![]() |
Re: Tuning Motor Ford
din cate vad eu pe motor nu mai este delcoul ,pompa de apa si galeria dup parte dreapta.
blablabla.vb pe mess... eu sunt deacord |
hai sa vedem care face cel mai tare 2.8 :D
|
Quote:
In ce sens... putere... aspect... piese folosite... originalitate? :D Apropo, tu ce ax cu came ti-ai luat... l-ai luat de pe burton? |
1.putere
2.aspect 3.inovatii axul e kent 280/280 |
Quote:
|
fara termen man.cine termina primul ramane primul pana vine altul mai tare :)
|
Quote:
Stie cineva daca merge schimbata distributia cu una pe lant (2.8 v6, carburatie)? |
la distributia 2.8 un upgrade ar fi roata axului din otel(vezi burton) iar trecerea pe lant....hm, daca pui arborele de 2.9 cu ax de 2.9 delcoul de 2.9 si pompa de ulei de 2.9. ...nu se poate una fara alta.
-faza e alta, daca pui lant, asa cum e 2.8-ul, gandeste ca se skimba sensul de rotatie al axului came....deci trebuie si chiulasele de 2.9.... cred ca e imposibil,mai bine iei un 2.9, are si 3 canale pe evacuare...dar,asta e.avem 2.8! |
Am vz roata de pe burton si... pretul, si, intr-adevar, cu lant rotile ar avea acelasi sens de miscare, deci exclus... avem in continuare 2.8. :D
|
Quote:
hi hi hi... imi cumpar chiulase, in caz ca se potrivesc :) |
dar vezi ca colognele de USA era mai slab ca putere decat europeanu ca si 2.9 de fapt....mister...sau nu?
uite un site cu caracteristicele V-urilor cologne - http://home.att.net/~CapriClubChicago/Cologne.html |
wOw...DECI VAD K TOATE COLOGNE..EXCLUZAND 4.0-LE K NU-I EUROPEAN, AU ACEEASI LUNGIME LA BIELA, DE 130.6MM ..SUUPPEERRR....M-AM SCOS :LOL:
|
da. dupa toate aparentele se pare ca difera distanta intre boltul si capul pistonului.
deci intrebarea de anul trecut, cu arborii mutati de pe 2.0 pe 2.8 2.3 sau 2.cevretivoi are un raspuns. DA! daca intra si pistoanele lor cu ele(cee ce nu se poate decat la 2.8-2.9) sau daca se gasesc pistoane dishes sau daca luam din cap sa le scada rezistenta sau daca daca daca |
atunci FUC.KI :(
eu vreau sa combin 2.3-le de 114 cu 2.3-le meu de 108CP :lol:, arbore stiu k schimb 100%, sper k in rest sa nu schimb prea multe...decat axa dk chiar difera..:-P cine stie compresia la 2.3 108CP si 2.3 114CP?:shock: :?: 8.75 parca e la 108..nu's sigur totusi...si lene sa intorc netu' p dos..poate stie careva:D:D |
Florin, care este scopul durerii de cap... +6cp?
|
nu, alta :-P, oricum aia 6CP sigur nu se "transfera" toti...
oricum va trebui demontat motorul meu vechi k merge cam tremurat, ciudat etc..si le combin, scopul final este turbarea lui la dublu :) |
Si eu am vrut sa-l turbez, dar costa prea mult pistoanele si nu mai vorbesc de turbari care, ca si pistoanele, este mai mult decat esential sa fie noi... deci o alta avere + multe alte procarii scumpe necesare turbarii.
Facusem eu la un moment dat un calcul aproximativ si depaseam lejer 5000 euro pentru turbare + alte cateva mii ca sa pui caii pe sosea. |
cam din cauza asta s-a inventat stage 1,2, etc....
|
Codrin, stii cam care este cresterea in putere de la stagiu la stagiu?
|
si uite cum voi aruncati banii pe Jam, pt galerii cu 3 carburi, 3 carburi, axe sport, segemtni, supape din SUA etc...:-P knd de fapt turbarea knd ai omu' potrivit la locu' potrivit nu ajunge nici macar la 1.000Euro, iar pistoane..credeti-ma k de 2.3 voi face colectie..doar din placerea de a le schimba(dupa ce se distrug, topesc :lol: ), k bani de forjate n-am...:oops: :(
-big intercooler..ce deja este cika + modifcari pt duble intrari/iesiri -2 turbine noi sau S/H carbul neaparat va fi pus la punct cu kit de reparatie, poate l-ash si schimba cu unul mai mare dk se poate quadri-corp, dk pot sa-l "lipesc" -tubulatura Al, am si mester..traie/sudeaza/confectioneaza multe dar dureaza..k face la preturi minime de nimic...si knd are timp pt pasionati, pe langa lucrarile lui, oricum nu k m-ash grabi la lipsa de cash in care ma aflu datorita unor prieteni binevoitori..:( -galerii refacute(serpisori pana la turbo) + downpipes, evacuiari duble din INOX separate stanga/dreapta am deja de la Consul, mai trebuie 2 finale TARI :twisted: -set garnituri + segmenti complet -radiator mare este de pe Granada 2.3 114Cp sau confectionat/modificat unul de Al -ventilatoare electrice am cu carcasa de la sierra DOHC cum are si codrin cel mai nasol..e k mi-as fi dorit un 2.8, de care am si gasit..la cheie..dar masina e prea scumpa cu totul..20 bulioane :( ce mai trebuie...vom vedea...pasiunea sa fie tot acolo si se rezolva incet-incet..:-P |
Quote:
la ce spui tu florine, nu cred ca ai sa trantesti 2 turbine si...gata, zapacesti tot. parca tot mai trebuie un ax decent, un carb special ptr. turbo, o pompa de ulei cu debit marit, radiator de ulei... si ce mai cere turbina |
mda... si mie mi se pare utopic ce spune Florin.
1. radiatorul stoc nu va face fata 2. fara pompa de ulei puternica nici nu se pune problema sa te apuci de treaba 3. pistoanele vor ceda mai repede decat poti tu sa bucatesti si rebucatesti motorul 4. turbinele SH sunt o varianta care nu ar trebui luata in calcul 5. numai carburatorul te costa cateva sute de euro bune 6. axul cu came stoc pe o masina cu 2 turbine este o gluma 7. bielele, ca si pistoanele, nu cred ca vor rezista 8. pana ce si suruburile de prindere a bielelor pe vibrochen si ale chiulaselor trebuie sa fie rezistente la noile forte 9. pompa de benzina trebuie schimbata cu una electrica mai puternica 10. sistemul de aprindere trebuie sa fie performant - 400 euro cu putin noroc 11. cardan rezistent... 12. bucsaraie noua pentru toata masina... etc etc etc etc Asadar, bolizi de sute de cai nu cred ca se pot face cu 1000 euro... |
4 Attachment(s)
utopic sau nu revin cu aceleasi informatii ce le tot postez de 2 ani incoa' ;)
vedeti carb pt TURBO? vedeti Intercooler? vedeti radiator de ulei? vedeti pistoane? vedeti axa cu came? cedeti decomprimare motor?(2.3 are compresie 8.75 cred..good for turbo) si culmeaaa da' merge 8) asta e OLD SCHOOL TURBO, bineinteles nu e la fel de performant, si tot ce a-ti spus mai sus ar TREBUI..da' nu imperativ necesar so..let's have a look :arrow: 180CP din 108, k STAGE I e OK..STAGE 2 era 205Cp si STage III la ZAKSPEED TURBO era 225Cp parca..dk retin bine din ce-am citit acum vreo 3 ani pe un site |
Quote:
pilotii si altii mi-au zis k se poate...insa pt mine tot proiectul sta in aceasta chestiune..initial am zis k pun 3 carburi de R5 GTT(galeria de admisie mi-o modifica tot nenea sudorul in Al..care face de toate :lol:), dar la 500Euroi toate 3..ma las pagubas... stiu k e o nebunie..dar s-ar putea sa mearga..initial poate doar cu o turbina de proba, apoi trecem la stage BI. |
e posibil ca reactia carbului sa depinda de vacumul legat la admisie si cand reactia e violenta la admisie si carbul reactioneaza ca atare...cred
|
si eu tot pe principiul vacuumului ma gandesc k e treaba..pacat k nu sunt informatii detaliate la indemana pi webu' asta :lol:
o schema de TURBARE n-ar strica :-P stiu k am vazut ceva pliante online cu 2.3/2.8 Turbo acum cativa ani, tre' sa mai sap...ZAKSPEED e o firma tare...nush insa cine mai turba Forduri inainte de anii '90 :rolleyes2 :???: |
ca idee de incurajare, am vazut un kit turbo ford insa nu avea carb, deci daca era kit trebuia sa fie completa sa ca rezulta folosirea carbului original.
|
6 Attachment(s)
pai la fel cum se vede si in paginile puse de mine mai sus, kitul e insirat complet..si in poza no carb:D
am gasit azi nopapte ceva interesant...si va arat si voua...2.8 STROKED ENGINE to 3.5 :twisted: si tot acolo in poza 6 la punctul 6 este un raspuns la urmatoarea afirmatie a lui Silencer >>> Quote:
P.S. ce mi se pare mie aiurea la modificarile de mai sus...e faptul k motorul e pe injectie..eu din cate imi aduc aminte, am citit tot articolul din cele 6 pagini si nu vad cum injectia mareste amestecul pt acest "nou" motor :???: :shock: iara acelasi "ceva" cu care sunt in ceatza..mama ei de ALIMENTARE, fie ea pe carb or perfuzie :evil: :x :evil: :x |
ce bine e knd reiei din knd in knd cate un topic interesant :lol:
Quote:
2. No Comment :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: 2 much fun..ma pish pe mine...sorry codrine...sper k s-a rezolvat...:rolleyes2 |
s-a rezolvat cu o gaura de 200 euro in bugetul meu....arsi aruncati pe geam rupti si arsi din nou
|
Florin, la raspunsul afirmatiei mele am si eu un raspuns. Mi-au cedat 2 suruburi din cele de care discutam in momentul cand am desfacut motorul. Asadar, nu vorbim de suruburi noi, ci de suruburi supuse la stres mecanic timp de 30 de ani.
Acei omuleti probabil au vrut sa spuna ca sunt bune si cele stoc, DAR noi!!! :D Eu zic ca nu o sa reusesti nici cu 1000 euro si nici cu 2000 sa pui turbo si sa mergi pana la Constanta si inapoi. ;) |
eu zic k dk voi avea fonduri...will see :D
azi am fost la mesteri ..piloti..si sincer..chiar la un TURBO lucrau....si cu o masina de sub 1.000Eu..si 200Cp..vor bate ceva masinute...ma pis de ras knd o sa ii aud pe cei ce si-o iau cat costa tot proiectul lor :lol: :lol: vor monta un intercooler lat cat un radiator de apa, subtire si cam 3/4 din inaltimea acestuia..nice shit :oops: |
kiar ar trebui sa faci treaba cu turbo. la urma urmei tre sa incerce cineva primul! din "greselile" tale o sa invatam toti
Bafta maxima!!! daca nu ajungi la Ct nu e bai, gabi a mers doar 20 km si a cedat cardanul si cutia, dar a fost primul care a pus cossi pe mk1. |
Mi-ar placea sa reusesti, dar nu-ti dau sanse prea mari... adica mai deloc. :(
|
ce sa zic....de stricat se pot strica doar piesele motorului, care chiar nu sunt scumpe..si dk se buleshte ceva, voi sti unde sa ma concentrez mai bine next time.
corect spus codrin :wink:, a-ti mai gresit/stricat si voi destule..sa vina si timpul meu odata :lol: ma gandesc k la compresie..motorul sta chiar bine(8.75:1)..dk nu-si montau pilotii intercoolerul asta mare pe motorul de Integrale ce l-au pus pe Ritmo, puteam sa-l cumpar eu pt bunicutza mea :cry: k pt 2 turbine era chiar perfect :anger: :evil_laug |
Pai daca nu sunt scumpe... fa-l cap coada, nu pune turbo pe un motor ce a mers zeci de ani.
Oricum cilindri tot va trebui sa-i alezezi si sa cumperi pistoanele aferente impreuna cu segmenti... eventual niste cuzineti... eventual un vibrochen alezat... eventual niste chiulase "curatate"... eventual niste supape... simeringuri - ~650 euro... ieftin comparativ cu alte motoare, dar scump pentru anumite proiecte utopice ;) Dai cateva forje, mai schimbi un set de pistoane si segmenti... una alta si tot asa. :) |
pai un mot e 4-5milioane..n-am ce face decat sa cumpar noi? man..asta nu va fi masina de show si nici nu va merge decat la liniute...ce rost are sa arunc banii pe geam? :lol::-P
|
Adica se ***e motorul, il dai jos... pui altul, pui iarasi turbo, vezi ca nu merge sau iti cedeaza si asta intr-o zi de teste si mai astepti juma de an pana gasesti un alt 2.8 (ca astea nu se gasesc pe toate drumurile si daca te limitezi la cele care costa intre 400 si 500 o sa gasesti si mai greu) si tot asa. Ce sa mai vorbesc de turbina aia SH care probabil o sa scoata mai mult fum negru pe teava decat fum din roti.
Nu mai spun nimic pentru ca mi se pare mult prea deplasata ideea ta de tuning si te las sa-mi demonstrezi ca ma insel. ;) |
eu, oracolul din BC, zic ca florin, daca o sa puna turbo pe 2.8 -prima data va fi ca o skita iar a doua oara se va convinge de ceea ce tre sa puna nou ori nu.
-Alésage x Course: 93,02 x 68,5 (mm) Cylindrée: 2792cc Rap. Volum.: 9,2:1 Puiss. maxi: 203ch(149kw) à 5500 tr/min Couple maxi: 33 m.daN à 3800 tr/min DATELE 2.8 turbo :D merita incercat |
eu vorbeam de 2.3 nu 2.8..nu-mi dau seama de unde a-ti ajuns la aceasta concluzie :-P
2.3 se gasesc usor..si asta am acum, tocmai de aia am facut afirmatiile de mai sus cu preturile si schimbarea acestora:) pai om trai si om vedea... tot vad pinet k unii ce au montat turbo pe aspirate..zic k si-au "modificat" carbul/rile pt turbo..unde gasesc ceva scheme de genul? offf :( |
| All times are GMT +2. The time now is 00:27. |
- Copyright 2026 4Tuning