![]() |
Re: Passat 1.9 TDI Variant
Quote:
|
Deci sa recapitulam, 2 difuzoare a cate o bobina de 4ohm, legate in paralel rezulta 2ohm. Ai nevoie de un amplificator monoblock care sa dea un 500-600w la 2ohm, cum ti-a fost dat si mai sus un exemplu ( Hollywood HXA 1K ) asta in cazul in care nu ai ganduri de spl cu ele, sa le "storci" ai nevoie de ceva mai serios un 1000w la 2ohm, defapt cu cat mai puternic cu atat mai bine, insa trebuie si curent pe masura.
|
bun deci hollywood-ul ptr 600watt.
pentru 1000watt ce amplif mi-ai recomanda? sa fie bun,si la un pret mai bun. |
poti sa cumperi tot hollywood....mai exact hollywood 3k.
|
si cam cat ar fi un holywood 3k ?
|
1.269,00 RON :)) cu atat am gasit eu nou.
|
Vezi ca e unul la vanzare aici pe forum la bani mai putini... Si poate il lasa si mai jos de atat :)
E o alegere buna Hollywood-ul ! Este foarte mic si nu ocupa mult spatiu, iar pt ce iti trebuie tie, e cel mai ok ! Poti da scor foarte frumos in conbinatia cu DD-urile ! |
eu am hollywood..l'am avut legat pe 2x pioneer tsw3002d4 si sunt multumit de el..in concluzie,mai cumpar unu :))..
|
daca pun subwooferul cu dif-urile in sus (sper ca intelegeti ceea ce vreau sa fac) se poate intampla ceva...rau de exemplu? am auzit ca se descentreaza difuzoarele sau ceva de genul, vreau sa fac asa sa evit loviturile difuzoarelor, in caz ca mai transport cate ceva...
|
:))) Ce le mai auzi si tu...
Pune-le linistit cum vrei ca nu patesc nimic... Chestiile astea se intampla in cazurile de prea multa putere pe difuzoare si nu se formeaza o presiune in fata difuzoarelor si atunci nu mai ai control asupra lor. Dar deja e prea departe discutia. Sa ma corecteze cineva daca gresesc ;) |
un mic video facut de un prieten :P
suna cam urat in clip, nu stiu de ce...telefonul banuiesc https://www.youtube.com/watch?v=eRuoG07HAvU |
Quote:
|
de ce tot timpul Hollywood??? suna la mgm si cumparati un amplif serios !!!! nu face prostii ca mine spre exemplu, sa cumperi tot felul de amplifuri si sa bagi mai multi bani decat sunt necesari ;)
daca iti cumperi un amplif serios de prima data , difurile le schimbi usor ... daca ar fi dupa mine Hollywood-ul ar fi interzis pe piata din Romania ... din mai multe motive ... nu ca sunt eu cu DD-ul !!!!! |
dan_tripon91 am observat ca pot cu mult mai mult...si chiar vreau sa scot tot din ele, si daca tot fac asta vreau sa ma bag si eu la competitii daca as avea sanse,si ati scris ca as avea.
Oricum cand am banii necesari imi iau ceva amplif de putere mare, macar 1500 rms, dar acum e criza la mine :) si la 450 rms ma uimesc cum suna difurile :D |
Quote:
|
Quote:
|
deci azi am schimbat cablul de + cu cablu de 50 mm2. (aveam de 8mm2 cred) si pur si simplu nu simt sa mearga mai bine bassu,muzica, sincer mi s-a parut ca merge putin mai incet chiar. Nu am facut eu bine ceva oare?
stiu ca trebuie si ground tot gros, asta voi cumpara in zilele astea, dar banuiesc ca nu asta e problema nu? |
Atat cablul pozitiv de la baterie cat si masa trebuie sa fie de aceasi grosime. Daca ai lasat masa tot de 8mm inseamna ca nu ai schimbat nimic, ba poti sa si arzi amplificatorul.
Si de ce ar trebui interzise amp-urile Hollywood ? Au fost masurate de mai multi oameni, cel putin modelul 3k si scoate 1440W la 1ohm. Mi se pare rezonabil pentru ce bani dai pe el. Detin unul si sunt multumit de el. Sigur sunt multe alte firme mai bune ca Hollywood, dar daca stai sa o iei asa, toate sunt facute in China. |
Quote:
e ca si cum n-as fi facut nimic?! |
Da, nu ai facut nimic practic. Schimba si cablul de masa, nu-l mai folosi asa. Si ai grija sa cositoresti bine papucii cablurilor.
|
am inteles,maine poimaine sper sa-mi iau 1 metru pentru ground.
papuci nu am, am legat fara papuci |
Quote:
|
Quote:
sper sa se simta diferenta de cablu de la 8 la 50 :)) |
Quote:
|
Quote:
|
O sa simti diferenta si cu urechea !
Iti spun din propria experienta. Numai ca trebuie neaparat sa ai si minusul aceiasi sectiune, ori minim 35mm daca plusul e de 50. Si nu uita de siguranta. Ai nevoie de o siguranta la maxim 40 cm de baterie ! |
Quote:
ps. cat e metrul la cablu de 50mm2 sau 35mm2? :) |
Quote:
bine asta nu inseamna ca nu trebuie puse la fel.din contra terbuie sa fie la fel...pregatesti terenul pentru un amplif monobloc;) |
Ah, am scapat din calcul ampliful. Asa e, la cele ce nu sunt monobloc, nu cred ca o sa ai o diferenta sesizabila fiindca ele sunt de putere mult mai mica si au consum redus de curent. Acum ramane sa ne spui tu daca simti vreo diferenta.
La mine in Craiova, se gaseste doar de 35mm la metru. Este 13lei/m. De 50 gasesti doar in kit-uri, ori vezi cine vinde pe aici pe forum de 50 la metru. |
domnilor....poate am fost cam "drastic " cu interzise pe piata ...:)) sigur am exagerat ... mai bine Hollywood decat amplify no name in 2 canale pus in bridge :D insa imi mentin parerea ...cumpara un amplif potent de prima data
cat despre cabluri ... ai unul de plus de 50 pune un cablu de minus de 50 ...este deja regula de aur care ar trebui folosita de toti competitor sau nu :) siguranta cat mai aproape de baterie .... |
Cum sa nu fie nevoie de cositor? Poti sa strangi tu cat poti papucii aia, daca tragi de ei tot o sa iasa. Mai ales la cablu de 50, si daca nici nu te pricepi. Plus ca, cositorirea ajuta si la distribuirea curentului pe toata sectiunea cablului. Nu? Daca zic prostii sa nu ma bateti :)
Si Ludovic, daca imi permiti sa ma adresez asa , daca ne-am luat toti direct amplificatoarele si difuzoarele cele mai bune unde ar mai fi satisfactia evolutiei ? Cred ca toti am pierdut bani prin upgrade-uri dar barem am castigat experienta. Pentru ca experienta se castiga pierzand bani si timp :) Nu? Na, ca m-am facut si filozof. :) |
Quote:
Pe rand: -este fix frectie sa pui cositor la capat (1cm) daca restul de 5m sunt "in aer". Cea mai buna varianta ar fi bara de cupru dar e umpic mai greu sa o tragi prin masina. -exista scule speciale daca vorbim de strans, daca nu, sertizare "a la romaneasca" cu ciocanu` :) -Cu cat sectiunea cablului este mai mare, cu atat este mai usor sa il prinzi in papuc, daca ai un fir de 8mm si ii infigi una cu ciocanu`, sunt sanse, daca nu lovesti cum trebuie, marginea papucului sa sectioneze litele :) |
Am inteles. Mai am de mancat :) Oricum, mie mi se pare mai sigura metoda cositoririi pentru ca se prinde mai bine cablul de papuc , nu risti sa iasa si nici nu trebuie sa dai cu ciocanul. Parerea mea.
|
Quote:
|
Quote:
|
Daca nu strangi bine papucul, degeaba pui cositor, risti sa nu faci o lipitura buna, sa ai fisuri care in timp duc la dezlipire si inevitabil sa sara din papuc. Mai bine te concetrezi asupra fixarii. Parerea mea este ca reprezinta pierdere de timp cositorul, dar nu inseamna ca dauneaza atata timp cat, ma repet, prinderea mecanica este facuta cu simt de raspundere.
Cat despre mancat, absolut toata lumea mai are de serivit cate ceva, unele chestii le inveti din experienta si numai dupa ce se pune osu la treaba, prea putine teorii sunt valabile si in practica. |
Am inteles. Am mai invatat ceva azi. Si odata cu mine, si altii care vor sa invete :) Dar sa nu-i mai poluez topicul baiatului.
|
azi am fost la o gramada de magazine de electrice si cablaje, toti veneau la mine cu "sarme" cu toate ca le zic ceea ce vreu.
mai mult de atat un alt cumparator vine la mine ca:-da ptr ce iti trebuie chiar asa gros..?ii zic ca ptr amplificator de masina, sa-i fac masa. zice el pai iti ajunge lejer cablul ala (sarma pot sa-i zic lejer,eu am ground mai gros cu mult) face ca si aparatu de sudura merge cu ala, si nu merge pe o baterie de masina? :)) deja ma enerva omu. imi zicea ca pioneer si blaupunkt sunt cele mai bune amplificatoare :)) deja ma obosea sincer am si iesit de acolo. intr-un loc am gasit, dar mi se pare prea scump metrul (48 de lei) si este si 35mm2 :| oricum nu am nevoie chiar de 1 metru pentru masa. |
Lasa-mi pe privat adresa ta si iti trimit eu o bucata. ;)
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:35. |
- Copyright 2026 4Tuning