![]() |
Re: Machete in lucru - FED express
Quote:
|
Nu mai scoate macheta de la cald la frig. Se formeaza condens pe ea aproape instantaneu.
|
2 Attachment(s)
Quote:
Acum am dat ultima mana.Intr-un fel ca dupa uscare o sa-mi dau seama mai bine, si presimt ca mai trebe sa cumpar filler, adica oricum mai cumpar ca-mi trebuie si la bara fata.La bara fata mai am sa dau cu umpic de chit, de smirgheluit si sa o dau si pe aia cu filler, dar am zis ca mai intai sa gat caroseria.Asa ca imediat ce voi dispune de fonduri ma voi aventura la furnizor si voi lua inca un spray de filler Body.Pana atunci Porschele va face o pauza si urmeaza sa ma ocup de celelalte lucruri care le am de aranjat pentru el NOTA: Pozele sunt facute inainte de ultima mana de filler(mana daca pot zice ca mai ramasese foarte putin in tub, atata cat sa dau umpic acolo in fata).Dupa ce o sa-mi iau altul o sa mai dau chiar putin pe unde mai trebuie, pe unele canturi si pe la spate pe unde vin stopurile, chiar putin mai trebuie dat.Deci am vrut sa zic, ca pozele sunt facute inaite de ultima mana de filler. |
Quote:
Sper ca dupa ce dai si ultimul strat de grund (nu exagera cu numarul de straturi) iei din nou caroseria la frecat cu 2000. Ai un inceput de coaja de portocala pe aripa stanga fata (pe partea soferului). Posibil si in alte zone, dar asta mi-a sarit in ochi. |
Quote:
Acum mi-a venit ideea sa umplu luftul acela de la prag, si cred ca il voi umple cu chit.acolo vine un ornament de plastic care oricum nu ma incanta...vad eu ce fac. Domnu' Radu, multumesc mult de sfaturi si de ajutor :hug:, nu te teme, temperatura era perfecta.:wink: |
Incepe sa prinda contur porcul asta..ma gandesc ce frumos o sa arate la final..
|
Quote:
|
nu ti-am mai urmarit proiectul asta cu Porsche (sorry) , dar vad ca, dupa cum a zis si 2010, deja prinde "contur" , dupa cum ti-am zis la inceput ideea e interesanta, si as vrea sa vad ce iese :-)
|
multumesc prietene racer, de acum sper sa il urmaresti ca sa vezi si tu ce va iesi.sper sa fie ce mi-am dorit la final:eyebrow:
|
2 Attachment(s)
Ieri am fost mai liber si m-am hotarat sa mai rezolv ceva de pe lista.:yes:
Am dat chit acolo in fata unde mai trebuia umpic si pe bara fata.Am stat si m-am tot gandit la un plan si pana la urma l-am aplicat.Am acoperit si acel sant de sub usa.Mi-am dat seama ca in fata ca fi clean, drept in spate la fel, pe lateral fara clante fara nimic, clean deasemenea asa ca am acoperit si santul ala si cred ca va arata chiar bine.:mrhappy: mai urmeaza sa smirgheluiesc, sa cumpar spritz si sa il dau pe unde mai trebuie.Apoi sa smirgheluiesc si sa pregatesc de vopsit.Pana cand voi vopsi macheta, probabil ca la primavara am destul timp sa fac rost deparbriz, scaune si un volan.Daca voi avea astea o sa fiu foarte fericit:love: Uite pozele cu machea si starea in care se afla acum.:D |
Gros stratul de chit... Ai sa pierzi mult timp/mult smirghel la slefuire.
|
Quote:
dadeam tot cate putin si faceam putin chit si cu mai mult intaritor ca eram in criza de timp.si ajungeam sa se intareasca chitul si stii ca se faceau cocolase si era mai greu de intins, apoi am tot repetat pana s-a acoperit peste tot cum trebuie ca sa nu fiu nevoit ulterior sa repet operatia.ce-i mai mare cred ca voi slefui cu o unealta speciala, si apoi de mana ce mai ramane din chit:rolleyes2 |
Faci risipa de materiale in stilul asta. Cumpara chit gata preparat si ai rezolvat problema. Revin cu poza si detalii "la noapte" cand ajung acasa.
|
1 Attachment(s)
Scuze de double-post...
Asta e inculpatul; l-am luat din Praktiker, nu mai tin minte pretul, dar e posibil sa ajung zilele astea si ma uit. E gata preparat, il pui pe un spaclu mai mare si de acolo il iei cu ceva ingust (eu folosesc o surubelnita) ca sa te strecori usor. Are un timp de aplicare de cateva minute (ei zic 4-7 minute pe ambalaj, dupa 3 minute devine vascos si greu de intins cum trebuie asa ca eu prefer sa scot cantitati foarte mici si sa aplic de mai multe ori), se usuca ceva mai greu (macar 30 de minute trebuie sa il lasi in pace), dar e foarte fin si se finiseaza imediat. |
Mai Emi dar muncesti din greu la porc...
O idee pentru jante..vopseste interiorul lor:!: |
Quote:
Quote:
|
Mersi pretene:hug: mucesc si eu cand pot si am vreme.:wink:, de jante ma voi ocupa ca aspect doar dupa ce e gata vopsita caroseria fiindca e posibil sa fie mult prea inchisa daca le fac si lor mijlocu negru...caroseria fiind albastru inchis.Mergea foarte bine mai ales daca erau modelul 1989 original, adica adanci, dar vad eu la sfarsit.Mersi prietene pentru sfat:wink:[/QUOTE]
Eu la culoarea caroseriei ziceam sa faci interiorul jantelor, in nici un caz negre:!: |
Quote:
|
Quote:
|
Multumesc. daca trec pe la practicker si vad poate iau.
mersi de raspuns:D |
5 Attachment(s)
Intre timp, nu am stat degeaba si am mai lucrat cate ceva.
Am taiat din arcurile de pe fata de la 325i si de la 850i.La 850 se vede cel mai bine, am vrut sa fie putin mai sport, nici decum lowrider. La Porc, am terminat pragul din stanga aproape de tot, mai este chiar putin de slefuit si dupa ce il slefuiesc si pe cel din dreapta urmeaza sa dau spritz-chit. Intre timp, astept un frate mai mare pentru porc, un 993 mai exact, de la care vom imprumuta faruri, interior/volan si mai vedem noi ce.Niste poze, imi cer scuze pentru calitatea proasta pe care o au pozele cu pragul de la Porsche, dar ma lasa aparatul foto:eyebrow: |
Ai grija ca arcul sa fie pilit bine si nu ascutit cum vad in poza, doarece o sa faca o oarecare gaura in plasticul de apasa peste el.
In rest arata bine machetele. ! :clap: |
Chiar ma intrebam ce face porcul..buna treaba facuta la Bmw..aduni mai multa zapada iarna asta..:lol::lol:
|
Quote:
mersi difter:D Quote:
|
felicitari pentru ce ai realizat pana acum :D...sper sa vedem cat mai repede rezultatele la machetele incepute:-)
|
Quote:
|
Ar merge o culoare mai închisă ...gen negru sau albastru :) Şi jantele albe sau ceva ţipător + nişte decaluri " aruncate " pe ea ....şi cred că ar arăta demenţial :)
|
eu ma gandesc la un sleeper si vreau sa fie cat mai clean...
nu ai fost prea atenta, cu cateva pagini in urma este prezentat acoperisul acela micut cu vopseaua finala, care este un albastru/mov inchis.sau poate nu am inteles eu bine, dar eu zic ca e destul de inchis... si mi-ai dat o idee foarte buna cu rotile albe, hciar am sa ma gandesc la treaba asta:!: cate despre decaluri nu prea cred...va fi un sleeper. Maine poze cu fratiorul pentru piese, proaspat sosit astazi. Mersi MDB:!: |
4 Attachment(s)
nu am mai facut nimic la macheta.numai ce am terminat cu tezele:boogy:!! presupun ca in vacanta asta o sa mai inainteze proiectul.mai am de finisat bara fata, si pragul din stanga.
acum ceva vreme a venit o macheta donatoare.chiar daca este modelul urmator, multe din piese se potrivesc, de fapt rotile de pe 911 sunt chiar de pe 993:lol: dar aflasem abia dupa aia. am in plan sa mai adaptez unele piese de la 993 la 911, dar asta va voi spune pe parcurs. niste poze cu machetele si cu grund-ul care-l folosesc eu si de care sunt foarte multumit, chiar daca are un pret cam piperat.folosesc grund si kit de la Body... |
Era si timpul sa pui osul la treaba...hai sa vedem cum lucrezi pe sistem..:lol:
|
Cu asa machete.....nu te mai plictisesti!!!Sunt nerabdator sa o vad!!!:D:D
|
Quote:
cred ca intre Craciun si Revelion voi misca ceva, mai curand nu cred... ps:is pe sistem turbo:lol: Quote:
mai sunt momente cand e bine sa faci pauze si apoi sa lucrezi, iar in timpul care il petreci pe tusa mai analizezi situatia, chestii/trestii stii tu... de vazut o vezi mai sus:lol::lol: lasa ca o termin eu candva, nu am o data fixa si nici nu am de gand sa imi impun un termen, dau frau liber imaginatiei, si lucrez in propriul ritm, cam incet din pacate... |
3 Attachment(s)
Mai greu acum dupa Sarbatori. Ieri mi-a venit cheful...
Uitandu-ma mai bine la portbagajul rupt de la 993 am observat acea grila neagra perforata. Minunatii care au realizat modelul anterior nu ne-au onorat cu acest detaliu, destul de putin semnificativ si nu s-au obosit sa o perforeze, asa ca m-am gandit sa le schimb. Zis si facut, de fapt pentru inceput zis. M-am uitat eu la ele ca la butelie si pana la urma mi-am dat seama ca sunt cam diferite. Ce sa vezi, am facut un mic sablon si m-am apucat sa o tai pe cea de la modelul succesor. Am taiat-o numai bine, a fost si usor de taiat, am indepartat doar o bucata din aia mica si apoi m-am apucat sa-i sculptez marginile pentru a nu mai arata ca nuca-n perete. Dupa vreun sfert de ora de sculptat si de smirgheluit, arata ca scoasa din fabrica si eu zic ca da destul de bine, in locul celei vechi! Va fi lipita frumos pe margini si pusa la loc, asta dupa ce ii voi da un strat de negru si cu un pic de lac sa arate ca noua. Cateva poze...stiu ca am lucrat putin, dar sper sa ma iertati. L.E: am uitat sa va zic ca m-am apucat de faruri. Dupa cum stiti farurile difera, in sensul ca la modelul succesor sunt mai plate si mai alungite sa zic asa. Deci unul dintre faruri, ca numai unul am facut, a suferit modificari majore pentru a se potrivi in oala farului de la modelul predecesor. Astfel, am taiat nitul si am smirgheluit marginile si l-am pilit de i-am bagat noaptea-n cap. Acum se potriveste. Oala e putin crapata ca asa a venit, dar va suferi si ea o operatie, iar farul va fi lipit cu poxipol transparent. Mai am putin de pilit la el si voi trece la al doilea. |
Asteptam finalul!!!
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
mersi, hai ca vorbim pe mess... Am sistat lucrarile o perioada, nu ca as fi muncit prea mult... AN NOU FERICIT tuturor! |
6 Attachment(s)
Nu am stat deloc...
am terminat pragul din dreapta si am smirgheluit cu apa.este doar primul stadiu, voi mai smirghelui odata si apoi voi mai aplica un strat de grund.intre toate astea o sa ma mai ocup si de alte piese care trebuie modificate pentru a se potrivi. Dupa cum vedeti, dupa ce am smirgheluit, am facut niste semne cu marker-ul pentru a vedea acei "pori" pe unde mai trebuie smirgheluit.Eu zic ca e o metoda buna si asa voi observa mai usor. Motto-ul meu:"incet dar sigur":cool: |
Arata super-bine....Partea cu ''incet'' din motto-ul tau trebuie sa o iau si eu8)
|
It will be "Low 'n' Slow(built)":lol:
Multa Bafta in continuare si sa o vad cu o culoare demna de Porc ... Ciusss! |
2 Attachment(s)
Porc-ul face pauza ca nu-i gasesc parbriz, dar oricum cu ultima unealta primita cred ca voi baga mana in el bine de tot.
In alta ordine de idei, abia am asteptat sa am si eu un BMW ca sa il modific dupa bunul plac si iata ca acum am doua, pacat ca timpul se scurge. Deci, un E36 cabrio si un 645ci Welly, tot cabrio.Mai multe detalii nu prea vreau sa va dau, as vrea sa fie surpriza. E36-le este deja dezmembrat, iar 645ci a fost kit si l-am asamblat ca sa vad cum se aseaza piesele pe el.Prost, sa stiti... Cateva poze cu E36-le in cursul dezmembrarii: P.S: pana am urcat pozele, l-am si demembrat. |
| All times are GMT +2. The time now is 00:54. |
- Copyright 2026 4Tuning