Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel astra clasic vs logan?? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/18610-opel-astra-clasic-vs-logan.html)

Race 04-02-07 23:17

Re: Opel astra clasic vs logan??

Quote:

u ce mai cauti pe forumu asta ? dak u n-ai auzit de motoare in 24V...mai documenteaza mey........uita-te la motoarele de BMW.....
Caut sa aflu cat mai multe de la experti in domeniu cu nume de filozofi antici.Ma interesa in mod special motorul 2.0 24v Turbo de pe Opel Astra G,dar vad ca nu-mi satisfaci curiozitatea :sad:
Nu-i devoie sa te uiti la BMW pentru 24 de supape.Mai toate motoarele cu 6 cilindri moderne au 24 de supape (inclusiv cele facute de Opel).Sunt chiar si V8-uri 24v (Mercedes-uri mai vechi,Mustang GT).

steaua23 04-02-07 23:36

Race vezi ca exista un opel astra g 2.0i de 140 de cai parca ...

platon911 05-02-07 00:11

deci kre emai buna k vad k nu ajungem nicaieri...asta e ideea topicului Opel Astra G sau Dacia Logan.....lungiti-o kt vreti,da' n-ai cum sa zici k Opelu e mai prost k Dacia....clar...punct..si pe unu din ala mic dak il intrebi stie...la toate capitolele nu se compara......

dogy_10 05-02-07 00:14

e mai bun opelul, dar si mai scump si nu venitzi cu texte de genul sh,ca nu se compara o masina sh cu un noua

ps: poate ar trebui sa consulti un psiholog daca ai asa ciuda pe logan fara sa-ti fi facut masina asta nimik

platon911 05-02-07 00:37

ia-ti u Logan nou si io raman cu Opelu meu SH vai mortzii lui...mai vorbim la 152.000km kt am io...sa vedem dak mai ai roti pe ea si usi......!!!!!

dogy_10 05-02-07 00:46

mai vorbim, important e cati km ai facut tu cu masina nu cati are in total

platon911 05-02-07 00:49

eu am facut 35.000km in Romania........;-)....mai vb

George_P. 05-02-07 02:20

Quote:

Originally Posted by platon911 (Post 730544)
u ce mai cauti pe forumu asta ? dak u n-ai auzit de motoare in 24V...mai documenteaza mey........uita-te la motoarele de BMW.....

Esti praf, esti vai dti-ul tau :lol: :lol: :lol:

Si dupa ce ca esti praf, mai te bati si cu pumnu-n piept cu Astra ta...

Cum zicea si Race, bine ca nu esti idiot, ca daca erai...:lol: :lol:

PH86MIN 05-02-07 08:48

mai oamenilor,nu le mai comparatzi,cand o avea si astra acelasi pret cu loganul(ma refer si la dotari echivalente) atunci mai vb,nu putem compara un logan cu astra pt k preturile sunt total diferite ai 7 000 d euro k in cazul meu(iti iei logan) ai 12 000 iti iei astra(sau altceva) ai peste 12 000 iti iei golf ai peste 20 000 iti iei bmw s.a.m.d deci nu are rost sa le comparam pt cu au un pret egal sa tragem o concluzie, aaa da,putem compara astra cu albea,kalos si alte masini apropiate d pretz,vrei performante si calitate,scoti mai mult din buzunar,asta e logic,si inca ceva,cineva d la mn are un logan d 1.4 si a facut cu el 130 000 km si nu a schimbat nimic la ea(dekt consumabile) deci eu zic k masina e destul d buna si se tine si la batranetze

Evil Yuri 05-02-07 09:13

Eu zic ca se poate pune un punct la topicul asta cu urmatoarea concluzie.

1. Daca e sa comparam Astra nou, cu Logan nou:
-in 10000 de euro - Logan full, motorizare de top - Astra coaja
-in 8000 de euro - Logan aproape full, motorizare buna / diesel - Astra nu prea exista la banii astia :)
-Daca esti dispus sa mai pui cateva mii de euro, atunci iti iei Astra.

2. Astra SH versus Logan. Despre asta s-a mai discutat, si s-a ajuns la concluzia ca nu prea e rentabil daca vrei sa tii masina mai mult de 2 ani, si daca faci si multi km pe an.

Si nu trebuie uitat ca la Logan ai garantie, pe cand la Astra tot ceea ce schimbi schimbi din banii tai, si deja incep sa fie multe de schimbat de la un anumit nr de km.

Pentru ca la o masina cu 100-130k km deja incepe sa scada confortul, incepi sa bagi bani in ea, una dupa alta cedeaza. Plus ca la o masina SH nu poti sa stii ca nu cumva respectiva nu are dublu fata de cat scrie in bord.
Asa ca pana la urma ramane la latitudinea fiecaruia, daca ia Logan nou sau o Astra SH care are deja jumatate de viata traita.

Cat despre tine platon911, nu cred ca are rost sa imi mai bat capul sa iti explic...esti prea orb in orgoliul tau.

Pai tu zici ca motorizarea Opel se pisha pe cea de la Logan, dar tu zici ca nu se poate compara 1,7dti-ul cu 1.6 8V de la Logan, dar in schimb zici ca asa iei de la Opel motoare de 2.0 Turbo si ca le dai mucu Loganelor, care au putere de 2 ori mai mica. Pai unde e logica ? Si apropo, din cate stiu eu, motoarele astea sunt pe GTC, care nu mai costa nici pe draq 10-12000 de euro, ci se invarte pe la 20.000. Adica de doua ori mai mult decat cel mai scump Logan.
Si Race ti-a punctat foarte bine, dar tu se pare ca nu intelegi.

There's no point in talking to people like you. :( Sad but true.

@PH86MIN : Zici ca omul a facut 130.000km cu Loganu, a schimbat doar consumabile. Si daca schimba ceva, oricum nu il costa ca are garantie. Deci practic nu a bagat cine stie ce bani in masina. Bun. Acum hai sa vedem alternativa : daca avea Astra SH.
O Astra cu 100.000km. Spune-mi si mie cate trebuia omul ala sa schimbe la Astra aia ca sa ajunga la 230.000 de km. Articulatii, plastice si alte alea, iti vine sa ii dai foc la masina. Mai e afacerea rentabila ? NU ! Cum am spus si mai sus, daca tii masina mai mult de 2 ani, nu se merita sa iei SH.

steaua23 05-02-07 09:57

Chiar daca ai garantie consumabilele le platesti din buzunar. In 130 de mii de km, ca sa ai grija de masina schimbi destule, care adunate costa ceva.

PH86MIN 05-02-07 10:02

steaua23 stai linistit k ala nu are grija d ea k e d la firma masina si pe deasupra a mai si lovit-o,inainte de asta a avut un clio cu acelasi motor(care din pacate l-a facut praf) si a facut cu el 250 000 km deci motorul o duce destul d binisor la logan,si sincer ala a spus k e mai multumit d logan decat d clio k la ala a schimbat multe la el sa stii,pe bune!!!

platon911 05-02-07 11:23

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 731949)
Eu zic ca se poate pune un punct la topicul asta cu urmatoarea concluzie.

1. Daca e sa comparam Astra nou, cu Logan nou:
-in 10000 de euro - Logan full, motorizare de top - Astra coaja
-in 8000 de euro - Logan aproape full, motorizare buna / diesel - Astra nu prea exista la banii astia :)
-Daca esti dispus sa mai pui cateva mii de euro, atunci iti iei Astra.

2. Astra SH versus Logan. Despre asta s-a mai discutat, si s-a ajuns la concluzia ca nu prea e rentabil daca vrei sa tii masina mai mult de 2 ani, si daca faci si multi km pe an.

Si nu trebuie uitat ca la Logan ai garantie, pe cand la Astra tot ceea ce schimbi schimbi din banii tai, si deja incep sa fie multe de schimbat de la un anumit nr de km.

Pentru ca la o masina cu 100-130k km deja incepe sa scada confortul, incepi sa bagi bani in ea, una dupa alta cedeaza. Plus ca la o masina SH nu poti sa stii ca nu cumva respectiva nu are dublu fata de cat scrie in bord.
Asa ca pana la urma ramane la latitudinea fiecaruia, daca ia Logan nou sau o Astra SH care are deja jumatate de viata traita.

Cat despre tine platon911, nu cred ca are rost sa imi mai bat capul sa iti explic...esti prea orb in orgoliul tau.

Pai tu zici ca motorizarea Opel se pisha pe cea de la Logan, dar tu zici ca nu se poate compara 1,7dti-ul cu 1.6 8V de la Logan, dar in schimb zici ca asa iei de la Opel motoare de 2.0 Turbo si ca le dai mucu Loganelor, care au putere de 2 ori mai mica. Pai unde e logica ? Si apropo, din cate stiu eu, motoarele astea sunt pe GTC, care nu mai costa nici pe draq 10-12000 de euro, ci se invarte pe la 20.000. Adica de doua ori mai mult decat cel mai scump Logan.
Si Race ti-a punctat foarte bine, dar tu se pare ca nu intelegi.

There's no point in talking to people like you. :( Sad but true.

@PH86MIN : Zici ca omul a facut 130.000km cu Loganu, a schimbat doar consumabile. Si daca schimba ceva, oricum nu il costa ca are garantie. Deci practic nu a bagat cine stie ce bani in masina. Bun. Acum hai sa vedem alternativa : daca avea Astra SH.
O Astra cu 100.000km. Spune-mi si mie cate trebuia omul ala sa schimbe la Astra aia ca sa ajunga la 230.000 de km. Articulatii, plastice si alte alea, iti vine sa ii dai foc la masina. Mai e afacerea rentabila ? NU ! Cum am spus si mai sus, daca tii masina mai mult de 2 ani, nu se merita sa iei SH.

ce articulatii skimbi u la Astra mey..? spune-mi si me!!! k in afara de role si curea ma refer la Y17DT,nu mai skimbi nimic multi kilometrii......si fi atent k io tot ma bat cu pumnii in piept ...ia Logan diesel si compara-l cu Dieselu meu...ia Logan benzina si compara-l cu Astra benzina....sa fim egali domne k vad k tot zmei sunteti..........:lol:

George_P. 05-02-07 14:45

Quote:

Originally Posted by platon911 (Post 732179)
ce articulatii skimbi u la Astra mey..? spune-mi si me!!! k in afara de role si curea ma refer la Y17DT,nu mai skimbi nimic multi kilometrii......si fi atent k io tot ma bat cu pumnii in piept ...ia Logan diesel si compara-l cu Dieselu meu...ia Logan benzina si compara-l cu Astra benzina....sa fim egali domne k vad k tot zmei sunteti..........:lol:

Iti trebuie o femeie neaparat...:roll:

Evil Yuri 05-02-07 14:52

Poti sa te bati cu pumnii unde vrei, suite yourself. Bye.

Steaua23: normal ca consumabilele le platesti tu, dar vreau sa zic ca restul pieselor ce s-ar putea defecta, sunt rezolvate pe garantie. Dar ia gandeste-te ce diferenta este la un SH, la care incep sa cedeze din ce in ce mai multe, si partea naspa e ca nu mai ai garantie, si toate trebuie sa le cumperi din buzunarul tau.

steaua23 05-02-07 15:44

Pai eu ce zic ... orican as alege o masina noua in dauna uneia vechi ... chiar daca aia veche e dintr-o clasa superioara.
Eu personal am o astra classic de prin 2005 ... si a costat undeva la 14.000 euro ddp. De aceeasi bani puteam sa-mi aleg si un bmw ceva mai vechi ... sau eu mai stiu dar, fiind adeptul masinilor noi, am ales astra.
In 2 ani nu m-a dezamagit si probabil ca urmatoare masina va fi tot astra ... model mai nou.
Faza e ca daca atunci aveam 7000 euro ... alegeam loganu.
Diferentele intre logan si astra sunt multe si destul de evidente. Interiorul este mai slab calitativ la logan (nu ca la astra ar fi cine stie ce), iar optiunile sunt mult mai multe (si mai scumpe :( ) la astra.
Am mers foarte putin cu un logan 1.6 8v si sincer nu mi se pare asa rapid ca ceea ce am vazut in datele tehnice. Chiar daca e mai rapid loganul ... la partea de franare mi s-a parut dezastru.
Si oricum ... principalul criteriu in alegerea unei masina ... mai ales a uneia ca loganul (de familie) ... nu ar trebuii sa fie viteza sau demarajul.

platon911 05-02-07 20:19

uite in sfarsit un baiat inteligent pe forumu asta...bravo frate

dogy_10 05-02-07 20:53

eu zic sa inchidem topicul ca deja s-au tras concluziile nu mai au rost discutiile aiurea ;)

L3on 05-02-07 21:19

auzi mai Platon la 18 ani ce experienta ai tu la motoare si la masini ???? Iti propun sa mai inveti iar opelul tau nici macar nu are motorul de opel ci de isuzu din cate stiu eu....

BGD_NNE 05-02-07 21:20

Quote:

Originally Posted by PH86MIN (Post 728903)
hai mai platon sa fim seriosi,si sa iei un opel astra la mana a 2 a omorat alergat si cu chilometrajul masluit,si dupa 1 an 2 sa iti dai cu pumnii in cap mai bine.....si dc loganul are motoare vechi??eu am unul d 1.4 si am facut de toate cu el si tine am mers cu a 4-a cu aprox 160 deci...si altceva,golful5 d 1,4 l cati cai putere?? va spun eu,are 75 si mai are si pe deasupra(dak nu ma insel) o masa apropiata d 1200kg iar loganul are 975 deci e clar..asa k sa nu ne mai vaitam k loganul are motoare vechi,si ink ceva,dak as avea sub 10 000 euro mi as lua logan,dak as avea peste 12 000 mi as lua astra,vedeti kre e chestia,totul difera d pret,deci nu le putem compara!!1

Mah tata stau si ma intreb cum draq putetzi fi atat de mandri de loganurile voastre si le comparatzi cu golfuri si spunetzi ca loganul face si drege ???????PH86MIN informativ un glof 5 de 75 cp te face si daca el merge cu spatele si tu cu fatza ;) asa ca las-ne cu mareztul logan ca e varza.Uite eu am un cielo si sunt dispus oricand sa ma iau la o liniutza cu un logan de 1.6/90cp ,in conditiile in care eu am 75 cp.

dogy_10 05-02-07 21:23

mdah.........iarasi voi cu cielo-urile voastre...........rachete nu gluma, cele mai tari masini.........

BGD_NNE 05-02-07 21:28

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 733306)
mdah.........iarasi voi cu cielo-urile voastre...........rachete nu gluma, cele mai tari masini.........

Nu am zis lucru asta , dar cum poti tu sa compari un logan cu un golf 5!?!!? Daca imi dai un rasp destul de bun la intrebare eu imi retrag postul de mai devreme.Si ink ceva care dintre cielo sau logan are ca dotare standard servo-directie?!?!?SCZ pt offtopic

PH86MIN 05-02-07 21:29

hai k ai zis-o bgd,e tare asta,mai omule golful ala 5 de 75 cp are 1200 kg cum draq sa se duca mai tare k mn, in plus d asta un coleg d la mn din clasa are unul si la o viteza d peste 100 km eu am cu vreo 200-300 d rot mai putin,asta ce iti spune aaa???cum draq feceti ma voi unii niste calcule,e ca si cum ai spune 1+1=3 da-o naibii fa si u un calcul kg pe cal putere si ai sa vezi cine iese in avantaj,nu zic,poate la viteza ma face, k acolo loganul sta prost la aerodinamik,dar asta e adevarul,dc nu accepti,si cum poti u spune k faci un 1.6 de 90 cp cand u ai 75 cp si ai si peste 1 tona,hai k asta e chiar circ sa mor yo!!! cielo e deja vechi (ma refer la cel in 8v) e facut dupa kadett din 82 nu poti compara cu loganul kre are nishte motoare d prin 98 sau km asa ceva!!

dogy_10 05-02-07 21:30

nu poti sa compari golfu cu loganu din nici un puct de vedere

dogy_10 05-02-07 21:33

asta cu turatia nu e relevanta, varumiu are un megane 1.6 16v si la 3000 are 90km\h iar eu cu loganu 1.6 la 3000 am 110km\h si ma face la toate capitolelenu incapa discuti

L3on 05-02-07 21:33

bgd ai mers cu un golf de 75 de cai ???? Iti zic din experienta ca e lenes comparativ cu loganul dci si mai exact 14,7 secunde pana la suta asa ca benzina al lasa in urma pana la 100 de km la ora...dupa aia nu mai stiu.

PH86MIN 05-02-07 21:33

dogy ai dreptate,dar eu ma refeream k unii d mai sus spunea k loganul are motoare vechi si neperformante si k exemplu am dat o masina scoasa in 2004 cu aceeasi cai putere,normal k la confort nu se aseamana cu loganul k e mult superioara (citeste mai sus si ai sa iti dai seama)

PH86MIN 05-02-07 21:35

bravo leon,uite un om kre intr-adevar kndeste si nu se ia dupa imaginatie,fratzilor inainte d a scoate un cuvant,stati,analizati,calculatzi si dupa aceea il scoateti,nu vb nishte vb despre kre rad si curcile

dogy_10 05-02-07 21:37

asta cu golfu de 1.4 stiu si eu un prieten care avea d-ala si la vandut dupa 3luni ca era puturos ca draq si-a cuparat unu cu 2.0 150cp ala da frate

PH86MIN 05-02-07 21:39

un calcul: golf 5 75 cp 16 kg/cp logan 75 cp 13kg/cp sper k te am lamurit bgd-ule acum

George_P. 05-02-07 21:41

Quote:

Originally Posted by L3on (Post 733293)
iar opelul tau nici macar nu are motorul de opel ci de isuzu din cate stiu eu....

Stii bine ;)

pablito_alvaro88 09-02-07 01:15

clar ca opel e cu mult peste logan

Gaby_Slo 05-03-07 14:49

Asta e cea mai proasta comparatie....in primul rand difera enorm la pret.
Nu pot fi cat se poate d obiectiv(tata are opel astra) dar totusi...o fi important raportul putere/greutate...insa conteaza si mai mult conteaza cam c procent ajunge la roata...si in plus aerodinamik masinii...care la logan practic nu exista...nici opelu' nu e f aerodinamic...insa e cu mult peste logan....deci mai ganditi`va cand spuneti k loganul face opelul.
Repet...e o comparatie este o mare tampenie...e ca si cum ai compara canapeaua vecinilor cu televizoru' meu...sunt total diferite...nu au nici o legatura..doar k cik sunt masini....deci yo as alege opelul...

The_Mask 05-03-07 15:20

Foarte mare diferenta la pretz de vro 1500-2000euro "ENORM" de mult.....La clasa asta te caci pe ea de aerodinamica ca nu`s masini de 300km/h sunt masini sa te duca din pct x in y cu bagaje purcel catel familie!

NEbunu 06-03-07 10:41

opel astra clasic 2 cel mai mic pret 11.150
logan cel mai mic pretz 6400
deci diferenta e in jur de 5000 de euro...deci e enorma la astfel de masini....

The_Mask 06-03-07 12:29

pai da dar ia varianta cea mai scumpa de logan si cea mai ieftina de astra ca sa fie egale ca dotari si motor!

NEbunu 06-03-07 12:42

uitate un pic la dotari si diferenta intre cele 2 e ABS in rest nik..asa ca..;))

Gaby_Slo 06-03-07 14:49

Dotari nush dak are mai multe opel sau nu...da...calitatea interiorului si mai ales AL MOTORULUI...si celelalte piese

NEbunu 06-03-07 15:27

pai nu contest chesti asta dar la o masina care costa aproape dublu nu e normal??...

number1 06-03-07 16:54

ba io nu va inteleg de ce va tineti asa tare astia cu logan-urile, da ma..e masina noua, inteleg, sunteti patrioti vreti o masina romaneasca inteleg si asta, dar cand va aud ca spuneti ca loganul este o masina superioara lui astra, o masina in care iti risti viata in curbe, o masina care in varianta de baza..nu are servodirectie, si nici macar lumina in portbagaj..cu un interior vai de capul lui ( o sa ziceti ca fiecare cu parerea lui, dar nu-mi spuneti mie ca va plac panourile usilor , cu boxele alea de arata ca naiba, cu niste manere de nici nu poti sa le apuci, si plastic d-ala de 2 bani), cu arcurile alea de se vad in portbagaj( parca nu puteau si ei sa faca alt sistem, sa le mascheze cumva, dar daca faceau asta..mai puneau cateva sute de euro), cu o directie imprecisa, si rulare leganata in linie dreapta,imi vine sa-mi smulg parul din cap..o tineti voi pe a voastra..domn'le daca masina e noua=> mai buna ca una sh..sa fiim seriosi..un opel astra cu 100 de mii de km in bord..tot este mai fiabil ca un logan..acum na, si eu mi-as lua un logan, daca as avea nevoie de o masina de munca, dar varianta de baza....insa in nici un caz nu este mai bun ca astra...opel astra este facut sa concureze cu golf IV, si ford focus..si este un concurent serios..fiind la capitolul motorizare superior celor 2...asa ca treziti-vaaa

All times are GMT +2. The time now is 02:22.

- Copyright 2026 4Tuning