Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   Suspensie Cielo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/32768-suspensie-cielo.html)

B-64-KTL 08-05-08 12:04

Re: suspensie cielo

Bv....asa in poze pare cam ca a mea dar cel mai bine masari cati cm sunt de jos pana la prag fata/spate si pe urma iti spun eu daca este mai joasa decat mea. Uite eu pe la 19:15-19:30 ajung pe la Polivalenta sa ma intalnescu niste baieti cu daewoo...daca e si poti vino si tu si vedem atunci.

B-64-KTL 11-05-08 20:50

2 Attachment(s)
uite doua poze si cu a mea...mai de aproape:

ady7za_18 27-05-08 21:46

am si yo o problema.....pe drum cu gropi, cu putin bagaj atunci cand dau in gropi...imi atinge roata de aripa (inauntru). am avut gume mai late si le-am schimbat..am crezut ca poate este de la asta.....acum aceasi problema dar sa mai ameliorat...poate am suspentii sport..sau ce:-??..ajutati-ma....

Nota moderator: N-ar strica putina ortografie :|

Geo_ZGA 27-05-08 22:58

nu am inteles... reformuleaza fara atat de multe "...." si incearca sa termini o idee. poate ai ce? ai sau nu ai? :lol:

ady7za_18 27-05-08 23:08

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1557121)
nu am inteles... reformuleaza fara atat de multe "...." si incearca sa termini o idee. poate ai ce? ai sau nu ai? :lol:

atunci cand am putina greutate ..imi atinge cauciucul de aripa..cred:-?? se vede pe margine frecat...:|

B-64-KTL 28-05-08 09:37

Ce jante ai? Pe 14' sau pe 15'? Dimensiunile anvelopelor? Inseamna ca arcurile sunt moi, la fel si amortizoarelor. Cea mai simpla metoda sa scapi de problema este sa indoi buza aripii.

Snapy_xxl 28-05-08 09:56

Chiar daca a indoit buza tot ii atinge in aripa interioara (asta daca are jenti pe 15"). Eu cred ca se rezolva cu o suspensie sport.

D o n n 28-05-08 12:52

1 Attachment(s)
uitati aici suspensie sport...cel mai lasat bot de cielo ;))

W R S 28-05-08 13:55

@ady7za_18 pune niste poze laterale cu masina sa vedem cat de lasata e :)

Cum a spus si geo, citeste pe cauciucuri si zi-ne dimensiunile de acolo.

ady7za_18 28-05-08 13:58

Quote:

Originally Posted by W R S (Post 1558196)
@ady7za_18 pune niste poze laterale cu masina sa vedem cat de lasata e :)

Cum a spus si geo, citeste pe cauciucuri si zi-ne dimensiunile de acolo.

treaba e ca nu prea sta lasata doar ca se balanseaza cand dau prin gropi ~X(~X(...o sa pun poze cat de curand :D

W R S 28-05-08 14:02

Da o fuga pana la masina si uita-te la arcuri , daca sunt murdare , curata-le putin intr-un loc si zi-ne ce culoare au.

Astept pozele.

PS sa le faci din lateral.

ady7za_18 28-05-08 14:02

cica dimensiunile sunt 185/65r14 ....am avut mai late si le-am dat jos...

ady7za_18 28-05-08 14:03

Quote:

Originally Posted by W R S (Post 1558210)
Da o fuga pana la masina si uita-te la arcuri , daca sunt murdare , curata-le putin intr-un loc si zi-ne ce culoare au.

Astept pozele.

PS sa le faci din lateral.

n-am cum sa fac poze acu...dar maine le pun.. nu sunt acasa...sunt pe la ploiesti acum...dar sper sa reusesc maine sa pun niste poze....cel tarziu vineri..pt ca maine numai este masina acasa...dar o sa pun

Geo_ZGA 28-05-08 15:00

deci... am cam inteles (cam greu) ce vrei sa zici. probabil ai jante de aliaj, nu? atunci e foarte posibil sa atinge indiferent ce ai face. singura solutie e intarirea suspensiei, adica amortizoarele. mai exista si un fel de tampoane, care o inalta, dar nu e o solutie, tot o sa faca balans.
deci: intaresti amortizoarele spate (sau/si fata), schimbi arcurile spate cu unele de bmw e30 (am inteles ca ar fi mai tari, dar nu stiu cat de mult ajuta) sau cu unele de astra f caravan (nu sunt sigur 100% ca se potrivesc), sau cumperi o suspensie sport completa si o inlocuiesti pe asta stock...
aceeasi problema o am si eu, atinge marginea anvelopei spate in interiorul aripii, sus. rezolvarea la mine a fost extrem de ieftina (0 lei): nu mai pun greutate mare pe ea, sau daca pun, merg cu mare grija :lol:

iviTe 31-01-09 16:17

1 Attachment(s)
am si io o nedumerire arcurile astea au fost pe o vectra A din 95, oare merg pe cielo ??:rolleyes2

ion1978 03-02-09 18:53

eu am pus de opel astra g break pe spate si sunt foarte multumit,masina nu e rigida si sta sus de spate mai bine decat un executiv.se vede tot cauciucul din aripa dar repet nu e rigida ci si-a pastrat confortul in ciuda amortizoarelor mai obosite
asa ca daca vreti ca masina sa stea mai sus de spate va recomand arcuri de opel astra g break

iviTe 03-02-09 18:56

Din contra, toti vrem jos jos jos ...

P.S nu merg arcurile de Vectra A am incercat ...

gigicakent 03-05-09 10:44

ce parere aveti de kadett E merg sigur pe cielo? toate arcurile si telescoapele?
am gasit la SC NESCAR SRL importator FK pretul 1252.71 RON, o fi mult, o fi bine, voi ce ziceti?

W R S 04-05-09 12:05

2 Attachment(s)
merita investitia in suspensie !

Im2good4U 15-05-09 00:09

Re: Suspensie Cielo

WRS cat ai lasat`o?
da`mi si mie pe PM te rog pretul pt suspensie si de unde ai luat`o..cam asa as vrea s`o las si eu..
mersi!

ALEX_BZN 26-06-09 11:46

Eu am pus decat arcuri sport rosii Fk luate de pe o calibra a unui prieten de al meu care o dezmembra si a coborat masina cu circa 3 cm dar a rigidizat-o destul de rau.
App nu am schimbat amortizoarele deoarece le luasem cu 15mii km pana sa iau arcurile,deci sunt cele clasice pe ulei decat ca nu sunt daewoo sunt KYB.Alt lucru care mai ajuta sa nu fie masina rigida sunt cauciucurile 185/55/14 ca daca puneam 50 sau 45 ma zguduia si mai rau;)

ALEX_BZN 26-06-09 11:49

3 Attachment(s)
Acu sa pun si cateva poza cu masina:P

ALEX_BZN 26-06-09 11:51

Cu jante pe 14 mai ai loc sa bagi cam 1-2 degeta intre roata si aripa pe fata(asta depinde de cauciuc) si pe spate vine aripa la linie cu roata;)

gigicakent 26-06-09 13:23

suepr, cum sta pe curbe?

ALEX_BZN 26-06-09 22:19

Se aseaza destul de bine pe curbe,dar am ajuns la concluzia ca suspensia sport nu e pentru drumurile noastre,pt noi trebuie pachet de drumuri grele:)))

gigicakent 24-10-09 21:52

Ok, deci sa recapitulam.
Suspensiile de Asta F, Kadett E merg pe cielo fara probleme.
Arcurile de calibra iar merg, dar telescoape sport de calibra a pus cineva pe cielo ?

ALEX_BZN 24-10-09 23:50

Quote:

Originally Posted by gigicakent (Post 2747915)
Ok, deci sa recapitulam.
Suspensiile de Asta F, Kadett E merg pe cielo fara probleme.
Arcurile de calibra iar merg, dar telescoape sport de calibra a pus cineva pe cielo ?

daca merg arcurile sa fi sigur ca merg si amortizoarele....decat ca daca o cobori peste 4cm trebuiesc dalea sport pe gaz....nu mai merg cele stock....deci tot ce e de pe calibra,vectra A,kadett E,astra F,nexia,vauxhaul dala toate merg fara probleme...

ALEX_BZN 24-10-09 23:56

Quote:

Originally Posted by iviTe (Post 2034141)
Din contra, toti vrem jos jos jos ...

P.S nu merg arcurile de Vectra A am incercat ...

Cu toate ca nu am incercat tin sa te contrazic...findca tot ce merge pe vectra A merge si pe calibra...si daca ce merge pe calibra merge si pe cielo logic e ca ce merge de vectra A merge si pe cielo..mai pe scurt toate sunt la fel....si nu cred ca ma insel...poate nu au fost montate bine sau poate nu era ce trebuie...ast detalii ca sunt f curios...

banzay 25-10-09 07:33

Ma gandesc si eu sa imi iau niste arcuri 60/40... acuma, eu avand roti pe 15, o sa de bine. Dar deja sunt cam nemultumit ca imi zdrangane capul pe drum nasol, dar sunt totusi si nemultumit ca masina se cam inclina in curbe. Oricum la 1-2 luni, cel mult, daca imi schimb arcurile imi schimb si amortizoarele ori cu unele sport ori cu unele pe gaz... Acum oare se merita arcurile alea? Pretul e bunicel (330 lei)

ALEX_BZN 25-10-09 09:12

e cam mult 330 lei....le poti gasi si mai ieftin daca astepti...eu unu asa cred....cauta si poate ai noroc de unele mai ieftine

banzay 25-10-09 09:52

De aratat arata bine, la acelasi nivel, nu prea au nici km la bord multi :) La dezmembrari cred ca as gasi, dar ma gandesc sa nu fie 'cocosate' de ani. Banuiesc ca isi pierd si astea proprietatile odata cu trecerea timpului nu? Rigiditate, rezistenta etc?

aditz_one 28-10-09 20:04

Are cineva idee daca tai o spira din arcurile fata sa o mai las putin de bot o sa troncane?

mad_runner 29-10-09 15:10

Quote:

Originally Posted by aditz_one (Post 2760000)
Are cineva idee daca tai o spira din arcurile fata sa o mai las putin de bot o sa troncane?

nu e cea mai buna idee posibila sa tai arcurile ca o sa pierzi mult din stabilitate pe cuebe o sa faca ca o barca .... am vazut la multi care au facut chestia asta ...mai bine dai 1-2 milioane pe nishte arcuri sport sh si o cobori....

ALEX_BZN 29-10-09 16:46

si in afara de aia o sa iti iasa de pe flanse findca spirele dinspre capete sunt mai mici ca cele dinspre jumate..nu sunt de colo pana colo..au forma de butoias si daia

nt98adu 29-10-09 17:09

Poti taia si 2 spire pe fata cu conditia sa schimbi amortizoarele. Altfel dai cu motorul de pamant si-n curbe si la denivelari.

aditz_one 29-10-09 22:29

Va multumesc pt. sfaturi .Osa renunt la taiatul arcurilor...

All times are GMT +2. The time now is 21:34.

- Copyright 2026 4Tuning