Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti.html)

TUDOSE ALX 08-05-06 10:30

Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

Quote:

Originally Posted by Race
7 secunde pe circuitul ala ? Fii serios...

Circuitul TopGear
-Megane RS - 1:32.5
-Astra VXR - 1:33
-Golf GTI - 1:33.7
-Focus ST - 1:34.9

Ai omis un detaliu extrem de important : Timpul scos de FOCUS ST pe circuitul TopGear este in conditii de PISTA UDA pe cand timpii scosi de toate celelalte sunt au fost cronometrati pe o pista uscata .Timpul era mai jos cu cel putin 3-4 sec pe o pista uscata .

Cosmin255 08-05-06 12:45

Care e logica? Dc a fost cronometrat pe o pista uda? ca nu cred ca pur si simplu a inceput ploaia si nu aveau cand sa o mai testeze...

Gemballa 08-05-06 15:08

Quote:

Originally Posted by turbojack
O concluzie justa la ceea ce spuneam eu mai sus.
Tehnic,stradal ,ST e number one.
Confort,finisaj ,este GTI.

mi-a placut asta , omogenitate mai bine inchegata :))

baghdava 08-05-06 15:34

Offtopic: Mi sa pare cam absurd sa-si dea cu parerea despre masini cei care nici n-au condus vreuna macar.

Cum ar fi sa deschid eu un topic "Boeing 777 versus Airbus 340" si sa ne dam toti cu parerea?

Nu mi-o luati in nume de rau dar macar permis de conducere sa aveti, zic eu.

Ontopic: GTI (am un 2002 GTI si am condus un Ford Focus SVT)

Cosmin255 09-05-06 17:50

Dupa performante , dupa ce spun revistele , dupa ce place ochiului fiecaruia , ne putem da si noi cu parerea , nu e vina noastra ca nu avem permise , unii din noi , nu e vina noastra ca nu ne-am nascut mai demult
Din cate vad eu , nici tu nu spui ca ai condus Golf 5 GTI si Focus ST,nu ma refeream in acest topic la Golf IV GTI...:peace:

baghdava 11-05-06 16:49

Quote:

Originally Posted by obrazNICK
Din cate vad eu , nici tu nu spui ca ai condus Golf 5 GTI si Focus ST,nu ma refeream in acest topic la Golf IV GTI...:peace:

Eu ma refeream sa fi condus "vreuna" adica vreo masina, oricare ar fi ea, nu vreo masina din topicul respectiv. Vreau si eu sa pricep cum putem vorbi aceeasi limba cand vorbim de putere, torque, handling etc. Nu cred ca se reduce totul doar la cifre.

Eu personal nu inteleg ce ai putut sa scrii in mai mult de 1000 de posturi cate ai tu cand nici n-ai condus vreodata o masina. Nu mi-o lua in nume de rau.

Rog sa-mi fie iertat offtopicul.

Cosmin255 11-05-06 17:05

Pai de ce nu cauti toate posturile sa citesti sa te lamuresti singur? Nu am luat-o in nume de rau ; hai sa ne pastram ontopic totusi

pufy 14-05-06 19:01

am ales st mai ales pt zgomotul distinct al celor 5 cilindri(aduce a audi de grupa b)

roby18 15-05-06 00:01

ford ...mai ieftin si mai multi cai

mertan 15-05-06 16:30

eu zic golf gti pt ca are traditie in asha ceva.

Zerofast 19-05-06 21:01

Golf ai de toate zgomot/putere/confort/design

TUDOSE ALX 24-05-06 13:05

Quote:

Originally Posted by Zerofast
Golf ai de toate zgomot/putere/confort/design

E corect ca ai de toate la Golf , numai ca la Focus ai
- mai mult zgomot si mai frumos (5 pistoane si cilindree mai mare)
- putere mai mare cu 25 cp
- confort sporit datorita suspensiei independente generatia a doua cu control blade
- designul e la aprecierea fiecaruia .
Poate sa ma contrazica cineva cu argumente ?!!

George_P. 25-05-06 22:01

Quote:

Originally Posted by baghdava
Eu ma refeream sa fi condus "vreuna" adica vreo masina, oricare ar fi ea, nu vreo masina din topicul respectiv. Vreau si eu sa pricep cum putem vorbi aceeasi limba cand vorbim de putere, torque, handling etc. Nu cred ca se reduce totul doar la cifre.

Eu personal nu inteleg ce ai putut sa scrii in mai mult de 1000 de posturi cate ai tu cand nici n-ai condus vreodata o masina. Nu mi-o lua in nume de rau.

Rog sa-mi fie iertat offtopicul.

Stai linistit ca se conduce fara permis de n-ai tu idee.
Au condus baietii da tu crezi ca spun la toata lumea in nume de lauda.

Si ca sa-mi dau si eu cu parerea.....GTI .
Are traditie,are vechime,e nemteasca.
Si hai sa sufar,sa nu mai zica lumea ca dam cu parerile aiurea....am condus un 2 GTI si stiu senzatia,dar daca te gandesti unpic asa la 5 GTI.

George_P. 26-05-06 22:06

Si apropo....

Uitati cat este GTI-ul full option: EUR 28.606

Si ST-ul full option: $32.180

ST-ul are motorul 2.5 , 5 in linie
Pe cand GTI-ul 2.0 , 4 in linie

Si daca cei 22 de cai in plus,va fac sa faceti diferenta dintre 2 masini,e cam aiurea...

Bogdan_mb 26-05-06 22:28

Quote:

Originally Posted by george_smiley05
Si apropo....

Uitati cat este GTI-ul full option: EUR 28.606

Si ST-ul full option: $32.180

ST-ul are motorul 2.5 , 5 in linie
Pe cand GTI-ul 2.0 , 4 in linie

Si daca cei 22 de cai in plus,va fac sa faceti diferenta dintre 2 masini,e cam aiurea...

offtopic: GTI full options e: EUR 31.595,- CIP

mercut 26-05-06 22:42

acuma depinde ce full options...pt ca daca vrei sa iti iei in 2 usi cu cutie manuala si vopsea standard salvezi 3100 fata de pretu cu dsg, 4 usi, airbaguri pt spate si culoare metalizata sau pearlfeffect dar tot full option se numeste

Bogdan_mb 26-05-06 22:45

Quote:

Originally Posted by mercut
acuma depinde ce full options...pt ca daca vrei sa iti iei in 2 usi cu cutie manuala si vopsea standard salvezi 3100 fata de pretu cu dsg, 4 usi, airbaguri pt spate si culoare metalizata sau pearlfeffect dar tot full option se numeste

pai nu se numeste tot full option fara airbaguri pt spate pt ca daca te uiti in dictionar o sa vezi ca full options ineamna toate dotarile ...

mercut 26-05-06 22:47

pai ma uit io in dictionar nu sunt sigur ca gasesc :) dar uita-te si tu in lista de golf..io am luat-o sapt trecuta de la dealer si scrie ca airbag-urile spate pot fi puse doar pe varianta cu 4 usi :)

George_P. 26-05-06 23:10

Eu am configurat-o pe cea in 2 usi,cutie manuala.
Si atat mi-a dat full option.

mercut 26-05-06 23:23

offtopic: astept sa vad cum arata gti6 ca cica apare golf 6 in 2008 si din cate am vazut io arata mult mai suparat :D

Bogdan_mb 26-05-06 23:45

Quote:

Originally Posted by mercut
offtopic: astept sa vad cum arata gti6 ca cica apare golf 6 in 2008 si din cate am vazut io arata mult mai suparat :D

2008 ii tare departe :)

VIPER_GL 27-05-06 01:45

...Sincer....prefer golfu ptr ca are un design mai atractiv ca fordu si am auzit din zvonuri ca fordurile au doar motoru bun...atat....VW-urile is mai avansate la decat ford-urile la capitolu tehnologie;)

br01tim 31-05-06 16:42

Focus ST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

The_Mask 31-05-06 17:12

Quote:

Originally Posted by br01tim
Focus ST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poate si argumentezi de ce ai alege Focus ST! Terminati cu posturile aste inutile care nu duc la nimic, vreti sa va faceti nr de posturi duceti-va la divertisment si postati bancuri cu copy paste de pe www.bancuri.ro, sau puneti poze gasite cu ajutorul google`ului.

br01tim 31-05-06 17:23

vrei argument?:)))))uite argument:asta e parerea mea!e democratie,nu?dar u ce argument ai?ce ai vrea sa mai spun,sa spun k roata de focus e mai rotunda k cea de golf,sa inventez prostii si povesti?ii las pe altii ca se pricep mai bine!si ai dreptate si u cu argumentatul dar sunt momente cand chiar nu iti mai arde de argumentat :P stau deja de vreo 6 ore pe calc si chiar mi-e o silaaaaaaaaaaaaaa!si imi place k esti vigilent :)

Cosmin255 31-05-06 20:28

Quote:

Originally Posted by VIPER_GL
...Sincer....prefer golfu ptr ca are un design mai atractiv ca fordu si am auzit din zvonuri ca fordurile au doar motoru bun...atat....VW-urile is mai avansate la decat ford-urile la capitolu tehnologie;)

Ai condus multe Focusuri ST si multe GTI-uri nu?Si iti permiti sa zici ca e mai bun ca tehnologie?...sau ai citit multe reviste?...

Morro 01-06-06 12:06

Quote:

Originally Posted by br01tim
vrei argument?:)))))uite argument:asta e parerea mea!e democratie,nu?dar u ce argument ai?ce ai vrea sa mai spun,sa spun k roata de focus e mai rotunda k cea de golf,sa inventez prostii si povesti?ii las pe altii ca se pricep mai bine!si ai dreptate si u cu argumentatul dar sunt momente cand chiar nu iti mai arde de argumentat :P stau deja de vreo 6 ore pe calc si chiar mi-e o silaaaaaaaaaaaaaa!si imi place k esti vigilent :)

nu te pune absolut nimeni sa postezi aici ... si daca tie ti-e silaaaaaaaaaaaaaa ... si mie mi se face o sila de oameni care posteaza asa aiurea ca tine de nu-mi vine sa cred

br01tim 01-06-06 20:27

Quote:

Originally Posted by Morro
nu te pune absolut nimeni sa postezi aici ... si daca tie ti-e silaaaaaaaaaaaaaa ... si mie mi se face o sila de oameni care posteaza asa aiurea ca tine de nu-mi vine sa cred

bine ma baiatule,ai si u dreptate pe undeva dar prea dur ai fost si u!si te obliga cineva sa citesti ce scriu eu,ce scrie x sau y?daca nu iti place treci peste sau schimba pagina nu e o problema!invata ceva:fiecare om are dreptul la parerea lui ,mai idioata,mai inteligenta,mai documentata sau cum o fi e parerea cuiva!hai k deja iar mi se face o silaaaaaaaaaaa si plictisesc si pe altii si postez iar aiurea.
scuze k te-am deranjat!salut!

teddy 01-06-06 20:49

nu-mi vine sa cred, golful aproape ajunge focusul...

Morro 02-06-06 09:26

mdea ... ai si tu dreptate in felul tau ... scuze

Cosmin255 03-06-06 08:48

Quote:

Originally Posted by teddy
nu-mi vine sa cred, golful aproape ajunge focusul...

Pai normal , daca voteaza de-alde VIPER_GL...care au vazut la viata lor 2 GTI-uri si 3 Focusuri in 3 usi si le-au confundat cu ST.....la ce te poti astepta?:)

mercut 04-06-06 10:16

si pt ca sunteti voi fani st trebuie sa fie neaparat diferenta mare nu? iti dai tu seama teddy...parca ai vorbi de trabant si ferrari... incearca si tu sa accepti si parerile altora pt ca pana la urma totul tine de gustul fiecaruia..

br01tim 15-06-06 11:39

bah la calitate(in general)bate golful detasat dar la performante cred k un ST se detaseaza.si la design e mai tare focusul(parerea mea)oricum e o problema de gust.

bogdan_wrc 15-06-06 15:11

GTi. e in toate comparatiile. dc nu se compara si OPC cu ST..sau ceva semanator fara GTI? pt ca e un etalon in domeniu. unde mai pui si nr de vanzari..

tom 15-06-06 17:12

nu stiu ce sustineti voi sus si tare GTI-ul dar ori unde am citit si am vazut ST este peste GTI si GTC din toate punctele de vedere: pret, putere, confort interior, finisaje de design si sound nu ma leg pt aceastea sunt subiective.

teddy 16-06-06 02:30

nu e ca si comparatia dintre trabant si ferrari si nu ma cac in gusturile nimanui insa focus rs (mk1) si focus st (mk2) sunt cam cele mai bune hot hatch-uri produse in europa. si nu o spun eu, o spun piloti, presa de specialitate, sondaje, etc. focus rs (mk1) a fost suprem pe toata perioada lui de existenta.
deci nu tine de cat de fan esti ci de cat de obiectiv esti.

bogdan_wrc 16-06-06 07:39

si nu tine nici de numarul de vanzari..nu? as rvea sa imi arati si mie unde s-a scris chestia asta, in afara de fluturasii publicitari de la Ford. ai vazut macar o emisiune de la Top Gear cand le compara? merci mult.

mercut 16-06-06 16:15

io am ams din luna februarie a lu 2006 cand compara ford focus st cu golf gti si astra opc parca si aleg gti ca fiind cel mai bun...asa ca pe asta cu presa de specialitate nu ai nimerit-o..
nush daca la top gear in emisiune le-au comparat vreodata face2face dar golf gti a iesit in 2004 masina anului.. focus st nu a aparut decat intr-o emisiune de-a lor cand se multumesc doar sa declare ca e masina perfecta pt un britanic..
dar asta cu emisiunile si cu revistele si ce aleg ele e relativa...eu unu nu mi-as lua masina x in loc de masina y pt ca spun aia de la top gear ca e mai buna

daca as fi pus in situatia de a alege intre astea 2 mai mult ca sigur as alege-o pe aia in care sa ma simt EU mai bine..nu clarkson sau mai stiu eu cine

Morro 19-06-06 15:10

L-am vazut pe ST pe strada si ... e cam tare

BYG'u 20-06-06 19:17

mie imi place mai mult GTI (de aia mi-am si cumparat) , pt k are motor de 2.0 nu de 2.5 , si k e vw , ford nu prea ma atrage.

All times are GMT +2. The time now is 21:13.

- Copyright 2026 4Tuning