Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia Nova 2.0 16v Turbo (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/30970-dacia-nova-2-0-16v-turbo.html)

WOLFI3 04-04-08 12:00

Re: Dacia Nova 1.8 16v

NEBUNIE OMULE.....cred ca daca vei avea toate astea vei avea cel mai tare supernovita;) Imi place cum arata masina cu suspensia...dar pacat ca zici ca simti orice hop!! Hai hai up!! Super si sa ai grija de ea!! Nu va fi greu cu soft-ul? Sunt special asa ceva?? pt. masini cu motor schimbat? SPOR LA LUCRU!!

Buga 04-04-08 21:04

dar la sistemul de franare n ai adus nici o modificare , sau am sarit yo vre un post ??

imi cer scuze daca n am vazut bine

numai bine

Villy ATS 04-04-08 23:39

nu este adevarat!! adevaratii pasionati de tuning iti adimra masina datorita frumusetii motorului :)
si acum o intrebare tehnica...dc ai renuntat la intermediara??

mikafly 05-04-08 20:22

Quote:

Originally Posted by villy02ats (Post 1466554)
nu este adevarat!! adevaratii pasionati de tuning iti adimra masina datorita frumusetii motorului :)
si acum o intrebare tehnica...dc ai renuntat la intermediara??

Motorul meu este oricum numai frumos nu.E murdar...nespalat de 2 ani.....si azi mi sa parut mie ca nu prea mai trage...sper sa mi se fi parut doar.(sper sa fie de vina benzina de la un peco de 2 lei)
Am renuntat la intermediara........chiar nu stiu de ce......ca sa nu mai aiba gazele de esapament asa de multe frane pe traseu.....am facut evacuarea intreaga din inox din fata pana in spate....si la final o toba sport (nu e de inox) (nu e de firma) a costat 220ron (toba)

mikafly 05-04-08 20:30

Am dat edit dar a trecut timpul si tre sa postez consecutiv....

Am mers si cu catalizator.....si cu toba intermediara....sau doar cu catalizator...sau doar cu intermediara....
Ce pot sa va zic.....din proprie experienta legat de toba intermediara...cu ea montata sunetul e mia slab..si parca la turatii mai mici masina are mai multa putere...mai mult cuplu..(asa mi se pare mie)...la turatii mai mari e ok dar mai lenesa decat fara intermediara.
Fara intermediara.....parca nu prea se infige la turatii mici...in schimb trage mai tare in ture.(o fi zgomotul de vina?...da senzatia de putere?...nu cred)

Lucian 07-04-08 09:35

Nu e doar zgomotul. E perfect normal ce ai descris tu. Asta pt ca inca esti aspirat. Cand vei fi turbo .. poti pune si o teava de 50 cm lungime pe 65 mm diametru. Si cand vei fi turbo ... o sa vezi tu ca vei avea si motorul curat. O sa-l iubesti mai mult ! ;)

canny 07-04-08 12:34

e normal sa pierzi cuplu fara intermediara, ideal ar fi si daca o faci turbo sa-i pui un accelerator de gaze in loc de intermediara
bafta in continuare si aduna-ti energia sa incepi lucrul la ea
PS nu lasa jegu pe motor ca influenteaza si ala viata motorului (in caz ca e murdar rau)

Villy ATS 07-04-08 13:52

eu am intermediara data jos de mult timp..la motor nu am cine stie ce modificari...mentionez ca am o dacie cu motor de 1.4. Imi sugerati sa pun intermediara inapoi..si daca da..sa scot macar sitele din ea...sau o las cum era ea normal??
si asa din curiozotate cam la ce turatie lipsa intermediarei creaza un avantaj ???

mikafly 08-04-08 11:11

Probabil cand va fi turbo.....va fi si curat ca imi va fi si foarte drag de el.....bine a zis Lucian...se vede ca stie ce vorbeste...la el e farmacie sub capota....de unde rezulta ca.....

UniculSGM 08-04-08 13:30

...ca nu o scoate pe ploaie sau nu merge cu ea :P glumesc.

Villy ATS 08-04-08 14:15

deci ce imi sugerati sa pun intermediara inapoi...??? in cursele de accelerare o duc pana in 5000 de ture, imi foloseste la ceva sau doar zgomot?

Lucian 08-04-08 14:40

Quote:

Originally Posted by UniculSGM (Post 1473052)
...ca nu o scoate pe ploaie sau nu merge cu ea :P glumesc.

Lasa ma serif ca oricum toata lume astie ca tu esti adeptul esteticii uratului. ;)

mikafly 08-04-08 19:06

Quote:

Originally Posted by villy02ats (Post 1473123)
deci ce imi sugerati sa pun intermediara inapoi...??? in cursele de accelerare o duc pana in 5000 de ture, imi foloseste la ceva sau doar zgomot?

Tu decizi daca o lasi sau o scoti......in functie de cum simti tu masina.

crazyfornova 14-04-08 11:12

salut !!! zici k e un 1.8 16v turbo benzina ? asa.... de unde ai luat motorul , cu cat , ai zis k ai si servo directie ... asa e ? si zi si pasta de unde ai luat-o ! cu RAR-u cum te-ai descurcat adic cum tia fkt actele pe motoru de 1.8 16v ! mai citisem k ai scimbat totate alea pe la roata p-acolo se potrivesc alea de renault 19 ? si ti-ai pus dicuri de frana pe spate ? te rog da-mi toate detaliile
prin comment aici ! io sunt crazyfornova MS si astept sa vb

mikafly 15-04-08 08:02

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 1483405)
salut !!! zici k e un 1.8 16v turbo benzina ? asa.... de unde ai luat motorul , cu cat , ai zis k ai si servo directie ... asa e ? si zi si pasta de unde ai luat-o ! cu RAR-u cum te-ai descurcat adic cum tia fkt actele pe motoru de 1.8 16v ! mai citisem k ai scimbat totate alea pe la roata p-acolo se potrivesc alea de renault 19 ? si ti-ai pus dicuri de frana pe spate ? te rog da-mi toate detaliile
prin comment aici ! io sunt crazyfornova MS si astept sa vb

Daca urmaresti tot topicul de la inceput ai sa observi ca motorul este 1.8 16v fara turbo de 138 de cai.Si daca ai sa citesti in continuare ai sa iti dai seama ca vreau sa il fac turbo.
Si daca ai sa citesti si mai atent....ai sa vezi ca intr-adevar toate elementele din fata sunt luate de la renault 19.Daca ai nelamuriri ...astept.

crazyfornova 15-04-08 21:14

incearca nijte chiedere mai mari adik dastea de JEEP sau suv care sa aiba sant ca originalele

atat stiu pe moment :D:D:D:lol::lol:

VIA DEZMEMBRARI
app de motor cum ai trecut cu el de rar de aia de la omologare ?
si cum ai fkt noile acte

viil27 15-04-08 23:15

salut, tot respectu pentru tine si moidificarile aduse masini tale , vinn cu o rugaminte la mikafly da ca , se poate ,am o supernova si doresc sa i pun discuri pe spate te rog sa ma ajutzii cu un sfat
de la ce masina ai luat discurilee si ce a trebuit sa modifici la punte ca , sa le potzii montaa te rog respectuos nu imi ocoli intrebarea , itzii pot lasa j un nr de tel sa putem purta o comversatzie ca , eu sunt mai mult plecat j nu prea stau pe acas , 0721,510,335 florian , imi potzii da beep j sun eu mss inca o data anticipat si astept un semn de la u cu tot respectuuu o seara buna

mikafly 16-04-08 12:07

Quote:

Originally Posted by viil27 (Post 1486798)
salut, tot respectu pentru tine si moidificarile aduse masini tale , vinn cu o rugaminte la mikafly da ca , se poate ,am o supernova si doresc sa i pun discuri pe spate te rog sa ma ajutzii cu un sfat
de la ce masina ai luat discurilee si ce a trebuit sa modifici la punte ca , sa le potzii montaa te rog respectuos nu imi ocoli intrebarea , itzii pot lasa j un nr de tel sa putem purta o comversatzie ca , eu sunt mai mult plecat j nu prea stau pe acas , 0721,510,335 florian , imi potzii da beep j sun eu mss inca o data anticipat si astept un semn de la u cu tot respectuuu o seara buna

Cauti la dezmembrari un renault 19 poa sa fie si chamade cu frane pe disc spate....de obicei astea au si abs...dar pe tine nu te intereseaza abs-ul.
Iei de pe puntea spate de la renault 19 discurile...etrierele...si suportii de etrier.Vezi ca la renault 19 discurile sunt practic butucul spate cu tot cu rulment.....iar rulmentul are aceeasi cota cu axul spate d epe puntea de Nova.Suportul de etrier se prinde in 3 din cele 4 suruburi care le are puntea de Nova ...la mine asa a mers.Nu a necesitat nici o modificare mecanica iar toata instalarea a durat max 3 ore.Cablul de frana d emana trebuie scurtat pt ca nu vine cum trebuie la etrierii de renault.
iti urez succes.pt orice alte nelamuriri poti sa intrebi.

viil27 16-04-08 21:52

multam mult omulee , cu tot respectul si cu toata stima
o seara buna

mikafly 17-04-08 11:36

Cu placere....astept sa imi spui ce ai rezolvat si cum iti decurge proiectul....orice nelamurire.....poti sa intrebi

viil27 19-04-08 01:07

salut , scuzama de deranj , iar apelez la buna ta intzelegere , vin cu o mare rugaminte la mikafy , man te rog sa ma ajutzii da ca , stii pe undeva prin zona ta pe cineva s au la dezmembrari care are o punte de renault 19 pe discurii eu am sunat la toate dezmembrarile care le am stiut j nu au asa ceva pe stoc da ca cunostii pe cineva lasami un nrr de tel unde sa il pot contacta , Si acum sa itzii vb si eu cite ceva despre partea de suspensiee , in disperare de cauzaa , sa mi pun suspensie sport pe masina am descoperit ca , cei de la bilstain grup acum ctzi va ani in urma au fabricat in editzie limitata amortizoare sport pentru cupa nova amortizoarele sunt cu garda reglabila , dar acum nu mai fac , am vb cu directorul de vinzarii de acolo si au spuss ca , ma poate rezolva cu doua amortizoare sport contra sumei de 350 eur bucata asta da ca , te intereseaza , si sa itzii mai dau un pontt tot in curte la bilstain grup se afla si o renumita fabrica de arcuri , compa sibiu, unde am vb si acolo si au spuss ca , imi pot face ori ce arc de ori ce dimensiune si ori ce duritate doresc eu eu am vb deja sa imi faca sinte arcuri de nova mai scurte cu 3 cm si mai dure un pik fatzaa de ce exista acum da ca , doresti mai multe detalii dami un beep pe nrr de tel 0721,510,335 florian si te voi suna eu , nu ma uita te rogg cu puntea de renaultt mss mult , anticipat o seara buna

mikafly 19-04-08 10:13

Referitor la partea de suspensie...350 de euro un amortizor...este enorm de mult.Este un nene la Brasov care pt 400 ron iti face suspensie cu amortizoare intarite si arcuri mai scurte...smechera rau.Deci...nu vad de ce i-as da 350 de euro pe un amortizor imbecilului de director.....cand o pot rezolva muuult mai ieftin.
Pt puntea spate de renault....nu am numar de la dezmembrari....eu am luat masina cu totul.Acum cateva luni am mai avut un set de frane spate complete...dar le-am vandut(ieftin) unui prieten.
ce pot sa zic?......intereseaza-te de dezmembrari....pe la Buzau is multe si dese.

Relu_GTT 19-04-08 11:59

Da intradevar este cineva in Brasov care face suspensii sport,stiu cateva Dacii in special nove facute la el.

Lucian 21-04-08 15:58

Sper ca nu e nenea care baga surub in loc de supapa .

negrey_1300 21-04-08 19:23

salut ce ai facut ieri la braila??

negrey_1300 21-04-08 19:24

ai castigat ceva?

Relu_GTT 21-04-08 19:50

Quote:

Originally Posted by Lucian (Post 1495237)
Sper ca nu e nenea care baga surub in loc de supapa .

Pai sunt doi care fac amortizoare, si ale novei tale au fost facute la unu din ei.

Lucian 22-04-08 10:12

Quote:

Originally Posted by Relu_GTT (Post 1495628)
Pai sunt doi care fac amortizoare, si ale novei tale au fost facute la unu din ei.

poti continua au fost facute inlocuind supapele cu suruburi ....
Au fost de vis - NU RECOMAND !

Noroc cu SGM si cu un batranel din Rosu . Masina sta total altfel pe viraje , plecare de pe loc , frana .

crazyfornova 22-04-08 10:49

man ...... tot nu inteleg cum ai trecut de rar adik cum ai obtinut omologarile si cum si la itp sau la politie

Lucian 22-04-08 10:57

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 1496500)
man ...... tot nu inteleg cum ai trecut de rar adik cum ai obtinut omologarile si cum si la itp sau la politie

ask Google !

mikafly 23-04-08 17:48

Ce e ala itp?.......cine e politie?....omologarea...cine e asta?.......reveniti-va....

RobertRFG 23-04-08 18:04

saluatre te-am vazut la liniutze la braila...merge bine masina...la o a 2a cursa am vazut ca nu ai pierdut-o pe a 2a...pacat ca puteai sa il faci...si prima cu audi stiu ca erau niste baieti si vorbeau ca uitel si pe ala cu nova ce poate sa faca ala la audi si am intervenit sa bat un pariu cu ei ca tu o sa il faci dar nu au vrut...apoi cand au vazut ca lai facuu au ramas masca numai ziceau nimic...
bafta si numai bine

LKS 24-04-08 08:07

Bravo tati ! Felicitari pentru impresia artistica facuta la braila ! :D
Pacat ca ai ratat viteza, la ultima cursa, dar oricum il dovedeai !

mikafly 24-04-08 11:02

Quote:

Originally Posted by LKS (Post 1500001)
Bravo tati ! Felicitari pentru impresia artistica facuta la braila ! :D
Pacat ca ai ratat viteza, la ultima cursa, dar oricum il dovedeai !

Stii reclama de la tv aia cu "bb,tt...4......6.." la o banca...in fine....asa am facut si eu...am dat de 2 ori a 2-a ca sa intre....si intre timp omul castigase avans...din care am recuperat dar nu de ajuns.Poate data viitoare o sa fie mai frumos.......si mai cu presiune...:P

LKS 24-04-08 15:29

Quote:

Originally Posted by mikafly (Post 1500223)
...si mai cu presiune...:P

Umfli rotile mai tare ? :))) glumesc ...doamne ajuta, hai cu presiune !

bitnet 24-04-08 20:00

Quote:

Originally Posted by mikafly (Post 1500223)
Stii reclama de la tv aia cu "bb,tt...4......6.." la o banca...in fine....asa am facut si eu...am dat de 2 ori a 2-a ca sa intre....si intre timp omul castigase avans...din care am recuperat dar nu de ajuns.Poate data viitoare o sa fie mai frumos.......si mai cu presiune...:P

Si eu am plecat prost...Asta poate pentru ca era prima mea participare(si poate si ultima) la o astfel de competitie. De altfel ar fi trebuit sa fiu premiat pentru cele mai proaste plecari. Si nici turbina nu este in mintile ei, iar ambreiajul patineaza. Dar daca vrei sa ne mai dam odata, nu-i problema, mi se pare corect sa te cred ca acum ai ratat-o pe-a treia, asa ca sunt dispus sa mai incercam odata. Bine-nteles, pana-ti pui turbina, ca apoi nu mai am sanse. Oricum, te felicit pentru ambitia ta de a realiza din masina aia ceea ce ai realizat (si cand ma gandesc ca-i vei pune si turbo...:shock:)

mikafly 24-04-08 20:13

merci mult...apreciez cuvintele tale...oricum ai dovedit mult bun simt in ziua cursei mai ales dupa cursa, cand nu m-ai facut sa ma simt prost deloc.Cand o sa mai avem okazia o sa ne mai dam ...bineinteles pana imi pun turbina.
Felicitari...si masina ta familista merge foarte bine...tine-o tot asa.

mikafly 25-04-08 19:59

1 Attachment(s)
Se aduna piesele.....more shiit coming....azi am avut o mare tentativa de a ma apuca de ea..dar din pacate...niste musafiri mi-au stricat planurile.....cica miercuri e gata galeria.....sa vedem

Dan TBCuuu 26-04-08 00:32

si mie mi-ai placut la liniutze !!! super masina , pacat la faza cu treapta a 2 a dar asta e,
app io sunt baiatu' d p margine care a strigat la tn 230 , 230 si u ai zis ' minte , minte' .
bafta si numai bn !!!
P.S.- abia ast sa o vad turbo!!!!!

Lucian 26-04-08 09:48

Spor la treaba serif !

All times are GMT +2. The time now is 05:42.

- Copyright 2026 4Tuning