![]() |
Re: Desenele mele: sergini0
aadica sa dea cu fixativ pe foaie:-/
|
Da..exact sa dea cu fixativ pe foaie..dar nu exagerat ca se uda foaia si nu de foarte aproape de desen.
|
Afirmez ce zice Cristi, fixativul pentru par este foarte util pentru a fixa creionul si pastelul gras ;)
Dar pe foi cu gramaj mic (sub 150g) nu am incercat inca... Repet ce ti-au spus si altii, trebuie hasura mai accentuata :) |
Hmm, la Fondul Plastic, aici in Buzau am gasit un fel de spray pentru fixarea culorii, am impresia ca era pentru pasteluri, o sa ma interesez, oricum vreau sa-mi cumpar si cateva markere de diferite tonuri de gri si sa le folosesc pentru a evidentia unele zone cand hasurez o masina gri.
Vreau sa imi planific ce sa desenez pe A2 pentru ca mi-am luat o coala mare :D. Una din masinile urmatoare sau ceva asemanator (cam astea-s gusturile mele in materie de americane): Ford Crown Victoria, Mercury Grand Marquise, Chevrolet Caprice, Chrysler Imperial 69/73, Chevy Suburban, Pontiac Firebird 1971... Voua ce v-ar placea? M-am hotarat, cred ca o sa desenez un Chrysler 300 model '69... |
3 Attachment(s)
Dupa cum v-am zis, am inceput primul meu desen pe A2, in care vreau sa desenez un Chrysler 300 (model 1969), m-am apucat acum doua saptamani jumate dar n-am apucat sa lucrez decat vreo 10 ore la el.
Si de data aceasta am folosit metoda cu foaia gradata pentru cateva linii mai importante pentru ca masina sa fie bine proportionata, fiind primul meu desen de dimensiuni atat de mari. Am folosit patratelele pentru a duce cateva din liniile importante ale grilei si ale partii laterale, restul le-am facut ajutandu-ma de celelalte, am schimbat putin partea laterala a masinii, unghiul de virare pentru a se vedea janta rotii din fata, am schimbat putin si grila frontala. Attachment 1299282Attachment 1299283Attachment 1299284 Sper sa-l termin zilele astea. |
Imi poti spune ce fel de creioane folosesti ma refer la ce B-uri?
Silviu |
frumoooos... m-am uitat de la A-Z in desene tale si in numai 2 luni ai facut un progres mare ;) ...
|
@mirceasilvyu, pana in stadiul din fotografie am folosit HB pentru contur, 2H pentru hasura usoara, H pentru hasura mai intensa si pentru partile aproape negre, cum ar fi grila si umbra dintre spitele jantelor, am folosit 2B, asera cand am hasurat si anvelopele am folosit si 6/7/8B pe rand pentru a obtine un negru pur (mai multe straturi).
@LordCronos, mersi:). |
1 Attachment(s)
Inca o fotografie cu etapa la care am ajuns.
Attachment 1300850 |
ahaa frumos crom:Xbv
|
1 Attachment(s)
Update minor.
Attachment 1302923 |
cu tristete remarc ca nu ai nici o lucrare in care sa prezinti un concept propriu, ca si multi alti useri , incearca sa iti dezvolti imaginatia, caci altfel exista posibilitatea sa cazi in kitsch
|
Am inteles partea cu imbogatirea imaginatiei dar nu inteleg la ce te referi prin "exista posibilitatea sa cazi in kitsch" :?:. Momentan am pe lista cateva desene stabilite de mult timp (asta dupa ce termin Chrysler-ul), mai desenez concepte cu markere pe la scoala in ore dar nu sunt toate demne de a fi postate.
|
cred ca sti ce inseamna kitsch - ul, cea ce am vrut eu sa spun este faptul ca daca o sa continui sa desenezi masini deja proiectate de alti designeri, o sa ajungi intr-un punct unde chiar daca nu vrei o sa iti fie greu sa desenezi niste linii proprii, si fiindu-ti greu sa faci asta, nu poti decat sa cazi in kitsch. Se vede ca tehnica de desenare iti este destul de dezvoltata, dar incearca concepte proprii. Totul pleaca de la vederea laterala, sfatul meu este sa incepi cu niste forme simple, apoi treci vederea in perspectiva, aceasta fiinde linia de simetrie a masinii, si de acolo construiesti restul masinii . Sper ca te-am ajutat cu ceva
|
curaj curaj ca mai ai putin:)
|
@cg_master, am inteles acum, am mai desenat concepte pe la scoala cand n-aveam ce face, ciudatenii gen hot wheels, o sa va arat si asa ceva cand voi face ceva mai reusit :-?...
|
1 Attachment(s)
Update:
Attachment 1316173 In lateral am incercat sa fac reflexia unui Chevrolet Impala '67. La zonele intunecate am folosit 8B. |
Dupa parerea mea ti-au iesit destul de fain reflexii ;)
|
Merci, evo, dupa ce-l termin pe acesta voi face mai in graba... o alfa romeo 159 pentru un challenge la care vreau sa particip insa n-am timp sa fac un desen foarte detaliat...:d
|
1 Attachment(s)
Ultima achizitie semnificativa:D, urmatoarea va consta in niste creioane mecanice, un set de creioane simple mai calitative, un spray fixativ, creion guma, etc:D...
Attachment 1317863 Dupa ce termin Chrysler-ul o sa fac un M3 E92. |
1 Attachment(s)
Gata si Chrysler-ul... trag de el de vreo luna si in sfarsit e gata. Am lucrat la el in jur de 30 ore. Primul meu desen de asa proportii(65x50cm) e facut pe o foaie cu textura semiciocan dar nu foarte aspra.
Attachment 1323748 |
cu siguranta n.as vrea sa ma rastorn in asa ceva... [cu stalpii prea 'fragili']
scaunele par cam inconfortabile... eu zic ca ai mai putea lucra un pic la ea... reflexii pe oglinda [pare neglijent facuta] emblema, numar, stalpi... deja mi.o imaginam mergand cu '40 la ora' cu 4 negri dintre care 3 inarmati, gata de orice :D in rest, felicitari ... e obositor sa lucrezi pe asa formate, cautand detaliu. [dar merita din plin!] |
Blue Macca ... as avea si eu o intrebare ... la ce te referi ... stalpii prea fragili ? Stalpii aceia care tin parbrizu?
|
Mersi pentru comment Blue', o sa il mai retusez, am uitat sa fac emblema si inca ceva... :D Cred ca o sa fac maine dimineata o fotografie finala la lumina zilei. Mersi mult pentru aprecieri, nu mai am curajul sa desenez la asa proportii... raman pe A3.
LE:@catalin, cred ca e "rama" parbrizului, nu vad de ce altceva i-ar fi frica sa se rastoarne in asa ceva:D. Am uitat sa-l fac pe cel din stanga (oboseala....). |
1 Attachment(s)
Am mai modificat ceva la el aseara (putin scaunele, stalpii, emblema).
Cred ca aceasta este varianta finala... Attachment 1324359 |
mie unu imi place:)
|
Foarte frumosa masina..ar merge foarte bine un fundal pentru ea!!!!
|
Lucrez la un M3 E92 pentru battle cu milten, am facut schita, contur, am inceput sa hasurez spatele, interiorul(cat se vede), etc. Presupun ca nu am voie sa uploadez progresele pana la battle nu?
|
Quote:
|
5 Attachment(s)
Atunci va arat masina in etapa de acum cateva zile, oricum n-am lucrat mult la ea. Am facut mai multe fotografii pe etape iar ultima este scanata de doua ori si imbinata in photoshop. In cea scanata desenul are o mica tentativa de crem pal probabil de la coala, dar daca-l desaturam era prea alb negru (suna aiurea dar cred ca intelegeti la ce ma refer). Asa ca l-am lasat asa.
In realitate hasura arata mai bine, mai fina decat in cea scanata. Attachment 1335145Attachment 1335146Attachment 1335147 Attachment 1335148Attachment 1335149 LE: sper sa-l termin week-end-ul asta ca sa pot participa si la concursul de desen cu ocazia a 4Tuning Days 2010 cu masina de drift, sunt foarte... indecis. |
Culori de ce nu folosesti?
|
1 Attachment(s)
Pentru ca 'grayscale'-urile mi se par mai faine:D.
Update: (mi-a fost sila sa-l scanez) Attachment 1336183 |
opa :> dar ce avem noi aici...
place place, singurele lucruri pe care tin sa le remarc e ca roata fata pare [daca nu si este] mai mare decat cea spate [cel mult egala] eu acum ti.as recomanda sa incerci sa repari cumva asta, sa nu dea urat la final. si... partea de sus a geamului lateral ii mai curbata.. (asta se repara mai usor) multa bafta si sport la desen ! |
Nu numai roata fata, dar si cea din spate e gresita, cel putin asa mi se pare mie.
|
1 Attachment(s)
Uitati fotografia originala, doar unghiul este de aici, reflexiile nu coincid pentru ca nu voi face fundalul (cred). Mai exact reflexiile nu le-am facut ca in fotografie pentru ca nu erau foarte intense si ar fi fost un desen mai pal/spalacit, am vrut sa fie ceva cu un contrast puternic.
Attachment 1336602 Pe desen roata din spate are 6 cm inaltime iar cea din fata 5-5.5cm, probabil e fotografia facuta dintr-un unghi neadecvat:D. Uitati-va pe pagina anterioara la cea scanata pentru ca acolo masuratorile sunt mai concludente. |
1 Attachment(s)
BMW M3 E92-ul pentru battle e gata.
In premiera primul meu desen pe Bristol smooth:d. ~ 24-25 ore. Stiu ca puteam sa-l mai finisez dar nu am timp pentru ca trebuie sa ma apuc si de masina de drift pentru 4tuning days freehands design contest. Attachment 1337393 Comentariile si criticile sunt binevenite. |
Foarte foarte foarte frumos,cel mai reusit desen:shock:
P.S. Culca-te:lol: |
:O incredibil ,felicitari !
|
Multumesc pentru aprecieri. Per total sunt multumit de coli dar cu putin mai multa atentie mi-ar fi iesit ceva mai frumos.:D
|
felicitari ! arata f bine desenu; dar nu inteleg ce ai pus adresa de la 4tuning pe el !
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:16. |
- Copyright 2026 4Tuning