Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Supercars - Japoneze vs. Europene (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2195-supercars-japoneze-vs-europene.html)

georgeb 05-03-05 14:42

nu comparati preturile TTI ale modelelor. japonezele sufera de acele taxe de import 30% . in leasing preturile scad simtitor pt japoneze.

paul , ia spune-ne si noua ce defecte ai gasit la japonezele noi ?

aici vad ca fiecare isi sustine masina pe care o conduce.

eu am venit cu date statistice in urma cu 2 pagini. voi cu ce veniti sa va argumentati raspunsurile ?

iar fazele cu : bei nene, doar germanii stiu sa faca masini ma lasa rece .

RoSonic 05-03-05 15:44

Quote:

in leasing preturile scad simtitor pt japoneze.
Nu prea mai e valabil acest lucru.. avand in vedere noua lege a leasingului care este in vigoare de cateva luni... si care precizeaza faptul ca taxele vamale se aplica la valoarea initiala a masinii si nu la valoarea reziduala in urma leasingului, cum era pana anul trecut.

Quote:

iar fazele cu : bei nene, doar germanii stiu sa faca masini ma lasa rece .
pai dintre masinile europene... cam asa pare sa fie. Adica pe plan european clar as alege o masina nemteasca!

SEBASTIAN 06-03-05 07:54

Nu as ocoli nici: Fererri, Lamborghini, Maserati ori Bugati?
E greu de ales si in Europa, aici am vorbit de italieni dar ganditiva la englezi, un Aston Martin, Bentlei Continental, ...............

Soichiro 06-03-05 20:16

Re:

Quote:

Originally Posted by \"pauladrian\"
dar japonezele nu prea au calitate si nici rezistenta.

De vreo 30 minute rad neintrerupt cand vad asemenea aberatii p-aici. Masinile germane sunt baza, japonezele nu sunt fiabile. Cu parere de rau, cred ca traiti la nivelul anilor '60. Vreunul din ilustrii \"cunoscatori\" de p-aici a auzit de JDPower? De statistici PP100?
Ia sa cercetam impreuna cum sta treaba de fapt, la nivel concret, statistic, obiectiv:

http://www.jdpa.com/presspass/pr/ima...04037cfull.gif

Opaaa, Hyundai in fata lui Mercedes, Lexus nu mai vede nimic de acolo sus, Honda nici nu se mai uita in spate dupa BMW, Volkswagen-o rusine nationala pentru nemti(tinut de mana de Porsche), singurele japoneze care stau rau sunt Nissan, in care si-a bagat nasul constructorul de conserve cu roti numit Renault(care a iesit din scala cu cifrele), si Mazda care s-a incumetat sa foloseasca piese de provenienta europeana sa-si reduca din costuri-urmarea se vede.

Intr-adevar, germanele sunt baza si asiaticele sunt de cacao. Sa nu cumva sa mai spuneti prostia daca depasiti granitele Romaniei, ca rad si curcile de voi. :lol:

Soichiro 06-03-05 20:22

Sau, in caz ca nu cunoasteti cu ce se ocupa JDPower, poate ati auzit de \"Auto motor und sport\", adica \"Auto motor si sport\" :lol: ...Ia sa vedem ce zic si astia:

http://www.auto-motor-und-sport.de/d/?id=62745http

Interesant domne, ce slabe sunt asiaticele astea... :lol:

georgeb 06-03-05 20:24

daca te uiti in urma cu 2 pagini vei gasi un post de'al meu cu exact acelasi tabel in el .

:lol:

madfish 09-03-05 12:15

deocamdata polu` tzine cu japonezele ... si yo la fel :lol:

SEBASTIAN 11-03-05 08:02

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Nu as ocoli nici: Fererri, Lamborghini, Maserati ori Bugati?
E greu de ales si in Europa, aici am vorbit de italieni dar ganditiva la englezi, un Aston Martin, Bentlei Continental, ...............

Totul e atat de subiectiv la acest subiect incat nu prea-i vad rostul.
Nu contest calitatea masinilor japoneze scumpe.Cele ieftine au piesele scumpe, dar poate vrim o masina cu \"stil\" altceva un Rols, sau un Bentlei care ar fi echivalentul lor japonez?
Imi plac masinile japoneze am avut si am in continuare insa ce pot spune de unele europene care inseamna multa calitate si mult stil.
E o discutie sa umple forumul sa se ia lumea la cearta si toti au dreptate.
Nu poti sa te iei dupa nr de vanzari nici nu poti sa-l ignori, poate si calitatea e buna peste tot dar stilul face de multe ori diferenta.Poate extrapoland e ca o haina pe care o porti, ce te intereseaza la ea? Sa tina de cald sa te acopere, sa arate bine, sa reziste sa te prinda bine ...
Nu vreau sa intru prea profund in aceasta discutie in care cu cat aduci mai multe argumente te afunzi mai rau.

semaka 11-03-05 16:28

mai mult ca sigur japonezele sunt mai usor (si mai ieftin) de ` tunarit` :wink:

SEBASTIAN 12-03-05 06:50

Re:

Quote:

Originally Posted by \"semaka\"
mai mult ca sigur japonezele sunt mai usor (si mai ieftin) de ` tunarit` :wink:

EGAL!

cioli17 12-03-05 08:35

fara suparare dar : Ford in fata lui Mitshubishi si Saab :? , totushi sa nu ne luam dupa toate statisticile luate de pe net :!:

Soichiro 12-03-05 10:45

1. In comparatie, trebuie luata in considerare limita impusa de guvernul japonez de 280cp pentru masinile de strada. Chiar si cu aceasta limita, unele japoneze sunt in stare sa faca de rusine europene cu 60-100cp in plus, atat pe o pista de drag, cat si pe circuit.
2. Statisticile JDPower sunt bazate pe cazuri concrete inregistrate si centralizate, nu pe parerea lui John Smith din Sussex sau a lui Raj Kapoor din Calcutta. Ele reflecta crunta realitate. Acum 2-3 ani, Mercedes se alfa in locul lui VW si, cand au realizat ca risca sa ajunga de rasul lumii automobilistice cu fiabilitatea, au mai luat masuri.

pauladrian 16-03-05 23:02

pai aratale si celor de la dacia lista,poate ii enervezi si ajung primii :lol:

GTR 05-04-05 05:53

Aloooooo!!!!!!!!
Ascultati-l pe Soichiro ca are mare dreptate.
Am avut peste 20 de masini si sa nu mai vb. cate am condus.
Fost fun BMW si Mercedes actual fun cam orice Japoneza.
Va pot spune eu fapt foarte concret de masini \"bune\" nemtesti.
Am un foarte bun prieten care si-a cumparat un BMW M3 nou-nout de la Bavaria (nu dau nume dar cei de la Bavaria dupa indicile urmatoare va pot spune) care sa va spun eu probleme ce a avut in 55.000 KM fara a fi un forjator inrait.
Specific, toate revizile la timp, nu scartaie cauciucuri, nu a dat in masina pana nu a ajuns la temp. optima,si nici nu prea da in ia cu exceptia iesirilor din Bucuresti etc (adica super grija)
Masina are putin peste doi ani, e full, 60000 EUR CIP cu toate optiunile (in leasing cu toate taxele, comisioanel, dobanzile si TVA Putin peste 100 mii de EUR.
Probleme ce a avut.
3 discuri ambreiaj (unul defect direct din schimbare)
toate amortizoarele + arcuri(1 schimb)
1 caseta directie (plus inca 1 acum)
capete de bara ( 2 seturi)
bascule fata (1 schimb)
O boxa (H&K)
un alternator
un display (tv,gps etc.)(care l-au schimbat degeaba, se stinge din cand in cand 2 sec rar dar dupa schimb face la fel deci nu e de vina displayul)
Si surpriza surprizelor, 1 motor intreg(cu o noua garantie de 2 ani fara limita de km.), care incepuse sa faca mai rau ca un diesel.
Toate au fost reparate pe garantie (nu fara discutii la unele) motorul stricat fiind scos de pe masina si dus in germania la BMW pt. constatare la care nici acum nu s-a primit vre-un raspuns.(dupa mai bine de 6 luni)
Si apropo sa va uitati cate M3 sunt de vanzare pe mobile.de de 2,3 ani vechime, cu peste 50000 km la bord si cu motoare facute sau schimbate.
Pe BMW aceste reparatii (de unele nu mi-am adus aminte) i-au costat peste 30000 de eur cu tot cu manopera.
Eu zic ca pt. o masina de atatia bani si o fiabilitate de Dacie .....nici nu mai am cuvinte.
Si repet inca 1 data omul nu e nici pe departe forjator, in Bucuresti da in ia foarte rar si seara eventual, la linile de tramvai sau chestii de genul asta merge cu 10km/ora si in afara orasului ii da cat poate si asta nu mereu (totusi e un M3).
Asa ca pe langa ce am avut eu (mult mai slabe performant si mai vechi, dar mai fiabile) calitatea germana se duce de rapa.
De cand mi-am luat prima japoneza nici nu prea ma mai uit dupa altele.
Si vorbind si de performante eu nu prea am auzit pe nimeni ca ar fi in stare sa-l faca pe Andrei cu STI-ul (de la noi din tara) care cu tot cu tunig nu a costat nici cat un RS4. (lui M3 ii dadea in faza intermediara de tuning 3 masini pana 100 si continua cu inca vre-o 2 pana in 200, si nu e vorba de un singur M3 ci de vre-o 3 :D)
Si cat nu ati condus masini japoneze tineti-va gura.
http://www.japanesecarfans.com/ rules

CTA 05-04-05 08:26

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Soichiro\"
Quote:

Originally Posted by \"pauladrian\"
dar japonezele nu prea au calitate si nici rezistenta.

De vreo 30 minute rad neintrerupt cand vad asemenea aberatii p-aici. Masinile germane sunt baza, japonezele nu sunt fiabile. Cu parere de rau, cred ca traiti la nivelul anilor '60. Vreunul din ilustrii \"cunoscatori\" de p-aici a auzit de JDPower? De statistici PP100?
Ia sa cercetam impreuna cum sta treaba de fapt, la nivel concret, statistic, obiectiv:

http://www.jdpa.com/presspass/pr/ima...04037cfull.gif

Opaaa, Hyundai in fata lui Mercedes, Lexus nu mai vede nimic de acolo sus, Honda nici nu se mai uita in spate dupa BMW, Volkswagen-o rusine nationala pentru nemti(tinut de mana de Porsche), singurele japoneze care stau rau sunt Nissan, in care si-a bagat nasul constructorul de conserve cu roti numit Renault(care a iesit din scala cu cifrele), si Mazda care s-a incumetat sa foloseasca piese de provenienta europeana sa-si reduca din costuri-urmarea se vede.

Intr-adevar, germanele sunt baza si asiaticele sunt de cacao. Sa nu cumva sa mai spuneti prostia daca depasiti granitele Romaniei, ca rad si curcile de voi. :lol:

Scuza-ma dar in acel grafic postat de tine ai omis multe marci \"europene\" si oricum pe primele locuri in acest grafic nu se afla \"japonezele\".

GTR 07-04-05 02:38

:)))))
DA Lexus Honda si Toyota daca nu sunt japoneze ce sunt !?!?!?!:)))))

beck 18-04-05 08:21

.

Quote:

problems per 100 vehicles
asta inseamna ca la una poate sa se arda un led in bord iar la alta sa ii iasa pistonu prin capota ?

daca te uiti atent la orice masina japoneza nu se poate sa nu gasesti ceva furat de la europeni sau americani. Si chiar daca o copie e mai tare decat originalul tot copie ramane

:wink:

Soichiro 18-04-05 15:17

Re: .

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by \"beck\"
Quote:

problems per 100 vehicles
asta inseamna ca la una poate sa se arda un led in bord iar la alta sa ii iasa pistonu prin capota ?

daca te uiti atent la orice masina japoneza nu se poate sa nu gasesti ceva furat de la europeni sau americani. Si chiar daca o copie e mai tare decat originalul tot copie ramane

:wink:

Intr-adevar, la BMW s-au intalnit destule cazuri care au necesitat inlocuirea totala a motorului, fata de Honda sau Toyota unde chestiuni de genul asta ar provoca un adevarat uragan in cadrul managementului. Ce sa mai vorbim de Mercedes, cu cazuri de motoare care au dat in clocot, sau VW cu turbine care cad ca mustele. Chiar de curand, Mercedes a rechemat 1.3 milioane(!!!) de masini in service-uri, cea mai mare rehemare din istoria automobilismului, pe motive de software si sistem de franare defectuoase. La cate probleme au avut in ultimii ani, sunt din ce in ce mai prudenti, dar intr-o modalitate mai mult decat gresita.

Cat priveste copiatul, dau doar un simplu exemplu: VANOS copiat dupa VTEC. Si nici macar n-au fost in stare sa-l copieze bine. Invers, poate doar niste cadrane de vitezometru la Mazda copiate dupa Alfa (oricum toti producatorii europeni au copiat in nesimtire designul Alfei, in special BMW cu Seria 1 al carui montant C este IDENTIC cu cel al lui 147), sau stopuri la Accord tot in genul Alfa, de data asta 156.
Daca e sa facem un raport de copiere, balanta s-a si rupt deja in dreptul europenilor, au copiat exact ce nu prea ii duce capul sa faca, in speta tehnica. Sa supraalimentezi in nesimtire un motor nu e cine stie ce mare scofala, americanii o fac de 50 de ani, si nici nu e macar cost efficient.

Spre exemplu, iata un nou dispozitiv de realizat mici dezvoltat de urmasii lui Daimler, ideal pentru Romania:

beck 18-04-05 16:37

.

nu pot sa te contrazic .

spune-mi in ce japoneza te simti mai bine decat intr-un CL si iti dau dreptate.

:twisted:

Soichiro 18-04-05 21:40

Quote:

nu pot sa te contrazic .

spune-mi in ce japoneza te simti mai bine decat intr-un CL si iti dau dreptate.

:twisted:

Spre exemplu, m-as simti excelent intr-un NSX-R. Sau intr-un Evolution 6 Tommy Makkinen edition (cu care am si dat o tura). Sau chiar intr-un Evo 8 FQ400.
In schimb, recunosc ca au aparut niste schimbari in bine in mentalitatea producatorilor europeni in ceea ce priveste conceptul corect de supercar, schimbari dovedite de noul RS 4, spre exemplu. Un V8 aspirat normal cu 100cp/l si regimuri de turatie de peste 8000 rpm, da, in sfarsit putem discuta despre adevarata esenta a unui supercar. Pacat ca este incarcat de electronica inutila.
Sportivele de la Daimler sunt foarte performante, de acord, insa, cum am zis, supraalimentarea e cea mai banala solutie, fara a fi insa una fiabila si cu adevarat eficienta.
Si sa nu uitam de limita celor 280cp impusa de guvernul japonez pentru masinile de strada, limita in sfarsit eliminata. Urmasele Suprei si NSX-ului se anunta cu motorizari de 500cp+.
Si cand ma gandesc ca NSX-ul face anul acesta 15 ani de la aparitie, trecut prin diverse restilizari si imbunatatiri, si inca mai poate face de rusine supercar-uri cu pana la 100cp mai puternice.

beck 20-04-05 11:22

mda..

vad ca iti plac prea mult caii si nu mai vezi ce incaleci.

cum poti frate sa compari un CL, care btw nu are din fabrica nici un motor supraalimentat, cu un wrc.

.
mercedes are 2 motoare pe benzina supraalimentate cu un compresor mecanic , BMW nu are nici un motor supraalimentat in vre-un fel, ultimul m3 depaseste raportul de 100cp pe litru iar e36 era fix acolo.

p.s am fost fan bmw pana m-am urcat prima oara intr-un CL

gusturile nu se discuta, se cultiva.

Soichiro 20-04-05 13:43

CL nu prea e supersportiva, ci mai mult un coupe de lux cu performante notabile. Daca te intereseaza abundenta de mahon sau dispozitiv de masaj incorporat in scaun, atunci esti cam departe de esenta unei supersportive. Ai intrebat in ce m-as simti bine, ti-am raspuns, fiecare cu gusturile lui. 5000 de butoane, comenzi si alte dispozitive inutile nu pot inlocui adrenalina traita la volanul unui adevarat supercar.
Singura de acest gen de la Daimler o consider CLK AMG DTM : http://www.rsportscars.com/eng/cars/m_clk_dtm.asp . Pretul SLR-ului trece granita nesimtirii si indeparteaza masina de la acest concept, in conditiile in care DTM se anunta cu un pret la cam 1/4 din al ei, la aceleasi performante.

BOGDANDMN 20-04-05 14:46

Nu contest fiabilitatea japonezelor!
Nici macar faptul ca toate sint copiate nu ma deranjeaza f. tare...
Nu stiu daca au performante mai mari decat europenele dar nici asta nu ma intereseaza!
GUSTURILE NU SE DISCUTA!
Eu stiu numai ca nu voi cumpara niciodata asa ceva!!!
Pt. mine exista numai masinile europene!

beck 20-04-05 18:30

.

da si tu quote de unde am spus eu ca CL este o super sportiva.

topicul este \"europene vs japoneze\" nu scrie nimic de sportivitate .

sa stii ca intr-o masina mai trebuie sa stai bine si in parcare unde caii nici nu mai conteaza.

este senzational sa iti zdruncini creerii prin toate gropile din bucuresti.. iar sa ai 600 cp ziua la ora 2 pe magheru este visul oricarui incepator :D nici nu imi imaginez cum ar fi sa stai linistit intr-un fotoliu de piele inconjurat de tot felul de butonase si ecrane care habar n-am ce fac ca sunt scrise in germana :D bine ca am invatzat la gradinitza japoneza .

Soichiro 20-04-05 22:27

Quote:

da si tu quote de unde am spus eu ca CL este o super sportiva.

topicul este \"europene vs japoneze\" nu scrie nimic de sportivitate .

sa stii ca intr-o masina mai trebuie sa stai bine si in parcare unde caii nici nu mai conteaza.

este senzational sa iti zdruncini creerii prin toate gropile din bucuresti.. iar sa ai 600 cp ziua la ora 2 pe magheru este visul oricarui incepator :D nici nu imi imaginez cum ar fi sa stai linistit intr-un fotoliu de piele inconjurat de tot felul de butonase si ecrane care habar n-am ce fac ca sunt scrise in germana :D bine ca am invatzat la gradinitza japoneza .

Esti sarcastic mai mult decat este nevoie. Daca placerea mea e sa fiu zdruncinat si sa \"zdruncin\" masini europene mai puternice, nu te pui cu placerea nebunului, nu? Si topicul se numeste \"SUPERCARS - Japoneze vs Europene\", eu l-am citit foarte atent, multumesc. Nu am afirmat ca japonezele ar fi luxoase, pentru asta exista europenele. Ahh, pardon, tot japonezele conduc si aici, si anume Lexus, Acura si Infiniti care, daca nu ar fi acest cancer de taxa vamala in Europa, ar manca pe paine luxoasele nemtoaice cu fulgi cu tot. Pana una alta, pe o piata absolut libera, cum este cea a US, BMW trebuie sa vinda la pret de dumping ca sa isi acopere cumva pierderile din ce in ce mai mari de acolo, in schimb Lexus si Acura nici macar n-au nevoie de marketing.

SFW 21-04-05 00:23

Tari japonezele dar m-as simiti cred ca EXTRAORDINAR de Bine intr-un SL 65 amg .... Astept sa castig la loto si cred ca-mi iau.

HolySoul 21-04-05 00:51

japonezele sunt preferate din cauza pretului .
De la o varsta si dupa un numar de km nu te mai gandesti numai la cai ci si la confort ... mai ales la drumurile de aici.
Chestia cu doua taisuri e ca unii din noi umbla mai mult pe afara si nu se mai gandesc la gropile de aici .
Daca as trai in germania probabil mi-as lua o japoneza sa ma intrec cu nemtzii pe autobahn
dar cum e la noi ...
plus sa nu mai zicem de piese .. . , service-uri , in bucuresti nu e problema sau in alte orase mari dar in cazul meu trebuie sa ma duc la Iasi sa pun actuala masina pe tester in cazul unei japoneze ce ar trebui sa fac ? sa vin pana la bucuresti de fiecare data cand schimb bateria si cauciucurile ?

SFW 21-04-05 01:02

Si mai e vorba si de altceva ... o cunostintza cu un subaru outback a prins o grindina tare de tot si capota s-a facut varza (sau ceva in genu asta). S-a plictisit pana i-a venit capota.
Dar sincer, sunt tari japonezele .... pacat ca nu se importa la noi cele facute special pt piatza japoneza si americana ... am vazut o honda accord coupe .... superba (cam semana tare spatele cu sl-ul ... cand am vazut-o pe autostrada am zis ca-i sl ... dar apoi am ajuns mai aproape de ea .... Oricum tare masina)

beck 22-04-05 05:48

.

da.. nu ma asteptam sa schimb vre-o conceptie .

daca masinile ar costa toate la fel nu s-ar strica niciodata si ar avea aceleasi performante ce ai alege?

pimp_lex 22-04-05 17:02

Quote:

daca masinile ar costa toate la fel nu s-ar strica niciodata si ar avea aceleasi performante ce ai alege?

in aceasta situatie ar depinde de masina. Dar in cele mai multe cazuri tot la japoneze m-as intrepta. Exceptiile sunt in clasele unde japonezii nu au facut inca concurent pt nemti.

FREY 22-04-05 19:55

eu am votat pentru europene.Japonezele supersport au motoare de turatie cu putere mare (cuplu mai mic),usoare,distributia maselor asta le face sa fie mai bune d.p.d.v al performatelor,mie unu nu-mi place design-ul lor prea futurist.Astea cu bmw cazut la 50.000 km..... sunt cam.....Eu pe toti care-i cunosc nu au avut probleme majore nici dupa 150.000 Km de rupere.Japonezele de familie sunt intradevar fiabile,sportivele sunt usor de intretinut dar slabe d.p.d.v al fiabilitatii.La clasa lux rolls bently bat cam orice masina luxoasa japoneza.

SHOGUN-A8 18-05-05 10:52

Japonezele trebuie tunate pentru a se uita lumea pe strada dupa ele ,dar dupa un ferrari,lamborghini...etc,etc,etc se uita toata lumea de pe toate continentele cu placere si dorinta

blowwind 18-05-05 12:30

hehehe...shogun daca e sa gandim ca tine...si noi facem ochii mari cand vedem o Acura sau un Infinity chiar si un Lexus... :)

Soichiro 18-05-05 12:31

In general, tunerii cu adevarat cunoscatori nu-si modifica masinile sa se uite lumea pe strada la ele. Cum mai zicea cineva pe aici, daca vreau sa se uite toata lumea la masina mea, imi pun un afis cu vreo femeie goala si o sa se uite ca la urs. Masinile exotice sunt rare si exclusiviste, sunt semnul bunastarii, de aceea atrag atat de multe priviri. Japonezeel au marele avantaj ca sunt comparabil mai ieftine si foarte usor de adus la sau chiar peste performantele celor exotice de sute de mii de euro, cu mult mai putini bani. Spre exemplu, Mitsubishi Lancer Evolutin VIII FQ400 costa in jur de 50.000 E si are performantele unui Pagani Zonda sau Porsche GT, care sunt peste 400.000 E. Cine vrea lux, opulenta si afisarea potentei financiare, isi ia asemenea masini, ca doar nu o sa se ia cat e ziua de mare la intrecere pe strazi, in schimb cine vrea racing si baza pentru raw performance, isi alege o japoneza.

pimp_lex 18-05-05 20:41

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SHOGUN-A8\"
Japonezele trebuie tunate pentru a se uita lumea pe strada dupa ele ,dar dupa un ferrari,lamborghini...etc,etc,etc se uita toata lumea de pe toate continentele cu placere si dorinta

io te inteleg, dar dupa ce modifici o Supra sa zicem intratat incat intoarce lumea capu dupa ea mai rau ca dupa Enzo, si mai si matura cu un F430 si pe circuit si pe linie dreapta, iti mai raman bani si de-o casa pe malu apei asa ca hai sa ramanem cu picioarele pe pamant.

B 68 VLD 18-05-05 20:59

Quote:

io te inteleg, dar dupa ce modifici o Supra sa zicem intratat incat intoarce lumea capu dupa ea mai rau ca dupa Enzo, si mai si matura cu un F430 si pe circuit si pe linie dreapta, iti mai raman bani si de-o casa pe malu apei asa ca hai sa ramanem cu picioarele pe pamant.
In final tine de oameni pt ca mie imi o sa-mi placa oricand si la orice ora un Ferrari mai mult decat oricare masina normala modificata. Nu ma intereseaza cat de tare este modificata. Eu daca asa avea F430 si m-ar face o Supra modificata nu mi-ar fi rusine. Ferrari inseamna mai mult decat performante remarcabile. Ferrari este un tot pe care foarte putini oameni din lume il pot avea. Mie nu mi se pare normal sa compari o masina stock cu una super modificata. + ca nu stiu cat de fiabila este o Supra modificata in ultimul hal. Un Ferrari te tine o viata mergand cu el super tare dar o Supra modificata tare nu stiu cat te tine. :roll:

Vreau sa precizez ca si mie imi place Supra foarte mult si mi-ar place oricand sa o am. Nu vreau sa par ca sunt impotriva ei. :wink:

300zxtt 19-05-05 16:55

te contrazic putin ,un ferrari te tine o viata doar daca il ti numai si numai in garaj,dar la o exploatare mai dura \"crapa\" foarte repede,mai repede decat te astepti,sa nu mai vorbim de cum scartie toata caroseria...
Parerea mea e ca Ferrari e o masina super frumoasa,are un design nemaipomenit,si doar atat.

Soichiro 19-05-05 17:08

1 Attachment(s)
Subscriu la cele spuse de 300zxtt. Circula pe internet un filmulet cu un Ferrari negru, chinuit nu prea tare pret de putin timp, caruia pur si simplu ii explodeaza motorul. Asa ceva nu s-a intamplat nici la un Sti adus pe la 5-600cp, nici la Skyline adus la 1000cp, nici la Supra adusa pe la 8-900cp. Sau, mai elocvnet, nici macar la un 325 care a castigat de curand un concurs de \"cerculete\", unul rosu parca, chinuit cu mult mai tare decat respectivul Ferrari.
Iata, am gasit si filmul:

300zxtt 20-05-05 17:37

LA CE SPUNEAM MAI INAINTE,APRECIEZ LA MAXIM DESIGNUL MASINILOR FERRARI,DAR PACAT CA NU POT OFERI O CALITATE MAI BUNA A MOTOARELOR.BANUIESC CA SUNT UPGRADATE LA MAXIMUM DE REZISTENTA,PE CAND JAPONEZII LASA O MARJA MAI MARE DE SIGURANTA.IN MULTE REVISTE DE VANZARI SECOND,AM VAZUT O GRAMADA DE MASINI FERRARI CU RULAJE IN JUR DE 30-40.000 KM CU MOTORUL SCHIMBAT.OARE DE CATE ORI OR FI SCHIMBAT MOTORUL PROPIETARII SA AJUNGA LA RULAJUL ASTA?... :lol:

eEnzo0 21-05-05 14:14

hahahah

O chestie vreau sa spun...unii ziceau ca la 400 m japonezele bat...cam greu de zis asta cand vezi un Chevrolet C4 ce face 4 sec 150 mph..si nu e Top fuel sau genul..Japonezele...echilibrate..motoare mici..fortza mare...europenele...pretz mare..performantze aproximativ egale...dar sa nu uitam de Jun Nissan Skyline ce are 1500 kg si 1000 hp..Jeremy Clarkson de la Top Gear a facut cu ea 2.8 sec suta..masina pt Circuit..nu Drag ..sa nu uitam..unde nu poate motorul.intervin senzorii..intervin alte parti electronice ce reduc handicapul...este mult mai ieftin asa..si mai sanatos..Apropos..am clip cu o Lada ce face un Ferrari Maranello pe sfert de mila...LOOOL :twisted: :D :evil:

All times are GMT +2. The time now is 05:39.

- Copyright 2026 4Tuning