![]() |
Re: Maşina mea: Shobolanca - opel astra
Nu freaca cumva gumele in aripa (pe interior)?, bara fata trebuie reasezata, ori e indoita masina ori nu e cea mai buna calitate bara, nu are voie sa ramana distanta aceea intre faruri si bara.
|
ba da, trebuie roluite aripile (sau batuta buza aia nenorocita cu un ciocan de plastic). Sper ca la sf saptamanii sa rezolv si treaba asta.
am avut-o trosnita in fata, totul a iesit foarte bine, numai ca au prins bara aceea din spatele barii din plastic (imi scapa acum numele ei) prea jos si din cauza asta trage si bara de plastic in jos |
pai pe mine ma interesa forma in mod special
|
salutare omule urmaritor :D...lasa ca toate se fac cu timp si rabdare maxima :D,nu panica iale usor :)
|
tud., forma exterioara e mai putin importanta, eu am toba finala + tips, iar pe interior isi pastreaza acelasi diametrul ca si teava (50mm), e directa, doar peretii sunt ca de sita (am facut o prezentare penibila, dar altfel nu imi vine acum:D)
viper, pai era chiar culmea sa stam in acelasi cartier si sa nu te prind pe undeva sa te urmaresc :D |
Quote:
Sau de ce spui că trage bara de plastic īn jos? |
2 Attachment(s)
A fost schimbata, dar a fost pusa mai jos decat ar fi trebuit. Daca te uiti atent, in dreptul radiatorului are un "canal" in care intra bara. Ranforsarea fiind mai jos, va trage automat si buza barii mai jos, deci si bara cu totul:sad:
|
Quote:
1. Mai merg reglate farurile din butonul din interior ? (adica merge pus motorasul de pe farurile fara lupa pe acestea cu lupa) 2. Stiu ca pe farurile fara lupa trebuie adaptor pentru kituri xenon aftermarket , farurile astea originale cu lupa mai au nevoie de adaptor ? |
Nu si nu:D.
Farurile astea au o alta mufa, sunt mai multi pini si sunt facute pt autoleveling, dar cum masina mea nu are asa ceva nu mai pot sa le reglez din interior. Oricum, nu cred ca am umblat de mai mult de 4 ori la butonul ala, deci pt mine nu a fost un impediment Legat de a doua intrebare, cand am luat farurile, nu am mai avut nevoie de nimic, bine, in afara de becurile DS2, eu avand H1 la farurile cu angeleyes. Oricum, eu am avut xenon si pe farurile stock ale masinii si nu mi-am cumparat niciun adaptor. Am folosit adaptorul tipic romanesc, cutterul si am "curatat" putin mufa incat sa pot pune xenonul:D |
Nea, pune-te pe decupat poliester ca sa stea bara pe pozitie ;) La Vectra are din fabrica 2 bucati sub far
|
3 Attachment(s)
proaspat intors din tari cu apa calda:-)
|
Sa inteleg ca ai fost la Karlovy Vary ?
|
desi a fost in plan, nu am mai ajuns si acolo. Am facut un mic eurotrip: bucuresti-oradea-budapesta-bratislava-prga-berlin-cracovia(+Auschwitz)-satu mare-bucuresti. Am facut undeva in jur de 4-4.5k km:D
|
4 Attachment(s)
un mic preview cu noile jante care pana in primavara se vor reconditiona si cu noile amortizoare. Pe astra argintie sunt acum amortizoarele pe care le-am avut eu, so.... diferenta e cam de 1,5-2 cm8)
|
Quote:
|
super:)chiar vroiam sa vad un opel ca al tau looooow:lol:
|
Multumesc pt aprecieri. M-am pus pe curatat jantele si le pregatesc pt vopsire, am gasit si un service f bun si f ieftin ca sa le roluiesc, sa le indrept si sa le iau inele de centrare(recomand din toata inima, detalii pe pm), iar spre primavara sa caut si cauciucuri.
Ce culoare sa fac jantele? Argintiul original sau sa le fac un gri carbon??? |
Quote:
Parerea mea,gri carbon:-) |
2 Attachment(s)
parca totusi nu sunt adeptul jantelor de culori inchise... nu stiu, mai e pana la primavara. Uite, pun o poza, doua cu o janta si jumatate spalate:D
|
Quote:
|
merci. Astept acum sa se faca vremea urata sa le descalt si sa ma pun pe treaba:-)
|
1 Attachment(s)
Ieri mi-am luat si 2 anvelope de iarna noi, 195/60/15, dar mai am de anul tercut 4 tot de iarna, dar mai obosite din care o sa aleg inca doua pentru spate. Deci sa vina iarna:D
Ma bate gandul totusi sa iau 4 distantiere ca arata ca draq cu jantele de tabla... Daca aveti ceva de vanzare, let me know... bonus, o poza cin "avion", inca cu jantele de vara:-) |
frumusica masina..
mai ales jantele imi plac astea borbet bs dau bine pe astra....asa ceva caut si eu:X cat ai dat pe ele pe bs?si ce drop ai la suspensii,m-ar interesa si pe mine sa pun dar nu vreau sa cobor exagerat masina ca apoi freaca,trag cu ea pe jos si etc..?asa cum ii la tine ii ideal ,poate putin mai sus bafta |
Dupa cautari indelungi (cand aveam bani nu gaseasm, cand gaseam nu aveam bani, tipic:D) am dat de jantele astea 6, 5 dintre ele au 9j, una are 7.5j, dar nu se prezinta tocmai bine... Trebuie roluite (nu sunt patrate, dar sunt usor indoite) si trebuie vopsite. Eu am dat 10 mil pe toate 6. App de jante, vinde cineva niste brock-uri b2 pe 16", 9j..... superbe:shock:
Pe masina in mom de fata am arcuri de -35mm/-35mm, pe alea de pe fata le-am mai taiat o spira ca sa fie egale cu cele de pe spate, amortizoarele sunt booge sport, intarite 50-60% si scurtata tija cu 3cm. Am ajuns treptat treptat la "configuratia" asta si chiar sunt multumit. Trebuie sa am grija pt ca imediat ating cu scutul, dar se poate merge cu masina... Vedem la iarna:D Am vazut ce ai facut cu golful si sper ca si g-ul sa arate la fel! |
bai eu zic sa faci jantele maroz...
|
3 Attachment(s)
Am avut niste probleme cu pozele, dar acum le uploadez iar. Deocamdata numai 3 pt ca imi merge netu' f prost... Revin si cu celelalte
|
Eu unu le-as face albe si cu buza polishata, am vazut asa ceva si erau criminale
Nu mai pot edita, dar ca sa-ti faci o idee te poti uita in topicul urmator cum arata albe cu buza polisata.... https://forum.4tuning.ro/111-masina-m...ml#post3553659 |
3 Attachment(s)
Stiu jantele si urmaresc de ceva timp masina, merci pt sugestie, dar ironia e ca imi plac jantele albe, buzele polishate la jantele de genu arata f bine, numai ca in combinatia asta, alb+polish, nu ma atrag deloc:D
|
foarte frumoasa masina si intretinuta am avut ocazia sa merg si cu 1.4 twinport trage foarte bine...eu am 1.6 :???: ...imi place mult culoarea la a ta ...:rolleyes2
|
ai lucrat ceva la ea :) si a iesit f frumoasa
parerea mea personala sa lasi jantele cum sunt nu negre nu albe...negre cel putin zici ca e jeep masina...nu se vede frumusetea..in schimb polisate sau deschise se vad super marfa |
salut :D ....si eu zic acelasi lucru ...aceeasi culoare...e mai deosebita :X ...prea tari jantele alea ! :X ...
|
Merci baieti pt aprecieri. Masina trage bine pt un 1.4 si greutatea de ~1.2t, oricum, in primavara o sa contiunui ce am inceput pe evacuare (serpi, dar sa vad daca a mai facut cineva chiar si pe afara), alte buji, si poate o cipuire.
Mie nu imi placeau jantele negre, dar astea cu buza facute negru parca dau binisor. Oricum, pana in primavara mai e timp si mai ales mai e de lucru la ele, drept pt care am trecut la jantele de iarna, sfintele table, la care s-au adaugat pt moment 2 distantieri de 20mm pe spate, iar la sf sapt or sa vina si cei pt fata, tot 20mm. Acum din spate tot bicicleta e, dar o bicicleta mai cracanata :D |
1 Attachment(s)
Şi eu am trecut la table şi gume de iarnă. Mai din sărăcie, am decāt pe roţile motrice gume de iarnă, dar sunt aproape noi.
Ca idee ai putea să īţi vopseşti obada albă la jante. Eu aşa am făcut şi zic eu că arată īntr-un fel! La partea cu distanţierele ai dreptate! Arată cam ridicol fără... Sper să īmi revin financiar şi să īmi pun si eu unele groscioare. |
am si eu o intrebare
daca stii cumva, ce dimensiune au boxele fata(in usi)si ce dimensiune pe spate? nu stiu daca pe spate o fi la fel ca eu am coupe,as vrea sa le schimb si nu stiu dimensiunea pe fata parca sunt pe 16.5 dar din cate am auzit si pare straniu pe spate o fi 13 dar ciudat |
soosy, eu am 16.5 pe fata, 13 pe spate. SIGUR! Pe coupe nu stiu, dar banuiesc ca sunt la fel. Ce boxe vrei sa pui? Astea de carton sunt bune, chiar mai bune decat multe aftermarket, dar daca vrei sa le amplifici si sa antifonezi usile va iesi o treaba super. Iti spun in cunostinta de cauza. Eu chiar am ramas profund impresionat.
andi, pe mine ma tenta sa fac jantele cu totul albe, dar sa le si dublez:D. Pana la urma nu am facut niciuna din modificarile astea doua, dar la iarna viitoare o sa le dublez (or sa ajunga de 8j) si o sa le dau si o culoare, mai ales ca poate o sa intre in vigoare legea cu anvelopele de iarna, deci o sa le tin multicel pe masina... |
aha
da interesant sa fie pe fata mai mare decat pe spate si ma mira... dar ma gandesc si ca berlina si coupe o fi acelas desi din cate vad parca capacele din spate sunt mai mari sau la fel ca si cele de pe fata... mersi de raspuns si bafta cu shobolanca;) |
Lasa jantele in pace :) Nu le spoi cu alte culori. Am facut eu greseala asta cu alea Mangels. Profita de contrastul dintre culoarea masinii si argintiul original de pe jante si buzele polisate.
P.S: Da un semn pe messenger, am o poveste de povestit 8) |
povesteste-o aici:P
|
nu e combinatie cu mess, ca nu prea mai stau deloc pe el. Ti-am dat un trrr de pe cosmote mai devreme:D
|
22 Attachment(s)
Probabil ca asta e ultima oara pe anul acesta cand va mai fi si ea curata, asa ca i-am tras cateva poze. Distantierii de 20mm montati fata-spate, jantele de tabla la datorie cu cauciucuri de iarna noi pe fata 195/60/15, pe spate am niste michelin alpin care inca isi fac treaba binisor.
Mi se cam aburesc farurile pt ca nu am acele capacele din spate de etansare, tot am zis ca rezolv treaba dar vad ca ma prinde iarna cu probleme nerezolvate. Sa vad pe unde gasesc. Borbeturile sunt dezechipate, au fost indreptate, roluite si acum sunt in curs de pregatire pt vopsit. Spre primavara o sa-i cumpar si 4 cauciucuri 215/40/16 sau poate 225/40/16, dar asta ar insemna sa o si inalt putin, ceea ce nu imi prea convine si 4 inele de centrare. Dupa ce vine primavara si fac tot ce am zis mai sus, urmeaza sa finalizez evacuarea (mai lipsesc serpii) si mai vedem, idei sunt destule:D Poll: cu / fara capace:D |
| All times are GMT +2. The time now is 12:37. |
- Copyright 2026 4Tuning