![]() |
Re: Soferul si masina
Ma bag si eu, da cu VW Passat, cu Tre si WRC cand se mai incalzeste sau cand o sa mai ies cu el !
|
pai ce passat? daca nu e benzina sau v6 tdi nu mi-e frica si ma dau oricand. as prefera sa fie un tdi de 130 ca alea imi plac cel mai mult sa le tin in spate. hai ca m-ai facut curios. tu la volanul lui? daca e tdi asta o iau ca provocare directasi nu o pot refuza. macar la dieseluri vreau sa ma asez bine.... in frunte. :D dar sa ne dam din mers...
|
bogdan ... am remarcat.. ca tu vrei mereu sa te dai din mers... de ce?
|
Pentru ca are foarte multzi cai la roata, se impiedica de ei, caii se incurca-n copite si atunci omul ramane pe loc si-o scartzaie in continuu... :lol:
|
pt ca ma incurca donu cand stau pe loc... :P
pt ca de pe loc cand plec nu ma ajuta cutia, si pt ca la de la >2000 de ture intra turbina cu adevarat. adica la TDI nu e bine sa acc brusc cand te afli sub 2000 ture. fortezi turbina sa intre in "surge". mai ales dupa cip cirip ea poate crapa foarte usor. oricum pe ud si la puteri mari -mai ales pe puntea fata- plecarea incurca. daca vrei sa vezi doar diferenta intre masini, din mers e cel mai corect. daca vrei sa vezi dif intre soferi, plecarea de pe loc e mai buna. dar la mine, daca plec de pe loc fortat tre sa fortez cutia peste limitele normale si nu e bine. mai ales ca tre sa schimb uleiul si filtrul la cutie. ps: pt cine nu stie, am cutie tiptronic. |
deci, astept date despre passat si provocarea in sine. telef meu il are Don si daca va intalniti vreau sa aflu si eu. dar vreau date sincere. daca are cip sau alte modif. eu spun direct ce am, nu ma dau inapoi. si oricum, maj celor care mai ma stiu, stiu ca nu ma ascund cu ce am sub capota.
|
AML are Passat 4Motion (4X4) Diesel 130 CP.
Pe mine a reusit sa ma faca... pe 400m doar in treptele I si II :lol: ca pe urma l-am mucificat... nu-i asa Mr. AML? Nu e Chipat. |
cum adica te-a facut pe tine??? sper ca glumesti, nu? 4motion e bun pe primii metri..ca dupa aia atarna greu la masina :)
pai eu cand aveam softul dinainte am facut unul.... dar nu 0-400m, ci in acc multiple. |
Quote:
Cum sa ma faca? Dar nici nu concep... :p |
nu mai speria mah oamenii, ca daca te-a facut ala, azi ma dadeam cu tine ! :P
|
:lol:
stii ca ma dau oricum si cu oricine, oricand, oriunde :lol: |
pai oriunde???? am cateva locatii :P
oricand? dar sa ai masina ok oricum? doar in a 5? cu oricine? poate.... |
Hai ca asta cu oricand nu prea merge...
Nu prea e vreme de chestii de acest gen... La primavara... Si nu oriunde, ca nu ma dau de exemplu pe hartoape... (si avand in vedere ce suspensie ai..., cred ca nici tu) Eu am botul aproape lipit de pamant si tu dai cu fundul de pamant. Ne trebuie o pista numai pentru noi (piSTa..., nu te gandi la prostii) ;) |
eu dau intai cu scutul..cu fundal mai putin
:P oricum, azi imi vine alta piesa pt masina. care se pare va REDEFINI cel mai jos punct al masinii ! :P |
Quote:
|
atunci cand motorul e sub 2000 de ture, turbina nu se invarte decat usor, la nivelul motorului (turbian are adevaratul boost la 2250 de ture, asta la TDI)si daca sub 2000 de ture apesi tare acc pana la fund, turbina intra in turatie (o turbina de tdi se invarte cu 75000 de rotatii) si turbian este fortata peste masura brusc. si paletele sunt super fortate sa bage presiune si nu pot brusc. si pot crapa. e valabil pentru TDI. dac ai TD simplu se intampla mai greu. tot ce tra sa faci este nu acc brisc si puternic decat peste 2000 de ture. si doar dupa ce s-a inacalzit.
cauta pe google, ca sigur gasesti ;) |
Acum ca ai aflat ca eu am 130cp si 4x4 si 6 viteze, spune-mi ce masina ai si tu ?
Apropo, pe Donu la facut un passat ca al meu dar nu era 4x4 ! Iti dai seama ca eu cu 4x4 am avantaj la plecare, si nu te gandii ca pe urma trage greu ca e 4x4 pt ca nu e permanent ! 4x4 se activeaza singur atunci cand rotile din fata se invart mai repede decat alea din spate pe urma e doar tractiune fata ! Si atunci cand mam dat cu Donu nu cred ca am stiut sa ii dau bine, pt ca a trecut lejer pe langa mine, si apoi sa aud ca la facut unul care nu era 4x4 ! |
imi pare rau sa te dezamagesc alexe....poti sa te inchini u la pasatu` ala si tot n`o sa faci vectra lu` bon`u....(no offence)
dak este vorba de pasatu` lu` dinu`...k l`a facut pe bon`u...l`a fakut k avea prob la mashina...ceva pe la saxophon dak nu ma inshel...si u ai vazut cu ochi tai k vectra face pasatu`;) |
Ma abtin de la orice comentariu !:lol:
|
kti cai are Vectro lu Donu'? ....
|
Eu stiam ca Donu sa dat si la Bucuresti si la Ploiesti cu Dinu si la facut passatu pe Donu !
Da nu stiam de probleme daca tu zici asa si imi confirma si donu asa este ! Eu vorbeam de provocarea cu bogdan wrc, stiu ca Donu ma face ! |
Vectra lu Bobby pe 400m iese castigator in fata unui TDi pana in 130-140cp! ;)
KkK la facut atunci ca nu tragea bine Vectra! |
Confirm spusele mecacanicilor mei de la boxe :lol:
Cand m-am dat cu Dinu la Bucuresti aveam desprinsa intermediara de capatul saxofonului si nu tragea bine deloc masina. Mai aveam si benzina de 95... Apoi, de curand cand m-am dat iar cu el, iar m-a facut ca am cauciucele de iarna si oricat de bine as fi incercat sa plec scartzaiam I si II ca la balamuc, si pe jos era si mazga d-aia... Asa ca a III-a oara ori ma face de-mi rupe ficatzii, ori ii dau o lectzie s-o tzina minte :lol: (mai ales ca nu e 4x4)... |
kti cai are mah Donu' pe Vectra aia?
|
Deocamdata n-a reusit nici un Test DINO s-o tzina. A rupt chingile si a aruncat cauciucurile dupa jante de fiecare data.
In jur de 1200 CP... :lol: Pe bune acum... de fabrica are 115 si in realitate or fi vreo 125... plm, cred ca are crescut mai mult cuplul decat caii... |
bun si ala ....n`are nik!...
|
aham.........pey ai vreo modifikre la ea...in afara de evacuare?!
|
mai bine ziceai ca ai dat dyno-ul peste cap....:rolleyes2
Quote:
|
ca sa nu fie problema imprumutarii masinii altui sofer
nu mai bine se dau 2 cu logan stock? acelasi motor ,bineinteles daca ar avea si km apropiati ar fi chiar tare k sa nu apara discutii dupa aia si atunci..poate mai vedem despre discutie ..scz ca nu am urmarit tot topicul..dar am retinut ideea de baza |
Quote:
eu am G4 TDI de 101 cai si ~1400 de kg. nu m-am dat cu Don ca el zice ca scoate si 7sec pe 0-100. eu nu pot sub 10. deci nu are rost. cu passatul ala de 130 fwd o sa ma dau cat de curand. dar el ar trebui sa te faca pe tine. si eu pe el din cauza greitatii mai mici. eu am max 1400 el a zis ca are 1600. si conteaza foarte mult. sincer. la plecare ii stai in fata, dar dupa ce dai II ar trebui sa te ajunga. teoretic, si cu sofer bun. trust me, sau intreaba-i pe cei mai atotstiutori in 0-402m. 4x4 e buna in primele 2-3 secunde. dupa aia o care greu. stiu ce zici tu cu cuplarea cand nu trage, dar exact asta face 4motion cand pleci tare. comuta automat pe toate rotile. si ti-am zis, cand dai II deja greutatea transimisie si tractiunii integralae cantaretse ceva. sunt curios cate kg ai. dupa calculele mele peste 1600 kg. oricum o sa ne dam, asa ca sa vad cum stam. oricum, am sansa in minus acum ca am gumele de iarna, si exact cum zice Don, si eu plec prost. dar macar asa, sa vad daca are rost sa incerc si cu gumele de vara cand va fi cazul. din cauza suspensiei sport , cu gumele de vara pierd f. putin la plecare, ca imi tine masina apasata pe fata. aah...si cip cirip canta la mine. donul are 1100 kg si 120 de cai. daca tu cu 1600 si 130 il faci, ceva nu e in regula!!! cineva nu are ce zice!! uite, zilele asta o sa mdau si cu Don.asa sa vad ce si cum. amandoi cu gumele de iarna. eu preconizez ca imi da 2 masini. daca ii merge masina bine. din mers,pana la 2 masini e bine. stau bine. daca sunt mai multe, atunci e ceva. don, te sun diseara sa incepem sa facem o ierarhie :D |
Quote:
|
Quote:
Masina ta cat d grea e? |
Are 1100 kg... (cu preshurile din interior cu tot :lol:)...
Nu..., serios acum, 1100 kg |
Quote:
Deci Passatu are asa: -1.9tdi fara 4x4 1395kg -2.5tdi v6 1510kg Deci 1.9tdi 4x4 sigur nu are peste 1500kg! ;) Si al tau Bogdane are vreo 1300kg poate si mai putin ca un Golf IV Variant 1.9tdi are 1350kg! :lol: |
pai asa mi-a zis prop. si eu aveam semne de intrebare ca un A4 are 1470 de kile cu motorul ala.
a mea, in talon are 1310. cu mine 90 de kg si cu 3/4 de rezervor... nu mai e asa mare dif intre noi :( |
Pai tui nu stii mah ca atunci cand te dai tre sa ai mai putina motorina in rezervor ca sa nu cantarest mult?
Da-te si tu cu bidonul de 2 L in portbagaj ca sa nu cantareasca mult. Eventual pui pe cineva sa alerge pe langa masina cu bidonu-n mana :lol: |
Cel mai bine pui 5L de motorina in rezervor..si la volan il pui pe Bobby...ca,cantareste mai putin! :lol:
|
Pai d-aia eu nici nu vreau sa ma ingras frate ca pe urma daca "ma face" baietii la liniutze :lol:
|
las' Donule k dak te ingrasi incepi sa mai arunci de prin masina un scaun,banketa,ceva.....k sa compensezi...deci vezi....tot raul spre bine...po sa te ingrasi k lumea acuma....:-) :-)
|
Parerea mea este ca soferul conteaza mai mult decat masina.........lunile trecute am vazut la Tv o cursa intre Andrei Duban si Adi de la Valcea(bleah) su 2 Alfa Romeo identice si Duban a castigat cu mult in fata, ba mai mult manelistul ala a avut probleme la plecare. Pun pariu ca si daca avea 10cai in plus tot pierdea
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:44. |
- Copyright 2026 4Tuning