![]() |
Re: Noua Dacia Duster dezvaluita oficial!
Va fi o masina foarte ok tinand cont mai ales de bani.
Ca minus ar fi motoarele mici, dar un motor mare automat ducea la pret mai mare, iar eu n-au asta ca target. |
Sunt curios cum se comporta masinile echipate cu transmisie in 6 trepte (1.6 16V 4x4 si dCi-ul de 110CP, atat 4x2 cat si 4x4 care au 6 + 1 dar cutii diferite).
|
|
Quote:
Frumos...are potential pt asa ceva.. |
Se pare ca versiunile 4x4 vor fi echipate cu niste cutii de viteze in 6 trepte.
Quote:
|
Da...
1.6 16V 4x2 - 5 + 1 trepte / euro 4 1.6 16V 4x4 - 6 + 1 trepte / euro 5 1.5 dCI 85CP - 4x2 (exclusiv) - 5 + 1 trepte / euro 4 1.5 dCi 110CP - 4x2 - 6 + 1 trepte / euro 5 1.5 dCi 110CP - 4x4 - 6 + 1 trepte / euro 5 (cutie diferita fata de varianta 4x2, cred ca ceva mai scurta) Diferenta intre 1.6 16V 4x2 si 1.6 16V 4x4 este de aproximativ 1700 euro. Practic sunt 1000 euro daca punem la socoteala norma de poluare euro 4 (700 euro inmatricularea, asa am gasit la un calculator 2010 pentru 1.6 nou) vs euro 5 (0 euro). Edit - cu alt calculator a dat ~ 400 euro, sa-i ia naiba. Cert este ca se mai reduce din diferenta. |
O fi buna , o fi mai putin buna macar stim ca e romaneasca si asta e tot ce conteaza :>
|
super masinuta. m-am jucat un pic cu configuratorul dacia si imi place ce a iesit. banii nu ii am..asta e buba. oricum as alege duster la banii astia. cred ca va fi..daca nu la fel..macar aproape la fel ca si cu loganul. o masina cinstita pt banii ei. din ce ne sunt prezentate in filmulete..chiar se descurca binisor pe teren accidentat. bravo dacia!
|
Duster-u e cea mai tare masina de la dacia!aku depinde cat sunt de ieftine piesele!!in rest arata si cred ca si se comporta bine!!!era bun daca puneau motoarele 1.9 de pe papuc!!
|
Quote:
|
La 13 ani...
|
Intr-adevar, motorul 1.9d de pe Papuc cuplat cu o cutie in 6 trepte...facea ravagii.
|
e frumoasa da mie totusi mi se pare scumpa ... cu ceva dotari si cu o motorizare decenta , ajunge linistit la 16.000 euro
|
Da, dar gaseste-mi alternativa de SUV 4X4 chiar si la 16000eur.
|
Pai in opinia mea nu merita 16.000 , eu daca asa avea banii eia nu mi-as lua duster mi-as lua tot un 4x4 da sh , fiecare cu parerile lui . Cine vrea masina noua e bun dusterul
|
Ma innebunesc dupa comparatiile masina noua vs masina SH.
|
Cand spui ca o masina noua NU isi merita banii si ca este scumpa, inevitabil trebuie sa vii cu o alternativa mai buna si la acelasi pret sau chiar mai mic.
Cand pe piata NU exista alt SUV care sa ofere acelasi raport pret/calitate/dotari cum poti spune ca nu isi merita banii ? E plina tara de cazane sh si voi tot acolo va ganditi...nemtii cumpara zeci de mii de loganuri iar noi luam toate cazaturile de la ei pe post de masini bune, ca altfel te vede lumea intr-un bemve de 15 ani vechime (:lol:), dupa ce s-au saturat ei de ele. |
Quote:
|
imi permit si eu sa postez aici, chiar daca vad ca topicul e plin de pareri pro, sau, ma rog, majoritatea pro. sunt convins 100% ca o sa fie si pareri pro si contra vis-a-vis de a mea: la 17000 de euro iti iei masina.
poate pe unii dintre voi va satisface dar eu nu as da atatia bani pe un logan inaltat cu tractiune integrala. hai sa fim seriosi. numai incazul in care vrei SUV si sa fie si nou iti iei asa ceva. si la 1300 de kg nici nu e SUV in toata puterea cuvantului(e clar ca exista o clasa pe piata la care sa concureze).e adevarat, daca l faceau mai masiv ar fi trebut alte motorizari si de aici alti bani...e un compromis dar, intr-adevat foarte binevenit pentru unii (acum au la ce visa posesorii de logan) off topic: si acum cei cu pareri pro pentru loganul inaltat: "ia zi ma ce masina iti iei tu cu 17000?" asta am anticipat o nu vreau sa fiu rautacios dar pe mine nu ma defineste. e pur parerea mea si nu am nimic personal cu cei care sunt "pentru." e si normal ca cei deranjati de spusele mele sa posteze primii atacand mai mult sau mai putin rautacios.sper sa nu fi deranjat prea tare pe cineva |
Avand in vedere ca doar ~ 30% din piese sunt comune cu Loganul, clasificarea ca un "Logan inaltat" este din start eronata, restul este can can.
|
Quote:
ar fi fost chiar nesimtiti daca puneau mai multe piese de logan :-P |
Sunt mai multe noutati, 1.5 dCi 110CP, cutiile de viteza in 6 trepte si mare parte a pieselor, inclusiv sistemul 4x4 de la Nissan. Optionale noi, mai mult sau mai putin importante (ASR + ESP, comenzi pe volan, etc). Una peste alta masina este noua, foarte diferit de orice alt model Dacia deci nu poate fi catalogata drept un Logan inaltat.
Asa si Hyundai Tucson este un Accent inaltat, nu ? |
Quote:
|
Quote:
|
Nu stiu daca s-a mai discutat asa ca nu-mi sariti in cap daca vorbesc ceva ce s-a mai vorbit.
Desi la inceput nu mi-a placut deloc ideea/pret etc etc al Daciei Duster... acum punand in balanta atat pret-ul cat si ce oferta este pe piata, Duster pare a fi cea mai buna optiune. Totusi putem discuta, ca duster se bate in clasa cu Tiguan, X3, Q5, Tucson, CRV, si asa mai departe... Ceea ce nu e rau deloc. Intradevar intr-un duster nu poti suferii pe magheru cum suferi intr-un X3 sau Q5. Singurul lucru negativ pe care il am de reprosat, este faptul ca ESP si ASR nu vine standard pe toate motorizarile/variantele de echipare... Sunt de parere ca in era noastra, in care lumea devine din ce in ce mai indiferenta la volan (fiind coplesiti de alte probleme) aceste sisteme de protectie chiar sunt necesare. In rest masina o sa fie un mare succes datorita pretului mic. Sunt destul de convins ca motorul decisiv va fi 1.5 dci de 110 cp. Desi un minim de 150cp ar fi fost mai ok, pentru un SUV, dar este ok si asa. Celebra vorba "Iti faci treaba cu ea" |
Quote:
iar daca nu ar fi venit renault ul sa ne invete cum se construiesc masini tot berlina iesea pe portile fabricii de la mioveni(care e tot renault la baza).suntem pe nicaieri. la ora asta cand dotarile pe masini sunt la un alt nivel, noi nu avem nici player audio la dotarile standard.e masina pentru calugari? ai putea sa o bagi pe saitul tau. sincer |
1 Attachment(s)
Dacia Duster Pick-Up ! (VT);)
|
Quote:
La 12.000 ai Sx4 ca si alternativa,aia are multe dotari(4x4),dar la dimensiuni e ca si un Sandero.Exista alternative,problema este ca sunt ca si dimensiuni mai mici. |
Quote:
|
Quote:
eu zic sa ramanem totusi cu capul pe umeri |
sunt curios cum va sta la capitolul depreciere ,ca loganul nu e foarte bine cotat ,stiu pe cineva care a dat 8000 de euro pe logan ,peste o luna a trebuit sa il vanda si nu iau iesit decat 5500 euro pe ea... deci prea mare deprecierea asa si cu Duster ,cred ca de asta nu se merita sa o iei noua ...
|
GTXR,ai dreptate,dar in ziua de astazi pe nici un plastic modern nu mai casitigi bani.
Depreceria mare este in Romania,la nemti se depreciaza umpic mai greu. |
Deprecieri exista in toate segmentele pietei si sunt datorate (sau mai bine spus accelerate) de criza economica. In Romania deprecierile sunt mai accentuate decat in alte tari pentru ca noi inca nu am inceput sa iesim din aceasta criza.
|
Quote:
PS - daca te-ai uita la unii dintre cei mai mari constructori (Audi/Mercedes/BMW de exemplu) ai vedea ca si la ei seamana foarte mult interioarele de pe SUV-uri cu cele de pe berline asa ca asta nu este o blia neagra pentru Dacia, se practica si la case mai mari. |
Quote:
in alta ordine de idei, una e sa semene interioarele si alta e sa fie ACELEASI PIESE, adica de LOGAN si motorul e acelasi, putin mai fortat, "programat sa dea aproape tot ce poate" si apropo, eu nu te am caracterizat in nici un fel si cred ca fiecare este liber sa aiba o parere.(cel putin aici in Romania, nu stiu cum e la Ingolstadt) cum spui tu despre mine si despre parerile mele asa as putea spune si eu dar ma abtin.nu mi permit. era de stiut ca va exista unul care sa fie lovit tare la corason.si nu cred ca esti in masura sa spui ce merit eu si ce nu.credeam ca parerile sunt libere si se vine cu argumente nu cu jigniri.imi pare rau |
Quote:
|
Quote:
E un SUV, cat ai vrea sa coste un SUV diesel, 4x4, cu piele si alte dotari? N-o vrei cu toate dotarile astea la 17000eur? Nu-i nimic, scoti din ele si dai ~13000eur. Si 13000eur e mult? E irelevant sa critici pretul unei masini considerand varianta full options; se ia in discutie pretul de plecare si pretul uneia echipata cu strictul necesar pentru omul de rand. Romanu' s-a plans pana acum ca n-are masina ieftina. I s-a dat masina ieftina. Acu' se plange ca-i scumpa. Romanu' e omul caruia nu-i convine nimic, dar in cele mai multe cazuri nici nu se afla in postura de a comenta asupra a ceea ce i se ofera. Romanu' ar vrea sa stea degeaba, sa conduca X5 si sa stea in conac. Romanu' e nedumerit de ce domne nu-si poate cumpara Q7 nou din salariu de muncitor, si de ce nu poate sa fie Dacia la nivelul unui Mercedes, dar la o zecime din pretul acestuia. Deci si un SUV 4x4 diesel cu piele, ESP, 6 trepte, A/C, mult peste nivelul unei copii chinezesti de X5 e scump la 17000eur. Si ala de 12000 nu-i bun ca n-are aia n-are aia. De ce nu treceti voi la biciclete? |
Quote:
|
Quote:
Cat despre motorul fortat, programat sa dea tot ce poate, iar dai dovada de lipsa de cunostinte. 1.5 dCi exista in varianta de la 65CP pana la 110CP. Diferentele sunt multe, de la turbo (din ce in ce mai mare si chiar cu geometrie variabila la 110CP), intercooler, injectoare si asa mai departe. La fel ca 1.9 TDI care a avut intre 90 si 150CP. |
Varianta de 17000 nu va fi prea atractiva pentru romani.La banii aia poti opta pt un SX4 2.0 DDIS care e alta mancare de peste.Varianta de 10500 e foarte atractiva,pretul e imbatabil.
Masinuta arata bine la exterior,interiorul e cam spartan dupa gusturile mele.Si totusi la bani astia nu te poti astepta la interior luxos si confortabil. |
| All times are GMT +2. The time now is 01:24. |
- Copyright 2026 4Tuning