![]() |
Re: CARPuter...sau cum sa facem din nimica ceva bun pentru masina
nu trebuie cunostinte mari de electronica,doar putina indemanare :P
contra cost eu nu as face asa ceva,as putea sa-ti recomand daca te tine buzunarul sa-ti comanzi de pe net un carputer deja asamblat(ma refer la unitate,sursa) si displayul cu touchscreen...restul e floare la ureche ;) |
de unde comandati monitoare cu ts din tara..... eu astept de mai bine de 2 luni unul din strainatate........
|
sincer nu stiu...al meu e fara,am vazut in carfour de 7inchi dar tot fara touchscreen...iar de afara din america de obicei vine cu serviciul lor de posta(care face de acolo pana in vama 4-5 zile )iar de la vama mai face vreo 10 zile prin romania
|
pentru mine principala problema este monitorul....... care neaparat trebuie sa fie V G A .. mi-au trecut pana acum prin mana mai multe monitoare de 7 inch dar cu iesitea de tv out de la laptop se vad mizerabil...nu poti citi de exemplu denumirile folder-relor.. pana la urma are cineva o sursa usor abordabila de monitoare vga pe 7.. 10 inch..???
|
intradevar,pentru texte(nume de fisiere,foldere etc) se vede mizerabil 7inchi...(iti dai seama cum e la mine cu 5" :D )
am vazut la un moment dat display de 7 inchi cred,cu tochscreen pe o freza industriala cu comanda digitala...dar nu stiu exact ce intrare video avea...oricum cea mai buna varianta e un display de la mama lui cu touchscreen...dar costa,si pe deasupra vine si greu la noi... |
conteaza f mult rezolutia maxima a ecranului (cea nativa) te asigur ca se vede f bine si pe un ecran mic daca acesta are o rezolutie mare (cu cat e mai amre cu atat costa mai mult) si ami conteaza contrast, luminozitate ,....,,,,
|
da,ai dreptate...asta care il am eu are rezolutie nativa 640x480 cred...poate chiar mai mica :(
|
salutare. si eu am incercat mai demult asa ceva dar nu a rezistat mult... era un laptop foarte slab...
|
foloseste cineva In car Terminal..?? cum setez sa vada softul de navigatie..??
|
daca il trimiti incerc eu sa-l descurc :D
|
CarPC-ul meu intr-o prezentare mai ampla:
www.forum.4tuning.ro/showthread.php?t=83458 www.forum.4tuning.ro/showthread.php?t=83470 |
Quote:
|
se descurca cineva cu GIRDER???
|
da eu am folosit asa ceva, in caz ca te referi la softul care mapeaza butoane ale unei telecomenzi cu actiuni ale unui calculator,
gen deschid ewinamp, stinge monitor, da volum mai tare ... ce pot spune e ca necesiat un pic de timp ca sa-l setezi calumea, deorece sunt mai multe metode de a-l face sa dea volumul mai tare d eexemplu sau de a deschide un program sau de a sari la melodia urmatore in winamp si unele metode merg mai bien decat altele, asa ca trebuei un pic sa te chinui sa vezi mereu cum e mai bine. |
pentru inceput problema mea se leaga de gasirea unei interfete pe usb... am cumparat un irda02u2.. dar nu stiu daca il pot folosi cu girder..!!!
|
foloseste cineva In car terminal. >????
|
un laptop Netbook Eee PC Asus EEEPC900 se poate adapta usor pt car pc ?
problema principala este radio si tv la cat ma duce investitia si cum pot sa il alimentez ? |
fa-ti abonament la net la orange/vodafone si le ai pe toate :lol:
|
Pai poti sa il alimentezi foarte frumos cu un invertor de ala de tensiune...care din 12v iti face acolo 220 :D
|
pe langa aia 1000 de lei cat costa unu mai pui 500 si iei ceva facut de-a gata pentru masina,cu navigatie,radio-tv-dvd...
se gasesc tvtunnere pe usb ;) |
Quote:
|
asa este,ai un randament foarte mic(dpdv al consumului)folosin invertor pana la 220v ca apoi sa legi o sursa
9.5v ,cu atat se alimenteaza asusul acela? al meu carpc facut dintr-un laptop consuma 39W din baterie,si asta folosind un ups pe post de invertor,adica un randament foarte prost(ridicarea tensiunii facandu-se in transformator ) eu momentan folosesc in car terminal(saracu procesor si asa il duce cam greu) luasem la un moment dat roadrunner dar dupa instalare executabilul avea virusi si nu l-am mai cautat in schimb caut centrafuse full,sau un crack ceva |
daca iti spun ca parca merge mult mai repede cu roadrunner... ma crezi..??? assus eepc 701 se alimenteaza la 9,5 volti si pe incarcator scrie ca suporta 2,5 amperi .Daca folosim un lm338 ( 5 amperi ) eu zic ca e rezolvata treaba..Da un buzz cand intri sa-ti trimit RR.
|
Explicatimi si mie ce e RoadRunneru si centrafuse ???
|
1 Attachment(s)
Quote:
""Centrafuse este un soft complet de management media si hardware pentru sistemele CarPC. Este controlat prin touch screen. Centrafuse XLE are aceleasi functii ca Centrafuse XE dar, in plus, are inclus un sistem de navigatie cu harti pentru toata Europa."" Diferenta intre ele o mai face si faptul ca roadrunner este gratis iar pentru centrafuse platesti.. Incar terminal este tot o interfata ( gratis ) dar mult mai simpla!! |
foloseste cineva roadrunner..???
|
Cine poate sa ma ajute la confectionarea unui invertor. astept PM sau mail pe [email protected]
Nu ma pricep foarte mult la electronica dar incerc si sper sa nu dau foc la masina. :) Pe mai departe o sa vreau sa am tv , radio, si diagnoza a masnii. Sper sa nu ma duca la bani mai mult de 1500 ron. |
Quote:
dar iti recomand sa folosesti placa de baza de la un laptop... intrucat vei putea beneficia de un alimentator auto pentru ea... este mult mai compacta.., mai ieftina, in schimb monitorul cu touch screen e.. greu de gasit.. Poate sa te duca la 300 euro.. in tara , desi pe ebay am vazut odata si cu 140 euro.. |
nu imi treb cu touch screen pe usb pot avea destule unelte pt a putea controla pc-ul
as vrea sa vad daca exista posibilitate sa am asa ceva pe masina :D https://www.youtube.com/watch?v=Mjl2d8qqokI&NR=1 |
Aha...ms fain...ma gandeam eu ca asta sunt...o sa mai dureze putin pana in pun si eu un carputer...
|
se poate dar cu 1500 de lei nu stiu daca rezolvi toata afacerea
display lcd cu touchscreen se gaseste de pe la 150$ in state,dar costa transportul cam 50 dolari,iar in europa preturile pleaca de la 200 de euro in afara de softul ala care iti afiseaza parametrii motorului(centrafuse are incorporat un asemenea program care citeste din ecu o caruta de parametrii pe care ii afiseaza) touchscreenul la display este foarte usor de folosit fata de orice alt "divais" cel putin la functiile simple eu spre exemplu pentru igo,winamp si ict nu folosesc decat un touchpad de laptop in loc de mouse,fara tastatura si ma descurc bine cu el invertoare se gasesc de cumparat de diferite puteri,important e sa il iei de putere mai mare cu cel putin 25% din consumu de care ai tu nevoie poti improviza unu foarte usor dintr-un UPS ;) |
Momentan ma gandesc asa :
1 laptop mini eeepc 901 avantaj cu hdd fara parti mobile * ssd 2 tv si radio pe usb prin state am gasit la 30$ cu transport 3 antena gps si camera tot pe usb ambele 500 ron 4 o alimentare de laptop sau varianta a doua ar fii sa conectez bateria masinii la laptop in loc de bateria laptopului. (daca stie cineva cum se face asta ar fii super ) 5. am gasit pt controlul sistemului un device gen IDrive care pare dragut dar nu stiu daca va merge folosit cu usurinta. http://incarmultimedia.eu/product_in...roducts_id=353 6. Cea mai mare problema este cum sa scot din ecu informatiile de care am nevoie. la masina am un port pe care imi da o parte din informatii despre stare masinii acolo unde exista senzori - ceva gen tester - de acolo as putea scoate toate informatiile de care as avea nev ? Va multimesc pt interesul acordat si sper sa iasa dragut . E clar ca ma voi invarti pe undeva pe la 2000 ron in total |
Quote:
Referitor la "tester" este clar ca trebuie sa folosesti o interfata de diagnoza auto.. In functie de masina pe care o ai... Referitor la acel " device" uite ce am eu.. http://www.3dconnexion.com/3dmouse/spacenavigator.php care are mult mai multe grade de libertate.. daca eventual te intereseaza o combinatie rog pm.... |
6 Attachment(s)
carpc ver1.9
2.3ghz,60gb hard,512mbram,combo dvd/cdrw alt mous,5usb(3x2.0usb,2x1.0usb) , pcmcia slot :D si poate reusesc sa schimb si displayu lcd cu unu mai mare |
c avion ti-ai facut din masina ;)) //tare :D
|
2 Attachment(s)
multumesc,am uitat sa spun ca am schimbat monitorul cu unu de 7inchi
|
monitorul are intrare vga , cat a costat si de unde l-ai cumparat?
|
nu.din pacate n-are intrare vga
200 de lei de aici |
Am citit tot topicul acesta, cautand informatii pt un carputer.
Am sistematizat in 2 mari categorii in functie de lcd-ul folosit. Manevrarea comenzilor e cu mult usurata de un ecran touchscreen dar acesta ridica mult costurile gadget-ului. Iar ca alternativa un lcd simplu controlat prin mouse, touchpad, tastatura, trackball, powerball mi se pare ca e totusi destul de incomod. Avand la baza un laptop cu hdd inlocuit cu un SSD, cred ca ar disparea orice riscuri de distrugere rapida in timp a memoriei de la socuri. Am aflat ca niste baietii priceputi si pasionati de off-road si-au instalat in masini diferite monitoare - chiar si de 15" cu ajutorul carora navigheaza toate prin toate posibilitatile de softuri gps. Voi incerca sa fac poze si sa mai adun informatii. intrebari: Unde se pot gasi cele mai ieftine touchscreen-uri cu diagonale incepand de la 7"? Unde si din ce se pot face sau modifica flansele de bord? Unde ati situat unitatile centrale? Un sistem de operare windows(xp) stie sa administreze singur un touchscreen? multumesc |
daca te uiti mai sus in pozele puse de mine se vede unde l-am montat ;)
din fericire la nici unul din cele doua carpc-uri facute de mine hardul nu a decat din cauza socurilor,nici macar nu mi s-a blocat vreodata legat de posibilitatile de control,touchscreenul e cel mai facil,dar si cel mai scump restul de mousi(exceptand touchpadul) nu sunt foarte bine utilizabili in masina datorita faptului ca in mers se misca destul de mult mousul pe orice suprafata l-ai pune,si sa vezi pointerul ca face ture ture pe display nu e mereu placut(mai apar diverse mesaje in windows cand mousul este deasupra icoanelor,si tot asa...) eu cu touchpadul care il am il controlez foarte bine si sigur :) ecranul LCD nu e neaparat nevoie sa fie touchscreen,important este sa aiba intrare VGA,pentru a avea detalii foarte bune(sa citesti de exemplu text) pentru ca altfel te chinui ca mine sa maresti fonturile ca sa ai o imagine lizibila touchscreenul din cate stiu este recunoscut automat de xp ca un human interface device si trebuie doar calibrat parca cel mai ieftin lcd touchscreen il gasesti pe ebay ;) care sunt flansele la bord? |
| All times are GMT +2. The time now is 08:23. |
- Copyright 2026 4Tuning