Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   SPL (Presiune Sonora) (https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora.html)
-   -   Ganduri si trairi din audiomobilia romaneasca (https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora/261603-ganduri-trairi-audiomobilia-romaneasca.html)

ReLLaXX 05-07-11 15:19

Re: Ganduri si trairi din audiomobilia romaneasca

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4444973)
MAINE sau mai am niste bilete cu rezervare pt pastele cailor...

Multumesc. Ne-ai lamurit suficient. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=IsJ_E...eature=related

Camera relativ tratata, totul tras cu un singur microfon. Auditie pe 480, pe un sistem decent se simt deja proportiile. Ce sa-i faci. E grele. :)

ceachi 05-07-11 15:27

Faptul ca in SQ este si o doza de subiectivism ,nu te indreptateste sa sustii ca albul e negru , RollerMAN daca s-ar inventa un aparat mai bun decit urechile , cu care sa jurizezi un sistem audio si acesta ar spune ca sistemul tau audio nu suna corect "BINE" tu probabil ai spune : "ei si asa imi place mie sa sune"
Asta nu e un lucru gresit , nu te-ar mai contrazice nimeni !
De ce incerci tu sa le spui celor care au experimentat multe (adiat multe sisteme, mers la concerte ...)cum trebuie sa sune un sistem audio?
Nu ar fi mai nimerit sa spui pur si simplu : fratilor de ce va place sunetul reprodus de niste talgere ,care te face sa-ti tiuie urechile , de ce nu dati tweterul mai incet sau de ce nu luati unul mai putin rezolutiv (poate mai cald)?
Si atunci ei ti-ar spune (unii) ca pur si simplu au fost impresionati de agresivitatea, rezolutia , dinamica (impactul sau agresivitatea cum vrei tu sa-i spui) a instrumentului ascultat la "rece" si incearca sa-l reproduca cu sistemul audio.
Asta e rostul concursurilor audio , iti spun cit de mult ai reusit sa reproduci sunetul LIVE.
Crezi ca iti mai sarea cineva in cap daca tu spunei ca nu iti place un cinel LIVE ca e prea agresiv , sau daca spunei ca tu nu vrei sa ascuti o toba LIVE "la rece" (de unde ati mai scos si expresia asta nustu )ca pocneste prea tare si te sperie , te face sa tresari impresionat de atacul si intesitatea sunetului?
Eu inclin sa cred ca unul din motivele pentru care nu ai facut asta, este faptul ca orice incepator in ale sunetului , trecind de la un sistem audio prost in care tweterul este dat prea tare sau e foarte prost , deranjeaza foarte rau si atunci cind asculti un sistem mai bun mai liniar , in care nu deranjeaza nimic (iti da impresia de sunet cald ), mai ales daca mai asculti si o lalaiala audiophila .
Si uite asa ramai cu impresia gresita ,ca sunetul unui sistem bun, trebuie sa fie cald odihnitor ...
Nu faci rau nimanui daca spui ca tu preferi sunetul cald dar daca spui cuiva ca sistemul lui e prost , ca trebuie sa-l schimbe ca nu suna cald , e alceva!

_vrx_ 05-07-11 15:30

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4444973)
MAINE sau mai am niste bilete cu rezervare pt pastele cailor...

@ vrx....nu am o pasiune....ci am o problema...ca masina lui a fost punctata mai bine desi suna mai prost decat a mea...

Nu sunt vorbele mele...dar ale cui? ..pana una alta eu am ascultat acea masina...

Eu nu am ascultat masina, asa ca nu imi pot da cu parerera , dar daca 2 arbitrii ce au jurizat ambele masini dupa regulamentul pe care l-ai acceptat au spus ca masina ta suna mai putin bine decat a lui marian ii cred pe ei nu pe tine .
Ambii au mai multa experienta decat tine si orice comentariu ulterior e cam degeaba.

ReLLaXX 05-07-11 15:34

ceachi...

"La rece" - ne-amplificat

Eu am intalnit expresia in timp ce lucram intr-un domeniu mai apropiat de muzica LIVE. :)

ceachi 05-07-11 15:34

Foarte tare pina am scris eu cu o mie de cuvinte , ce vroiam sa spun ,ati scris voi in doua cuvinte de cinel ,de toba ...
Asta e !:D:D:D

ceachi 05-07-11 15:36

Quote:

Originally Posted by ReLLaXX (Post 4445014)
ceachi...

"La rece" - ne-amplificat

Eu am intalnit expresia in timp ce lucram intr-un domeniu mai apropiat de muzica LIVE. :)

Nici o problema , numai ca ma zgaria pe mine , dar dau tweeterul mai incet si spun ca asa imi place mie !:D:D:D:D

RollerMAN 05-07-11 15:38

Quote:

Originally Posted by animalutz (Post 4444978)
Roller, iti recomand sa te duci sa dai chiar tu in tobe, sa plesneti tu cinelu, sa vezi cat de cald suna el. Suna asa de cald, fragil, dulce, pufos, incat iti vine sa inchizi ochii.

Esti o cauza pierduta...eu zic ca e prea agresiv si ca te scoate din masina..pe acel sistem de sunet..tu zici ca vreau cinelu cald....sunetu tre sa fie cald cu totu...sa nu te deranjeze...nu cinelu sa fie cald.

@ relax...sincer...whatever...
Apropo unde e site-ul ala cu dd-uri unde se povesteste de marea lor audiofilie...pana una alta vad ca e picat...
Si daca sunt asa de bune dd-urile...de ce nu iti faci si tu o masina de competitie cu dd-uri..si sa vii la emma...nu aici..ci in afara...sau de fapt ai putea veni chiar si in romania...doar acum e arbitru prietenu tau marinu..poti sa ii zici cine trebuie sa castige..hai ce dracu e la fel ca la cnca doar ca aici chiar ai un regulament nu 3 pagini copiate si modificate :)))
Si inca o treaba.... tare as vrea sa vad postu unde am scris eu despre braxuri ca sunt gunoaie...ca tot se discuta problema asta pe celalalt thread...inainte de mutare...stergere...si alte cele..

ReLLaXX 05-07-11 15:47

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4445026)
Esti o cauza pierduta...eu zic ca e prea agresiv si ca te scoate din masina..pe acel sistem de sunet..tu zici ca vreau cinelu cald....sunetu tre sa fie cald cu totu...sa nu te deranjeze...nu cinelu sa fie cald.

@ relax...sincer...whatever...
Apropo unde e site-ul ala cu dd-uri unde se povesteste de marea lor audiofilie...pana una alta vad ca e picat...
Si daca sunt asa de bune dd-urile...de ce nu iti faci si tu o masina de competitie cu dd-uri..si sa vii la emma...nu aici..ci in afara...sau de fapt ai putea veni chiar si in romania...doar acum e arbitru prietenu tau marinu..poti sa ii zici cine trebuie sa castige..hai ce dracu e la fel ca la cnca doar ca aici chiar ai un regulament nu 3 pagini copiate si modificate :)))
Si inca o treaba.... tare as vrea sa vad postu unde am scris eu despre braxuri ca sunt gunoaie...ca tot se discuta problema asta pe celalalt thread...inainte de mutare...stergere...si alte cele..

Pai bine Rolermen, de ce nu ai spus ca nu-ti plac ursuletii ROZ? Oricum, important e ca lebedele nu merg cu trenul si daca vrei sa stii, mesele din lemn nu sunt la fel de tari ca cele din metal.

Si apropo, de ce se vad farurile cu xenon mai bine decat cele cu halogen? Nu cumva din cauza faptului ca incalzirea globala chinuie pescarusii? Cert este ca in concluzie putem spune ca papagalii repeta tot ce aud, convinsi fiind ca au invatat ceva...

Si nu mai da cu piatra in geam, ca nu-i bicicleta ta!

In ritmul asta.... cat vrei tu. :lol:

PS: N-am eu treaba cu site-ul DD. Eu nu am sa concurez niciodata, nicaieri, cu nici un fel de masina. Din principiu... Unul pe care sunt convins ca nu ai cum sa-l cuprinzi. ;) Cat despre regulamente, ma repet. Cand stiam noi BINE ce e EMMA, tu nu stiai ca ai difuzoare in masina. Respira... :)

De asta imi place mie SPL-ul. Daca stii sa citesti 3-4 cifre... e suficient. :)

Scoate capul din monitor si du-te asculta tobele alea. Lasa prostiile pe net. Mai inveti si tu ceva... util!

ReLLaXX 05-07-11 15:48

Dragi colegi... daca mai aveti energie de cheltuit, continuati. :lol: Mie nu mi-a placut niciodata sa joc tenis, cu atat mai mult cu cat sunt nevoit sa joc singur, la perete. Ma bate peretele prin insistenta. :lol:

ceachi 05-07-11 16:01

Quote:

Originally Posted by ReLLaXX (Post 4445049)
Dragi colegi... daca mai aveti energie de cheltuit, continuati. :lol: Mie nu mi-a placut niciodata sa joc tenis, cu atat mai mult cu cat sunt nevoit sa joc singur, la perete. Ma bate peretele prin insistenta. :lol:

:D:D:D:D:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
E maximul care se poate spune , e probabil descriera perfecta a situatiei!
Pur si simplu te bufneste risul , rizi ca prostu in fata monitorului , pentru ca e evidet asa cum a descris.....:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lo l::lol::lol::lol:

_vrx_ 05-07-11 16:06

Quote:

:peace:

SQ Addict 05-07-11 16:17

Quote:

:tenisclap

LaurentiuB 05-07-11 17:46

Te contrazic.O mare parte din oameni iubesc muzica(sunt melomani) fara sa fie sau sa aiba aere de audiofili(audiofile) si pe care prea putin ii intereseaza cum suna,iubesc ce este pe discul care le place,post de radio etc,nu cauta discuri care suna bine :).Mai este o parte(mica!), care iubesc muzica, dar sunt interesati sa sune cat mai ...cum suna o formatie fara PA(ceea ce nu vor ajunge vreodata,dar asta se urmareste.).Mai sunt si al treilea gen de oameni, cei care probabil sunt melomani, dar au ifose de audiofili pentru ca asa e trendul.In realitate fiind niste parveniti.Asta e parerea mea si atat.

_vrx_ 05-07-11 17:55

Mai exact, care post il contrazici ? ca mie imi scapa acum:shock:

animalutz 05-07-11 19:18

Quote:

animalutz, __vrx__, Sq_Addict & ceaci like this!

Unde-i butonu de LIKE?!? :)):))

@Dorin - EDITAT - motiv de avertisment

@Laurentiu, nota 4, te-ai balbait, stai jos.

LaurentiuB 05-07-11 19:57

Bine, monser daca tu vrei sa-mi pierd vremea, o s-o fac.Sa-ti demonstrez tie cat si lui VRX ca cititi printre randuri.Superficialitate, rautate sau interes?

"Meloman care sa nu fie audiofil... Posibil. Dar un audiofil care sa nu fie meloman? Care e rostul? Un Audiofil care nu e si Meloman... eh, aici vad eu un pericol clar de "parvenitism". "

Am scris ca nu sunt de acord cu asta:
Exista melomani care sa nu fie audiofili.Marea majoritate.
Exista si audiofili care nu sunt melomani.Ei sunt parveniti.Mi-am explicat in postul de mai sus punctul de vedere, contrazicand ce este intre " ".

ReLLaXX 05-07-11 20:06

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4445268)
Te contrazic.

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4445589)
Bine, monser daca tu vrei sa-mi pierd vremea, o s-o fac.Sa-ti demonstrez tie cat si lui VRX ca cititi printre randuri.Superficialitate, rautate sau interes?

"Meloman care sa nu fie audiofil... Posibil. Dar un audiofil care sa nu fie meloman? Care e rostul? Un Audiofil care nu e si Meloman... eh, aici vad eu un pericol clar de "parvenitism". "

Am scris ca nu sunt de acord cu asta:
Exista melomani care sa nu fie audiofili.Marea majoritate.
Exista si audiofili care nu sunt melomani.Ei sunt parveniti.Mi-am explicat in postul de mai sus punctul de vedere, contrazicand ce este intre " ".

Contrazici din principiu sau din obisnuinta? Nu de alta dar din cate vad... Imi dai dreptate. :)

Am spus ca este posibil sa existe melomani care sa nu fie audiofili. Esti de acord.
Am spus ca audiofilii care nu sunt melomani risca sa fie simpli parveniti. Esti de acord si tu.

Unde e contradictia? ;) Superficialitate, rautate sau interes?

ReLLaXX 05-07-11 20:10

Rolermen si Animalutz - avertisment. Daca nu ati inteles de ce, intrebati.

Desi nu cred ca e cazul. ;)

LaurentiuB 05-07-11 20:15

La prima propozitie ai lasat puncte de suspensie,din care se poate intelege ca esti ironic.Sau nu.
La a 2-a propozitie:
"Dar un audiofil care sa nu fie meloman?"
Nu te supara, dar nu vad ce nu e clar?
Limba romana se pare ca e diferita pentru noi.
Las-o asa.Ai dreptate 100 %.
Puteti sa ziceti si sa faceti orice,n-o sa mai raspund pe topicul asta.Hotul striga hotul.Vad ca va faceti gay intre voi, desi toata lumea stie ca Animalutz +Marinu = LOVE.Nu e de mirare ca pe orice topic pe care e ceva impotriva dansului il SUS-TII( se poate citi si invers :) foaaarte abitir )Restul chiar ca e CAN CAN :).
Nu mai intervin acum :)
O seara magica.

ReLLaXX 05-07-11 20:35

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4445639)
La prima propozitie ai lasat puncte de suspensie,din care se poate intelege ca esti ironic.Sau nu.
La a 2-a propozitie:
"Dar un audiofil care sa nu fie meloman?"
Nu te supara, dar nu vad ce nu e clar?
Limba romana se pare ca e diferita pentru noi.
Las-o asa.Ai dreptate 100 %.

Hai sa facem analiza textului scris de mine. Fara sa interpretam gresit si fara sa decupam chestiile esentiale. ;)

Quote:

Originally Posted by ReLLaXX (Post 4444674)

Meloman care sa nu fie audiofil... Posibil.

-Dupa definitie, punctele mele de suspensie au urmatorul rol:

"In textul literar, reprezinta un semn grafic, dar si de tonalitate, care marcheaza discursul fragmentar, de tip reflexiv/meditativ, semnificand interiorizarea trairilor sau a gandurilor"

Acel "Posibil" de la final admite sincer si aproba posibilitatea, cat se poate de simplu si categoric.

Dar un audiofil care sa nu fie meloman? Care e rostul? Un Audiofil care nu e si Meloman... eh, aici vad eu un pericol clar de "parvenitism". ;)

Dupa punctele de suspensie ai sa intalnesti AFIRMATIA foarte importanta pe care pari sa o eviti, din care poti sa deduci simplu ca si eu consider Audiofilii care nu sunt Melomani posibili parveniti, si nimic mai mult. Termenul "parvenitism" sta intre ghilimele ca sa-ti atraga atentia ca asta este forma corecta (conform DEX) si nu cea folosita de tine (nr. "parvanetism")

Asadar, la prima parte admit ca exista Melomani care nu sunt Audiofili. Tu esti de aceeasi parere.

In a doua parte afirm ca Audiofilii care nu sunt si Melomani pot fi simpli parveniti. Tu esti de aceeasi parere.

Deci mai intreb inca o data, fara sa am nevoie de dreptatea ta... Unde e contradictia?

LaurentiuB 05-07-11 20:51

Am folosit si nu stiu termenul "Parvanetism"?

pilula20 05-07-11 20:55

1 Attachment(s)
BIG LIKE!

ReLLaXX 05-07-11 21:00

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4445706)
Am folosit si nu stiu termenul "Parvanetism"?

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4444651)
Nu zic asta.Daca e asa, e in regula.Zic ca mersul la concerte,coruri sau alte manifestari NU GARANTEAZA ca cel care le frecventeaza este sau are neaparat cunostinte despre sunet (audiofile).Marea majoritate sunt melomani(oameni care iubesc muzica-oamenii normali dupa parerea mea) sau in unele cazuri(am batut un apropo aici) e vorba de un parvanetism (sever).(nu dezvolt).

Postul numar #100 din acest topic. Pagina 7.

LaurentiuB 05-07-11 21:24

Am folosit se pare :)
Scuzele de rigoare :)

ReLLaXX 05-07-11 21:28

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4445790)
Am folosit se pare :)
Scuzele de rigoare :)

Scuzele sunt pentru utilizarea termenului, pentru confuzia contradictiei si reactia nejustificata sau pentru toate la un loc?

ReLLaXX 05-07-11 21:32

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4445639)
Puteti sa ziceti si sa faceti orice,n-o sa mai raspund pe topicul asta.Hotul striga hotul.Vad ca va faceti gay intre voi, desi toata lumea stie ca Animalutz +Marinu = LOVE.Nu e de mirare ca pe orice topic pe care e ceva impotriva dansului il SUS-TII( se poate citi si invers :) foaaarte abitir )Restul chiar ca e CAN CAN :).
Nu mai intervin acum :)
O seara magica.

Ah, era sa uit. Oricum raspuns de la tine nu mai astept. Pentru asta, pentru alte rautati si unele "etnice" din trecut, ne despartim. Sper sa nu-ti fie dor de noi, din nou. ;)

SQ Addict 05-07-11 22:45

Quote:

Originally Posted by ReLLaXX (Post 4445817)
Ah, era sa uit. Oricum raspuns de la tine nu mai astept. Pentru asta, pentru alte rautati si unele "etnice" din trecut, ne despartim. Sper sa nu-ti fie dor de noi, din nou. ;)

Puteam sa jur ca la LaurentiuB e una si aceeasi persoana cu B.......u. :lol:
In alta ordine de ideei - desi omu' are clar ceva cu sistemul audio de pe masina mea, cu CNCA, cu orice alt sistem audio in afara de cel mai bun sistem audio din lumea (al lui :lol:), cu Marinu, cu orice si cu oricine - hai sa nu ne mai obosim totusi. E clar faptul ca orice am spune sau face, el tot pe a lui o tine.

"Damnant quod non intelligunt!"

RollerMAN 06-07-11 00:20

mda...am zis initial ceva...dar...m-am gandit ca n-are rost...imi e prea lene sa incepem o alta discutie...

ReLLaXX 06-07-11 00:31

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4446227)
mda...am zis initial ceva...dar...m-am gandit ca n-are rost...imi e prea lene sa incepem o alta discutie...

Pot sa vad si variantele inainte de modificari. ;)

Las-o asa ca e bine. Noapte buna!

roli 06-07-11 01:46

de curiozitate daca la urmatorul eveniment emma daca va mai participa marian (ceea ce nu cred) si va veni un arbitru strain si tot pe el il va puncta mai bine pe el il vei crede?

RollerMAN 06-07-11 08:37

Daca are argumente convingatoare da, daca face ca si marinu...si imi povesteste despre sunete care nu le aude (cand ele de fapt sunt acolo)....atunci logic ca nu am de ce sa il cred... si lucrul asta este valabil si pt scena.

animalutz 06-07-11 08:55

Experiment pentru tine Rollerman, fara sa te obosesti sa te misti: ia 2 bete de tobe ( comanda pe internet, cam 30 Ron costa) si incearca sa le lovesti intre ele in diferite moduri. Daca tie iti iese sunetul cald si pufos, eu ma plec in fata ta. Cel mai simplu instrument, care se mai si foloseste in diferite melodii. Nici o
chitara acustica nu suna cald, ca sa nu mai vorbim de o vioara. Si da, toate sunt unplugged si la "rece". Drept urmare, nu ai nici un argument, iar faptul ca tu auzi sunete, dar nimeni altcineva nu le aude, inseamna ca trebuie sa te duci la un control. ;)

RollerMAN 06-07-11 09:32

NU animalutz, problema de fapt e ca voi tre sa dati volumul, gainul sau eq atat de tare ca sa le auziti....cred ca unora li se trage de la prea mult SPL...
Poate ca nu m-am exprimat eu corect si voi ati inteles ce ati vrut...ideea de baza e ca masina lui suna prea agresiv, nu e vb ca cinelu...sau vioara sau ce vrei tu tre sa sune cald....trebuie sa nu te deranjeze....iar pe mine ma deranjeaza asa cum se aud la marian in masina...sunt impinse prea mult...una e sa sune corect si alta e sa le impingi pana te zgarie p creieri in ideea ca TREBUIE sa se auda. Cald si placut trebuie sa fie sunetul cu totul..trebuie sa iti faca placere sa le asculti masina ore in sir...ori la el inaltele in mod special dar si mediile se auzeau mult prea tare....iar pe partea de kick si sub bas..o prezenta prea slaba......rezulta un sunet agresiv si care deranjeaza...zgarie...
Eu la control nu trebuie sa ma duc, in schimb trebuie voi sa stati dracu mai departe de masinile alea de spl....ca va strica urechile si normal ca dupa aia tre sa dai totu tare...sa auzi ceva...

animalutz 06-07-11 10:00

Imi pare rau, esti o cauza pierduta. Tastele mele se tocesc degeaba incercand sa-ti explic ca tu nu faci diferenta intre cum iti place tie si cum e CORECT! Poate ca masina lui Marian suna cum zici tu (desi nu cred, slabe slabe slabe sanse), dar asta nu inseamna ca nu suna MAI CORECT decat a ta, asta nu inseamna ca masina ta e punct de referinta in "audiomobilistica" actuala. Asa ca pana atunci cand vei merge la o competitie AFARA, gen finala europeana, eu zic sa iti vezi lungul nasului si sa intelegi ca se poate ca oamenii sa fie IMPARTIALI, indiferent de ceea ce crezi tu sau de experientele tale.

_vrx_ 06-07-11 11:23

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4446649)
Poate ca nu m-am exprimat eu corect si voi ati inteles ce ati vrut...ideea de baza e ca masina lui suna prea agresiv, nu e vb ca cinelu...sau vioara sau ce vrei tu tre sa sune cald....trebuie sa nu te deranjeze....

Tu te contrazici singur :rolleyes2 cateva posturi mai sus ais pus :

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4442552)
ceva care sa suna cald si placut..

In cele din urma ti s-a explicat ca sunt instrumente pe care "mama lor" le-a facut agresive asa ca ele nu pot suna altfel pe un sistem ,iar daca da, inseamna ca nu e corect .
ce nu pricepi aici ?

RollerMAN 06-07-11 11:32

Tu nu poti sa faci diferenta intre AGRESIV...si ...PREA AGRESIV?
SAU AGRESIV....si...DE NESUPORTAT...care te zgarie pe creieri?
E atat de greu?

_vrx_ 06-07-11 11:53

REFORMULEZ

Daca un instrument prin natura lui este agresiv este corect ca si reproducerea sa fie tot agresiva ?

raspunde-mi cu da sau nu .

RollerMAN 06-07-11 11:55

DA, si tocmai de asta am spus ca poate nu am formulat eu corect.
Acele instrumente la el in masina erau PREA agresive, erau deranjant de agresive.
Stiu ca sunt instrumente care trebuie sa sune tare...dar una e tare...si una e sa te deranjeze de cat de tare se aud!

alexnastase 06-07-11 12:11

daca nu intelege, nu intelege....nu va mai tociti tastaturile pe el.
i-ati explicat in n feluri si tot pe a lui o tine.nu vrea sau nu poate.
are rost sa i se ofere atata atentie?

_vrx_ 06-07-11 12:11

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4447053)
DA

In sfarsit am ajuns la o intelegere .

Quote:

si tocmai de asta am spus ca poate nu am formulat eu corect.

Eu cred ca ai avut doar o perceptie gresita vizavi de ceea ce inseamna "natural"
dar nu e nici o problema , cu totii mai avem de invatat, doar ca tie iti e greu sa accepti ideea ca altii stiu mai bine decat tine.

Sa inteleg ca te-ai lamurit despre ce insemna "live" "unplugged." ?

Quote:

Stiu ca sunt instrumente care trebuie sa sune tare...dar una e tare...si una e sa te deranjeze de cat de tare se aud!

Sunt multe instrumente care "deranjeaza" de ex trompeta sau gongul asa ca , ele trebuiesc reproduse ca atare.

All times are GMT +2. The time now is 13:26.

- Copyright 2026 4Tuning