![]() |
Re: Dacia Berlina VS Logan 1.4,1.5,1.6 VS Alte masini
kidu2006 daca stau mai bine sa analizez LORD_WADER chiar are dreptate!
|
Quote:
Poate sa fie de la mine: din ce am cronometrat eu 0-100 la a mea, mi-a dat cam 11.5-12, dar nu bag mana in foc ca am cronometrat ok. Dar, si la Logan-ul de 1.6 este declarat 11.5. Si si toate Loganurile de 1.6 cu care m-am dat le-am facut. Nu cu mult, dar le-am facut. Am postat asta ca dovada a faptului ca cifrele declarate nu-s intotdeauna corecte. |
pai mai nene - tu nu compari un motor 1.4 8valve 75 HP cu 112NM vs 1.4 16v 90 de cai cu 125 NM cuplu motor iar la tine timpii declarati de 0-100 sunt de 12.9! Inca ceva - compara-te si tu cu Symbol (sedane) 1.4 16v sa vezi cum stai langa ala :lol: - Iar Loganu de 1.6 are doar 87 de cai si da suta declarata o face in 11.5 secunde - tot esti deasupra lui!
Desigur si soferul conteaza - nu poti sa zici ca nenea "gica" (dau un exemplu) isi mai maine Logan - inseamna ca si el stie sa-l conduca la potentialul maxim? sau orice alta marca de masina! Sunt soferi care cu 8 senzori de parcare lovesc masina la parcari - sunt soferi care isi cumpara masina si nici nu stiu ce motor are sub capota, sau vreun detaliu tehnic... |
Nu vorbesc de "liniute de semafor", ci de incercari cu oameni pe care-i cunosc, si care stiu sa-nvarta covrigu'.
Pai combar motor de 1.4 8valve 75 HP cu 112NM vs 1.4 16v 90 de cai cu 125 NM din moment ce am vazut pe foaie aceleasi cifre trecute la 0-100. Sa nu mai spun ca masina mea are 1150kg, si Loganul vreo 1000. Aici nu e vorba numai de nr cai, e vorba si de cum sunt pusi acei cai pe asfalt. Ma compar si cu un Symbol, numai sa am cu ce Symbol, ca nu cunosc pe nimeni care sa aiba. |
pai Loganu meu are 1100 kg - e full option - da compara si tu dupa cilindree si supape per cilindru - dupa putere - tu esti mai aproape de simbol decat Loganu de Opel ca dispunere putere - dar un lucru iti zic daca Loganu ar fi avut 1.4 16v si Simbolu si Astra tau ar fi stat in urma - ar fi fost si raportu putere greutate in favoarea Loganului si ar fi fost si cutia bine etajata - nu stiu cum stati voi la cutie - dar (fiind resoftat si limitirare scoasa)
1.4-le meu scoate in felu urmator 1-45 (5500) 2-93 (6500) 0-100 in 12.1 secunde masurate de mine 3-120 (5500) Poate sunt alte Logane de 1.4 mai rapide - asta fiindca nu or avea servo, abs, aer conditionat si restu de optiuni! P.S. cum sustii tu ca Loganu are 1000 kg - ar insemna sa aiba 14kg/cal putere sau 75 HP/Tona - iar opelu tau cum zici la 1100 kg ar trebui sa aiba 12,2kg/cal putere sau 81.81/Tona - deci esti mai avantajat decat proprietarii de Logan |
Bine, am priceput, dar nici macar nu ma intereseaza de ce masina mea e mai rapida decat un Logan de 1.4, pentru ca e evident ca e, doar vroiam sa evidentiez faptul ca ceea ce scrie pe hartii nu-i intotdeauna corect, dand ca exemplu ce ai vazut mai sus...
|
eee da asa e nu e corect tot timpu ce gasesti in foi - probabil o fi fost vre-o greseala cine stie -
|
Quote:
|
Quote:
1. Din moment ce faci intreceri cu prieteni intr-un cadru "dezorganizat" dar nici chiar din semafor in semafor nu poti sa stii ce distanta parcurgi exact+ mult subiectivism si mici erori ori "scapari". Poate ca masinile ajung la suta ambele in 13s dar o distanta de 400m se parcurge in mai mult de 13s- in cazul unor masini normale de familie de pana in 100CP- asta inseamna ca teoretic el sta langa tine pana faceti suta la ora, adica vreo 250m dar dupa asta tu o sa fii in fata pt ca ai cuplu mai bun, Cp mai multi, cutie poate mai buna. Ari fi interesant sa faceti un test de acceleratie de la 0-100km/h in paralel si inca unul de la 100 la 140 sa zicem, sa vezi ca teoria emisa de mine are acoperire. Desi v-ar trebui si un GPS pt ca 100la logan pe ceas ar putea fi 110 la tine iar de fapt viteza ambilor sa fie nici 100 nici 110 ci alta valoare mai mica. 2. Esti sigur ca desi pritenii tai sunt "covrigari" :D sunt dispusi la a-si "omori" motorul in ultimul hal pt. eficienta maxima? Eu zic sa nu fie si o reticenta din partea lor la a-si brusca masina 3.Foarte posibil ca masina ta sa fie si mai "aerodinamica" si dupa 100/h sa inainteze mai usor pana la terminarea "cursei". |
Quote:
Eroarea de vitezometru e chiar mai mica la mine, verificat pe GPS (de exemplu, la 50km/h am eroare de 2km/h, la 100 e cam de maxim 4 km/h, abia la 130-140 e de 7 km/h). N-am zis chestiile alea fara sa am o baza solida. Si cand ma dau cu masina mea am timp sa fiu atent si la turatii si in oglinda dupa ala, ca nu e genul de masina la care trebuie sa fii atent s-o controlezi, e totusi 1.4. Prietenii mei, da, stiu "sa-i dea". Motoarele astea nu trebuie omorate pentru eficienta maxima, eu de exemplu dupa 6000rpm incep sa-mi pierd puterea, iar la 6200 cade brusc, deci nici n-am treaba cu linia rosie care e la 6500, pentru eficienta maxima schimb undeva la 5800-5900. La fel si la Logan, degeaba ii dai ture multe, ca pierde puterea. |
atunci mai ramane in calcul doar proba video :D
|
Nici chiar, se pot vedea numere de inmatriculare... Nu e de postat clip video cu liniute pe forumuri publice, mai ales pe asta unde stim bine cine se mai uita...
|
Ba baieti maturizati-va ... tinere din Iasi mai ai si 29 de ani sau cat ai,cred ca esti putin cam frustrat!
Cauta te rog frumos "istoria" mea de la inceput pe aici pe undeva pe forum .. sau mai bine,hai sa te ajut eu putin,am inceput la INFERNO MOTORSPORT(fost VROOOM RACING-au aparut printre primii din tara;) ) Du-te te rog frumos si intreaba acolo la ei pe sectiune cine sunt eu,de cand conduc,ce masini am condus,cate curse am la istoric! Nu sunt obligat sa-ti dau tie mura`n gura despre viata mea,despre ce fac eu,despre cum ma descurc eu,daca acolo la tine viata din strada e decat un film,pt altii nu este!M-am simtit cat de cat nevoit sa spun cele de mai sus! Wow,ce greu de crezut ca am condus o perioada mai lunga fara permis,wow ce greu e de crezut ca am fost singur in stare sa-mi iau masina fara nici un ajutor!wow,si mai greu de crezut ca am reusit sa schimb masinile cate 3-4 pe an! wow wow wow ... cineva sa inchida topicul asta plin de balarii si vechi de cand lupul catel... |
Quote:
|
Prietene topicul asta este foarte vechi si trebuia sters demult .. comentariile in urma lui sunt de prisos!Daca mai exista masina aia era altceva .. cum demult s`au facut cutii de bere din ea(banuiesc),topicul nu`si mai are rostul!
Au venit multi in urma sa comenteze si sa se contrazica unul cu altul pt cai verzi pe pereti - lucru des intalnit aici pe forum - prea multa cearta si discutii inutile pt nimic O zi buna si inca odata INCHIDETI TOPICUL |
ok, de acord cu tine.
spor la vanzarea golfului, considera asta un Up :D |
Hint - Daca doua masini au 0-100 in acelasi timp asta nu inseamna ca la 100 km/h sunt in acelasi loc, doh...e la mintea cocosului. Am mai explicat asta o data, deci chiar daca aveti amandoi in 13 secunde 100 km/h nu e exclus ca tu sa fii putin in fata (sau in spate).
Loganul scoate fix cat declara aia de la Dacia, daca iei in calcul puterea / greutatea nu e deloc greu de crezut. Faptul ca un Astra Classic 1.4 90CP este mai rapid ca un Logan 1.4 75CP nu e nimic deosebit si greu de crezut, probabil Astra aia pana la 120-130 km/h e ~ la fel ca un Logan 1.6 90CP mai slab echipat (= mai usor). Nu are nicio legatura cu punerea puterii jos si asa mai departe, ambele o pun la fel de bine jos ca doar nu vorbim de puteri astronomice. Ai putea incerca cu un 1.6 16V sa vezi cum stai si cum pune puterea jos ;). |
Quote:
:lol::lol::lol::lol::lol: |
Razi tu razi dar daca ti-ai pune creierul la contributie ai vedea ca e cat se poate de plauzibil/posibil.
Sa presupunem ca doua masini au 0-100 km 10 secunde. Masina #1 pleaca de pe loc si in 1 secunda are 99km/h, ramane constant pana in secunda 9.9 iar la 10 secunde prinde 100 km/h. Masina #2 pleaca de pe loc si merge cu 1 km/h timp de 9.0 secunde apoi pana la secunda 10 are 100 km/h. Ia zi tu zambariciule, sunt la egalitate sau masina #1 e in fata ? Acelasi lucru se poate intampla si la masini de strada in situatii normale dar la o alta scara (mai mica). De exemplu masinile 4x4 pleaca mai tare de pe loc, sunt masini care trag bine in primele 1-2 trepte apoi in tr-3 (80+ sa zicem) sunt mai lente, altele care acolo recupereaza si asa mai departe, sunt multe situatii in care se poate intampla ceva. Daca vrei un exemplu "real" ia un supercar (Gallardo, F430, orice) care se duce la ~90-95 km/h in TR1 si ajunge acolo in 3.5-4 secunde, pana la 10 secunde o tine in limitare si de abia atunci ii da tr2 si prinde 100. Ce zici, el a fi in fata sau un Logan 1.6 16V care prinde 100 km/h tot in 10 secunde ? Data viitoare pune-ti creierul la contributie inainte sa faci pe inteligentul. Asta este o dovada ca desi ceva este foarte usor de inteles/asimilat, "la mintea cocosului" cum spune expresia din popor, sunt totusi uniii incapabili de a procesa informatia respectiva. Si cum bine zice alta vorba din popor se confirma si aici, "prostul nu e prost destul daca nu e si fudul" aka "dupa ce ca esti prost mai si semnalizezi". |
Quote:
Tu te referi la faptul ca o masina (masina 2) de 400cp FWD (consideram) atinge 100km/h mai greu din cauza faptului ca la inceput rotile vor pierde aderenta din cauza puterii, pierzand si timp, dar cand vor prinde aderenta vor ajunge intr-o distanta foarte scurta la 100km/h. Dar in momentul in care va prinde aderenta, masina cealalta (masina 1) nu va avea 100km/h, masina 2 recuperand distanta pierduta, iar in momentul in care amandoi vor ajunge la 100km/h vor fi unul langa altul. E chiar imposibil ca 2 masini care ajung la aceeasi viteza de deplasare in acelasi timp sa se afle la distante diferite. Daca tot insisti pe aceasta afirmatie, adu o dovada, pentru ca ceea ce zici incalca anumite principii ale fizicii (si asta o zic eu, care nu am nicio treaba cu fizica/matematica). |
Din contra, ce zic eu e perfect logic fizica o poate confirma, e vorba de acceleratie, nu inseamna ca la ambele e identica. Ce spui tu, cu prinsul din urma atat in exemplele cu supercar vs logan cat si ala cu masina #1 si #2, este imposibil si ilogic.
Eu am explicat destul de clar... Quote:
La 100 km/h te misti 27.7 m/secunda. Deci la 99 km/h cat parcurgi ? Sa zicem 27.0 m/s sa fie usor de calculat ? Bun...deci masina #1 merge 9 secunde cu 99km/h => 243 metri acoperiti, distanta parcursa in restul de 0.9 secunde nici nu o mai pun la socoteala, iese destul de clar si asa. La 1 km/h parcurgi 0.27 metri pe secunda, hai sa zicem 0.3 metri. Deci masina #2 merge 0.3 x 9 = 2.7 metri, hai sa zicem 3 metri. Dupa cum vezi, in timpul asta este o diferenta de 240 metri intre ele, imposibil de recuperat in 0.1 sau 1.0 secunde, timp in care ajung ambele la 100 km/h (#1 de la 99 la 100 si #2 de la 1 la 100). Sper ca intelegi acum...chiar daca la secunda 10.0 ambele o sa aiba 100 km/h, masina #1 parcurge peste 243 metri pana la momentul respectiv in timp ce masina #2 parcurge mult mai putin, 3 + 27 metri = 30 metri (3 metri cu 1 km/h timp de 9 secunde si alti ~28 metri cu 100km/h de la 9.0 la 10.0). Cred ca este evident ca #1 este in fata. Cu alte cuvinte, daca doua corpuri ating viteza X in timpul Y asta nu inseamna ca o sa parcurga aceeasi distanta, acceleratia pana la viteza respectiva nu inseamna ca e identica ceea ce se traduce prin distante parcurse pana la timpul X diferite, una poate sa fie in fata sau in spate. Daca tot nu intelegi (desi imi vine greu sa cred) intreaba pe altcineva care stie fizica sau care intelege despre ce vorbesc, poate iti explica el, eu mai bine de atat nu pot :). |
Nu e vorba ca nu inteleg ce spui, inteleg exact ce vrei sa spui, doar ca nu consider corect.
Vreau sa vad si parerile altor useri care chiar stiu fizica. |
Este banal si se vede fizic in in curse de drag.
Pleaca 2 masini in acelasi timp, un Jeep puternic si una sport de exemplu (Jeep STR8 vs M3 E46) Jeep-ul accelereaza mai bine la inceput o ia inaintea BMW-ului o masina, pe parcurs din cauza aerodinamicii Jeep-ul accelereaza din ce in ce mai greu, iar in min "x" aman2 masinile au 140 KM/h dar Jeep-ul a parcurs o distanta mai mare, este de fapt exact momentul in care BMW-ul are aceeasi viteza si acceleratie superioara Jeep-ului si incepe sa recupereze urmand ulterior sa-l si depaseasca. Deci chiar daca pleaca 2 masini in acelasi timp si ajung la aceeasi viteza inacelasi timp nu inseamna ca au parcurs aceeasi distanta. |
Intr-un fel, anaconda are dreptate, pentru ca daca o masina ajunge instant la 99km/h, urmand a-i lua inca 9 secunde sa atinga 100, va fi mers timp de 9 secunde cu 99km/h, parcurgand o distanta mai mare. Masina 2 va merge 9 secunde cu 1km/h, parcurgand o distanta mult mai mica. Deci chiar daca ii va lua doar 1 secunda sa egalizeze viteza, tot nu va ajunge cealalta masina din cauza distantei parcurse initial.
Dar asta este un exemplu extrem, nu l-am considerat ca fiind bun pentru ca nu ai sa gasesti asa ceva decat in cazul dragsterelor, deci pe noi, care vorbim de masini de strada, nu ne intereseaza. Nu exista o diferenta de acceleratie de genul celei de mai sus intre 2 masini cu greutati apropiate, cu forme asemanatoare (nu un cub pe roti vs o masina tipica) cu puteri egale si cu cauciucuri de strada. |
Pai da dar iti dai seama ca acelasi lucru se poate intampla si la masini relativ apropiate (Astra-Logan in cazul asta) doar ca la o scara mai mica.
Se poate intampla ca o masina cu timp 0-xxx mai bun sa fie in spatele unei alte masini cu timp 0-xxx mai prost desi situatiile banale in care sa se intample asta sunt putine :). Dovada niste curse RS6 vs M6, ambele modificate. RS6 a fost in fata atat pe 400m cat si pe 1000m desi viteza de finish la M6 era mai mare. E clar ca timpul de la 0 la vit maxima M6 e mai bun ca la RS6 din moment ce RS6 nici nu atinsese viteza aia, cu toate astea era in spate datorita startului mai bun la RS6, 4x4. |
Quote:
La curse e alta situatie, acolo vorbim de viteze mari, nu 0-100. |
La 100 km/h dupa cum am spus de fapt faci cam 28 metri / secunda. Asta inseamna ~ 6 lungimi de masina. In 0.5 secunde => 3 lungimi de masina, mai mult decat suficient cat sa spui "l-am facut" sau chiar "l-am facut, putin dar l-am facut" cum ai zis tu, acolo si 0.3 secunde (1.5-2 lungimi de masina) ar putea sa para suficient desi timpul asta intra lejer la marja de eroare, de la consumabile (calitatea - vechimea lor) la talentul soferului, greutatea masinii (+/- cateva zeci de kg date de cantitatea de carburant/optionale in plus/chestii prin portbagaj), pneuri, presiunea din pneuri, tipul de carburant folosit si multe altele care pot lejer sa faca 0.5 secunde +++ diferenta.
Deci, scara este mica dar suficient cat sa se vada o diferenta. |
Mama anaconda, ai reinvanta fizica. Nu vorbim aici de pierderi de putere, de plecari proaste si mai stiu eu ce. Intrun sistem de referinta ideal ai 2 masini care au aceeasi viteza finala in punctul X si care prind aceea viteza in 10 secunde. Si mai stim ca viteza = d(istanta)/t(timp). Deci avem masina #1 care are V1 -100km/h si masina 2 V2=100km/h.
V1=d1(distanta parcursa pana a ajuns la 100 km/h) / t1(timpul care i-a luat sa ajunga la 100 km/h adica 10 secunde) V2=d2(distanta parcursa pana a ajuns la 100 km/h masinii 2) / t2(timpul care i-a luat sa ajunga la 100 km/h adica 10 secunde) cum v1=v2(100km/h = 100km/h) rezulta d1/t1=d2/t2. Dar stai sa vezi ca t1=t2=10 secunde! Pai de aici rezulta ca d1=d2. Deci in punctul in care au aceeasi viteza, au parcurs aceeasi distanta. Acum imi dai voie sa rad de aberatiile tale? |
razi degeaba, a expus corect situatia. ca in realitate asta se intampla la o scara mai mica e altceva.
|
Quote:
Sunt atat de uimit incat nici nu incerc sa iti explic altfel, sigur ai fi incapabil sa intelegi. Mai citeste o data asta, poate, poate. Quote:
PS - chiar tari calculele tale, pacat ca sunt total aiurea si lipsesc elemente gen acceleratie, probabil corpurile ajung de la 0 la 100 km/h fara a accelera, dupa tine sigur e posibil =)) |
Sunt de acord cu mataluta _anaconda_...da' adauga si tu ca acceleratia nu este liniara, tocmai d-aia diferentele alea. Daca masinile ar avea aceeasi masa, acelasi coeficient aerodinamic, aceleasi rapoarte ale transmisiei si acelasi grafic cuplu/putere..poate atunci ar fi in acelasi loc la atingerea vitezei de 100km/h.
PS. un subiect interesant. |
Pai bineinteles ca daca ar fi 2 modele identice, acceleratia ar fi la fel la ambele dar cum intervin diferente la cauciucuri, greutate, rapoarte ale transmisiei, curba de cuplu, curba de putere si multe altele, e greu de crezut ca o sa parcurga fix aceeasi distanta chiar daca au 0-xxx in acelasi timp.
PS - la ce fizica stie Phlow cred ca un termen gen acceleratie liniara (sau mai exact lipsa ei in cazul asta) l-ar bulversa de tot asa ca nu are rost. Oricum, astept cu sufletul la gura cu ce formula vine el sa ne demonstreze cat de prosti suntem noi si cat de destept este el, si ce fizica stie, poate de data asta cu formule care au ceva mai multe elemente, eventual si acceleratia sau poate el calculeaza fara a fi nevoie de ea :lol::lol::lol:. |
Si eu astept sa lasi totusi atitudinea de superioritate... Nici chiar asa, n-o da in ironii de-astea.
|
A fost explicat de 3 ori acelasi lucru, confirmat si de altii, el inca vine cu "acum imi permiti sa rad de aberatiile tale?", cam ce atitudine ai vrea sa am ? Ironiile sunt prea putin pentru asta, nu e mare lucru ca unii nu sunt constienti de fenomenul asta dar dupa ce ti se da sa asimilezi cu lingurita si tu tot faci pe desteptul...
|
Io am impresia ca unii dintre voi va plictisiti prea tare singuri akas!Ori nu vedeti bine fratilor!
In primul rand titlul topicului este despre altceva,voi visati toti dracii de pe pamant cu timpii vostrii de biciclete In al 2 lea rand,cred ca am mai spus ca topicul asta e mort,dar bag de seama k va plictisit rau sau vreti sa va faceti remarcati! Am fost prea dur?Si ce daca,e tipic FORUMISTILOR sa stea la taclale pe 7 subiecte care n`au treaba cu titlul;) |
Quote:
Omule, tu si cu amphetamine ar trebui sa mai luati niste lectii de fizica si sa va mai dea dumnezeu niste logica ca sunteti paraleli rau cu subiectul. Cand nu invatati la scoala macar taceti din gura ca sunteti tipic romanilor care ne coplesec numeric, tari in gura, fara gram cultura in domeniul discutat si lipsiti de logica. Acum serios, mie imi este rusine de rusinea voastra, chiar asa, cand stiti ca ati trecut la fizica pe amabilitatea sau ignoranta profesorilor, la ce naiba va incapatanati sa sustineti lucruri pe care nici voi nu le intelegeti, daramite sa le mai si demonstrati si culmea culmilor este ca vin si cativa oameni cu cunostinte, vi le explica, nu le intelegeti (normal) si continuati sa fiti tari in gura din motive numai de voi intelese. V-am descris cat de frumos posibil, concluzia este simpla si puteti sa o trageti si voi. |
Prietene daca ai avea putina rabdare ai observa ca am scris interpretarea corecta asupra a ce a scris anaconda, doar ca am zis ca la 2 masini de 75 respectiv 90cp situatia nu e asa de extrema cum vreti voi sa para.
Nu inteleg de ce incepi sa arunci cu jigniri, cand habar n-ai despre cine vorbesti. Fara gram de cultura? Afla ca am facut si eu fizica la facultate, ce-i drept, biofizica, se aplica asupra corpului omenesc, dar ai fi uimit sa vezi ca legile fenomenelor din corpul tau sunt cam aceleasi cu multe care se aplica in domeniul auto. Pana la urma, totul provine din natura. Explica-mi cum am continuat sa fiu "tare in gura". Pare-se ca tu esti tare in gura, romanul tipic care sare cu gura sa jignesca, nu eu care am deschis initial o discutie in contradictoriu cu un limbaj civilizat. Vai, te rog, o tu mare GTR, scuza-ma ca nu am fost de acord cu tine de la inceput, te rog, p*sa-te pe mine, nu sunt demn de admiratia ta, deci nu merit sa exist. |
_anaconda_ : Imi cer scuze oficial :p Am debitat aiurea, fara sa inteleg problema si fara sa citesc explicatiile date de voi. E perfect logic ceea ce spui tu si GTR. Chill GTR, ai dreptate. Numai o singura remarca: explicatia lui anaconda( pe care am vazut-o ulterior) este o explicatie buna, ce se leaga de fizica. Pe cand explicatia ta este una babeasca fara nicio dovada stiintifica. Asta nu o face mai putin valabila, ci doar mai putin credibila.
Si da anaconda, poti rade de aberatiile pe care le-am spus :p |
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=epmGE...eature=related |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:36. |
- Copyright 2026 4Tuning