![]() |
Re: Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare?
Quote:
Eu zic ca nu.... castigi sau nu castigi avocatul iti va lua mereu bani mai multi sau mai putini:):) depinde cat de mult te place:):) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
[QUOTE=Maniak22;4090964]Era si culmea sa iti ceara prin telefon bani..... si cu avocati care sa iti faca toata treaba fara sa ceara un ban pana sa castigi nu cred ca exista:):):) sau daca exista sa nu iti ceara bani doar procent din castig si nu castigi atunci crezi ca e fraier avocatul sa ramana cu ochii in soare dupa deranjul lui de cateva luni???????:):):)
In cazul meu avocata a pretins 25% din valoarea taxei cu un acont de 700 ron |
Quote:
|
[QUOTE=crashoverite;4090980]
Quote:
|
Quote:
Ideea este ca fiecare poate sa isi incerce norocul,sfaturi poate sa primeasca cu miile si mai mult decat sa lamureasca,zapacesc. Eu,personal,am de recuperat 52.000 ron din taxe(numai ce am in casa,fara ce mai gasesc pe la inmatriculari) asa ca,cu cat mai multe sugestii ca sa am de unde alege cea mai buna variata,cu atat mai bine. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
EU MI-AM CUMPARAT CIVIC-UL DIN REPREZENTANTA HONDA -GERMANIA (AM AVUT NISTE AVANTAJE FISCALE), A FOST INMATRICULATA ACOLO SI CAND AM ADUS-O IN TARA AM PLATIT 450 EURO TAXA SI DIN GRESEALA , DESI AVEAM FACTURA , UITASEM CONTRACTUL... M-A TRIMIS DUPA EL ...PRETENII DE LA FISC.. DECI ALA ITI TREBUIE SI IN INSTANTA... TREABA E DIN 2008 AUGUST..POATE S-A MAI SCHIMBAT |
Quote:
|
Daca cineva stie ce acte sunt necesare de la A-Z pt dosar va rog sa le pune-ti pe forum. ms A castigat cineva in perioda "taxa de poluare" iulie-decembrie 2008?
|
Quote:
ca daca iei o masina din germania care ti-a aduso un samsar si cand ti-o vinde samsarul treci direct contractul de pe samsar pe tine sau de pe neamt pe tine si nu te mai intreaba nimeni nimic dar tu nu aveai deloc contract asa ca e evident ca aveai nevoie:):). sarumana |
Quote:
|
Quote:
Dar cum am vazut ca difera in functie de judete... |
Quote:
Taxa de poluare e cel putin de la inceputul lui 2010 parca.....deci au fost destui care au castigat si cu taxa asta. E mai problematica intr-un fel pentru ca i-au schimbat numele ca sa numai sune atat de INUTILA :):):) si e in favoarea lor |
o adresa de avocat din bucuresti,se poate
|
Quote:
Adica statul bulgar da baza de date cu masinile inmatriculate la ei statului roman ? Asta tine de siguranta nationala frate, cetatenii bulgari tu crezi ca sunt de acord cu asa ceva ? Asemenea tampenie nu am auzit in viata mea . |
Quote:
Se poate....... dar se poate sa fii la subiect pe topicul asta????? Uite am deschis topic special pentru Bulgaria unde poti scrie cat te tine tastatura :):):) https://forum.4tuning.ro/221-colt-leg...-bulgaria.html te asteptam cu niste contre |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
cineva vroia dosare :
dosar 6569/121/2008 , 2830/121/2009 , 5193/121/2009 , 6318/121/2009 galati dosar 1151/105/2009 ploiesti dosar 4755/85/2008, respectiv 4789/85/2008 -Tribunalul Sibiu dosar 5409/100/2010 Maramures sau aici Acte care mai trebuiesc depuse la dosar - copie buletin - copie certificat inmatriculare - copie chitanta de la trezorerie - copie traducerea cartii de indentitate din tara de unde era masina (pt Germania se chema ”Brief” sau ceva de genu) - asta ati folosit-o in dosarul pentru inmatriculare - copie decizia de calcul a taxei de poluare (ati primit-o de la trezorerie inainte de a achita taxa) - copie referat de calcul a taxei de poluare (idem) |
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATĂ
a pârâtei Prefectura Judeţului ..., reprezentanta teritorială a Guvernului României, pentru incălcarea gravă a articolelor de lege mai jos menţionate prin impunerea la plata a asa zisei taxe de poluare necesară pentru înmatricularea autoturismului pe care l-am achiziţionat cu contract de vânzare cumpărare din ..... in scopul folosirii in interes personal. Pentru aceasta, in spiritul legii vă rog sa judecaţi legalitatea acestei taxe si să dispuneţi scutirea de la plata acesteia, in caz favorabil mie. Solicit de asemenea, obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată. Motivele acţiunii: În fapt, la data de ....... am achiziţionat din ......, stat membru al Uniunii Europene prin contract de vânzare cumpărare (copia anexată) un autovehicul marca ......... Pentru înmatricularea autovehicului pe teritoriul României ar trebui sa plătesc o taxă de poluare, conform prevederilor OUG 50/2008 modificată prin OUG 218/2008. Deoarece consider aceasta taxă discriminatorie si ilegală in data de ....... am depus la Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului ..........Cererea nr: .... prin care am solicitat scutirea de la plata acestei taxe de poluare si răspunsul in baza Legii nr: 544/2001. Pâna in prezent nu am primit nici un raspuns. Pentru a nu fi pus in imposibilitatea de a mă deplasa de la domiciliu la locul de munca solicit ca pe toata perioada derulării procesului să mi se permita eliberarea de numere provizorii, in caz contrar voi solicita despăgubiri. În drept, îmi întemeiez acţiunea pe următoarele dispoziţii legale: Conform Constituţiei Romaniei - art.21 (1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime. (2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept. (3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil. Conform Constituţiei Romaniei - art.11 (1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte. (2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern. (3) În cazul în care un tratat la care România urmează să devină parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai după revizuirea Constituţiei. Conform Constituţiei Romaniei - art.16 (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege. Având in vedere ca de la data de 01.01.2007 România este stat membru al Uniunii Europene şi semnatara a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana înţeleg ca trebuie sa se supuna prevederilor acestuia. Acest Tratat în Partea I, Principii, Articolul 2 prevede: De la data aderarii, dispoziţiile Constituţiei, ale Tratatului CEEA si actele adoptate de institutii inainte de aderare sunt obligatorii pentru Bulgaria si România si se aplica in aceste state in conditiile stabilite prin Constituţie, prin Tratatul CEEA şi prin prezentul protocol. (conf. art.1 alin.1 din Tratat este vorba despre Constitutia europeana) În Constituţia Europeana la Secţiunea III, LIBERA CIRCULATIE A MARFURILOR, Subsectiunea 1, Uniunea vamala, Articolul III – 151 prevede: alin.1 Uniunea cuprinde o uniune vamală care reglementează ansamblul schimburilor de mărfuri si care implica interzicerea, in relaţiile dintre statele membre, a taxelor vamale la import si la export şi a oricaror taxe cu efect echivalent, precum şi adoptarea unui tarif vamal comun în relaţiile cu ţările terţe. alin.4 Între statele membre sunt interzise taxele vamale la import si la export sau taxele cu efect echivalent. Aceasta interdictie se aplica şi taxelor vamale cu caracter fiscal. Aceleaşi prevederi se regăsesc şi în: Tratatul de instituire a Comunitatii Economice Europene / 1957 -art.95, Versiunea consolidata a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene (Jurnalul Oficial C115 /9.05.200 - art.28(ex articolul 23 TCE) si art.30(ex articolul 25 TCE) Deoarece aceasta taxa se aplica datorită faptului ca masina am achizitionat-o din afara ţării şi nu s-ar fi aplicat daca masina ar fi fost inmatriculată în ţară şi aş fi cumparat-o de aici, este evident şi logic ca este o taxă vamală mascată. Deci este ilegala. Conform Constituţiei Romaniei - art.139 alin.1 (1) Impozitele, taxele şi orice alte venituri ale bugetului de stat şi ale bugetului asigurărilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege. Deoarece taxa de poluare a fost instituita prin Ordonanţă de guvern o consider din nou ilegală. Dovada acţiunii înteleg sa o fac cu copiile actelor pe care le anexez Depun prezenta acţiune în 2 exemplare, unul pentru instanţă şi unul pentru a se comunica parâtei. Anexez următoarele: Copie carte de identitate Copie contract de vânzare cumpărare autovehicul. Copie după Cartea de identitate a autovehicului achizitionat Copie Cerere .... din ....... adresata Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului ........... Chitanţa nr………… - dovada achitării taxei de timbru judiciar; Data, ……………….. Semnatura, Se mai poate pune si o completare... CATRE TRIBUNALUL ........................ Subsemnatul .........., domiciliat in ................................................ in calitate de reclamant, cu respect formulez prezenta: COMPLETARE LA CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA NR: ......./...../....... Deoarece dupa depunerea cererii de chemare in judecata a fost emisa Ordonanta de urgenta nr: 7 din 18.02.2009 aparuta in Monitorul Oficial nr: 103 din 19.02.2009, precizez urmatoarele: Masina pe care am achizitionat-o din ....... nu este noua, este second-hand, prima inmatriculare fiind facuta in anul .... pe teritoriul ............... Ordonanta de Urgenta nr 50/2008 prin care se instituie taxa de poluare este discriminatorie fiind aplicata la momentul inmatricularii pentru prima oara a unui autovehicul pe teritoriul Romaniei nefiind aplicabila autovehiculelor deja inmatriculate la noi in tara. Caracterul discriminatoriu si de taxa de import mascata este dat clar in Ordonanta 50/2008: “Art. 4. - Obligatia de plata a taxei intervine: a) cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania;” Deoarece masina pe care am achizitionat-o a fost inmatriculata pe teritoriul ......., (pentru aceasta fostii proprietari platind taxele aferente statului austriac), faptul ca sunt obligat sa platesc taxa de poluare fapt ce nu s-ar intampla daca as achizitiona o masina ce a fost deja inmatriculata in tara arata ca Ordonanta 50/2008 cu toate modificarile ulterioare, ingradeste libera circulatie a marfurilor garantata prin aderarea la Uniunea Europeana. Pentru a camufla intentia vadita de taxare la importul de astfel de autovehicule in Ordonanta se specifica faptul ca sunt taxate si autovehiculele noi, insa in anexele acesteia se observa ca taxa este zero pentru autovehiculele cu norma de poluare EURO 5 si partial la autovehiculele cu norma de poluare EURO 4. Faptul ca in prezent producatorii de autovehicule fabrica doar masini cu norma de poluare EURO 4 si EURO5 , face ca aceasta Ordonanta sa nu se adreseze acestora, sau sa fie avantajati prin faptul ca sumele de plata sunt pur si simplu ridicole in comparatie cu suma pe care trebuie sa o platesc eu. Mai mult decat atat aceste Ordonante modifica Codul Fiscal (Legea 571/2003) prin faptul ca abroga articolul 214 din Codul Fiscal, fapt ce contravine art.4 alin 1 din codul fiscal si art.139 din Constitutie. In drept la pronuntarea sentintei pe care o veti da invoc: 1. prevederile art.148 alin 2 din Constitutie: “Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.” 2. principiul puterii lucrului judecat in sensul ca: “drepturile recunoscute unei parti sau constatarile facute printr-o hotarare judecatoreasca definitiva sa nu fie contrazise printr-o alta hotarare judecatoreasca data intr-un alt proces, deoarece altfel nu s-ar realiza administrarea uniforma a justitiei” (Trib. Suprem, sectia civila, dec. nr. 631/10.03.1973, nepublicata).” Depun prezenta in doua exemplare, unul pentru instanta si unul pentru a se comunica paratei. Anexez chitanta nr: ……………………. dovada achitarii taxei de timbru judiciar. Data, Semnatura, ……………… ……………… |
Quote:
|
bine...si eu tot nu am inteles nimica, a recuperat cineva taxa de ex dupa o masina inmatriculata dupa iunie 2009 sau ianuarie 2010? pentru ca din cate am vazut toate articolele mentionate cu referire la recuperare sunt din 2008....deci se poate recupera si la masini inmatriculate de ex in septembrie 2009 sau nu?
|
poate ma lamureste si pe mine cineva ca habar nu am ce taxa am platit de poluare sau prima inmatriculare...este adusa in 2008 vara in ro si inscrisa in februarie2009. ca in final iar ar fi discriminare indiferent de nume daca eu am platit de poluare sau altul de prima inmatriculare sa zicem amandoi aceeasi suma si doar unul isi poate recupera numai pt ca difera denumirea?!ce aberant..in fine.unde sau cum aflu ce taxa am platit sa stiu si eu daca pot da in judecata sa recuperez ceva ca este o suma bunicica 880 euro pe praful asta
|
Quote:
"samsar-ul" de care vorbesti , eu un prieten care iti aduce orice masina vrei tu , de unde nici nu gandesti...."samsar"caruia eu i-am incredintat stampila firmei mele..... cum zici tu atotstiutorule!!!!!! samsarul se numeste AUTODELUXE, exista prin romanica ...si chiar iti aduce ce vrea ciocanu' tau ... am amici care au AMG cumparat din u.s. mai ieftine decat luate din De. ia zi-mi ceva!!!:D |
bai wolfe..fara suparare esti oftopic stai sa faci aici caterinca sau polemica cand altii poate vor raspunsuri serioase?!eu am pus o intrebare serioasa si tu daca te apuci ca sa scrii la caterinca numai vede nici dracu ce intreb eu fara suparare a mai zis cineva mai devreme ca se face cam mult oftopic pe aici
|
Quote:
|
Quote:
daca vrei ceva special..., adus de unde vrea muschiu' tau...iti pot sugera un importator ok... decizia iti apartine. p.s. scuze impresia de individ care le stie pe toate! |
Quote:
|
Quote:
Si,de regula procesele pt taxele platite in 2009 se castiga in baza faptului ca in 2009 a existat acea scutire de la plata taxei a masinilor cu euro4 si pana in 2000cmc,motor.Subliniind faptul ca,Romania produce masini cu aceste caracteristici,se protejeaza productia interna si deci,este evidenta discriminarea.Asta este argumentul folosit de avocati,in principal,pt taxele platite in 2009. Mai departe,Dumnezeu cu mila! Orice suma este buna,tinand cont de faptul ca sunt banii nostri,munciti,nu furati de la popor cum sunt ai lor. |
Salut o scurta intrebare !
Masina din 2002 luna mai vw passat 1.9 tdi euro 3 inmatriculata pe italia momentan si ma gandeam sa fac chestia asta ,adica sa ma risc cu datu' in judecata si s-o inmatriculez pe romania! De ce? Simplu pentru ca ma 'rupe' asigurarea pe an 1400E pe italia dar si noua taxa pe romania nu e de neglijat din pacate:cry: la a mea : 3,120.98 EURO si masina in italia valoreaza 4000E! Cat masina atat si taxa :rolleyes2! ''Taxele de prima inmatriculare(nu cea de poluare) se recupereaza 100%,indiferent de situatie pentru ca au fost considerate ilegale de catre CE.'' frumos citatul:!::D |
mersi mult elena...deci trebui sa ma uit prin acte sa vad ce si cum..stiu ca am platit 30 si ceva de milioane.. as vrea din 2 motive sa i recuperez daca as putea 1 pt ca ma oftic ca atunci nu exista faza cu deprecierea si nu e corect fata de mine altul la aceeasi masina sa plateasca la jumate!sa ma duc atunci sa mi o deprecieze si mie nu?!acum nu ar fi cazul din pacate ca am facut o impecabila fata de cum a fost adusa..si daca i recuperez le platesc tot lor impozite si amenzi :)) am luat legatura cu o avocata sa intreb asa verbal-telefonic si a zis ca stie de procesele cu dacia de la cec din 89 da cu taxa asta ea habar nu are :)) deci imi recomanda si mie cineva un avocat care sa platesc la final ce trebui sau platesc si avans da sa imi de a scris ca va castiga :)
|
Quote:
Nu ai pt ce.Daca pot,ajut cu toata placerea. Cat despre avocati,iti recomand sa iei legatura cu Dragos Tarsia,telefon 0269.235221 sau 0722277703,din Sibiu dar preia cauze pt taxa din toata tara,din cate am inteles. Iar o firma specializata pe astfel de cauze,care la fel preia cauze din toata tara,este din Iasi,TD Inmatriculari.Dar pt date contact va trebui sa cauti pe Google ca au si site,nu gasesc numarul acum.Ei percep 20% comision din taxa recuperata iar in avans platesti 40 ron,taxa aceea de timbru.Asta mi-au spus mie,cel putin.Au avocatul lor specializat pe taxe auto,il platesc ei urmand a primi cei 20% ca plata pt servicii.Mi-a spus administratorul ca au deja 110 cauze de acest fel dintre care 40 deja castigate si restul pe rol(sunt termenele foarte lungi).Eu deocamdata pun dosarul la punct cu toate actele si apoi o sa ma hotarasc pe cine angajez. Mult succes! Am mai vorbit cu o avocata specializata in taxa auto,din Alba Iulia,Larisa Dudciuc care,la fel,preia cauze din toata tara numai ca cere onorariul in avans.Mie mi-a cerut in medie 1000 ron de masina,in functie de valoarea taxei.Dar garanteaza castigarea procesului.In ce mod,nu mi-a spus...:eyebrow: Eu astea le-am gasit pe net si le-am considerat folositoare. |
Quote:
Nu esti deosebit.. ca daca erai te lasam sa continui topicul. Esti un simplu samsar care vrea sa faca si el un leutz ca iti aduce in tara si face rost de orice vrea si citez din tine "muschiu tau" :):) sau "ciocanu tau" doar sa faca un leutzul. Legat de : am amici care au AMG cumparat din u.s. mai ieftine decat luate din De. ia zi-mi ceva!!!:D[/QUOTE] Eu daca zic ca am luat mai ieftin CSL din Romania decat din Germania iti cam dau afacerea peste cap nu ???:):):):):) Apropo daca mai vrei ceva contacteaza-ma personal numai strica topicuri cu glume proaste. Ti-am fi toti recunoscatori pe bune |
Quote:
eu am 2 bmw 320, o limuzina din 1994 si un coupe din 1999, aduse din Germania. am deschis proces cu amandoua odata, cu masina din 94 pt recuperare taxa, si cu cea din 99 sa nu platesc taxa. cu cea din 94 am castigat, am ridicat si banii dupa aprox 4 luni, cheltuielile de judecata abia acum urmeaza sa o iau, iar cu cea din 99 s-a taraganat intr-atat incat am fost nevoit sa o inmatriculez si sa merg tot pe recuperare taxa. cea din 99 a fost inmatriculata pe germania cu impozit si asigurare platita acolo. a trebuit sa o inmatriculez ca sa ma scutesc de un drum in germania la sfarsitul lui 2010, ca sa fac ITP-ul, (TUV-ul la nemti). in concluzie, cine nu e presat de timp, poate sa mearga pe neplata taxei. (declaratiile ministrului mediului sunt nefondate si menite sa descurajeze, el fiind constient ca multi au castigat in instanta si multi vor mai castiga) |
| All times are GMT +2. The time now is 12:40. |
- Copyright 2026 4Tuning