Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Noul Mercedes E63 AMG - Prima imagine (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/115745-noul-mercedes-e63-amg-prima-imagine.html)

Radoo_84 01-07-09 23:54

Re: Test-drive cu Mercedes-Benz E-Class AMG: o minunăţie

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2454588)
De cand esti tu un etalon la a stabili cine e frumos sau nu ? Oricum asta e o chestie subiectiva. Iar ca are sau nu premiul de motor of the year ma doare in basca. DIn punctul meu de vedere e mult mai tare ca 5 V10 BMW. De ce ?

Unu la mana 63 AMG este mai usor si ca 4 V8 de pe M3. Cu ala de pe M5 nu se pune problema. Doi la mana este si usor mai puternic, are mult mai mult cuplu si nu trebuie turat la infinit sa scoata cei 500CP (si eventual selectat din IDrive sa dea 500 nu 400CP). Cu siguranta este mult mai usor de exploatat. Ca ala are premiu si asta nu...wow :lol:.

cu ce crezi ca ma impresioneaza ca e mai usor? M5 are 507 cai din 5000cmc si amg are 518 daca am retinut bine din 6300cmc, deci M-ul are o putere litrica mai mare, teoretic spre asta ar fi un avantaj pentru BMW! Si apropo de ture...nu vrei sa scoata si 500 de cai la 1000rmp?? ''faina'' senzatie ar fi sa nu mai auzi motorul cand il calci, nu????

vacaroz 01-07-09 23:57

Quote:

De cand esti tu un etalon la a stabili cine e frumos sau nu ? Oricum asta e o chestie subiectiva. Iar ca are sau nu premiul de motor of the year ma doare in basca. DIn punctul meu de vedere e mult mai tare ca 5 V10 BMW. De ce ?

Unu la mana 63 AMG este mai usor si ca 4 V8 de pe M3. Cu ala de pe M5 nu se pune problema. Doi la mana este si usor mai puternic, are mult mai mult cuplu si nu trebuie turat la infinit sa scoata cei 500CP (si eventual selectat din IDrive sa dea 500 nu 400CP). Cu siguranta este mult mai usor de exploatat. Ca ala are premiu si asta nu...wow :lol:.

pe un alt thread( nu mai stiu exact care se certa cineva cu tine in legatura cu motorul de m5...sa acolo ti sa mai spus ca desi e aspirat motorul de bmw la turatii mici are o putere egala cu un motor turbo sau mai mare deci nu mai abera...si daca tot faci comparatie m5 vs ... 60/65 amg pune la socoteala doar ca m`ul e aspitar, celelalte nu si spune`mi ce reiese

vlad_strumph 02-07-09 00:16

Quote:

Originally Posted by HAll3x (Post 2453557)
foarte frumod dar oricum, nu se pot pune cu cei de la AUDI...:D :boxing:

Nici nu se pun,ii calca in picioare...

vladberca 02-07-09 00:21

Re: Noul Mercedes E63 AMG - Prima imagine

@vlad strumph: nu cred ca e mai performant decat rs6!

Bogdan_mb 02-07-09 00:34

ma distrez cand vad posturi de genul : m5 obtine puterea maxima la 8000 de ture . Ok, are un avataj teoretic , fiind motor de turatie pentru obtinerea celor 500cp se reduce din cilindree dar nu ii vad rostul daca la final greutatea motorului este peste a unuia de 6.2 litri. Faptul ca ai o plaja de turatie ceva mai mare te ajuta pe un circuit, pe un drum foarte virajat dar nu prea vad sa fie cazul unui salon premium de clasa medie, in 95% din situatile intalnite cu o astfel de masina, autostrada, oras, drumuri nationale, este mult mai eficient cuplu suficient de jos din ture.

latrommi 02-07-09 02:56

misto masina

bv lor:D

UNLORD 02-07-09 09:57

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2453450)
Asta da masina nu BMW M5...interiorul e fabulos, arata a lux combinat cu sport intr-o maniera foarte eleganta. E crima masina, Ieri am vz si un E Coupe pe strada si e o minunatie, Mercedes stie sa deseneze:)
Iar ca performante nimic de zis, performance engine of the year 2009 isi spune cuvantul:D

Iara ai inceput copil sarah cu duhul sa arunci cu cacat in marca care te complexeaza ? Pasteaza-ti frustrarile pt tine sau trateaza-le ca lumea s-a convins cat poti sa duci!

Ontopic: Masina arata f. bine, mai putin din spate, unde mi se pare cam fada si cam masiva.

Thomas Everywhere 02-07-09 10:06

Quote:

Originally Posted by HAll3x (Post 2453557)
foarte frumod dar oricum, nu se pot pune cu cei de la AUDI...:D :boxing:

Mercedes-Benz nu se va compara niciodata cu Audi.
Audi mai are de invatzat pe langa Mercedes-Benz care are o istorie destul de bogata si experienta multa in masini, motoare, siguranta si lux. Nu mai vorbim ca fac camioane, si mai detine si cateva mici grupuri de prin USA si mai fac si trenuri si utilaje de constructii. Pai in masini sunt tatici.
Referitor la BMW ca se tot comenteaza, parerea mea e ca sunt la egalitate. Audi nu=si are rostu in comparatiile astea ca aia e o masina sub Bmw si Mercedes-Benz clar orice ati zice.

UNLORD 02-07-09 10:18

Quote:

In primul rand vreau sa imi arati care e greutatea motorului de 6.3 L - (o scrie pe undeva pe net sau ceva oficial) si care e greutatea motoarelor de la BMW. Ca tot aud faza cu greutatea...doar de pe forum, de la niste baieti carora le cam pun la indoiala cunostintele in domeniu auto. Despre idrive si mersul in oras...eu zic ca daca ai optiunea de a avea 400 de hp este benefica (pt consum mai ales) nu de criticat adica asta inseamna usurinta in exploatare...dar tu esti un pic mai carcotas si te imflamezi repede cand vine vorba de "afinitatea" BMW. Inca o chestie, masina pe care o conduc este tot BMW, are peste 100 de hp pe litru si iti spun ca este extrem de usor de condus in oras si culmea, are si sufiecient cuplu, in plus are si un consum f. decent. Asadar fii si tu mai senin si nu mai scrie dupa ureche si din ambitie copilareasca. Si inca o chestie, tare imi e ca batranul M5 e mai rapid, atat pe circuit cat si in linie dreapta. Iar legat de premii .... ai zis bine "wow", asta inseamna ca motorul chiar este de exceptie, cu toate ca se apropie de pensionare, asta inseamna un lucru mare pe care bineinteles tu culmea, il critici!

UNLORD 02-07-09 10:22

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 2455254)
Mercedes-Benz nu se va compara niciodata cu Audi.
Audi mai are de invatzat pe langa Mercedes-Benz care are o istorie destul de bogata si experienta multa in masini, motoare, siguranta si lux. Nu mai vorbim ca fac camioane, si mai detine si cateva mici grupuri de prin USA si mai fac si trenuri si utilaje de constructii. Pai in masini sunt tatici.
Referitor la BMW ca se tot comenteaza, parerea mea e ca sunt la egalitate. Audi nu=si are rostu in comparatiile astea ca aia e o masina sub Bmw si Mercedes-Benz clar orice ati zice.

Desi sunt atasat de BMW, iar pe Audi ii agreez cel mai putin, mai au si ei din cand in cand unele sclipiri de geniu...mai ales cu divizia RS! Iar la clasa asta, RS6-le e cam cel mai rapid la ora actuala. Adica ma asteptam de la Mercedes sa scoata ceva echivalent RS6-lui, asa cum pregateste BMW-ul, noul M5.

Thomas Everywhere 02-07-09 10:23

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2455288)
In primul rand vreau sa imi arati care e greutatea motorului de 6.3 L - (o scrie pe undeva pe net sau ceva oficial) si care e greutatea motoarelor de la BMW. Ca tot aud faza cu greutatea...doar de pe forum, de la niste baieti corora le cam pun la indoiala cunostintele in domeniu auto. Despre idrive si mersul in oras...eu zic ca daca ai optiunea de a avea 400 de hp este benefica (pt consum mai ales) nu de criticat adica asta inseamna usurinta in exploatare...dar tu esti un pic mai carcotas si te imflamezi repede cand vine vorba de "afinitatea" BMW. Inca o chestie, masina pe care o conduc este tot BMW, are peste 100 de hp pe litru si iti spun ca este extrem de usor de condus in oras si culmea, are si sufiecient cuplu, in plus are si un consum f. decent. Asadar fii si tu mai senin si nu mai scrie dupa ureche si din ambitie copilareasca. Si inca o chestie, tare imi e ca batranul M5 e mai rapid, atat pe circuit cat si in linie dreapta. Iar legat de premii .... ai zis bine "wow", asta inseamna ca motorul chiar este de exceptie, cu toate ca se apropie de pensionare, asta inseamna un lucru mare pe care bineinteles tu culmea, il critici!

Vezi ca un rival tare la rapiditate si performanta il are pe Cadillac CTS-V , are motor de 6.2 V8 si 560 CP si se tine bine cu Bmw din orice punct de vedere.

UNLORD 02-07-09 10:27

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2454806)
ma distrez cand vad posturi de genul : m5 obtine puterea maxima la 8000 de ture . Ok, are un avataj teoretic , fiind motor de turatie pentru obtinerea celor 500cp se reduce din cilindree dar nu ii vad rostul daca la final greutatea motorului este peste a unuia de 6.2 litri. Faptul ca ai o plaja de turatie ceva mai mare te ajuta pe un circuit, pe un drum foarte virajat dar nu prea vad sa fie cazul unui salon premium de clasa medie, in 95% din situatile intalnite cu o astfel de masina, autostrada, oras, drumuri nationale, este mult mai eficient cuplu suficient de jos din ture.

In primul rand arata-mi si mie faza cu greutatea. In al doilea rand Mercedesul nu are o distributie a greutatii de aproape 50:50. Degeaba spui ca e mai usor motorul de Merc daca nu rezolva problema asta. In al 3-lea rand mercedesul e si mai greu. Iar in al 4-lea, in oras, pe drumuri nationale ai optiunea de a detuna motorul pt a avea 400 de hp, ceea ce inseamna consum mai bun, optiune care chiar conteaza.

UNLORD 02-07-09 10:30

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 2455302)
Vezi ca un rival tare la rapiditate si performanta il are pe Cadillac CTS-V , are motor de 6.2 V8 si 560 CP si se tine bine cu Bmw din orice punct de vedere.

Stiu, jos palaria pt CTS-V, nu am vorbit la superlativ de performantele batranului BMW, in plus realizezi cam ce i-ar face Mercedesului ?

Thomas Everywhere 02-07-09 10:33

Da normal i-ar da bataie la fundul gol. Mercedes-Benz nu prea are nuante sportive chiar daca are motor de putere, sportivitatea tot nu si-o impune nu sunt fan Mercedes-Benz.
Bmw s-a nascut prin a fi sport, oricum respect pentru amandoua marcile si pentru Cadillac care si-a creat o masina super.

_anaconda_ 02-07-09 11:12

Quote:

Originally Posted by Radoo_84 (Post 2454752)
cu ce crezi ca ma impresioneaza ca e mai usor? M5 are 507 cai din 5000cmc si amg are 518 daca am retinut bine din 6300cmc, deci M-ul are o putere litrica mai mare, teoretic spre asta ar fi un avantaj pentru BMW! Si apropo de ture...nu vrei sa scoata si 500 de cai la 1000rmp?? ''faina'' senzatie ar fi sa nu mai auzi motorul cand il calci, nu????

Cum adica nu conteaza ? La masini de genu greutatea tot timpul conteaza. Si de ce puterea litrica mai mare e avantaj ? Te simti mai barbat sau cum ? :lol:

Pentru 520CP aproape AMG are nevoie de 8 pistoane si 6000 RPM. M5 pentru 507 CP are nevoie de inca 2 pistoane si vreo 2000 RPM in plus fata de AMG. Cum suna ? :lol:

@ Vacaroz: si 63 AMG tot aspirat e. Si daca nu ar fi fost si era turbo singurul lucru care reiese din asta este ca avea si mai mult cuplu, mai liniar, posibilitate de marire a puterii mai usor etc. Una peste alta ca era mai bun. Si beme tot la turbo trece, s-au prins ei cum sta treaba,
Referitor la greutate AMG 6.2 are vreo 4 KG in minus fata de 4.0 V8 de pe M3. (pe la 190 KG se invart, nu mai stau sa caut exact graficul ala). Deci este evident ca 5.0 V10 e si mai greu.

@ UNLORD. Pe threadul cu M3 vs C AMG erau postate treburile cu greutatea, oricum ca fan / pasionat de BMW trebuia sa cam stii asta, daca si niste useri care nu au asa multe cunostinte si pe alea care le au le pui la indoiala stiu lucrul asta. ;).

laur_nsl 02-07-09 11:35

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2455427)
Cum adica nu conteaza ? La masini de genu greutatea tot timpul conteaza. Si de ce puterea litrica mai mare e avantaj ? Te simti mai barbat sau cum ? :lol:

Pentru 520CP aproape AMG are nevoie de 8 pistoane si 6000 RPM. M5 pentru 507 CP are nevoie de inca 2 pistoane si vreo 2000 RPM in plus fata de AMG. Cum suna ? :lol:

@ Vacaroz: si 63 AMG tot aspirat e. Si daca nu ar fi fost si era turbo singurul lucru care reiese din asta este ca avea si mai mult cuplu, mai liniar, posibilitate de marire a puterii mai usor etc. Una peste alta ca era mai bun. Si beme tot la turbo trece, s-au prins ei cum sta treaba,
Referitor la greutate AMG 6.2 are vreo 4 KG in minus fata de 4.0 V8 de pe M3. (pe la 190 KG se invart, nu mai stau sa caut exact graficul ala). Deci este evident ca 5.0 V10 e si mai greu.

@ UNLORD. Pe threadul cu M3 vs C AMG erau postate treburile cu greutatea, oricum ca fan / pasionat de BMW trebuia sa cam stii asta, daca si niste useri care nu au asa multe cunostinte si pe alea care le au le pui la indoiala stiu lucrul asta. ;).

daca tot nu conteaza cati litri are motorul as putea sa bag in discutie motorul de pe volvo ala de 700 de cai, chiar daca are un piston cat galeata. tare as vrea sa vad un test intre astea 2, sa va vad pe astia cu premiile cu greutatea..... ce conteaza daca motorul e mai usor daca masina e o balena.

Thomas Everywhere 02-07-09 11:38

Quote:

Originally Posted by laur_nsl (Post 2455498)
daca tot nu conteaza cati litri are motorul as putea sa bag in discutie motorul de pe volvo ala de 700 de cai, chiar daca are un piston cat galeata. tare as vrea sa vad un test intre astea 2, sa va vad pe astia cu premiile cu greutatea..... ce conteaza daca motorul e mai usor daca masina e o balena.

Motoru ala de pe S80 e un T6 turbo facut de cei de la Volvo, bea benzina foarte multa in comparatie cu celelalte, dar oricum e avion curat nu realizezi cand iei suta la ora :)) tot respectu pentru Volvo si pretul este de 85.000 euro daca ma uit la bmw si mercedes sare rau.

laur_nsl 02-07-09 11:41

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 2455506)
Motoru ala de pe S80 e un T6 turbo facut de cei de la Volvo, bea benzina foarte multa in comparatie cu celelalte, dar oricum e avion curat nu realizezi cand iei suta la ora :)) tot respectu pentru Volvo si pretul este de 85.000 euro daca ma uit la bmw si mercedes sare rau.

ma refeream la volvo FH16-700, la camion. ca vad ca pe baietii astia nu ii intereseaza litrajul.

_anaconda_ 02-07-09 11:51

Diferenta e ca ala de tir cantareste cat o casa. Ala 6.2 litri AMG cu toate ca e mare si are gramada de cuplu este USOR. Cu ce te incurca ?

laur_nsl 02-07-09 11:55

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2455538)
Diferenta e ca ala de tir cantareste cat o casa. Ala 6.2 litri AMG cu toate ca e mare si are gramada de cuplu este USOR. Cu ce te incurca ?

era o remarca sarcastica da vad ca te aprinzi cam repede. cred ca o luai de buna si daca il comparam cu un motor de f16.

SaIBoT 02-07-09 12:21

Foarte frumos,impune respect,interiorul este nemaipomenit!!

_anaconda_ 02-07-09 12:28

Quote:

Originally Posted by laur_nsl (Post 2455545)
era o remarca sarcastica da vad ca te aprinzi cam repede. cred ca o luai de buna si daca il comparam cu un motor de f16.

Problema e ca tu inca nu te-ai prins ca ai decat avantaje si nu deazavantaje daca un motor e MAI MARE ca altul dar nu si mai greu.

Thomas Everywhere 02-07-09 12:42

Quote:

Originally Posted by laur_nsl (Post 2455513)
ma refeream la volvo FH16-700, la camion. ca vad ca pe baietii astia nu ii intereseaza litrajul.

Da ma rog, dar nu-si avea rostu o comparatie intre un Mercedes-Benz si un Volvo FH16 care e camion si are aproape 40 de tone. Inutila.

UNLORD 02-07-09 12:49

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2455427)

Nu mi-ai raspuns la intrebarea legata de greutate, practic tu vb. din auzite sau din ce scriu unii pe un forum si nu din comunicate oficiale, linkuri, articole etc. Asadar "m-ai lamurit" cu greutatea...iar ca si admirator BMW, vreau sa aflu niste lucruri asa cum stau ele in realitate nu cum scriu "niste useri care nu au asa multe cunostinte", ca de useri frustrati si mitomani ca "PvDTranceAddicted" e plin forumul... Tot ce stiu este ca motorul V8 e mai usor decat cel de 3.2L. Iar legat de numarul de cilindrii in plus...te cam faci de ras si arati oamenilor ca nu prea le ai cu mecanica. Dar te lamuresc eu: cei 2 cilindrii in plus de la motorul de M5 inseamna o inertie mai mica, practic cilindrii mai mici inseamna vibratii in minus, inseamna eficientza, inseamna o distributie mai buna a fortelor de translatie a cilindriilor, practic inseamna performanta. Poate mai aiurea e ca motorul de mercedes are doar 8 la cata cilindreea are. Ca dupa ineptiile tale, motoarele de 3.0L din F1 care erau in 10 cilindrii ar fi trebuit sa fie in 4 ? Nu uita, primul motor Ferrari avea 1.5 L si 12 cilindrii! Asadar nu mai scrie doar ca sa fii gica-contra...ca te dai singur de gol, asta legat de cunostintele tale in domeniul auto.

ukgarage 02-07-09 13:20

Frumoasa masina intr-adevar! Si potenta, fara dar si poate.

Cert este insa ca BMW au fost, sunt si vor fi mai buni motoristi decat Mercedes. Pur si simplu la Mercedes sunt alte prioritati se pare. Nu ca ei n-ar vrea sa aiba cele mai bune motoare, doar ca ei de la inceputuri nu si-au propus asta, iar BMW au facut-o. Iar ca sa ajungi numarul unu, trebuie sa treci prin ani, chiar zeci de ani de munca asidua si sa stii ce vrei si unde vrei sa ajungi. Parerea mea :)

laur_nsl 02-07-09 13:22

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2455652)
Problema e ca tu inca nu te-ai prins ca ai decat avantaje si nu deazavantaje daca un motor e MAI MARE ca altul dar nu si mai greu.

da pe mine nu ma intereseaza doar motorul ca nu ma sui pe el si marg pe strada. vorbim de toata masina care pun pariu ca o sa se chinuie sa bata m5 pe circuit, daca o sa-l bata pentru ca nu sunt asa sigur

_anaconda_ 02-07-09 14:52

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2455715)
Nu mi-ai raspuns la intrebarea legata de greutate, practic tu vb. din auzite sau din ce scriu unii pe un forum si nu din comunicate oficiale, linkuri, articole etc. Asadar "m-ai lamurit" cu greutatea...iar ca si admirator BMW, vreau sa aflu niste lucruri asa cum stau ele in realitate nu cum scriu "niste useri care nu au asa multe cunostinte", ca de useri frustrati si mitomani ca "PvDTranceAddicted" e plin forumul... Tot ce stiu este ca motorul V8 e mai usor decat cel de 3.2L. Iar legat de numarul de cilindrii in plus...te cam faci de ras si arati oamenilor ca nu prea le ai cu mecanica. Dar te lamuresc eu: cei 2 cilindrii in plus de la motorul de M5 inseamna o inertie mai mica, practic cilindrii mai mici inseamna vibratii in minus, inseamna eficientza, inseamna o distributie mai buna a fortelor de translatie a cilindriilor, practic inseamna performanta. Poate mai aiurea e ca motorul de mercedes are doar 8 la cata cilindreea are. Ca dupa ineptiile tale, motoarele de 3.0L din F1 care erau in 10 cilindrii ar fi trebuit sa fie in 4 ? Nu uita, primul motor Ferrari avea 1.5 L si 12 cilindrii! Asadar nu mai scrie doar ca sa fii gica-contra...ca te dai singur de gol, asta legat de cunostintele tale in domeniul auto.

Motorul de pe M3 are 202 KG iar ala AMG are 199. Asta ti se par auzite ? Uite ca si aia cu mai putine cunostinte in domeniul asta se intampla sa mai aiba dreptate, chiar daca se mai fac de ras ocazional :lol:. Deci e mai usor, are mult mai mult cuplu si totusi ala de la beme e mai tare ca de domne e mai echilibrat (?...si daca ar fi asta este ceva pur teoretic pe hartie, nu am vazut pe nimeni sa testeze si sa confirme asta).

Daca nu crezi cifrele referitoare la greutate, google e prietenul tuturor ;).

UNLORD 02-07-09 16:15

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2456106)
Motorul de pe M3 are 202 KG iar ala AMG are 199. Asta ti se par auzite ? Uite ca si aia cu mai putine cunostinte in domeniul asta se intampla sa mai aiba dreptate, chiar daca se mai fac de ras ocazional :lol:. Deci e mai usor, are mult mai mult cuplu si totusi ala de la beme e mai tare ca de domne e mai echilibrat (?...si daca ar fi asta este ceva pur teoretic pe hartie, nu am vazut pe nimeni sa testeze si sa confirme asta).

Daca nu crezi cifrele referitoare la greutate, google e prietenul tuturor ;).

De ce ma faci sa ma repet ? Tocmai iti spuneam ca vreau niste linkuri edificatoare, nu niste cifre postate. Tu ai dat un copy/paste si vrei sa te cred ? Forumul asta are loc si de informare nu numai de facut misto unii de altii. Una peste alta tu te chinui sa imi demonstrezi ceva legat de greutatea motoarelor si ma pui pe mine sa caut pe Google ceea ce vrei tu sa imi demonstrezi? Btw, nu orice zboara se mananca! Iar legat de numarul cilindriilor si a motoarelor, s-a vazut si la "Engine of the Year" cum sta treaba pe bune...asa ca nu te mai tot mira!

vladberca 02-07-09 16:23

conteaza greutatea totala a masinii si distributia acesteia pe punti.... nu vad care i avantajul unui motor care e cu cateva kg mai usor decat altul... asta de unde ati mai scos o?????

_anaconda_ 02-07-09 16:27

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2456334)
De ce ma faci sa ma repet ? Tocmai iti spuneam ca vreau niste linkuri edificatoare, nu niste cifre postate. Tu ai dat un copy/paste si vrei sa te cred ? Forumul asta are loc si de informare nu numai de facut misto unii de altii. Una peste alta tu te chinui sa imi demonstrezi ceva legat de greutatea motoarelor si ma pui pe mine sa caut pe Google ceea ce vrei tu sa imi demonstrezi? Btw, nu orice zboara se mananca! Iar legat de numarul cilindriilor si a motoarelor, s-a vazut si la "Engine of the Year" cum sta treaba pe bune...asa ca nu te mai tot mira!

Ce s-a vazut ? L-au dezmembrat aia si s-au uitat la el sa vada ce echilibrat este, si ce ultra performant (420CP/400nm din 4 litri...iti dai seama?) ? Niste voturi alandala de la niste jurnalisti nu prea ma impresioneaza (deh, asta sunt eu). Spune-mi si mie ce are asa in plus motorul de pe M3 de este o capodopera si castiga premiile alea extrem de importante fata de motorul 4.2 V8 de pe RS4 care exista cu mult timp inainte. Practic mai nimic dar ala are premii...woah. Referitor la cifrele alea eu ti le-am dat. De corecte sunt corecte, ca nu ma crezi este problema ta. Te poti documenta singur de aici inainte. Ca sa nu mai spun ca nici tu nu ai venit cu vreun link la afirmatiile tale referitoare la motorul ala de pe M5 si calitatile sale fata de 63 AMG.

Motorul 4.3 V8 500CP de la Ferrari a castigat ceva ? Sau asta nu e motor bun ? Daca te ghidezi dupa niste premii aberante in a afla care motor este mai bun, nu se ajunge departe. In fine, las-o balta.

UNLORD 02-07-09 19:57

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2456378)
Ce s-a vazut ? L-au dezmembrat aia si s-au uitat la el sa vada ce echilibrat este, si ce ultra performant (420CP/400nm din 4 litri...iti dai seama?) ? Niste voturi alandala de la niste jurnalisti nu prea ma impresioneaza (deh, asta sunt eu). Spune-mi si mie ce are asa in plus motorul de pe M3 de este o capodopera si castiga premiile alea extrem de importante fata de motorul 4.2 V8 de pe RS4 care exista cu mult timp inainte. Practic mai nimic dar ala are premii...woah. Referitor la cifrele alea eu ti le-am dat. De corecte sunt corecte, ca nu ma crezi este problema ta. Te poti documenta singur de aici inainte. Ca sa nu mai spun ca nici tu nu ai venit cu vreun link la afirmatiile tale referitoare la motorul ala de pe M5 si calitatile sale fata de 63 AMG.

Motorul 4.3 V8 500CP de la Ferrari a castigat ceva ? Sau asta nu e motor bun ? Daca te ghidezi dupa niste premii aberante in a afla care motor este mai bun, nu se ajunge departe. In fine, las-o balta.

Fratioare bati campii...adevarul e, ca de acuma nu o sa ma ma uit pe net, la emisiuni facute de diversi piloti si jurnalisti auto, plus studii de calitate si satisfactie,ci o sa te cred pe tine si o sa iau de bun tot ce stii...Dar problema ca tu esti un pic mai habarnist si nici nu accepti sa iti spuna cineva adevaru, te ataci iar atunci tu persisti.Asadar ca sa sustii ceva trebuie sa ai o sursa, un articol, sa aduci niste dovezi, cum ar fi un link unde scrie asta, etc. Ca daca ai tasta tu, "Anaconda", 3 litere si cateva cifre, asta pt mine nu e o sursa credibila. Pt cine ar putea fii ? Sau ti-e lene sa cauti, ca sa iti poti sustine afirmatia temeinic ? Legat de faptul ca eu nu am postat linkuri, am crezut ca nu mai e nevoie sa iti postez linkurile cu "World Engine of the Year" ca deja cred ca stii cum sta treaba...e tristete pe la Merc. Si totusi daca chiar te intereseaza (desi ma indoiesc ca asta te preocupa defapt) ti le pot posta, eventual si alte linkuri, nu ma supar.

P.s. Vezi multe Ferrari care ard, aproape zilnic ... iar motoarele alea nu sunt facute cu gandul la consum sau emisii. E destul de logic, daca te gandesti un pic... Crezi ca motorul de 6.3L e mai economic decat V10-le ? La fel e valabil si pt ala de RS4, culmea ca sunt si mai economice, pe langa performantza lor recunoscuta.

_anaconda_ 02-07-09 20:44

La fel am crezut si eu ca nu e nevoie sa iti arat link ca sa asimilezi informatia aia referitor la motoare. Daca esti toma necredinciosul poti gasi singur imediat, doar nu esti habarnist ca altii :lol:.

PS: Intradevar, din 12 in 12 ore mai arde un Ferrari. Cu toate ca nu prea am vazut asta, si in ultimul timp am auzit doar de F430 ala. Ah, a mai fost acum nu stiu cati ani 612-le care a ars din alte cauze (ceva inflamabil pe evacuare). Ce iti e cativa ani, ce iti e o zi. :rolleyes2

Thomas Everywhere 02-07-09 20:58

mai taceti ma ca sunt bune ambele, Mercedes-Benz nu se poate impune Bmw-ului ca nu e sport si nu va reusi niciodata Mercedes-Benz sa faca o masina sport cu adevarat. va ramane tot limuzina si lux cum a fost intotdeauna. BMW insa e ramura sportiva a nemtilor are si lux si sport, altfel sunt liniile. Eu unul sunt mult mmai pasionat de masini cu linie sportiva cum e BMW M , Cadillac V , Saab Aero, Mitusbishi Evolution etc.... masinile care impun doar lux si atat nu ma atrag cu nimic deosebit.

adrian78bmw 02-07-09 21:02

http://www.zori.ro/auto-moto/masina-...i-ferrari-enzo in canada

Seria accidentelor si incendiilor la modelele Ferrari continua, prin incidentul care a avut loc ieri in Olanda. Modelul 599 GTB Fiorano a luat foc in timp ce era oprit la semafor.

Vezi LIVE cum arde un supercar de peste 200.000 euro pe o şosea din Moscova!

Ferrari 612 Scaglietti ars
Grămada de metal de nerecunoscut este de fapt noul Ferrari 612 Scaglietti ,care are un preţ de achiziţie de 240.000 euro. După spusele proprietarului păgubit, toată această nenorocire a īnceput de la fumul care ieşea de sub capota motorului. Īncercările sale de a stinge focul, au fost īn zadar.

De ceva vreme cele mai indragite masini din lume, Ferrari, cam iau foc. Ieri am mai pierdut un exemplar in Philipine (vezi foto). Asta e un lucru enervant pentru ca noi nu vedem nici un Porsche in aceasta situatie. Este foarte enervant sa vedem cum o bijuterie precum un Ferrari F430 arde mocnit la marginea soselei, iar pe strazi inca mai vedem mergand aproape perfect modele Porsche de acum 30 de ani. 26 iul 2007

e de ajuns?

Thomas Everywhere 02-07-09 21:09

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2457165)
http://www.zori.ro/auto-moto/masina-...i-ferrari-enzo in canada

Seria accidentelor si incendiilor la modelele Ferrari continua, prin incidentul care a avut loc ieri in Olanda. Modelul 599 GTB Fiorano a luat foc in timp ce era oprit la semafor.

Vezi LIVE cum arde un supercar de peste 200.000 euro pe o şosea din Moscova!

Ferrari 612 Scaglietti ars
Grămada de metal de nerecunoscut este de fapt noul Ferrari 612 Scaglietti ,care are un preţ de achiziţie de 240.000 euro. După spusele proprietarului păgubit, toată această nenorocire a īnceput de la fumul care ieşea de sub capota motorului. Īncercările sale de a stinge focul, au fost īn zadar.

De ceva vreme cele mai indragite masini din lume, Ferrari, cam iau foc. Ieri am mai pierdut un exemplar in Philipine (vezi foto). Asta e un lucru enervant pentru ca noi nu vedem nici un Porsche in aceasta situatie. Este foarte enervant sa vedem cum o bijuterie precum un Ferrari F430 arde mocnit la marginea soselei, iar pe strazi inca mai vedem mergand aproape perfect modele Porsche de acum 30 de ani. 26 iul 2007

e de ajuns?

Pentru ca Ferrari e italiana tata si nu ai ce pretentii sa le ceri la italieni ce crezi ca daca e Ferrari si costa peste 200.000 de euro e de calitate, lasa ca stiu eu cum lucreaza italienii la masinile lor, mai dau un exemplu si alfa romeo si fiat care sunt jenante si ca design si ca tehnica. De Ferrari dezamagitor la cat costa, dar ma fac pe el ca nu mi-as lua. Cate Aston Martin au luat foc si tot un supercar e? cate??? aia masina nu ferrari care ia foc stand la semafor, sau alt exemplu supercarul suedez Koenigsegg cate explodeaza sau ard pe drum, acolo se cunoaste calitatea si respectul marcii nu ratatii astia.
Italienii sunt cam , ca romanii carpaci. putin ma intereseaza de ferrari poate acuma vad fraieriii pe ce dau banii isi fac publicitate gratis fara bani.

_anaconda_ 02-07-09 21:16

Da, Alfele sunt chiar nasoale la design. Iar Ferrari e o prastie de firma, calitate 0. Nu se compara cu fiablitatea (consacrata) Aston Martin :lol:.

PS: AI fost in vreo fabrica a italienilor sau Ferrari de stii cum lucreaza sau ?

Thomas Everywhere 02-07-09 21:32

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2457204)
Da, Alfele sunt chiar nasoale la design. Iar Ferrari e o prastie de firma, calitate 0. Nu se compara cu fiablitatea (consacrata) Aston Martin :lol:.

PS: AI fost in vreo fabrica a italienilor sau Ferrari de stii cum lucreaza sau ?

Nu trebuie sa vezi neaparat cum lucreaza cei de acolo ca n-am fost nici la Dacia si sigur nici tu, dar vezi masinile lor, creatile lor de rahat care ocupa strazile degeaba si fraierii dau buzna sa le cumpere " mama ce misto e" nu neaparat daca e ferrari sau alta masina tre sa fie frumos. oricum tot cele nemtesti si aici ma refer la BMW si Mercedes-Benz, ca pe restu nu le agreez, iar de la francezi Citroen e cea mai buna masina frantuzeasca. Dupa urmeaza Volvo si Saab care sunt iarasi masini foarte bune. Dar de masini italiene sa nu aud, nici nu ma mir de ce iau foc la cat de bine se lucreaza la ele. Probabil mai conteaza si soferu ca daca ii da forja il ia dreaq, oricum italieni din punctu meu de vedere sunt repetenti la masini.

Thomas Everywhere 02-07-09 21:35

@@@ AAA am uitat: si Jaguar, Land Rover si Aston Martin masini care impun respect si eleganta, masina englezeasca, chiar daca au ajuns pe la altii , aia altii nu se baga uite isi vad de treaba lor, iar marcile englezesti raman tot cum au fost. si sunt buni. astea masini ce am mentionat din continentul european, pacat ca putini ne putem permite in mare parte din ele.

adrian78bmw 02-07-09 21:36

problema e ca sunt jenanati toate firmele fac recall si dacia au facut si se vede din avion ca e defect de productie..nu vor sa isi calce pe orgoliu sau ar da naspa ca Ferrari cheama niste modele cam din toata gama inapoi pentru o defectiune sau mai multe

vladberca 02-07-09 23:04

totusi mi se par amuzante, pana la urma, aceste discutii incinse pe seama acestor marci de presigiu... cel mai frumos ar fi fost sa vina fiecare cu bolidul din dotare si sa l puna pe un circuit.... apoi, stateai la un suc, de vb, despre timpii realizati.... dar cum noi nu avem asa ceva, cred ca aceste discutii sunt in van! greu te poti bucura de performantele acestor masini pe strazile din romania: ori te uiti dupa radare, ori feresti gropi... vai, vai, vai!!!!!!!

All times are GMT +2. The time now is 16:27.

- Copyright 2026 4Tuning