![]() |
Re: Test-drive cu Mercedes-Benz E-Class AMG: o minunăţie
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Re: Noul Mercedes E63 AMG - Prima imagine
@vlad strumph: nu cred ca e mai performant decat rs6!
|
ma distrez cand vad posturi de genul : m5 obtine puterea maxima la 8000 de ture . Ok, are un avataj teoretic , fiind motor de turatie pentru obtinerea celor 500cp se reduce din cilindree dar nu ii vad rostul daca la final greutatea motorului este peste a unuia de 6.2 litri. Faptul ca ai o plaja de turatie ceva mai mare te ajuta pe un circuit, pe un drum foarte virajat dar nu prea vad sa fie cazul unui salon premium de clasa medie, in 95% din situatile intalnite cu o astfel de masina, autostrada, oras, drumuri nationale, este mult mai eficient cuplu suficient de jos din ture.
|
misto masina
bv lor:D |
Quote:
Ontopic: Masina arata f. bine, mai putin din spate, unde mi se pare cam fada si cam masiva. |
Quote:
Audi mai are de invatzat pe langa Mercedes-Benz care are o istorie destul de bogata si experienta multa in masini, motoare, siguranta si lux. Nu mai vorbim ca fac camioane, si mai detine si cateva mici grupuri de prin USA si mai fac si trenuri si utilaje de constructii. Pai in masini sunt tatici. Referitor la BMW ca se tot comenteaza, parerea mea e ca sunt la egalitate. Audi nu=si are rostu in comparatiile astea ca aia e o masina sub Bmw si Mercedes-Benz clar orice ati zice. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Da normal i-ar da bataie la fundul gol. Mercedes-Benz nu prea are nuante sportive chiar daca are motor de putere, sportivitatea tot nu si-o impune nu sunt fan Mercedes-Benz.
Bmw s-a nascut prin a fi sport, oricum respect pentru amandoua marcile si pentru Cadillac care si-a creat o masina super. |
Quote:
Pentru 520CP aproape AMG are nevoie de 8 pistoane si 6000 RPM. M5 pentru 507 CP are nevoie de inca 2 pistoane si vreo 2000 RPM in plus fata de AMG. Cum suna ? :lol: @ Vacaroz: si 63 AMG tot aspirat e. Si daca nu ar fi fost si era turbo singurul lucru care reiese din asta este ca avea si mai mult cuplu, mai liniar, posibilitate de marire a puterii mai usor etc. Una peste alta ca era mai bun. Si beme tot la turbo trece, s-au prins ei cum sta treaba, Referitor la greutate AMG 6.2 are vreo 4 KG in minus fata de 4.0 V8 de pe M3. (pe la 190 KG se invart, nu mai stau sa caut exact graficul ala). Deci este evident ca 5.0 V10 e si mai greu. @ UNLORD. Pe threadul cu M3 vs C AMG erau postate treburile cu greutatea, oricum ca fan / pasionat de BMW trebuia sa cam stii asta, daca si niste useri care nu au asa multe cunostinte si pe alea care le au le pui la indoiala stiu lucrul asta. ;). |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Diferenta e ca ala de tir cantareste cat o casa. Ala 6.2 litri AMG cu toate ca e mare si are gramada de cuplu este USOR. Cu ce te incurca ?
|
Quote:
|
Foarte frumos,impune respect,interiorul este nemaipomenit!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Frumoasa masina intr-adevar! Si potenta, fara dar si poate.
Cert este insa ca BMW au fost, sunt si vor fi mai buni motoristi decat Mercedes. Pur si simplu la Mercedes sunt alte prioritati se pare. Nu ca ei n-ar vrea sa aiba cele mai bune motoare, doar ca ei de la inceputuri nu si-au propus asta, iar BMW au facut-o. Iar ca sa ajungi numarul unu, trebuie sa treci prin ani, chiar zeci de ani de munca asidua si sa stii ce vrei si unde vrei sa ajungi. Parerea mea :) |
Quote:
|
Quote:
Daca nu crezi cifrele referitoare la greutate, google e prietenul tuturor ;). |
Quote:
|
conteaza greutatea totala a masinii si distributia acesteia pe punti.... nu vad care i avantajul unui motor care e cu cateva kg mai usor decat altul... asta de unde ati mai scos o?????
|
Quote:
Motorul 4.3 V8 500CP de la Ferrari a castigat ceva ? Sau asta nu e motor bun ? Daca te ghidezi dupa niste premii aberante in a afla care motor este mai bun, nu se ajunge departe. In fine, las-o balta. |
Quote:
P.s. Vezi multe Ferrari care ard, aproape zilnic ... iar motoarele alea nu sunt facute cu gandul la consum sau emisii. E destul de logic, daca te gandesti un pic... Crezi ca motorul de 6.3L e mai economic decat V10-le ? La fel e valabil si pt ala de RS4, culmea ca sunt si mai economice, pe langa performantza lor recunoscuta. |
La fel am crezut si eu ca nu e nevoie sa iti arat link ca sa asimilezi informatia aia referitor la motoare. Daca esti toma necredinciosul poti gasi singur imediat, doar nu esti habarnist ca altii :lol:.
PS: Intradevar, din 12 in 12 ore mai arde un Ferrari. Cu toate ca nu prea am vazut asta, si in ultimul timp am auzit doar de F430 ala. Ah, a mai fost acum nu stiu cati ani 612-le care a ars din alte cauze (ceva inflamabil pe evacuare). Ce iti e cativa ani, ce iti e o zi. :rolleyes2 |
mai taceti ma ca sunt bune ambele, Mercedes-Benz nu se poate impune Bmw-ului ca nu e sport si nu va reusi niciodata Mercedes-Benz sa faca o masina sport cu adevarat. va ramane tot limuzina si lux cum a fost intotdeauna. BMW insa e ramura sportiva a nemtilor are si lux si sport, altfel sunt liniile. Eu unul sunt mult mmai pasionat de masini cu linie sportiva cum e BMW M , Cadillac V , Saab Aero, Mitusbishi Evolution etc.... masinile care impun doar lux si atat nu ma atrag cu nimic deosebit.
|
http://www.zori.ro/auto-moto/masina-...i-ferrari-enzo in canada
Seria accidentelor si incendiilor la modelele Ferrari continua, prin incidentul care a avut loc ieri in Olanda. Modelul 599 GTB Fiorano a luat foc in timp ce era oprit la semafor. Vezi LIVE cum arde un supercar de peste 200.000 euro pe o şosea din Moscova! Ferrari 612 Scaglietti ars Grămada de metal de nerecunoscut este de fapt noul Ferrari 612 Scaglietti ,care are un preţ de achiziţie de 240.000 euro. După spusele proprietarului păgubit, toată această nenorocire a īnceput de la fumul care ieşea de sub capota motorului. Īncercările sale de a stinge focul, au fost īn zadar. De ceva vreme cele mai indragite masini din lume, Ferrari, cam iau foc. Ieri am mai pierdut un exemplar in Philipine (vezi foto). Asta e un lucru enervant pentru ca noi nu vedem nici un Porsche in aceasta situatie. Este foarte enervant sa vedem cum o bijuterie precum un Ferrari F430 arde mocnit la marginea soselei, iar pe strazi inca mai vedem mergand aproape perfect modele Porsche de acum 30 de ani. 26 iul 2007 e de ajuns? |
Quote:
Pentru ca Ferrari e italiana tata si nu ai ce pretentii sa le ceri la italieni ce crezi ca daca e Ferrari si costa peste 200.000 de euro e de calitate, lasa ca stiu eu cum lucreaza italienii la masinile lor, mai dau un exemplu si alfa romeo si fiat care sunt jenante si ca design si ca tehnica. De Ferrari dezamagitor la cat costa, dar ma fac pe el ca nu mi-as lua. Cate Aston Martin au luat foc si tot un supercar e? cate??? aia masina nu ferrari care ia foc stand la semafor, sau alt exemplu supercarul suedez Koenigsegg cate explodeaza sau ard pe drum, acolo se cunoaste calitatea si respectul marcii nu ratatii astia. Italienii sunt cam , ca romanii carpaci. putin ma intereseaza de ferrari poate acuma vad fraieriii pe ce dau banii isi fac publicitate gratis fara bani. |
Da, Alfele sunt chiar nasoale la design. Iar Ferrari e o prastie de firma, calitate 0. Nu se compara cu fiablitatea (consacrata) Aston Martin :lol:.
PS: AI fost in vreo fabrica a italienilor sau Ferrari de stii cum lucreaza sau ? |
Quote:
|
@@@ AAA am uitat: si Jaguar, Land Rover si Aston Martin masini care impun respect si eleganta, masina englezeasca, chiar daca au ajuns pe la altii , aia altii nu se baga uite isi vad de treaba lor, iar marcile englezesti raman tot cum au fost. si sunt buni. astea masini ce am mentionat din continentul european, pacat ca putini ne putem permite in mare parte din ele.
|
problema e ca sunt jenanati toate firmele fac recall si dacia au facut si se vede din avion ca e defect de productie..nu vor sa isi calce pe orgoliu sau ar da naspa ca Ferrari cheama niste modele cam din toata gama inapoi pentru o defectiune sau mai multe
|
totusi mi se par amuzante, pana la urma, aceste discutii incinse pe seama acestor marci de presigiu... cel mai frumos ar fi fost sa vina fiecare cu bolidul din dotare si sa l puna pe un circuit.... apoi, stateai la un suc, de vb, despre timpii realizati.... dar cum noi nu avem asa ceva, cred ca aceste discutii sunt in van! greu te poti bucura de performantele acestor masini pe strazile din romania: ori te uiti dupa radare, ori feresti gropi... vai, vai, vai!!!!!!!
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:27. |
- Copyright 2026 4Tuning