![]() |
Re: pentru cunoscatorii "audio"
inca odata apelez la acest topic....mai de mult eram in dubii legat de dvd-ul ce sa iau...
am rezolvat(pioneer f320bt) daca cunoaste cineva aparatul as vrea sa intreb daca ii in general chestia ca dupa ce opresti(dai off)ramane ecranul iluminat si scrie off dar nu se stinge de tot si cand bagi cheia in contact todeauna apare gps-ul...?!sau am eu o defectiune ceva?sau o fi reglaj? nu dau de cap nici cum:rolleyes2 |
deci?:shock:
|
este vb doar de setari
|
Quote:
eu am tot butonat la ea si in afara de cel audio si 2-3 chestii generale(culoare butoane si mai stiu ce)altceva nu am vazut,gasit legat de fire pana la urma nu mai stiu in ce combinatii am reusit sa rezolv in sensul ca tot pe contact a ramas insa daca scot cheia raman setariile(pana acum era tot pe contact dar cand scoteam cheia ramaneam fara setari sau fara contact,era iluminata si mergea permanet) |
salutari...
La multi ani de anul nou....totul sa fie roz si cat mai de bine... cum un an nou a inceput ma bat ganduri noi as avea o intrebare legat de wooferele alpine....sunt de calitate buna?suna ok...merita sa trec pe o linie alpine(am auzit niste boxe rotunde de 16 in usi si am fost incantat)am zis sa iau si woofer(momentan am hifonics titan) oricum ma gandesc la ceva 4-500 rms... |
woai ce de pareri:D....
ma inetereseaza cei care detin asa ceva sau sunt mai experti sa zic asa,ca dupa auzite de la unu altu si etc prea mult nu ma ajuta ideia este sa fac o linie alpine...(2x boxe am...mai 2 fac rost si daca am toate astea atunci sa fie si wooferul:D...) |
daca tie iti plac si esti multumit atunci go for it. nu o sa zica nimeni nu-ti lua ca nu sunt bune, dar nici "sunt cele mai bune, ia-ti vreo 10 daca ai bani".
din cate observ eu tu esti mai incantat sa ai o line completa Alpine incat nu prea mai conteaza cum suna difuzoarele in sine. :-) |
Quote:
acum am un oarecare amestesc dar merge foarte ok intrebarea in fond este daca merita sa trec la full alpine sau nu...adica daca beneficiez de ceva sau ii doar de o chestie teoretica |
Salut!
Am gasit un Subwoofer marca MAGNAT. Edition BP 20 Series II 200 mm Bandpass-Subwoofer 600 Watt max. 4 Ohm 25 - 500 Hz Intrebarile mele sunt: 1. Merita 120E? 2. Este firma buna? 3. Sa ma orientez la altceva, daca da la ce? |
Quote:
eu zic ca nu...ala are undeva la 250 w rms...si la 120 eu doar pentru woofer(investitie)cauta ground zero,jbl,alpine,pioneer,hifonics....vezi ce gasesti |
Cred ca important este sa-ti placa tie cum suna. Firma nu prea conteaza. De la Alpine am auzit doar un woofer SWR de 15 si mi-a placut cum se aude, si seria SWR este destul de apreciata. Nu ai sa beneficiezi de nimic daca iti faci toata linia Alpine, doar poate ai sa fii tu multumit :) Cred..
|
Quote:
in fond eu zic ca nu |
Quote:
Raman dator cu o bere:) :-p |
Se merita doar daca iei niste produse cu adevarat bune dar care sunt si scumpe.Aici depinde de multe chestii.Nu se merita sa vinzi ce ai, sa pierzi bani, si poate lucrurile ce le vei cumpara nu te vor multumi sau vor suna la fel. Singura treaba care ai putea s-o faci este sa asculti ce vrei sa cumperi intr-o configuratie asemanatoare cu a ta si sa decizi daca se merita.Chestie cam dificila :)
|
Quote:
in fond dupa cum s-a mai spus pe aici la unele subiecte,important este tie sa iti placa...ca si marca nu pot spune lucruri negative despre magnat,is chiar ok dar referitor la pret,la banii aia eu am luat woofere mult mai ok...parerea mea si din ce am depistat recomand cu incredere ground zero...zic ca cel mai ok pret calitate...ceva mai scump hifonics si in final alpine,jbl |
Quote:
dar hifonics este hifonics... raman la boxele alpine si atat.. |
anul nou,probleme noi:))
la multi ani in primul rand as vrea sa va cer parerea in legatura cu wooferele am hifonics si parca m-am plictisit sau as vrea un upgrade momentan am titan de 400 rms intrebarea ii Alpine sau Ground Zero ceva la 500 rms m-am gandit la acest alpine(Alpine/SWR/SWR-1222D/)sau Hidrogenul de la Gz ori alte sugestii?(ex Kiker?cum ar fi?) multumesc |
ce buget ai? ce amplificator?
|
Quote:
vreau ceva clar si bass cat mai adanc sa zic asa,volumul mare nu prea ma intereseaza sa auda lumea ca vin pe strada,dar sa sune si calitativ in primul rand aprox 4-500 ron...pentru woofer(si nu neaparat nou...ca am vazut preturiile) |
............ok vin cu cea concret
ca si amplificator caut ceva mono sau 2 canale sa aiba min 500w rms la 4 ohm ground zero iridium 2235hpx sau crunch mxb 4150i....cam astea am "depistat" cu amplifuriile astea as dorii sa fac o configuratie pentru un bass curat,calitativ si nu neaparat de extra volum,insa sa vibreze:)) alpine 1223D sau ground zero 12xd ceva pareri mai ales daca ati auzit careva cum "canta",sau opinii de la cei priceputi mai in detaliu mersi |
nimeni nimic?
ma intereseaza in special wooferele...amplificatoarele ca si modele si specificatii se mai schimba mai ales dupa diful care va ramane,care va fi chiar nu detine sau are nimeni o parere despre alpine 1223d,1242d sau ground zero 12xd...? |
Salut,
Am un Alpine 1242 si un amplificator Spl Dinamics Ice 800D care il ajuta sa se miste.Pot spune ca este destul de suficient.Gama R de la Alpine sunt foarte reusite si au un bass foarte frumos,cel putin eu sunt multumit. |
mersi de raspuns...inca nu am testat adevarat wooferul,caut un amplif bun pentru
|
recomandatati-mi un amplificator bun(nu neaparat renumele ma intereseaza ci consumul de curent,calitatea si nu in ultimul rand un pret corect,bun care sa merite) care sa aiba la 2ohm undeva de la 600-700w rms
ma gandeam la jbl gto 600.1 sau 700.1 alpine mrx 650... astept sugestii legat de modele astea dar si de altele multumesc |
Fara nici o retinere, cele doua mentionate de tine nu se incadreaza in cerintele tale.
Bugetul iti dicteaza calitatea, numele etc Deci, cati bani ai? |
Quote:
iar legat de modele specificate de mine sunt clada d(din cate stiu)si 600.1 are 580 rms la 2 700.1 are 700 la 2 iar alpine 600 parca la 2 ohm dupa specificatii am zis ca ii ok,adevarul este ca nu le cunosc in detaliu,sau sa le fi testat adevarata valoare,vorbesc doar din cifre |
pana la urma am rezolvat...kicker zx 750
sper sa fie ok in combinatia de alpine type r si o incinta de 80-90l |
pentru cei interesati ca poate mai cititi si voi pe aici ca de raspuns nu prea vreti sa raspundeti
intr-o bora alpine type r si kicker zx 750 suna demential,atat frecventele joase cat si cele mai uzuale,normale sa zic asa un mic cutremur mai in gluma mai in serios multumit |
Salut!
Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Am un peugeot 307 si vreau sa schimb ceva in ceea ce priveste sunetul. Bugetul este de 100 € . ce imbunatatiri pot face ? Multumesc ! |
Quote:
eu zic ca nu merita sa bagi banii astia in ieftinituri si pe urma o sa vezi ca is bani pierduti acum depinde ca in banii astia ce vrei sa modifici dar iti poti lua gandul de la un player...statie si woofer...sa nu mai vorbim ca poate vrei tot "sistemul" in banii aia poti cumpara 2 perechi de boxe bunicele sa le pui in usi si atat dar trebuie sa ai si un "cap"(player)potent...asa ca eventual poti incepe cu un player bun(gama pioneer,alpine,clarion...)si apoi continuu usor cu restu ca nu are rost in banii astia de 440 lei sa vorbim de amplificatoare si woofere ca orice ai lua sa si sune te costa minim 50 eu doar wooferul unde mai ii incinta,cabluriile,amplificatorul... |
pentru cunoscatori cei cu ureche muzicala fina si detaliile care fac :D
momentan am un pioneer f320bt ca si headunit as vrea sa o schimb(cred)m-am uitat putin peste modele si am gasit in mare urmatoarele kenwood 4023 kenwood 5240 pioneer f550 pioneer avh 1400(care ii doar 2din dvd...fara navi) ar merita careva schimbarea...sau ce alte sugestii aveti pentru un buget de ~ 150 eu sh?! |
v-ati omorat cu raspunsuriile:D
la multi ani sa ne auzim cu bine(mai des ca asa nu ii chiar ok:rolleyes2)si in discutie mai intra un model clarion 973 hd ma intereseaza la ele sunetul in primul rand si mai apoi navigatia sa fie cat mai ok asta in ideia daca merita sa schimb un f320bt de la pioneer pa una din modele mai sus mersi |
halooooo:shock::evil:
|
As merge pe kenwood 4028. Are buton de volum rotativ si usb frontal fata de fratele 4023 la care trebuie sa scoti un cablu usb pe undeva.
Alta parere nu am, nu am interactionat cu modelele enumerate. Mi s-a parut un player ok si se incadreaza si in buget Stima! |
mersi frumos de raspuns...treaba cu usb-ul nu ii problema ca la pioneer deja am locas facut prin torpedo deci na...
ma intereseaza caliatea materialelor,sunetul...si nu in ultimul rand aspectul sa dea bine:rolleyes2 |
recomandati-mi va rog pentru un amic un cd player bun,gama alpine,pionner,kenwood sau jvc care sa fie max 200 lei...(sh)
multumesc |
in bugetul ala toate sunt aproximativ la fel. eu as merge pe kenwood ca mi se pare meniul usor de "butonat"
|
eivdent nu am si nu pot sa am mari pretentii dar as dorii totusi sa fie calitate,material si nu in ultimul rand sunet...
in principiu o sa iau sony dsx a40ui...sau un pioneer nu mai stiu exact modelul.. |
pana la urma am luat un sony dsx a30 de care chiar sunt multumit mai ales la banii pe care i-am dat 270 lei
cu telecomanda... design placut se incadreaza bine in bord si nu in ultimul rand un sunet chiar ok intrebarea ar fi ca nu reusesc nici cum sa dau de controlul(volum) pentru woofer..sau nu are? |
Are un set de preout-uri pe care le poti comuta intre rear si subwoofer.
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:24. |
- Copyright 2026 4Tuning