Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Instalare subwoofer+amplificator(incepator) (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/127387-instalare-subwoofer-amplificator-incepator.html)

hexis86 31-05-14 16:36

Re: Instalare subwoofer+amplificator(incepator)

Quote:

Originally Posted by Ivan Eduard (Post 5711679)
Va rog ajutati-ma ca nu stiu cum sa leg subwooferul la amplificator..
Subw: Alpine swr-12d2
Amplif: Pioneer GM-D8601
Varianta 1 sau 2?
Multumesc!

Am verificat in manualul amplificatorului (cauta-l pe site la pioneer) ca varianta 2 este cea recomandata,adica cea cu plusul langa minus.

http://www.pioneerelectronics.com/St...nual100112.pdf

la pagina 8

cynegeticos 31-05-14 23:25

Quote:

Originally Posted by Ivan Eduard (Post 5711679)
Varianta 1 sau 2?

Poti sa le legi in ambele variante deoarece tu ai monobloc!
Doar daca era in doua canale trebuia sa faci punte, in cazul de fata nu intra in discutie acest lucru!

Ivan Eduard 01-06-14 18:31

Mulțumesc pentru raspuns.
L-am legat ca in variata 1 si merge perfect.

djspidy2004 16-06-14 22:59

Salut, am si o intrebare...Daca am legat un subwoofer direct la casetofon,de fapt eliminat difizoarele din spate si pe unul din cabluri am pus un subwoofer .... Se poate intampla ceva ??? Gen ce citesc eu pe aici, masina facuta scrum, arsa in trafic...repet nu am pus nici un amplificator....daca da ceva sugestii....Merci

The29031993 17-06-14 00:22

O sa distrugi casetofonul (ii arzi finalii) si o sa distrugi si subwooferul daca nu pui un filtru pentru bass si mai baga si distorsiuni. Din cate stiu nu ii face bine sa cante medii si inalte.
Masina nu e in pericol sa ia foc, cel putin nu e o probabilitate de luat in seama...dar iti strici jucariile. Cumpara`i o statie, incep preturile de la 100/150lei in bazar

djspidy2004 17-06-14 00:35

Quote:

Originally Posted by The29031993 (Post 5717148)
O sa distrugi casetofonul (ii arzi finalii) si o sa distrugi si subwooferul daca nu pui un filtru pentru bass si mai baga si distorsiuni. Din cate stiu nu ii face bine sa cante medii si inalte.
Masina nu e in pericol sa ia foc, cel putin nu e o probabilitate de luat in seama...dar iti strici jucariile. Cumpara`i o statie, incep preturile de la 100/150lei in bazar

Am un amplificator macAudio Spider 6800, numai ca nu stiu sa il instalez.... si subwoofer e aceeasi firma cred

GabrielBuf 08-08-14 19:20

Bună seara, mi-am comandat un mic subwoofer de mașină, mâine trebuie să ajungă, dar încerc să mă documentez și aș avea câteva întrebări:
1. HLI înseamnă High-Low level?
2. RCA este High level?
3. Dacă HLI înseamnă High-low, pot să conectez subwooferul la boxa din spate?
4. Cablu de alimentare + se contează la ieșirea 12+, dar ce înseamnă RND și GND?
5. În imagine se vede că subwooferul are siguranță, deci nu trebuie să îmi fac griji că îmi va arde vreun circuit?

Acesta este subwooferul:
http://www.sonicelectronix.com/pictu...ture_id=757282

Configurație subwoofer:
Subwoofer auto activ ( amplificator incorporat )
Putere RMS: 120W
Putere MAX: 360W
Diametru difuzor: 20cm (8")
Dimensiuni incinta: 25x25x54cm
Tip incinta: bass reflex
Filtru low pass variabil: 50-200 Hz
Intrari: RCA sau High level ( intrare nivel inalt )
Con din polipropilena si membrana din cauciuc
Telecomanda inclusa
Tehnologie ALDS
Tehnologie SPV

Mulțumesc anticipat de ajutor!

The29031993 08-08-14 19:26

HLi e high level in (pentru cazul in care ai cd player de fabrica si nu iesire rca)
Rca sunt cablurile pe care iti vine semnal la 2-5v (semnal jos)
12+ e cablu care vine direct de la baterie si are siguranta cat mai aproape de baterie..obligatoriu.
Gnd e cablu de masa care se trage de la un surub din portbagaj curatat in prealabil de vopsea.
Rem+ sau rem sau rmt...depinde de prescurtare e un cablu subtire care se trage de la contact sau de la cablu de remote (albastru cu alb) de la cd player...din nou valabil pentru playere after market.
Pentru subwooferul acela ai nevoie de cabluri de alimentare speciale....se gasesc chituri. Merg cele de 5mm˛ sau de 10mm˛.
La gain umbli la urma....iti tragi un track de pe youtube, 60hz timp de 5min...dai volumul la maximul pe care il asculti tu...gen 40 din 50 si dai de gain pana iti apare pe un multimetru 21v. Asta ca sa nu iti bage distorsiuni. Sau il reglezi la ureche.

GabrielBuf 08-08-14 19:50

Mulțumesc de răspunsuri,
Cd playeru este din fabrică de la logan, m-am uitat la spate și nu văd vreo ieșire mai specială http://postimg.org/image/sbi61nqoj/
înteleg din msj tău că dacă nu am ieșire RCA, o să conectez la HLi

referitor la cabluri, aștept să vină coletul să văd cu ce cabluri îmi aduc ei subwooferul și după o să-mi fac o listă nouă de cumpărături.

The29031993 08-08-14 22:24

Te legi de la boxele spate ca sunt relativ aproape si usor de tras cabluri. Pentru un subwoofer poti sa tragi de la o singura boxa. Vezi colegul dj dog de aici de pe forum ca are cabluri de 10mm˛ noi la preturi mult sub pretul pietei. Il gasesti pe forum la sectiunea bazar.
Cu placere!

laurentzyu994 20-11-14 22:08

salut stie cieva daca pot lega o statie pyle 4 canale are 2 seturi de intrari si cate un set de reglaje pt fiecare intrare la un singur difuzor(jbl 1000w)? momentam am legat o intrare cu canale in punte

george_daniel20 24-11-14 04:10

sSalut, ce cablu și siguranță să pun la un subwoofer mtx road thunder rt8pt? Multumesc.

suvi_xxx 24-11-14 04:39

cu cat e mai gros, cu atat mai bine. Ideal e sa pui unul de 0 AWG.

Siguranta 100A sau 150A e suficienta

george_daniel20 24-11-14 05:43

Quote:

Originally Posted by suvi_xxx (Post 5761171)
cu cat e mai gros, cu atat mai bine. Ideal e sa pui unul de 0 AWG.

Siguranta 100A sau 150A e suficienta

dar nu e prea mare de 100A sau 150A că el are 120w rms

suvi_xxx 27-11-14 17:48

nu e prea mare. e mai important sa fie cablurile groase. am vazut cazuri cu cabluri topite din cauza ca erau prea subtiri si poti sa iei foc.

cristi16v 05-04-16 21:31

Buna seara !
Am o intrebare . As putea lega un sistem Logitech Z523 pe un Golf 3 ?
Nu am statie . Sistemul audio e pentru PC ,sistem de camera . As putea sa il adaptez cumva sa functioneze in masina la casetofonul masinii , sau la um MP4?

Daca se poate lega acest sistem in masina as vrea sa imi spuneti cum daca nu cer prea mult .

Tip sistem:
2.1
Putere RMS (W):40
Banda de frecventa:35 - 20000 Hz
Sateliti:2
Amplificare:IntegrataTip boxa:
Boxe multimedia
Altele:
Sunet la 360 de grade
1 x Intrare 3.5 mm
Dimensiune sateliti (W x D x H mm):196 x 86 x 132
Dimensiune subwoofer (W x D x H mm).

http://s21.postimg.org/rsby3ja7b/res...86x324_fa4.jpg

The29031993 05-04-16 22:23

Teoretic poti cu un invertor de tensiune 12-220v dar sistemul respectiv are 2sateliti de 10-15w rms bucata si un subwoofer de ~20-25w rms, puteri care pot fi usor depasite cu un cd player bun si 2-4boxe ok... Decat sa dai bani pe invertor + stresul ca ai conectata o prostie dinaia la bricheta mai bine dai sistemul asta si faci un efort sa pui ceva calumea...

cristi16v 05-04-16 22:44

O solutie cu investitie 0 nu exista?

The29031993 05-04-16 22:48

Chiar nu iti dai seama ca unul merge cu 12v si altul cu 220?.. Trage un prelungitor din casa..:shock:

Wily91 27-10-16 11:14

Gasesc in timisoara pe cineva care se pricepe la instalat fire de alimentare, amplificator low-high, la un passat cc cu sistem de navigatie RNS 510? Un pret aproximativ ? :D

BaiatuHD123 02-09-17 12:33

Salut !

Am si eu un golf mk4 si doresc sa ii montez un subwoofer pe viitor..
Pe internet am gasit acest subwoofer :https://www.emag.ro/subwoofer-activ-...ch-Action=view
sau :https://www.emag.ro/subwoofer-auto-p...ch-Action=view, Acesta este pasiv, iar celalalt activ.. nu stiu care e diferenta in asta.. dar ce stiu e ca golful este break si nu stiu care ar suna mai bine ..

Acum nu stiu ce statie sa cumpar, nu ma pricep la astea.. :(
Ceva sa fie compatibila cu acest subwoofer si sa scoata bine.. ce imi recomandati ?

All times are GMT +2. The time now is 07:15.

- Copyright 2026 4Tuning