Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - Reme (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/356755-machete-lucru-reme.html)

Reme 17-11-13 21:04

Re: Machete in lucru - Reme

3 Attachment(s)
ultimul proiect de restaurare a starnit ceva cearta pe forum...este vorba de un Ford F-350, produs de Maisto la scara 1/27. Masina am luat-o de la VWFAN01 la un pret modic si se prezenta ca in prima poza. Masina a fost desfacuta in bucatele unde am gasit cateva imperfectiuni. Am inceput prin a spala tot interiorul de praf si impuritati, ca mai apoi sa spal si sa polishez geamurile. Din ce am observat macheta nu avea o roata din setul de 4 si am fost nevoit sa schimb rotile cu unele de American Muscle Car primite de la skype09. Am curatat cu spirt si acetona caroseria si vopsea neagra si am gasit urmatoarele:

1. sub dungile de pe capota am gasit vopseaua in perfecta stare
2. sub dungile de pe plafon am gasit vopseaua sarita si exfoliata
3. sub vopseaua neagra de pe usi am gasit la fel vopseaua exfoliata.

Am inceput prin ai construi bandouri. Am confectionat din autocolant negru mat la scara aceste bandouri si le-am aplicat pe baza de jos a usilor, aripilor si a benei. Am redat masinii un pic culoarea caroseriei cu un picde polish, dupa care am inceput sa ii puntez zonele mici de vopsea sarita. Pe plafon am observat si vopsea unflata, lucru care m-a determinat sa ii fac dungile de pe plafon. Ideea e ca intai am scos vopseaua unflata de pe plafon chiar sub forma unor dungi n ucu mult mai inguste decat dungile efective ce urmau a fi aplicate. Apoi am inceput sa ii detliez un pic interiorul, prin adaugarea unor detalii pe care le voi afisa la prezentarea machetei. Am confectionat oglinda dr si am lipit-o usii, urmand sa confectionez oglinzile :D Pe scurt asta am facut machetei si lansez cu ocazia asta anuntul ca imi trebuie o janta precum in prima poza pt ai monta rotile originale :D Sper sa va placa si mentionez ca solutia cu plafonul este doar intermediara urmand o vopsitorie intergrala la macheta :D

2010 17-11-13 21:45

Cel mai bine e sa dai dungile jos...

Reme 17-11-13 22:15

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5614819)
Cel mai bine e sa dai dungile jos...

costi dupa cum am zis mai sus...nu le dau pentru ca sub ele se gaseste o bucata de vopsea sarita :D in viitor am un alt plan pt revitalizarea ei :D

2010 17-11-13 22:15

Macar sa nu mai cada peste parbriz...

Reme 17-11-13 23:25

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5614842)
Macar sa nu mai cada peste parbriz...

a acolo totul a fost rezolvat, am omis la prima vedere, dar la a doua am reparat :D.

Seara aceasta a fost foarte productiva.

1. am reabilitat Ford F350
2. am reabilitat Audi A8
3. am reabilitat Bugatti EB110
4. am reabilitat Chevrolet Corvette C1.

In curand o prezentari cu ele, pentru moment doar poze cu rez.finale.

arctix 17-11-13 23:38

Bravo, arata bine Bugatti, eu am reusit sa transfer cu succes portiera si capota motor, imi mai trebuie eleron, geamurl capotei si o roata.

P.S. e ciupita vopseaua in bot la Bugatti?

Reme 18-11-13 21:15

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5614887)
Bravo, arata bine Bugatti, eu am reusit sa transfer cu succes portiera si capota motor, imi mai trebuie eleron, geamurl capotei si o roata.

P.S. e ciupita vopseaua in bot la Bugatti?

da este ciupita :d dar se repara :D

Reme 19-12-13 22:48

2 Attachment(s)
treaba buna, am reusit sa vopesc Audiul RS4. Culoarea e de senzatie, un gri-bleu metalizat cu metal mic in el. Arata super bine, iar vopseaua a fost aplicata f bine. Cateva poze ca sa va dumiriti...

Macheta initial era vopsita cu spray-ul in culoarea negru lucios. Am demontat macheta dupa care mai apoi am decapat-o. Am ajuns la fier pur. Am dat masina cu filler foarte fin, profesion mai apoi am dat vopsea si lac la pistol aerograf profesional. Macheta a stat apoi dupa aplicare la uscat in cabina pt 1 zi si 1 noapte. Uscare perfecta, fara gunoaie mari. Consider ca am salvat inca o macheta. Acum masina este la montaj...

maximix 19-12-13 23:59

A iesit bine culoarea.. Bravo!

arctix 20-12-13 00:02

Imi place cum a iesit, poate reusesti sa-i faci jantele "charcoal grey" lucios

s3rgyu 20-12-13 00:28

A iesit bine RS-ul.
Geamurile erau vopsite tot cu spray-ul ? :lol:

Reme 20-12-13 21:43

Quote:

Originally Posted by s3rgyu (Post 5634272)
A iesit bine RS-ul.
Geamurile erau vopsite tot cu spray-ul ? :lol:

totul era vopsit...insa la audi mai e de munca...momentan este suspendat procesul de restaurare. M-am apucat de o broscuta carbiolet mai demult inceputa...pe care am vopsit cu o culoare senzationala. Este incredibila. urmeaza la prezentare pe topicul de 1/24 si pe topicul de machete in lucru...

s3rgyu 20-12-13 23:35

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Reme (Post 5634696)
totul era vopsit...insa la audi mai e de munca...momentan este suspendat procesul de restaurare. M-am apucat de o broscuta carbiolet mai demult inceputa...pe care am vopsit cu o culoare senzationala. Este incredibila. urmeaza la prezentare pe topicul de 1/24 si pe topicul de machete in lucru...

Seamana ? :lol:

2010 21-12-13 07:24

Hai cu broasca..

Reme 21-12-13 09:56

Quote:

Originally Posted by s3rgyu (Post 5634743)
Seamana ? :lol:

da, ele sunt inculpatele, toate au ajuns la mine :D cu exceptia Subarului. Lambo Countach, Opel Astra GTC, Audi RS4, Audi A8, VW New Beetle Cabriolet, dar asupra lor au mai fost interventii nereusite ulterioare!

Reme 21-12-13 09:59

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5634787)
Hai cu broasca..

acu scot pozele...

Reme 21-12-13 22:12

5 Attachment(s)
ca sa va aduc in context va prezint o noua restaurare. Este vorba de o broscuta prezentata cu ceva timp in urma, dupa cum a-ti vazut in poza uploadata de Sergiu, este vorba de cea neagra. Acu masinuta este verde, un verde "imprmutat" de la un hyundai. Macheta a fost vopsita profesional, in cabina auto. Operatiunele efectuate au fost:

1. Demontare si dezechipare macheta
2. Matuire vopsea originala, cu ajutorul unei pasle abrazive si unei foi de smirghel de 1500 si apa.
3. Vopsire cu vopsea 1K + 2 maini de lac 1K - masinuta nu are nici un gunoias.
4. Montare si echipare a machetei.

un scurt come back cu cea a fost si ce e acum :D

2010 22-12-13 06:25

A iesit super pe culoarea asta!
O floare pe bord, ceva??

Reme 22-12-13 09:26

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5635243)
A iesit super pe culoarea asta!
O floare pe bord, ceva??

la primavara :D

Reme 24-12-13 22:53

4 Attachment(s)
asadar si prin urmare, va mai prezint inca o lucrare! Avem de-a face cu un Opel Astra H GTC, proaspat vopsit in culoarea negru lucios dupa cum urmeaza :D mai multe detalii dupa ce montez masina .

2010 25-12-13 06:39

Se anunta ceva sclipicios..

Reme 25-12-13 09:53

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5636707)
Se anunta ceva sclipicios..

asa e! E negru metalizat de Seat Leon!

Reme 25-12-13 12:40

totul a mers ca uns pana la parbriz, unde am comis-o...la fel si la Audi RS4 :( ce pot face? a scapat acetona pe ele!!!

fiat adrian 25-12-13 17:18

Salut po-ti da cu hartie abraziva de 1000 si de 2000 si po-ti combina un pic de pasta de dinti cu scrum de tigare si dai pe acel loc pana se usuca circa 5.-:Craciun fericit.

speedster 25-12-13 18:25

Bravo Reme! Ti-au iesit foarte bine vopsitele, felicitari pentru munca depusa si pentru rezultate!

Reme 25-12-13 20:02

Quote:

Originally Posted by speedster (Post 5636939)
Bravo Reme! Ti-au iesit foarte bine vopsitele, felicitari pentru munca depusa si pentru rezultate!

merci faine serbane, dar daca nu sunt atent o comit, am comis-o deja la doua parbrize :(

Reme 25-12-13 20:03

Quote:

Originally Posted by fiat adrian (Post 5636916)
Salut po-ti da cu hartie abraziva de 1000 si de 2000 si po-ti combina un pic de pasta de dinti cu scrum de tigare si dai pe acel loc pana se usuca circa 5.-:Craciun fericit.

iti multumesc pt sfat, eu m-am gandit la urmatorul, pe care il incerc pe 30 ca sunt in vacanta, matuit complet la 1500, apoi 2000, apoi polish 3m abraziv, apoi 3m fin pt luciu. Daca nu iese asa, voi incerca si ideea ta :D

bmwh548 26-12-13 13:34

https://forum.4tuning.ro/506-tuning-m...ml#post3966126

https://forum.4tuning.ro/506-tuning-m...ml#post2662622

Reme 06-01-14 22:10

3 Attachment(s)
am reusit sa o scot la capat cu Astra, urmeaza RS4 :twisted:

2010 06-01-14 22:19

Pe negru da bine!

Reme 10-01-14 23:27

atentie!!! s-a renovat F40 politil 1/18 si a iesit grav de tot!!!!

speedster 11-01-14 18:17

Quote:

Originally Posted by Reme (Post 5645742)
atentie!!! s-a renovat F40 politil 1/18 si a iesit grav de tot!!!!

Si ce te lauzi daca nu pui poze??? :lol:

Reme 11-01-14 19:30

Quote:

Originally Posted by speedster (Post 5646133)
Si ce te lauzi daca nu pui poze??? :lol:

urmeaza si poze, dar sa il montez intai ;)

2010 11-01-14 21:24

Te rog sa pui si poze cu macheta atunci cand postezi!

Reme 12-01-14 22:22

3 Attachment(s)
iata si pozele mult asteptate...

O mica poveste legata de masina asta.

Macheta a fost achizitionata dintr-un talcioc din Germania la un pret foarte mic. Era intr-o stare rezonabila atunci, dar lipsa stergator parbriz. Intre timp in prostia mea, pe cand eram copit am vrut o "tunez" si i-am adaugat o antena, apoi din greseala au picat niste urme de super-glue pe el. Asa a ajuns caroseria un deranj imens.

Acu mai bine de 5ani am incercat sa o restaurez. Am inceput si smirgheluiesc macheta ca mai apoi sa aflu de metode de decapare. Am decapat caroseria machetei cu lichid de frana, insa la incaput nu am stiut de timpul pe care trebuia sa il astept. Si am intre timp am descoperit de distrugerile aduse machetei. Cateva portiuni de cam 2cm in care am intrat in material foarte mult, nasol moment. Atunci vopsisem caroseria in doua culori, alb si negru mat, insa la final arata mai rau decat cand avea picaturile de super-glue pe ea. In fine...intre timp mai primise si un autocolant carbon effect, pentru a ascunde alte defecte.

Vineri mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de macheta. Am matuit vopseaua veche, am aplicat filler fin cu autonivelare si apoi am aplicat baza ROSU si apoi 3maini de lac :D Masina a iesit bestial zic eu. :D poze cu macheta inainte de restaurare si dupa :D

arctix 12-01-14 23:06

Frumos :D dar nici pe alb nu arata rau ...exceptand micile defecte de vopsire ...ce filler ai folosit?

Reme 12-01-14 23:16

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5646995)
Frumos :D dar nici pe alb nu arata rau ...exceptand micile defecte de vopsire ...ce filler ai folosit?

lehler...

2010 13-01-14 06:11

Alta viata bre, felicitari!!!

Reme 13-01-14 09:31

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5647055)
Alta viata bre, felicitari!!!

danke schoen bre!

bmwh548 13-01-14 13:06

Schon. Sau ca sa fii 100% corect: schön.

All times are GMT +2. The time now is 00:06.

- Copyright 2026 4Tuning