Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - FED express (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/194096-machete-lucru-fed-express.html)

FED express 16-10-10 15:36

Re: Machete in lucru - FED express

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3731785)
Mirosul ca mirosul...stai sa vezi cat ai sa speli gresia, faianta si tot ce mai ai prin baie ca sa scoti praful...

stau la bloc si am 2 bai.am dat filler-ul la mine in baie, de vopsit nu cred ca voi vopsi acasa.am izolat totul bine si nu s-a murdarit nimic, am facut o platforma pe chiuveta si am izolat si acolo am facut toata operatiunea.dupa 10 minute am scos macheta pe balcon.am ales si o zi buna ca ai mei nu-s acasa, deci pana pe seara sper sa nu se mai simta nici un miros.Am deschis usile si tot si sper sa se aeriseasca repede e cam frig:sad:...o s amai dau o mana in cateva locuri peste cateva minute si cred ca e de ajuns.imi pare rau ca nu mi-am adus aminte sa imi iau filler ca asta e pe gata, mi teama ca nu-mi ajunge si pentru putinul pentru care mai am nevoie:sad:

bmwh548 16-10-10 15:43

Nu mai scoate macheta de la cald la frig. Se formeaza condens pe ea aproape instantaneu.

FED express 16-10-10 17:11

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3731815)
Nu mai scoate macheta de la cald la frig. Se formeaza condens pe ea aproape instantaneu.

Crede-ma ca nu-i asa cald in casa:lol: mai ales ca stateam si cu balconul deschis.
Acum am dat ultima mana.Intr-un fel ca dupa uscare o sa-mi dau seama mai bine, si presimt ca mai trebe sa cumpar filler, adica oricum mai cumpar ca-mi trebuie si la bara fata.La bara fata mai am sa dau cu umpic de chit, de smirgheluit si sa o dau si pe aia cu filler, dar am zis ca mai intai sa gat caroseria.Asa ca imediat ce voi dispune de fonduri ma voi aventura la furnizor si voi lua inca un spray de filler Body.Pana atunci Porschele va face o pauza si urmeaza sa ma ocup de celelalte lucruri care le am de aranjat pentru el

NOTA: Pozele sunt facute inainte de ultima mana de filler(mana daca pot zice ca mai ramasese foarte putin in tub, atata cat sa dau umpic acolo in fata).Dupa ce o sa-mi iau altul o sa mai dau chiar putin pe unde mai trebuie, pe unele canturi si pe la spate pe unde vin stopurile, chiar putin mai trebuie dat.Deci am vrut sa zic, ca pozele sunt facute inaite de ultima mana de filler.

bmwh548 16-10-10 18:30

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3732003)
Crede-ma ca nu-i asa cald in casa:lol: mai ales ca stateam si cu balconul deschis.

Temperatura de aplicare a grundului/vopselei/lacului trebuie sa fie minim 20C.
Sper ca dupa ce dai si ultimul strat de grund (nu exagera cu numarul de straturi) iei din nou caroseria la frecat cu 2000. Ai un inceput de coaja de portocala pe aripa stanga fata (pe partea soferului). Posibil si in alte zone, dar asta mi-a sarit in ochi.

FED express 16-10-10 18:39

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3732205)
Temperatura de aplicare a grundului/vopselei/lacului trebuie sa fie minim 20C.
Sper ca dupa ce dai si ultimul strat de grund (nu exagera cu numarul de straturi) iei din nou caroseria la frecat cu 2000. Ai un inceput de coaja de portocala pe aripa stanga fata (pe partea soferului). Posibil si in alte zone, dar asta mi-a sarit in ochi.

:lol::lol::lol::lol::lol: nu-i coaja de portocala, am luat-o prea devreme si mi s-au imprimat amprentele :)):)):))...asta e, acolo si inca intr-un loc.am zis, mai trebe sa mai dau cateva straturi foarte subtiri, defapt doar niste pufuri in unele locuri si sa dau cu filler si bara fata dupa ce ii mia pun umpic de chit.
Acum mi-a venit ideea sa umplu luftul acela de la prag, si cred ca il voi umple cu chit.acolo vine un ornament de plastic care oricum nu ma incanta...vad eu ce fac.
Domnu' Radu, multumesc mult de sfaturi si de ajutor :hug:, nu te teme, temperatura era perfecta.:wink:

2010 17-10-10 19:00

Incepe sa prinda contur porcul asta..ma gandesc ce frumos o sa arate la final..

FED express 19-10-10 08:04

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 3734961)
Incepe sa prinda contur porcul asta..ma gandesc ce frumos o sa arate la final..

Dumnezeu sa te auda:lol: pregatesc ceva dragut zilele astea...

Racer21 20-10-10 14:43

nu ti-am mai urmarit proiectul asta cu Porsche (sorry) , dar vad ca, dupa cum a zis si 2010, deja prinde "contur" , dupa cum ti-am zis la inceput ideea e interesanta, si as vrea sa vad ce iese :-)

FED express 20-10-10 14:44

multumesc prietene racer, de acum sper sa il urmaresti ca sa vezi si tu ce va iesi.sper sa fie ce mi-am dorit la final:eyebrow:

FED express 24-10-10 17:29

2 Attachment(s)
Ieri am fost mai liber si m-am hotarat sa mai rezolv ceva de pe lista.:yes:

Am dat chit acolo in fata unde mai trebuia umpic si pe bara fata.Am stat si m-am tot gandit la un plan si pana la urma l-am aplicat.Am acoperit si acel sant de sub usa.Mi-am dat seama ca in fata ca fi clean, drept in spate la fel, pe lateral fara clante fara nimic, clean deasemenea asa ca am acoperit si santul ala si cred ca va arata chiar bine.:mrhappy:

mai urmeaza sa smirgheluiesc, sa cumpar spritz si sa il dau pe unde mai trebuie.Apoi sa smirgheluiesc si sa pregatesc de vopsit.Pana cand voi vopsi macheta, probabil ca la primavara am destul timp sa fac rost deparbriz, scaune si un volan.Daca voi avea astea o sa fiu foarte fericit:love:

Uite pozele cu machea si starea in care se afla acum.:D

bmwh548 24-10-10 18:12

Gros stratul de chit... Ai sa pierzi mult timp/mult smirghel la slefuire.

FED express 24-10-10 18:17

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3753041)
Gros stratul de chit... Ai sa pierzi mult timp/mult smirghel la slefuire.

stiu ca l-am dat gros si o sa-ti si explic de ce:

dadeam tot cate putin si faceam putin chit si cu mai mult intaritor ca eram in criza de timp.si ajungeam sa se intareasca chitul si stii ca se faceau cocolase si era mai greu de intins, apoi am tot repetat pana s-a acoperit peste tot cum trebuie ca sa nu fiu nevoit ulterior sa repet operatia.ce-i mai mare cred ca voi slefui cu o unealta speciala, si apoi de mana ce mai ramane din chit:rolleyes2

bmwh548 24-10-10 18:30

Faci risipa de materiale in stilul asta. Cumpara chit gata preparat si ai rezolvat problema. Revin cu poza si detalii "la noapte" cand ajung acasa.

bmwh548 24-10-10 22:45

1 Attachment(s)
Scuze de double-post...

Asta e inculpatul; l-am luat din Praktiker, nu mai tin minte pretul, dar e posibil sa ajung zilele astea si ma uit.
E gata preparat, il pui pe un spaclu mai mare si de acolo il iei cu ceva ingust (eu folosesc o surubelnita) ca sa te strecori usor. Are un timp de aplicare de cateva minute (ei zic 4-7 minute pe ambalaj, dupa 3 minute devine vascos si greu de intins cum trebuie asa ca eu prefer sa scot cantitati foarte mici si sa aplic de mai multe ori), se usuca ceva mai greu (macar 30 de minute trebuie sa il lasi in pace), dar e foarte fin si se finiseaza imediat.

2010 25-10-10 02:55

Mai Emi dar muncesti din greu la porc...
O idee pentru jante..vopseste interiorul lor:!:

FED express 25-10-10 13:11

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3753893)
Scuze de double-post...

Asta e inculpatul; l-am luat din Praktiker, nu mai tin minte pretul, dar e posibil sa ajung zilele astea si ma uit.
E gata preparat, il pui pe un spaclu mai mare si de acolo il iei cu ceva ingust (eu folosesc o surubelnita) ca sa te strecori usor. Are un timp de aplicare de cateva minute (ei zic 4-7 minute pe ambalaj, dupa 3 minute devine vascos si greu de intins cum trebuie asa ca eu prefer sa scot cantitati foarte mici si sa aplic de mai multe ori), se usuca ceva mai greu (macar 30 de minute trebuie sa il lasi in pace), dar e foarte fin si se finiseaza imediat.

suna foarte bine.in felul asta as lua pe spaclul mijlociu si as pune cu cel mic.sa-mi zici si un pret te rog, si poate daca stau bine financiar iti dau bani si imi iei si mie unul:-) sau cine stie, dar chiar as vrea sa stiu ce pret are.Mersi :wink:

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 3754235)
Mai Emi dar muncesti din greu la porc...
O idee pentru jante..vopseste interiorul lor:!:

Mersi pretene:hug: mucesc si eu cand pot si am vreme.:wink:, de jante ma voi ocupa ca aspect doar dupa ce e gata vopsita caroseria fiindca e posibil sa fie mult prea inchisa daca le fac si lor mijlocu negru...caroseria fiind albastru inchis.Mergea foarte bine mai ales daca erau modelul 1989 original, adica adanci, dar vad eu la sfarsit.Mersi prietene pentru sfat:wink:

2010 25-10-10 17:25

Mersi pretene:hug: mucesc si eu cand pot si am vreme.:wink:, de jante ma voi ocupa ca aspect doar dupa ce e gata vopsita caroseria fiindca e posibil sa fie mult prea inchisa daca le fac si lor mijlocu negru...caroseria fiind albastru inchis.Mergea foarte bine mai ales daca erau modelul 1989 original, adica adanci, dar vad eu la sfarsit.Mersi prietene pentru sfat:wink:[/QUOTE]

Eu la culoarea caroseriei ziceam sa faci interiorul jantelor, in nici un caz negre:!:

FED express 25-10-10 17:42

Quote:

Eu la culoarea caroseriei ziceam sa faci interiorul jantelor, in nici un caz negre:!:
aaa...adica te referi sa fac interiorul jantelor asa albastru cum va fi caroseria...hmmm:???: o sa ma gandesc sa stii:!::!::!:

bmwh548 30-10-10 16:49

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3755191)
suna foarte bine.in felul asta as lua pe spaclul mijlociu si as pune cu cel mic.sa-mi zici si un pret te rog, si poate daca stau bine financiar iti dau bani si imi iei si mie unul:-) sau cine stie, dar chiar as vrea sa stiu ce pret are.Mersi :wink:

Cu intarziere vine si pretul: 14 lei si ceva (15lei) in Praktiker.

FED express 30-10-10 17:46

Multumesc. daca trec pe la practicker si vad poate iau.
mersi de raspuns:D

FED express 24-11-10 16:05

5 Attachment(s)
Intre timp, nu am stat degeaba si am mai lucrat cate ceva.
Am taiat din arcurile de pe fata de la 325i si de la 850i.La 850 se vede cel mai bine, am vrut sa fie putin mai sport, nici decum lowrider.
La Porc, am terminat pragul din stanga aproape de tot, mai este chiar putin de slefuit si dupa ce il slefuiesc si pe cel din dreapta urmeaza sa dau spritz-chit.
Intre timp, astept un frate mai mare pentru porc, un 993 mai exact, de la care vom imprumuta faruri, interior/volan si mai vedem noi ce.Niste poze, imi cer scuze pentru calitatea proasta pe care o au pozele cu pragul de la Porsche, dar ma lasa aparatul foto:eyebrow:

DrifterGT 24-11-10 16:42

Ai grija ca arcul sa fie pilit bine si nu ascutit cum vad in poza, doarece o sa faca o oarecare gaura in plasticul de apasa peste el.

In rest arata bine machetele. ! :clap:

2010 24-11-10 16:57

Chiar ma intrebam ce face porcul..buna treaba facuta la Bmw..aduni mai multa zapada iarna asta..:lol::lol:

FED express 25-11-10 18:44

Quote:

Originally Posted by DrifterGT (Post 3840269)
Ai grija ca arcul sa fie pilit bine si nu ascutit cum vad in poza, doarece o sa faca o oarecare gaura in plasticul de apasa peste el.

In rest arata bine machetele. ! :clap:

nu am mai pus poze si cu arcul pilit:sad: mie chiar imi place ce look a capatat acum
mersi difter:D

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 3840306)
Chiar ma intrebam ce face porcul..buna treaba facuta la Bmw..aduni mai multa zapada iarna asta..:lol::lol:

ce sa faca porcu'.asteapta un frate pe masa de operatie.si va intra in lucru si al doilea prag, cat de curand:wink: poze dupa ce vine fratele:wink:

Big Andrew 29-11-10 20:54

felicitari pentru ce ai realizat pana acum :D...sper sa vedem cat mai repede rezultatele la machetele incepute:-)

FED express 30-11-10 07:51

Quote:

Originally Posted by Big Andrew (Post 3855854)
felicitari pentru ce ai realizat pana acum :D...sper sa vedem cat mai repede rezultatele la machetele incepute:-)

mersi, dar rezultate nu vei vedea decat la Porsche sa speram, Audi-ul nu imi mai intra in plan.:wink: am aranjat altceva pentru el, eu lucrez doar la machete 1/18...:wink:

DTH 30-11-10 17:21

Ar merge o culoare mai închisă ...gen negru sau albastru :) Şi jantele albe sau ceva ţipător + nişte decaluri " aruncate " pe ea ....şi cred că ar arăta demenţial :)

FED express 30-11-10 17:29

eu ma gandesc la un sleeper si vreau sa fie cat mai clean...
nu ai fost prea atenta, cu cateva pagini in urma este prezentat acoperisul acela micut cu vopseaua finala, care este un albastru/mov inchis.sau poate nu am inteles eu bine, dar eu zic ca e destul de inchis...
si mi-ai dat o idee foarte buna cu rotile albe, hciar am sa ma gandesc la treaba asta:!:
cate despre decaluri nu prea cred...va fi un sleeper.
Maine poze cu fratiorul pentru piese, proaspat sosit astazi.
Mersi MDB:!:

FED express 22-12-10 20:51

4 Attachment(s)
nu am mai facut nimic la macheta.numai ce am terminat cu tezele:boogy:!! presupun ca in vacanta asta o sa mai inainteze proiectul.mai am de finisat bara fata, si pragul din stanga.

acum ceva vreme a venit o macheta donatoare.chiar daca este modelul urmator, multe din piese se potrivesc, de fapt rotile de pe 911 sunt chiar de pe 993:lol: dar aflasem abia dupa aia. am in plan sa mai adaptez unele piese de la 993 la 911, dar asta va voi spune pe parcurs.

niste poze cu machetele si cu grund-ul care-l folosesc eu si de care sunt foarte multumit, chiar daca are un pret cam piperat.folosesc grund si kit de la Body...

2010 22-12-10 20:55

Era si timpul sa pui osul la treaba...hai sa vedem cum lucrezi pe sistem..:lol:

timitza09 23-12-10 12:49

Cu asa machete.....nu te mai plictisesti!!!Sunt nerabdator sa o vad!!!:D:D

FED express 23-12-10 19:15

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 3919877)
Era si timpul sa pui osul la treaba...hai sa vedem cum lucrezi pe sistem..:lol:

de parca am si absentat mult:rolleyes:
cred ca intre Craciun si Revelion voi misca ceva, mai curand nu cred...
ps:is pe sistem turbo:lol:
Quote:

Originally Posted by timitza09 (Post 3921406)
Cu asa machete.....nu te mai plictisest!!!Sunt nerabdator sa o vad!!!:D:D

intr-adevar eu nu ma plictisest:lol:
mai sunt momente cand e bine sa faci pauze si apoi sa lucrezi, iar in timpul care il petreci pe tusa mai analizezi situatia, chestii/trestii stii tu...
de vazut o vezi mai sus:lol::lol:
lasa ca o termin eu candva, nu am o data fixa si nici nu am de gand sa imi impun un termen, dau frau liber imaginatiei, si lucrez in propriul ritm, cam incet din pacate...

FED express 28-12-10 09:03

3 Attachment(s)
Mai greu acum dupa Sarbatori. Ieri mi-a venit cheful...
Uitandu-ma mai bine la portbagajul rupt de la 993 am observat acea grila neagra perforata. Minunatii care au realizat modelul anterior nu ne-au onorat cu acest detaliu, destul de putin semnificativ si nu s-au obosit sa o perforeze, asa ca m-am gandit sa le schimb. Zis si facut, de fapt pentru inceput zis. M-am uitat eu la ele ca la butelie si pana la urma mi-am dat seama ca sunt cam diferite. Ce sa vezi, am facut un mic sablon si m-am apucat sa o tai pe cea de la modelul succesor. Am taiat-o numai bine, a fost si usor de taiat, am indepartat doar o bucata din aia mica si apoi m-am apucat sa-i sculptez marginile pentru a nu mai arata ca nuca-n perete. Dupa vreun sfert de ora de sculptat si de smirgheluit, arata ca scoasa din fabrica si eu zic ca da destul de bine, in locul celei vechi!
Va fi lipita frumos pe margini si pusa la loc, asta dupa ce ii voi da un strat de negru si cu un pic de lac sa arate ca noua. Cateva poze...stiu ca am lucrat putin, dar sper sa ma iertati.

L.E: am uitat sa va zic ca m-am apucat de faruri. Dupa cum stiti farurile difera, in sensul ca la modelul succesor sunt mai plate si mai alungite sa zic asa. Deci unul dintre faruri, ca numai unul am facut, a suferit modificari majore pentru a se potrivi in oala farului de la modelul predecesor. Astfel, am taiat nitul si am smirgheluit marginile si l-am pilit de i-am bagat noaptea-n cap. Acum se potriveste. Oala e putin crapata ca asa a venit, dar va suferi si ea o operatie, iar farul va fi lipit cu poxipol transparent. Mai am putin de pilit la el si voi trece la al doilea.

timitza09 28-12-10 09:43

Asteptam finalul!!!

2010 28-12-10 17:31

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3933627)
Mai greau acum dupa Sarbatori.Ieri mi-a venit cheful...
Uitandu-ma mai bine la portbagajul rupt de la 993 am observat acea grila neagra perforata.Minunatii care au realizat modelul anterior nu ne-au onorat cu acest detaliu, destul de putin semnificativ si nu s-au obosit sa o perforeze, asa ca m-am gandit sa le schimb.Zis si facut, defapt pentru inceput zis.M-am uitat eu la ele ca la butelie si pana la urma mi-am dat seama ca sunt cam diferite.Ce sa vezi, am facut un mic sablon si m-am apucat sa o tai pe cea de la modelul sccesor.Am taiat-o numai bine, a fost si usor de tait, am indepartat doar o bucata dinaia mica si apoi m-am apucat sa-i sculptez marginile pentru a nu mai arata ca nuca-n perete.Dupa vreun sfert de ora de sculptat si de smirgheluit, arata ca scoasa din fabrica si eu zic ca da destul de bine, in locul celei vechi!
Va fi lipita frumos pe margini si pusa la loc, asta dupa ce ii voi da un strat de negru si cu umpic de lac sa arate ca noua.Cateva poze...stiu ca am lucrat putin, dar sper sa ma iertati.

L.E: am uitat sa va zic ca m-am apucat de faruri.dupa cum stiti farurile difera, in sensul ca la modelul succesor sunt mai plate si mai alungite sa zic asa.deci unul dintre faruri, ca numai unul am facut, a suferit modificari majore pentru a se potrivi in oala farului de la modelul predecesor.astfel, am taiat nitul si am smirgheluit marginile si l-am pilit de i-am bagat noaptea-n cap.acum se potriveste.oala e putin carapata ca asa a venit, dar va suferi si ea o operatie, iar farul va fi lipit cu poxipol transparent.mai am putin de pilit la el si voi trece la al doilea.

Buna treaba facuta cu grila:!:
Quote:

Originally Posted by timitza09 (Post 3933695)
Asteptam finalul!!!

Ai de asteptat..omul lucreaza doar in vacante, deci cred ca o sa fii mare atunci:!:

FED express 31-12-10 16:24

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 3934987)
Buna treaba facuta cu grila:!:

Ai de asteptat..omul lucreaza doar in vacante, deci cred ca o sa fii mare atunci:!:

:lol::lol::lol::lol: arzate-ar focu:evil:
mersi, hai ca vorbim pe mess...
Am sistat lucrarile o perioada, nu ca as fi muncit prea mult...
AN NOU FERICIT tuturor!

FED express 05-01-11 15:34

6 Attachment(s)
Nu am stat deloc...
am terminat pragul din dreapta si am smirgheluit cu apa.este doar primul stadiu, voi mai smirghelui odata si apoi voi mai aplica un strat de grund.intre toate astea o sa ma mai ocup si de alte piese care trebuie modificate pentru a se potrivi.
Dupa cum vedeti, dupa ce am smirgheluit, am facut niste semne cu marker-ul pentru a vedea acei "pori" pe unde mai trebuie smirgheluit.Eu zic ca e o metoda buna si asa voi observa mai usor.
Motto-ul meu:"incet dar sigur":cool:

timitza09 05-01-11 16:40

Arata super-bine....Partea cu ''incet'' din motto-ul tau trebuie sa o iau si eu8)

green_e30 05-01-11 17:18

It will be "Low 'n' Slow(built)":lol:
Multa Bafta in continuare si sa o vad cu o culoare demna de Porc ...
Ciusss!

FED express 03-02-11 20:47

2 Attachment(s)
Porc-ul face pauza ca nu-i gasesc parbriz, dar oricum cu ultima unealta primita cred ca voi baga mana in el bine de tot.

In alta ordine de idei, abia am asteptat sa am si eu un BMW ca sa il modific dupa bunul plac si iata ca acum am doua, pacat ca timpul se scurge.
Deci, un E36 cabrio si un 645ci Welly, tot cabrio.Mai multe detalii nu prea vreau sa va dau, as vrea sa fie surpriza.
E36-le este deja dezmembrat, iar 645ci a fost kit si l-am asamblat ca sa vad cum se aseaza piesele pe el.Prost, sa stiti...

Cateva poze cu E36-le in cursul dezmembrarii:
P.S: pana am urcat pozele, l-am si demembrat.

All times are GMT +2. The time now is 00:54.

- Copyright 2026 4Tuning