![]() |
Re: 2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!!
mi se pare destul de aiurea sa nu plece bine la 5000 rpm..
unele masini nici nu fac presiune decat in sarcina... cat iti arata pe ceas la 5000? zici ca subaru stock e mai violent la plecare? chiar ma gandeam la un leasing de evo9 .. probabil ca ma dumiresc la drivetest |
E mai violent stock. Dar nu tine drivetrain-ul la Subaru cum tine la EVO la puteri mari ;)
|
Quote:
|
Eu vb acum de ce am vazut de la baietii prin US. De exemplu uita-te pe www.dragtimes.com sa vedeti cate EVO-uri (2003+) sunt care scot intre 9 si 11.5 pe 1/4mile si cate STI-uri sunt... Multi au zis ca e mult mai scump sa te apuci sa bagi putere mare in STI-uri pt ca nu le tine drivetrain-ul si rupi diferentiale in draci.
|
Quote:
Ti-am zis sistemele repartizeaza cuplul pe roata cu cea mai buna aderentza,pe setarea de TARMAC a dif-ului central.Masina poate sa traga chiar si pe o singura roata. De ex. a plecat prietenul meu cu EVO 9,cu rotzile din dreapta de pe nisip si masina a farnat singura si a pus-o in bot. MIe asa mi s-a parut Subaru mai violent.LA Mitsu s-a lucrat mult la acest lucru. Cu Subaru 2006 nu am mers. Pun un film de la o legala de la Craiova dintre un evo 9 stock si un r5gtt si sa vezi cat de putzin sare in fatza EVO plecand din 5000 rpm: http://www.transferbigfiles.com/Down...f-d6c80ca8d481 |
Desi nu am fost cu Evo 9 si nici cu noul Sti, am fost cu multe Evo din toate generatiile, si pot spune cu mare incredere ca e mult mai rapid la drag decat orice Subaru.
Din punct de vedere al modificarilor, Evo intotdeauna a fost dat ca si exemplu de cat de usor poti sa-i maresti puterea datorita rezistentei motoarelor si a cutiilor. Eu locuiesc in NZ si aici Evo si Impreza sunt la ordinea zilei, dar putine Subaru vezi la drags, dar in schimb Evo 2 si 3 si GSR e plin de ele, si majoritatea scot timpi foarte buni pe 400m, cu modificari putine si ieftine. Un prieten are un Evo GSR tunat la 400cai(nu l-a costat mai mult de $NZ15000=Eu8000) si la facut de kaka pe un Skyline GTR33 (supranumit "Godzilla"); nici un Subaru nu s-ar incumeta sa se ia cu el la linie.Incep sa fiu off-topic dar poate ar fi o idee mai buna sa compar un Skyline GTR34 cu un Evo IX.(uitand de diferentele de motorizare si de tractiunea spate de la Sky). Adevarul adevarat e ca Evo intotdeauna a fost o masina speciala, la Subaru nu ma pricep cine stie cat, dar nu face fatza in linie dreapta daca nu bagi bani seriosi in el. |
cautati filmuletul de la top gear Mitsubishi Evo IX MR FQ-400 vs Lamborghini Murcielago. Din cauza lui am votat evo IX
|
pai dak tu l-ai vazut de ce n-ai pus linku sa-l vedem si noi...:raving:
|
an fost azi la showul tiriac..
nu pot sa spun ca m-a impresionat calitativ... chederele aratau ciudat.. coaja de portocala pe toata masina, pragurile erau in valuri..(or fi fost lovite la transport si reparate) .. o sa ma duc zilele astea la drivetest eram destul de decis pe evo9.. acum nu stiu ce sa fac.. apare evo X la anu...impreza 2006 e frumusica... |
|
Ce tare e filmu :O , mitsubish evo8 mr fq 400 chiar a reusit sa bata murcielago :O
|
AMS EVO VIII - 988AWHP
http://videos.streetfire.net/search/...7244a7d26a.htm 9.23 @ 160mph http://videos.streetfire.net/search/...33c6031102.htm Ca sa-ti faci unul la fel te costa cam 28000$. Sa vad si eu STI 2002+ care sa scoata timpul ala. http://www.amsperformance.com/ |
Ah... am uitat
9.23 @ 160mph - ca sa inteleaga si "copii" dp forum, asta inseamna 0-257Km/h is 9.23 secunde :) |
Sincer sa fiu mie nu prea imi place cum arata noul Evo....spatele e total aiurea....
|
CA bine ziceai tu Kane de copii ;)
|
mie imi place foarte mult EVO ( sper sa ajung sa achizitionez si eu EVO X ) ... care am auzit ca o sa fie tare :lol: ... Subaru are performante dar e cam naspa la interior ... pe cand EVO are si exterior si interior si performante :lol:
|
succes in achizitionare. Sebi tot pe subaru o tine?8)
|
Pana l-o bate un EVO probabil ca da. Si sincer nu vad eu romanu care-si cumpara EVO si trimite WIRE in US de 25000$ pt piese + inca 5000$ pt ECU facut klumea + inca 2000$ pt instalare...
|
Quote:
uite un link catre o masina destul de bunisoara, oricum nu de 1000 cai precum EVO AMS https://youtube.com/watch?v=wWZFfn1ip...baru%20impreza (film gasit din greseala) cea mai rapida masina subaru impreza pe 400m era de la ESX parca, dar nu caut filmuletele ca sa iti arat cumva ca "brusli e mai tare ca vandam" e o chestie de gust, de alegere facuta acum multi ani in cazul meu (cam de vreo 10 mai exact cam de cand am inceput sa ma uit la WRC) Subaru Impreza 4 life 8) |
pacat ca nu pot da edit, dar totusi hai sa pun si linkuri in cazul in care vrei sa te convingi
ESX : Our Street Class Subaru captured yet another "Wally" win this past weekend at the NHRA race in Atco, NJ. Julie bested her previous record by running an impressive 9.14 second 1/4 mile in qualifying ah, si dupa cum vezi, masina e pilotata de o fata :D 9.194 @ 146.07 - vechiul record al fetitei https://youtube.com/watch?v=zG_ksIIMlyc&search=esx |
4 Attachment(s)
9.14 e resonabil de la un Subaru...dar cel mai rapid evo(evo 3 initial dar acum e aproape custom) din lume(se afla aici in NZ) si scoate 8.7s la 260km/h (1000 cai) pe 400m si trebuie considerat ca astea toate dintr-un motor in 4 cilindrii, dar cu modificari mai mult decat extensive, oricum nu prea cred ca exista Subaru care poate sa-l ia...
|
foarte important, am subliniat ca acel Subaru era Street Class ! evo asta nu prea arata a asa ceva .. tot cei de ESX au si impreza dragstere, care scot sub 9 secunde
|
este complet irelevant ce poti face din aceste 2 masini...
conteaza mai mult de unde pleci, ca altfel cu buget nelimitat poti face un trabant sa bata toate masinile astea. |
cel mai bine punctat beck, topicul cred ca era despre masinile stock.
...daca as avea 10-20mii si scenicul meu ar zbura si s-ar da cu subaru lu sebi:rolleyes2 |
Quote:
ontopic, pe mine nu m-ar putea convinge nimeni sa devin fan mitsubishi desi respect evo si recunosc ca e o masina foarte buna. pun pariu ca si fanii mitsu spun la fel despre impreza |
Asa este,cel putzin in cazul meu,mai ales ca intai am fost fan Subaru ;)
|
1 Attachment(s)
The new All Wheel Drive Pro Modified Subaru STi set an all time MPH world record with a blistering pass down the 1/4 mile at 173 MPH,
Timpul e mai bun decat la EVO. The Cosworth powered Subaru/SPT/ESX Team had a fantastic showing this past weekend at the NHRA, Las Vegas event, with a 1st place finish in the Street Class and Runner-Up in the Pro Modified Class. The new All Wheel Drive Pro Modified Subaru STi set an all time MPH world record with a blistering pass down the 1/4 mile at 173 MPH, making it the fastest Subaru ever. Posting the fastest MPH in the class and receiving top MPH honors in qualifying really shows the world what the Subaru 2.5 Liter 4 Cylinder can do. “I'm very excited that we are finally going to be able to put all the pieces together and post a truly fast E.T. in the near ***ure. This past weekend proves that we will be competitive with the rest of the field, specifically against the dominating rear wheel drive 6 Cylinder vehicles” said Driver/Owner Ali Afshar The Street Class Subaru STi driven by driver search winner Julie Stephan was standing tall in the winners circle once again! Julie qualified #1 then drove her heart out as she advanced round after round. She beat out an extremely quick Mazda in the finals for her 2nd NHRA "Wally" Award, posting a best of 9.6 seconds in the 1/4 mile. That is the 8th NHRA "Wally" for the ESX All Wheel Drive Street Subaru Sti! |
Timpii astia sunt obtinuti mai bine de un an in urma...poate au mai evoluat pana acum.
|
Quote:
Insa vad ca discutia degenereaza pe zone crepusculare. Daca am un buget fantastic pot demonstra ca o Dacia poate face ceva de care sa vorbeasca o lume intreaga, o Dacia 1300. |
Ma scuzati ca sunt on-topic:
Aleg Impreza desi nu am mers cu nici una dintre ele pentru ca: 1.e urata (chiar daca arata mai bine ca modelul de dinainte tot poate speria o femeie noaptea). 2.Imi place motorul folosit (4 in linie are si Dacia,nu ca n-ar fi o masina buna Dacia) Parerea mea. |
WRX STI-ul e mai ... salbatic si mai de necontrolat! Super bestie.
|
Quote:
wow ai putea sa faci reportaje pt top gear. |
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
Quote:
|
Nu mai luati sursa aia, e divertisment!
|
Si la Best Motoring (cei mai tari btw! :D) s-a intamplat acelasi lucru :P
|
Deja topicul asta se transforma in: all vs SEBASTIAN.
Si culmea este ca te certi cu unii care poate nu au pus piciorul vreodata intr-un Impreza (ca mine) sau intr-un EVO (tot ca mine) dar iau de bunce zic unii si altii . Pana la urma cred ca totul se rezuma la cat de bine se muleaza masina pe tine ca sofer,la cat de bine te intelege si te asculta. Ce daca aia face o juma de secunda in + sau in -.Testul a fost facut cu un robot la volan? Sunt multi factori care influenteaza un test si deja la nivelul asta e greu (zic eu) sa spui ca soferul x merge la fel de bine pe lambo gallardo si pe caterham CSR si a scos timp mai bun pe unul decat pe celalalt. Deja SEBASTIAN a ales si mi se pare normal sa se ia de gat cu toti cei care au ceva de spus impotriva Imprezei.Si eu fac la fel cu cei care se iau de cotetzu meu si TAU face la fel cu cei care vorbesc urat de Dacii. Pana nu simti masina nu poti sa faci o alegere decat influentat de niste teste care poate nu sunt decat aproximativ corecte. Daca as spune eu ca dom`le Subaru e mai manevrabila ca scrie in X si a facut y testul si a spus asta. Multa bafta si nu sariti la mine cu paru` :) |
1 Attachment(s)
Azi am testat un STI 2006.
Mi-a placut si pt destinderea atmosferei pun asta. |
Am ales STI-ul, nu pentru ca le-as fi condus pe amandoua (din pacate), ci datorita reputatiei. Ce mai face Mitsubishi prin WRC? Dar Subaru? Plus ca cei de la Fuji Heavy Industries au avut in sfarsit curajul de a infrumuseta Impreza .
|
Ai vazut cum face un 4x4 de serie cerculete?
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:21. |
- Copyright 2026 4Tuning