ne lamureste..Oricum ST-ul ajunge foarte usor la 265 cp..Si stiu ca acel kit de marire e de ceva vreme..Sigur o sa apara un kit mai nou care o sa fie mai bun..

Pai mai e un kit de 340 de hp (destul de accesibil) si inca unul de 360 de hp (foarte scump si vine impreuna cu un Quaiffe LSD si un kit special de suspensie si articulatii pt a face fatza puterii mari). Insa garantie producatorului nu mai ramane in picioare la nici unul dintre kituri.

Opelul ce kituri de peste 300 de hp ofera?

GodfatherN 03-06-08 18:42

Unlord...da-mi si mie pe prv mai multe detalii...

mihaidd 04-06-08 07:45

Nu se fac kituri oficiale de peste 300CP pentru OPC/VXR pentru ca nu are rost. 300CP e deja prea mult pentru o masina cu tractiune fata, chiar si cu LSD.

bogdan_wrc 04-06-08 08:00

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1569395)
Kit Focus St Wolf (garantia se pastreaza) - 330 de hp! La OPC nu am auzit de asa ceva.

mare atentie. garantia la acel kit se da la motor sau la kit? si vreau sa vad si eu un link din strainatate unde este acel kit disponibil oficial si arata clar ca se pastreaza garantia la motor/masina.

UNLORD 04-06-08 16:25

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1570574)
mare atentie. garantia la acel kit se da la motor sau la kit? si vreau sa vad si eu un link din strainatate unde este acel kit disponibil oficial si arata clar ca se pastreaza garantia la motor/masina.

Intreaba la Colina Motors!

GodfatherN 04-06-08 17:38

Merci frumos, Unlord pentru info...:-)

Cat despre garantii...e impropriu si imoral dupa parerea mea sa ceri garantie pentru niste modificari pe care le faci tocmai in ideea de a-i rupa gura scumpei tale masinutze. Poate doar garantia faptului ca modificarile aduse sunt in limitele acceptate de motor si transmisie, dar si asa e ciudat...
Adik...e ca si cum l-as ruga pe un culturist sa ma fac mare, mare in 3 luni, dar i-as cere garantie la...ficat sau mai stiu eu ce explodeaza primul !!!
Doar un roman ar gandi asa ceva...E drept ca mai faci combinatii ca oricare, ti se mai strica una alta, dar garantia nu prea o astepti de la cineva care iti "umfla" masinutza.

bogdan_wrc 05-06-08 08:18

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1571547)
Intreaba la Colina Motors!

eu te-as ruga sa mai citetsi 1 data postul meu. poate te-a orbit sigla ford...dar..:

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1570574)

pt ca de romanisme sunt satul

ti se pare tie ca astia din RO sunt mai tari decat cei din UK sau DE???

kitul acela exista doar in RO. eu asa stiu si sunt curios sa ma contrazica cineva... si exista decat in RO, pt ca e o apa de ploaie. garantia se da tot de dealerul RO, care nu este acoperita si de alti dealeri internationali. adica...un mare caca.

eu nu am nevoie de vorbele celor de la Colina care azi iti zic ceva, maine se pot pisha la propriu pe tine si pe masina ta rupta si scoasa din garantie.

deci...imi dai un link unde sa vad ca acel kit este disponibil oficial si in strainatate sau doar ne bazam pe vorbele unor dealeri.?

crede-ma ca sutn satul de cate amenzi a primit dealerul local FORD din ploiesti. lunar cate 100-130 milioane..de 1-2 ani. si in PL sunt mai prost vazuti decat aia de la cardinal sau de la eurial sau renault.

UNLORD 05-06-08 17:12

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1572730)
eu nu am nevoie de vorbele celor de la Colina care azi iti zic ceva, maine se pot pisha la propriu pe tine si pe masina ta rupta si scoasa din garantie.

Inseamna ca esti ingnorant. Daca chiar te intereseaza poti sa faci un schimb de mailuri cu ei si sa vezi ce iti promit. Btw exista Colina in Ploiesti?

All times are GMT +2. The time now is 00:17.

- Copyright 2026 4Tuning