Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   logan vs o masina buna second-hand (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/20726-logan-vs-masina-buna-second-hand.html)

13RvR 27-07-06 09:20

Re: logan vs o masina buna second-hand

Da RACE e foarte destept si informat si deasemenea foloseste si un limbaj elevat "fara sa jigneasca o persoana anume" :lol: :lol: . A dat el argumente??? Eu nu le-am citit ... el doar agita atmosfera pe aici ca sa nu se inchida topicul ;) . "Parerea mea" este (precum am mai spus) ca loganul nu merita atatia bani pentru ca este o masina ce dispune de tehnologie depasita (motor+cutie), materiale de foarte proasta calitate si nu in ultimul rand un design ce lasa de dorit pentru anul 2006.

Nu inteleg de ce comparati masinile cu loganul :lol: :lol: :lol: - GLUMA "Race"

Cr1Sty_xxl 27-07-06 09:22

:drunk: mai bine inkideti topicu

13RvR 27-07-06 09:27

Quote:

Originally Posted by Cr1Sty_xxl
:drunk: mai bine inkideti topicu

Mie imi pare rau ca nu poate nimeni sa-si dea cu parerea , pertinent, fara sa jigneasca inutil.

Cr1Sty_xxl 27-07-06 09:28

am mai citit si alte topicuri de la cap la coada da asta parca e prea de tot:???:

Nautilus 27-07-06 10:15

Toate mesajele de la pagina 3 incoace au luat-o bine de tot pe aratura, numai fiindca s-a ofticat Race, dar asta face doar rau la ficat si la bila, nu ajuta Loganul sa fie altceva decat un ladoi mare si urat facut sa care busteni :lol:

~Nautilus

PS "busteni" in ambele sensuri ale cuvantului :p

59AFA 27-07-06 10:55

Quote:

Originally Posted by Xtreme-Razvan
Mie imi pare rau ca nu poate nimeni sa-si dea cu parerea , pertinent, fara sa jigneasca inutil.

exact..de asta am incetat sa mai postez si eu in threadul asta...nu inteleg de ce nu se poate respecta parerea fiecaruia astfel incat sa purtam o discutie cat de cat civilizata :rolleyes2

fuzzy 27-07-06 12:23

pey pana la urma ce a fost mai aiurea e ca in topiku asta m-am certat eu cu ruller dupa care am dat-o la pace :D si dupa aia a inceput aberatia generala paici:D cred ca cel mai bine se inchide postu'

Hondarul 27-07-06 12:43

Quote:

Da RACE e foarte destept si informat si deasemenea foloseste si un limbaj elevat "fara sa jigneasca o persoana anume" :lol: :lol: . A dat el argumente??? Eu nu le-am citit ... el doar agita atmosfera pe aici ca sa nu se inchida topicul ;) . "Parerea mea" este (precum am mai spus) ca loganul nu merita atatia bani pentru ca este o masina ce dispune de tehnologie depasita (motor+cutie), materiale de foarte proasta calitate si nu in ultimul rand un design ce lasa de dorit pentru anul 2006.

Tocmai de aceea, ca are motor de kko si cutie slaba, depasite, costa cat costa si nu cat o Fabia la aceleasi optiuni. Tu cati bani ai da pe un Logan nou, cat crezi tu ca face?

ps: nu se cearta nimeni, este imposibil sa te certi pe forum. Se discuta mai aprins in cel mai rau caz. Race a gresit ca a inceput sa jigneasca usor pe alt user. Daca discutia nu revine la o linie amiabila, inchid topicul.

13RvR 27-07-06 12:49

Quote:

Originally Posted by Hondarul
Tocmai de aceea, ca are motor de kko si cutie slaba, depasite, costa cat costa si nu cat o Fabia la aceleasi optiuni. Tu cati bani ai da pe un Logan nou, cat crezi tu ca face?

ps: nu se cearta nimeni, este imposibil sa te certi pe forum. Se discuta mai aprins in cel mai rau caz. Race a gresit ca a inceput sa jigneasca usor pe alt user. Daca discutia nu revine la o linie amiabila, inchid topicul.

Eu nu as da nici un ban pe ea si asta din cauza ca nu mi-as lua asa ceva ... nu pot sa spun un pret la ceva ce nu imi place. ("parerea mea") Eu nu am facut comparatii cu alte masini noi, pt ca nu asta era scopul topicului. In schimb la banii astia poti gasi masini bune sh. Eu as opta pentru sh in acest caz.

Cr1Sty_xxl 27-07-06 13:02

deci pana la urma:peace:

Spark 27-07-06 13:42

Quote:

Originally Posted by alicee
... Oricum spark esti inteligent tata :) tine-o tot asa, te las sa te reintorci la nfs ca vad ca argumente ioc ...

fetitza ... uite .. de aia nu am mai adus argumente pt ca de fiecare data cand incepeam un post ma gandeam dak oricum are rost ? si pana la urma am zis ca nu ... ca oricum ... admiratorii logan tot asa o sa ramana oricate argumente aduci ... si ceilaltzi tot la fel raman .. adik o tzin pe a lor.

eu deja mi-am expus punctul de vedere si nu cred ca are rost sa zic mai multe.
eu zis ca dak vretzi puteti sa inchideti topicul ...

ps special pt alicee , si la pariu ca iti dau clasa si in nef si in in realitate ... si oriunde vrei u

si cu asta am incheiat spunand .. peace :peace:
(srry de off dak am facut)

tico_rs 27-07-06 14:20

alicee: ai vazut macar, nu te intreb daca ai stat intr-unul sau condus unul? stii cum arata swift 2006? stii oare pe ce loc sunt masinile japoneze si firmele japoneze in general la calitate?
revenind la logan: singurul aspect la care e imbatabil e pretul absolut (si poate porkbagajul :D de parca romanii ar fi o natie de pietari...).
am invatat si eu un lucru: fiecare leu in plus iti aduce ceva, daca nu era justificat tehnologic si productiv fabia nu costa atat, mai ales ca e low-brandul volkswagen, deci nu poti spune ca platesti brand-ul ci doar tehnologia...

p.s. nu vorbi fara sa stii, am terminat facultatea (ASE) la buget si am muncit in anii facultatii, desi puteam lejer sa stau acasa, stiu valoarea banilor si tocmai de-aia nu mi-as bate joc de ei...

pps: cineva spunea: "sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine"

alicee 27-07-06 15:42

am stat intr-unul si nu mi s-au parut materiale de masina premium.Cat despre logan unde e imbatabil e faptul ca iti ofera dotari/motor/spatiu pentru care la altii trebuie sa dai pe putin 1500-2000 de euro in plus. Si bine zici de faptul ca euroii dati in plus ..aduc ceva ceva. In cazul asta fiind nevoie de suma de mai sus. Insa ce te faci cand dai o anumita suma si nu ai ceva in plus, ci ai in minus?

Hondarul 27-07-06 18:22

Bai oameni buni... cine a inceput comparatia cu Suzuki Swift? Nu de alta, dar de acolo au inceput toate contradictiile... Se vede treaba ca habar nu aveti ce vorbiti daca comparati Loganul cu Suzuki Swift. Una la mana nu fac parte din aceeasi clasa. Si, chiar daca este o masina foarte mica, mai fiabila probabil decat Dacia, costa mai mult...

Uite aici cel mai ieftin Swift - 8574 E cip, deci cu toate taxele... sa tot fie vreo 10.000

Daca cititi optiunile, va apuca rasul. A/C este singura optiune sesizabila (si airbagurile standard). In rest - fara geamuri el, casetofon, jante aliaj, etc...

Dar are in schimb stergatoare cu 2 viteze, antena, tetiere reglabile, priza 12V si alte minunatii...

PachetGC AC
CONFORTServodirectie
Aer conditionat
Antena

BORDCeas digital
Avertizare acustica centura de siguranta sofer

INTERIORParasolare
Tetiere reglabile
Bancheta spate rabatabila
Suport pahare (2-fata; 1-spate)
Priza 12V pe consola centrala

EXTERIORFaruri cu halogen
Stergator parbriz 2 viteze + 1 viteza intermitent
Spalator si stergator luneta
Degivrare luneta
Geamuri cu tenta verde
Bare de protectie la culoarea caroseriei

SIGURANTAAirbag sofer
Airbag pasager
Centuri retractabile, pretensionate
Bare laterale de protectie in usi
Imobilizator motor
ABS, EBD
Sistem asistenta la franare
Sistem decuplare pedalier in caz de accident
Sistem ISO-FIX de prindere scaun copil
Sistem de blocare a usilor din spate (siguranta copii)

Hai ca am facut si pretul pentru un model cu aceleasi optiuni ca Loganul.
Pretul? 11026 Euro CIP. Deci cam pe la 13.000 E ddp. Ce mi-e 5000 E in plus fata de un Logan??????????????

Puteti sa calculati singuri pe www.suzukimotors.ro

Daca calculam pretul la Fabia... fiti convinsi ca va fi mult mai scump. Deci lasati comparatiile hilare cu alte masini... Orice ati spune, la banii astia, NU EXISTA masina mai buna si mai dotata ca Loganul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hondarul 27-07-06 18:29

Quote:

Eu nu as da nici un ban pe ea si asta din cauza ca nu mi-as lua asa ceva ... nu pot sa spun un pret la ceva ce nu imi place. ("parerea mea") Eu nu am facut comparatii cu alte masini noi, pt ca nu asta era scopul topicului. In schimb la banii astia poti gasi masini bune sh. Eu as opta pentru sh in acest caz.

Amice, chiar crezi ca toate acele mii de familii din Romania care si-au luat Logan nu si-ar fi dorit un E-Classe sau un 530D??? Poti sa fii sigur ca si tu, daca aveai bani numai de Logan, Logan iti cumparai...

Cati bani ai, aia iti cumperi. Si masina pe care o cumperi, devine cea mai buna. Cine se mai leaga la cap in ziua de azi cu masini SH de acum 15 ani? Eu mai mult ca sigur ca da:lol: insa Loganul nu a fost facut pentru mine.

Voi v-ati nascut direct cu fundul in masini straine si acum priviti Dacia ca un dusman, o masina ce trebuie eliminata cat mai curand. Este un razboi intre generatii. Pune-l pe bunicu' sa cumpere un BMW sh, vechi de 10 ani. Iti da doua palme si isi ia Logan nou, ii pune lacat la portbagaj si macrameuri pe boxe. ASTIA SUNT CLIENTII DE LOGAN!!!!!!!!!!

Eu, ca si Race, incercam sa luam apararea Daciei obiectiv, nu cum faceti voi, subiectiv "io nu mi-as lua Logan", "Loganul e de cacat", etc... Si se pare ca nu aveti dreptate.

DA, Loganul este de c-a-c-a-t!!!!!!!!!!!!!!!!! Dar este o MINA DE AUR la banii pe care ii dai pe ea. Intelegeti care e treaba cu Loganul???

Cr1Sty_xxl 27-07-06 18:41

hondarule..acuma nuhs ce masina ai..da daca ai avea 8000 euroi ce ti-ai lua...???

200SX 27-07-06 18:59

eu v-am zis in 8000E mi-as lua un Golf4 TDI sau un renault megane coupe adus de afara cu manutza mea

Cr1Sty_xxl 27-07-06 19:03

vad ca din toti de pe aici..daca ar fi sa avem 8000 nuhs daca ar fi unu sa isi ia logan:twisted:

Race 27-07-06 19:04

Quote:

faza cu caloriferul cred ca e de acord oricine ca e o mitocanie, ultima resursa a unui om fara argumente
Insulta aia ti-ai atras-o singur.Ai postat la misto,deci nu mai face pe victima.Ai comparat ca dotari turometru vs ABS.Daca spuneai ca 2+2=32435643 acelasi raspuns primeai.Nu e greu sa gandesti daca are vre-un sens ceea ce urmeaza sa postezi.Doar ca unii sar peste aceasta etapa.
Listele de optiuni si preturi nu sunt argumente,dar cometarii absurde gen "eu stiu ca Swift e mai ieftin decat Logan" sunt ?! Bravo...

Quote:

nu pot sa explic cifrele, dar fabia are o cutie f bine etajata si nu se simte deloc lipsa de putere, fa un drive test si vorbim amandoi de pe aceeasi pozitie
Am mers cu Dacia 1400 si stiu cat de lenta e o masina de 62 CP.Nu vreau sa testez si una de 55 CP :???:

Quote:

diferenta de la 55 la 64 e din chip, prin urmare e mai ieftina o resoftare ulterioara
Aha.Ar mai fi ceva diferente minore,de exemplu SOHC 6v si DOHC 12v,plus raport de compresie mai mare...dar banuiesc ca cipul tau cel mirific e in stare sa inlocuiasca 6 buline amarate si un bat,plus chestiile aferente...Vezi ca daca gasesti un cip bun poate inlocuiesti si cresterea de cilindree pana la 1,4 litri.
Dupa ce dai cei 500 EURO pe prostii in loc de un motor mai puternic,o sa postezi la sectiunea de tuning cu intrebarea "cum imi fac 1.2-ul de 55 CP mai rapid?".Eventual o sa cheltuiesti mai multi bani pe cip,filtru,evacuare si cine stie ce tampenii decat dadeai pe motorul mai bun din fabrica,cu garantie si fara dureri de cap.Dar o sa ai o masina "tunata",cu "pachet sport" si "piele partiala" :rolleyes2

Quote:

dat el argumente??? Eu nu le-am citit
Pai atunci de ce mai intri pe topicul asta ? E o intrebare retorica de fapt,si nu esti singurul care face asta.

Quote:

el doar agita atmosfera pe aici ca sa nu se inchida topicul
Da,lucrez pentru Dacia si m-am infiltrat pe ascuns pe forum,si am ajuns la concluzia ca thread-ul asta o sa creasca vanzarile :D

Quote:

la pariu ca iti dau clasa si in nef si in in realitate
:lol: :lol: :lol:
Asta trebuie sa faceti.Un duel in NFS,care castiga are dreptate.Genial !

Quote:

singurul aspect la care e imbatabil e pretul absolut
Si atunci care e problema ta ? Nu a zis nimeni ca e mai bun decat un Golf,sau un C-class,sau un M5.Era vorba doar de concurentii sai directi,adica masini de acelasi pret.

Quote:

Si masina pe care o cumperi, devine cea mai buna
Asta e principala problema,indiferent de varsta posesorului.Rar zice vreunul "de asta am avut bani" sau "e OK pentru banii ei"...nu nene ! "E a mea deci e cea mai tare".

Quote:

eu v-am zis in 8000E mi-as lua un Golf4 TDI sau un renault megane coupe adus de afara cu manutza mea
Si eu am mai zis,decat C-class nou altii si-ar aduce de afara cu manuta lor un E-class SH la acelasi pret.Comparatia nou vs SH nu are sens.Sau poate si C-class-ul ala nou e un rahat ?

Cr1Sty_xxl 27-07-06 19:16

:blahblah: detali detali detali:blahblah:

tico_rs 27-07-06 19:20

deci sa recapitulam:
- logan e cea mai buna masina raportata la pret sau e cea mai ieftina din clasa ei?
- ce masini le consideri concurenti directi?
- vorbim aici de masina de familie, nu? deci care ar fi atributele pe care ai vrea tu sa le aiba o masina de familie?

te rog frumos sa imi raspunzi punctual si daca se poate scurt, astfel nu vom mai fi acuzati de lipsa de argumente si vom putea sintetiza o lista de avantaje si dezavantaje ale loganului vs concurenta si tragem o linie...

Cr1Sty_xxl 27-07-06 19:21

la cine te referi tico rs..??

sil4tuning 27-07-06 19:37

pai si in care parte a balantei este pana la urma ? in cea buna sau in cea rea ?
mai bine zis ...iti faci treaba cu ea .....sau nu ? ca pana la urma masina este ..

tico_rs 27-07-06 20:05

sa va spun o poveste: prin 97 cand a aparut dacia nova, nici nu aveam permis pe atunci, tata a hotarat sa isi ia prima lui masina noua si a luat o nova 1.6. masina tragea de rupea la blana, stateai altfel decat in berlina, statea bine pe drum, o diferenta de la cer la pamant fata de ceea ce avusese pana atunci... dar, la 3000 de km s-a coxat un canal de ungere si un piston l-au scos de acolo pe bucati... peste cateva mii de km, a cazut caseta de directie, au schimbat-o dupa certuri monstruoase, pt a cadea iar dupa alte cateva mii... nu mai zic de cat plopua in ea si ce cosmar era instalatia electrica... dar ce conta? masina fugea bine, ce daca consuma, avea balta peshte... daca intreba cineva, masina era super, o recomanda tuturor, evident plouatul in ea erau doar zvonuri si daca ai fi mers normal consumul era mai mic decat al berlinei... dar sa vezi cand se intalneau la service doi/mai multi posesori de nova ce de defecte recunosteai comune si cate noi aflai... apoi tata si-a luat cielo, consumul tot sus era datorita stilului sau "unic" dar: usile se inchideau altfel, bordul era mai legat, ergonomic, scaunele altfel, iar in service spaga era la sfert fata de dacia si in 2 ani si 70k km nu a cazut absolut nimic...
atunci si eu eram la fel de entuziasmat de cum te baga in scaun si o laudam peste tot, dar dupa ce vezi cum alte masini par "gandite", si te miri de un detaliu pe care l-ai vazut de n ori si de-abia dupa mult timp te prinzi de ce a fost facut asa, ca (,) cineva s-a gandit sa iti fie tie bine si probabil a schimbat 1000 de versiuni pana a facut ceva, nu a scos o versiune urmand sa o testeze si imbunatateasca pe cheltuiala/nervii tai...

logan este cea mai ieftina masina. indubitabil. impinsa la extrem este si cea mai "rapida" din clasa ei ( cu rezervele mele...), dar nu este cea mai economica masina, nu este cea mai dotata masina, cea mai fiabila masina, cea mai frumoasa (stiu ca e discutabil), cu cele mai bune finisaje si cu cel mai avansat motor... daca ne-am lua dupa cost, atunci toti am avea in masina domotec, first si boschmann si am cumpara numai aro din metro si winny din cora, razand de prostii aia care isi cumpara campofrio, beau coca cola si se spala cu dove nu cu duru...

a spune ca eu sunt frustrat e o ineptie... frustrat poti sa fii cand nu iti permiti ceva si in adancul sufletului ai vrea...
frustrati sunt aia care fac rate pe 8 ani la logan si apoi se alearga la semafor sau inafara localitatii cu unii care nici nu ii baga in seama, iar apoi vin pe forumuri si se lauda ca au facut cine stie ce masini si ca ei merg "lejer" cu 180...
omul normal merge cu 60 in bucuresti si cu 100 afara, nu il intereseaza ca daca ei sinucigas poti sa mergi cu 1xx kmh cu un cosciug pe 4 roti, in timp ce consumi instant 10-15%...
dar vedeti voi, romanii au agreat break-ul ca poti sa cari cu el, si ca se intretine usor (uitand cat de des are nevoie de asa ceva...), dar multi dupa ce au condus masini straine si de 20 de ani se minunau cum de faceau unii asa masini si noi inca insistam cu berlina...

DACIA E DACIE, nu pentru ca e ea predestinata sa fie proasta, ci pentru ca e facuta de romani prost, alcoolisti si ciorditori, la fel s-a intamplat si cu cielo, pe masura ce crestea gradul prelucrarii romanesti...

dexter_20 27-07-06 20:11

Sa va mai zic un lucru: in seara asta tocmai am jucat o "prinselea" cu o slz (eu cu lgn 1.6 mpi). Cum se poate furisa tipul cu masina aia.....si e stock, ca si a mea. La demarak il fac dar in trafic nu are nici un rost sa ma pun cu el. Cred ca de vina sunt si proportiile dar totusi...Am aflat si eu....the hard way ca loganu e masina de familie nu de altceva, k am pierdut pt prima data o cursa in trafic.M-am mai dat cu cielo si espero da p-aia i-am facut. Inca odata: ca masina de fam loganu e numai bun...dar cam atat.Sa vad cel de 16v cum o sa se comporte.

Cr1Sty_xxl 27-07-06 20:25

tico rs ai perfecta dreptate...sper ca nu sunt singuru care il sustine..:) bafta in continuare

Hondarul 28-07-06 09:32

Nu stiu cine a inchis acest topic dar as vrea sa lamurim problema.

Eu, ca si majoritatea de pe acest forum, mi-as lua alta masina, normal. Probabil un Prelude, un CRX V-Tec, un 850 sau un Nissan 300ZX.

Dar... eu nu am deocamdata nevasta/copil, eu nu merg foarte mult cu masina, nu am nevoie de un portbagaj imens, etc......................

Quote:

deci sa recapitulam:
- logan e cea mai buna masina raportata la pret sau e cea mai ieftina din clasa ei?
- ce masini le consideri concurenti directi?
- vorbim aici de masina de familie, nu? deci care ar fi atributele pe care ai vrea tu sa le aiba o masina de familie?
Si una si alta - este si cea mai ieftina din clasa ei, dar si cea mai buna raportata la pret.
Concurenti directi nu cred ca exista. Poate doar Cielo. Alte masini sunt la alti bani la aceleasi dotari. Daca luam un Logan chel de 6000 si-l comparam cu o Albea cheala... iar ne iese diferenta de vreo 2000 E.
O masina de familie este Loganul - 4 usi, spatiu suficient, portbagaj mare de carat sacii aia de cartofi pt familia infometata, A/C, consum redus (1.5 dci), autonomie mare, consumabile ieftine, MASINA NOUA, pret foarte mic fiind o masina care sa-si faca treaba si nu una de curse, etc... exista o alta masina care sa indeplineasca aceste conditii mai bine?

Nautilus 28-07-06 10:24

Quote:

O masina de familie este Loganul - 4 usi, spatiu suficient, portbagaj mare de carat sacii aia de cartofi pt familia infometata, A/C, consum redus (1.5 dci), autonomie mare, consumabile ieftine, MASINA NOUA, pret foarte mic fiind o masina care sa-si faca treaba si nu una de curse, etc... exista o alta masina care sa indeplineasca aceste conditii mai bine?

Da, Dacia 1307 Diesel 4x4, daca vrei o masina strict pentru carat butuci si nu-ti pasa de viteza de melc lihnit. Bineinteles, exista mai multe variante de masini de familie moderne care costau noi 9000-11000 EUR si se pot lua la pret de Logan prin predare de leasing sau printr-un dealer specializat in masini SH returnate de la leasing, daca asta vrei (pun pariu ca multi n-au sa vrea nici asta si vor lua BMW E36, Golf IV, Passat B5 etc)

Intamplator subiectul era "Logan nou contra masina SH la acelasi pret", pana cand s-a inflamat un anume personaj (intre timp plecat dupa o punga cu gheata sa se racoreasca :p ) jignit in mandria lui de catre societatea "care este" mai needucata si nu pricepe notiuni ca "penibil" si "inutil", drept care ne repeta aceste doua cuvinte in majoritatea mesajelor pe care le scrie, doar-doar reuseste sa ne educe naibii odata... :D in marea Noastra bunavointa, informam pe acea tentativa de Pruteanu ca la 8500 EUR era de vanzare o Alfa Romeo 156 1.9JTD, cu carnet de service si testare la Autovit inainte de vanzare, sa n-aiba vicii ascunse; ii dorim succes daca tine sa ia Logan in locul ei, ca, de, asta-i gustul omului si nu te poti ---- in el

~Nautilus

PS cine se simte e rugat sa posteze un raspuns, cu aluzii la instalatii de incalzire

Hondarul 28-07-06 11:19

Nu stiam ca break-ul diesel are aer si airbag... dar poate stie nautilus mai bine. Deci nu e prea fericita asocierea cu suplinitorul 1307 D.

Stiu si eu o multime de masini mult mai bune si mai fiabile ca Loganul, la mana a doua, dar la aceeasi bani.
Bun... dar se pare ca noi vb degeaba aici ca nu ne facem intelesi deloc.

Publicul tinta pt care a fost facut Loganul va alege masina noua romaneasca, numita Logan, in fata orcarei Alfa, BMW, Renault sau alta masina veche de 2-3-4 ani. Am mai spus de cateva ori de ce...

Noi, inclusiv eu, ne vom lua alte masini. Dar NOI suntem un segment foarte nesemnificativ pentru a putea fi luati in seama.

Eu as zice sa comparam Loganul cu o masina SH din punctul de vedere al cumparatorului pentru care a fost facuta masina asta. Si ghici ce? Mai toti prefera Loganul NOU, DOTAT si CU GARANTIE!!!!!!!!!!!

c3-mad 28-07-06 11:25

Zdup ..ma-am bagat si eu sa dau cu parerea ..daca as avea 8000euroi ..probabil ca mi-as lua masina straina ..si nu as lua logan ..dar faza e ca ..deodata ce masina are un nume mai mare ..necesita si mai multi bani pt ingrijire ..asa ca ne intoarcem la dacia noastra logan care cu 8000 o iei si noutza ..si nu cred ca piesela dacia se cumpara cu piesele masinilor straine la pret ..deci scade intretinerea ..nu stiu acum cum e .. deci logan/straina?:?: :idea: :?: :rolleyes2 nici eu nu stiu :D

13RvR 28-07-06 11:56

Quote:

Originally Posted by c3-mad
Zdup ..ma-am bagat si eu sa dau cu parerea ..daca as avea 8000euroi ..probabil ca mi-as lua masina straina ..si nu as lua logan ..dar faza e ca ..deodata ce masina are un nume mai mare ..necesita si mai multi bani pt ingrijire ..asa ca ne intoarcem la dacia noastra logan care cu 8000 o iei si noutza ..si nu cred ca piesela dacia se cumpara cu piesele masinilor straine la pret ..deci scade intretinerea ..nu stiu acum cum e .. deci logan/straina?:?: :idea: :?: :rolleyes2 nici eu nu stiu :D

Ai sa razi dar nu e diferenta mare la preturi/intretinere ;)

Hondarul 28-07-06 12:49

Quote:

Ai sa razi dar nu e diferenta mare la preturi/intretinere ;)

Hai cu argumente, exemple, etc... Asa spun si eu ca la Viper este ieftina intretinerea... cam ca la Logan. Dar... numai vorbe.

Sa luam Seat de exemplu. Odata ce piesele nu sunt din Romania, automat sunt mai scumpe ca cele de aici. Deci nu are cum sa fie mai ieftine sau la fel. Diferenta mica poate ca este la consumabile... dar nu cred ca un amortizor de Ibiza este la fel de ieftin ca unul de Logan. Sunt sigur ca vorbim de sume aproape duble.

Bicuss 28-07-06 13:49

dar nu inteleg de ce toata lumea are in jur d 8 mii d euro pt masina :D

59AFA 28-07-06 14:00

Quote:

Originally Posted by Bicuss
dar nu inteleg de ce toata lumea are in jur d 8 mii d euro pt masina :D

pt k asta e pretul unui logan...iar aici se vorbeste despre logan si despre cei care au bani de un logan dar prefera altceva :bored:

Bicuss 28-07-06 14:05

nu ma refeream doar d topicul asta....asa in general >:P

fuzzy 28-07-06 15:23

Quote:

Hai cu argumente, exemple, etc... Asa spun si eu ca la Viper este ieftina intretinerea... cam ca la Logan. Dar... numai vorbe.

Sa luam Seat de exemplu. Odata ce piesele nu sunt din Romania, automat sunt mai scumpe ca cele de aici. Deci nu are cum sa fie mai ieftine sau la fel. Diferenta mica poate ca este la consumabile... dar nu cred ca un amortizor de Ibiza este la fel de ieftin ca unul de Logan. Sunt sigur ca vorbim de sume aproape duble.

exemplu clar: un tov cu seat cordoba a trebuit sa stepte 2 luni sa ii ajunga farul dreapta fata fiindca nu era pe stoc la romani....asta e.....comanda preplatita si lista de asteptare...
daca o fi vorba de vreun viper cum era vorba mai sus??? oare vreo 5-6 luni???

Race 28-07-06 16:13

Quote:

logan e cea mai buna masina raportata la pret sau e cea mai ieftina din clasa ei?
Ambele.

Quote:

ce masini le consideri concurenti directi?
Asta e foarte dubios.Masina NU are concurenti directi.Dimensiunile si spatiul interior o situeaza in clasa compacta,unde costa jumatate cat concurenta,fata de care are lipsuri destule,dar explicabile prin pret.Deci ramane de comparat cu masini de clasa mica,dar si alea sunt mai scumpe.
Poti sa zici ca e atat de bun Loganul incat nu are concurenti :D

Quote:

vorbim aici de masina de familie, nu? deci care ar fi atributele pe care ai vrea tu sa le aiba o masina de familie?
-spatiu pentru 4 persoane (deci se exclud masinilie de clasa mica,la care spatiul in spate e mai mult teorie).
-portbagaj pentru bagajele unei familii cu copii (iarasi,250-260 litri cat are o masina de clasa mica NU e suficient nici pe departe).
-ABS (siguranta activa)
-cel putin doua air-bag-uri (siguranta apsiva)
-geamuri electrice (minim de confort)
-aer conditionat (cerinta obligatorie pe orice masina,e penibil sa mai transpiri intr-o masina noua in 2006)
-radioCD (explicatie evidenta)
-motor cat de cat rezonabil pentru a efectua depasiri fara emotii,preferabil unul care sa traga bine la turatii mici (e discutabil cat e rezonabil,si nici macar 90 CP nu e cine stie ce...dar 55 deja e bataie de joc)
Posibil sa fi uitat ceva,dar in mare cam asta e.Dupa cum vezi,asta se exclud din start masinile cu motor de drujba si mai chele decat o minge...

Quote:

sa mergi cu 1xx kmh cu un cosciug pe 4 roti, in timp ce consumi instant 10-15%
Tu pari sa ai o parere tare romantica despre consumul unei masini cu mai mult de 40 CP.Dupa 10-14 urban,acum te mira 10-15 la 1xx km/h.In functie de cat e xx-ul ala,consumul creste semnificativ.Sa vezi tu cum 5l/100 km la 100 km/h se fac 11 la 170 si 15 la 190...

Quote:

in seara asta tocmai am jucat o "prinselea" cu o slz (eu cu lgn 1.6 mpi). Cum se poate furisa tipul cu masina aia
Ce test inteligent ! Cursele prin oras prin trafic se castiga,repet a 3-a oara,prin nesimtire si inconstienta.Nu depind de cat de bun e soferul si cat de buna e masina.

Quote:

tico rs ai perfecta dreptate...sper ca nu sunt singuru care il sustine
Bravo,ti-ai gasit un scop in viata:cruciada impotriva Loganului.Parca ieri aveai si semnatura de ganul "prost sa fii sa-ti iei Logan"...s-a redeschis serverul de CS si nu mai ai nevoie de asta de ai schimbat-o ?!

Quote:

Da, Dacia 1307 Diesel 4x4, daca vrei o masina strict pentru carat butuci si nu-ti pasa de viteza de melc lihnit
Bine ca te amuza discutia asta...dar nu vad de ce mai participi daca tot scrii la misto.
Si chiar si masina aia e posibil sa fie mai rapida decat Fabia de 55 cP.

Quote:

cine se simte e rugat sa posteze un raspuns, cu aluzii la instalatii de incalzire
Bun.N-am priceput ideea cu instalatiile de incalzire,dar daca ti-e frig am vazut o metoda deosebita pentru a te incalzi intr-un episod din Brainiacs.Te ajut cu cea mai mare placere :lol:
Vad ca e o uniune profunda intre membrii clubului vostru.Deja incept sa ma intreb care sunt "emotiile extreme" pe care le incercati.
Si apropo domnu' submarin...cine e Marin ?! :lol:

Quote:

Asta n-o sa se intample niciodata.Oamenii posteaza tampenii despre chestii usor de verificat (preturi pentru masini noi de exemplu),desi e clar ca se vor acoperi de penibilitate.Cand e vorba de chestii din astea,chiar crezi ca are cineva habar despre ce vorbeste ? O sa posteze tampenii de genul "am auzit de la un vecin de-al lu' bunicu ca nu-stiu-ce piesa costa nu-stiu-cat",fara nici o acoperire reala.

Cr1Sty_xxl 28-07-06 16:44

cand ii aud pe multi...eee nu imi iau masina straina ca se intretine greu..mai mai fratilor masina straina inseamna la noi ceva decent pe la vro 8000 E cat este loganu daca ai bani sa iti iei o masina ce sare de 25-30 mii E atunci ai si bani ca sa o poti intretine.Credeti la la logan piesele sunt asa ieftine..nuhs sa va zic cam ce scoruri piesele la logan da va zic cam cat sunt piesele la un opel..ca dinala am..si nu sunt cine stie ce exagerate piesele.Cred ca daca as compara preturile la piese pt un logan si pt o masina sh straina nu ar fi dierenta prea mare..oricum bafta:)

Hondarul 28-07-06 16:48

Quote:

Originally Posted by Cr1Sty_xxl
cand ii aud pe multi...eee nu imi iau masina straina ca se intretine greu..mai mai fratilor masina straina inseamna la noi ceva decent pe la vro 8000 E cat este loganu daca ai bani sa iti iei o masina ce sare de 25-30 mii E atunci ai si bani ca sa o poti intretine.Credeti la la logan piesele sunt asa ieftine..nuhs sa va zic cam ce scoruri piesele la logan da va zic cam cat sunt piesele la un opel..ca dinala am..si nu sunt cine stie ce exagerate piesele.Cred ca daca as compara preturile la piese pt un logan si pt o masina sh straina nu ar fi dierenta prea mare..oricum bafta:)

Altu frate... E vorba aici de masina second-hand straina, la care automat bagi bani in ea si schimbi piese.:rolleyes2 :rolleyes2

Cr1Sty_xxl 28-07-06 16:53

eee acuma depinde ce unde o iei si ce noroc ai...:D

All times are GMT +2. The time now is 14:02.

- Copyright 2026 4Tuning