![]() |
Re: Masina mea: Opel Insignia
nu stiu exact cum functioneaza 2.0 CDTI-ul, dar ar putea fi o problema cu electrovalva turbo, care nu lucreaza in parametri si turbina poate sa faca suprapresiune.
cel mai bine este daca poti sa ii faci o diagnoza in mers, cand iti apare check engine, si atunci poti vedea exact ce cod de eroare este prezent. eu am 1.9CDTI 150CP stock, acum are 200CP soft de la EDS. inainte de schimbarea softului, am schimbat electrovalva (facea doar putin suprapresiune in turbina si nu trebuia schimbata imediat, dar m-am gandit ca tot va trebui sa o schimb la un moment dat, asa ca mai bine mai devreme decat mai tarziu). soft-ul iti creste presiunea in turbina cu aproximativ 20%, iar o electrovalva defecta creste presiunea cu pana la 30%. in combinatia asta, turbina cedeaza destul repede. asta e o problema des intalnita la motoarele Z19DTH, nu stiu daca este la fel si la 2.0 |
Quote:
astept o solutie buna. toate cele bune, craciun fericit! |
SPUNETI NU GENERALI ASIGURARI!
1 Attachment(s)
am casco si cei de la generali nu vor sa imi repare masina!!!!!
astea trebuie dati in judecata. cred ca daca aveam asigurare normala trebuia sa le dau eu bani! am dovada de la politie... am lovit un berbec(cu coarne) care mi-a iesit in fata si mi-a rupt far, bara, senzori de parcare si proiector(care nu l-am mai scris in declaratie) toate pe partea stanga a masinii. |
masina este aproape gata. am reparat-o pe banii mei.
se pare ca nici castrol 4w 30 edge nu isi mai face treaba.. adevarul ca masina a mers numai in oras. dpf-ul are probleme, nu se mai regenereaza. mi-a aparut deja in bord, code 82>schimbarea uleiului desii masina nu are mai mult de 10.000km de la schimb. nu stiu ce ului sa folosesc. aseara am mers toata autostrada soarelui(de la constanta) cu 240 km/h sa se regenereze dpf-ul, dar uleiul nu mai are proprietatile necesare. stie cineva un ulei mai bn decat castrol edge 5w30 special pt dpf? |
5W30 este cel mai bun pentru masinile cu DPF si cica trebuie sa aive specificatia "C3"
Auzisem pe cineva care plangea ca a pus ulei G.M. si ca motorul i-si face regenerarea mult mai des. |
Re: SPUNETI NU GENERALI ASIGURARI!
Quote:
pai de asta isi permit sa faca asa :) |
Quote:
Quote:
oricum nu am timp sa-i dau in judecata. am vb la eds si mi-au spus ca poate o sa ma ajute cu dpf off, desii nu au nimic oficial. mi se pare ca se mica cam greu, masina este de >3 ani pe piata si nu a aparut nici macar soft de putere. acum dpf-ul este infundat, desii este nou, are <2000 km. a fost rece am mers numai in oras si nu a avut timp sa se incalzeasca motorul, implicit nu a atins temeratura optima pt regenerare. astept o solutie speciala de curatare spalare a dpf-ului. poate o sa am noroc cand o sa ajung la eds sa o citeasca, sa imi faca dpf-off+cp++. |
cine poate sa imi faca un dpf la fel ca cel de pe masina, dar gol pe dinauntru!?
ne intelegem fara problema, nu pot sa sparg iar dpf-ul si masina sa nu mearga. multumesc anticipat, astept un raspuns pozitiv... |
cauta un dpf infundat irecuperabil si sparge-l
|
Quote:
|
[QUOTE=TSC-Us;4900824]
greseala mea a fost ca nu am rca, chiar nu am stiut ca imi trebuie si rca. nu am stiut ca polita obligatorie este obigatorie, adica am crezut ca, casco include si rca-ul! Pai si politia cand iti cerea asigurarea, tu ce le aratai? Casco, care pe ei nu ii intereseaza? |
da. chiar nu am avut probleme, si acum am casco fara asigurare obligatorie!
on: i-am schimbat farurile cu totul si le-am modificat, adica desfacute si puse am pus bixenon. am gasit la bucuresti o firma care face dpf gol, la fel ca cel de pe masina. mi-au garantat ca imi pot face si un soft pt dpf-off, dar nu pot sa am incredere dupa ce am luat cateva tepe repetete, la rand, asa ca tin dpf-ul(costa 10500 lei) original in caz ca nu o sa mearga 100%, nu imi permit sa-l mai sparg! softul de putere nu o sa-l fac la ei, ci la eds. dupa toate astea o sa fac si un dyno sa vad ce valori reale o sa atinga! |
1 Attachment(s)
din cauza unui soft facut prost(overboost prea mare) turbina a cedat la 99800 km. adevarul este ca si a mancat cox.
nu stiam ca garrett se face si in romania(honeywell?). am fost plecat iar tatal meu a facut comanda tot de una la fel, nu bi-turbo cum vroiam eu. |
Honeywell Garrett Romania, adica Turbomecanica SA cu sediul in militari/bucuresti. cica astea made in romania sunt mai bune decat restul, fac piese de schimb pentru oem.
|
nu stiam unde se fac exact. pe o parte ma bucur cand vad scris MADE IN ROMANIA.
daca a mers pe overboost nu avea cum sa supravietuiasca nici o turbina din lumea asta. mai avea niste prieteni care isi puneau pe masina softuri tot cu overboost mare si le schimbau pe garantie dupa ce puneau softul original, dar eu nu mai am masina in garantie de mult timp. on: masina este la top gear in lucru de ieri si inca nu au terminta-o, se face evacuarea dpf off fizic si "psihic" soft de putere tcm turbo, softul performance de putere nu il poate face pt masina inca. eu am vrut sa fac dpf off la top gear si softul de putere la eds, dar ei nu fac soft de putere decat cu dpf on!!!!! foarte ciudat, ma mir dc nu vor/pot face pt dpf off. sincer am ramas uimit cand mi-au spus una ca asta. softul tcm-turbo este diferit fata de ce am avut(il am pe stick- ~195cp), mi-au promis 220 cp, pt ca este verificat pe dyno in germania. chiar o sa fac dyno, dar alta data pt ca nu mai pot ramane in bucuresti, chiar trebuia sa fiu plecat de ieri, dar daca nu au putut termina masina, nu am avut ce sa fac si chiar daca asi vrea sa fac dyno, tot imi trebuie programare. deabea dupa ce fac 1000 de km pot sa zic ca softurile sunt bune, nu uit ca ultima data a mers bine 200 km, dupa care a inceput sa isi faca iar regenerarea si scotea fum de parca era o tatra din 1962. cand ajung acasa schimb uleiul cu 0w30 castrol edge turbidiesel, pe care nu l-am incercat niciodata si schimbam si uleiul din cutie 75w90. |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
uleiul asta 0w 30 este folosit la cele 2 extreme si pe caldura si pe temperaturi joase. chiar ma uitam pe youtube la vreo 5 uleiuri care se masura viteza de curgere a uleiului: https://www.youtube.com/watch?v=ZwC5UyTkxy8 > asta'i unul din numeroasele video. pana acum am mers numai pe 5w 30 si am fost multumit. sa vad cum o sa se comporte uleiul asta. consuma sau nu ulei... avei tu pe forum la subaru niste jante aurii de sti de vanzare? |
Exact pentru saving- fuel e facut dar nu protejeaza la fel de bine ca un ulei cu vascozitatea 5 w 40 de exemplu ( PAO) , sunt multe de povestit pe tema asta iar in afara sunt sute de thread uri deschise pe subiectul asta... 0w pentru clima noastra e un moft , nu i vad rostul ! Eu as alege un 5 w 30 iarna si un 5 w 40 cu indicativul C 3 vara !
PS- n am avut jante de Subaru la vanzare , am vandut masina cu totu';) Acum am niste jante de OPC la vanzare !:rolleyes2 |
Quote:
o sa caut sa vad ce zice lumea despre 0w 30 si daca nu este asa bun, revin la 5w 30. nu prea sunt de acord cu schimbrea uleiului, adica vara 5w 30 iarna si vara 0w 40, cel mai bine pt motor si turbina este ca uleiul sa fie mereu aceelasi, ma refer la proprietati. ps: am si eu de vanzare niste jante de subaru sti...cu masina cu tot, poate o sa am norocul tau! ;) |
Castrol 0W-30 este un ulei foarte unic prin faptul că este foarte fluid la temperaturi mai reci, dar are o capacitate de tenace filmului de ulei la temperaturi extrem de ridicate. Răspāndirii E vāscozitate intrinsecă ar părea loturi mai mare decāt numărul 0W-30 sugerează. La centrul de capacitatea e unic este o componenta numit oligomer. Un oligomer este un compus fabricat din componente simple (monomeri) de material moleculară, legate īmpreună īn diferite numere mai mică de 5, pentru a face diferite fluide. Fracțiuni de țiței, cum ar fi ceara parrafin (slack wax) și polybutane (plastifianți) sunt exemple de oligomeri. Oligomer īn Castrol 0W-30 este un fluid marginea de taiere sintetice provin din Ketjenlube, un mare furnizor aditiv nume pentru industria de lubrifiant. Compusul real a fost dezvoltat de Kyocera īn Japonia și formula a fost vāndut la Ketjenlube. Deci, dumneavoastră ulei de amestec german are patrimoniu din Asia . Oligomer specific este o mica taietura in ulei de ansamblu make-up, chiar īn jurul valorii de 5% sau cam asa ceva. Este foarte gros de la sine cu un cSt cinematică @ vāscozitate 100c din> 200. Asta e al naibii de gros. Uleiuri de transmisie de curse au cSt 100c din 140, deci imagina īncercānd să toarne o parte din aceste lucruri de la Temps de camere. S-ar putea să fie acolo o vreme. Oricum, ceea ce face acest compus este atașa destul de usor la toate celelalte esteri din lubrifiant. Sa ceea ce creează "amortizare" efect de zgomot și amortizează īn forfecare mare și zone de rotație, cum ar fi trenul supapa. Thats de ce atāt de mulți oameni observații cu privire la cāt de mult mai silentios si lin motorului acestor nave se pare pentru a rula. Cānd 0W-30 a fost introdus pentru prima dată, a avut o tentă pronunțat verde si un miros dulce. Acest lucru sa datorat oligomerică specifice și a conținutului de ester. A lungul timpului a devenit componenta oligomeric scump, asa Castrol a redus conținutul său un pic. Acesta lovit conținutul de ester mai comune pentru a compensa pierderea de lichid și a produs o mai culoare aurie, fără miros dulce de chestii verde. Pentru toate punctele de vedere, a fost un meci de a formula verde mai īn vārstă īn aplicații de rutină și nici UOAs (analiza uleiului folosit) au arătat nici o diferență sesizabilă īntre cele două. Castrol este un blender de componente lubrifiante, (se produce foarte puține de la sine), și, ca atare, poate face "miraculoase", fluide, cum ar fi acest lucru. Exxon / Mobil este un producător de lubrifiant și combină, de obicei, componente ale site este propriu. Atunci cānd are nevoie de "ajutor" īn producerea de un fluid specific, care nu se poate cu componentele sale proprii, ei apelează la furnizori de aditivi, cum ar fi Hatco pentru a oferi ceea ce au nevoie. Īncă nu ca amplă spectrumed ca Castrol, dar ele sunt destul de aproape de al naibii īn cele mai multe privințe.
|
Asta e un comentariu printre alte mii de comentarii , unii prefera uleiurile mai 'groase' altii prefera uleiurile mai 'subtiri' , e loc pentru toata lumea , eu mi am spus parerea mea personala ! Deja transformam topicul intr unul despre uleiuri ! Mai jos e postul original de pe forumul E46Fanatics al userului- shortyb !
Good choice. Castrol 0W-30 is a very unique oil in that it's very fluid at colder temps, but has a tenacious oil film capability at extremely high temps. It's inherent viscosity spread would seem lots wider than the 0W-30 numbers suggest. At the center of it's unique capability is a component called an oligomer. An oligomer is a compound made from single strands (monomers) of molecular material, linked together in varying numbers less than 5, to make different fluids. Fractions of crude oil such as parrafin wax (slack wax) and polybutane (plasticizers) are examples of oligomers. The oligomer in Castrol 0W-30 is a very cutting edge synthetic fluid sourced from Ketjenlube, a big name additive supplier to the lubricant industry. The actual compound was developed by Kyocera in Japan and the formula was sold to Ketjenlube. So your German blended oil has some Asian heritage . The specific oligomer is a small cut in the overall oil make-up, right around 5% or so. It is very thick on it's own with a kinematic cSt @100c viscosity of >200. Thats pretty damn thick. Racing gear oils have 100c cSt of 140, so imagine trying to pour some of this stuff at room temps. You might be there awhile. Anyway, what this compound does is attach itself quite easily to all the other esters in the lube. It keeps the film together when the ester film alone would start to fail. Its what creates the "cushioning" effect and dampens noise in high shear and rotational zones such as the valve train. Thats why so many folks comment on how much quieter and smoother their engine seems to run. When 0W-30 was first introduced, it had a pronounced green tint and a sweet smell. This was due to the specific oligomer and ester content. Over time the oligomeric component became expensive, so Castrol reduced its content a bit. It bumped the more common ester content to make up for the loss and produced a fluid more golden in color without the sweet smell of the green stuff. For all intents and purposes, it was a match to the older green formula in routine applications and no UOAs (used oil analysis) have shown any discernable difference between the two. Castrol is a blender of lubricating components, (it manufactures very few on it's own) and as such, can make "miracle" fluids such as this. Exxon/Mobil is a lubricant manufacturer and usually blends components of it's own making. When it needs "help" in producing a specific fluid that it can't with it's own components, they turn to additive suppliers such as Hatco to provide what they need. Still not as broad-spectrumed as Castrol, but they are pretty damn close in most respects. Sorry for the long-winded chemistry lesson, but I just wanted to shed some light on what makes the 0W-30 special. Uite si un mic test comparativ https://youtu.be/V_B2mjpGuFc prin care mi sustin parerea ! |
Quote:
eu zic ca este o facatura, ori castrol nu mai este castrol. chiar daca bmw face ulei nu o sa se compara cu castrol niciodata si de asta sunt sigur! |
stiam si eu video-ul acela si nu prea imi spune nimic filmarea:
1> sunt sigur ca uleiul castrol din film nu este castrol, sau ne este castrol original, nu vad cum uleiul bmw ar putea fii mai calitativ ca un ulei castrol. eu cand aveam bmw nu foloseam ulei bmw ci castrol, din consierentele de mai sus. 2> nu vad rostul fierberii uleliului la 400 de grade celsius, cand el teoretic ar trebuii sa lucreze maxim la 130 gr C, hai 150 gr C si apare fenomenul de adeziune nu mai face pelicula, nu mai unge corect din cate imi aduc aminte. 3> uleiul se plimba prin motor nu sta "la fiert"(mai ales la 400 gr C). |
https://www.youtube.com/watch?v=J4XJ8azcloI la insignia facelift.
|
Maine ma duc cu fratemio sa luam acest model (Vauxhall Insignia 2.0 CDTI SRI NAV [160 cai]) din 2009, are 21,000 mile (stau in anglia).
Ce parere ai de masina dupa aceasta perioada? Merita luata? Ai avut ceva probleme grave cu ea ? gen sa te lase in drum etc Cum e cu intretinerea? e mofturoasa? pretul pieselor cum e Salut |
eu zic ca faci o alegere buna, acum cum ti-o fii norocul, poti sa iei o masina noua si sa iti cada ceva la ea, sau poti sa iei una mai noua/veche si sa nu ai probleme cu ea deloc si viceversa.
singura problema cu ea a fost ca am vrut eu sa nu folosesc ulei GM pe considerente ca ar fii slab calitativ, o greseala mare, era prea ieftin si am zis ca este prost. am folosit castrol edge pt dpf si...s-a infundat dpf-ul. cum am folosit GM dexos 2 nu am mai avut probleme niciodata. am avut probleme doar din cauza mea, daca resectam ce zice producatorul OPEL nu aveam nici o problema. chiar uleiul GM era mai economic ca cel castrol. |
Sper sa nu fie ca ultima vazuta, la care ii scotea un zgomot ciudat motorul (cred ca era distributia)....sa speram ca n`au facut ceva smecherii sa dea km inapoi
mersi de info |
un tester face mai mult decat 10-15 euro. distributia daca se aude la un cick-down facea poc 90%.
in anglia sunt multi turci(nu numai) care vand masini si le maslueste max. sper sa ai noroc, il mai faci si cu mana ta. sa spui ce ai facut, cum s-a prezentat masina. bafta cu achizitia. |
Quote:
Vopseaua si ea ok, decat o zgarietura pe bara din spate, cred ca i-a picat ceva pe ea. E si puternica, ma asteptam sa fie mult mai puturoasa...merge frumos, ambreiajul e cam ciudat (foarte mic) fata de leon (abisnuinta probabil). O singura chestie, la gropi batea ceva in spate...cand am oprit am vazut ca era kit-ul ala de urgenta in caz de pana (in loc de roata de rezerva) care era intr-un suport din polistiren, l`am miscat putin si l`am lovit de spatiu ala sa vedem daca scoate zgomot si se auzea la fel...eu unu sper sa fie ala...sa nu fie ceva pe sub ea mai grav, tu ai patit asa ceva ? sau tie ti`au dat roata de rezerva? Masina e inca la dealer, a ramas sa ii faca mot pe un an, tax road si sa ii schimbe 2 cauciucuri pe fata ca unul era putin tocit si sa o spele :D Per total e o masina frumoasa, eleganta si n`am focus/fiesta ca toti mosii de pe aici sau bmw cu 250,000 mile la mana a 13`pea cum cred unii ca e mai avantajos :rolleyes2 ori golf 4 cu 1.9 tdi ca tot neamu 8) Maine vin si cu poze p.s diferenta mare de la leon 1.8 20v la balena asta :lol::lol: |
Quote:
daca anvelopele nu sunt tocite uniform inseamna ca unghiul de fuga nu este bun, doar nu a luat curbe la stanga 80% si la dreapa 20% sau viceversa. daca sunt tocite pe fata amandoua este normal, pt ca s-au tocit de la tractiunea fata. la 21k mile, 33k km ar trebuii sa fie ceas, deabea a facut rodajul. bafta cu achizitia si sa pui poze. cati bani te ajunge masina? |
1 Attachment(s)
am aflat ce troncanea pe spate in curbe:|
Rotile spate erau desfacute de le infiletai cu mana...cred ca cineva a vrut sa le fure ca alta explicatie n-am...cand le-a stans vedeam cum intra roata sub aripa....mai mai sa sara Masina merge super, trage bine, viteza 1 a zis fratemio ca e mai puturoasa in rest fuge. Am o singura poza momentan si aia facuta pe fuga, revin la noapte cu interior/exterior calumea dupa ce ies de la munca. Rotile imi plac iar la nebunie 20" :d si modelul cu cate 2 spite :d Masina a iesit asa, seat 1.8se 2002 + 8000£ si ceva, cam scumpa zic eu, altii zic ca ieftina Salut si intradevar, o alegere buna |
1-a este doar pt plecare dupa loc pana la o turatie destul de buna pt a 2-a, atat.
nu prea am auzit pe cineva sa se planga de ele, dar orice este posibil, se intampla mai des la alte firma mai mari. chiar am prieteni care au. are unu' o automata de 185000 km care merge struna, nu a schimbat nimic si nu merge incet. mie mi-a cazut turbina din cauza softului atat si i-am rupt ambreajul. astept sa cada iar sa il fac mai puternic doar sa nu am treaba multi ani. eu zic ca este o masina reusita, nu are cu ce sa uimeasca la 160 cp, este bine mai mult nu prea vad, rezista mult la 380 nm, binisor. la automata nu schimba ca un dsg, asta o penalizeaza rau, dar la urmatorul model or sa se schimbe multe in si mai bine. m-am dat cu un rs diesel si trage putin mai bine, oricum sunt egale. amoandoua cu soft. dar nu este cea mai fericita comparatie, nu inseamna mai nimic se poate si viceversa fara probleme. nu prea se modifica insignele astea mai pe nicaieri si dupa ce fac dyno mai mult ca sigur o sa mai urcam putin. la 250 cp si +460 nm adevarati este mai mult ca ok. asta pt mine nu am ce sa demonstrez mai nimic. depinde si de combustibil. am bagat de la lukoil motorina si se cunostea ca este slaba. cand bagai una aditivata si un aditiv se cunostea chiar bine. chiar sunt curios cat tin injectoarele dar cred ca nu am cautat bine, nu am gasit nimic. sper sa ai noroc sa nu fie cheltuitoare, sa fie fiabila pretul este bun pt o masina relativ noua ca 34k km. multe defecte s-ar arata cam pana in 50000. asta minimum pt o masina din 2009 care se vrea buna, sau cat de cat. o problema majora este daca mergi nunai si numai in oras cu max a 2.a. se infunda dpf. un diesel se simpte bine min dupa 2000 rot/m pe care de multe ori nu prea le are nici cu a 2-a. nu mai are loc regenerarea. daca e frig afara se incalzeste greu motorul. daca mergi cu 2200 rot/m se incalzeste relativ repede, bine ca nu am prins -20 gr C :)). un v6 face primavara imediat, sa nu pune la socoteala clima. o mai scoti pe autostrada si ii dai blana, sa se dezmorteasca, nu are nimic si ea asteapta asta. are ecoflex? https://www.youtube.com/watch?v=DrGkfOxl27E nu am facut niciodata consumul, dar la drum lung mediu este 7.5 si merge croaziera 160, depasiri urcus, e bine, totusi este grea, daca avea macar 100 kg minus, era mult mai bine. pe frig in londra in oras in ambuteaj i-a mai mult de 10, cu ceva dar nu mai mult oricat de aglomerat ar fii? chiar sunt curios asa, pt ca pe mine consumul ma intereseaza, nu ca altii care sunt "arabi" si nu ii intereseaza consum catusi de putin, nici macar informativ. |
1 Attachment(s)
O sa ma uit la consum, eu nu stau in londra, ci bristol, mai lejer fata de londra si nu e asa frig ca in restul angliei, am fost cu ea pe un fel de drum national, i`a 100 lejer (mile) cat de consum cred ca la averange era 5.1 (nu sunt sigur).
O sa am un drum pana in londra weekendu viitor cred si o sa iti zic cat papa si pe cruise la 80mile Per total cum zic astia sunt mai mult decat "pleased", o balena de masina cat de cat eleganta si care nu e chiar asa puturoasa :)) Tare e ca se gasise unu cu golf 4 "tunarit" sa se i`a cu mine, doar rotile si toba erau de el... Ce parere ai de modelul asta ? (n`am mai stat de poze, si asa a fugit fratemio repede cu ea dar promit sa imi fac timp si sa revin cu niste poze) |
5.1 parca este prea putin...:)), bine prea putin nu exista niciodata, dar este un consum foarte bun.
jantele sunt pe 20, a vrut un prieten sa imi vanda un set de jante ca ale tale dar am pe 19 de vara si pe 18 de iarna. problema la jantele alea este daca mergi pe un drum ca la noi cu gropi, pt ca pe jantele alea merg anvelope cu talonul de 35 si nu prea merge la noi. daca drumul nu are gropi sunt super, arata si foarte bine. bring the pics... |
10 Attachment(s)
Gata, uite si pozele, mai sunt gropi si pe aici dar nu asa nesimtite ca la noi, sper sa nu apara probleme :lol:
Am si eu o intrebare in legatura cu filtru de particule, cam din cand in cand sa o alerg mai tare si pe ce distanta? E usor de f**ut daca o ti o perioada doar la "consum" (mers de oras...sub 2000rpm) ? Si cam cat costa pentru a remedia o posibila problema? |
Quote:
2.500 euro DPF-ul /:) ?? :|:oops: |
sa mergi sub 2000 rpm nu prea este bine, un diesel este fericit sa mearga peste 2000 rpm, mai ales ca are dpf.
sa o alergi in cand in cand, mai ales daca mergi numai si numai in oras, daca nu mergi mult, regenerarea se face si in oras la vit mici, dar este important sa lasi masina sa isi faca singura regenerarea, sa nu o opresti. daca mergi numai in oras si mai ales pe distante scurte, dpf-ul o sa se infunde, pt ca regenerarea sa aibe loc tem trebuie sa fie de 90 gr si atunci o alergi tare sa zic odata la 600-1000 km, dar nu este o regula, nu te poti lua dupa asta. eu am facut dpf-off la top gear si am trecut de 1000 km si nu am nici o problema si iti recomand. turbina o sa aiba viata mai multa nu mai este stresata de dpf. Quote:
|
Sa ne ti la curent cum se descurca masina fara dpf:D, cati cp are acum?!:-P
|
"cica" 222 cp la motor, asa a dat pe dyno revo oradea.
o sa fac si eu dyno sa vad, sunt foarte curios cati cp are si mai ales cati nm! 380 nm de fabrica, trebuie sa aibe vreo ~450 nm, dar sa vedem. am depasit 1200 km de cand am facut dpf-off. inainte de asta am facut o spalatura cu un ulei nou, a mers 10 min, am ambalat-o intre timp si l-am schimbat iara. asa se recomanda ca la 3 schimburi sa se faca o spalatura. |
Cat ai consumu` ? :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:19. |
- Copyright 2026 4Tuning