![]() |
1 Attachment(s)
Acea Dacie :)
|
Re:
Quote:
|
Quote:
|
re
1 Attachment(s)
multumesc de lamurire SGM,poza e facuta cu motorul tau?asa pare...
COObra:imi pare rau pt tine adica asta: |
se potrivesc jantele de pe Dacia 1100 la 1300, ce distanta e intre prezoane?stie cineva?
|
se potrivesc, dar arata ca dracu'
|
am vazut io la un taran - tre sa decupezi din aripile spate :lol:
da arata de zici ca-i tractor |
eu ma gandesc sa pun jante de Aro 10 asa cum sunt pe Dacia aia 1100 s modificata la motor din Bucuresti :D multumesc de raspunsuri
|
salut.sgm am si eu cateva intrebari la tine.in primul rand vre-au sa te felicit pt. munca depusa la implinirea dorintelor in leg cu masina.
1.pot schimba segmenti fara schimbarea pistoanelor?ce alte complicati mai implica aceasta operatie? 2.cum pot scoate in raport calitate/pret/consum 15 cp din motorul de dacie 1289 cmc? mersi mult si spor la treaba |
Re:
Quote:
2.pune pinioane 8x33 si zici ca e avion fata de cutia veche :D,asa ii maresti demarajul...tu asta vrei pana la urma ps:mi-am permis eu sa raspund cred ca nu se supara SGM&tu :oops: |
1 Attachment(s)
cititi TOT cu atentie pt ca nu gasiti asa ceva la tot pasul :
|
mersi mult dj05dpx dar nu cutia m-ar putea ajuta pe mine.pt ca nu am nevoie numai de demaraj.am nevoie si de viteza.oricum documentariu dat de mmihai este cam ce as fii vrut eu.acum mai ramane sa vad e cine gasesc sa imi faca toate astea.
|
Re:
Quote:
|
stai linistit ca nu freau sa fig cu 180 cu dacia dar sa nu mai trag asa de ea.sa ma chinui sa urc predealu su poiana si sa imi trebuiasca 1 min sa ajung la 120-130 km/h.
|
re
1 Attachment(s)
:arrow:
Daca vrei sa urci cu ea foloseste cu incredere schimbarea rapoartelor...tu ce model de Dacie ai? |
mai vad ca tu tot insisti cu rapoartele tale.inseamna ca sti tu ceva de imi tot zici de rapoarte.si asa ai zis ca nu ma costa mai mult de 1 milion.
speune-mi exact in ce consta aceasta operatie? |
dacia este 1310 din 83`.este in 4 trepte.
|
Re:
Quote:
|
Daca puneti mana pe cu cutie de VTM, din alea facute la uzina pe cand alergau bunici nostrii cu dacia, sunteti tatici.
Sunt unele modele cu grup conic 8X35, treapta 1 e un pic mai lunga decat in cutia de serie (pentru a pleca bine de pe loc, si a nu patina mult) 2 3 4 5, foarte apropiate intre ele. Daca schimbi din 2 in 3 la 7000 RPM, treapa 3 va pica in 6500 ture. Diferente intre trepte de 500 ture, va da-ti seama ce insemna asta? Viteza maxima 120 cu roti 175/50/13, dar pe astia 120 ii ai in distanta extrem de mica. Sa nu mai zic ce faci cu o cutie ca asta pe un traseu montan. |
ok sgm.dar eu nu asta vre-au.eu vroiam vre-o 15 cp putere sa pot folosi masina in toate imprejurarile.nu numai la liniute.intrebarea mea a fost cum pot face ca sa castig vre-o 15 cp in cel mai bun raport /calitate/pret/consum si usurinta cu care se pot face.
mersi |
Re:
Quote:
|
Am gasit la 1.5 mil, dar aveau numai 9X34. ma rog... Da, 5 mil e o cutie in 5 trepte la SH.
9 cai se obtin daca maresti cilindreea la 1400. De la 54 -> 63. Mai bagi un carburator cat mai mare posibil, si mai scoti 2-3 CP, Raportul de comprimare o sa se maresca un pic, avand chiulasa de la 1300. Cred ca e suficient pt ce vrei tu. |
ok.uite la asta nu m-am gandit cand i-am facut motorul.nu are decat vre-o 10000 km.
|
Am de vanzare o axa cu came care a fost pe o Dacie care a alergat in VTM
|
Re:
Quote:
|
Axele chiar nu sunt o problema, se poate face orice profil vreti. La VTM s-a alergat cu mai mult tipuri de axe.
|
Re:
Quote:
|
pai zi ceva informatii despre axa pls...grade, ridicare, nu poti cumpara asa orbeste...oricum, as fi interesat
|
SGM imi zici te rog cam cat m-ar costa sa imi fac motoru ca si al tau....si ce trebe sa fac la el...!
|
1 Attachment(s)
Te costa 8.5 mil Kit-ul de Alpine, si 4 mil carburatoarele (am postat la Bazar). Reconditionarea motorului, galeriile o sa te mai coste.
|
si ce ai mai facut la masina? frane ce ai pus? suspensii?
|
de ce dezmembrezi motorul?ai alte planuri?
|
1 Attachment(s)
piesele de vanzare le am de rezerva, nu de la motorul de pe masina.
sunt modificate si franele si suspensia |
SGM ce tip de aprindere ai folosit si ce axa cu came ai?
|
aprinderea clasica cu platina, axa cu came pe 320 grade.
|
sgm daca te rog fffff frumos nu imi zici exact ce ai modificat la sistemul de franare!
|
Re:
Quote:
|
Cum adica nu face fata? \"da in nas\" cand accelerezi brusc?
|
Re:
Quote:
|
Ai nivelul prea mic in carburatoare,si raman fara benzina.
Nu are treaba arpinderea cu faptul ca da in nas la turatia de 5500. Posibil sa ai o axa care trage mult amestec, si goleste camera de nivel constant. Da-i nivelul mai mare, si o sa vezi ca o sa mearga. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:23. |
- Copyright 2026 4Tuning