Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina mea: Corsarino Mantzel Corsa B 1.6 16v (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/316575-masina-mea-corsarino-mantzel-corsa-1-6-16v.html)

bujuKYL 17-04-13 14:38

Re: Masina mea: Corsarino Mantzel Corsa B 1.6 16v

fulger masina asta! si vad ca vrei sa o faci si mai fulger..nu i-ar strica un 2.0 chiar si turbat

coco_stancu 17-04-13 15:34

Modificam in continuare :) imi place, auzi, da n-o sa ai probleme la relantiu cu ea asa marita? App crezi ca ma poti ajuta si pe mine (contra cost) cu o garnitura din materialul ala minune al tau (rasina fenolica.), ma refer la cea dintre admisie si motor, asa cum ai facut tu sa mai scad temperatura aerului?
Ca si model iti pot da garnitura.

Hot_M@n 17-04-13 15:58

Quote:

Originally Posted by Nel Biggson (Post 5442028)
Numai probleme Vali cu clapeta asta. Am zis ca o fac in 2 zile si au trecut 2 saptamani si tot nu e gata. E mai complicat decat mi-am imaginat. Sper sa-mi iasa pt. ca ii maresc suprafata cu 17 %, si sper sa mai castig cativa caluti(cica intre 4 si 7 cp).

Ii dau BobbyGSI si un polish la sfarsit, iti dai seama ca pun o poza si la final.

La Supermarket au venit bunatati pt. Corse si Tigre 1.4-1.6 16V:

Sa traiti domnu Biggson! de ce nu aduceti domnule bunataturi deastea si pentru Astre(z16xe)? :) sunt sigur ca se gasesc cativa doritori :)

Nel Biggson 17-04-13 21:55

Quote:

Originally Posted by BLACKMENMOTO (Post 5442979)
La cum va stiu eu o sa ai da-ti de cap Domnu Nelu.:d Si eu astept sa vina caldurica sa ma apuc de a mea, acolo probleme si fire albe ce o sa am:(sper ca dupa terminarea proiectului sa ma satisfaca ce o sa iasa .

Ii dam de cap, numai ca e provizorie clapeta asta. Imi mai trebuie o "piesa" si trecem la "next level".
Am auzit ceva de proiectul tau, e misto, succes.

Nel Biggson 17-04-13 22:04

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 5442985)
fulger masina asta! si vad ca vrei sa o faci si mai fulger..nu i-ar strica un 2.0 chiar si turbat

Nu e chiar fulger. Cand o sa faca 15sec./400m putem sa-i spunem asa, dar mai avem de treaba. Nu o sa-i pun 2.0 ca si asa e grea pe fata si e supraviratoare, dar vreau sa bat Red Topuri stock. O sa scoatem ce se poate din 1.6.

Nel Biggson 17-04-13 22:13

Quote:

Originally Posted by coco_stancu (Post 5443040)
Modificam in continuare :) imi place, auzi, da n-o sa ai probleme la relantiu cu ea asa marita? App crezi ca ma poti ajuta si pe mine (contra cost) cu o garnitura din materialul ala minune al tau (rasina fenolica.), ma refer la cea dintre admisie si motor, asa cum ai facut tu sa mai scad temperatura aerului?
Ca si model iti pot da garnitura.

Nu stiu Adrian daca vor fi probleme cu relantiul, sper ca nu. Daca se prelucreaza cu precizie, cred ca va fi OK.
Sigur ca facem garnitura. Trimite modelul prin curier. Iti dau PM cu adresa. Dureaza vreo 2 saptamani.

Nel Biggson 17-04-13 22:26

Quote:

Originally Posted by Hot_M@n (Post 5443057)
Sa traiti domnu Biggson! de ce nu aduceti domnule bunataturi deastea si pentru Astre(z16xe)? :) sunt sigur ca se gasesc cativa doritori :)

Sa traiasca si Omul Fierbinte. Lucrez la una pt Astra dar cu motor z16xep. Difera fata de motorul tau doar flansa. Dar nu gasesc o Astra sa fac ultimele masuratori(ca sa nu atinga ceva pe acolo). Daca mai gasesti pe cineva cu z16xe(care sa vrea pe bune), ma apuc si fac mai multe.

bujuKYL 17-04-13 22:43

Quote:

Originally Posted by Nel Biggson (Post 5443570)
Sa traiasca si Omul Fierbinte. Lucrez la una pt Astra dar cu motor z16xep. Difera fata de motorul tau doar flansa. Dar nu gasesc o Astra sa fac ultimele masuratori(ca sa nu atinga ceva pe acolo). Daca mai gasesti pe cineva cu z16xe(care sa vrea pe bune), ma apuc si fac mai multe.

eu sunt celalalte care vrea pe bune:D doar am mai vorbit despre asta:-P

Nel Biggson 17-04-13 23:08

Stiu ca am vorbit. Esti primul pe lista la z16xe. Dar si la tine am aceeasi problema, nu am un Bertone in zona sa fac niste masuratori.

bujuKYL 18-04-13 00:41

Quote:

Originally Posted by Nel Biggson (Post 5443632)
Stiu ca am vorbit. Esti primul pe lista la z16xe. Dar si la tine am aceeasi problema, nu am un Bertone in zona sa fac niste masuratori.

daca zice-ai mai repede iti trimite-am de ce ai nevoie sa iei masuratori, masina mi-a fost 3 saptamani la mecanic!

Nel Biggson 18-04-13 07:50

Multumesc de intentie dar am nevoie de masina cu totul. Vreau sa ma asigur ca nu atinge urechea de la alternator, capota, etc. Sunt spatii mici si jumatate de cm conteaza. Am cotele, toate piesele sunt taiate pt. prima bucata, totul este calculat, volum plenum, lungime tuburi, amplasare racorduri vacuum... doar masina imi trebuie pt asamblarea finala!
La tine EGR-ul mai functioneaza sau l-ai obturat?

bujuKYL 18-04-13 08:36

asa cred ca mai fuctioneaza de ce?:D eu am in plan sa scot 150 cai din motorul asta! sper sa reusesc! ce zici am ceva sanse? ax came, alezat, etc!

Hot_M@n 18-04-13 09:28

eu am blind la EGR... nu sunt probleme de functionare la motor dar in cele din urma da eroare si aprinde check light in bord

Hot_M@n 18-04-13 09:30

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 5443829)
asa cred ca mai fuctioneaza de ce?:D eu am in plan sa scot 150 cai din motorul asta! sper sa reusesc! ce zici am ceva sanse? ax came, alezat, etc!

bani sa fie ca se pot scoate si mai multi ;)

Nel Biggson 18-04-13 10:49

Ti-a raspuns HotMan domnu BujuKYL, cu bani faci si mai multi.
Totusi cu bani putini faci usor 130-135 cp. Ultimii 15 sunt mai scumpi.

Am intrebat de EGR ca daca il ai trebuie sa fac tubul 3(runer cum se spune in engleza) mai gros ca sa incorporez si gaura EGR din flansa, dar nu e in regula-se formeaza niste turbulente aiurea. La HotMan fac tuburile egale si e mai bine.

Hot_M@n 18-04-13 11:27

Quote:

Originally Posted by Nel Biggson (Post 5443999)
Ti-a raspuns HotMan domnu BujuKYL, cu bani faci si mai multi.
Totusi cu bani putini faci usor 130-135 cp. Ultimii 15 sunt mai scumpi.

Am intrebat de EGR ca daca il ai trebuie sa fac tubul 3(runer cum se spune in engleza) mai gros ca sa incorporez si gaura EGR din flansa, dar nu e in regula-se formeaza niste turbulente aiurea. La HotMan fac tuburile egale si e mai bine.

dap am inteles despre ce e vorba
ar fi super daca m ati putea ajuta si pe mine
serpii sunt pe masina daca reusim si cu galeria de admisie ii fac un remap si cam atat cu motorul :)
pe anul asta :)) daca mai am masina la anu cine stie ce idei mai imi vin ;))

Nel Biggson 07-05-13 01:19

Pe ebay-ul nemtesc se vinde un Mantzel sh si o admisie Dbilas tot sh pt. x16xe.
http://www.ebay.de/itm/Dbilas-Saugro...item1e7a57989b
http://www.ebay.de/itm/Mantzel-Ansau...item20d25851d9

Nel Biggson 07-05-13 22:13

1 Attachment(s)
Am gasit o fisa dyno pentru garnitura termoizolanta montata pe un Nissan Maxima. Fara garnitura are 172 CP iar cu garnitura scoate 177 CP. Aproximativ 3% putere in plus. Asta inseamna ca la Corsa mea obtin 4 CP.

bobby_gsi2 08-05-13 08:19

Nu ne mai ispitii cu garnitura aia. Eu balesc la ea de cand ai montat-o pe a ta dar din pacate e belea cu $

Nel Biggson 08-05-13 12:56

Cam in cel mult o luna o sa mai scada pretul Bobby, dar nu cu mult. O sa cumpar doar materialul de afara si o sa le lucrez la noi. Cand se aduna mai multe dau o comanda mai mare pt. material ca sa primesc si eu un discount mai mare. Vor fi si 2 variante de grosime de 6 mm mai ieftina si de 8 mm mai buna:D.

bobby_gsi2 08-05-13 14:10

Buna si aia de 6 pentru noi astia cu chiulasele raschetate si temperaturi mari in compartimentul motor. Am alte prioritati la masina in caz ca vreau sa ii fac ceva si de asta sunt infranat. Nu mi se pare ok sa fac upgrade la putere cand bucsaraia e pe butuci si rugina persista :)

Nel Biggson 19-05-13 10:44

3 Attachment(s)
Am reusit sa termin clapeta:D.
Am pus fluture de inox mai mare, am subtiat cu 3 mm axul si i-am facut o forma aerodinamica, am pus suruburi cu cap ascuns mult mai mici decat cele originale(in poza cu axul se vede un surub original si unul cu cap ascuns). Suprafata sectiunii prin clapeta a crescut cu 12 %.
Am avut o multime de probleme. La prima frezare am perforat peretele pt ca era prea subtire intr-un loc. A fost nevoie sa scot rulmentii de la ax si mi-am confectionat o scula speciala. Axul nu putea fi frezat din cauza ca rotita pe care trece sufa de la acceleratie nu se demonteaza. Cu greu am gasit material pt fluture(banut), dar cel mai greu a fost sa fac fluturele. Am facut pe strung, freza si taiere cu laser, in total 12 buc din care am ales unul. Trebuie o precizie f mare la prelucrare, max 5 sutimi. In plus fluturele este putin oval si nu perfect rotund cum am crezut.
Maine montez pe masina.:rolleyes2

bobby_gsi2 19-05-13 23:12

O sa vezi tu diferentele dupa ce o montezi si o sa uiti toate necazurile din timpul "facerii" :D

Nel Biggson 19-05-13 23:21

Ti-ai marit si tu clapeta? S-a simtit ceva? Hai fii mai concret, nu ma mai tine in tensiune.:shock:

bobby_gsi2 19-05-13 23:27

Nu am marit-o...e doar lustruita putin. Insa la marire ar trebui sa se cunoasca . Nu stiu treaba cu amestecul...sa il monitorizezi cumva sa nu fie numai aer in plus. Pt mine o sa stiudiez o varianta cu o clapeta de nu mai stiu ce motor de 3000 de bmw sau ceva de genu`. Asa am auzit si eu pe la altii....inca nu am experimentat nimic.

Nel Biggson 20-05-13 21:48

Am mers cu clapeta modificata si ... se simte:D. Raspunde un pic mai repede ca cea veche si trage mai bine. Nu este o crestere f. mare dar e un plus. Imi era teama ca nu o sa mai fie progresiva, adica ceva de genul deschis sau inchis, dar este la fel ca inainte. Acum trebuie sa-i dau si benzina ca aer i-am tot dat.

Flavy_tigra 21-05-13 06:39

Bravo, ma bucur ca ti-a iesit treaba, asteptam si altele...

Nel Biggson 21-05-13 22:12

3 Attachment(s)
Mersi Flavius, uite ce am facut astazi.
Am izolat serpisorii si "saxofonul", cu banda termoizolanta.
Cand m-ai aveam putin si terminam vine un prieten Cristi si-mi spune ca trebuia sa ud banda ca sa se muleze mai bine. N-am stiut, asa ca daca va apucati de treaba asta udati-o ca iese mai bine, cand se usuca se strange mai bine pe evacuare.

Va urma...:D

coco_stancu 22-05-13 19:21

La asta cu banda daca aveai buton de LIKE il apasam. Si eu urmeaza sa mi montez serpii si sa-mi pun banda iar informatia asta mi se pare tare buna. De unde ai luat banda si la ce bani?

Nel Biggson 23-05-13 18:43

Nu stiu cat costa, am primit-o. Se gaseste pe net. Ca sa-ti faci o idee cata banda sa comanzi, mi-a intrat vreo 11 m, lata de 2,5 pe serpisori si vreo 5 sau 6 m pe saxofon.

Nel Biggson 02-06-13 18:58

1 Attachment(s)
Mos Craciun vine vara..., bine, doar daca esti cu minte;).

Nel Biggson 29-07-13 22:11

3 Attachment(s)
Vand pleoape Kamei Germania pt Corsa B - 100 lei.
Vand garnitura admisie 9 mm termoizolanta pt x14xe, x16xe, x16xel, folosita - 200 lei.
Vand 3 slick-uri competitie, compozitie medie, bune pt liniute sau indemanare, 174/60/14. Sunt SH - 400 lei toate.

cosmin_cosmin_1 31-07-13 10:08

Te coafeaza asa ceva? 4-2-1 pentru x16xe
Sau un pinion+roata dintata grup cu raport 4.18?

http://s9.postimg.org/flhp4m2hn/evacuare1.jpg http://s9.postimg.org/z4madz197/evacuare2.jpg

Nel Biggson 09-08-13 21:34

4 Attachment(s)
Ce am mai facut in ultimul timp: o garnitura proaspat iesita de la taiat, o galerie noua la sudat. Si ultima foto "scena balconului" : micutul Corsarino asteptand iubitele filtre sa coboare.

Nel Biggson 11-08-13 22:31

1 Attachment(s)
Galeria de admisie finalizata, clapetele spatiate corect, filtrele curatate, garnitura termoizolanta gata pt montaj. Mai astept furtunele de vacuum si le urc pe masina.

Flavy_tigra 12-08-13 16:51

Deabea astept sa vad rezultatele!

Nel Biggson 13-08-13 22:05

1 Attachment(s)
Si eu abia astept sa vad daca merg clapetele asa cum trebuie.
Sper sa fie mult peste Mantzel.

Am facut un test dyno in iunie si mi-au iesit peste 130 cp cu Mantzel, clapeta marita dar fara garnitura termoizolanta. Acum oare ce putere o sa obtin?

Dupa ce montez clapetele vreau sa-mi fac si electronica asa cum trebuie ca nu sunt multumit cu ce am acum. Vreo idee ceva?

Nel Biggson 19-09-13 21:30

2 Attachment(s)
Am facut un plenum din aluminiu calculat pentru C20XE, pt. Corsa lui Cristi Fum. Tuburile sunt conice cu buza rotunjita pt. efect maxim, aluminiu polishat la interior. Sa vedem daca isi imbunatateste timpul la Tulcea 21-22 sep).

Pe Corsarino s-au montat clapetele si trompete de fibra custom made. Clapetele de moto au cursa la acceleratie f. scurta, nu pot doza f. bine. Sunt superioare admisiei Mantzel, trage mult mai bine, consumul a crescut cam mult dar sper sa-l remediez din soft, bujiile sunt cam afumate. Incerc sa ridic si limita de turatie la 7200 rpm.
Merg la Tulcea sa vedem daca avem timp mai bun ca in primavara - 16:34.

Cipilica 20-09-13 21:31

Multa bafta, un rezultat cat mai bun. Urmaresc in continuare evolutia cu mare interes.

P.S. ai un p.m.

Nel Biggson 22-09-13 21:21

1 Attachment(s)
Vesti bune de la Tulcea.

Cel mai bun timp obtinut a fost 14,894. Aproape 1,5 secunde mai bine ca in primavara! Mai bine decat am sperat. Fata de data trecuta am inlocuit Mantzelul cu clapete de motocicleta, trompete la clapete, si limita de turatie ridicata la 7200 rpm. Sunt jmecherie si trompetele astea, imediat ce le-am pus s-a simtit un plus de putere, iar sunetul e bestial.

Plenumul de aluminiu si-a facut si el treaba. Cristi cu Corsa de 2 l a scos un timp mai bun dar nu stiu exact cu cat.

All times are GMT +2. The time now is 00:51.

- Copyright 2026 4Tuning