Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia Solentza/Supernova vs. Cielo (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/1462-dacia-solentza-supernova-vs-cielo.html)

BogdanCMS 21-08-04 13:54

/\\lex, tu nu vezi rezultatele poll-ului sus? E tocmai invers fata de cum zici tu... :wink:

nxtaz 21-08-04 14:18

Eu i-am raspuns lu CataNOS si topul ala e pt supreme sucker :)
de aia e invers

TheSinner2 21-08-04 14:27

nu mai e asa fiabil cielo.. cel putin asta din 2003 de care am eu... are 20k km masina si de vreo 4 mii scartie toate plasticele... probleme cu sincroanele in vit 3 .... motorul e bun insa :roll:

BogdanCMS 21-08-04 16:13

Re:

Quote:

Originally Posted by \"TheSinner2\"
nu mai e asa fiabil cielo.. cel putin asta din 2003 de care am eu... are 20k km masina si de vreo 4 mii scartie toate plasticele... probleme cu sincroanele in vit 3 .... motorul e bun insa :roll:

Asta se intampla la cam 90% din masinile noi de azi, stai linistit...oricum, de cand au bagat noile modele de Cielo gen Executive, intr-adevar, nu mai sunt chiar asha de fiabile, dar tot sunt deasupra Daciei...

TheSinner2 21-08-04 16:26

eh.. numai in mintea unui tampit are sens o comparatie dacia(orice model)/cielo... poate doar la timpii de acceleratie .. am inteles ca loganu face suta in 11.. ala de 90 de cai.

BogdanCMS 21-08-04 16:51

Sa nu exageram....11.8 :wink:

TheSinner2 21-08-04 16:54

11.8 e minimul scos de mine cu cielo 88 cp. 11 secunde cica a scos varmiu cu un logan. e dealer dacia si au avut test-drive-uri :wink:. nu stiu cat de bine a cronometrat el.. da oricum timpul ar trebui sa fie ceva mai bun la logan..

DJ10BOD 26-08-04 20:52

oh!! com'on!!! c atat logan sus... logan jos... are motor d 1,6 16v - modelul d vf (in timp c cielo are 1,4 - 16v) dar e naspa masina... si in plus aici s discuta d slz, sn si cielo...
offtopic: logan sux!!!!!!!!!!!! (d fapt dacia)

ps /\\LEX... pot sa vorbesc si sa votez, nu? eu nu posed nici una din cele 3...

BogdanCMS 26-08-04 23:35

Greshit...Logan are 1.6 8V unul din cele mai vechi motoare de la Renault, iar Cielo are 1.5 16v, un motor excelent, parerea mea(la consum nu sta asha de bine)...Oricum, da , Logan sux big time...

DJ10BOD 27-08-04 21:47

ups! d fapt dak o luam logic imi dadeam seama... pentru k motorul meu are 1,4 si are 99 cp (16 valve)... deci unu mai mare nu putea sa aiba putere mai mica... silly me!!!
Si cielo kiar are 1,5? asta kiar k n-o mai stiam... si ma dau a tot stiutor pe aici!!! :) Eee! mai invatz si eu lucruri noi!!! (sau mai veki dar noi pt mine)

BogdanCMS 27-08-04 22:32

Re:

Quote:

Originally Posted by \"DJ10BOD\"
deci unu mai mare nu putea sa aiba putere mai mica... silly me!!!

1.8 8v 90cp de la VW...motor maricel cu putere relativ mica...
Cielo are cilindreea de 1.5 si urmatoarele puteri: 8v 75cp, 16v 86cp, 8v 80cp Euro 3...din propria experienta, motorul este destul de bun, dar ii lipseste cuplul...pana ajungi la vit max dureaza o vesnicie...

shadow 28-08-04 11:51

Eu am un Cielo din 2003 16V si il pun langa orice Dacie,oricand.
Face un Cielo o Dacie la orice domeniu (mai putin demaraj probabil pt. ca Cielo e mai greu).
Cat despre Logan cred ca este cea mai mare aberatie de masina care a scos-o Dacia (Renault) pana acum (nu neaparat ca motor), ca aspect este oribila.

steph 30-08-04 00:41

need help ... sunt in pragu de a cumpara un executive ( de fapt nu io taicamiu ... k mie o sa imi dea dacia, dar o sa il mai iau si io din knd in knd) si revenind nujtiu cine l-a convins sa ia executiv LPG aka cu gaz ....
acuma intrebare cum merge masina pe gaz .... cum se infige and stuff si dak nu se infinge se poate schimba pe benzina in caz ca vreau sa dau in ea ?

BogdanCMS 30-08-04 00:49

Normal ca se poate...la astea se poate si in mers...cu LPG nu se va infige chiar atat de tare...e bine ca si-l ia cu LPG, ca la cat s-a facut benzina... :cry: :cry:

steph 30-08-04 11:34

bogdan> si sa intzeleg k la un stop ... are vreun buton ceva sa trec pe benzina ... si dak baga imediat benzina nu tre sa se goleask gazu de pe tzeava sau de pe unde o fi montat ... io oricum incerc sa gasesc aspecte negative ale gazului si poate nu il ia pe gaz .... aka suna naspa masina pe gaz .... din start nu pot sa ma gandesc la vreo modificare ceva ...

si ink ceva macar sunt sigure kiturile astea de gaz din fabrik ?

shadow 30-08-04 11:47

DA, chiar are un buton de la care treci de la benzina la gaz!!!
Si pe gaz trage mult mai prost decat pe benzina
Dar cand vrei sa o alergi un pic o bagi pe benzina si \"of you go\"!!!

DJ10BOD 30-08-04 12:53

Quote:

ka suna naspa masina pe gaz
D c? nu suna naspa... doar dak esti snob... :) :) Gandeste-te k gazul e mai ieftin... mergi mai mult!!!

steph 30-08-04 21:01

aha oi vedea in cazu asta .... dar oricum ... gaz :(

HolySoul 31-08-04 00:07

ma din cunostintele mele .. am o dacie berlina 1310 motor de 1400 fac orice cielo netunnat si-n curbe si-n linie dreapta .. .
Solentza ... iaka ca alea imi dau fum (nici chiar da nu ma aventurez sa depasesc ca accelereaza bine tare alea si ajung de la 130 la 160 la fel ca a mea ...si .. vine masina .. ma bag in spatele lor ) Slz e greu tare de intrecut dupa parerea mea imposibil daka ai cielo ... acu depinde si de sofer
si inka ceva .. o intrat maik-mea cu dacia ei intr-un cielo in portiera .. i-o bagat portiera in masina la taximetrist ... masina ei n-are nik ... iar de plouat in dacie .. YES! in astea noi ploua in alea de prin 90-99 nu ploua .. astea cu injectia lor cu tot de huruie la 140 parca-s avion si nu mai trag deloc alea prostii de masini ma pish pe ele are maika-mea de aia .. jaf!!! cu un cielo fum itzi iei
Da acu pe bune se vorbea care fuge mai tare .. eu zic ca sltz fum lu nea cielo
poa sa fie si executive

BogdanCMS 31-08-04 00:15

Baiatule, tu pe ce planeta traiesti? Dacia 1410 fum la Cielo...ambele stock...puahahahahahaha :lol: :lol: :lol: You're the funniest men in that chair!!!
Bai nene, voi nu v-atzi saturat de atata aberat??? De unde le scoateti fratilor, din romane de Jules Verne??
Va multzumesc, n-am mai ras atat de mult timp...puahahahaha... :lol: :lol: :lol: :lol: super haioshi, ce sa mai... www.4caterink.ro ... :lol: :lol: :lol:

TheSinner2 31-08-04 00:23

mda... viseaza copile.. viseaza.. imi patineaza ambreiajul, sincroane busite pe vit 3... si am facut o solenza acu 2 ore juma... apropos.. am un cielo...
===
holysoul.. ca sa nu mai vb de aiurea.. vino maine seara in fundatie. la 8.

shadow 31-08-04 09:06

Holysoul ....frate...tu esti putin cu capul....
Cum poti sa spui ca o 1400 poate sa faca un cielo?......O 1400 nu poate sa faca nici un Cielo in 8V.
Cat despre Solenza poate doar la demaraj sa poata sa faca un Cielo ca e mai usoara, dar cand ai bagat a II la Cielo, Solenza ramane cu MULT in spate..
Gluma buna......nu face o Dacie un Cielo nici impinsa de la spate de un BMW!!!!!!!
Funny Funny :D :D :D :D

COObra 31-08-04 10:11

propun mutarea topicului la sectiunea divertisment.
shadow - nu fi prea sigur de ce se intampla cand o impinge pe dacie nenea bmw-u :wink:
singura problema ar fi gasirea celui care e dispus sa io traga la dacie in poponeatza :P :P
o sa iasa lastunei mwahahahaha

steph 31-08-04 21:33

HolySoul >> gata m-am convins nu mai imi iau cielo .... imi iau o berlina daia pe carburatzie de care zici tu si dau fum la toate cielourile ... pfa ce gluma buna ... bai baiete am un break din 99 dasta pe carburator cu moaca lu iliescu ... numa piese de origine ulei bun benizna si al dreaq dak vrea sa ia mai mult de 135-140 si de la 110 in colo nu zic k accelereaza in reluare .... si vi tu sa imi zici k faci tu muci cu o coaja de dacie un cielo !

steph 31-08-04 21:35

si ink ceva cu daica in curbe la viteza aia .... poate o sa o faci pe ponor la exercitziu la sol ... tumbe suruburi ... rupt pomi ... da in nici un caz nu sta berlina mai bien k un cielo in curbe

DJ10BOD 31-08-04 22:02

Quote:

o intrat maik-mea cu dacia ei intr-un cielo in portiera
normal... pentru k a dat cu botu' in lateral... la dacie si cu bicicleta dak dai in lateral se infunda portiera k dreaq!
wake up!!!
dar tu ai dat-o cu un cielo p gaz care avea frana d mana trasa si era condus d o femeie eventual in varsta, cca 70 d ani (nu incerc sa fac discriminare dar trebuie sa recunoastem k sunt unele femei penale la volan)??? [/u]

steph 01-09-04 11:39

HolySoul > refuz sa cred k o dacie de 1400 accelereaza pana la 160 da chair si asa gandeste-te k pana acuma knd ai ieist in depasiri ai gasit oameni cu cielo care au fost simtzitzi si nu au marit viteza sau chair au franat ca sa te lase sa depasesti .... si ai gasit un nea gheorghe cu o solnitza care a calcat-o si ai ramas cu buza umflata ..... duuuuuh faci aprecieri dastea gen cielo nu trage knd aranjezi ceva si te dai nu gasesti unu in trafic acre nu are chef si treci k vantu pe langa el .... asa ma dau si io cu o masian de formula kare sta pe loc dooooh

shadow 01-09-04 12:13

Daca cu o SLZ incerci sa iei o curba mica peste 120km/h trebuie sa iti faci rugaciunea inainte, nu are pic de stabilitate!!!
Cielo poti sa iei cu el lejer curbe la viteze mari, crede-ma este f. stabil, si daca te rastorni cu o Dacie e cam nasol, macar cielo mai are si el barile alea prin usi care mai fac si ele ceva la un impact.
Sa fim seriosi o Dacie nu face un Cielo!!!!!!

DnI 01-09-04 12:44

Re:

se cam abereaza pe aicia rau de tot ... bai nene voi nu stiti cum functioneaza un motor si va dati cu parerea pe aicia...
shadow iti zic eu ca solenza sta la fel de bine precum si cielo.
daca poti sa ma contrazici chiar nu ai minte... pentru ca am avut slz.
cate masini ati avut voi ca sa cunoasteti asemenea lucruri.
va zic eu ca habar nu aveti!!!

200SX 01-09-04 14:35

shadow sa nu exageram, o avea solentza suspensia moale (supernova o avea mai tare) dar daca iei o curba mica la 120km/h nu te rastorni de loc, sau ma ibine zis ce intelegi tu prin curba mica (tras brusc de volan si frana de mana - sa nu exageram, poate o curba la 90' e o curba mica?)

Quote:

refuz sa cred k o dacie de 1400 accelereaza pana la 160
nu stiu la altii cu me dar taicamiu are o dacie 1410 din 1997 si nu vrea nici de a draq sa treaca de 135km/h - sau poate o fi la mine stricat vitezometrul ;) (si sunt ferm convins ca masina asta e stock ca nu e pasionat taicamiu de tuning)

steph 01-09-04 14:58

DnI imi cer scuze k indraznesc k te contrazic da tu chair compari solnitza care e conceputa pe platforma daciei nova facuta la colibasi ... cu cielo care se trage din opel kadett .... aici tu esti ala penibilu nu te-ai uitat cat de ridicata de cur e raman la parerea k in curbe chiar nu o compari cu un cielo ... oi fi fost tu singuru posesor de solnitza multzumit

200sx> la faza cu berlina subscriu nici a mea nu trece de 135 ... o singura data 140 da cred k batea vantu din spate :)

DnI 01-09-04 16:36

ai dreptate... nu sta bine deloc, derapeaza la cea mai mica curba posibila si te duci in sant, iti rupi gatu, 1 picior, 2 maini, dintii, si cand te trezesti esti direct la morga.
eu am avut 205/50/R15 pe ea si sincer stiu tot ce poate si cu cele vechi si cu astea late.

p.s. vezi ca, conteaza mai mult amortizoarele/arcurile, nu platforma pe care este facuta.

steph 01-09-04 22:35

nu am zsi k la prima curba .... vb. in principiu k sta mai prost pe sosea decat un cielo .... nu k la o curba de 15 grade la 50 pe ora face tumbe

shadow 02-09-04 09:32

DnI tu vb. in neshtire de cauza.....eu am avut si Berlina si SLZ si acum am Cielo. Si Cielo nu se compara cu nici o Dacie, nici una, astept sa vad ce poate Logan dar din ce zic toti e super varza. Si SLZ are niste amortizoare de tot ***-ul, sunt moi si la orice denivelare mai mare isi pierde aderenta. Asa ca nu mai abera pe aici degeaba, daca tu ai SLZ incearca si un Cielo sa vezi ce poate. Face o SLZ din orice punct de vedere!!!!!

DnI 02-09-04 13:18

voi vorbiti aicia aiurea... nu ca nu ati sti, dar vrobiti in general si tot se lungeste discutia aiurea.
unu zicea ca parca o comparam la cum sta pe drum.. si eu am zis ca nu este chiar asa de varza! nici decum ca este net`superior fata de cielo.
acum tu vi si zici ca nu se compara cu nici o dacie... pai de la ce am pelcat si la ce am ajuns... am plecat de la curbe si am ajuns la altele.
da este adevarat si cu logan daca iei cea mai mica curba te faci praf, nu mai gasesc nimic din tine.
v`am lasat ca nu obisnuiesc sa vorbesc mult si aiurea.
bafta!

steph 02-09-04 20:27

hai k p`asta cu stabilitatea am dat`o gata ... alte hibe atuuri sau pareri despre masinile astea 3 ? defapt 2 cielo-solenza

shadow 02-09-04 22:16

alta hiba la solenza....aerul conditionat daca il bagi nu mai trage deloc, nu zic ca nu mananca si la Cielo din putere dar nici ca la SLZ

BogdanCMS 02-09-04 22:44

Cand bagam A/C-ul la Cielo de 75cp, ma faceau si Trabanturile...asta e valabil pt orice masina pana in 100-110cp...

steph 03-09-04 00:32

rahat deci la o liniutza cuc ielo voi avea 2 butoane de apasat ... scoate`o de ep gaz p benzina si scoate aeru si .... si mai ce :P

dak nu ma insel ia vreo 10 % din putere aeru right?

shadow 03-09-04 08:48

steph daca vrei masina la care sa nu manance aerul conditionat, i-ati frate BMW si ai terminat.
Daca vrei o masina la bani mai putini atunci i-ati Cielo!!!

All times are GMT +2. The time now is 20:05.

- Copyright 2026 4Tuning