Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Curse de Accelerare - Liniute (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute.html)
-   -   Premiera: Curse de acceleratie organizate de Politia Romana la Sibiu - 21 martie 2009 (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute/114619-premiera-curse-acceleratie-organizate-politia-romana-sibiu-21-martie-2009-a.html)

speeedy 18-03-09 19:09

Re: Premiera: Curse de acceleratie organizate de Politia Romana la Sibiu - 21 martie

radare pe aeroport???? :)

SpeedFreak 18-03-09 19:36

Re: Premiera: Curse de acceleratie organizate de Politia Romana la Sibiu - 21 martie

Team Namo vine cu 205 Rallye 1.9 si Kadett 2.0 .

CoCaine 18-03-09 19:52

:shock: 600 m?Daca,cursa are loc pe 600m,atunci :shock::shock::shock::shock:
Daca,cursa are loc pe 402m si 198m sunt pt franare,iar :shock::shock::shock::shock: Iti trebuie un minim de 400m de franare.Sau 198m pentru masinile cu <130-150cp.
A,si pentru cel care a dat exemplu Germania,TREZESTE-TE!Traiesti in Romania,nu in Germania!Romania care nu face nimic pentru cursele de masini,Romania care nu are o pista!Nu mai dati astfel de exemple.
Din punctul meu de vedere cursa va fi un mare esec:
1.Taxa pentru participanti prea mare.
2.Grupele sunt total aiurea.Sunt bune pentru competitiile rally.Ca tot am vazut ca patronul AS Tuning este pilot in CNR.
3.Trebuia sa se organizeze duminica,sambata inca are lumea treaba.
4.Suprafata de rulare cred ca e varza!Am vazut ca scrie ca,cursa se va tine pe aeroport dezafectat.
5.Acei 600m nu suna bine.Sa speram ca ziaristii nu au scris corect.

Marian20 18-03-09 20:39

mda... am vazut pe aici cativa "destepti" pe aici cu deja celebra remarca cum ca la curse ar trebui sa vina doar masinile sport... mey inteligentilor... un focus st 2.5t 225cp... este detul de sport pt voi sau nu? banuiesc ca nu odata ce ar trebui incadrata in grupa cea mai mare dupa ce se calculeaza coeficientul turbo... e normal ... prea slab in comparatie cu alte masini... si asta in special pt ca s-a mai omis cate ceva.... tractiunea... 4x4, spate, fata... ca daca nu se tine... atunci eu unu vreau sa ma dau din mers... din viteza 1 a 2-a care vreti voi dar din mers... si da clasificarile astea merg la raliu pt ca e distanta lunga... 4x4 pierde fata de tractiune fata/spate la aceeasi putere dar abia dupa 200-300m... adik cursa nu prea e de ajuns... trebuie organizat rally :) asa ca eu zic ca ar fi bine sa ia cineva in calcul toate aceste nemultumiri la modul cel mai serios... in conditiile de fata eu sigur nu ma prezint... de 100 ron bag benzina pt 20 de curse de la semafor... nu pt 3 curse... asta fara sa mai pun in calcul benzina pe care ar trebui sa o bag ca sa vin pana acolo

p0mpi 18-03-09 20:54

nu prea am cum sa ajung in ungaria asa ca as veni la sibiu.. hai lume veniti sa fim multi.. plecam mai multi din buc daca vreti

BTN1 18-03-09 21:20

Nu sunt eu organizatorul cursei dar intervin pentru a lamuri cateva aspecte:
1.Pista are in total 1200 metri in care o sa fie un parc inchis pentru participanti,300 metri pentru incalzirea gumelor,402 metri de cursa si 400 metri pentru franare!
2.Fiecare concurent are la dispozitie 6 metri latime in desfasurarea cursei iar intoarcerea se va face pe un alt tronson!
3.Cursa se desfasoara sambata deoarece aeroportul este foarte ocupat duminica!
4.Organizatorul nu poate oferii poze cu spatiul de desfasurare a cursei deoarece,dupa cum cred ca stiti,este un aeroport international cu zona de maxima securitate!
5.Cheltuielile de organizare a acestei curse sunt foarte mari de aceea se percepe aceasta taxa de participare,taxa care in Sibiu se practica si la participarea la slalom paralel,un circuit inchis unde spectatorii nu platesc intrare!!!
Avand in vedere faptul ca se organizeza in premiera pentru Sibiu astfel de curse putem scuza organizatorii pentru eventualele greseli!!!

La mai mare...

BuzzYBalL 18-03-09 21:34

Quote:

Originally Posted by Marian20 (Post 2161570)
mda... am vazut pe aici cativa "destepti" pe aici cu deja celebra remarca cum ca la curse ar trebui sa vina doar masinile sport... mey inteligentilor... un focus st 2.5t 225cp... este detul de sport pt voi sau nu? banuiesc ca nu odata ce ar trebui incadrata in grupa cea mai mare dupa ce se calculeaza coeficientul turbo... e normal ... prea slab in comparatie cu alte masini... si asta in special pt ca s-a mai omis cate ceva.... tractiunea... 4x4, spate, fata... ca daca nu se tine... atunci eu unu vreau sa ma dau din mers... din viteza 1 a 2-a care vreti voi dar din mers... si da clasificarile astea merg la raliu pt ca e distanta lunga... 4x4 pierde fata de tractiune fata/spate la aceeasi putere dar abia dupa 200-300m... adik cursa nu prea e de ajuns... trebuie organizat rally :) asa ca eu zic ca ar fi bine sa ia cineva in calcul toate aceste nemultumiri la modul cel mai serios... in conditiile de fata eu sigur nu ma prezint... de 100 ron bag benzina pt 20 de curse de la semafor... nu pt 3 curse... asta fara sa mai pun in calcul benzina pe care ar trebui sa o bag ca sa vin pana acolo

unii au impresia ca bani cresc in copac
io sunt de parere ca ar trebui taxati spectatori nu participanti care isi rup masinile pentru
deliciul publicului
sa facem un calcul simplu din Bucuresti pana la Sibiu sunt 280km x2 adik 600km cu invarteala de riguare ...+ mancare ,sucuri ,bere (fara alcol:lol) .
distractia asta duce undeva la 500 ron per msina dak se vine din Bucuresti ...

dak fiecare spectator ar plati cate 5ron in primul rand s-ar evita haousul de la craiova si melteni si tarani..... nu ar mai fi prezenti sa ne strice concursul si sa faca misto de masinile participantilor fie ele puternice sau mai putin .....

Eu unul o sa zic pass acestui eveniment

CoCaine 18-03-09 21:45

BTN1 multumim pentru explicatii.Din articolul dintr-un ziar din Sibiu reiesea ca e aeroport abandonat.Deci..
Poate ne lamuresti care e treaba cu grupele totusi,total eronate.Daca stii vreun organizator,propune-i sa ia bani de la spectatori si poate face ceva si cu grupele alea,cele practicate de Legal Racing ar fi un succes pentru prima etapa.Sa le zici ca trebuie NEAPARAT sa verifice ca motorul din acte sa fie cel de pe masina.

A1 75cp
A 76cp-100cp
B 101cp-130cp
C 131cp-165cp
D 166cp-200cp
E 201cp-250cp
F 251cp-300cp
G 301cp-350cp
H 351cp-420cp
J 421cp si peste

Coeficienti in functie de tractiune si arhitectura (Cta)

Tractiune spate 1,00
Tractiune fata 0,95
Motor central 1,10
Tractiune 4x4 1,15

Mentiune , atunci cand se stabilesc grupele se ia in calcul puterea motorului ce echipeaza in acel moment autoturismul, iar in cazul unor interventii majore cu ar fi aplicarea unui turbo , compresor, nitro, nos, sau schimbarea chiulasei de la 2 supape pe cilindru la mai multe rezultand un motor de alt tip se aplica coeficiente respective se reincadreaza noul motor.
Exemple de mod de calcul :
Pt montare suplimentara de turbo
(puterea de fabrica) x 1,6 = puterea de clasa
Pt compresor
(puterea de fabrica) x 1,3 = puterea de clasa

Pentru nitro, nos
(puterea de fabrica) x 1,4 = puterea de clasa
Pentru combinatia acestor modificari, de exemplu turbo+NO2, se ia in calcul coeficientul mai mare, cel de turbo.
Folosirea unui bloc motor intalnit pe mai multe modele, dar cu configuratii diferite nu poate determina in mod direct clasa, clasa este determinata de configuratia generala nu doar de seria blocului motor.
Pentru schimbat chiulasa
Motor opel 115cp 8valve-se schimba chiulasa se monteaza de 16v rezulta motor de 136 sau 150cp , la motor de Vw 1,8 8v de 90cp se aplica 16v rezulta clasa pt motorul 1,8 de 16v adica 130cp.
Exemplu la bloc motor de Dacia, daca este montata chiulasa de Renault 5 Alpine, se va inscrie in clasa corecta motorului renault astfel echipat care ofera cca 92cp. valabil si pentru alt tip de accesorii ale motorului.

Radu_print 18-03-09 21:51

foarte frumos...
da din pacate cred ca ramanem la atat :(

MephistoBM 18-03-09 21:54

dar tot nu inteleg, cum de nici un organizator nu a postat nimic in legatura cu nemultumirile/nelamuririle unora??? chiar asa de dezinteresati sunt sau sunt prea ocupati?

BTN1 18-03-09 22:34

Quote:

Originally Posted by MephistoBM (Post 2162008)
dar tot nu inteleg, cum de nici un organizator nu a postat nimic in legatura cu nemultumirile/nelamuririle unora??? chiar asa de dezinteresati sunt sau sunt prea ocupati?

...ce nemultumiri aveti?intrebati-ma pe mine!

BTN1 18-03-09 22:41

Quote:

Originally Posted by CoCaine (Post 2161954)
BTN1 multumim pentru explicatii.Din articolul dintr-un ziar din Sibiu reiesea ca e aeroport abandonat.Deci..
Poate ne lamuresti care e treaba cu grupele totusi,total eronate.Daca stii vreun organizator,propune-i sa ia bani de la spectatori si poate face ceva si cu grupele alea,cele practicate de Legal Racing ar fi un succes pentru prima etapa.Sa le zici ca trebuie NEAPARAT sa verifice ca motorul din acte sa fie cel de pe masina.

A1 75cp
A 76cp-100cp
B 101cp-130cp
C 131cp-165cp
D 166cp-200cp
E 201cp-250cp
F 251cp-300cp
G 301cp-350cp
H 351cp-420cp
J 421cp si peste

Coeficienti in functie de tractiune si arhitectura (Cta)

Tractiune spate 1,00
Tractiune fata 0,95
Motor central 1,10
Tractiune 4x4 1,15

Mentiune , atunci cand se stabilesc grupele se ia in calcul puterea motorului ce echipeaza in acel moment autoturismul, iar in cazul unor interventii majore cu ar fi aplicarea unui turbo , compresor, nitro, nos, sau schimbarea chiulasei de la 2 supape pe cilindru la mai multe rezultand un motor de alt tip se aplica coeficiente respective se reincadreaza noul motor.
Exemple de mod de calcul :
Pt montare suplimentara de turbo
(puterea de fabrica) x 1,6 = puterea de clasa
Pt compresor
(puterea de fabrica) x 1,3 = puterea de clasa

Pentru nitro, nos
(puterea de fabrica) x 1,4 = puterea de clasa
Pentru combinatia acestor modificari, de exemplu turbo+NO2, se ia in calcul coeficientul mai mare, cel de turbo.
Folosirea unui bloc motor intalnit pe mai multe modele, dar cu configuratii diferite nu poate determina in mod direct clasa, clasa este determinata de configuratia generala nu doar de seria blocului motor.
Pentru schimbat chiulasa
Motor opel 115cp 8valve-se schimba chiulasa se monteaza de 16v rezulta motor de 136 sau 150cp , la motor de Vw 1,8 8v de 90cp se aplica 16v rezulta clasa pt motorul 1,8 de 16v adica 130cp.
Exemplu la bloc motor de Dacia, daca este montata chiulasa de Renault 5 Alpine, se va inscrie in clasa corecta motorului renault astfel echipat care ofera cca 92cp. valabil si pentru alt tip de accesorii ale motorului.

nu inteleg ce vrei sa spui prin aeroport abandonat...
cu grupele astea...cine crezi ca are timp sa stea sa verifice puterea motorului in timpul in care ti-l ofera aeroportul,de la 9 la 17???
la diesel s-ar putea(in functie de inscrieri) sa se faca alta clasa sau sa se accepte derogarea data de FIA cum ca intra la capacitatea lor chiar daca au turbo!!!nu se stie inca!!!

Detman 19-03-09 00:00

deci, eu daca vin cu o masina cu motor de 1.2 in acte si 1.8 pe masina...?? fac praf tot... e ok?

PaulMIG 19-03-09 00:53

Cocaine a inteles din articolul din ziar ca e pe un aeroport abandonat si a crezut ca suprafata de rulare este praf. Este doar o pista mai veche a aeroportului.
Acum sa revenim la cel mai important lucru: grupele. Nu trebuie verificata puterea motorului, trebuie doar facute grupele pe CP trecuti in talon(daca motorul nu a fost schimbat) Sunt ferm convins ca majoritatea masinilor o sa fie modificate intr-o oarecare masura dar, tot e mai bine decat pe cilindree (nu are rost sa mai comparam exemple de genul Saxo 1.6 VTS vs Logan 1.6 sau mai rau Logan 1.4, pentru ca nu are rost sa mai participi in unele cazuri). Niciun fel de grupe nu vor fi cu adevarat corecte vreodata la linii DAR grupele pe CP creeaza o departajare mai corecta intre masini decat grupele pe cilindree!!!!
Coeficientul de supraalimentare daca se pune pe o masina care asa a iesit din fabrica, atunci, dam dovada de CRETINISM. Sincer, sper sa ma insel si sa fie o neintelegere pentru ca refuz sa cred ca un pilot de raliu poate face astfel de comparatii intre masini, adica ajungi sa pui la start 2 masini cu 150+ cai diferenta intre ele.
Caline, daca poti avea un cuvant in toata treaba asta, macar incearca sa prezinti lista cu grupele pe care a scris-o Cocaine, inclusiv coeficientii de tractiune si arhitectura si coeficientii de supraalimentare suplimentara a masinii, pentru ca dupa modelul acesta au fost organizate 99% din liniile legale din Romania.
E pacat ca o organizare de genul asta poate lasa un gust amar al Sibiului pentru participantii la curse din tara.
Si neaparat taxa pentru specatori pentru a elimina redusii mintali de pe marginea pistei si taxe mai mici de participare pentru cei veniti de la distanta.
Pe scurt asta e reteta de succes, poate o sa o deprinda si Politia Rutiera odata...

CoCaine 19-03-09 01:28

Quote:

Originally Posted by PaulMIG (Post 2162484)
Cocaine a inteles din articolul din ziar ca e pe un aeroport abandonat si a crezut ca suprafata de rulare este praf. Este doar o pista mai veche a aeroportului.
Acum sa revenim la cel mai important lucru: grupele. Nu trebuie verificata puterea motorului, trebuie doar facute grupele pe CP trecuti in talon(daca motorul nu a fost schimbat) Sunt ferm convins ca majoritatea masinilor o sa fie modificate intr-o oarecare masura dar, tot e mai bine decat pe cilindree (nu are rost sa mai comparam exemple de genul Saxo 1.6 VTS vs Logan 1.6 sau mai rau Logan 1.4, pentru ca nu are rost sa mai participi in unele cazuri). Niciun fel de grupe nu vor fi cu adevarat corecte vreodata la linii DAR grupele pe CP creeaza o departajare mai corecta intre masini decat grupele pe cilindree!!!!
Coeficientul de supraalimentare daca se pune pe o masina care asa a iesit din fabrica, atunci, dam dovada de CRETINISM. Sincer, sper sa ma insel si sa fie o neintelegere pentru ca refuz sa cred ca un pilot de raliu poate face astfel de comparatii intre masini, adica ajungi sa pui la start 2 masini cu 150+ cai diferenta intre ele.
Caline, daca poti avea un cuvant in toata treaba asta, macar incearca sa prezinti lista cu grupele pe care a scris-o Cocaine, inclusiv coeficientii de tractiune si arhitectura si coeficientii de supraalimentare suplimentara a masinii, pentru ca dupa modelul acesta au fost organizate 99% din liniile legale din Romania.
E pacat ca o organizare de genul asta poate lasa un gust amar al Sibiului pentru participantii la curse din tara.
Si neaparat taxa pentru specatori pentru a elimina redusii mintali de pe marginea pistei si taxe mai mici de participare pentru cei veniti de la distanta.
Pe scurt asta e reteta de succes, poate o sa o deprinda si Politia Rutiera odata...

Uite un om cu capul pe umeri!
Bravo!

SpeedFreak 19-03-09 07:32

De ce sunt atatia idioti care comenteaza fara sa fi citit tot? Au fost doua pagini in care era o disputa despre faptul ca cei din Sibiu nu platesc taxa de inscriere cand se spune clar ca TOATA LUMEA plateste taxa si inca 3 pagini despre pista abandonata si asfalt praf cand scrie clar in comunicatul politiei : "Astfel că, acest concurs se va desfăşura în condiţiile cele mai bune, calitatea asfaltului fiind net superioară. ". Va este lene sa cititi dragi forumisti?

Clasele nu sunt cele mai bune dar nici asa aberante nu mi se par cum sustineti voi. Mi se pare foarte normal sa se aplice coeficientul de 1.7 si la turbo si compresoare de fabrica pentru simplul motiv ca ai schimbat turbina, intercooler-ul si softul si ete asa cu 1500 de euro ai mai pus 100 de cai, pe cand eu cu 1.9 aspirat chiar daca bag 4000 de euro in motor ma plafonez la 240 de cai. Sa nu mai zic daca vine un TDI preparat care sare usor de 400 de cai si milioane si catralioane de Nm cuplu si vreti sa-l bagati in clasa cu 1.9 benzina aspirat. Treziti-va dragilor.

Sunt perfect de acord cu coeficientii de tractiune, iar daca nu se aplica vreau sa ma dau si eu din mers.

Cat despre aducerea in discutie a Logan 1.4 mpi... ce cauta asa masina la liniute? Parerea mea.

Daca imi gasesc platforma ne vedem sambata, am rezerve sa vin pe roti din mai multe motive. Prietenii stiu de ce.

powerbmw2001 19-03-09 07:54

INTERESANTA BAZA DE DATE O SA AIBA POLITIA ROMANA......................:D

SpeedFreak 19-03-09 08:03

Mie mi se pare o initiativa laudabila. Cu cat mai multe evenimente legale cu atat mai putine evenimente ilegale vor fi. E drept ca si cele ilegale au un farmec aparte, dar eu sincer sunt deja prea batran pentru ilegale.

GSI1987 19-03-09 09:39

bai cui nu-i place sa stea acasa , nu mai tot comentati atat grupele alea , ok daca erau facute in functie de putere era mai aproape de adevar , dar nici asa nu e o tragedie .
si mai important daca aveti o dacie logan dci care aparea foarte mult in discutiile de mai sus , are turbo , se aplica coeficientul . ce nu intelegeti asa producator - asa motor . atata poate ce vreti si performante ? trebuia sa va ganditi inainte sa o cumparati.
si sa vedem cata lume se va supara ca lipseste loganul dci din competitie

flaviuf 19-03-09 09:45

Subscriu la faptul ca se putea aplica o taxa si spectatorilor - ceva de genul 10-15 RONi, mai ales pentru faptul ca accesul fiind pe un aeroport era lesne sa fie implementata. Iar banii incasati se puteau folosi pentru premii, etc.
Legat de taxa de participare, nu ma pronunt dar nu ar trebui sa constituie un cap de tara. Probabil ca organizatorii au nevoie de un venit sigur cu care sa plateasca diverse chestiuni.

Din punctul de vedere al impartirii grupelor cred ca oricum s-ar fi facut, ar fi existat pareri pro si contra. Poate o chestie de luat in seama ar fi fost impartirea intre aspirate si turbo si dupa aceea pe grupe in functie de cilindree. Pana la urma tocmai asta e provocarea, dintr-o cilindree data sa scoti maximul posibil. Nu dati cu pietre, e doar o parere.

In rest, sper sa fie un concurs agreabil.

MARIO_BMW 19-03-09 10:16

Foarte tare frate... Eu cu 3000 diesel turbo din fabrica ... sunt aruncat in gura lupilor :D ( M3, RS, AMG ) marfa... :shock:

As fi curios sa vad o lista cu participantii de pana acum.

Pretul este cam maricel fata de ce ne-am obisnuit dar daca asfaltul ar fi super ok pe aeroportul dezafectat :D si nu ar fi cum spunea cineva bine mai devreme numai cocalari si melteni pe margine, atunci se merita din plin...:!:

Grupele sunt cam praf...pe.le.me:D

Radu_print 19-03-09 10:23

ei, asta e organizarea, asta e; acum oricum nu cred ca se mai poate schimba ceva...
cine reuseste sa mearga, va merge, cine nu, la urmatoarea ;)

DanSGH 19-03-09 10:25

Quote:

Originally Posted by BuzzYBalL (Post 2161891)
unii au impresia ca bani cresc in copac
io sunt de parere ca ar trebui taxati spectatori nu participanti care isi rup masinile pentru
deliciul publicului
sa facem un calcul simplu din Bucuresti pana la Sibiu sunt 280km x2 adik 600km cu invarteala de riguare ...+ mancare ,sucuri ,bere (fara alcol:lol) .
distractia asta duce undeva la 500 ron per msina dak se vine din Bucuresti ...

dak fiecare spectator ar plati cate 5ron in primul rand s-ar evita haousul de la craiova si melteni si tarani..... nu ar mai fi prezenti sa ne strice concursul si sa faca misto de masinile participantilor fie ele puternice sau mai putin .....

Eu unul o sa zic pass acestui eveniment

Tu cand te dai la o cursa pentru cine te dai? pentru spectatori sau pentru tine?!!!
Sportul cu motor este un sport foarte costisitor, nu il practica oricine!!!
La Coasta platesti intrare?! Cei care se dau platesc o taxa de participare? (nu astept sa imi raspunzi la intrebarea asta, eu cunosc raspunsul)

Nu va obliga nimeni sa va duceti sa va dati!

cami19ro 19-03-09 11:07

Quote:

Originally Posted by DanSGH (Post 2163159)
Tu cand te dai la o cursa pentru cine te dai? pentru spectatori sau pentru tine?!!!
Sportul cu motor este un sport foarte costisitor, nu il practica oricine!!!
La Coasta platesti intrare?! Cei care se dau platesc o taxa de participare? (nu astept sa imi raspunzi la intrebarea asta, eu cunosc raspunsul)

Nu va obliga nimeni sa va duceti sa va dati!

In sfarsit cineva cu care sa fiu de acord....:clap:bine spus.....

69WRX 19-03-09 11:18

e ceva putred la mijloc...ce cauta politia romana sa organizeze liniute? eu cred ca o sa faca o baza de date si cand s-o intampla ceva sa aibe pe cine sa traga la raspundere

FLO_GSU 19-03-09 11:29

Dupa parerea mea politia este de apreciat pt initiativa....au si spus clar: PT DIMINUAREA LINIUTELOR ILEGALE... eu zic ca este o chestie foarte buna privind si unele chestii care s-au intamplat in cursul anilor.... cine nu vrea sa participe sa nu participe... Intradevar taxa de participare este cam maricica dar eu zic ca daca asfaltul este de calitate si organizare de nota 10 restul nu mai conteaza( vezi ce s-a intamplat la Bucovat)!!!!!!!!!!!
Observ ca se percepe taxa si pt spectatori... foarte bine, eu sunt unul dintre ei, e o idee stralucita pt a nu se mai prezenta acolo toata lumea care nu inteleg mare lucru, nu cunosc ce inseamna o masina tunata si ce eforturi se fac pt un asemenea eveniment!!!
Poate in final organizatorii mai au 2 zile la dispozitie sa faca grupele asa cum se cuvine nu dupa cilindree!!! zic eu ca este inca timp pt o hotarare de momemnt!!!! Pana la urma este un EVENIMENT care se intampla si desii multi urla o sa fie prezenti si tot ce conteaza este ca se intampla...
O lista cu ce masini vin pana acum exista undeva??? cer si eu un link!!!

Andy2heart 19-03-09 11:33

Fratilor nu mai aberati ca politia se apuca de baze de date si alte prostii (m-am interesat la relatiile mele din interior). Nu politia a avut initiativa ci pasionatii din sibiu cu sprijinul politiei. Cine vrea si poate vine cine nu sta acasa si cu asta basta. Lume o sa fie si nu o sa fie numai tarani si samantari pt k nu stie foarta multa lume despre eveniment si in sibiu nu sunt prea multe asemenea specimene.

bandeanradu 19-03-09 11:36

totusi nu am inteles .. ce are daca participa si masini cu motoare mici ?
adica tico , matiz , dacie normala si alte masini de genu pot concura si au concurat si acum o dacie logan nu poate? doar aia cu BMW se pot intrece sau care-i faza ? fiecare se da cu ce are , ca nu toti isi permit masini tari
eu is la 80 de km de sibiu , fie cum o fii tot ma duc ca nu pierd numa timp .. sa zic asa

SpeedFreak 19-03-09 11:39

Quote:

Originally Posted by Andy2heart (Post 2163353)
Fratilor nu mai aberati ca politia se apuca de baze de date si alte prostii (m-am interesat la relatiile mele din interior). Nu politia a avut initiativa ci pasionatii din sibiu cu sprijinul politiei. Cine vrea si poate vine cine nu sta acasa si cu asta basta. Lume o sa fie si nu o sa fie numai tarani si samantari pt k nu stie foarta multa lume despre eveniment si in sibiu nu sunt prea multe asemenea specimene.

Pentru cei ce abereaza cu baze de date si tampenii ar fi prea putin spus sa ii numesc naivi. Garantat daca ar fi cate un eveniment legal o data la doua saptamani sau tack-days ca si la engleji s-ar diminua drastic liniutele ilegale.

Categoric fiecare se da cu ce are, dar cine vine cu 3000 diesel aspirat sau dacia logan 1.4 mpi sa nu comenteze ca nu-l avantajeaza clasele. Eu am bagat bani seriosi sa imi aduc masina la 200 cai pe tona si ma avantajeaza clasele.

Ne vedem acolo. Cui nu-i convine sa stea acasa.

mrkane 19-03-09 12:09

A1 <75 cp;
A 76 cp - 100 cp;
B 101 cp - 130 cp;
C 131 cp - 165 cp;
D 166 cp - 200 cp;
E 201 cp - 250 cp;
F 251 cp - 300 cp;
G 301 cp - 350 cp;
H >351 cp.

DECE NU SE FAC NISTE GRUPE CORECTE???

lascarica 19-03-09 12:25

Fiti maturi,este PENIBIL sa criticati clasele,doar pt ca voi nu ati lucrat destul la masina voastra SAU nu ati fost inspirati in achizitie versus scop.Puteti sa va dati si cu skoda 1000MB stock..insa e patetic sa aveti pretentia sa castigati grupe,iar pt asta sa dati vina pe ...organizatori:lol: ...In aceeasi clasa logica cu cei ce protesteaza aici,as fi si eu vizavi de clasele LR ....poate eu vreau sa particip cu jeepul...ce ma fac?...am 4x4 si 120cai .... 2.2tone...aerodinamica de frigider Fram generatia 2. Oare de ce n-as castiga nimic la o cursa de accelerare?...hmm..cred ca are cineva ceva personal cu mine ,de nu modifica grupele sa pot lua si io o cupa...:x ..las'ca ma ocup s-o usurez...ii dau jos usile,capota,plafonul,interiorul,bordul,aeroterma+ a/c....si am sa o "scot" la 1900kg...:lol:...campion scrie pe mine...si daca nu va fi indeajuns de performanta pt accelerare,o sa-i scot si puntile si rotile...:lol:
PS: poate pare pueril exemplul cu jeepul,insa n-am vrut sa se simta vreunul din posesorii de masini mai putin adecvate pt curse de accelerare, vizat in vreun fel :)

SpeedFreak 19-03-09 12:28

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 2163498)
Fiti maturi,este PENIBIL sa criticati clasele,doar pt ca voi nu ati lucrat destul la masina voastra SAU nu ati fost inspirati in achizitie versus scop.Puteti sa va dati si cu skoda 1000MB stock..insa e patetic sa aveti pretentia sa castigati grupe,iar pt asta sa dati vina pe ...organizatori:lol: ...In aceeasi clasa logica cu cei ce protesteaza aici,as fi si eu vizavi de clasele LR ....poate eu vreau sa particip cu jeepul...ce ma fac?...am 4x4 si 120cai .... 2.2tone...aerodinamica de frigider Fram generatia 2. Oare de ce n-as castiga nimic la o cursa de accelerare?...hmm..cred ca are cineva ceva personal cu mine ,de nu modifica grupele sa pot lua si io o cupa...:x ..las'ca ma ocup s-o usurez...ii dau jos usile,capota,plafonul,interiorul,bordul,aeroterma+ a/c....si am sa o "scot" la 1900kg...:lol:...campion scrie pe mine...si daca nu va fi indeajuns de performanta pt accelerare,o sa-i scot si puntile si rotile...:lol:
PS: poate pare pueril exemplul cu jeepul,insa n-am vrut sa se simta vreunul din posesorii de masini mai putin adecvate pt curse de accelerare, vizat in vreun fel :)

Amin!

kimi 19-03-09 13:31

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 2163498)
Fiti maturi,este PENIBIL sa criticati clasele,doar pt ca voi nu ati lucrat destul la masina voastra SAU nu ati fost inspirati in achizitie versus scop.

Bun sa zicem ca ai dreptate cum ai pus problema....
Cat ar trebui sa lucrez eu la un TDI ca sa pot sa bat un subaru de 700 cai?..te intreb pentru ca mi-as dori sa castig grupa...

Astept raspuns de la un om matur zic eu..

SpeedFreak 19-03-09 13:33

Quote:

Originally Posted by kimi (Post 2163672)
Bun sa zicem ca ai dreptate cum ai pus problema....
Cat ar trebui sa lucrez eu la un TDI ca sa pot sa bat un subaru de 700 cai?..te intreb pentru ca mi-as dori sa castig grupa...

Astept raspuns de la un om matur zic eu..

Cauta pe youtube Lupo TDI 4x4 ;) si o sa vezi raspunsul la intrebarea ta.

kimi 19-03-09 13:36

Puteam sa jur ca asta era raspunsul care o sa-l primesc...

Fratilor hai sa nu ne mai imbatam cu vise si internet...Crezi ca mama si tata se ckacka bani??
Numele meu de familie e Petre nu Tiriac...

SpeedFreak 19-03-09 13:49

Sporturile cu motor sunt costisitoare si asta o stie toata lumea, pentru simplul motiv ca nu o sa vina NIMENI sa vada liniute intre loganuri si skoda fabia 1.2 mpi.

In subaru ala de 700 de cai oare cati bani s-au bagat sa se ajunga la 700 de cai? Eu cred ca mai multi decat in Lupo-ul respectiv. Sau stai putin, tu vrei sa iei o masina de serie ieftina, sa apesi un buton si sa aiba instant 1000 de cai si apoi sa castigi clasa cu masini in care s-au bagat mii si zeci de mii de euro?

Scuza-ma ca-ti spun asta, dar... maturizeaza-te. Daca nu ai sau nu esti dispus sa bagi bani in masina apuca-te de pescuit.

kimi 19-03-09 14:05

Esti si obraznic si ironic si nu are rost sa ma cert cu tine pe forum...
Nu e cazul sa-mi vorbesti mie de curse si modificari...

Am incercat sa pescuiesc dar sunt ramele foarte scumpe si nu am bani...
TU imi spui mie sa ma maturizez si mi dai exemple de masini modificate care tu le-ai vazut pe youtube.....no comment

Sper sa ne cunoastem la Sibiu si sa stam de vorba fata in fata, ca sa jignim pe forum, toti suntem in stare...

DragosT 19-03-09 14:20

Poate cele mai bune incadrari in Romania ar fi in functie de... venitul net anual al fiecaruia. Se prezinta doar adeverinta de venit de la circa si gata, intri la B cu 8.000 ron/an plus coeficienti pentru: locuiesti singur 0,95, locuiesti cu parintii 1,15. Pentru cei doar cu alocatie coeficient 2 ca sigur are masina de la parinti si ei fac tuningul, cu banii lor. :lol:

Si daca s-ar putea ca fiecare concurent sa-si conceapa un regulament iar organizatorul in 2 ore sa-i si incadreze pe toti. Iar la urma cupe sa ia doar cei de la locul 2 in jos. Si toti sa aiba contestaii depuse din oficiu iar organizatorul sa le dea dreptate tot din oficiu si sa planga sa fie iertat pe forum.

Daca un om nu-i in stare sa respecte o regula trasata pentru alti 100, a cui e vina? Pretentii nejustificate. Sunt curse pentru amatori, nu conteaza in niciun campionat iar scopul nu este de promovare a unor marci sau tunneri. Ce ramane? Distractia sau nervii, oboseala si prietenii sau dusmanii, cativa adversari invinsi sau care te-au invins, mirosul de seminte prajite. Totul la 1 milion. Ori, iti iei un cartus si cateva pachete de tigari, bagi 25 de litri de benzina sau 2 litri de ulei, dai doua mumu, platesti intrarea in vreun club si apa plata... restul de bani pentru deplasare oricum sunt necesari si daca e taxa 0.
Iar legat de baza de date, da, corect. Vor da fisele din generatie in generatie de politist iar cand vede Sargent Gicu in anul 2050 masina X cu nr. de B ca trece prin Sibiu ii ia talonul, ca-l are in I-pod. Ca s-a intamplat o data candva sa stea cu parul la gardul legalei si sa-i arda pe baieti... a fost.
Parerea mea ca orice legala organizata pe un aeroport ar trebui sa aiba atentie maxima din partea concurentilor si prezenta pe masura. Nu e vb. strict doar de Sibiu acum ci in general, asa ca pot fi sanctionat pentru off-topic daca asa se considera necesar.

SpeedFreak 19-03-09 14:24

Quote:

Originally Posted by kimi (Post 2163782)
Esti si obraznic si ironic si nu are rost sa ma cert cu tine pe forum...
Nu e cazul sa-mi vorbesti mie de curse si modificari...

Sper sa ne cunoastem la Sibiu si sa stam de vorba fata in fata, ca sa jignim pe forum, toti suntem in stare...

Cauta un 205 alb, l-am modificat cu mana mea si mai ales cu banii mei (nu de la mama sau tata), am lucrat 6 luni la el si sunt foarte mandru de ce a iesit. Cat despre eveniment o sa ma duc sa ma dau pentru mine si sa ma distrez. Numa bine.

kimi 19-03-09 14:34

Quote:

Originally Posted by SpeedFreak (Post 2163832)
Cauta un 205 alb, l-am modificat cu mana mea si mai ales cu banii mei (nu de la mama sau tata), am lucrat 6 luni la el si sunt foarte mandru de ce a iesit. Cat despre eveniment o sa ma duc sa ma dau pentru mine si sa ma distrez. Numa bine.

Bravo tie si felicitari..
Dar nu compara banii investiti intr-o masina de 800 E cu una de 8000 E

Poate daca renuntam la Seat aveam si eu un urs 2.5 T de 300hp..

Numai bine si tie..

All times are GMT +2. The time now is 06:34.

- Copyright 2026 4Tuning