Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   B 3(0)4 SGM - the comeback (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/221105-3-0-4-sgm-the-comeback.html)

vandam 22-11-10 09:12

Re: B 3(0)4 SGM - the comeback

Bravo sgm frumos proiect :D
Astept sa vad cum trage bestia (VR6)
BAFTA ;)

UniculSGM 22-11-10 21:52

4 Attachment(s)
Gata si cu ambreiajul hidraulic. Mai lipsesc planetarele

DEVIL's Style 22-11-10 22:10

daca nu e cu suparare , cum de ti a venit ideea etrierelor de bmw e38 in combinatie cu discuri de frana de renault scenic de 330 de mm? presupun ca ai modificat si suportul etrierilor !

UniculSGM 22-11-10 23:09

5 Attachment(s)
De 300 sunt discurile.

Discurile le-am ales pentru ca sunt cele mai mari discuri 4x100 cu gaura de centrare 60.3 care se fabrica. Le-am cautat dupa dimensiuni intr-un catalog online de discuri.

Am vrut neaparat niste etriere performante cu 4 pistoane si cautand printre anunturi si le-am gasit pe astea de BMW la un pret accesibil. Adaptarea a fost o nimica toata.

Iti atasez niste poze de detaliu.

Iar legat de idee : " Cele mai bune idei imi vin noaptea " A.H.

DEVIL's Style 23-11-10 00:17

Quote:

Originally Posted by UniculSGM (Post 3835577)
De 300 sunt discurile.

Discurile le-am ales pentru ca sunt cele mai mari discuri 4x100 cu gaura de centrare 60.3 care se fabrica. Le-am cautat dupa dimensiuni intr-un catalog online de discuri.

Am vrut neaparat niste etriere performante cu 4 pistoane si cautand printre anunturi si le-am gasit pe astea de BMW la un pret accesibil. Adaptarea a fost o nimica toata.

Iti atasez niste poze de detaliu.

Iar legat de idee : " Cele mai bune idei imi vin noaptea " A.H.

Tocmai asta ma surprins la tine [ nu e prima data ]

Multumesc pentru poze ! ma ajuta sa mi fac o idee mai buna asupra modificarilor ! imi place cand postezi detalii tehnice de acest gen :D

Motor vr6 pe caroserie de logan [ ranforsari intr-o veselie ] , frane cu etrieri de bmw , discuri de scenic si multe altele , chiar si eu ma intreb de unde iti vin idelile astea , imi dau seama ca documentare plus cunostintele pe care le ai te ajuta enorm ! sunt curios ce va iesi cu bordul , nu era mai usor o adaptare de bord de golf3 + accesoriile aferente? sau sau ai vazut in acel bord de logan o provocare mai mare ? la suspensie ce setup final vei alege?

PS : am vazut ca pe spate ai frane de renault 19! cum vei compensa diferenta la presiunea de franare intre cele 2 punti? intreb pentru ca pentru etrierele din fata cred ca e nevoie de o presiune destul de mare in comparatie cu cele de pe spate , care in principiu nu ar avea voie sa se blocheze la o franare brusca !

Etrierii de e38 sunt facuti sa opreasca o masina de 2 tone !

Nastase Bogdan 23-11-10 06:11

Quote:

Originally Posted by UniculSGM (Post 3831353)
https://www.youtube.com/watch?v=QLrCw_3HaZ8

Am legat toate firele, bordul este 100% functional. O sa rezolv problema erorii turometrului in curand. Vitezometrul nu stiu ce eroare are, o sa vad cu un gps atunci cand o scot pe strada.

P.S. Am nevoie de 2 distantiere 4x100 de 10 mm latime cu centrare 60.3 (Renault), prefer sa fie din aluminiu si la pret rezonabil.

Turometrul de Logan este pentru 4 cilindrii si tu il ai acolo pe vericul 6..de aici si faptul ca sare asa in 7000;)

Mult succes cu acest nou proiect si felicitari, insa am eu impresia ca iti vei dorii mai mult de atat, mai mult decat poti dezvolta pe acest Logan:rolleyes2

UniculSGM 23-11-10 07:35

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 3835771)
Tocmai asta ma surprins la tine [ nu e prima data ]

Multumesc pentru poze ! ma ajuta sa mi fac o idee mai buna asupra modificarilor ! imi place cand postezi detalii tehnice de acest gen :D

Motor vr6 pe caroserie de logan [ ranforsari intr-o veselie ] , frane cu etrieri de bmw , discuri de scenic si multe altele , chiar si eu ma intreb de unde iti vin idelile astea , imi dau seama ca documentare plus cunostintele pe care le ai te ajuta enorm ! sunt curios ce va iesi cu bordul , nu era mai usor o adaptare de bord de golf3 + accesoriile aferente? sau sau ai vazut in acel bord de logan o provocare mai mare ? la suspensie ce setup final vei alege?

PS : am vazut ca pe spate ai frane de renault 19! cum vei compensa diferenta la presiunea de franare intre cele 2 punti? intreb pentru ca pentru etrierele din fata cred ca e nevoie de o presiune destul de mare in comparatie cu cele de pe spate , care in principiu nu ar avea voie sa se blocheze la o franare brusca !

Etrierii de e38 sunt facuti sa opreasca o masina de 2 tone !

Am si un bord de VR6 acasa, numai ca trebuiau imprerecheate mult mai multe fire, plus ca bordul este calibrat pentru sondele de vw, deci implicit trebuia sa schimb si sondele ( litrometrul clar nu ar fi indicat corect), sa nu mai zic ca are alta forma si nu incape acolo.

In momentul actual functioneaza toti martorii si tocmai am primit aseara un fisier de la un coleg de pe un alt forum (Fane - CL, caruia ii multumesc) pe care sa il scriu pe epromul bordului pentru a corecta eroarea de 50% a turometrului. Cand o sa o scot pe strada o sa verific cu un GPS daca exista eroare a vitezometrului pentru a sti cu ce procent trebuie corectata.

Forta de franare spate se regleaza din repartitor pe standul de franare, nu e problema. Inainte sa montez franele fata am testato pe stand si forta de franare pe spate era egala stanga - dreapta si in parametrii.

Suspensia este montata de mult si este KW. Poze atasate.

UniculSGM 23-11-10 07:36

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 3835895)
Turometrul de Logan este pentru 4 cilindrii si tu il ai acolo pe vericul 6..de aici si faptul ca sare asa in 7000;)

Mult succes cu acest nou proiect si felicitari, insa am eu impresia ca iti vei dorii mai mult de atat, mai mult decat poti dezvolta pe acest Logan:rolleyes2

Am scris mai in urma ca turometrul are eroare de +50% avand 2 impulsuri in plus. O sa o corectez.

TM32CIP 23-11-10 11:26

Felicitarile mele, un sleeper reusit :-)

Mi-ai raspuns la o dilema legata de repartitia franelor, dar nu ma pot abtine sa nu iti cer un sfat pentru masinuta mea, cand ai timp arunca un ochi sa vezi despre ce e vorba, discuri 4x114 gasesc de hyundai coupe` dar in privinta etrierilor inca sunt in dubii.

In paralel, intampin problema radiatorului de apa ... l-ai inghesuit pe cel de vr sau ai ales unul sa potriveasca in spatiul disponibil ramas ?

Bafta in continuare !

UniculSGM 23-11-10 12:12

Foloseste niste etrieri mai mari, ganditi pentru diametrul discurilor pe care le folosesti, dar care sa permita sa incapa janta.

Radiatorul meu este original de VR6. La lungime perfect. Ar fi intrat chiar unul cu 100 mm mai lat. Am folosit la montaj 95% din piesele originale de la vr6.

pokemonu` 23-11-10 14:08

sper ca si loganul va fi stock La exterior la fel ca si fosta " dacia b 34 sgm " , asta o facea sa para normala doar sunetul si puterea o facea sa difere , cred ca esti primul care modifica asa loganul , nimeni nu a mai pus un alt motor , stiu ca mai este loganul lui (vgroza ) daca nu gresesc si are ~ 168 hp turbo , loganul tau il faci cu dungile de la cupa logan sau simplu ?
SUCCES IN CONTINOARE CU PROIECTUL

Thomas Everywhere 23-11-10 14:12

eu zic ca ar fi frumos daca ai face si la exterior ceva...ma refer la masca aia neagra cu tot cu bara in culoarea caroseriei...si toate bandourile il face putin mai dragut.

SOLENZAXJG 23-11-10 14:16

Eu zic sa il lasi ca si vechea dacie original sa nu stie nimeni nimic sa creada ca ii masina normala;)parerea mea.

UniculSGM 23-11-10 14:28

Nu ma pasioneaza asa ceva, asa ca ii las pe altii sa isi schimbe beculetele in bord, sa monteze spoilere din fibra si pline de chit, outze kinder pe antena , sa scrie numarul masinii pe volan si pe tetiere, aripa de rechin, cruci cu ventuze pe parbriz, zaruri la oglinda, eleron, manelele la maxim, abtibild boss de boss pe luneta, etc.

Andreea13 23-11-10 14:40

Quote:

Originally Posted by pokemonu` (Post 3836904)
sper ca si loganul va fi stock La exterior la fel ca si fosta " dacia b 34 sgm " , asta o facea sa para normala doar sunetul si puterea o facea sa difere , cred ca esti primul care modifica asa loganul , nimeni nu a mai pus un alt motor , stiu ca mai este loganul lui (vgroza ) daca nu gresesc si are ~ 168 hp turbo , loganul tau il faci cu dungile de la cupa logan sau simplu ?
SUCCES IN CONTINOARE CU PROIECTUL

Ai poluat topicul omului ca multi altii de aici.
Mai bine pastrati curatenia aici si invatati/cititi.
Documentati`va inainte sa postati aberatii.
scuze de off SGM , dar imi zgarie retina persoane de genu`.

pokemonu` 23-11-10 17:57

ok sa nu mai zica nimeni nimic atunci pentru ce a mai pus masina aici atunci nu sa comenteze lumea ? imi cer scuze SGM daca te-am deranjat .

Andreea13 23-11-10 20:20

sa privesti , nu sa aberezi.

pwr_bz 23-11-10 20:42

Quote:

Originally Posted by Andreea13 (Post 3838089)
sa privesti , nu sa aberezi.

Ca bine le zici:))

Sirius 23-11-10 21:12

Ce o sa faci cu masina? (VTM, Drag)

Grizzy 23-11-10 21:21

S-a mai spus de n ori pana acum ca masina o face pentru ca poate sa o faca. Daca ai fi citit, a spus ca de drag nu mai este pasionat din diferite motive.

Sirius 23-11-10 23:42

Quote:

Originally Posted by Grizzy (Post 3838312)
S-a mai spus de n ori pana acum ca masina o face pentru ca poate sa o faca. Daca ai fi citit, a spus ca de drag nu mai este pasionat din diferite motive.

nu am citit tot topicul pentru ca tot ce sa spus de n ori pana acum a fost "bravo sgm, whoaaa, esti idolul noastru, whoaaa, o sa iti facem o statuie din biele si turbine."

p.s.nu te mai baga tu sa raspunzi in numele altora

mikkai 25-11-10 13:22

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 3838712)
nu am citit tot topicul pentru ca tot ce sa spus de n ori pana acum a fost "bravo sgm, whoaaa, esti idolul noastru, whoaaa, o sa iti facem o statuie din biele si turbine."

p.s.nu te mai baga tu sa raspunzi in numele altora

subscriu. Si nu numai pe net. Pana si la frizerie am fost surprins sa-i aud pe niste bagatori de seama "domne sgm-u vr6 s-a terminat cu smecheria, etc."

Psycho 25-11-10 17:19

Robert ... Respect .... Felicitari ... Si No Comment

UniculSGM 25-11-10 23:07

9 Attachment(s)
Mici progrese. Proba la planetare.

Marian_nebunu 25-11-10 23:12

ESTI TOP !!!

PE CUVANT DE ONOARE !!!

ABIA ASTEPT SA TE CUNOSC PERSONAL :D:D:D:D !!

SUCCES CU ACEST PROIECT !!!

Thomas Everywhere 25-11-10 23:15

ce planetare ai folosit?

B XX ADI 25-11-10 23:20

De vw...daca citeai mai sus ...aflai singur raspunsul...

UniculSGM 25-11-10 23:30

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 3844869)
ce planetare ai folosit?

Originale de VR6, evident. Dar un pic modificate sa intre in fuzeta de dacie.

Thomas Everywhere 26-11-10 12:58

Quote:

Originally Posted by UniculSGM (Post 3844910)
Originale de VR6, evident. Dar un pic modificate sa intre in fuzeta de dacie.

Mult mai bune ca cele de dacie. Bafta in continuare, ce mai ai de facut?

TM92VIC 28-11-10 10:56

ce se mai aude pe aici :D ?

UniculSGM 29-11-10 20:37

4 Attachment(s)
Cam asa arata planetarele ajustate la dimensiunea necesara si cu caneluri pentru fuzeta de dacie.

claudiuCLR 29-11-10 21:47

Felicitari pt timpul si banii investiti. Peste cat timp o sa te vedem pe strazi?

UniculSGM 29-11-10 21:57

Astazi am facut primele teste pe strada si nu au fost probleme. Urmeaza sa ii fac geometria.

DaII 30-11-10 00:01

esti multumit cum se comporta?problema cu ceasurile ai rezolvat-o?

ROAD EMPIRE 30-11-10 16:48

Nici un filmulet cu ea pe strada?:rolleyes2

Marian_nebunu 30-11-10 16:52

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 3858026)

eu astept filme cu ea la curse :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cand se va da cu bmw 325 :lol: ,320 :lol: ..pe care sigur le va trece la victime :D:D:D

FED express 30-11-10 16:53

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 3858026)

uite aici: https://www.4tuning.ro/masini-tunate-...iune-7912.html

andreitentean 30-11-10 17:23

Bravo tipule. Daca mi-ar da voie astia cu VR6 in cupa Dacia as bate toate recordurile !!! Iti imaginezi ce maxim ar fi ??!!
Bravo.

NightDevil 30-11-10 18:06

Bvo Miezule .. iar terorizezi bucla ...:lol:

UniculSGM 30-11-10 18:47

Quote:

Originally Posted by andreitentean (Post 3858130)
Bravo tipule. Daca mi-ar da voie astia cu VR6 in cupa Dacia as bate toate recordurile !!! Iti imaginezi ce maxim ar fi ??!!
Bravo.

Te incareaza la H unde n-ai nici o sansa cu motorul asta.

All times are GMT +2. The time now is 01:47.

- Copyright 2026 4Tuning