Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Totul despre anvelope (https://forum.4tuning.ro/692-anvelope.html)
-   -   De ce se produc accidente in Romania? (https://forum.4tuning.ro/692-anvelope/344444-produc-accidente-romania.html)

mannyx 14-11-12 20:13

Re: De ce se produc accidente in Romania?

nu omoara nimeni intentionat cu masina, decat cand consuma alcool sau droguri.
la huidu a fost o greseala nu cred k pedepsindul pe el pt. o greseala educi toata populatia, putea sa ii dea 100 de ani tot se intampla accidente.

Marius_asy 14-11-12 20:54

[QUOTE=mannyx;5248100]nu omoara nimeni intentionat cu masina, decat cand consuma alcool sau droguri.
la huidu a fost o greseala nu cred k pedepsindul pe el pt. o greseala educi toata populatia, putea sa ii dea 100 de ani tot se intampla accidente.

PE HUIDU L AM DAT EXEMPLU CA MAI MULT CA SIGUR STIM TOTI DE INCIDENT
TU NU AI INTELES CUM TREBUIE PROBLEMA......DACA TOTI CARE OMOARA FIIND LA VOLAN AR INTRA LA PUSCARIE CATIVA ANI ASA CUM IAU SI CRIMINALII S AR SCHIMBA GANDIREA ROMANULUI CU BANI''EU IAU ANI CU SUSPENDARE SI PROSTU LA 2 METRI SUB PAMANT,,
SI MAI PUNEM PROBLEMA SI IN ALT FEL,
CEI CA HUIDU DUPA CE TERMINA CU PROCESUL POT SA SI IA PERMISUL INAPOI SI CU PARERE DE RAU DAR POT FI SI PARINTII NOSTRI IN LOCUL CELOR OMORATI SI NOI IN LOCUL FAMILIILOR
TREBUIE SA INTELEGEM CA ATUNCI CAND CONDUCI UN VEHICUL AI O MARE RESPONSABILITATE SI NU E CA MERSUL PE JOS
DE PROFESIE SANT SOFER PROFESIONIST SI PRINTRE ALTELE SI MOTOCICLIST SI AM VAZUT DESTUI PROSTI INGAMFATI CARORA LE PARE RAU DOAR DUPA CE FAC O MARE PROSTIE
DACA ERAU PARINTII VOSTRI CEI ACCIDENTATI NU MAI GANDEATI ASA ..........

mannyx 14-11-12 21:22

si eu sunt sofer profesionist luna asta sper sa obtin si categoria A inainte de inchiderea sezonului, ai dreptate daca Doamne fereste eram in situatia aea poate gandeam altfel dar eu spun ca nu o face nimeni cu intentie si ori cat de rau aipedepsi pt. asa ceva tot se intampla accidente din neatentie.., in schimb pt. crima daca pedeapsa ar fi cea mai crunta si in vazul tuturor ca sa ne ia groaza si sa nu treaca vreodata prin minte asa cv, sunt convins ca s-ar reduce considerabil numarul.
in cazul lu' huidu retragerea permisului definitiv avand in vedere ca e bolnav din cate am inteles cred ca ar folosi mai mult nu stiu ce sa ii faci sincer. sa il faci sa sufere in puscarie pt. o greseala care nu mai poate sa o intoarca

Marius_asy 14-11-12 21:50

CUM A FOST SI PUSTIUL ALA CU X5 UL CARE A OMORAT O FATA SI TAXIMETRISTUL ..........TOT ASA A PRIMIT CU SUSPENDARE
A GRESIT SI EL CA SI HUIDU ............DAR OAMENII AIA CARE PUTREZESC IN PAMANT. CE VINA AU DE AU FOST PEDEPSITI CA NU AU FACUT NICI UN RAU SI AVEAU TOT VIITORUL IN FATA CA AVEAU SUB 30 DE ANI.
BAFTA CU A UL.CAND O SA VII PRIN BUCURESTI CU MOTORUL SI O SA TI TAIE CALEA CATIVA INTELECTUALI O SA TI SCHIMBI PAREREA.
AM FOST ACCIDENTAT DE UN OPEL EU FIIND CU MOTORUL SI PROSTUL DE LA VOLAN CAND S A DAT JOS MI A SPUS ............CE NU M AI VAZUT.....EU AVAND PRIORITATE, A AVUT NOROC CA AU FOST CATIVA MOTOCICLISTI CARE M AU OPRIT SA NU L FAC VICTIMA
CAND UN ASEMENEA PROST ITI SPUNE IN FATA PE DREPTATEA TA CA NU E VINA LUI , CAND POLITISTUL II SUSPENDA PERMISUL O SA TI SCHIMBI PAREREA DE CEI CARE VATAMEAZA SAU SI MAI RAU

mannyx 14-11-12 22:14

ms.
am spus CLAR mai sus ca nu sunt de acord cu cei sub influenta.. asa ca pustiul cu x5 nu se incadreaza in cei care gresesc, stiu cazul

jemis90 15-11-12 00:13

Betivii si drogatii -- La puscarie pe termen nelimitat!!!

Accidentele nefericite, cu suspendare. Nu se compara accidentul auto cu omor cu premeditare, talharie, viol si alte grozavii...totusi.

Daca iti sare un tampit in 2 metri fie si pe trecere, in fuga, opreste masina de la 40 kmh, sa te vad. O sa dea cu capu' de asfalt si iei puscarie.
Sau pietonul care trece 1 banda si o rupe la fuga pe restul de 3...tu circuland relaxat pe margine, sens opus, la 3 benzi departare - fiindca stii ca el merge si nu are cum sa fie in pericol ( pana ajunge el pe sensul tau esti trecut de muuult).
Iti convine?

Mie NU!

Exemplu concret, recent a aratat la """stiri"", filmat de pe camera din camion cum o tanti cretina a trecut strada in fuga prin loc Nepermis si s-a impedicat cu tot cu copchil in fata camionului. Frana...distanta buna, viteza mica ,OK- accident evitat.

Dupa nici 2 secunde, mai trece un dobitoc biped, tot in fuga, la 10 metri in fata la camion ,prin acelasi loc ca tampita din exemplul precedent.

Ei merita amendati si scuturati!!! Din cauza lor un om era sa faca o istorie si tot el iesea vinovat la cum sunt protejati pietonii la noi. Pe trecere sau nu, ei au drept de "veto".

-- on topic, adaugam :

-Pietonii care traverseaza pe la coltul intersectiei- din cate imi aduc aminte au obligatia de a se asigura, prioritate avand autovehiculele. Ei pe dracu, sa vezi ce claxoane si slalom fac printre nesimtiti, adica eu sa stau la rosu din 100 in 100 de metri si la treceri cu nemiluita dar ei nem, cu capu' inainte ca berbecii si mai si vocifereaza...

-pietonii inconstienti care isi cauta moartea ( se arunca)

rumunac 15-11-12 00:32

Quote:

Originally Posted by mesu (Post 5239344)
Iar cu circulatul regulamentar adica cu 50 kmH in localitate sunt de acord dar numai daca ai nevoie sa intri in localitate ,dar ,daca trebuie sa ajungi de la Pitesti la Arad si trebuie se treci si prin Craiova cred ca este imposibil de respectat regulile fiindca 90 la suta din traseu se face prin localitate asa ca cei 500 si ceva de KM poti sa i parcurgi cu 50 kmH ?,si sa mai gasesti si cativa ,,reporteri,, ascunsi dupa colt in boscheti

pai ia vezi tu mai bine ca Craiova are centura ocolitoare unde nu trebuie sa mergi cu 50 km/h,la fel si Turnu severin si Lugoj.Nu stiam ca in Romania localitatile sunt una dupa alta,astfel incat 90 la suta din traseu sunt drumuri in interiorul localitatilor.Adica noi cumparam rovigneta doar pt. restul de 10% din traseu?! :lol:

Marius_asy 15-11-12 07:46

Quote:

Originally Posted by jemis90 (Post 5248440)
Betivii si drogatii -- La puscarie pe termen nelimitat!!!

Accidentele nefericite, cu suspendare. Nu se compara accidentul auto cu omor cu premeditare, talharie, viol si alte grozavii...totusi.

Daca iti sare un tampit in 2 metri fie si pe trecere, in fuga, opreste masina de la 40 kmh, sa te vad. O sa dea cu capu' de asfalt si iei puscarie.
Sau pietonul care trece 1 banda si o rupe la fuga pe restul de 3...tu circuland relaxat pe margine, sens opus, la 3 benzi departare - fiindca stii ca el merge si nu are cum sa fie in pericol ( pana ajunge el pe sensul tau esti trecut de muuult).
Iti convine?

Mie NU!

Exemplu concret, recent a aratat la """stiri"", filmat de pe camera din camion cum o tanti cretina a trecut strada in fuga prin loc Nepermis si s-a impedicat cu tot cu copchil in fata camionului. Frana...distanta buna, viteza mica ,OK- accident evitat.

Dupa nici 2 secunde, mai trece un dobitoc biped, tot in fuga, la 10 metri in fata la camion ,prin acelasi loc ca tampita din exemplul precedent.

Ei merita amendati si scuturati!!! Din cauza lor un om era sa faca o istorie si tot el iesea vinovat la cum sunt protejati pietonii la noi. Pe trecere sau nu, ei au drept de "veto".

-- on topic, adaugam :

-Pietonii care traverseaza pe la coltul intersectiei- din cate imi aduc aminte au obligatia de a se asigura, prioritate avand autovehiculele. Ei pe dracu, sa vezi ce claxoane si slalom fac printre nesimtiti, adica eu sa stau la rosu din 100 in 100 de metri si la treceri cu nemiluita dar ei nem, cu capu' inainte ca berbecii si mai si vocifereaza...

-pietonii inconstienti care isi cauta moartea ( se arunca)

cu pietonii ai o mare dreptate dar cand mergi cu peste 50 km /h peste limita legala si incalci linia continua trebuie sa te astepti sa vina o masina pe sensul ei de mers......ca nu de prosti pun semne si marcheaza cei de la drumuri locurile periculoase.
eu zic ca numai un redus mintal cum e huidu nu a putut vedea inevitabilul.
daca esti doctor,filozof si oricine cu 10 facultati.......asta nu inseamna ca e si un sofer bun.
tu vorbesti asa ca nu ai avut pe nimeni accidentat de vreun prost,eu era sa mi pierd parintii din cauza unuia ca huidu care a intrat pe contrasens.
sper sa nu fii niciodata in locul familiilor celor omorati de huidu.

mannyx 15-11-12 10:15

@jemis90

ai mare dreptate gandim exact lafel

nu prea sunt de acord cu cei loviti pe trecere, imi pare rau dar daca vrei sa treci strada fara sa fi lovit cred k o poti face, belesti bine ochii si traversezi ca nu va avea nimeni grija de tine cum ar trebui sa ai tu, poate veni unu beat drogat certat cu nevasta... poate exploda o roata si nu cred k te ajuta niste dungi pe asfalt.. imi pare rau dar majoritatea sunt culmea, ca cei din Ploiesti de la trecerea de langa Coreco cum mergi catre sensu de la Hale, la trecerea aea trec pietoni continuu nu ai cum sa treci decat cu forta printre ei, si pun pariu ca daca te vede un cap de creta comunitar sau rutier incearca sa ia permisu.
si mai sunt doua categori de NESIMTITI SI INCONSTIENTI cei care nu semnalizeaza si cei care taie curba (nu cei care pierd controlul)

Alex2586 15-11-12 13:38

Am si eu o parere legata de acest subiect. Am tot spus-o si o repet si cred ca multi ar fi de acord cu mine. Principalul motiv pentru care se produc acidente grave in Romania este viteza...graba mare de a ajunge intr-un anumit loc intr-un timp cat mai scurt. Ar mai trebui sa se implementeze un sistem de drumuri cu sens unic...ganditi-va ca nu ar exista masini care sa vina din sens opus plus ca o depasire s-ar putea face fara grija...dar cel mai important punct in care am vrut sa ajung este copacul. Ganditi-va cate scenarii de genu a-ti auzit. Un sofer care circula regulamentar ii apare brusc o masina care face o depasire si intra pe contrasens...soferul nostru trage dreapta de volan si se izbeste inevitabil de un...copac. Cate vieti nu ar fi fost salvate...daca nu ar fi fost acei copaci dupa marginea drumului??? De ce nu ii taie..?? Ar putea sa se planteze altii la distanta de cel putin 50 m de sosea. Poate cineva ar tine seama de aceasta masura poate intr-un timp cat mai scurt.

mannyx 15-11-12 14:07

@Alex2586
Sa se implementeze un sistem de drumuri.. tu nu vezi k astia nu sunt in stare sa mai adauge o banda pe sens si sa le intretina pe astea?
si inca cv tu daca ai avea teren langa sosea ti-ar conveni sa iti planteze astia copaci in mijlocul terenului?
cea mai bina solutie la ce spui tu e sa faca o fasie paralela cu drumu cam de 5 m latime minim din boscheti daia mari de 3-4 metri cum sunt in bulgaria si nu mai viscoleste nici zapada pe sosea dupa camp ca se oreste in fasia asta, costa si mai putin si daca pun primavara pana iarna cred k, creste

Alex2586 15-11-12 19:12

Nu trebuie sa facem din tantar armasar..eu doar spuneam ca copacul "omoara"....nu eu un singur caz...sunt multe...foarte multe.

Muttley 15-11-12 20:18

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 5239315)
De ce se intampla asta?

Lumea a tot mentionat mai multe motive:
- lipsa educatiei
- bla
- bla
- bla.

Eu cred ca lipsa educatiei e singurul si unicul motiv.

Se regaseste la:
- meltenii analfabeti care, mai nou isi permit sa aiba masina. Candva, masina era privilegiul celor cu educatie si scoala!!! Nu ai scoala - nu ai bani - nu-ti iei masina. Acum e pe sistemul: te lasi de scoala ca sa furi - ai bani - iti iei masina, lant de aur si un CD cu un salam pe carcasa - ii dai in gura ca ai valoare - omori pe cineva - "pardon, nu v-am vazut de la atatea cruci cate am in parbriz, n-am semnalizat ca nu stiu ce-i aia, si chiar de as fi stiut mi-ar fi fost lene, n-am dat prioritate ca eu am limuzina germana", samd;
- politistii care nu impun niciun fel de respect, care se adreseaza cu "sefule";
- firmele care-si bat joc de lucrari. Adica fura;
- autoritatile care fura;
- reprezentantii scolilor de soferi, politistii de la examen, care fura.

Corectitudinea, bunul simt, instinctul de conservare, RESPECTUL fata de cei din jurul tau, fie ei cei de acum, fie cei ce vor urma peste cativa ani, aptitudinea de a gandi si actiona cu gandul la urmarile pe termen lung, astea se dobandesc DOAR prin educatie. De la ea pleaca toate celelalte din lista enuntata-n primul post.

Parerea mea.

perfinox 15-11-12 21:03

Motivele pentru care se produc accidente in romania sunt foarte multe dar principalele ar fi: infrastructura proasta ( si aici avem E85 spre exemplu trece prin 20 de sate, cand ar trebui sa nu treaca prin nici o localitate, ci sa ai iesiri de pe E85 sa duca in acele localitati, drumurile nationale care au cate o banda pe sens si acea banda destul de ingusta, aceste drumuri nationale ar trebui facute cu 2 benzi pe sens, intersectiile prost gandite cu n semafoare , care ar putea fi inlocuite cu un simplu sens giratoriu, lipsa parcarilor) nesimtirea romanului in general ( parcheaza si blocheaza sau ingusteaza sensul de mers, nu semnalizeaza, claxoneaza cand nu trebuie, limbajul vulgar si aici este o lista nesfarsita), coruptia autoritatilor, permise luate pe bani, inconstienta proprietarilor de autovehicule cand e vorba de siguranta lor ( frane , directie, lumini ) saracia ( multi aleg sa cumpere piese second , din cauza situatiei financiare ) RAR-ul care lasa de dorit la toate capitolele, mentalitatea romanilor in general, si eu cred, nu, defapt sunt sigur ca si peste 100, 1000 sau cati ani vreti voi nu se va schimba nimic ... drumuri bune sa aveti !

mannyx 15-11-12 21:42

@perfinox
cel mai corect si complex raspuns, astea sunt adevaratele cauze

DragosT 15-11-12 23:00

Plopii, santurile de pe margine, starea drumurilor - calitate, cantitate, furtul/lipsa semnelor de circulatie adecvate, bucurestenii, prahovenii, bacauanii, parintii, teribilismul, soferii de maxi-taxi, politistii spagari, legile neaplicate, sanctiunile mici si neaplicate, carute/biciclisti, ploaia, zapada, noroiul de la tractoare, bemveurile, alcoolul, drogurile, femeile, Serban Huidu, nesansa acestui popor, inventarea elicopterului si Basescu, evitarea mersului pe jos... si tot asa.

mannyx 16-11-12 10:05

am luat A-ul \:D/

b01uxd 16-11-12 17:20

Quote:

Originally Posted by DragosT (Post 5249739)
Plopii, santurile de pe margine, starea drumurilor - calitate, cantitate, furtul/lipsa semnelor de circulatie adecvate, bucurestenii, prahovenii, bacauanii, parintii, teribilismul, soferii de maxi-taxi, politistii spagari, legile neaplicate, sanctiunile mici si neaplicate, carute/biciclisti, ploaia, zapada, noroiul de la tractoare, bemveurile, alcoolul, drogurile, femeile, Serban Huidu, nesansa acestui popor, inventarea elicopterului si Basescu, evitarea mersului pe jos... si tot asa.

super tare postu asta :D

B53UMI 16-11-12 17:57

Legea ar trebui sa faca mai precis distinctia intre culpa si intentie (tentativa).
Cum am mai spus, atunci cand depasesti (de multe ori multiplu !) in curba fara vizibilitate pe un drum cu trafic intens sau treci cu viteza pe culoarea rosie a semaforului, nu poti spune ca ai facut-o INCONSTIENT fiindca daca esti inconstient nu ai dreptul de a conduce autovehicule. Prin urmare, esti CONSTIENT ca exista o minima probabilitate sa nu comiti un eveniment rutier grav. In circulatia rutiera nu ai voie sa RISTI ca la jocul de carti si sa te joci cu viata oamenilor. Conduita rutiera nu este ruleta ruseasca.
Prin urmare, daca manevra nu ti-a reusit (cum era si de asteptat pt. un om zdavan la minte) si ai facut-o "de oaie", legea nu ar trebui sa-ti acorde sansa ca chipurile ai gresit (adica sa fii incadrat la culpa). Fiindca nici tu, prin nesabuinta faptei tale NU AI ACORDAT NICI O SANSA acelor oameni corecti, nevinovati pe care tu CU VOIE i-ai nenorocit.
Daca te napustesti ca un turbat cu cutitul asupra unor persoane neavizate (cum neavizate sunt victimele tale cand te "repezi" cu bolidul la ele si care cred, saracele, ca legea circulatiei este una pentru toti !), numai un noroc chior poate face ca sa nu existe o victima. Asta se cheama fapta savarsita "din culpa" sau "tentativa de ucidere" /"ucidere" (dupa caz) ??

perfinox 16-11-12 20:09

si un alt motiv ar fi ca multi nu realizeaza ce inseamna un autovehicul si ce forta poate avea la impact, la 70km/h o masina de 900 kg loveste cu 30 de tone forta, altul ar fi ca multi nu stiu ce este aia conduita preventiva, prefera sa se lase dusi de masina, gasesc alte ocupatii, sunt cu gandul in alta parte( schimba postul de radio, vorbesc la telefon, se gandesc ce sa manance cand ajung acasa, ce o sa bea si unde o sa mearga sambata etc. etc. ) cand esti la volan trebuie sa fii cu gandul acolo, iar 70% din atentia soferului sa fie catre trafic, sa anticipeze situatii periculoase, sa le evite, sa previna... iar alt motiv ar fi lipsa de politete rutiera, sa fim un exemplu pentru ceilalti, sa lasam si pe altii sa traiasca, sa ne gandim ca poate peste 1 minut , o sa fim si noi in situatia lor, asteptand un gest din partea altui sofer. scuze pentru off topic. dar indirect ceea ce am spus se leaga de subiectul topicului.Sa nu mai fie atata tensiune, nervi si injuraturi in trafic, daca am face unii fata de ceilalti cate un gest de politete rutiera ar ajuta mult.

Alex2586 17-12-12 15:42

FELICITARI SA-L STAPANESTI SANATOS.

TR 69 CRS 17-12-12 19:36

Raspunsul e simplu.Acelasi motiv pentru care se produc accidente in toata lumea!;)

stefiPJJ 18-12-12 19:41

Quote:

Unde ai butonul de Like ? :lol:

golf.tuning 18-12-12 20:26

Quote:

Un Mare LIKE

Old_boy 18-12-12 20:36

ca sa nu mai vorbim de legile pentru care nu exista sanctiuni... :rolleyes2
pe metoda nu ai voie sa faci aia dar daca o faci nu ti se intampla nimic pentru ca nu exista cadru legal

Andrei_GP 28-01-13 13:55

eu zic ca smekerii cu beamveu..si taximetristii plus infrastructura sunt cei mai mari factori pt accidente..am vazut cu ochii mei..stateam la semafor...un semafor fara intersectie doar pt pietoni si un taxi a plecat de langa mine pe rosu fara sa conteze si din urma lui un smeker cu bmw..pe principiul daca el nu sta nu stau nici eu....si cate si mai cate le stim cu totii

mannyx 28-01-13 22:26

eu eram al2lea la semafor cu secunde pe singura banda pt. inainte si la dreapta a venit MCV-ul de politie fara girofaruri... din spate fara sa stea la rand s-a asezat primul pe banda pt. la stanga si cand mai erau 3 secunde din rosu a plecat pe strada din dreapta lui cand el repet, era pe banda pt. la stanga. nesimtire crunta nu inteleg dc a mai stat la semafor daca tot a plecat pe rosu, daca as fi stiut ce urmeaza sa faca ar fi aparut la tv sigur.

Andrei_GP 28-01-13 22:30

cred ca ar fi bine daca ne-am risca cu totii la o cheltuiala pe o camera de bord...si orice neregula sau abatere a oricarui participant la trafic sa il facem vedeta la tv...poate asa o sa se dea amenzi..sau ceva sanctiuni..

mannyx 28-01-13 22:32

ar fi buna si o daia dar nu prea ma indur de bani.. sper sa nu fiu provocat de vreun nemernic

Andrei_GP 28-01-13 22:33

da asa e..dar are si buton..pt ''urgente''

lagdryan v6 28-01-13 22:40

caini mor de drum lung si prosti de grija altora
de aia:!:

Andrei_GP 28-01-13 22:41

buna asta...

B53UMI 29-01-13 18:19

Nimanui nu-i pasa de filmarile noastre. Traim intr-o tara foarte nenorocita: tara sfidarii si a nedreptatii cocotate la rang de virtute. Ceausescu si camarila ne-au sfidat, asa fac si netrebnicii acestia de acum care sunt muuuult mai multi. De aceea ne este greu, fiindca nu avem bun simt si nu ne respectam unii pe altii. INTOTDEAUNA a fost asa in Romania; nu se lipeste educatia de noi si basta ! In schimb, ne ploconim pana la pamant la straini pentru ca chipurile sa ne laude ce grozavi suntem. Parca aceia sunt prosti ! Ne jumulesc si apoi ne dau ceea ce meritam... stim noi ce. Pacat de pamant, merita ceva mai bun!

cauciucuri_second 05-04-13 09:31

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 5239315)
Va invit la o discutie despre SIGURANTA RUTIERA.

Aici nu vom discuta despre anvelope, sau despre Michelin, si nici nu vom face reclama. E destula pe site, aici discutam in general, despre ce se intampla pe strazile din Romania.

Si stii de ce?
Pentru ca am discutat cu Politia Rutiera si ne-au spus un lucru: ultimele statistici arata ca Romania este tara care are cea mai rapida crestere in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere grave, raportate la numarul de locuitori.

Tin minte ca acum vreo 2 ani, tot Politia Rutiera se mandrea ca numarul accidentelor grave a scazut. Ei bine, se pare ca acum Romania sta cel mai prost din toata Europa la acest capitol.

Adica se intampla tot mai multe accidente, ingrijorator de multe, ca niciodata, cu tot mai multe decese sau urmari grave.

De ce se intampla asta?

Lumea a tot mentionat mai multe motive:
- lipsa educatiei
- masinile prea puternice conduse de incepatori
- masinile pe Bulgaria care sunt intr-o stare proasta
- starea tehnica a masinilor in general
- infrastructura de cacao (gropi, semnalizare proasta, lipsa parcari, etc.)
- autoritatile (atat Politia, cat si Fiscul care are taxe colosale)
- scolile de soferi care fac treaba de mantuiala
- spaga
- educatia de la parinti
- etc.

Probabil ca sunt mai multe motive, poate chiar gasim cu zecile. Adica fara indoiala, avem pe cine sa dam vina ca se tot intampla accidente nasoale.

Haideti acum sa pornim discutia si sa vedem ce pareri aveti.

O sa incep eu.

Cred ca pentru ca aceste statistici ingrijoratoare, din care putem face si noi parte oricand, sa scada, este nevoie de doua lucruri pentru inceput:
- Politie
- Amenzi.

Din pacate, in Romania nu va invata NIMENI, NICIODATA ceva cu frumosul. Si aici va explic. Eu as tripla amenzile actuale. Da, stiu ca sunt uriase, sunt mari fata de ce salarii se incaseaza la noi in tara. Dar nu te obliga nimeni sa incalci legea. Daca mergi corect, pot fi amenzi de mii de Euro, nu te intereseaza, ca nu le vei lua.

Sa dau un exemplu: daca mergi cu 100 km/h in oras si esti prins de politie, primesti o amenda de 3.000 de lei si ti se suspenda permisul pentru 6 luni de zile.

Pai daca patesti asta, tu crezi ca a doua oara mai mergi cu 100 de km/h? Eu nu cred ca vei mai merge.

Insa acum vine intrebarea: ok, maresti amenzile, dar cine le da? Cu politia din prezent care este corupta si inchid ochii daca le dai 100 de lei, ce te faci?

Eu le-as mari salariile politistilor, astfel incat sa nu mai fie atrasi in a lua spaga. In plus, as face niste mijloace de monitorizare, ca in State, iar daca politistul este prins ca ia spaga, sa fie arestat. In plus, as mari numarul de agenti de pe strada, ca sa aiba cine sa amendeze soferii.

Du-te in America, fenomenul de "spaga la politie" este o necunoscuta. Numai sa incerci, ca esti arestat pe loc. Si e bine ca tot ce face politistul se inregistreaza si se filmeaza.

Asadar, parerea mea este ca un fel de "dictatura" din asta prin amenzi mari ar functiona cel mai bine. Si, evident, o politie mai educata care sa le si dea si sa puna legea in vigoare.

Acum, tu de ce crezi ca se intampla asa multe accidente in Romania?

Evident, in mare parte e neatentia la volan.Apoi se intampla ca soferii sa adoarma la volan sau diferite defectiuni ale masini cum ar fi sistemul de directie, frana sau de ce nu, cauciucurile care se comercializeaza astazi si nu toate au calitatea scontata( daca cautati cauciucuri second puteti vizita si www.cauciucuri-second.ro ).Spor la condus si mare atentie!

B53UMI 05-04-13 18:21

Sunt de acord cu aproape toate cele spuse in preambulul topicului. Cu un singur lucru nu sunt de acord: Combaterea coruptibilitatii autoritatilor prin marirea salariului. Complet FALS ! Dar oare judecatoarelor de curand arestate pentru spaga, nu li s-a asigurat un salariu indecent de mare ? Dar pensie asigurata atat in cuantum cat si criterii de acordare, in totala contradictie cu bunul simt ? Ne este frica ca fug magistratii si militienii peste granita dar in schimb nu ne pasa de medici ? Crapa strainii ca nu au magistrati si militieni romani ? Nu, combaterea coruptiei se face NUMAI cu masuri draconice, care sa marcheze pentru TOATA VIATA functionarul respectiv ce suge cu nesimtire din buget si nu este multumit. Cui nu-i convine, sa se faca medic ! Chestia asta cu salariul mare nu tine la romanul nesimtit si are ca singur rezultat spolierea bugetului, ca de spaga nu se lasa, cat o fi, nu conteaza. Exact ca Ivan Ivanovici, pescarul norocos care a prins pestisorul de aur care s-a oferit sa-i indeplineasca 3 dorinte. Pretentiile lui Ivan: Volga si Caspica cu vodca iar in final ... sa dea si el macar o vodca mica !
PS: Nu sunt medic, dar am constatat si eu ca este o meserie intr-adevar cautata si ar trebui sa facem eforturi pentru a ne pastra ADEVARATELE valori.

flaviuf 07-04-13 21:36

Va spun eu de ce se produc...majoritatea cazurilor au la baza lipsa de educatie rutiera (si nu numai rutiera) a conducatorilor auto. Sunt pline drumurile de analfabeti, de semitampiti pe care nu-i duce capul sa analizeze o situatie periculoasa, de tot felul de frustrati, de parveniti de genul "prima generatie in pantofi" care au impresia ca daca au dat de bani nimeni nu le mai poate face nimic. Pe langa toate aspectele astea mai "ajuta" si autoritatile corupte si complet idioate in a gasi solutii de a curata drumurile de elementele mai sus mentionate. Uitati-va doar cand se intampla o catastrofa la istoricul soferului care a produs-o: in majoritatea cazurilor ne intrabam cu dracu de mai are voie sa iasa pe drumurile publice. O alta cauza este starea drumurilor si starea automobilelor.

lagdryan v6 12-04-13 10:44

multi mlitieni pe aici,
terminati cu palavrele astea obosite cu necivilizatia,incultura bla,bla ,bla,limba de lemn,nu faceti decat sa le faceti jocul asa ziselor autoritati care, in afara decat sa dea amenzi,sa puna tot felul de taxe aberante,sa faca pe zmeii cu propri locuitori ,iar afara sa fie niste carpe de sters pe jos,nu fac nimic.
Cum sa nu mai dea cate unul de gard cu masina cand,in loc sa mergi linistit mergi stresat de toate ce ti-se pot intampla,ba ca te arde radarul ,ba ca te ard, mai nou politisti locali ,ca ai parcat pe unde ai gasit un loc si iti ridica masina,ba ca intri in tara si mai ai 500 de km si ii faci 9 ore pe strazi pline gropane si capcane lipsite de indicatoare.si cand prinzi o strada buna sa incerci sa ajungi mai repede la destinatie ca ti sa lipit scaunul de fund,ba ca nu ai bani:!:
Stresul este cea mai mare problema fara nici un misto:!:(te face sa fi cu capul in alta parte).
celelate motive sunt sondaje si praf in ochi pt fraieri care cred si motive pt javrele de sus sa mai aplice niste amenzi,ca sa acopere gaurile bugetului facute tot de ei.
Ati vazut vreodata ca pe unul care a provocat acc.grav sa-l vada vreun psiholog care sa-i puna o adevarata concluzie?
Nu am vazut la nici o televiziune,macar,sa faca o emisiune,despre ,:idea: Conducerea preventiva ,decat ca a intrat unul intr-un refugiu si,raspunsul vine imediat de la gabori, bine inteles ,nu a adaptat viteza la conditile de drum.:!:nu din cauza ca nu a vazut refugiul sau a unui bou frustrat,care,daca sunt 2 benzi pe strada,el merge cu 50 pe a2a banda ,prima fiind libera,si dc el merge cu vit regulamentara,nu considera ca trebuie sa se dea la o parte,sa-l lase in pace pe nebun,sau ca a calcat masina pe trecere pe unul si este de vina numai soferul,nu ca poate si victima fugea sau s-a aruncat ca toanta pe trecere,pt ca ii s-a bagat in cap ca acolo are el prioritate si ala trebuie sa intepeneasca cu masina cand il vede.

b01uxd 14-04-13 12:54

Quote:

Originally Posted by lagdryan v6 (Post 5436910)
multi mlitieni pe aici,
terminati cu palavrele astea obosite cu necivilizatia,incultura bla,bla ,bla,limba de lemn,nu faceti decat sa le faceti jocul asa ziselor autoritati care, in afara decat sa dea amenzi,sa puna tot felul de taxe aberante,sa faca pe zmeii cu propri locuitori ,iar afara sa fie niste carpe de sters pe jos,nu fac nimic.
Cum sa nu mai dea cate unul de gard cu masina cand,in loc sa mergi linistit mergi stresat de toate ce ti-se pot intampla,ba ca te arde radarul ,ba ca te ard, mai nou politisti locali ,ca ai parcat pe unde ai gasit un loc si iti ridica masina,ba ca intri in tara si mai ai 500 de km si ii faci 9 ore pe strazi pline gropane si capcane lipsite de indicatoare.si cand prinzi o strada buna sa incerci sa ajungi mai repede la destinatie ca ti sa lipit scaunul de fund,ba ca nu ai bani:!:
Stresul este cea mai mare problema fara nici un misto:!:(te face sa fi cu capul in alta parte).
celelate motive sunt sondaje si praf in ochi pt fraieri care cred si motive pt javrele de sus sa mai aplice niste amenzi,ca sa acopere gaurile bugetului facute tot de ei.
Ati vazut vreodata ca pe unul care a provocat acc.grav sa-l vada vreun psiholog care sa-i puna o adevarata concluzie?
Nu am vazut la nici o televiziune,macar,sa faca o emisiune,despre ,:idea: Conducerea preventiva ,decat ca a intrat unul intr-un refugiu si,raspunsul vine imediat de la gabori, bine inteles ,nu a adaptat viteza la conditile de drum.:!:nu din cauza ca nu a vazut refugiul sau a unui bou frustrat,care,daca sunt 2 benzi pe strada,el merge cu 50 pe a2a banda ,prima fiind libera,si dc el merge cu vit regulamentara,nu considera ca trebuie sa se dea la o parte,sa-l lase in pace pe nebun,sau ca a calcat masina pe trecere pe unul si este de vina numai soferul,nu ca poate si victima fugea sau s-a aruncat ca toanta pe trecere,pt ca ii s-a bagat in cap ca acolo are el prioritate si ala trebuie sa intepeneasca cu masina cand il vede.

Ce logoree ai, incearca cu diazepam, poate iti mai trece stresul.
on topic: accidentele se produc pentru ca se urca "stresatii" la volan. Esti stresat, mergi pe jos, te mai aerisesti putin...

valyd1971 22-04-13 16:28

Cauze sunt multe, dar dupa parerea mea, principalele 5 cauze sunt:

1. Viteza excesiva
2. Drumuri proaste + lipsa autostrazilor
3. Consumul de alcool
4. Imprudenta pietonilor
5. Lipsa de educatie a participantilor la trafic (soferi+pietoni)

Care sunt solutiile? Pai ar fi ceva de genul:

1. Depasirea cu peste 50 Km la ora - 1 an permis suspendat
2. Constructia de autostrazi
3. Alcool intre 0.5-1 la mie - 1 an permis suspendat
Alcool peste 1 la mie - 5 an permis suspendat
Alcool peste 1 la mie + acident - 10 ani permis suspendat
Alcool peste 1 la mie + acccident mortal - Interzis permis toata viata
4. Educatie Rutiera OBLIGATORIU in scoli clasele 1-8 (NU optionala sau 1 ora pe luna)
5. Aici e cu cei 7 ani de acasa - Greu de dat solutii ....:D

damy71 23-04-13 17:58

Accidentele se produc in Romania din cauza a cateva motive foarte simple:

1. soferii si pietonii nu respecta regulile de circulatie
2. in subconstient stii ca vei scapa cu o spaga
3. examenele auto se pot lua si "altfel"
4. consum de alcool la volan
5. drumuri proaste
6. lipsa de multe ori a "cei 7 ani de acasa". :-)

All times are GMT +2. The time now is 19:47.

- Copyright 2026 4Tuning