Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   130i vs. Golf 5 R32 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/24995-130i-vs-golf-5-r32.html)

B 68 VLD 09-11-06 00:41

Re: 130i vs. Golf 5 R32

Si Bmw-u' este o marca mediocra.

SEBASTIAN 09-11-06 08:59

Quote:

Originally Posted by B 68 VLD (Post 615588)
Si Bmw-u' este o marca mediocra.

Dupa principiul 'vulpea care nu ajunge la struguri" da este mediocru, folosind o scara a valorilor reala o sa avem bucuria de a constata ca BMW este o marca din gama premium.
VW si Renault le vad in aceeasi clasa "sociala" vw avand o gama mai bogata.

B 68 VLD 09-11-06 12:46

Cand spui ca marca X este nu stiu cum o faci comparand-o cu ceva. Si Bmw-ul este o marca mediocra pt mine in comparatie cu cele mai tari firme de masini din lume.

alexSHO 09-11-06 15:32

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 615731)
Dupa principiul 'vulpea care nu ajunge la struguri" da este mediocru, folosind o scara a valorilor reala o sa avem bucuria de a constata ca BMW este o marca din gama premium.
VW si Renault le vad in aceeasi clasa "sociala" vw avand o gama mai bogata.

si dupa principiile "i'm love with bmw" si "eu am subaru, subaru cel mai tare" unde ajungem?

UNLORD 09-11-06 18:48

Sunt multi frustrati de BMW pe acest forum! :)

SEBASTIAN 09-11-06 21:15

Quote:

Originally Posted by B 68 VLD (Post 615962)
Cand spui ca marca X este nu stiu cum o faci comparand-o cu ceva. Si Bmw-ul este o marca mediocra pt mine in comparatie cu cele mai tari firme de masini din lume.

Aici atacam BMW sau discutam in antiteza cu VW R32?
Sigur sunt multe maric fantastice iar BMw le echipeaza cu multe cu motoare.;)

SEBASTIAN 09-11-06 21:18

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 616107)
si dupa principiile "i'm love with bmw" si "eu am subaru, subaru cel mai tare" unde ajungem?

Exista 0 scara a valorilor si o ierarhizare care nu e constanta depinde de gust.
Gusturile mele cer masini specializate pentru fiecare gen de activitate daca as dori o iesire pe un drum accidentat nu as apela la BMW si nici la VW cu Tuareg ci as vreao o Toyota si daca ar fi sa tai desertul poate un Hummer e cel mai bun...
poate asa intelegi

B 68 VLD 10-11-06 01:43

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 616658)
Aici atacam BMW sau discutam in antiteza cu VW R32?
Sigur sunt multe maric fantastice iar BMw le echipeaza cu multe cu motoare.;)

Nu atacam nici Bmw nici Vw dar cand spui de o firma ca este mediocra faci comparatie cu alta, asta este clar. Pe forum trebuie mai intai sa se faca ore de gramatica si exprimare corecta pana a se ajunge sa vorbim in contradictoriu.

Am mai zis treaba asta pe undeva, daca nu chiar in acest topic: aici este vorba foarte mult, poate chiar decisiv de imaginea firmei. Chiar daca R32 ar fi mai bun decat 130, lumea tot Bmw-u' ar alege.

Stie cineva de ce Mos Craciune este rosu? Stie cineva ce culoare avea inainte? Daca puteti raspunde la intrebarile astea inseamna ca va puteti da seama si singuri ce inseamna imaginea unei firme extrem de puternica.

SEBASTIAN 10-11-06 05:37

Quote:

Originally Posted by B 68 VLD (Post 616918)
Nu atacam nici Bmw nici Vw dar cand spui de o firma ca este mediocra faci comparatie cu alta, asta este clar. Pe forum trebuie mai intai sa se faca ore de gramatica si exprimare corecta pana a se ajunge sa vorbim in contradictoriu.

Am mai zis treaba asta pe undeva, daca nu chiar in acest topic: aici este vorba foarte mult, poate chiar decisiv de imaginea firmei. Chiar daca R32 ar fi mai bun decat 130, lumea tot Bmw-u' ar alege.

Stie cineva de ce Mos Craciune este rosu? Stie cineva ce culoare avea inainte? Daca puteti raspunde la intrebarile astea inseamna ca va puteti da seama si singuri ce inseamna imaginea unei firme extrem de puternica.

Eu stiu ceva si anume faptul ca tu dai dovada de lipsa de bun simt.
E clar ca am mai gresit la scris insa puteai sa-ti inchipui ca fac asta din graba si din cauza faptului ca nu-mi reverific mesajele, tastatura imi mai joaca feste nu preia mereu comenzile. Am crezur ca nu e importanta decat ideea insa daca forma crezi tu ca e mai importanta eu totusi cred ca ai ramas fara argumente, ca esti un mucios de doi lei si scuze de asta se duce la vale 4tuning.
Mos Craciun in acceptiunea tuturor este imbracat in rosu , batran cu barba si parul alb ce cara un sac cu cadouri in spinare. Asa se descrie el oriunde in mintea oricui si daca fizic e greu de demonstrat ca ar exista el este un personaj imaginar ce umbla pe toata planeta aducand mari bucuri copiilor.
Bineinteles ca o marca premium cum e BMW are un standard de calitate in comparatie cu VW, iar eu am avut masini din ambele marci.
Chiar consider pretul lui VW calitativ vorbind cam deplasat in timp ce un Opel reflecta corect in pret un astfel de echilibru.

B 68 VLD 10-11-06 13:30

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 616954)
Eu stiu ceva si anume faptul ca tu dai dovada de lipsa de bun simt.
E clar ca am mai gresit la scris insa puteai sa-ti inchipui ca fac asta din graba si din cauza faptului ca nu-mi reverific mesajele, tastatura imi mai joaca feste nu preia mereu comenzile. Am crezur ca nu e importanta decat ideea insa daca forma crezi tu ca e mai importanta eu totusi cred ca ai ramas fara argumente, ca esti un mucios de doi lei si scuze de asta se duce la vale 4tuning.
Mos Craciun in acceptiunea tuturor este imbracat in rosu , batran cu barba si parul alb ce cara un sac cu cadouri in spinare. Asa se descrie el oriunde in mintea oricui si daca fizic e greu de demonstrat ca ar exista el este un personaj imaginar ce umbla pe toata planeta aducand mari bucuri copiilor.
Bineinteles ca o marca premium cum e BMW are un standard de calitate in comparatie cu VW, iar eu am avut masini din ambele marci.
Chiar consider pretul lui VW calitativ vorbind cam deplasat in timp ce un Opel reflecta corect in pret un astfel de echilibru.

Cand am spus ca trebuiesc facute ore de gramatica si exprimare nu ma refeream la tine. Imi pare rau ca tu asta ai inteles si-mi pare rau ca absolut mereu tu trebuie sa jignesti. Nu tot mesajul iti era adresat. In fine. ;)

SEBASTIAN 10-11-06 13:33

Quote:

Originally Posted by B 68 VLD (Post 617335)
Cand am spus ca trebuiesc facute ore de gramatica si exprimare nu ma refeream la tine. Imi pare rau ca tu asta ai inteles si-mi pare rau ca absolut mereu tu trebuie sa jignesti. Nu tot mesajul iti era adresat. In fine. ;)

Am inteles insa si eu gresesc si este evident.
O faca asa cum am explicat din graba si din taste, oricum ideea conteaza.
Normal ca oricui te-ai fi adresat daca atingeam sau putem fi subiect trebuia sa raspund.
Departe de mine gandul de a jigni pe cineva.

mattr|x`u 10-11-06 13:47

Hai sa incercam sa revenim ... si sa se exprime fiecare cu parerea lui daca R32`u sau BMW`u este mai sa zicem "tare"... cine ce parerea are si daca chiar se poate cate un argument, dc ?
deci ... 130i vs. Golf 5 R32

Io unu is chiar curios de parerile a multora...si mai detaliar dc ...putina explicatie sa inteleaga si omu prost`...

daca se poate aja...

Doctorul 10-11-06 14:20

parerea mea este ca golful ar fi mai bun,este o masina sport cu ceva istorie(ma refer la golf) pe cand seria 1 este mult mai noua decat golful,acest lucru cred ca avantajeaza golf-ul,iar seria 1 nu a fost o masina conceputa pt. a concura cu golful,bmw-ul are avantajul motorului si puterii mai mari.cu toate ca sunt fan bmw ii acord acest vot golf-ului.parerea mea

SEBASTIAN 10-11-06 16:04

Ca si cu X5 BMW creaza o noua clasa.
SAV .
Golf a creeat o clasa unde domina dar nu autoritat, de exemplu mazda 323 e o superbomba in comparatie cu Golf iar BMW nu se conformeaza iese mult din tpare o masina asa de mica cu 6cilindri si tractiune spate , este altceva si eu apreciez originalitatea.

alexSHO 10-11-06 16:09

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 617554)
Golf a creeat o clasa unde domina dar nu autoritat, de exemplu mazda 323 e o superbomba in comparatie cu Golf

pe ce te bazezi cand zici asta?

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 617554)
iar BMW nu se conformeaza iese mult din tpare o masina asa de mica cu 6cilindri si tractiune spate , este altceva si eu apreciez originalitatea.

nici aici nu's de acord, daca facea o masina cu tractiune fata erau originali dar n-au facut abosult nimic decat ce fac ei de obicei... un bmw de clasa compacta, nimic mai mult

-ZZ- 10-11-06 21:51

mai oameni buni,dar la ce trebuie sa mai bata r32-ul amaratul :lol: ala de bmw ca sa nu va mai certatzi atat :???:
pana acum bmw-ul a iesit castigator doar cu un bot de masina la demaraj si atat...in rest tot sub r32....nu mai inteleg de unde argumente pro i contra....doar din pasiune ..cred....:???:

mattr|x`u 10-11-06 23:55

doar pt discutie si speculatii...si sa se afle parerile restora...de ce ...detaliile din parerile noastre...

George_P. 11-11-06 00:04

Ce motor de la BMW a iesit motorul anului 2005 sau 2006 ??

Am in ceata informatia...

SEBASTIAN 11-11-06 07:42

Quote:

Originally Posted by -ZZ- (Post 618010)
mai oameni buni,dar la ce trebuie sa mai bata r32-ul amaratul :lol: ala de bmw ca sa nu va mai certatzi atat :???:
pana acum bmw-ul a iesit castigator doar cu un bot de masina la demaraj si atat...in rest tot sub r32....nu mai inteleg de unde argumente pro i contra....doar din pasiune ..cred....:???:

Pe ud!
Altfel BMW zboara, incerca sa le conduci pe amandoua.

sandumrs 11-11-06 11:02

E singurul loc unde VW il bate pe BMW, in tot restul gamei pierde lamentabil.

SEBASTIAN 11-11-06 14:30

Si aici se discuta daca traseul nu e de viteza mica si nu trebuie sa ai viraje stranse...

-ZZ- 11-11-06 19:01

Inseamna ca vorbim despre masini diferire si am vazut reportaje si filme si mai diferite....sau voi atzi vazut doar filmuletzul de la Bavaria..:???: :lol:

steaua23 11-11-06 22:08

Vad ca multi de aici ar alege o masina doar pentru care demarajul mai bun sau ca are viteza maxima mai mare. Eu nu sunt chiar asa "maniac" dar recunosc ca mi-as dori o masina mai rapida decat cea actuala (1.6i).
Daca ar fi sa aleg una dintre cele doua (desi n-am avut placerea sa conduc niciuna) as alege bmw-ul ... dar strict din poze si date scrise pe hartie. Poate ca daca le-as conduce mi-as schimba parerea.
Oricum ii dau dreptate lui sebastian cand zice ca BMW ca marca nu poate fi comparat cu VW ca marca. Comparatia nu ar trebui facuta doar dupa performante ... ci si dupa fiabilitate, comfort, aspect ... etc.

sori 12-11-06 17:12

golf r 32 :D

George_P. 12-11-06 20:27

Quote:

Originally Posted by GTI (Post 615478)
Daca VW e marca mediocra...Renault unde e??? :( In WC???

De bine de rau Renault are echipa in F1 si este pe primul loc.

SEBASTIAN 12-11-06 20:56

Fiecare are dreptul sa se informeze si sa creada in propia ierarhie.

Doctorul 12-11-06 22:39

bmw-ul e net superior lui vw dar aceste 2 clase sunt diferite,bmw-ul are motoare net superioare lui vw,dar r32-ul varful de gama de la golf iar 130i e destul de slab.

SEBASTIAN 12-11-06 22:42

Ai 16 ani nu le-ai condus ... o sa vezi cand o sa cresti.

George_P. 12-11-06 22:56

Quote:

Originally Posted by Doctorul (Post 620205)
bmw-ul e net superior lui vw dar aceste 2 clase sunt diferite,bmw-ul are motoare net superioare lui vw,dar r32-ul varful de gama de la golf iar 130i e destul de slab.

Nici daca ma straduiesc nu pot intelege nimic din mesajul tau...

I-a aminte ce ti-a zis Sebastian "o sa vezi cand o sa cresti".

Apropo:

M5 engine takes International Engine of the Year title for a standard-setting second consecutive year.

BMW’s 5-litre V10 has been crowned the best engine in the world for the second year in a row at the International Engine of the Year Awards 2006 held at Engine Expo in Stuttgart, Germany.

Ce mai vreti ??:roll:

tase_astra 12-11-06 22:56

Am vazur un test comparativ intre 130 si R32.
Ca urmare R32 are calitati mai bune la drum fata de 130, cu toate ca e o mica diferenta de 15 cp intre cele 2, R32-ul avand insa avantajul tractiunii integrale.

SFW 12-11-06 23:48

Nu inteleg de ce lumea discuta despre marca, despre ce marca e mai tare.
E de necontestat ca marca bmw e mai tare ca vw ... dar asta nu inseamna neaparat ca 130 e mai tare ca r32 ...

Pana si un elev mediu poate sa ia o nota de 10, si chiar sa intreaca un elev eminent ... asa si o marca medie poata sa faca o masina peste concurentul oferit de marca premium.

Din cate am vazut si eu in diverse teste, r32 este mai bine vazut, nu cu mult, dar cat sa se faca o diferenta ...

Nautilus 13-11-06 06:20

Quote:

Originally Posted by George_P. (Post 620246)
Ce mai vreti

...un 150i, adica V10 5.0 pe o Seria 1?... :) ;) :D

~Nautilus

SEBASTIAN 13-11-06 07:09

150i l-am vazut de un an pe viu.
dar e cu motor de v10 de m5.
130 e o masina super interesanta.

George_P. 13-11-06 23:21

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 620458)
...un 150i, adica V10 5.0 pe o Seria 1?... :) ;) :D

~Nautilus

Ziceam de marca,ca beneficiaza de cel mai bun motor din lume.

Daca era Volkswagen mai tare,castigau ei premiul cu V6-le de pe R32.

N-a fost asa...

Doctorul 13-11-06 23:40

ce vroiam eu sa spun este ca:bmw are motoare mai puternice ca vw (explicatia la "sunt net superioare")dar si mai tehnice,iar cu "varful de gama" adica este cel mai puternic golf.dar astea sunt cifre,eu nu le-am condus sa stiu,sebastian are dreptate.asta a fost parerea mea

Doctorul 13-11-06 23:48

uitati aici un test care ar trebui sa ne faca o idee:https://video.google.com/videoplay?do...5&q=vw+vs+130i pacat,se pare ca m-am inselat:(

alin 14-11-06 11:19

tare filmul, frumoasa foc tractiunea asta spate in viraje.

Bogdan_mb 14-11-06 19:22

Quote:

Originally Posted by Doctorul (Post 621726)
uitati aici un test care ar trebui sa ne faca o idee:https://video.google.com/videoplay?do...5&q=vw+vs+130i pacat,se pare ca m-am inselat:(

Acelasi film a fost pus pe pagina 5 de catre Sebastian. :rolleyes2

SEBASTIAN 14-11-06 23:24

Daca chiar as fi nevoit sa aleg intre cele doua modele , tabela de vot ma incanta ca nu toti ... ar avea masina ca a mea.
In plus ar fi o masina mai exclusivista pentru cei care iubesc cu adevarat automobilul.
R32 est f buna nimic rau de spus poate e si mai practica insa cand o faci cu dragoste...BMW nu te inseala.

Nautilus 15-11-06 12:52

Am spus ca eu consider R32 peste 130i - cu toate defectele pe care le-ar avea sau le-ar putea avea gama Golf V, nu e atat de urat ca seria 1, si ofera mai multe la acelasi pret. Seria 1 are prea putine in standard, optionale scumpe, consumabile pe masura, e de o uratenie sinistra, are 4 usi inutile, un spatiu interior prost impartit etc. Cand am luat masina de acum, printre modelele investigate a fost si 116i, despre care am spus ca nu-si merita cei 16 000 EUR ceruti, cu atat mai putin merita 130i un pret aproape dublu. Nu suntem toti miliardari ca sa nu ne uitam la costuri, si daca am fi am lua Lotus Elise sau Porsche Boxster S. Daca era o competitie intre R32 si un ipotetic "330ti E46" ar fi fost, parca, altceva :D

~Nautilus

All times are GMT +2. The time now is 04:52.

- Copyright 2026 4Tuning