Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Fiesta vs VW Polo (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14465-ford-fiesta-vs-vw-polo.html)

sKyNeT 17-08-06 13:33

Re: Ford Fiesta vs VW Polo

am votat ford fiesta pt ca ultimu tip e chiar reusit....stiu ca amandoua sunt aproape la fel, aici depinde mai mult de gusturile fiecaruia
cineva a zis mai devreme ca VW au inceput sa semene cu logan.....frate cand o semana ultimu passat cu logan...eu ma ***** !!!

tfsi 17-08-06 13:46

am votat cu incredere VW Polo pt calitatea ansamblarii,calitatea materialelor si fiabilitate...in ultimii ani a mai evoluat si fordul dar nu a ajuns la standardele VW

Eugen_TL 17-08-06 14:17

Quote:

Originally Posted by tfsi
am votat cu incredere VW Polo pt calitatea ansamblarii,calitatea materialelor si fiabilitate...in ultimii ani a mai evoluat si fordul dar nu a ajuns la standardele VW

a mai evoluat si fordu?dar nu a ajuns la standardele vw .... bv man..esti tare! :lol: :lol:

BYG'u 17-08-06 14:31

Quote:

Originally Posted by TuningBoy
a mai evoluat si fordu?dar nu a ajuns la standardele vw .... bv man..esti tare! :lol: :lol:

da ma si u ...e the best ford !!

Eugen_TL 17-08-06 15:38

Quote:

Originally Posted by BYG'u
da ma si u ...e the best ford !!

nu am zis asta pt ca nu e adevarat! dar cum s-a exprimat tipu' " n-a ajuns la standardele vw" scuza-ma ca intreb.. dar ce asa de WOOOw :shock: a facut vw ca sa spuna asta? eu le consider marci cat de cat apropiate,numai ca pt mine fordu e peste putin... de la Vw mi-as lua doar golf V,toureg !

nu cred ca vw e ceva dumnezeiesc pt alte marci ca sa detina niste standarde..ce draq..exprimarea asta lasa de dorit

Eugen_TL 17-08-06 16:39

n-am putut sa mai dau edit... si sa nu-mi sara careva in cap k nush sa scriu.. am mancat un "a"-- Touareg...

tfsi 18-08-06 16:29

era destul de inteligibil ceem ce am spus.sa-ti motivez de ce am folosit expresia aceea: am citit un articol despre VW si concurenta lui (nu intra in discutie alte marci germane mult peste VW - adica bmw,mercedes,etc) un golf 5 sta in fabrica din Wolksburg in jur de 54 de ore,in care intra productia masinii,ansamblare,+ testariile de calitate si functionare,pe cand megane 2 sta 28 ore,opel astra vreo 30 de ore,iar datele de la focus nu le mai stiu dar erau asemanatoare cu ale lui astra.iar timpul petrecut in plus fata de alti concurenti era datorita standardelor f ridicate de calitate pe care le are VW.si tocmai de aceea in articolul acela era mentionat ca profiturile VW,in special la golf 5 nu sunt pe masura asteptariilor tocmai din cauza timpului prea mare petrecut in fabrica a masinii. asta nu inseamna ca VW nu are defecte,nu exista masina fara defecte si probleme,dar pur si simplu VW sunt mai bine ansamblate iar materiale de f buna calitate,la asta ma refeream!

fordul de exemplu stiu ca are cele mai bune trenuri de rulare,implicit stabilitate f buna.stabilitatea fiind mai buna la fiesta decat la VW. (si eu am avut fiesta)

Eugen_TL 18-08-06 17:24

in sfarsit un om care stie sa-si spuna punctul de vedere cum trebuie..si fara fitze si basini in cap ca altii.. bv ... interesant ce ai spus.. daca as avea si eu articolu sa citesc mai mult... presa mai si baga de la ea,cu toate ca aici nu cred ca ar fi cazu' ...

topicu e f clar ..asa ca raman la fiesta ! daca ar fi focus golf.. as ramane la golf.. daca ar fi variantele sportive as alege focus... passat-mondeo aleg mondeo....

mercut 18-08-06 22:29

Quote:

era destul de inteligibil ceem ce am spus.sa-ti motivez de ce am folosit expresia aceea: am citit un articol despre VW si concurenta lui (nu intra in discutie alte marci germane mult peste VW - adica bmw,mercedes,etc) un golf 5 sta in fabrica din Wolksburg in jur de 54 de ore,in care intra productia masinii,ansamblare,+ testariile de calitate si functionare,pe cand megane 2 sta 28 ore,opel astra vreo 30 de ore,iar datele de la focus nu le mai stiu dar erau asemanatoare cu ale lui astra.iar timpul petrecut in plus fata de alti concurenti era datorita standardelor f ridicate de calitate pe care le are VW.si tocmai de aceea in articolul acela era mentionat ca profiturile VW,in special la golf 5 nu sunt pe masura asteptariilor tocmai din cauza timpului prea mare petrecut in fabrica a masinii. asta nu inseamna ca VW nu are defecte,nu exista masina fara defecte si probleme,dar pur si simplu VW sunt mai bine ansamblate iar materiale de f buna calitate,la asta ma refeream!

fordul de exemplu stiu ca are cele mai bune trenuri de rulare,implicit stabilitate f buna.stabilitatea fiind mai buna la fiesta decat la VW. (si eu am avut fiesta)

intr-adevar durata de productie la golf e dubla fata de cea de la modelele concurente si tocmai din cauza duratei mari si a costurilor mari de productie o sa fie generatia actuala de golf inlocuita in 2008 si nu in 2010 cum se vroia la inceput.
motivul pentru care durata e dubla sunt liniile de productie invechite si nu calitatea sau modul de asamblare a materialelor.. o fi si asta unul din motive dar gandestete ca nu au cum sa petreaca 26 de ore in plus doar ca sa fixeze niste bucati de cauciuc in interior...

p.s.: intre ford fiesta si vw polo aleg vw polo pt deisgn (interior si exterior)

Cosmin255 18-08-06 23:46

Quote:

Calitatea materialelor la Polo peste Fiesta?Intr-adevar plasticul ordinar este mai de calitate decat cauciucul;)

mercut 19-08-06 00:08

Quote:

Originally Posted by obrazNICK
Calitatea materialelor la Polo peste Fiesta?Intr-adevar plasticul ordinar este mai de calitate decat cauciucul;)

:))) ma obraznick io nu am nimic cu tine da imi vine sa rad de fiecare data cand te iei de unu care tine partea unei alte masini decat aia care iti place tie..
ai dat reply la aproape toate posturile in care unii au sustinut vw polo si orice argument ar fi dat nici unu nu era pe placu tau si ii faceai pe toti cunoscatori intre ghilimele...
in schimb oricine venea si zicea ca a votat fiesta te dadeai bine pe langa el si vorbeai de parca ai compara ferrari cu trabant...
chiar asa e diferenta atat de mare a calitatii materialelor de te-ai simtit tu nevoit sa dai iar reply la misto....poate e posibil ca omului sa-i fi placut mai mult cum arata plansa de bord la polo, la asta nu te-ai gandit?
no offence

Cosmin255 19-08-06 17:58

Quote:

Originally Posted by mercut
:))) ma obraznick io nu am nimic cu tine da imi vine sa rad de fiecare data cand te iei de unu care tine partea unei alte masini decat aia care iti place tie..
ai dat reply la aproape toate posturile in care unii au sustinut vw polo si orice argument ar fi dat nici unu nu era pe placu tau si ii faceai pe toti cunoscatori intre ghilimele...
in schimb oricine venea si zicea ca a votat fiesta te dadeai bine pe langa el si vorbeai de parca ai compara ferrari cu trabant...
chiar asa e diferenta atat de mare a calitatii materialelor de te-ai simtit tu nevoit sa dai iar reply la misto....poate e posibil ca omului sa-i fi placut mai mult cum arata plansa de bord la polo, la asta nu te-ai gandit?
no offence

Cineva spusese un banc despre ... ce iti spune un sofer de VW TDI cand urci in masina lui : ca e cea mai buna cea mai fiabila cea mai tare raport calitate pret din clasa ei etc.... iar unul de VW benzinar ce iti spune? Ca a vrut VW TDI dar a luat din gresala benzina....

Nu ma mai cert cu nimeni nu mai am dispozitia necesara (mi-a murit cineva drag si nu mai vreau cearta cu nimeni , imi retrag toate afirmatiile care au lezat pe oricine din acest topic)

Multumesc

tfsi 19-08-06 21:37

@obrazNICK

in primul rand: Condoleante!
al doilea rand: acel "banc" de care scriai tu este inventat de posesorii de "TDi" care traiesc cu impresia ca trebuie sa opresti pe dreapta si sa-i lasi sa treaca din cauza ca poseda acea motorizare (imi parea rau nu vreau sa jignesc pe nimeni dar am vazut prea multi oameni de astia). il rog pe "GTI" (de aici de pe forum) sa posteze,pentru ca el are 2 VW pe benzina,unul FSI si unul TFSI :-).in plus am si un prieten care e mecanic doar pe VW si Audi,si ar trebui sa auzi si parearea lui despre motoarele pe benzina din grupul VAG.e optiunea fiecaruia ce tip de motor alege (Otto sau Diesel sau de ce nu Wankel :-) )dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l desconsideri pe un "benzinar" :-) .

numai bine!

Reddog 20-08-06 13:46

Quote:

Originally Posted by tfsi (Post 524115)

Articolul apare in AMS din iulie, iar explicatia numarului mare de ore necesare la asamblarea unui vw este "gradul mare de personalizare. Statistic, un Golf identic iese de pe banda de montaj doar de trei ori pe an. La un asa grad de personalizare, pot obtine profit doar producatorii premium care au optionale foarte scumpe."

Eu am votat tot Polo, ca am mers cu unul Happy si mi-a placut calitatea finisarii. Motorul insa era lenes rau de tot.

tfsi 20-08-06 14:02

dap intr-adevar gradul de personalizare era un factor,parca 2 golf 5 identice ies pe an din fabriciile VW

GTI 20-08-06 16:00

Hmmm,Firsta face-lift arata binisor si mi-au placut si materialele din interior,dar motoarele sunt la fel de lenese ca la Polo (aici neintrand Duratec-ul de 2.0 si 150CP de pe ST si 1.8T de pe GTI).
Domnule obrazNICK,probabil nu ai fost cu un 1.8T sau un 2.0T sau un 3.2 sau un 4.2 etc...
Normal ca motoarele mici,ma refer la 1.2,1.4,1.6,nu ofera performante "uluitoare",dar nici la alte marci nu e altcumva,stai linistit.
Uite,te duc cu GTI-ul si daca reusesti tu sa ma convingi ca nici macar nu se apropie de un TDI,ti-l donez tie. :D
P.S.: Motorul 2.0 TFSI e a doilea an "Motorul anului".......te las pe tine sa tragi concluzia
Aaaa....si inca o chestie....sunt motoare Audi :D:D:D

teddy 20-08-06 16:42

care-i treaba cu gradul mare de personalizare? am la bloc 3 golf 5 rosii 2.0 TDI cu aceeasi nuanta si tip de tapiserie, cu aceleasi culori, aceleasi jante si tot.
ce, la fiecare o fi mai stramba vreo portiera sau mai bine lipit vreun plastic? :lol: :lol: :lol: unde e personalizarea? sunt la fel.

Reddog 20-08-06 18:51

E vorba de optionalele de pe ele, una paote are esp, alta n-are, una are sistem audio cu 8 boxe, alta cu 6, etc. Nu e vorba strict de culoare, motor, usi si tapiterie.

teddy 20-08-06 20:29

si-au batut cam mult capul. e mai simplu si mai eficient sa faci pachete de optiuni.
oricum, golf 5 imi place mai mult decat focus 2... pe cand intre focus 1 si golf 4 alegerea era evidenta pentru focus.

tfsi 20-08-06 22:12

in plus mai exista si programul Volkswagen Individual :D

Sasha_z 20-08-06 22:23

vw polo mi se pare mai practic...

dreamer 21-08-06 14:57

Am votat fiesta pt look dar Polo mi se pare mai fiabil,mai cautat.

GTI 23-08-06 18:28

@teddy : sunt multi oameni la care poate nu le convine ca in acelasi pachet cu ce vrea el e obligat sa mai plateasca si ceva ce nu-i trebuie.La Golf fiecare isi pune strict ce vrea.

tfsi 23-08-06 18:33

Quote:

Originally Posted by GTI (Post 529678)
@teddy : sunt multi oameni la care poate nu le convine ca in acelasi pachet cu ce vrea el e obligat sa mai plateasca si ceva ce nu-i trebuie.La Golf fiecare isi pune strict ce vrea.

avantaj client,dezavantaj VW ;)

Cosmin255 06-09-06 08:05

Quote:

Originally Posted by Sasha_z (Post 526268)
vw polo mi se pare mai practic...

bun raspuns :):):)

Sasha_z 06-09-06 15:07

ms......da` nu am dreptate????

Cosmin255 06-09-06 15:43

Mai practic in ce sens? nu mi se pare ca e un criteriu de departajare practicitatea ... ambele sunt aceeasi clasa ... daca stii si despre ce vorbim:)

Eugen_TL 06-09-06 16:56

Quote:

Originally Posted by obrazNICK (Post 544901)
bun raspuns :):):)

ar putea fi bun rasp si pt faptu' ca a zis " MI SE PARE" :D :D doar i se pare nik mai mult

teddy 07-09-06 16:37

mi se pare ca e sigur dar e posibil sa ma insel. :lol:

tfsi 07-09-06 17:33

Quote:

Originally Posted by obrazNICK (Post 545401)
Mai practic in ce sens? nu mi se pare ca e un criteriu de departajare practicitatea ... ambele sunt aceeasi clasa ... daca stii si despre ce vorbim:)

o masina poate fii mai practica decat alta din aceeasi clasa.chiar daca dimensiuniile masiniilor sunt la fel,sunt multe diferente intre ele dupa cum au fost gandite masiniile atat in interior cat si la exterior.dar oricum argumentul lui sasha_z e lipsit de argumentare.depinde la ce se refera...are polo mai multe spatii de depozitare in interior???sau cu fiesta te duci mai fericit la piata???

Cosmin255 09-09-06 19:44

Quote:

Originally Posted by tfsi (Post 546724)
o masina poate fii mai practica decat alta din aceeasi clasa.chiar daca dimensiuniile masiniilor sunt la fel,sunt multe diferente intre ele dupa cum au fost gandite masiniile atat in interior cat si la exterior.dar oricum argumentul lui sasha_z e lipsit de argumentare.depinde la ce se refera...are polo mai multe spatii de depozitare in interior???sau cu fiesta te duci mai fericit la piata???

corect.....

Cronny 26-09-06 11:23

am votat polo imi place mai mult.Aici e vorba de gusturi:D Bafta!

Cosmin255 08-10-06 11:08

Am avut ieri ocazia sa compar Fiesta mea Ghia cu un Polo Attractive
Ce nu mi-a placut la Polo: In primul rand bordul , e plastic ordinar , in al doilea rand consola parca e neterminata , se opreste brusc in aer:)..... nu are volan + schimbator imbracate in piele , nu are parbriz incalzit, si nici jante din aliaj usor . Si nu mi-a mai placut o chestie , prin grila fatza se vede ceva alb , de la motor .... nu ma pricep la mecanica ....
Ce mi-a placut : nici nu stiu cum sa explic...cand am inchis portiera am obsevat ca nu se tranteste daca o inchizi cat de cat normal:)

Astazi o sa merg cu el si o sa spun si impresiile despre cum trage

Eugen_TL 08-10-06 11:24

idem.... eram de fata ;)

The_Mask 08-10-06 12:00

poti avea si volan si schimbator piele si la polo dar platesti;) ObrazNick adevarat chestia probata cu usa, n`am vazut nici un ford la care usa sa se inchida cu zgomotul acela incet fara sa troncane...

Cosmin255 09-10-06 14:50

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 578931)
poti avea si volan si schimbator piele si la polo dar platesti;) ObrazNick adevarat chestia probata cu usa, n`am vazut nici un ford la care usa sa se inchida cu zgomotul acela incet fara sa troncane...

Normal ca poti avea daca platesti , ma referam la dotari stock...era lesne de inteles....mi-a placut masina per total.Si inca ceva mi-am adus aminte , parca stai mai comod in scaun , park e un pic mai confortabil Polo.
Dar nu imi pare rau pentru ca am ales Fiesta , per total raman la alegerea mea si consider in continuare ca Fiesta este peste Polo.

Cosmin255 19-10-06 15:19

5 Attachment(s)
si poze :)

pimp_lex 19-10-06 20:43

in lincolnuri si in ford fusion (american, nu euro) am observat ca se tranteste usa ca-n masinile de lux, fara zgomot

on-topic, ca si design prefer Fiesta, si interior si mai ales exterior.

Cosmin255 19-10-06 22:30

La tinuta de drum pot sa ma pronunt dupa ce am mers si in oras si pe afara ca stau bine amandoua pe drum , merg bine , motoare economice si nu chiar puturoase , la consum am iesit mai bine cu fiesta (in regim urban vorbind) 5.1 "consum la full" , in timp ce cu polo am iesit 5.7

RaZv 21-10-06 05:59

Dupa voturi, Fiesta devine "Siesta" in fata noului Polo ;-) Si eu votez Polo!

All times are GMT +2. The time now is 11:13.

- Copyright 2026 4Tuning