Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia LOGAN vs BMW 520 din 79 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2219-dacia-logan-vs-bmw-520-79-a.html)

tazmania 15-11-04 17:04

bogdan 16 si daca dacia e renault logan,scuzama ca te intreb,renault-ul ce draq nu e o firma intre firme.vb de renault parca ai vb de trabant!!va mai intreb inca odata,ce vretzi voi ca peste noapte dacia sa fie un adversar de temut pt toate super masinile?ce atzi vrea voi sa fuga ca un ferari si sa coste cat un trabant?la bun daca nu suntetzi penibili!!desteptatziva tata odata si nu mai visatzi atat!revenitzi cu picioarele pe pamant!!si nu fac atata galagie ca am eu renault si vezi doamne e super masina!!dar cu \"jaful\"asta al meu de laguna ,am dat clasa la multe bmw-uri care dupa parerea voastra sunt regii soselelor!care nu crede sa isi aduca furia aia de bmw sa o dam sa vedem care ce si cum!!!sunt curios pe care din voi va tzine....asta in cazul in care la 140 la ora nu ramanetzi fara tabla pe masina!! :lol: :lol:

Bogdan_16v 15-11-04 19:21

tazmania, cu parere de rau, vorbesti ABOSLUT in necunostinta de cauza...
Quote:

dar ma oftik cand vad atata ingamfare la unii si nu au bani nici macar sa intre la un wc public in centru
Nu cred ca esti contabilul cuiva de aici sa stii cati bani are unul sau altul...poate ne dau banii afara din casa, cine stie? Si tot nu ne-am lua Logan, nici daca l-am bate la c** pe Tiriac, pardon de expresie...
Quote:

fratzilor daca mai eratzi pe vremea lui Ceashca si aveatzi totzi numai dacii? va mai bateatzi joc de sarmana masina?
A fost candva Dacia considerata o masina buna, fiabila? NU...a fost privita ca o simpla masina cu care-ti faci treburile si cu care iti omori timpul mesterind cate ceva la ea tot timpul...
Quote:

normal ca nu au atatzia bani si se rezuma la niste rable de 2-3 mii de dolari de cad tabla de pe ele.dar au totusi sigla de bmw,ford sau alte alea.
Iti arat eu modele de Ford/BMW/Mercedes de 20 si ceva de ani care se prezinta MULT mai bine decat orice Supernova sau Solenza...chedere originale, vechi de la mama lor, care nu permit nici unei picaturi de apa sa treaca...imbinari ale caroseriei care ar face un Logan sa paleasca de rusine...nici o pata de rugina...cineva de aici, daca nu ma insel, vorbea de un Mercedes \"Cobra\" al unui taximetrist grec care a facut peste 1 milion de km, fara interventii majore la motor, numai consumabile inlocuite! Hai sa vad Loganul, se ridica macar 5% la nivelul astora?
Quote:

desteptatziva tata odata si nu mai visatzi atat!revenitzi cu picioarele pe pamant!!
Pai tocmai, singura afirmatie REALA de p-aici este ca Dacia a fost, este si va ramane Dacia pe care o stim cu totii...restul sunt doar sperante de mai bine...
Quote:

dar cu \"jaful\"asta al meu de laguna ,am dat clasa la multe bmw-uri care dupa parerea voastra sunt regii soselelor!
A zis cineva ca e jaf? Si cine spune ca toate BMW-urile sunt racheta? Nu au voie sa aiba motorizari mai slabe? Nu exista soferi mai prosti? De unde impresia asta ca daca scrie BMW pe capota, gata, NEAPARAT tb sa dea fum la toate masinile? Poate si eu cu jaful meu de 1.4 100cp am dat fum la unele BMW-uri ceva mai slabe...
Quote:

scuzama ca te intreb,renault-ul ce draq nu e o firma intre firme.vb de renault parca ai vb de trabant!
Am afirmat eu asa ceva? Stii cu ce scop a fost facut Logan-ul? Care este menirea lui? Aceea de masina ieftina si accesibila tuturor...prin definitie, precum si in practica, in general ce este ieftin si f ieftin, e prost si f prost...eu merg mai mult pe proverbul \"sunt prea sarac sa-mi permit ceva ieftin\"...Daca vrei, zic si de Renault...in principiu, cu mici exceptii, Renault face masini ieftine si accesibile...cu clasa de lux, a dat-o rau in bara(vezi VelSatis, Avantime, care au fost esecuri totale)...cu clasa sport, au avut o traditie, si aici recunosc ca au continuat-o, intr-o oarecare masura...dar cu un singur model ceva mai sportiv, si anume Clio Sport, nu se face primavara...iar de Clio V6 nu discutam, pt ca motorul nu e facut de ei...
Eu inteleg ca esti proprietar de Renault si e normal sa-i iei apararea, dar aici se vorbeste de Dacia Logan vs cel mai slab BMW seria 5 din '79...Care a fost mai buna? BMW-ul...scurt si cuprinzator...si asta, cu toate modificarile aduse Daciei...si cu un avantaj pe hartie al Daciei chiar si in cazul in care ambele masini erau stock...
De ce a fost mai bun BMW-ul? Pt ca Dacia nu-i masina de fuga, orice i-ai face...e doar o simpla masina de facut treaba...pt ca asa a fost conceputa...nu inteleg ce-i asa de greu de inteles...

Bestie 15-11-04 19:46

Pt cei care nu s-au prins inca: Bogdan e un fel de Gica Contra aici! :wink:

Bogdan_16v 15-11-04 21:27

Daca fi realist si a spune lucrurilor pe nume, asa cum sunt ele intr-adevar, inseamna a fi Gica contra, atunci da, sunt Gica contra...
Eu va zic doar atat: nu mai visati, ci mai coborati cu picioarele pe pamant...nu tot ce zboara se mananca...

catalin rs4 15-11-04 21:49

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bogdan_16v\"
Daca fi realist si a spune lucrurilor pe nume, asa cum sunt ele intr-adevar, inseamna a fi Gica contra, atunci da, sunt Gica contra...
Eu va zic doar atat: nu mai visati, ci mai coborati cu picioarele pe pamant...nu tot ce zboara se mananca...

pot numai sa aprob... :peace:

Bestie 15-11-04 22:26

Ia uitati-va.... sunt deja doi Gica Contra.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (glumeam...)

COObra 15-11-04 22:34

Quote:

cel mai slab BMW seria 5
bogdan a existat si 518 :lol: dar ala cand ridicai capota te bufnea rasul.
oricum eu sunt multumit de batranul meu.
loganul daca rezista 10-15 ani parerea mea este ca si-a realizat menirea.
adica sa dai 8000 pe o maisina si sa o ai 10 ani.

Bestie 15-11-04 22:59

COObra, dar tu ai ceva modificat la el.... evacuare... filtre... d-astea... ?

catalin rs4 15-11-04 23:04

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bestie\"

full hamann :D

COObra 16-11-04 08:58

am pe draku
adica am niste gauri in tzevile de esapament da...........sunt de la rugina ca mi-e lene sa ma duc sa le astup
nu cred ca trec iarna cu esapamentu asta :D

Stefan_arici 16-11-04 14:26

mda...degeaba masina din 2004, tot dacie e...BMW power rules...
Oare nova e mai rapida(cu motor de 1.600)

DnI 16-11-04 15:07

Re:

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by \"catalin rs4\"
Quote:

acesta este adevaratul motor al lui coobra dar este reglat sa nu prea fuga datorita consumului foarte mare.

stiu... OFFTOPIC :D

catalin rs4 16-11-04 15:13

Re:

Quote:

Originally Posted by \"DnI\"
Quote:

Originally Posted by \"catalin rs4\"
Quote:

acesta este adevaratul motor al lui coobra dar este reglat sa nu prea fuga datorita consumului foarte mare.

stiu... OFFTOPIC :D

:D :D :D

Catani 16-11-04 16:30

Bai baietzi...eu unu nu va inteleg.Discutzii si certuri peste certuri.Pentru ce? In primul rand mi se pare stupid sa facetzi comparatie intre cele doua masini :).Adica BMW-u tot BMW ramane indiferent ca e din '79 sau nu.Dacia pe de alta parte a fost si va ramane intotdeauna masina saracului.E doar o masina cu care iti poti face treaba...(poti sa faci piatza cu ea si chestii de genu asta).La prima vedere Loganu face o impresie buna..dar numai uitandu-te 10 minute la el iti dai seama ca defapt cei de la Dacia iar au dat-o in bara.Ca sa nu mai vb de performante fizice.Deci proprietarul Loganului a fost super cool ca a avut curaju sa faca o cursa fie ea chiar si cu un BMW din 79...Si nu mai stiu cine dar spunea cineva ca a bagat 4000 in Loganu ala.Parerea mea...si doar a mea..e ca numai cine are bani prea multzi si nu are ce face cu ei baga bani intr-o Dacie (doar asa sa vada cum iese un Logan tunat) sau mai sunt tzaranii aia care isi pun 2 praguri GTI si asculta manele pe centru...acum nu stiu din care categorie face parte proprietaru Loganului :roll: .Ideea e ca prea multa discutzie pentru o singura cursa intre 2 masini care nu se incadreaza in aceeasi categorie.Respekt la toti baietzii....care este :D

Bestie 16-11-04 23:16

Eu am zis de 4000, dar n-au fost 4000 totusi, au fost vreo 2500! :wink:

Catani 17-11-04 17:19

:) Chiar si asa....2500 ti se pare putin? In fine ... nu e treaba mea ce face omu cu banii lui..Eu doar mi-am exprimat parerea :) Oricum sincer acuma...pot sa spun ca imi place de o mie de ori mai mult BMW-u lu Coobra decat Loganu ala tunat :).

COObra 17-11-04 19:34

multumesc Catani
acum fie vorba intre noi ....daca bagam eu 2500 de euroi in BMW .......
CE IESEA ?????????? :twisted: :twisted: :twisted:

tazmania 17-11-04 20:14

bmw-ul a fost conceput ca o masina cu aptitudini sportive pe cand dacia nu!!!si aici cred ca ar trebuii sa punem capat acestei discutzii...totusi ar trebuii sa ne\"mandrim\"cu un lucru la dacia noastra:e cea mai spatzioasa si mai ieftina masina din clasa ei,indiferent cat e de proasta sau de buna...

Catani 17-11-04 20:15

:lol: :lol: :lol: Coobra ..cu 2500 ...hmm.... ii faceai un update dragutz la BMW-u tau :) motorizare sau un face lift...oricum ar fi... ar merita banii...BTW eu sunt mort dupa seria 5 veche de la BMW....si de asta iti iau partea :twisted:

tazmania 17-11-04 20:19

nu intzeleg un lucru...de ce nu se vb si de dacia aia de la mare 1300 din 79 care a facut \"muci\"o serie de masini mult mai puternice si mai noi decat ea.sa intzeleg ca dacia aia face exceptzie de la regula? :lol: sa fim corectzi totusi!nu sunt fratzilor omul sa tzina partea daciei dar cand e vb de dreptate....trebuie sa recunoastem :twisted: si cand te gandesti ca avea totul original pe ea,motorul,cutia de viteze erau romanesti,dar modificate de propietar....astept si eu niste pareri despre asta din partea celor care stiu despre ce vb.....va salut pe totzi si sper sa ne vedem duminica pe pista :twisted: :twisted: :twisted:

Bestie 17-11-04 23:29

Acea \"Dacie\" nu stiu cat de \"Dacia\" mai era... dpdv al motorului!

tazmania 18-11-04 14:11

bestie avea motorul original de dacie doar ca era modificat de propietar....deci la urma urmei se poate face ceva si din motorul de dacie sau din cutia ei....asta ne-a demonstrat tipul ala :lol: :lol:

catalin rs4 18-11-04 14:16

Re:

Quote:

Originally Posted by \"tazmania\"
bestie avea motorul original de dacie doar ca era modificat de propietar....deci la urma urmei se poate face ceva si din motorul de dacie sau din cutia ei....asta ne-a demonstrat tipul ala :lol: :lol:

dacia power :peace: :peace: :peace: sau pitesti power :peace:

yonutz13 19-11-04 22:03

vreau sa shtiu si yo daca avea ceva cai in plus acel logan si daca nu era cumva de 1.6. la aia tre' sa-i schimbi transmisia ca are un demaraj de mai bine te dai jos si o impingi. mai kool e un 206.sa fim sinceri.

Bestie 20-11-04 01:05

da, avea ceva cai in plus si, da, era de 1.6 motorul! Intr-adevar, e naspa cutia! Asta e! Iar cu 206-le... e normal ca e mai bun, ...dar care-i sensul afirmatiei ca 206-le e mai bun! A zis cineva ceva de vreun 206?

COObra 21-11-04 21:36

1 Attachment(s)
azi am papat la legale o lancia de 125 de cai
motor 2000cmc :lol: :lol:

SNap 25-11-04 08:09

Am observat ca s-a vorbit despre vechimea motorului pe acel BMW... dar la faptul ca Loganul nu avea rodajul facut nu v-ati gandit deloc. E diferenta intre o masina care iese din fabrica si una care are rodajul facut ... cu cel putin 30.000 KM
[/b]

Bestie 25-11-04 10:22

Da, dar chiar si cu rodajul facut... desi masina avea peste 1000 de km deja la mom. cursei, nu cred ca ar fi avut vreo sansa in fata BMW-ului. Cutia de problematica rau la Loganuri...

COObra 25-11-04 11:15

il astept si dupa 30.000km :twisted:

steph 25-11-04 19:41

fratzilor inainte sa incepetzi sa ** paici macar avetzi rabdare sa cititzi cele 10 pagini de mesaje ... si tazmania nu mai ** k multzi stau cu rable de 2-3000 si chestii dastea ... inceark sa te abtii de la comentarii dastea k oricum in toate daciile ninge si ploua si solnitzele dupa un an juma incep sa rugineask. ideea aici era k un logan care cik ar avea 114 cai ar fi trebuit sa faca acel bmw din 79 kre avea un motor destul de uzat probabil ... greutate mai mare etc.

asa k nu mai ridicatzi in slavi daciile si renourile facute pt. romania k sunt de tot ***u cu motoare facute la turci vai de ele ... si k sa nu zik nimeni k am basini de bmw in cap momentan am un break si dabea astept sa scap de el sa imi iau un tico sh ...

logan tunat sau nu oricum sux

bravo coobra

M_I_H_A_I 25-11-04 22:19

dacia este o masina naspa pentru ca cei de la renaul au trebuit sa faca rabat de la calitate pt a obtine un pret scazut de vanzare, si pe de o parte au facut alegerea buna
am o supernova din 2001 si nu mi-a plouat, nins, batut vantu etc. prin ea pana acum, motorul mi se pare destul de flexibil si vioi, mai ales datorita cutiei, si adevarul este ca era singura masina noua pe care o luai la 5000 de euroi (dar finisajul este de tot ***ul troncane porbagaju ala de innebunesti)
nu stau la discutie, o masina straina sh la acelasi pret este mult mai buna, dar nu imi permit sa dau peste 3 mil pe un far, sau sa las la o revizie 20 mil asta este realitatea !
asa ca parerea mea e ca au renault a facut un pas (nu prea mare cei drept) inainte cu loganul, acum sa speram ca nu o sa mai astepte 5 ani pana scot un model nou (sper ca au de gand sa puna alta cutie la motorul 1.6 16v, pot sa spun ca supernova are o cutie foarte buna in comparatie cu aia)
discutii contradictorii ca aici mereu o sa existe pentru ca de-asta este democratie pentru a-si expune fiecare punctul de vederea si cred ca nu este bine sa impui altora gandirea ta, asa ca cel mai bine ar fi sa fie pastrat tonul amical ar discutiilor :drunk: hai sa dea Dumnezeu sa aiba fiecare roman un logan asa nasol cum spuneti ca e

tazmania 26-11-04 17:51

mihai? respect fratele meu ca adevarat ai grait! :idea:

tazmania 26-11-04 17:54

nu intzeleg de ce nu vor unii sa priceapa ca peste noapte nu se poate face o super masina din dacie...dar parerea mea este ca cei de la renault sunt pe drumul cel bun cu dacia.....aducetziva aminte de skoda..la inceput au scos felicia care nu prea era ea buna,dar a urmat octavia care parerea mea e ca e supermasina,asa si cu dacia,loganul la inceput si cine stie ce mai urmeaza....hai noroc si sa fim sanatosi si la punga grosi :lol:

M_I_H_A_I 26-11-04 19:11

Quote:

mihai? respect fratele meu ca adevarat ai grait!
ma bucur ca sunt si altii care imi impartasesc parerea :drunk:

steph 26-11-04 20:53

tazmania skoda au scos felicia au tzinut-o un an si au bagat imediat octavia si fabia mai nou superbu si octavia 2

C@#%&@e astea de francezi se chinuie de prin 98 si au scos un *** de solentza si mai nou loganu asat care sevrea super masina ... io nu aj compara loganu nici macar cu felicia darmite cu skodele noi... pana una alta skoda e si pe la wrc pe knd ind iacie ink ploua si ninge

Bogdan_16v 27-11-04 12:58

Re:

Quote:

Originally Posted by \"tazmania\"
aducetziva aminte de skoda..la inceput au scos felicia care nu prea era ea buna

Asta s-o crezi tu...eu am avut Felicia 2 ani, nici cea mai mica problema, super fiabila masina....cutia era excelenta, etajarea nu mai zic, scotea din motorasul de 1.3 68cp tot ce era mai bun, articulatiile super rezistente, calitatea fabricatiei destul de ridicata...Dar o dam in offtopic si nu e bine...
Asteptam cu nerabdare varianta de 16v si mai vedem...insa la calitatea fabricatiei, mihai a cam zis ce era de zis...

m_vpr 27-11-04 13:05

bravo BMW

tazmania 27-11-04 14:15

bogdan,doar faceam o comparatzie,nu ca ar fi dacia la nivel de skoda!dar mor de oftica cand vad oameni de zic intruna ca dacia e de kko!sunt mult mai multzi care apreciaza loganul decat cei care il blameaza!si satzi mai zic ceva:daca era atat de prost pe cat se zice,nu erau atatea comenzi pt export!numai francezii au comandat 10000 de buc!!!de asta ce zici?la pretul asta masina e SUPER OFERTA!pe de o parte va dau dreptate, ca nici eu nu as da atat pe ea,dar eu zic ca e totusi un pas inainte pt cei de la dacia.cine stie poate in anii ce vor urma o sa ajungetzi sa va mandritzi cu dacia!!! :wink: cat despre octavia,masina de masini dar e passat intreg!asa puteau sa faca si cei de la renaul o dacie identica cu laguna sau megane,asa era mai apreciata dupa parerea voastra!eu au incercat sa faca ceva original,cica.....acum ce a iesit....totusi e un pas inainte cum ziceam....respect 8)

Bogdan_16v 29-11-04 13:09

E un pas inainte, nu zice nimeni ca n-ar fi, dar un pas mult prea mic pt tam-tam-ul facut...compara pasul facut de Skoda cu Octavia, cu cel facut de Dacia cu Logan...diferenta ENORMA...
Pana una alta, asta era topic Logan modificat vs BMW 520 '79...

tazmania 30-11-04 19:21

tema asta trebuia incheiata de mult,pt ca loganul nu sde ridica la nivelul bmw-ului.si nici nu stim daca se va ridica vreodata indiferent de anul de fabricatzie al bmw-ului!!am mai zis-o si o repet:bmw a fost conceput ca fiind o masina cu aptitudini sport,pe cand dacia NU!!cam asta e....dar sa facem alt topic...a fost bmw-ul vreodata cea mai ieftina si mai incapatoare masina de la clasa lui? :lol: 8) va pup pe totzi :lol:

All times are GMT +2. The time now is 12:17.

- Copyright 2026 4Tuning