![]() |
Re: DELTA SPEEDLINE CHALLENGE - editia a doua - 17 Mai 09 - TULCEA
Oricum , ideea este f tare , ca te poti da de cate ori iti permite timpul , asta da schimbare radicala de grupe , o sa se distreze lumea.
|
Am vazut in documentul PDF o gramada de dispozitii pentru concurenti si public, dar in cazul in care nu se tine cursa nu am vazut nimic despre o eventuala sanctiune si a organizatorilor.
|
rog organizatorii ceva date daca au despre sistemul de cronometrare.
|
totul suna frumos , vin cu mare drag numai pentru cum a fost anul trecut organizata si pentru ca a aparut cronometrajul , insa ar trebui pe viitor daca nu de la aceasta cursa sa mai imparta si dieselul pentru ca e o grupa total dezechilibrata , macar in doua grupe , pentru ca e mare decalajul intre un 1,9 sau 2L cele mai uzuale motoare diesel(sa nu vorbesc de cele mai mici de atat si 3L sau 3.5 . 6 L sau cine stie ce motor mult mai mare diesel , care si stock ar bate unul de 2L cu modificari mari si inca ceva
FELICITARI PENTRU TAXA LA PUBLIC |
o sa iau in considerare ideea cu impartirea grupei diesel ,dar nu va promit ca se va intampla acest lucru
pana sambata avem un raspuns multumim |
iany de venit oricum venim pt ca sunt convins ca va fi super , vin si numai pentru cronometrare sa vad cum stau si pentru organizarea de exceptie , ar fi de apreciat si de laudat daca s ar face si o impartire in doua grupe la diesel sau cum considerati voi sa nu fie un decalaj asa mare , oricum daca nu acum poate data viitoare
|
o intrebare am si eu ... mazda rx8 cu motor rotativ intra la S1 ?
|
La S2 , pt ca are motor wenkel , cel putin asa stiu eu
|
Quote:
timpi, in linie, V, boxer sau Wankel, cu patru roti si tractiune pe doua roti, avand motorul cu cilindreea sub 1600cmc normal aspirat sau sub 1000cmc supraalimentat (turbo/compresor). Combustibilul permis este doar cel din comert – benzina, E85,benzina de curse S1 |
Quote:
E in regula asa? :) :D |
Daca am inteles eu cum trebuie regulamentul, inseamna ca aceasta cursa va fi combinatia perfecta intre "libere" si "grupe".
Varfurile grupelor au ocazia sa se bata pentru cupe, dar in acealsi timp si ceilalti au ocazia sa-si puna in practica pasiunea sa se dea de mai multe ori, sa-si masoare timpii etc... Ceea ce este un pas inainte, tinand cont ca alte dati majoritatea apucau sa se dea fix o singura data fiindca picau cu un varf de grupa si erau eliminati din prima... In plus de asta se vor putea rezolva si diverse "versus-uri" care nu aveau loc fiindca cei doi erau in grupe diferite ;) In cazul de fata, zic eu ca nu vor mai fi (sau nu ar trebui sa fie) prea multe discutii la modul de impartire pe grupe. Multi fiind nemultumiti de acest lucru in cadrul altor curse, in principal fiindca stiau ca e riscul sa fie eliminati din prima mansa, si sa nu se dea la fel de mult ca si ceilalti. Toata lumea plateste aceeasi taxa, toata lumea se va da relativ de acelasi numar de ori, toata lumea isi va cunoaste timpii si pe langa asta varfurile se vor lupta intr-un piramidal! Felicitari pentru modul in care doriti sa organizati aceasta cursa si multa bafta, sa iasa asa cum trebuie! |
@ROSONIC: 1. Ai inteles esenta foarte bine! Asta speram sa se inteleaga pentru a fi evitate discutiile interminabile despre grupe!
2. Multumim frumos! |
Doamneeee......in sfarsit a inteles cineva esenta si ideea......
|
Nu`mi sariti in cap si nu dati cu piatra .. 1,.6 VS 2.5 sa zicem un logan 1.6 ar avea 120cp cu toate modificarile posibile VS o pisica 2.5 care se duce destul de mult .. 192cp stock + cel putin un soft :-j
Nu mai spuneti ca este pt masini modificate ca niciodata 2 masini stock si complet diferite si la cai nu or sa ajunga egale din modificarile cu care suntem noi obisnuiti Mi se pare cam aiurea,dar ma rog,organizatorii stiu mai bine,sincer sunt dezamagit de grupe,dar nu conteaza!Ma bucur ca se tine evenimentul,l-am asteptat demult,dar grupele astea nu le asteptam .. ma rog .. ne vdm la start:???: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Fie vorba intre noi, eu personal, poate chiar as fi mers un pic la extrem si nu as fi anuntat nicio grupa si la sfarsit (pe langa un piramidal intre top8 sau 16) dadeam doar o lista cu timpii cei mai buni ai fiecaruia alaturi de specificatiile masinii, si fiecare era liber sa faca cu acei timpi ce clasamente vroia, in functie de ce grupe vroia... si terminam de tot cu balciul :lol: Dar cum am zis, asta doar asa mergand la extrema, ca au si grupele farmecul lor. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Este cea mai bine gandita cursa zic eu cu aceste grupe , so luam logiq , daca toti am fi avut cele mai bune masini , nu ar fi existat castigatori si pierzatori , de aceea cei mai buni vor ajunge in finala , iar cei care le sunt inferiori vor putea sa se dea de "n" ori cu masini care vor fi de o putere asemanatoare , de distractie , de curiozitate si multe altele , nu sa fie eliminati de prima masina ca si la grupe pe CP.
Chiar si la grupa Diesel , chiar daca sunt aruncati toti la gramada acolo , nu cred ca cel mai mult conteaza sa castigi grupa , cred ca mai mult ma bucur sa cashtig curse cu cativa , nu sa castig cupa , daca esti destul de bun si ai masina pe masura si Dumnezeu e sus castigi si grupa , daca nu DISTREAZA-TE si atat ca pana la urma asta conteaza. Prea mult s-a mers pe grupele LR care erau o porcarie zic eu! Felicitari pt initiativa baieti , multi va vor urma organizarea de acum si chiar sper sa o ia ca exemplu daca va avea succes la voi. |
Quote:
|
Doru si daca se va da cu un crx ce? e o masina mai puternica , care la grupele vechi l-ar fi eliminat din prima si ar fi fost eliminat! Aici are avantajul ca daca o ia de la un crx mai are ocazia sa se mai dea si cu alte masini , nimeni nu il opreste.
|
Quote:
|
Man crede-ma ca si eu daca o luam logiq sunt dezavantajat , sunt la Grupa DIESEL cu un diesel de aprox 190-200 cp si ma voi intalnii cu masini de 400 cp de exemplu si nu ma plang , stii de ce? Pt ca stiam sigur ca nu iau cupa , dar barem apuc sa ma dau de destule ori si apuc sa dovedesc alte masini ! In cazul vostru cu 1.4 75 de cp nu prea e de plans caci nu stiu cate masini de max 1.6 care intra la S1 fac ascutitorile de care zici avand in vedere ca maximum la grupa S1 cu turbo este de 1000 cmc , orice depaseste asta intra la S2 daca citesti atent grupele , si 1000 cmc turbo nu cred ca va fi vre-una , in rest 1.6 aspirate nu cred ca sunt asa problematice.
|
Quote:
|
Pei atunci tocmai de-asta ar trebui sa te gandesti ca aceste grupe va avantajeaza , pt ca iti poti alege concurentul , la grupe la CP daca ai fi cazut cu unu care ti-o dadea erai eliminat si papa , asa daca ti-o iei iti poti alege din grupa s1 pe cine vrei tu si te poti da toata ziua pana la sfarsitul cursei , asta doar in cazul in care nu sperai sa iei cupa de la S1 .
Bucurati-va de grupe ca ne vom da mai mult si mai vedem o schimbare decat vechile grupe care de ani de zile sunt castigate in mod repetat de aceiasi participanti. |
Quote:
|
Quote:
Ce pot sa zic,stiu ca la Tulcea o sa ma dau pana imi vine rau,dar tot nu am sanse la podium cel putin!Sunt avantajate masinile cu motoare mari,care evident au si cai mult mai multi si pot bate usor masini modificate,masinile in cauza putand ramane chiar si stock! Nu vreau sa fiu inteles gresit,mi-am exprimat doar "nemultumirea" ... asta e pana la urma,nu sunt nici rautacios,din contra sunt multumit ca se va tine cursa .. Singura nemultumire este legata de grupe ... dar in fine Si legat de ce ati spus mai spus,referitor la vechile grupe LR,in care ti-o luai din prima .. ei bine la grupele acelea e mai mult adrenalina zic eu,acolo esti practic obligat sa bati indiferent,esti obligat oarecum sa ai modificari pe masina ca sa mergi mai departe!In schimb la aceste grupe,este stiut ca masinile "usoare" nu au nici o sansa,decat sa-si aleaga 2-3 oponenti pe masura sa se distreze putin Respect ;) |
astea sunt regulamente noi care primeaza in afara.
cert este ca .. grupele mici sunt pe cale de disparitie acum. tuning-ul a evoluat mult , nu vezi ca toata lumea are sute de cai ... |
Quote:
|
Eu ca si colegu meu doru, avem o curiozitate
1. Honda Civic Type R cu motor de 1598cmc si 185 cp Aspirat se da cu un Smart turbo sau Logan 1.4 sau Honda 1.4 2. Daihatsu Mira 698cmc Turbo 4x4 74cp se da cu Audi RS6 5000cmc 580cp 4x4 3. Ford Focus ST 2522cmc Turbo se da cu BMW M3, M5, M6 Dodge Viper SRT10 8400cmc 600+cp Raspundeti-mi voi la intrebarile astea va rog. Ca eu sunt tare curios cum se poate o masina de 74 de cai sa se dea cu una care are de 8 ori macar caii ei?? |
Quote:
|
Quote:
|
Si pe langa toate acestea, pana sa ajungem noi ca in afara(incepand cu starea pistei si pana la premii) de ce sa fim cu motu pe sus si sa incurajam ilegalele.
Mie unul nu-mi convine sa dau 100 ron pe inscriere + bani de benzina, ca sa aflu niste timpi si asta din cauza ca nu-s FIU sa am bani de Masini(avion) cu N cai putere sau bani de tuning prin anglia sau chiar america, de 20-30000 de $. Si toate astea ptr ce? Ptr o sacosa de produse ptr masina, polish si altea alea. Sa fim seriosi totusi. Mie ca organizator mi-ar conveni mai degraba 200+ de masini care sa se inscrie decat 50 care-s puternice si proprietarii isi permit tuning si alte alea de multi bani. |
Si in afara unde se fac curse cu grupe din astea, mai ai niste conditii un DYNO, o zi de calificari, o pista sticky si asfalt de zici ca e abia turnat, totusi sa fim seriosi.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Super tare!!!
Ne-am aliniat si noi grupele asa cu trebuie....cu toate ca am de infruntat muuuulte diesele cu mult potential,nu ma dau batut chiar daca stiu ca am in dreapta mea un 3.0 sau chiar un 4.0tdi ....asta e....pot sa pierd din prima runda,dar tot vin....VW Mk2 1.9 td-75cp grupa S6!!! |
| All times are GMT +2. The time now is 18:26. |
- Copyright 2026 4Tuning