Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   SAAB refuza sa moara (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/159489-saab-refuza-moara.html)

dolb 20-12-09 17:22

Re: SAAB refuza sa moara

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 2908619)
Bun.
Sa zicem faci 10 masini pe an,dar ce oferi tu ca sa fie asa exclusivist ?
Cine ar da 500.000 de euro pe un Saab exclusivist ?

nu trebuie neaparat sa scoti ceva la care sa zici..pai uite asta costa atat..asta atat..asta atat.. si asa se strang 500.000 euro!
NU !

NUMAI SIMPLUL FAPT CA TU ESTI UNUL DIN CEI 10 OAMENI DE PE PLANETA ASTA CARE ARE MASINA..TE FACE SA DAI 500.000 EURO !

Champion 20-12-09 17:32

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2908647)
nu trebuie neaparat sa scoti ceva la care sa zici..pai uite asta costa atat..asta atat..asta atat.. si asa se strang 500.000 euro!
NU !

NUMAI SIMPLUL FAPT CA TU ESTI UNUL DIN CEI 10 OAMENI DE PE PLANETA ASTA CARE ARE MASINA..TE FACE SA DAI 500.000 EURO !

Eu nu cred ca cineva ar da 500 000 euro asa usor mai ales in vremurile astea, si trebuie sa ofere multe la banii aia.Sa revenim la subiect pentru ca SAAB nu o sa produca vreodata masini de 500 000 sau cel putin in in viitorul apropiat.

Sa speram ca GM va vinde SAAB si nu il va ingropa.

22VIN 20-12-09 17:55

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2908646)
Compara-l cu a4, seria 3, s40, c-klasse, ca acolo e.

Din pacate, la noi in tara nu poti sa le compari. De ce? Pai cum scoate el bossu cheia de Saab pe masa? Cum se suie bossu in Saab in fata clubului? Nu poate, ca zic ceilalti bosi ca e un fraier ca n-are audi mertan sau bemveu. Adica are bossu de langa mertan, bossu celalalt bemveu; ce, el sa n-aiba audi? Se duce in germania, ia un audi "full fara navi" (asa se tot zice mai nou, e full da n-are navi, bossu n-are nevie, el stie drumu') si intra in randul bosimii.
Cu Saab se face de caca.

aleks 20-12-09 17:58

full fără navi si piele. corectează-te :)

StreetStyle22 20-12-09 17:58

Hai ca nu toti isi cumpara masini de ochii lumii,si un Saab e mai frumos ca un A4 sau Bmw..care sunt foarte banale. :)

22VIN 20-12-09 17:59

Pai asta depinde de la boss la boss.
Daca bossu a nimerit cu piele, precizeaza ca are. Daca e bej si cu mahon o zice categoric. Daca bossu n-a nimerit piele nu zice ca n-are, dar daca observa alt boss ca n-are si rade de el pe tema asta zice ca de fapt nu-i place pielea, transpira.

Champion 20-12-09 18:00

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 2908753)
Hai ca nu toti isi cumpara masini de ochii lumii,si un Saab e mai frumos ca un A4 sau Bmw..care sunt foarte banale. :)

Face SAAB masini frumoase recunosc, dar mai are MULT de lucrat pana sa intreaba BMW la design.Gata ca e off topic si incepe o mare cearta.

CyberCSX 20-12-09 18:10

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2908634)

Eu as da bani buni pe asa ceva, daca i-as avea:

http://www.blogcdn.com/www.autoblog...._-099-copy.jpg

Doar sa-l construiasca:)
Citez din autoblog: "The Saab 9-X is the swedish expression of pure auto awsomeness"

Pai fati unul.
Daca te uiti la el, bot de AUDI, habitaclu de CAMARO SS 2009 si cur de MORGAN. :D

Asta nu e de la mine ci citat din spusele testerului de la emisiunea auto GRIP de la RTL 2.

addicted2trance 20-12-09 18:11

Quote:

Originally Posted by Champion (Post 2908763)
Face SAAB masini frumoase recunosc, dar mai are MULT de lucrat pana sa intreaba BMW la design.Gata ca e off topic si incepe o mare cearta.

vezi ca a depasit BMW de mult daca e sa ma intrebi pe mine, dar gusturile nu se discuta.

sper sa ii scoata spyker din groapa....

ionut_cluj 20-12-09 18:14

http://blog.fysics.net/wp-content/e7_4.dealer.jpg

http://images.thecarconnection.com/l...00203523_l.jpg

http://www.adgoog.com/blog/photo/814..._cabriolet.jpg

http://www.performance-car-guide.co....-3-Turbo-X.jpg

http://www.ridelust.com/wp-content/u...en-500x301.jpg

sex pe roti

ionut_cluj 20-12-09 18:19

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2908778)
Pai fati unul.
Daca te uiti la el, bot de AUDI, habitaclu de CAMARO SS 2009 si cur de MORGAN. :D

Asta nu e de la mine ci citat din spusele testerului de la emisiunea auto GRIP de la RTL 2.

testerul respectiv e chior.

Are bot de Saab din orice unghi ai privi, avand in vedere ca e aparut in 2006, NU ARE CUM SA AIBA habitaclu de Camaro 2009, iar spatele decizi tu daca seamana sau nu cu Morgan:

http://www.autospectator.com/uploads...oX_opening.jpg

http://photos.autoexpress.co.uk/imag...o_24788_25.jpg

http://www.desktopcar.net/wallpaper/...Aero-X_103.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ero_8_rear.jpg

_anaconda_ 20-12-09 18:47

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 2908619)
Bun.
Sa zicem faci 10 masini pe an,dar ce oferi tu ca sa fie asa exclusivist ?
Cine ar da 500.000 de euro pe un Saab exclusivist ?

Champion exact.
Nu e degeaba zicala aceea : Reclama sufletul comertului. :)

In vremuriile de criza daca ar scoate un model gen logan.Ieftin,spatios,si acceptabil la capitolul siguranta.Sau un model sa se bata cu Octavia,Bora,A4,Seria 3.

Pai Bora nu se fabrica si oricum nu are nicio legatura cu A4/Seria 3, la fel si Octavia iar pentru clasa medie premium (A4/3 Series /C Klasse) exista 9-3 care se incadreaza perfect. Saab 9-5 este pentru clasa mare premium (Seria 5 / A6).

PS : La capitolul design mi se pare cam tras de par sa spui ca Saab mai are de lucrat MULT pana sa ajunga la nivelul BMW. Masinile lor, mai ales astea noi, sunt chiar frumoase. Vezi 9-5, 9-3 (mai ales Aero).

[325i]Bullet 20-12-09 18:50

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2908785)

Asta-i gangbang ? :-D :-D

_anaconda_ 20-12-09 18:52

1 Attachment(s)
https://www.youtube.com/watch?v=I2MJ0XaOJr4

Un filmulet cu masini Saab, probabil de la o intalnire.

25.10.2009

LE : O poza cu un Saab, cam nasol...:rolleyes2

ionut_cluj 20-12-09 19:11

ce e nasol la Saab-ul asta?

_anaconda_ 20-12-09 19:16

Eram ironic, in legatura cu design-ul lor :). Mie 9-5-ul ala mi se pare superb.

CyberCSX 20-12-09 19:21

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2908792)
testerul respectiv e chior.

Are bot de Saab din orice unghi ai privi, avand in vedere ca e aparut in 2006, NU ARE CUM SA AIBA habitaclu de Camaro 2009, iar spatele decizi tu daca seamana sau nu cu Morgan:

Bun, eu nu ma contrazic īn nonsens. Eu stiu ca cei de la GRIP cam fabuleaza de aceea am pus si ( :D ) la sfīrsitul textului.
Totusi trebuie sa recunosti ca designul este 80% stilul american.
Uita-te la retrovizoare, la habitaclu de la parbriz + laterale pīna aproape la luneta. Juri ca-i Camaro SS din 2009 si chiar daca masina e din 2006, Camaro-ul din 2009 (care de fapt ar fi trebuit sa iasa pe piata īn 2010 dar l-au scos cu un an īnainte datorita succesului din TRANSFORMERS - TRAIASCA HOLLYWOOD ;) ) e de mult pe planseta asa ca anul nu prea poarte nici un rol aici.
Spatele, aduce putin a CHRYSLER, dar fara asa mult "firlefatz" cum zice neamtu (ornamente si alte abureli), tinut decent, modelele noi mai degraba decīt a Morgan daca ma uit bine la el iar fata, daca grila de la radiator ar fi mai mare, iar ar da īn CHRYSLER pe undeva dar duce si spre AUDI foarte mult catre extremitati. Felul cum se deschide, īmi aduce aminte de o raritate de prin anii 70 design-ata de Pinin Farina daca nu ma īnsel dar nu mai stiu cum se numeste.
Oricum e o masina excelenta la felul cum arata. Parerea mea, singurul SAAB care pot spune ca-mi place.

RD-Woo 20-12-09 19:43

1 Attachment(s)
- - -

dan_stage28 20-12-09 19:58

Ar fi ceva cumperi un Spiker,primesti bonus un Saab

Gorby 20-12-09 21:15

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2908785)
sex pe roti

Să nu uităm de :
http://www.saabnet.com/tsn/models/1982/1.jpg
:love:

Lecca 20-12-09 21:24

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2908940)
Totusi trebuie sa recunosti ca designul este 80% stilul american.
Uita-te la retrovizoare, la habitaclu de la parbriz + laterale pīna aproape la luneta. Juri ca-i Camaro SS din 2009 si chiar daca masina e din 2006, Camaro-ul din 2009 (care de fapt ar fi trebuit sa iasa pe piata īn 2010 dar l-au scos cu un an īnainte datorita succesului din TRANSFORMERS - TRAIASCA HOLLYWOOD ;) ) e de mult pe planseta asa ca anul nu prea poarte nici un rol aici.

poate specifici si o data, sa ne lamurim ce copiatori ieftini sunt designerii de la saab.
Quote:

Spatele, aduce putin a CHRYSLER, dar fara asa mult "firlefatz" cum zice neamtu (ornamente si alte abureli), tinut decent, modelele noi mai degraba decīt a Morgan daca ma uit bine la el iar fata, daca grila de la radiator ar fi mai mare, iar ar da īn CHRYSLER pe undeva dar duce si spre AUDI foarte mult catre extremitati. Felul cum se deschide, īmi aduce aminte de o raritate de prin anii 70 design-ata de Pinin Farina daca nu ma īnsel dar nu mai stiu cum se numeste.
Oricum e o masina excelenta la felul cum arata. Parerea mea, singurul SAAB care pot spune ca-mi place.
deci tu incerci sa arati ca ar semana cu nush cate masini, dar de fapt demonstrezi cat de diferita e de acele modele ;)
diferentele sunt cele care conteaza, nu asemanarile, asa am putea acuza de plagiat toate design-urile planetei. Iar Saab, anyway, ar fi la coada listei, caci si-a pastrat de-a lungul timpului o identitate inconfundabila, nelasand loc de dubiu pentru nici un privitor...
ma rog, in afara de tine si "desteptul" ala de tester... ale carui spuse au fost demontate destul de usor de ionut mai sus ;)

Nautilus 20-12-09 22:14

Quote:

Originally Posted by Gorby (Post 2909221)
Să nu uităm de :

Noi nu-l uităm, publicul obişnuit īnsă o face... dacă pui unul lāngă altul un 900 T16S sau Aero şi faimosul Ursuleţ 325i E30, o să vezi de ce n-are ursul coadă, vorba proverbului :) Deşi au amāndouă 170-175 CP şi timpul de acceleraţie 0-100 km/h aproape identic, reprizele unui motor turbo sunt ceva mai diferite, manevrabilitatea la viteză ceva mai mărişoară şi stabilitatea nu prea favorizează "maşina de drift", confortul e altul - şi totuşi pe unde te duci auzi numai "BMW rullzzz", īn timp ce toate modelele 900 clasice au ajuns la REMAT. Pur şi simplu SAAB sunt prea "altfel", nu seamănă cu nimic din ceea ce se īnţelege īn mod obişnuit printr-o maşină. După cum au spus nişte englezi cānd au văzut primul ornitorinc, aşa ceva nu există, iar marca a īncăput pe māna unor băieţi deştepţi care au făcut tot posibilul ca ea să nu mai existe

~Nautilus

22VIN 20-12-09 22:24

Si poate-mi explica si mie cineva de trebuie sa fie Saab pe moarte si Audi sa traiasca ca sa creeze masini de genul Q7 A1 etc. E pur si simplu nedrept.

CyberCSX 20-12-09 22:33

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 2909253)
poate specifici si o data, sa ne lamurim ce copiatori ieftini sunt designerii de la saab.

Am impresia ca m-ai īnteles total gresit. Nu este vorba de copiatori ieftini si nici de designeri de la SAAB ci de designerii GM care de ani de zile au prostul obicei sa amestece diferite proecte sa ia de la fiecare cīte putin creīnd ceva nou. metoda se vede clar la diverse modele GM care sīnt REDESENATE īn RETRO STYLLE (Charger / Camaro) ba chiar si FORD USA Aplica metoda la restilizatul MUSTANG / GT / THUNDERBIRD etc. Este o boala americana si SAAB fiind īn mīna americana se aplica DIN PACATE acesi metoda
Quote:

deci tu incerci sa arati ca ar semana cu nush cate masini, dar de fapt demonstrezi cat de diferita e de acele modele ;)
Asta este la americani o TREABA VOITA ca consumatorul sa zica UAAAU uite ca SEAMANA cu X, Y, Z dar totusi are acel VINO-N COA individual de identificare personala (Vezi detaliile DE CE, la raspunsul primului citat) iar de plagiate nici nu poate fi vorba.

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 2909449)
Si poate-mi explica si mie cineva de trebuie sa fie Saab pe moarte si Audi sa traiasca ca sa creeze masini de genul Q7 A1 etc. E pur si simplu nedrept.

Cred ca la asta ar trebui sa-ti dai singur raspunsul :rolleyes2
Pai gīndeste-te si tu ce face V.A.G. si ce face SAAB asa ca comparatie.
SAAB are traditie din avioane iar V.A.G., gīndeste-te si tu prima masina QUATRO, AUDI AUATRO cu un succes la care SAAB numai poate eventual VISA, caroseriile de aluminiu, īn grupul VAG e VW cu vestita BROSCUTZA (Vechi si nou) vestitul si mult iubitul GOLF (luala-r dracu - ca nu-l suport) etc.

xxdadixx 20-12-09 22:40

Quote:

Deoarece pentru nea costel cu golf sau pasat , audi e apogeul implinirii in materie automobilistica.

_anaconda_ 20-12-09 22:42

Nici cu Seria 1, X1, X3, X6 sau Seria 5 GT nu mi-e frica...trebuie sa fim realisti, mai des vedem BMW Rullz decat Audi Rullz :lol:.

nicholas 20-12-09 22:46

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2909519)
Nici cu Seria 1, X1, X3, X6 sau Seria 5 GT nu mi-e frica...trebuie sa fim realisti, mai des vedem BMW Rullz decat Audi Rullz :lol:.

Depinde unde esti. :-)

Car Lover 20-12-09 22:46

Pentru ca Saab nu este pentru "jmekeri", pentru ca nu este tdi, pentru ca nu sare in ochi, pentru ca nu compenseaza o p**a mica, pentru ca ESTE PENTRU PASIONATI (se stie ca sunt "multi"). Din pacate, asta-i viata, uneori nedreapta, amphetamine.

dolb 20-12-09 22:54

Quote:

Originally Posted by Car Lover (Post 2909534)
Pentru ca Saab nu este pentru "jmekeri", pentru ca nu este tdi, pentru ca nu sare in ochi, pentru ca nu compenseaza o p**a mica, pentru ca ESTE PENTRU PASIONATI (se stie ca sunt "multi"). Din pacate, asta-i viata, uneori nedreapta, amphetamine.

nu este TDI..este TIID ...:).. in rest.. iti dau dreptate !

Car Lover 20-12-09 23:02

Stiu:)asta am si scris:faceam aluzie la motorul legendar si indestructibil din "mitologia" romaneasca;)

L.E. :vezi ca poate fi si TTiD, uitasem:))

ionut_cluj 20-12-09 23:10

Daca nu ma insel, Saab e singurul constructor care are doar motorizari Turbo la ora actuala... bine zic?

Car Lover 20-12-09 23:19

Este 9-3 de 1,8 si 122 de cai aspirat. In rest sunt doar motoare turbo. Totusi e ceva si lucrul asta.

ionut_cluj 20-12-09 23:23

noul 9-3 nu mai are motorizarea de 1.8 aspirata.

Car Lover 20-12-09 23:25

Ma uitasem acum ceva minute pe saab.ro si era si ea trecuta,ma rog...

L.E. Da, ai dreptate. M-am uitat si pe saab.de si acolo nu mai apare.:D

ionut_cluj 20-12-09 23:29

Da, pe noul 9-3 nu este niciuna aspirata, cea mai mica e 1.8 Turbo 150 cp.

http://www.saab.com/global/en/start#...echnical-data/

johhny 21-12-09 00:26

Quote:

pentruca nu are vanzari, ca pana la urma la asta se rezuma totul. La fel este si cu magazinele, nu este vanzare... e gata.
Si de ce traieste audi, la cat este de complex si dezvoltat in momentul actual VAG nu-l vad prea curand sa moara.
Saab poate este mai exclusivist, mai rar si ce mai are el in plus fata de altele, dar asta nu prea conteaza pentru omul de rand care nu da doi bani pe chestile astea, majoritatea modelelor saab care le-am vazut in viata de zi cu zi sunt 9-3 si 9-5, cu doar 2 modele care sunt mai raspandite nu-ti poti asigura continuitatea, mai ales in vremurile astea.

StreetStyle22 21-12-09 00:39

Quote:

Originally Posted by Car Lover (Post 2909534)

Din pacate pasionatii sunt putini iar cei de la Saab se pare ca nu inteleg asta,daca vrei sa faci bani,te faci comercial,in ziua de astazi traiesti daca faci bani,asta e sistemul,fie ca vrei,fie ca nu.
johhny o fii Vag dezvoltat,dar stiu oamenii sa-si faca reclama,iar reclama sufletului comertului. :)
amphetamine - nu e trist,e foarte trist,dar daca asta e sistemul ? :)
SI inca ceva,eu cred ca boala nu el a Saab,opel firmele mici,mai degraba la cei de la GM...Cum de toate firmele preluate de GM au probleme financiare ?!
Iar gluma cu Tdi,e buna :lol: in Timisoara era un Passat Combi Tdi care are scris sub Tdi,VTEC...probabil vroia omul o Honda. :)

Dripci 21-12-09 10:21

Cateva lucruri interesante:
Quote:

Īn ce priveşte oferta iniţială a Spyker, aceasta era făcută īn parteneriat cu RMC Convers Group, companie deţinută de omul rus de afaceri Vladimir Antonov, cel mai mare acţionar şi al producătorului auto, cu 29.3 procente. Mubadala Development Company, companide investiţii de stat din Abu Dhabi, este de asemenea acţionar al producătorului olandez.

Proprietarul rus al Spyker şi susţinerea financiară au fost printre motivele primei respingeri a Spyker.

Frizz 21-12-09 11:49

Dripci - USA si cu Rusia sunt rivali pana la moarte, de aceea cred ca a fost respins proprietarul de la Spyker. E jale cu americanii asta...

adi01 21-12-09 12:15

1 Attachment(s)
Respect.. :)

P.S. - My love :D

Ma simt foarte bine in ea , Am tot ce am nevoie in ea , Cand vreau eu .. pot prinde 100Km/h in 7 Secunde ... Si am inceput sa o ador SI MAI MULT de cand a dat zapada ... Motiv : TCS Ctrl si etc ...

Nu merita o asa soarta aceasta marca .. sincer

All times are GMT +2. The time now is 09:59.

- Copyright 2026 4Tuning