Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   SAAB (https://forum.4tuning.ro/616-saab.html)
-   -   Comunitatea Saab - Discutii diverse (https://forum.4tuning.ro/616-saab/31776-comunitatea-saab-discutii-diverse.html)

casagrande 13-11-09 22:13

Saab forever...

10 Attachment(s)
Saaabbbbbb :):chainsaw::chainsaw:

Thomas Everywhere 13-11-09 22:31

re: Saab - discutii diverse

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 2793468)
Danny, nu pot vedea poza, :???:

Dar pareri despre Saab si chinez si suedez nu aveti? :lol:
Eu sper ca noile masini sa fie facute de suedezi (cu ajutorul Koenigsegg-ului) si cu banii chinezilor, nu invers :lol:

Si Volvo isi schimba proprietarul, trece pe mana chinezilor, sper sa ramana ce sunt :)

Saab atat cat si Volvo trebuie sa ramana suedeze orice ar fi, Saab incepe sa-si recapete personalitatea, cea care i-a cam stricat-o GM cu modelele 9-2X si 9-7X astea au fost doua esecuri la Saab care au stricat si imaginea marcii.
A fost cumparat integral de Koenigsegg eu stiu ca n-au nicio treaba chinezii la Saab, Volvo va fi cumparat de chinezi daca nu se gaseste nimeni altu, Ford o da pe 2,5 miliarde de dolari mai putin de jumatate de cat a dat in 1999 6 miliarde de dolari. Eu sunt curios cum va arata viitorul 93, eu cu 95 nu prea am fost impacat e o masina deosebita, dar totus 93-u mi-a placut cel mai mult.

Evoluzione 14-11-09 13:41

3 Attachment(s)
Initial GM semnase un pre-acord cu Koenigsegg si Banca Europeana pentru Investitii. Dar puna la urma Koenigsegg va cumpara Saabul cu ajutorul chinezilor de la BAIC :???:

Abia astept noul 9-3... 9-5-ele e frumos, dar inca e prea GM-izat :lol:

Ce imi place Saab-ul 9-3 Viggen (ala albastru in poze) :love:

PS: Ceva poze :rolleyes2

ionut_cluj 14-11-09 16:04

Pozele astea sunt KoenigSaab:D

Thomas Everywhere 14-11-09 16:15

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 2806737)
Initial GM semnase un pre-acord cu Koenigsegg si Banca Europeana pentru Investitii. Dar puna la urma Koenigsegg va cumpara Saabul cu ajutorul chinezilor de la BAIC :???:

Abia astept noul 9-3... 9-5-ele e frumos, dar inca e prea GM-izat :lol:

Ce imi place Saab-ul 9-3 Viggen (ala albastru in poze) :love:

PS: Ceva poze :rolleyes2

si mie imi place 93 Viggen e demential si puternic. Noul Saab 95 e frumos in felul lui este normal sa semene si ceva din GM asta e. Ei nu stiam ca Koenigsegg va cumpara Saab-ul cu ajutorul chinezilor, pacat de brandurile suedeze pe ce maini au ajuns asa se intampla cand le vand niste idioti..parerea mea nu trebuiau vandute la americani se puteau descurca si singuri daca sunt asa competenti cum se cred. Americanilor nu le pasa de brandurile europene, le au pe ale lor si destul de performante pot sa spun, la fel cum nici europenii nu le-ar pasa de ale lor din America :)) aici lucrurile stau vice-versa sti cum vine...Nu stiu daca ai condus o americana, dar eu am avut ocazia sa ma urc intr-un Cadillac Seville din '98 motor V8 4.2 32 valve avea vreo 360 cp, consuma de rupea dar manca asfaltul si numai vorbesc ca in 1998 era prea dotat, sistem NAVI, full electric, piele, 10 airbaguri nu stiu era demential, dar americanele rup la consum. Am mai mers cu un Pontiac GTO din 2004 alt muscle cu un motor gigant de 6.0 V8 450 cp iti spun ca fac multe masini la capitolul putere si fortza. Dar singurul lor minus e ca consuma enorm demult, nu faci 100 km intr-un mod de condus sportiv ca tre sa alimentezi din nou, piesele foarte ieftine fata de orice masina germana, japoneza si chiar frantuzeasca. De aceea probabil au ales si suedezii SUA Ford si GM erau cei mai buni la vremea aceia, acum de... i-a lovit criza pe toti, sper sa nu umble chinezii in Saab si nici in Volvo altfel le vor termina, cum vor termina indienii Land Rover si Jaguar din cele doua una se va inchide asa au anuntat cel tarziu anul viitor. :???:

D.Y ¬ 16-11-09 22:12

Am facut un thread pt usergroup.. postati acolo ca vreti sa se faca grupul. Ca asa poate facem ceva.

Il gasiti aici.

Evoluzione 23-11-10 20:42

Re: Comunitatea Saab - Discutii diverse

Va salut, de luni sunt moderator si aici. Vreu sa dezvoltam sectiunea.
Obiectivul meu pe termen scurt este crearea usergroupului si impartirea sectiunii in subcategorii.

Pentru asta trebuie sa o dinamizam, sa fim cat mai activi posibil, nu ezitati sa ne vizitati si sa postati!

ionut_cluj 23-11-10 21:13

Power to the people!

Thomas Everywhere 23-11-10 21:23

cine e moderator ar putea face sectiunile si subcategoriile in Sectiunea Saab, daca eram moderator le faceam eu :D Cu toate ca nu suntem multi pasionati Saab si detinatori, eu nu mai detin Saab din alte motive :D tin in continuare cu marca.

RD-Woo 23-11-10 21:34

Ma bucur ca aceasta sectiune are moderator. :) primele masuri sunt incurajatoare. sper sa se schimbe situatia, intrucat sectiunea Saab este putin dezvoltata.. poate reusim sa schimbam acest lucru :-)

Evoluzione 23-11-10 21:51

Daca ne implicam, sigur se va ameliora situatia. Cu Ionut(_Cluj) vom face tot ce ne sta in putinta ca moderatori :)

D.Y ¬ 23-11-10 22:12

Mă bucur că în sfârşit e un moderator pe aici.
Mersi mult Evo. Dacă ai nevoie de ajutor ceva.. te ajut cu ceea mai mare plăcere.
Sperăm să se adune lumea cu Saab-urile că merită.

Evoluzione 23-11-10 22:17

Speram.
Daca aveti cont pe forumuri unde sunt comunitati de saabisti, ar fi super sa-i invitati sa-si prezinte masina aici :D

Thomas Everywhere 23-11-10 22:21

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 3838489)
Speram.
Daca aveti cont pe forumuri unde sunt comunitati de saabisti, ar fi super sa-i invitati sa-si prezinte masina aici :D

stiu eu un mic club Saab Romania la noi, nu-mi mai amintesc parola, dar o sa incerc sa intru pe forum si sa las link-ul nostru de pe forum Saab 4Tuning.

RD-Woo 23-11-10 22:25

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 3838503)
stiu eu un mic club Saab Romania la noi, nu-mi mai amintesc parola.

Forumul comunitatii Saab din Romania este aici

Thomas Everywhere 23-11-10 22:30

Quote:

Originally Posted by RD-Woo (Post 3838520)
Forumul comunitatii Saab din Romania este aici

stiu, deja am deschis un topic cu ceea ce intentionam sa facem si am lasat site-ul acolo ca sa se inscrie cine doreste pe 4tuning si sa-si prezinte masina aici. :)

ionut_cluj 23-11-10 22:41

Va multumim tuturor, sper ca aceasta sectiune sa devina o sursa de informare si de ajutor concreta pentru multi dintre noi.
Deasemenea, sper sa ocolim inevitabilele dispute, si sa fim constienti de faptul ca nu avem nimic de demonstrat nimanui, cu atat mai putin "vecinului cu passat tdi", cum le place altora sa spuna despre impatimitii Saab.

Thomas Everywhere 25-11-10 23:12

am incercat pe Saab Romania.com clubul posesorilor de Saab daca vor sa intre si pe 4tuning si marea majoritate au refuzat prin faptul ca daca exista totusi un forum Saab, ce rost mai are 4tuning......mi-au spus mai bine sa recomand Saab Romania.com sa intre acolo posesorii de Saab ca sa fie comunitatea cat mai mare..nu stiu ce sa spun, e alegerea lor, eu am incercat :)

Evoluzione 27-11-10 20:33

1 Attachment(s)
Mda, pai, nu-i putem obliga, daca stiti oameni pe forum care au Saab sau le place... stiti unde sa-i redirectionati ;)

Ia uitati ce am gasit la mine prin sertare... Un ecuson SAAB 8)

Thomas Everywhere 27-11-10 20:57

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 3849965)
Mda, pai, nu-i putem obliga, daca stiti oameni pe forum care au Saab sau le place... stiti unde sa-i redirectionati ;)

Ia uitati ce am gasit la mine prin sertare... Un ecuson SAAB 8)

foarte frumos...cum de l-ai gasit? :))

Evoluzione 27-11-10 23:12

L-am cumparat la Rétromobile 2010... si am uitat de el. L-am gasit acuma cautand un drapel :lol:

Thomas Everywhere 28-11-10 10:25

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 3850366)
L-am cumparat la Rétromobile 2010... si am uitat de el. L-am gasit acuma cautand un drapel :lol:

ai mai multe din cate vad eu, adica din fiecare marca de care esti pasionat. Foarte frumos :) Ce se mai aude cu sectiunea Saab?

Evoluzione 28-11-10 11:14

Doar Saab si Maserati... Restul (nu prea se vad) sunt de la Armata, Jandarmerie si tarile unde am stat in vacanta 8)

Asteptam sa dau de Ionut, dar...
Idea ar fi sa facem topicuri unde cei care nu au Saab sa poata participa activ totusi. Adica topic de prezentare a marcii. Un topic pentru fiecare model, un topic de consiliere (achizitie Saab sau sfaturi pentru modificari/reparatii). Ce ziceti?

ionut_cluj 28-11-10 11:53

Personal sunt de acord, si obligatoriu ne trebuie un topic cu istoria si inovatiile aduse de Saab.

Thomas Everywhere 28-11-10 12:10

exact, si eu sunt de acord cu ceea ce a mentionat Evoluzione si Ionut Cluj...:D daca am putea face asta ar iesi ceva frumos si ordonat fata de celelalte sectiuni.

adi01 28-11-10 19:24

Salutare la toata lumea... :) Long time no see

9000ù meu drag va primi o vopsea nou nouta ( Negru metalizat ) si o noua tapiterie !... in momentul de fata are 255CP testat pe Dyno ( un simplu chip tuning + filtru sport Supercharge ) dar am o problema in momentul de fata... acea problema are legatura cu scaunul electric al pasagerului.

Atunci cand se actioneaza butonul de reglare al spatarului ( Inainte si inapoi ) se misca doar jumatate din el .. cealalta jumatate de scaun sta pe loc... :( Aspectul Twisted Seat ! .. ma puteti ajuta cu niste sfaturi ? Multumesc

Evoluzione 29-11-10 00:24

Sa ne areti. Nu stiu ce sa zic de scaun, ciudata treaba...

Oh, uitati, un nou argument ca sa va luati un Saab. Dotare stock excluziva :lol:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._1458823_n.jpg

Thomas Everywhere 29-11-10 13:32

woow ce tare, mai nou asa pot lua mai multe fete...4 in masina 2 in portbagaj :)

Cristiansen09 06-12-10 21:00

Ma alatur si eu comunitatii Saab, ce i drept am cont si pe forum ul dedicat marcii, dar nu cred ca este o problema.
Am un 900 turbo N.G. din 1994, motor 2.0 si 185 cp. Masina trebuie un pic aranjata in rest este ok.

Evoluzione 06-12-10 21:15

Bine te-am gasit, iti propun sa deschizi un topic de prezentare si sa ne pui si poze :-P

Cristiansen09 10-12-10 17:16

Multumesc. :-)
Gata, ma conformez si voi deschide un topic, numai ca fotografii am sa pun dupa ce o cosmetizez putin pt ca este pe ici pe colo atinsa (tabla infundata).

Evoluzione 29-12-10 12:30

1 Attachment(s)
Ce am primit azi :D

Un an 2011 plin de indepliniri tuturor userilor de aici!

cornel83 05-01-11 16:44

buna tuturor.sunt nou pe forum si as avea nevoie de ajutorul vostru.vreau sa mi achizitionez o masina si m am oprit la saab model 93(eu cred ca am facut alegerea potrivita)nu stiu prea multe despre aceasta masina si asi dori sa ma ajutati.ma intereseaza model 93-motor 1.9.an2006-2008-care sunt mai bune cele cu 150,179 cv si ce semnifica(aero)ce are in plus de celelalte?cum sunt la intretinut,consumul...etc.multumesc anticipat si astept parerile voastre!

Thomas Everywhere 05-01-11 17:17

Quote:

Originally Posted by cornel83 (Post 3956316)
buna tuturor.sunt nou pe forum si as avea nevoie de ajutorul vostru.vreau sa mi achizitionez o masina si m am oprit la saab model 93(eu cred ca am facut alegerea potrivita)nu stiu prea multe despre aceasta masina si asi dori sa ma ajutati.ma intereseaza model 93-motor 1.9.an2006-2008-care sunt mai bune cele cu 150,179 cv si ce semnifica(aero)ce are in plus de celelalte?cum sunt la intretinut,consumul...etc.multumesc anticipat si astept parerile voastre!

Faci o alegere foarte buna cu privire la modelul 9-3 Aero si motorizarea de 1.9 TTID care nu lasa de dorit deloc. C
Motorul nu este de provinienta Saab, ci facut de GM-Fiat si echipeaza Opel Vectra si Saab 9-3 SS. Ambele variante de motorizare 150 sau 180 cp sunt la fel de bune si cu consum relativ scazut, fata de benzinarele turbo. Intretinerea este un pic mai scumpa, dar nu foarte mult, e doar diferenta de coduri intre Opel si Saab ca sunt construite pe aceeasi platforma, dar mai ieftin ca Volvo la intretinere.
Aero este pachetul de dotari de la Saab, cel mai premium, aproape ca are tot si il face si un pic mai sportiv, ca look exterior, celelalte sunt mai putin dotate si look-ul lor de sportivitate pare mai scazut fata de Aero.

cornel83 05-01-11 17:40

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 3956448)
Faci o alegere foarte buna cu privire la modelul 9-3 Aero si motorizarea de 1.9 TTID care nu lasa de dorit deloc. C
Motorul nu este de provinienta Saab, ci facut de GM-Fiat si echipeaza Opel Vectra si Saab 9-3 SS. Ambele variante de motorizare 150 sau 180 cp sunt la fel de bune si cu consum relativ scazut, fata de benzinarele turbo. Intretinerea este un pic mai scumpa, dar nu foarte mult, e doar diferenta de coduri intre Opel si Saab ca sunt construite pe aceeasi platforma, dar mai ieftin ca Volvo la intretinere.
Aero este pachetul de dotari de la Saab, cel mai premium, aproape ca are tot si il face si un pic mai sportiv, ca look exterior, celelalte sunt mai putin dotate si look-ul lor de sportivitate pare mai scazut fata de Aero.

distributia este pe lant sau curele si cam cat ajunge de schimbat daca e pe curele?ms mult

cornel83 05-01-11 17:45

Quote:

Originally Posted by cornel83 (Post 3956529)
distributia este pe lant sau curele si cam cat ajunge de schimbat daca e pe curele?ms mult

sa inteleg ca cele cu 180 cp sunt toate aero?scuze daca sunt prea stresant.:D

Thomas Everywhere 05-01-11 17:48

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cornel83 (Post 3956560)
sa inteleg ca cele cu 180 cp sunt toate aero?scuze daca sunt prea stresant.:D

nu stiu daca distributia este pe lant, nu m-am informat, cred ca este la fel pe curea, numai benzinarele au pe lant.

Nu, exista si modelul Vector cu varianta de motorizare 180 cp dar pe cea mai echipata versiune Vector. iti atasez o poza daca chiar asa arata modelul de care spui.

cornel83 05-01-11 18:00

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 3956572)
nu stiu daca distributia este pe lant, nu m-am informat, cred ca este la fel pe curea, numai benzinarele au pe lant.

Nu, exista si modelul Vector cu varianta de motorizare 180 cp dar pe cea mai echipata versiune Vector. iti atasez o poza daca chiar asa arata modelul de care spui.

http://www.autoscout24.it/Details.as...167791207-uite asa ceva vreau eu

Thomas Everywhere 05-01-11 18:03

nu merge link-ul pus de tine...pune-l din nou sau poza.

cornel83 05-01-11 18:11

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 3956632)
nu merge link-ul pus de tine...pune-l din nou sau poza.

http://pic.autoscout24.net/images/20...7791207001.jpg

All times are GMT +2. The time now is 19:26.

- Copyright 2026 4Tuning