Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Inmatricularea pe Bulgaria - PRO sau CONTRA (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/210078-inmatricularea-bulgaria-pro-contra.html)

hellker 01-10-10 01:04

Re: Inmatricularea pe Bulgaria - PRO sau CONTRA

Quote:

Originally Posted by hiena (Post 3692579)
tinere, eşti pe lângă subiect !

tinere,nu vorbi ca sa te aflii in treaba..am prieteni care au luat nr rosii pe masini de anglia,apoi au pus nr-le de anglia la loc cu mot si asig ok..si din cauza stampilei de nr rosii de pe certificatul de anglia au dosar penal acum...

B-99-SAA 01-10-10 06:48

N-am inmatriculat niciodata masina din afara, dar e la mintea cocosului.... Daca Politia din Ro iti pune stampila pt numere rosii, deci incepe porcesul de inmatriculare pe Ro, cum *** sa mergi cu alea de Spania?? :rolleyes2

aleks 01-10-10 08:25

Eu te-aş sfătui să întrebi la poliţie sau la un avocat, părerile noastre de pe forum nu sunt nici avizate şi nici nu fac doi bani în faţa "organelor"...

hiena 01-10-10 20:36

Quote:

Originally Posted by hiena (Post 3692583)
poţi să circuli cu numerele de Spania fără nici o problemă !

de ex dacă pleci cu maşina în Germania şi stai acolo 2-3-4 luni,poţi să îţi iei numere provizorii pe motiv că îţi expiră asigurarea şi nu o poţi face deoarece nu eşti în Spania, deci poţi să circuli cu numerele de Spania fără nici o problemă !

rectific ! am fost azi la poliţie şi m-am interesat personal,nu poţi să iei numere roşii până nu radiezi maşina din ţara respectivă !

banq 01-10-10 23:18

cei care au masini deja inmatriculate pe ro si nu vor sa plateasca impozit , le pot inmatricula pe o firma , si nu mai sant atatea riscuri si la urma o radiaza din fiscal si se face CV . cand vrea so io in evidenta .

Ford_V6 05-10-10 02:59

Hondare stai jos ai nota 3 la legislatie !

Quote:

Ford_V6, ai scos-o pe asta cu cartea si proprietarul de drept. E ca in Romania, iti dau masina, talonul si cartea si la revedere, da? Ce ma impiedica sa le dau pierdute si sa ma duc la RAR sa scot altele si sa declar masina furata? Nimic. Proprietar e ala care apare cu numele in carte, nu cel care detine cartea. Si eu conduc acum o masina pe alt nume, sunt proprietarul ei fizic, dar nu si legal. Daca imi ia talonul, nu-l pot recupera decat daca port numele din carte, corect?
Sti ce te impiedica ??? Ia ghici ... Tocmai lipsa masinii ! Fara masina prezenta la RAR nu se elibereaza duplicat de carte ;) Evident vobim legal si excludem din start procuri notariale pe dos si altre procedee de acest gen ...

Si daca tot papi legislatie pe paine hai sa-ti dau un citat de pe site-ul R.A.R. ...Vezi ca scrie mare la ei pe site cum deschizi pagina in dreapta !

"Cartea de Identitate a Vehiculului (C.I.V.) este documentul eliberat de Registrul Auto Roman care atesta pentru persoana care o detine dreptul de proprietate asupra vehiculului si care contine datele tehnice si de identificare ale vehiculului."

Hondarul 05-10-10 09:44

Quote:

Originally Posted by Ford_V6 (Post 3703335)
Hondare stai jos ai nota 3 la legislatie !

Sti ce te impiedica ??? Ia ghici ... Tocmai lipsa masinii ! Fara masina prezenta la RAR nu se elibereaza duplicat de carte ;) Evident vobim legal si excludem din start procuri notariale pe dos si altre procedee de acest gen ...

Si daca tot papi legislatie pe paine hai sa-ti dau un citat de pe site-ul R.A.R. ...Vezi ca scrie mare la ei pe site cum deschizi pagina in dreapta !

"Cartea de Identitate a Vehiculului (C.I.V.) este documentul eliberat de Registrul Auto Roman care atesta pentru persoana care o detine dreptul de proprietate asupra vehiculului si care contine datele tehnice si de identificare ale vehiculului."

Ma, eu stiu ca scoti duplicat dupa carte fara masina - de fapt am facut asta si nu numai eu. Dar na... tu zici ca stii mai bine, dar gresesti in acest caz. NU E NEVOIE SA MERGI CU MASINA LA RAR SA SCOTI DUPLICAT!! Iti zic din propria experienta, fara spagi, combinatii, etc... Asta daca tu esti cel din acte, evident. Cat despre definitia CIV-ului... n-am prins-o.

ps: inainte sa-ti mai creasca tensiunea o data, suna la RAR si verifica ce am zis mai sus, ca dupa aia iar vii si dai note pe care ar trebui sa ti le asumi ;)

http://www.rarom.ro/RO/article--Ce%2...i%20--196.html

Cred ca stii si tu sa citesti ultimul paragraf, nu? Dai o bere. Dar esti amuzant cu contradictiile tale astea inutile :twisted::twisted::twisted:

Ford_V6 05-10-10 17:33

Ai dreptate aici am gresit eu. Acum ceva ani pentru orice modificare, duplicare, defapt pentru orice interventie pe marginea C.I.V. ului trebuia prezentata masina la RAR. Dar pe de alta parte daca ai CIV ul esti porprietar indiferent cine e in carte ... realizezi si tu ca daca nu ar fi asa orice masina care se vinde se poate da furata pana in momentul in care cumparatorul se trece pe CIV.

Oricum discutia era despre masinile cu numere straine, in special Bulgaresti ... Acolo situatia mi se pare chiar mai clara deoarece pe langa CIV de BG pe numele unuia ai procura de la acel cineva sa faci ce te taie capul cu masina. Deci posibilitatea sa ramai fara masina este egala cu 0. Singura smecherie care o pot face romanii este sa verifice in BG starea de inmatriculare a masinii si daca e radiat sa i-ti faca dosar penal ... dar si aici e cu dus in intors ...

Sa presupunem ca eu i-ti dau tie masina mea imprumut sa mergi cu ea si dupa doua zile ma duc si o radiez ... este evident ca nu o sa te duci tu la parnaie pe tema asta ... poate doar un dosar incheiat cu N.U.P.

Marea prostie a multora in legatura cu actele de bulgaria este ca arata contract v-c, procura si alte ***uri la garda ... se arata doar talonul, itp valabil si carte verde valabila la politist si evident la intrebarea "a cui e masina " se raspunde cu " a varului meu care sta in ... x oras din BG". Oricum comunicarea este 0 intre politia de aici si cea de acolo.

Problema reala este ca 90% din masinile de BG sunt niste gunoaie penale strambe cap coada si urmarite de nori de fum ... si asta datorita vanitatii personale a unora care sunt fani E36 cu bari negre, fara servodirectie, cu ceas analogic in bord in loc de turometru si 4 manivele cu functie confort.

Hondarul 06-10-10 08:23

Da mai, corect. Dar o procura pentru alt nume NU anuleaza dreptul proprietarului de drept, firma sau persoana fizica cum e in cazul masinilor pe BG, sa faca si el, randul sau, ce vrea cu masina.

Real vorbind, nu se sinchiseste nimeni sa recupereze masini de 500 de euro cum sunt majoritatea care sunt pe BG. Adica in realitate ma indoiesc sa declare cineva astfel de ligheane furate. Insa legal si la fel de real, exista si posibilitatea asta.

Marea problema si care exista, stiu cazuri sigure, la masinile pe BG inscrise pe firma. Ai vazut ca e plin de anunturi - inmatriculata Bulgaria, pe firma. Ei bine, firma aia o fi tampita sa plateasca impozit pentru 50 de masini care le-a inmatriculat pe ea? Nu cred. O dizolva si-si face alta, pe care inscrie alte 50 de masini si tot asa... Ii doare in cur pe bulgari de ce pateste romanul cu masina.

Deci dupa mine, cine are pe firma masina, are un grad mai mare de risc. La fel de bine firma poate fi in regula, dar ideea este sa nu omitem si astfel de cazuri care deja exista fara indoiala.

hiena 06-10-10 09:57

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 3706056)
Da mai, corect. Dar o procura pentru alt nume NU anuleaza dreptul proprietarului de drept, firma sau persoana fizica cum e in cazul masinilor pe BG, sa faca si el, randul sau, ce vrea cu masina.

Real vorbind, nu se sinchiseste nimeni sa recupereze masini de 500 de euro cum sunt majoritatea care sunt pe BG. Adica in realitate ma indoiesc sa declare cineva astfel de ligheane furate. Insa legal si la fel de real, exista si posibilitatea asta.

Marea problema si care exista, stiu cazuri sigure, la masinile pe BG inscrise pe firma. Ai vazut ca e plin de anunturi - inmatriculata Bulgaria, pe firma. Ei bine, firma aia o fi tampita sa plateasca impozit pentru 50 de masini care le-a inmatriculat pe ea? Nu cred. O dizolva si-si face alta, pe care inscrie alte 50 de masini si tot asa... Ii doare in cur pe bulgari de ce pateste romanul cu masina.

Deci dupa mine, cine are pe firma masina, are un grad mai mare de risc. La fel de bine firma poate fi in regula, dar ideea este sa nu omitem si astfel de cazuri care deja exista fara indoiala.

hai să îţi explic cazul unui prieten..şi-a luat o maşină şi a înmatriculato pe numele unui bulgar, după un an a vrut să vândă maşina,iar noul proprietar urma să o înmatriculeze pe firmă. nu a putut să facă contract de vânzare-cumpărare pt că bulgarul avea datorii la bănci şi nu putea să vândă nimic !

eu unu am firmă în BG, fără activitate comercială, nu mă caută nimeni şi din 2007 până acum nu am avut nici o problemă,nici eu nici clienţii mei.

s1hastru 06-10-10 11:43

Fratilor am fost la Inmatriculari la mine in Iasi..si am intrebat in legatura cu problema mea si politistul mi-a zis in felul urmator: numerele rosii sunt egale cu 0..radierea se face in momentul in care masina se inmatriculeaza definitiv..adica cand te duci sa faci rar-ul..pana atunci numerele de spania sunt perfect valabile atata timp cat ai itp si asigurare valabile indiferent daca ai scos numere rosii in ro sau nu.Daca ai scos 1 set de numere rosii nu te obliga nimeni sa inmatriculezi masina.Daca ti-ai facut la loc asigurarea pe numerele de spania de ex..sau itp-ul..poti merge linistit.Noroc.

ZaNe94 06-10-10 16:23

poate sa mai discutat ( e mare topiocu) , sa zicem ca am o masina la bulgari si vreau sa ii pun jante mai mari, sa ii schimb culoarea, etc. cum fac omologarea?

hiena 06-10-10 18:11

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3707190)
poate sa mai discutat ( e mare topiocu) , sa zicem ca am o masina la bulgari si vreau sa ii pun jante mai mari, sa ii schimb culoarea, etc. cum fac omologarea?

trebuie să mergi în Bulgaria, foarte simplu ! e acelaşi procedeu ca şi la noi.

ZaNe94 06-10-10 19:19

Quote:

Originally Posted by hiena (Post 3707467)
trebuie să mergi în Bulgaria, foarte simplu ! e acelaşi procedeu ca şi la noi.

nu se poate rezolva si din tara?

B-99-SAA 06-10-10 19:40

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3707678)

Daca vine un neamt la tine in tara si zice "omologheaza-mi si mie jantele astea ca sa nu mai merg pana la mine in tara", ce ii zici??? E evident ca nu se face decat in tara in care e inmatriculata masina, asa cum se face si ITP, in alta parte nu se poate si nu e recunoscut, plus ca nu iti face nimeni la noi indiferent cata spaga dai ca nu valabil actul! :twisted:

hiena 06-10-10 21:54

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3707678)

auzi..pune-ţi şi tu mintea la contribuţie ! sunt o grămadă care întreabă dacă mai e nevoie să vină cu maşina în BG la înmatriculat, aşa că...mai gândiţi şi voi !

motorel79 15-10-10 15:20

APROAPE PERFECT LEGAL

Salut ,
recunosc ca ma ocup cu inmatricularea in bulgaria si da e aproape perfect legal .
DE CE ?
PT CA :
- absolut toate actele se fac in notariat cu traduceri autorizate legal
- tu esti posesorul legal al masinii dar nu poti demonstra asta decat daca ai probleme sau vrei sa o vinzi pt ca astfel exista in romania o lege care zice ca esti obligat sa o declari la fisc in 3 luni altfel amenda . dar da esti proprietar si o poti demonstra oricand
- procura se face pt a demonstra ca ai voie sa conduci masina altfel trebuie sa arati contractul si platesti amenda ca nu ai declarat-o .
-atentie totusi e bine sa o inmatriculezi pe o firma pt ca pe persoana fizica exista o lege in bulgaria care anuleaza de drept procura dupa 3 luni.
- o firma care a inmatriculat 500 de masini a facut-o pt profit si inseamna ca ii merge bine si va rezista pe piata ca sa mai inmatriculeze si altele.
- o firma va va reiinoi actele dupa un an contra unui comision si astfel sunteti in siguranta
- atentie la preturi pentru ca doar taxele legale cu chitanta se invart in jur de 450 euro deci cei care o fac sub 550 euro in general ascund costuri ulterioare sau sunt disperati si va pot provoca neplaceri .
- in bulgaria ca oriunde in UE nu se pot scoate duplicate la acte sau asa ceva decat in prezenta masinii iar pentru a o gaja la banca in bulgaria automat talonul trece pe numele bancii .nu e ca in romania.o masina gajata ramane pe numele bancii de la inceput.
- practic firma care o inmatriculeaza nu este proprietara masinii decat cat sta aceasta in rar .
- da puteti ramane in aer daca nu va ingrijiti sa va platiti la timp darile.fiscul o radiaza automat nu ca in romania unde platesti tot impozitul cand o vinzi
- avantaj camerele fixe.
-mai nou se poate inmatricula direct pe numele vostru cu rezidenta (rezidenta costa 400 euro)
- nu va sfatuiesc sa inmatriculati pe persoana fizica pt ca bulgarii care fac asta o fac ca sa nu plateasca taxe. adica evaziune. plus ca peste un e la munca in spania si nu mai dati de el .
- este obligatoriu sa fie prezenta masina la rar . astfel veti primii actele altei masini .in bulgaria numerele le pune politia cu sigiliu .

Oricum daca aveti intrebari va astept cu ele .

motorel79 15-10-10 15:32

din nou ,

Legislatia difera intre persoane fizice si persoane juridice si in ro si in bg.pe persoana fizica este mai tare cartea de identitate iar pe juridica factura cu chitanta sau contractul notarial .politia verifica identitatea masinii (sa nu fie furata )sau legalitatea ei in circulatie . dreptul de proprietate il stabileste in cel mai rau caz tribunalul si acolo are valoare contractul .la rar sar putea scoate un duplicat de carte daca cunosti pe cineva (dar nu toti sunt infractori ) fara prezenta masini dar la talon este exclus fara prezenta masinii pt ca acolo ai itp-ul trecut .

badea_laurentiu88 19-10-10 15:52

sunt total contra, vrei o masina tare?de ce sa tio aduci din afara?sunt destule aici la noi in romania, deja inmatriculate.si nu va mai mirati de taxe, in spania platesti cam 17 000 de euro sa inmatriculezi un hummer si vreo 10 000 pentru un mustang, deci ma gandesc ca si ei au taxe destul de mari.unu a platit vreo 3000 de euro pentru un passat adus din franta in spania.

Hondarul 20-10-10 13:43

S-a terminat cu inmatricularea masinilor pe Bulgaria!

Dezmatul romanilor de a fenta taxele romanesti se apropie de final. In Bulgaria se pare ca vor creste simtitor taxele de inmatriculare a masinilor. Asta a spus ministrul bulgar de finante, insa vestea buna este ca lucrurile se strica abia din 2012. Deci mai aveti un singur an de a inmatricula masina pe Bulgaria si de a evita taxele uriase din Romania!

Bulgaria se apropie de sfarsit. Cel putin asa reiese din declaratiile ministrului bulgar al finantelor Simeon Diankov, care avertizeaza ca incepand din 2012 proprietarii de masini vechi si daunatoare mediului vor plati taxe foarte mari.

In prezent Bulgaria are o legislatie foarte permisiva in ceea ce priveste vehiculele auto la 'mana a doua' si din aceasta cauza preturile sunt mici. De aceea multi cetateni ai tarilor vecine isi cumpara masini inmatriculate in Bulgaria. Potrivit unor date din presa romana, pe drumurile romanesti circula aproximativ 100.000 de masini bulgaresti, ceea ce reprezinta 2% din parcul auto al Romaniei.

In acelasi timp, incepand de la 1 octombrie Macedonia a interzis cetatenilor sai sa conduca vehicule inmatriculate in alte tari, in conditiile in care circa 50.000 de macedoneni conduc masini inmatriculate in strainatate, 90 la suta dintre acesta avand numere bulgaresti.

Ministrul Diankov a spus insa ca in cateva luni expertii din ministerele Finantelor, Mediului si Economiei vor stabili precis care vor fi taxele pentru masinile vechi. In momentul de fata acestea depind de cilindreea motorului si de pretul masinii, ceea ce face ca impozitele pentru vehiculele noi sa fie mai mari decat pentru cele la 'mana a doua'.

Dupa 2012 proprietarii de masini care respecta standardele euro 4 si 5 vor beneficia de reduceri la taxe, iar cei ale caror autoturisme nu respecta nici euro 3 vor plati mai mult, scrie marti cotidianul 24 Ceasa. Nu va avea nicio importanta daca masina este cumparata noua sau este de 'mana a doua', va conta numai cat de mult polueaza.

Potrivit datelor importatorilor auto, in momentul de fata peste 87 la suta din masinile existente in Bulgaria au peste 10 ani, iar tendinta este ascendenta in conditiile in care in anul 2008 ponderea lor a fost de 83 la suta. Numarul masinilor noi este de cinci ori mai mic in Bulgaria decat in Slovenia, care are numai 2 milioane de locuitori, si de 12 ori mai mic decat cel din Cehia.

Guvernul bulgar nu face nimic pentru a-i stimula pe cetateni sa foloseasca vehicule auto mai putin daunatoare mediului, cred importatorii auto.

Ziarul Monitor precizeaza ca anuntul despre marirea taxelor la masini vechi a fost facut de ministrul Diankov in cadrul unei intalniri cu reprezentantii mediului de afaceri din Sofia. Simeon Diankov, care ocupa si functia de viceprim-ministru in guvernul bulgar, a mai spus ca tara sa are cele mai mici impozite din Europa. In opinia lui, acest fapt ii determina pe investitorii care pana acum alegeau Romania sau Grecia sa vina in Bulgaria. Diankov a spus ca asteapta in urmatoarele luni mutarea catorva mari investitori din tarile vecine in Bulgaria, care se bucura de o stabilitate fiscala mai mare.

Sursa: capital.ro

tomy25 20-10-10 17:32

eu am masina de BG si ma ajuns inmatricularea,itp,asigurare la 31% din suma texe de mediu ceruta la romania...nu mai pun asigurarea,,itp de romania

CT-96-GML 20-10-10 22:01

Quote:

Originally Posted by badea_laurentiu88 (Post 3740370)
sunt total contra, vrei o masina tare?de ce sa tio aduci din afara?sunt destule aici la noi in romania, deja inmatriculate.si nu va mai mirati de taxe, in spania platesti cam 17 000 de euro sa inmatriculezi un hummer si vreo 10 000 pentru un mustang, deci ma gandesc ca si ei au taxe destul de mari.unu a platit vreo 3000 de euro pentru un passat adus din franta in spania.

Subscriu la cele spuse de tine,decat intr0 masina a"nustiu cui",mai bine cu "dacia personala";)NU SUNT DE ACORD cu inscrierile in Bulgaria,nu ptr ca ceteteanul roman,eludeaza legile si taxele Romaniei,ci pentru situatia in care,te "pocneste",o "bulgaroaica",si ramai cu buzele umflate,ca RCA-urilr lor,pot fi si polite de asigurare "bunuri de uz caznic",deoarece,legislatia bulgara este mult mai permisiva,si ca sa obtii,nr de inmatriculare,nu-i obligatoriu ( cum e la noi )sa prezinti si RCA,pe numele proprietarului ( fie el pers fizica sau juridica ),si fratilor,masinile astea din Bulgaria sunt conduse de conationali de-ai nostrii,si stiti foarte bine,ca gem soselele de"meseriasi",care mai de care mai priceput in ale conducerii:!:
In concluzie,personal sa se termine cu inmatricularile in Bulgaria,mai precis,sa se aplice,exact ceea ce face Macedonia ( nene,esti roman,sa ai masina cu nr romanesti,sau de alta tara,daca esti REZIDENT,acolo,altfel sa fie obligat,sa faca RCA (gen Carte Verde ),valabil aici ( in cazul in care folosesti neintrerupt,mai mult de 3 luni,soselele ( asa cum sunt ele )Romaniei.
Cred ca sunt multi ( care au avut de tras,de pe urma unei "intalniri",cu "bulgaroaica" )si impartasesc aceste idei;)

hiena 20-10-10 23:24

Quote:

Originally Posted by CT-96-GML (Post 3744413)
Subscriu la cele spuse de tine,decat intr0 masina a"nustiu cui",mai bine cu "dacia personala";)NU SUNT DE ACORD cu inscrierile in Bulgaria,nu ptr ca ceteteanul roman,eludeaza legile si taxele Romaniei,ci pentru situatia in care,te "pocneste",o "bulgaroaica",si ramai cu buzele umflate,ca RCA-urilr lor,pot fi si polite de asigurare "bunuri de uz caznic",deoarece,legislatia bulgara este mult mai permisiva,si ca sa obtii,nr de inmatriculare,nu-i obligatoriu ( cum e la noi )sa prezinti si RCA,pe numele proprietarului ( fie el pers fizica sau juridica ),si fratilor,masinile astea din Bulgaria sunt conduse de conationali de-ai nostrii,si stiti foarte bine,ca gem soselele de"meseriasi",care mai de care mai priceput in ale conducerii:!:
In concluzie,personal sa se termine cu inmatricularile in Bulgaria,mai precis,sa se aplice,exact ceea ce face Macedonia ( nene,esti roman,sa ai masina cu nr romanesti,sau de alta tara,daca esti REZIDENT,acolo,altfel sa fie obligat,sa faca RCA (gen Carte Verde ),valabil aici ( in cazul in care folosesti neintrerupt,mai mult de 3 luni,soselele ( asa cum sunt ele )Romaniei.
Cred ca sunt multi ( care au avut de tras,de pe urma unei "intalniri",cu "bulgaroaica" )si impartasesc aceste idei;)

Nu ştiu ce păţanii ai avut tu, dar eu pocnit una de România cu bulgăroaica mea şi într-o săptămână a avut banii pt reparaţie.

Asigurarea o aveam la Generalii BG.

rover_cabrio 21-10-10 08:50

Quote:

Originally Posted by hiena (Post 3744674)
Nu ştiu ce păţanii ai avut tu, dar eu pocnit una de România cu bulgăroaica mea şi într-o săptămână a avut banii pt reparaţie.

CORECT asigurarea de la GENERALLI este cea mai buna ! daia fac si eu de 3 ani de zile NUMAI la GENERALLI !!!

rover_cabrio 21-10-10 08:51

Quote:

Originally Posted by hiena (Post 3708148)
auzi..pune-ţi şi tu mintea la contribuţie ! sunt o grămadă care întreabă dacă mai e nevoie să vină cu maşina în BG la înmatriculat, aşa că...mai gândiţi şi voi !

cata prostie zace in unii :)) eu nu ii inteleg , au o varsta , au masina :)) dar totusi ...

aleks 21-10-10 11:02

Quote:

Originally Posted by rover_cabrio (Post 3745072)
cata prostie zace in unii :)) eu nu ii inteleg , au o varsta , au masina :)) dar totusi ...

Sau poate oamenii pur şi simplu nu ştiu, nu au idee, nu toţi sunt experţi în ale birocraţiei, aud şi ei în stânga şi-n dreapta şi întreabă ca să fie siguri, că de aia au gură...

CT-96-GML 21-10-10 21:26

Quote:

Originally Posted by hiena (Post 3744674)

Tocmai asta-i "exceptia confirma regula",asta-i un caz fericit;),nu doresc nimanui,o "pocneala" bulgareasca,in ajun de Craciun si reparat masina,de...Paste ( caz real,2009-2010 ).Sa le "stapaniti"sanatosi,cei care le aveti inscrise BG,dar eu raman la ideea mea......in talon este numele meu;),nu-i masina de "imprumut",mai ales ca-ti asumi un risc inutil, ca oricand te duci sa-ti faci ITP-ul,si sa platesti taxele ( pe teritoriul BG ),poti avea"surprize"

Mickael83 22-10-10 14:06

Cand vom invata sa respectam legile...?

Nu imi vine sa cred ce vad scris in comentariile multora...
E simplu, o masina, ca si o casa, o bicicleta, un frigider etc si orice investitie in general implica niste cheltuieli pe care proprietarul trebuie sa le sustina in momentul in care se decide sa o achizitioneze. E simplu, daca cineva isi permite respectivele cheltuieli face investitia, daca nu si-o permite nu o face. A incerca "fentarea" legii mi se pare complet iresponsabil. Vrem tratament de cetateni europeni, dar avem mentalitate tribala...
Eu locuiesc intr-un stat UE. RCA-ul aici e cam 1.000 eur pe an, deci cam de vreo 10 ori cat in Romania...Salariul meu (1300 eur) nu e de 10 ori mai mare decat salariul mediu din Romania. Cu toate acestea, nu m-am gandit niciodata sa-mi inmatriculez masina in Romania, in Bulgaria sau mai stiu eu pe unde...Locuiesc aici, astea sunt regulile si le respect, nu-mi inventez eu propriile reguli ca nu suntem in jungla.
Evident nu mi-am permis un vw/audi/bmw (pe care se pare ca si le permit cei cu numere de Bulgaria...), am cumparat in rate o masina noua cu motor de 1.1 dar care pe mine ma multumeste (nu am nimic de demostrat nimanui...).
Ca si o concluzie, as zice ca e timpul sa devenim mai responsabili, sa nu ne mai imaginam ca totul ni se cuvine si sa ne lamentam de deciziile politicienilor pe care tot noi i-am ales...Impotriva regimului se lupta prin vot, nu prin fraudarea legii...

miga 22-10-10 15:40

da sunt perfect pentru,de ce sa nu fentam statul,el cum ne fenteaza pe noi cu taxele?care le face dupa bunul plac.pe mine nu ma intreasaza ce nr are masina mea,atata timp cat e perfect in regula si legal,poate sa fie imatriculata si in congo...ma intreseaza masina in sine ca in ea stau si merg,ps:am avut masina inmatriculata in romania si ce am castigat????va zic eu,amenzi,taxe si impozite.suntem intr-o tara de tot rahatul si imi pare foarte rau ca am ajuns sa ne imatriculam masinile la vecini dar asta e daca aici nu se poate.ca guvernul vrea numai masini noi pe strada,dar nu vede ca multi de abia se ajung cu banii de la un salariu la altul,daraminte sa isi mai ia o masina,daraminte noua.

miga 22-10-10 15:47

Re: Cand vom invata sa respectam legile...?

Quote:

Originally Posted by Mickael83 (Post 3748315)
Nu imi vine sa cred ce vad scris in comentariile multora...
E simplu, o masina, ca si o casa, o bicicleta, un frigider etc si orice investitie in general implica niste cheltuieli pe care proprietarul trebuie sa le sustina in momentul in care se decide sa o achizitioneze. E simplu, daca cineva isi permite respectivele cheltuieli face investitia, daca nu si-o permite nu o face. A incerca "fentarea" legii mi se pare complet iresponsabil. Vrem tratament de cetateni europeni, dar avem mentalitate tribala...
Eu locuiesc intr-un stat UE. RCA-ul aici e cam 1.000 eur pe an, deci cam de vreo 10 ori cat in Romania...Salariul meu (1300 eur) nu e de 10 ori mai mare decat salariul mediu din Romania. Cu toate acestea, nu m-am gandit niciodata sa-mi inmatriculez masina in Romania, in Bulgaria sau mai stiu eu pe unde...Locuiesc aici, astea sunt regulile si le respect, nu-mi inventez eu propriile reguli ca nu suntem in jungla.
Evident nu mi-am permis un vw/audi/bmw (pe care se pare ca si le permit cei cu numere de Bulgaria...), am cumparat in rate o masina noua cu motor de 1.1 dar care pe mine ma multumeste (nu am nimic de demostrat nimanui...).
Ca si o concluzie, as zice ca e timpul sa devenim mai responsabili, sa nu ne mai imaginam ca totul ni se cuvine si sa ne lamentam de deciziile politicienilor pe care tot noi i-am ales...Impotriva regimului se lupta prin vot, nu prin fraudarea legii...

eu cred ca tu ai ceva la cap.ai mai venit prin tara recent,ai vazut ce foame e aici,daca esti atat de patriot de ce nu vii aici sa muncesti?????cu masina ta de 1.1,aici e legea junglei!si ca sa supravietuiesti trebuie sa mai faci si pe tarzan din cand in cand...ma rog fiecare cu mentalitatea sa.conformeaza-te tu la legile statului roman ca eu nu multumesc...sunt satul...corectati-ma fratilor daca gresec...

miga 22-10-10 16:01

Quote:

Originally Posted by CT-96-GML (Post 3746834)
Tocmai asta-i "exceptia confirma regula",asta-i un caz fericit;),nu doresc nimanui,o "pocneala" bulgareasca,in ajun de Craciun si reparat masina,de...Paste ( caz real,2009-2010 ).Sa le "stapaniti"sanatosi,cei care le aveti inscrise BG,dar eu raman la ideea mea......in talon este numele meu;),nu-i masina de "imprumut",mai ales ca-ti asumi un risc inutil, ca oricand te duci sa-ti faci ITP-ul,si sa platesti taxele ( pe teritoriul BG ),poti avea"surprize"

eu iubesc prostia unora!!!!cu ce te incalzeste o hartie pe care apare numele tau???asa eram si eu inainte"nu vreau eu masina pe bulgaria"si cand mi-a explicat un baietas cate avantaje ai m-am dus si mi am luat si sunt foarte multumit de alegerea facuta . ...preferi sa mergi cu un jaf de romania decat cu masina bulgareasca.Doamneeeeee.ca chestie-mi-am luat ford mondeo din 2000 ghia full option,1.8td cu numai 2300 de euroi.de aici ce imi luam ?????solenza???de ce ca sa fiu patriot nu????he,he,he

alex.panciu 22-10-10 17:10

Quote:

Originally Posted by badea_laurentiu88 (Post 3740370)

daca aia este masina ta,cea de la avatar te inteleg.nu stiu de ce iti mai dai cu parerea.

alex.panciu 22-10-10 17:20

Quote:

Originally Posted by CT-96-GML (Post 3744413)

in primul rand cred ca esti genul de om care conduce masina lasata din tata in fiu,in al 2-lea rand absolut toate masinile de bulgaria inmatriculate pe bune AU CARTE VERDE VALABILA IN UNIUNEA EUROPEANA,iar daca tu crezi ca toti soferii care conduc masini de bulgaria sunt MESERIASI tin sa te asigur ca,daca te dai jos din dacia ta si te urci pe o masina de peste 100 cai te faci praf in primul gard,eu mai repede v-as interzice pe voi cei cu daciile voastre care la cel mai mic accident muriti pe loc sa nu mai zic ca va imprastiati pe raza de 100 metri din cauza ca este rupta de rugina.daca masina ta trece i.t.p-ul pe bune eu ii dau foc la a mea........cazanul meu pe bulgaria......

Mickael83 23-10-10 10:30

Quote:

Originally Posted by miga (Post 3748495)
eu cred ca tu ai ceva la cap.ai mai venit prin tara recent,ai vazut ce foame e aici,daca esti atat de patriot de ce nu vii aici sa muncesti?????cu masina ta de 1.1,aici e legea junglei!si ca sa supravietuiesti trebuie sa mai faci si pe tarzan din cand in cand...ma rog fiecare cu mentalitatea sa.conformeaza-te tu la legile statului roman ca eu nu multumesc...sunt satul...corectati-ma fratilor daca gresec...

Ok, atunci hai sa nu platim nimic la stat...Sa mergem cu masinile prin paduri (ca daca nu platim nimic atunci evident nici drumurile, asa proaste cum sunt ele, nu vor mai exista), sa ne facem singuri dreptate cu bata de baseball din dotarea obligatorie a oricarei masini ca doar e legea junglei...
Daca ni se par aberante taxele auto (desi o farama de logica dupa parerea mea au, am fost de curand in Maroc si e un adevarat cimitir de masini...nu mi-ar placea sa se ajunga si in Romania la fel), haideti atunci sa protestam, sa dam toti statul in judecata si asa poate isi vor da seama ca nu pot lupta impotriva a 20 mil de oameni. Dar sa ne facem singuri regulile, asta nu mi se pare normal...

ioan1973 23-10-10 18:40

Quote:

Originally Posted by Mickael83 (Post 3750065)
Ok, atunci hai sa nu platim nimic la stat...Sa mergem cu masinile prin paduri (ca daca nu platim nimic atunci evident nici drumurile, asa proaste cum sunt ele, nu vor mai exista), sa ne facem singuri dreptate cu bata de baseball din dotarea obligatorie a oricarei masini ca doar e legea junglei...
Daca ni se par aberante taxele auto (desi o farama de logica dupa parerea mea au, am fost de curand in Maroc si e un adevarat cimitir de masini...nu mi-ar placea sa se ajunga si in Romania la fel), haideti atunci sa protestam, sa dam toti statul in judecata si asa poate isi vor da seama ca nu pot lupta impotriva a 20 mil de oameni. Dar sa ne facem singuri regulile, asta nu mi se pare normal...

* aici gresesti si vorbesti fara logica ( no offence ) ... daca vrei sa pui taxe de poluare atunci :
1. trebuie sa cuantifici poluarea , adica : un camion non euro ( 3-10 tone ) va consuma 20-25% si va emite 400-500 gr co2 .... pai ar trebui sa ii ceri la cei 300-400 km parcursi zilnic o gramada de bani ...

2. eu cu Ford Mustang motor euro 4 si 250 gr co2 ( cmc nu sunt o regula pt calcul ...ca eu poluez mai putin decit o Dacie 1310 ....) cit ar trebui sa platesc avind in vedere ca merg 2000 km lunar ????

3. deci toti cei care polueaza trebuie sa plateasca ...in functie de gradul de poluare .

4. de ce statul lasa companiile petroliere sa produca combustibili care polueaza ? sa ii taxeze precum pe producatorii de tigari ...si atunci in functie de cit consumam atita platim ...cred ca ar ajunge benzina 8 ron / l .....

De ce trebuie eu sa platesc la Mustang 5000 euro taxa ? si de ce la un Opel Coupe turbo cu motor de 2000 sa platesc 1000 ? Opelul are o emisie de 210 gr Co2 .....Si de ce cei cu daciile vechi sa nu plateasca ?

Tocmai am castigat un proces cu taxa si mi am luat banii si dobanda ....plus ca avocatul a papat bine ca am luat si cheltuieli de judecata 2000 ron ....
In Franta am o gramade de prieteni care au masini vechi si nu platesc nimic in plus fata de cei cu masini noi ...

In rest numai bine !

CT-96-GML 23-10-10 22:43

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 3748689)
in primul rand cred ca esti genul de om care conduce masina lasata din tata in fiu,in al 2-lea rand absolut toate masinile de bulgaria inmatriculate pe bune AU CARTE VERDE VALABILA IN UNIUNEA EUROPEANA,iar daca tu crezi ca toti soferii care conduc masini de bulgaria sunt MESERIASI tin sa te asigur ca,daca te dai jos din dacia ta si te urci pe o masina de peste 100 cai te faci praf in primul gard,eu mai repede v-as interzice pe voi cei cu daciile voastre care la cel mai mic accident muriti pe loc sa nu mai zic ca va imprastiati pe raza de 100 metri din cauza ca este rupta de rugina.daca masina ta trece i.t.p-ul pe bune eu ii dau foc la a mea........cazanul meu pe bulgaria......

Te risti sa faci un ITP odata cu mine?,cat despre masini din tata in fiu,tu nici nu stii ce inseamna asta,si nu mai vorbi la general,ca toate "bulgaroaicele"au acte in regula,pentru ca daca erai atent la ce am scris mai sus,intelegeai ceva,iar cat despre 100 de cai.iti exemplific ceva,pana acum 3 ani am avut un gti,chiar de 110,acum am o kia de 97 de cai si Dacia de colectie,care nu e mostenita,este doar de mers la servici si acasa,iar tu ca sa interzici ceva,zic sa mai cresti,ca deabia ai votat de doua ori;)

Cel mai mult ma revolta,ca am Dacia pusa la punct,voi plati mereu "atentii"controalelor RAR,pentru noxe,(ca noxele la Dacii,n-au iesit nici cand erau noi ),iar unele inscrise in BG,au 10 m de fum dupa ele si......asta e,asta ma nemultumeste,nu ca ma depaseste un BMW,MECEDES,AUDI samd.
P.S. Las-o mai moale,ca daca te aprinzi asa de usor si la volan......nu se stie,indiferent cate airbag-uri are "bulgaroaica"ta.Iti doresc sa o stapanesti sanatos!si sa nu ai niciun eveniment neplacut

alex.panciu 24-10-10 00:53

Quote:

Originally Posted by CT-96-GML (Post 3751472)
Te risti sa faci un ITP odata cu mine?,cat despre masini din tata in fiu,tu nici nu stii ce inseamna asta,si nu mai vorbi la general,ca toate "bulgaroaicele"au acte in regula,pentru ca daca erai atent la ce am scris mai sus,intelegeai ceva,iar cat despre 100 de cai.iti exemplific ceva,pana acum 3 ani am avut un gti,chiar de 110,acum am o kia de 97 de cai si Dacia de colectie,care nu e mostenita,este doar de mers la servici si acasa,iar tu ca sa interzici ceva,zic sa mai cresti,ca deabia ai votat de doua ori;)

Cel mai mult ma revolta,ca am Dacia pusa la punct,voi plati mereu "atentii"controalelor RAR,pentru noxe,(ca noxele la Dacii,n-au iesit nici cand erau noi ),iar unele inscrise in BG,au 10 m de fum dupa ele si......asta e,asta ma nemultumeste,nu ca ma depaseste un BMW,MECEDES,AUDI samd.
P.S. Las-o mai moale,ca daca te aprinzi asa de usor si la volan......nu se stie,indiferent cate airbag-uri are "bulgaroaica"ta.Iti doresc sa o stapanesti sanatos!si sa nu ai niciun eveniment neplacut

in primul rand nici una din masinile tale nu se compara cu cea mai proasta masina care am putut sa o am vreodata inmatriculata pe bulgaria sau pe orice alta tara,in al 2-lea rand te rog mai citeste o data si spune-mi si mie unde am scris eu ca toate masinile de bulgaria au ACTELE IN REGULA????am spus ca toate masinile INMATRICULATE PE BUNE,ca mai sunt si panarame este adevarat......de votat nu am votat niciodata pt.ca nu am pe cine si problema ar fi ca sunt curios daca ai vrea sa iti schimbi masina si ai avea de platit o taxa de 3.300 de euro la un motor de 1.9 tdi din 2001 deoarece catalogul de la r.a.r a scos-o euro 2,cum am avut eu ce ai fi facut?????ai fii inscris-o pe romania?????eu te inteleg ca te nemultumeste ca mai sunt si cazane pe bulgaria care scot fum,dar iti garantez ca dacia ta non-euro polueaza mai mult ca MAJORITATEA MASINILOR PE BULGARIA sau pe alte tari,pt.ca MAJORITATEA SUNT CEL PUTIN EURO 2.....si e clar ca ai ceva cu masinile inmatriculate in alte tarii,dar cazanele inmatriculate pe ROMANIA NU LE VEZI??????JEGURILE ALEA DE RABE,AUTOBUZELE,AUTOCARELE ALEA 1000 DE ANII CARE TREBUIAU DUSE LA REMAT DIN 90 NU LE MAI VEZI??????iar daca tu crezi ca polueaza mai mult masinile inmatriculate in alte tari si ca sunt mai multe decat cazanele inmatriculate in romania......NU MAI ZIC NIMIC.....

miga 24-10-10 21:32

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 3748689)

bravo...bine zis

miga 24-10-10 21:43

Quote:

Originally Posted by CT-96-GML (Post 3751472)

daca ai avut un golf2 gti cum ai putut sa ti pui la avatar dacia aia???pai nici macar loganul nu se compara cu un gti daraminte godinul ala de la avatarul tau???ma rog nu te judec eu dar ceva e putred aici.am avut golf3gti si masina aia m-a impresionat.nu mai zic de golful2 dinainte cl care si ala a fost tanc.si tu pui la avatar poze cu ghena aia de masina?????

CT-96-GML 24-10-10 23:28

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by miga (Post 3753678)
daca ai avut un golf2 gti cum ai putut sa ti pui la avatar dacia aia???pai nici macar loganul nu se compara cu un gti daraminte godinul ala de la avatarul tau???ma rog nu te judec eu dar ceva e putred aici.am avut golf3gti si masina aia m-a impresionat.nu mai zic de golful2 dinainte cl care si ala a fost tanc.si tu pui la avatar poze cu ghena aia de masina?????

MIG-ule,in avatar este ceea ce conduc,nu ce am avut,iar de faza sa ma laud cu ce are "tata"am trecut,cam acum 20 de ani,cat despre replici"ghena si alte alea sa le pastrezi ptr tine,nu mai zic ca esti off topic,dar vad ca nici regulilele de postare nu le-ai citit,ca de altfel multi dintre"teribilisti",sunteti atat de"meseriasi"din taste de numa numa,nu te-am jignit,asa ca te rog sa-ti pastrezi comentariile ptr tine,si celuilalt forumist,ii transmit ca stiu exact ce a spus si bineinteles ca nu sunt de acord cu masinile poluante din Romania,nu nr de inmatriculare face ca masina sa fie "poluanta" sau nu, si ca sa pun cireasa de pe tort,iti arat un motor de ghena ( unii,fara lipsa de modestie,n-au nici in casa asta..... )

All times are GMT +2. The time now is 06:51.

- Copyright 2026 4Tuning