![]() |
LEGAL RACING
E clar ca comparam doua masini mai mult decat uzate moral inca de cand au intrat in productie ele sunt cam tehnologie 1966. In aceea peroada aparea Renault 12 si Cirtoen GSA mai tarviu Visa din care a derivat AXEL adica oltcitul din banie. Piata a spus foarte mult Dacia inca se mai produce iar Oltcit dadea faliment cu modelul sau fiind greu de vandut. E bine sa va ganditi ca Oltcit cand a aparut era frantuzesc dar si Dacia 1300 in 1969 era frantuzeasca si bine reglata la motor standard de 1289cmc cu carburator Solex cu soc automat fugea 170km/h. a existat si R12ts care fugea cu motor de 1397cm ,identic cu Dacia 1400, in jur de 180km/h.Pt export acest R12TS s-a chemat Dacia 1410 GTL 5speeds, pentru Canada avea 84,5cp si suporta turbo era pregatita pt asta.Se folosea cu sau fara turbo la politia Canada in ani 85. viteza de carte era 167 si prindea putin peste 180. |
speeder nu ma refeream la unii care au zis ca oltcit e conceptei 80-90 si dacia 2000 ... cea ce shtim cu totii ca e aiurea
oricum 2 masini ratate dar oltcitu e mai inferior daciei oricum :) |
dap...dar zi tu dk la dacie se sparge radiatoru asa de repede cum face la oltcit.... :cry: :cry: :cry: mie mi sa intamplat de 7 ori....
|
Re:
Quote:
|
Quote:
- confortul shoferului - vizibilitate mai buna - (culmea) stabilitate mai buna - caldura dupa 5 minute de mers - motorul nu fierbe niciodata si nu te mai stresezi sa-i pui antigel - aprindere electronica - ushile nu trebuiesc trantite sa se inchida - la schimbarea bucshilor e nevioe doar de un singur om - ansamblul e mult mai simplu decat la dacie - poti ridica/lasa garda masinii dupa pofta inimii fara complicatii - faptul ca are dublucorp iti ofera un surplus de putere pentru cazuri extreme. - si ca o ultima chestie care probabil e subiectiva \"senzatia de cutie\" ce ti-o da dacia :twisted: Faza cu uzura axelor cu came e explicabila: - uleiu prost fabricat in RO si conceptia romanului \"lasa-o asha ca merge asha\" - in plus alte inconveniente de genul \"fum in habitaclu\" tin de intretinerea masinii si nu de proiectant :wink: |
Quote:
Roti mai late poti sa pui linishtit: Axelul are in talon cauciucuri de 165 deci se poate :wink: mai studiati baieti !!! Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Numai ca ma streseaza multimea de persoane care fac afirmatii fara sa si verifice corectitudinea lor. Si ca tot venii vorba ai scris asha: Quote:
|
De ce este Oltcit-ul net superior Daciei?Vreti argumente? Iata-le:
-motor mai puternic(la 1300cmc are 61CP) -viteza constructiva mai mare -finisaje(atat int. cat si ext.) Referitor la problemele enuntate de voi: -caldura in habitaclu:nu se compara cu Dacia iar chestia cu fumul nu este din fabricatie apare ulterior din mai multe cauze (ar trebui sa scriu prea mult ca sa explic fiecare situatie in parte) si chiar daca este eu zic ca mai bine in fum decat congelat si cu geamurile pline de gheatza. -treaba cu delco-ul:este masina gandita pt. sosele adevarate nu pt. teren sau pasaje si canalizari romanesti -spatiu interior:este o masina sport si deci prezinta confort pt. ocupantii locurilor din fata si mai putin pt. cei din spate;port-bagajul e mic fiindca nu afost calculata pt. carat ceapa -treaba cu focul:aici iar se pot scrie tratate;din ce stiu eu de la proprietarii de Oltcit(mentionez ca eu nu am Oltcit si nici nu am avut, dar am mers cu el,deci nu cunosc asa in amanunt detalii despre exploatarea lui)ele(Oltciturile) i-au foc nu atat din cauza instalatiei electr. cat din cauza unui furtunas ce iese din galeria de adm si are rol de a nu se ineca motorul :!: |
Re:
Quote:
Cred ca nu ai vazut nici o Dacie ai vazut doar cazane. Dacia e mult superioara. Dadca a observat cineva ca la 100-110km/h avea Oltcitul un suierat de pinioane groaznic, pe mine ma durea capul si ma lua greata. |
Re:
Quote:
Axel 12 trs cu roti belgiene de aliaj are roti de 165/65/13,5 ne spui de unde iei anvelope? Au luat foc nu din cauza neschibarii ci pt ca constructiv nu aveau coliere. |
Re:
Quote:
Si... daca n-au avut coliere, din fabrica presupun ca vrei sa spui tu, si au luat foc, vina e impartita 50 %-50 % (50 % a constructorului - 50 % a proprietarului). |
Re:
Quote:
Eu cred ca e falsa diferenta de putere a motorului. Diferenta aparea nu din motor care era muilt mai putin evoluat ca al Daciaei ci din carburator, fapt reflectat foarte drastic de consum. A-ti incercat o Dacia 1300 cu carburator de Oltcit?Are cel putin 10cp mai mult trage mult mai bine, la reprize e de nerecunoscut si culmea inghite mai putin decat un oltcit.Dar Oltcit cu carb de Dacia? Aici cu viteza constructiva, viteza maxima si viteza maxima de croaziera e mult de discutat. Ce inseamna fiecare tip de viteza in parte. Dacia declara Viteza maxima de cruaziera, Oltcit constructiva. La caldura stateau bine amandoua, la oltcit nu aveai probleme daca aveai un esapament etans si burdufele de transfer noi. Delco e o mare problema daca ploua torential fara balti poti avea surprize, nu vorbim de cratere cu apa alea sunt fatale.Sa nu uitam de unde pleaca motorul de Citroen boxer, a fost un motor facut in 2 cilindri sa mearga prin desert, aici ploua rar asa ca trebuie sa tina doar la nisip, ulterior au mai pus doi cilindri si a iesit motorul de care vorbim insa cu incalzirea are mari probleme, nu fierbe dar caleaza daca-l fortezi mult vara.Axele cu came daca te dai la el si subtiezi uleiul de mananca iar radiatorul de ulei are o pozitie execrabila. Am vazut si mercedes cu portbagaj mare sa fie oare pt piata(ceapa) sau la Oltcit au crezut ca aia care au bani doar de Oltcit nu au ce cara? |
Re:
Quote:
Nu le exploatau cu exploata prietenul meu masina.Nu-ti poti imagina la ce era supusa.Alternanta de viraje stanga, dreapta apoi stanga brusc cu acceleratie plin ca sa se intoarca ca si cu frana de mana. Chestia cu colierele o consider defect de fabricatie. |
Scuza-ma, poate n-am inteles bine mesajul tau anterior, cel in care-ai spus prima data de acel prieten cu TRS-ul rasturnat, dar te intreb: daca in conditiile mentionate de tine s-a rasturnat (adica cauciuce 185/60), cu roti normale de Oltcit, probabil facea cascadorii. Sper sa nu interpretezi, altfel decat trebuie, mesajul meu, dar... nu prea e corect.
Chestia cu colierele este, intr-adevar, un defect de fabricatie, dar imi mentin afirmatia. Vina este impartita in 2, atat constructorului, cat si proprietarului. Daca defectul a venit din fabrica, proprietarul de ce nu l-a remediat prin adaugarea unor coliere ? |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Da cam asa e toate Oltciturile pe care le-am condus inclusiv ale mele au fost cazane.am condus si mers in tot felul de oltcituri aveam o relatie f buna cu fabrica si treceam des pe la uzina, luand in probe tot felul de Oltcituri cu diverse motoare si modificari, mergeam cu ele pana la Bucuresti eventual si inapoi. recunosc ca era o greseala ca a pus 185 pe jante de 4,5 toli dar crede-ma ca daca erau mai late adera si mai bine rasturnandu-se mai usor. La ploaie nu am spus decat ca poti avea surprize nu ca ar fi sigur eu am patit asta. |
Re:
Quote:
Faza cu colierele, daca ai furtune la dimensiune, nu-ti trebuie coliere. La felul cum se fac si daca proprietarul masinii nu stie ce sa caute (ceara) intr-un magazin, pune si el ce apuca. E problema de INTRETINERE si nu de fabricatie. Dacii arzind nu ati vazut :?: Cuiul lui Pepelea la dacii este blocul de lumini care este facut sub orice critica - subdimensionat electric. Se incalzeste destul de repede la un consumator in plus pus pe masina cu trecere prin bloc. Diferenta dintre cele doua marci este destul de mare: - Dacia: masina de familie si de oras, foloseste turatii destul de mici in trepte de viteza mari ca numar (ex: 1500 rpm in tr 4 de vit). Nu e pretentioasa la ulei si benzina dar la 20.000 km trebuie o segmentare. - Oltcit: masina sport careia ii place sa alerge la o turatie medie de 4000 rpm regim de croaziera. Nu-i prea convine circulatia inghesuita a orasului. Este pretentioasa atit la ulei cit si la benzina dar daca ai grija sa-i dai ce-i trebuie. poti duce un motor in stare buna fara sa umbli la el 150.000 km. Paralelismul ar putea continua dar am subliniat doar aspectele mari. Sa nu confundam totusi o INTRETINERE cu o PROIECTARE sau EXECUTIE. |
Re:
Quote:
A vrut sa faca o gluma unui prieten lafel de impatimit .A franat dorind sa se faca ca-l loveste in masina, dar a lovit usor si de aici a inceput circul s-au lovit distrandu-se cu asta in continu cam 15 minute forjand la maxim prin Floreasca.Rezultat au pastrat caroseriile ca si structura restul nou+vopsit integral. |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Neavand arcuri elicoidale barile de torsiune se comporta ceva mai ciudat. Sare ca o caprita, prea elastica si nu o poti controla perfect. Sa nu uitam ca multe masini stabile foloseau punte rigida pe spate exemplu Audi GT Coupe, fratele mai amarat al lui Audi GT Turbo Quatro purta punte rigida. |
Re:
Quote:
|
Quote:
hai ma baieti ca nu doare :lol: :lol: :lol: |
Re:
Quote:
explica-mi si mie fraza asta, care ai zis-o tu: Quote:
|
Re:
Quote:
Cred ca indemnul la studiu ti-ar prinde bione si tie. Sti care din modele are prinderea motorulu mai jos pe lonjeroane? |
LEGAL RACING
Nu uitati ca piata a facut ca OLTCIT sa nu se mai produca, nu se vindea desi era ieftin. |
Re:
Quote:
Ca sare ca o \"caprita\", tot asa poate sari si dacia. Aici intervine rolul amortizoarelor. Sa nu confundam suspensia in intregime cu o anumita parte din componenta ei. |
Re: LEGAL RACING
Quote:
|
Re:
Quote:
Cred ca vrei sa ma jignesti cand spui asta, chiar crezi ca am o gfandire atat de simplista? Modulul de elasticitate dat de un elicoidal este mult mai benefic stabilitatii decat cel eliberat de o bara de torsine.Amortizoarele nu pot fi adevarat active asa ca pot ajuta mult insa nu compenseaza diferenta. Sti ca majoritatea masinilor de mare viteza folosesc elicoidale? Spun ca sunt ieftine barile de torsiune si ma gandesc la ansamblul suspensiei nu doar la ele ca un arc simplu, prinderile asezarea tipul de bascula locul ocupat permit solutii tehnice mai simple. Poate acum m-ai inteles ce vreau sa spun, daca nu oricum nu vreau sa-ti dau lectii. |
Quote:
Quote:
1. olticiul are racirea cu aer - deci nu are ce sa fiarba. Eventual se supraincalzashte dar greu ajungi la 130 de grade vara in orash daca shti sa mergi cu el :wink: 2. Cand se apropie iarna nu ma ia prin surprindre daca in septembrie sunt -5 grade afara si eu am uitat sa pun antigel :P |
Re: LEGAL RACING
Quote:
Da fiabilitatea Oltcitului a speriat pe multi. |
Re:
Quote:
Intrebare: De ce s-a incercat o prindere cit mai jos a motorului de dacie :?: Raspuns: Pt ca era destul de inalt si pentru a aduce mai jos centrul de greutate. |
Re:
Quote:
Nu-i asa ca esti de parere ca au gresit? Toti constructorii incearca sa prinda motorul cat mai jos. Da e mai inalt motorul de Dacia insa nu e f grav penru ca greutatea mare a motorului e sub centru de greutate, e mai greu in jos decat in sus. Per total sunt convins ca Dacia e mult mai buna. |
Asa este! Oltcitul nu i-a placut romanului pt. ca era prea costisitor pt. el si nu mergea sa-l carpeasca el in stilul sau caracteristic.De aceea cred si ca a fost utilizat mai mult de catre femei,pt. ca ele nu-si baga nasul aiurea unde nu se pricep.E poveste lunga cu verificarile si reglajele periodice ce trebuiau facute la Oltcit si care de':costau(si romanul in general e chitros).Axele cu came daca erau frantzuzesti si uleiul era de calitate tzineau destul....Iar faza ca s-a fabricat si pe urma nu: sa nu uitam ca marcile serioase schimba un model repede, nu stau sa fabrice un model 30 de ani ca altii.....Plus ca romanul vrea ca sa aiba o masina cu care sa si alerge,sa care si ceapa cum am mai spus sa faca si mai stiu eu ce.....si aia s-a dovedit a fi Dacia.Deci cine a votat Dacia poate a avut dreptate! :!:
|
Re:
Quote:
Suspaensia e unul din lucrurile ce au facut un oltcit mai fiabil decit o dacie. Arcurile elicoidale isi pierd proprietatile elastice mult mai repede decit barele de torsiune si lama de inflexiune. Rolul amortizorului este de a prelua intr-un timp cit mai scurt posibil actiunea arcului asa ca face parte integranta din suspensie si are un rol hotaritor in a tine masina pe traiectoria dorita. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:00. |
- Copyright 2026 4Tuning