![]() |
Re: Mercedes CL65AMG vs BMW M6
Ca sa nu uit:
Quote:
OHV se foloseste pentru motoarele cu ax cu came in bloc si supapele actionate prin tije,OHC pentru cele cu axele montate deasupra cilindrilor. SOHC si DOHC arata cate axe cu came sunt pentru fiecare rand de cilindri,nu cate supape sunt pe fiecare cilindru.Exista motoare DOHC cu 3 supape pe cilindru,nu doar cu 4. |
pff un offtopic mic
de ce nu s-a facut sodajul CL 55 AMG vs M6 ca au app aceeasi putere |
Grrrr!!!
Pai asta ziceam, ca toate motoarele in 4 t au valvele in cap, ce difera e ca axul cu came poa sa fie deasupra supapelor sau jos in bloc. off! Pai logic daca e Double Ov Head Camshaft inseamna ca sint 2... numai ca in general daca pui 2 axe folosesti 4 supape, nu mai stiu pe cineva afara de mercedes care sa puna 3. Geesh gimme a break scriam la 4 jumate dimineata |
Stiu foarte bine ce ziceai,dar ideea e ca termenul OHV nu se foloseste pentru toate motoarele ci doar pentru cele cu ax in bloc,chiar daca si celelalte au supapele in capul pistoanelor.
Motoarele Mercedes cu 3 supape/cilindru sunt SOHC nu DOHC :lol: |
Motorul Ford V8 din 1932 avea supape in bloc (era un Flathead), ca si motoarele Harley pana prin 1960. Si erau motoare in 4timpi (MAS-urile in 2t nici nu prea au supape). Chrysler parca avea un SOHC cu 4 supape pe cilindru (V6 de 2.7l sau 3.5l). In rest, Race cam are dreptate.
|
3 supape la 1 ax??? da-mi te org o poza sa vad si eu ca mi se pare f strange
|
Code
Manufacturer Mercedes-Benz Type V-6 in 90° vee Wet sumped SOHC 18 valves total 3 valves per cylinder Main bearings Construction aluminium block & head Bore × stroke 89.90mm × 84.00mm 3.54 in × 3.31 in Bore/Stroke ratio 1.07 Displacement 3199 cc (195.215 cu in) Poate intelegi ceva din poza asta, ca eu nu am reusit: www.whnet.com/ 4x4/pix/dc32.jpg Asta e de Mercedes, V6 de 3,2 cu compresor de pe Crossfire SRT. http://www.carfolio.com/specificatio...19603&Chrysler Cat priveste motorul Chrysler SOHC cu 4 supape pe cilindu, se para ca revista AMS a mintit, era de fapt DOHC. |
Mercedes n`are treaba cu masinile sport.. . asta e . . . ei sunt eleganti. dar nu sportivi!!!
M6 de la 3 poste!!! |
Asa e,n-au absolut nici o treaba ! Te si miri cum SL si CLK sunt mai rapide decat destule BMW-uri.Si asta pe circuit in mainile pilotilor,ca in lumea reala conduse de soferi nici nu se pune problema.
|
Quote:
|
Nustiu sigur care bate...Totusi Bmw au fabricat intotdeauna motoare puternice, de viteza, de exemplu McLarenu care e facut de BMW.....Mercedesurile au accentuat mai mult confortul in masinil....As zice ca M6 ar bate cu toate ca si AMG-u ar fi pe aproape;)
|
o fi n`o fi,oradeanule ca ai mercedes . .. si eu mi`as lua un CLS nu zik . .. dar la 50 de ani tata!!! pana atunci . .. . n`auzi in veak muzika de motor ca la M-power!!! nicikum!!!
|
Quote:
|
destule .. . . si m`au lasat rece!
|
astea`s pareri orikum ,. . . la fiecare ce`i place!! Ultimu a fost aku`s o luna
CLS 55 AMG! am mai auzit si un SL 55 AMG !! iar d`alea mai veki destule!!! |
Quote:
|
M-am dat cu un E55AMG din 2000 , cred ca era ala de 354 hp si mi-a placut mult, sunet metalic al motorului, masina care atunci cand stai la stop si accelerezi parca se misca din toate incheieturile, un deliciu.
Atunci CL65AMG care are aproape dublu caii putere la ultima versiune, cred ca este suparat rau de tot. |
CL!e mai clasica masina si cu succes dovedit la femei :) !de ce sa risti cu un M6,poate unor fete nu prea le place designul asta mai a la seria 7 :))))))))n-are rost sa facem comparatii tehnice sau bla bla ca tot pe acolo sunt amandoua!
|
Quote:
Quote:
|
Io unu is de parere ca`i prostie asta cu comparatu` masinilor mai ales cand e vorba de mercedes si BMW !!! sa fim seriosi ca oricare ar fi buna`n garaj!!!
:D orkum cel mai frumos este sa`ti iei tu una de 150 - 200 cp si baga`n ea fara AMG si fara Hamman sa vezi atunci comparatii!!Si sunet si tot ce vrei!!! |
CLu si poate sta la viteze mari pentru mai mult timp ceea ce BMWu nu prea poate. CL e mult mai putin zgomotos. E genu de masina care o folosesti pentru a merge din Franta pana in Germania. Un GT mai bine zis. Relaxanta, rapida, comfortabila. CL-ul poate sta la 250 linistit.
|
din cate stiu eu e si limitata la 250 (zicea cineva de la topgear)..
|
Si eu cu 645-ul stau la 250 linistit. De unde pana unde ai scos tu chestia asta?
|
nu zic ca si BMwu poate sta, dar CL e mai silentios si asta il face mai usor de suportat pentru o durata mai lunga, mai ales daca esti pe o autostrada si ai de parcurs cateva sute de km mi se pare ok. Nu uita ca vorbim de M6 si 645i. M6 are motoru acela V10 care merge destul de mult in ture si scoate un sunet mai ascutit. Nu zic probabil ca 645i e mai silentios. Stiu ca am vazut despre CL ca e destul de silentios.
|
Pai da, merge mai mult in ture, dar si rezervele de putere sunt mai mari decat la V8 si mai are si 7 trepte. Nu cred sa aibe mai multe ture la 250km/h decat CL-ul care are doar 5 trepte.
|
CL65 - Pneuri 275/35 ZR 19 - Raport ultima treapta 0.83 - Raport final 2.82
M6 - Pneuri 285/35 ZR 19 - Raport ultima treapta 0.83 - Raport final 3.62 Dupa cum se vede,masinile au pneuri aproape identice (cele de BMW sunt putin mai late si deci au circumferinta nesemnificativ mai mare),acelasi raport al treptei finale,insa raportul final mult mai mare la BMW.Deci la aceeasi viteza,M6 va avea mai multe rotatii/minut decat CL65.In urma unui calcul care nu e chiar real dar pe aproape,rezulta 4.600 RPM pentru CL si 5.850 RPM pentru M6 la 250 km/h. |
Dar la CL 5850 rpm insemna linia rosie, dar la M6 e locul unde abia se trezeste motorul. Un V max la M6 nu postezi?
|
am mers cu BMW-uri M...si cu AMG-uri...
e clar! AMG 4 EVER!!! 8) (dar Brabus se pisha pe amandoua de sus de la 10 metri...8) ) |
Quote:
|
am vrut sa zic ca un fapt divers ca le face muci pe amandoua...ce ai inteles???:rolleyes2
|
Quote:
Vorbesti si tu ca sa nu te plictisesti + ca mai faci un post. ;) N-ai permis si dai din cioc. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Problema e ca Mercedesul costa dublu. Decat sa iei un CL65 la pret dublu de M6 mai bine iei un Gallardo, care e intr-adevar sport + in mod sigur mai ai bani si de un S sau 7-er, ca de-aia ai bani de Lambo ;) |
da? ei uite ca mai fac un post...;) (desi eu chiar vorbeam serios...:rolleyes2 )
|
Si eu sunt din ploiesti :D
|
marfa! ;) ...hai k dam in off topic...
|
dau si eu cu parerea. nu sunt fan nici bmw nici merc, sunt fan opel(e masina mi de om normal). spuneati voi la un momentdat ca SLR-ul nu are corespondent la BMW...as putea sa va contrazic, defuncta serie 8 ar putea sa fie o alternativa. ce as alege un V12(pe care mai e incripioanta si emblema AMG) sau un v10. 4 locuri Vs 2locuri. Ce rost sa am o suprmasina daca nu o pot arata colegilor/prietenilor samd. parerea mea: in acest moment MercedesBenz peste BMW(si cat despre acei carcotasi care spun ca X5 nu are competitor-o comparatie corecta ar fi urmatoarea X5-G klasse; X3-ML;si hai sa fim seriosi off-road G klasse rupe tot pe cand ML isi bate joc de X3 si onroad dar si offroad) OPEL POWER
|
fratilor nu stricati topicu degeaba,nu intereseaza pe nimeni de unde sunteti voi , ce faceti si ce credeti , inafara topicului....
|
Citesc de vreo juma' de ora si cand ma pufneste rasul, cand ma mir un pic, cand ma iau emotiile si imi vine s aplang:lol: .
In primul rand, la partea cu categoriile de varsta... Eu am 25 de ani si am un CL500, mai e un CL55AMG la mine in oras, al unui baiat mai tanar cu vreo 3 ani, este si un M6 al unui alt baiat care e mai tanar decat noi cei cu Mercedesurile. Poate in Germania e masina pentru oameni de 50 de ani, noi romanii suntem mai ageri. In alt doilea rand, am condus CL (zi de zi in ultima vreme;) si am condus si seria 6 (de cateva ori), M6 inca nu, dar pot spune comparandu-le pe astea doua 306 cai si 333 de cai, ca pastrez CL-ul fara sa ma gandesc de doua ori. Si asta pentru ca de fapt am doua masini (una de lux- un Mercedes si una cu veleitati sportive un CL500 :D ) Daca maine imi iau un M6 si mi se face dor de luxul din Mercedes (care credeti-ma ma rasfata) ce fac? Nu mai bine imi iau un CL65 AMG si uit ca exista si M6???:rolleyes2 Si trecand la ultimul punct de vedere, am vazut ca pricipalul argument impotriva CL ului (in afara de pret care nu cred ca isi are locul aici- ar urma sa ne intrebam si care consuma mai putin sau la care costa revizia mai mult8) problema curbelor si a stabilitatii. Sistemul ABC, de care au auzit multi, dar l-au incercat putini: "Further efforts to increase the CL's sportiness resulted in a revised Active Body Control (ABC) system. The M-B reps called it "extra dynamism," which we're pretty sure is a made-up term. Regardless, they did confirm that the new ABC system results in up to 60-percent less body roll without negatively affecting ride quality." - INSIDE LINE "Active Body Control, or ABC, is a fully-active suspension, by Mercedes-Benz, that allows to control the vehicle body motions and therefore virtually eliminates body roll in many driving situations including cornering, accelerating, and braking. The system’s computer detects body movement from sensors located throughout the vehicle, and controls the action of the active suspension with the use of hydraulic servos. The hydraulic pressure to the servos is supplied by a high pressure radial piston hydraulic pump. A total of thirteen sensors continually monitor body movement and vehicle level and supply the ABC controller with new data every ten milliseconds. Four level sensors, one at each wheel measure the ride level of the vehicle, 3 accelerometers measure the vertical body acceleration, one acceleration sensor measures the longitudinal and one sensor the transverse body acceleration. At each hydraulic cylinder a pressure sensor monitors the hydraulic pressure. As the ABC controller receives and processes data, it operates four hydraulic servos, each mounted in series on a spring strut, beside each wheel. Almost instantaneously, the servo regulated suspension generates counter forces to body lean, dive, and squat during various driving maneuvers. A suspension strut, consisting of a steel coil spring and a shock absorber are connected in parallel, as well as a hydraulically controlled adjusting cylinder, are located between the vehicle body and wheel. These components adjust the cylinder in the direction of the suspension strut, and change the suspension length. This creates a force which acts on the suspension and dampening of the vehicle in the frequency range up to five hertz. The system also lowers the vehicle up to eleven millimeters between the speeds of 60 km/h (37 mph) and 160 km/h (99 mph) for better aerodynamics, fuel consumption, and handling. The ABC system also acts as an automatic leveling control that raises or lowers the vehicle in response to changing load (i.e. the loading or unloading of passengers or cargo). Each vehicle equipped with ABC has an “ABC Sport” button that allows the driver to adjust the suspension range for different driving style preferences. This feature allows the driver to adjust the suspension to maintain a more level ride in more demanding driving conditions. It was introduced in 1999 on the top-of-the-line Mercedes-Benz CL-Class." - Wikipedia Pentru cei care se gandesc, ca Mercedes a pus un motor de 1200 de NM (limitat la 1000) pe o masina de 200.000 de euro ( care apropos face toti banii) doar ca sa te poti bazai cu vreunul pe la liniute, linistiti-va baieti. PS- Diferenta de pret nu a dat de gandit nimanui??? Oare de ce CL-ul e cu 100.000 de mii aproape mai scump? In versus-ul asta BMW a devenit brusc masina celui care nu a avut bani de Mercedes...:twisted: |
"In versus-ul asta BMW a devenit brusc masina celui care nu a avut bani de Mercedes..." :lol: dura replica...tot respectul meu...GG
|
Pe bune acum, toata lumea a zis ca e nasol ca, CL-ul costa 200 de mii si bmw-ul face acelasi lucru la bani mai putini. Adica de ce sa imi mai cumpar masina daca pot sa-mi iau bilet la autobuz (exagerez bine-nteles, dar vreau sa arat un punct de vedere). Sunt super tari amandoua masinile, 2 vise pe roti, dar eu parerea mea am spus-o;)
|
Foarte bine spus , ca posesor de CL , pe care dupa cum ai spus il folosesti aproape zilnic , poti spune multe despre ea .... Ar fi interesant daca vreun posesor de M6 sau macar de 6-ar ar aduce si el in discutie plusuri si minusuri ale masinii sale....
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:00. |
- Copyright 2026 4Tuning