![]() |
Re: Motoarele germane versus motoarele italiene
Quote:
iara in legatura cu fiat 500 abarth e o masina ptr impatimiti sau sa o ai ca a doua masina de duminica..altfel eu nu ii gasesc rostul..parerea mea e mai fain un mini cooper s sau mas multumi si cu un c2 sport |
NU zice nimeni ca 1.4 tsi e o petarda de motor, e un motor foarte bun si plin de cai, doar ca dupa ce iese din garantie n-as vrea sa fiu proprietarul unei masini echipata cu respectivul motor, mai ales daca s-a si tras de el, asta spun oamenii...
motor bun, ca e nou, mai vedem peste 3-4-5 ani ce-o sa fie cu ele... |
Quote:
|
nimic, nu am contrazis pe nimeni eu, doar iti povesteam despre ce cred oamenii, scuzele mele pentru postarea ambigua :)
|
Quote:
|
dap, tocmai ca masina trebuie sa-mi serveasca necesitatile, de preferat pentru o peruiada mai indelungata decat un fier de calcat, nu ma convinge un motor de 1.4 cu atat de multi cai, nu-mi da sentimentul ca am sub talpa un motor fiabil, ci mai degraba chestiune semi-stabila, careia trebuie sa-i menajez puterile, ori eu nu ma simt confortabil facand asta...
|
In forja consuma cat GTI, deci daca il iei ca sa tragi de el, mai bine iei GTI.
|
...buey bun ok,asta s-a stabilit deja...dar dc unii cred ca acel motor de 1.4 170 cai din grupul vag nu este fiabil,etc...iar acel 1,4 200 cai de pe fiat 500 abarth "nush ce editie" e xceptional...asta vroiam sa zic ca subiectivismul a depasit de mult granitele bunului simt...nu iau apararea motorului de 1.4 tsi,ba din contra nu mi-as cumpara niciodata o masina echipata cu acel motor,prefer de 100 ori 2.0 170 cai...dar nu mi se par corecte aceste afirmatii...
ionut nu am inteles gresit,de aia am si inceput postul cu"aia e parerea ta"...deci am inteles f bine |
ok robert, ai dreptate, nici fiat-ul nu l-as premia pentru fiabilitatea lui, asta asa e
|
Quote:
|
Quote:
Nu vreau sa transform acest topic intr-un versus swift, polo, clio, etc...dar m-am simtit deranjat de afirmatia respectiva, iar eu tind sa cred ca swift-ul nu este vreun lighean japonez! Sper ca m-am facut inteles, iar daca aveti intrebari legate de swift nu ezitati sa intrebati. |
robertinho....ce golf gt ai tu ? ca eu stiam ca ai 1.9 TDI iar la 1.9 tdi nu exista varianta GT :) ...
|
Quote:
GT SPORT e un nivel de echipare de la 1.4 tsi 122-140-170 1.6 1.9 tdi 2.0FSI 150 2.0 tdi 140-170.. |
Apreciez interventia lui Gabin, omul stie ce vorbeste cand vine vorba de Suzuki si nu numai, deci bun venit pe sectiunea de versus:)
|
adrian..eu nu am vazut niciodata gt sport pe motorizarile alea!.. gt sport am vazut doar pe 2.0 tdi si 1.4 tsi
|
nu stiu ce sa zic am prieten care a avut dacie apoi si-a luat 206 apoi 407 spunand ca peugeot e destul de bun..chestia e ca pe unii oameni ii satisfac masinile pe care le au si intervine un sentiment de automultumire..
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
Ca sa fiu si on-topic, cu totii stim ca germanii au facut intotdeauna capodopere ingineresti si nu numai in lumea auto, sunt perfectionisti din fire. Pe cand italienii, mai cu arta, mai cu frumosul, nu zic ca nu fac motoare bune, dar se poate si mai bine ;) |
ideea celor de la fiat cu motoarele bomba de 1.4 sunt taxe mai mici , multora le cam suna ciudat atatia cai pe un 1.4 , dar noi vorbim de fiabilitatea motoarelor cand de fapt deabia au iesit... stim ceva de fiabilitate ? au deja ani buni sa ne dam cu parerea ? sunt de ceva timp pe piata dar inca nu destul incat sa facem o astfel de comparatie , vedem cu timpul.... 500 abarth nu-i deloc o masina de duminica , are performante relativ bune , ma refer la cele de 135 sau 160 cp , performante relativ bune si consum mic , datorita atat motorului cat si greutatii... sau suntem toti fani vapoare cu motoare de 3-4 mii cmc si consum in draci ? eu cred ca-i o masina foarte buna de zi cu zi , consum mic , vana , si primeste mai bine forja decat un diesel care indiferent de consum , forjat se uzeaza mai repede decat benzina... cand cumperi 500 nu cumperi o masina , cumperi istorie , 600-le meu l-a folosit tata o perioada lunga ca masina de zi cu zi , ce rau ii pare cand avea loc sa se bage peste tot si scotea 5% in oras... ce e rau in asta ? compensati ceva cu masinile mai mari ? depinde si de gusturi si de motivul pentru care-ti iei masina respectiva si 500-le de 100 de cai sa nu mai vorbim de uzura mai mare si alte chestii , consum decent performante decente , ar fi rau ca masina de zi cu zi ? cine stie poate vor introduce inapoi traditionalul 2.0 sau 2.4 20v desi nu cred , se axeza mult pe motoarele diesel... cine stie
iar suzuki este o masina foarte frumoasa si deosebita dupa parerea mea si aici nu tine de gusturi , sa fim seriosi intorc ceva oameni capul dupa asa ceva :) , dar aici se vede si o alta chestie... fiecare are cate o masina , vw , bmw , tre sa-i ia apararea nu ? |
...deci...dolb e tocmai invers de cum stii tu...vechiul gt avea doar 1.4 si 2.0 170 cai ,noul gt sport are in gama absolut toate motorizarile chiar si acel 1.4 80 de cai daca nu ma insel...eu am 1.9 tdi 4 motion...deci nu am cum sa-mi dau cu parerea despre fiabilitatea celui de 1.4,doar ca nu-mi inspira incredere asa cum am zis si in postul anterior...
|
pai da.. eu stiam de pe vremea cand mi-am luat eu mk5-ul ca GT era doar la 1.4 si 2.0 170 . Se pare ca s-au schimbat lucrurile.
PS: te intereseaza niste faruri noi noute foarte frumoase la 700 ron ? :D:D |
...dolb,momentan nu din 2 motive:1 pentru ca urmeaza schimbat tot traseul de evacuare plus spoilerul spate tip caractere(care ma costa o suma destul de mare de bani) si 2 pentru ca farurile mele sunt heliomate si imi plac la nebunie,dar pe viitor cine stie
on topic: ca sa nu deranjam lumea cu poluarea multumesc lui adrian pentru acel tabel care sper ca a elucidat misterul referitor la motorizarile gt sportului |
Prima masina straina de dupa revolutie a fost un Fiat Ritmo Diesel. A stat mi padre mai mult sub ea decat in ea. Catastrofa cu "C" mare la fiabilitate, mai ales motorul care se strica incontinuu. Cred ca au fost mai proaste si decat Daciile din vremea aia. Am mai avut un prieten cu o masina identica. Aceleasi simtome si un bonus. I-a cazut cutia de viteze in mers. Am inteles ca sasiul se deforma de la vibratile de diesel, el fiind conceput doar pt benzinare. De atunci nu am mai cunoscut tehnica italieneasca. Doar germana si japoneza. Tehnica germana s-a remarcat cel mai bine. Oricum, poate lucrurile au mai evoluat si la italieni, eu raman deocamdata pe germana ca e f. bine.
|
am avut o perioada mai scurta si un ritmo , un prieten apropriat avea tot un ritmo si stiam in permanenta ce se intampla la masina aia , voua toate va cad , daca nu-i nemtia nu-i masina...
|
...dc nu poti sa accepti ca nu sunt italiencele asa"zeite" cum le vezi tu...chiar iti este greu sa crezi ca masina lui fiat ritmo a fost o Catastrofa???...ce motiv avea unlord sa zica ca a avut un fiat care a fost varza? chiar asa greu de crezut e? sau cele care nu sunt italienesti nu sunt masini?
|
fiat ritmo a fost o catastrofa ! si stiu de la un fost coleg de liceu..care .. dupa terminarea orelor se ducea sa il ajute pe taica-su..ba pica ambreiaju..ba cutia ! Italiencele au fost foarte slabe lafiabilitate pe vremuri... acu s-au mai schimbat lucrurile! dar tot au ramas prastie celebrele Alfe din 2000 sau Fiaturi stilo.
|
Quote:
|
Quote:
|
radukule.. te inseli amarnic! eu nu sunt genul de om: DEUTSCHE RULLZ ! . Daca eram asa nu detineam o Alfa , nu avem planuri de o Honda si nu aveam 6 ani de zile o masina Coreeana :) Asta e! nu intotdeauna iese ca tine. Daca nu iti plac comentariile tale..nu le citi ! Ionut ma stie, Aleks de asemenea.
Ionut: 147 erau cu probleme grave si 156 chiar daca era premiata. |
Quote:
|
eu nu povestesc despre copii care n-au minte si se invart pe zapada cu 150 la ora de ii rup planetarele ! eu vorbesc de oameni maturi / seriosi / chiar batrani care isi folosesc masina ca una de zi-cu-zi si stiu ce inseamna aia ulei sau lichid de frana! Niciodata nu voi povesti de un copil care nu stie decat sa urce in masina si sa ii dea talpa, desi am o cunostinta care nu stia ca la o masina ..deobicei trebuie facuta o revizie, verificat un ulei .. facute niste controale! El credea ca doar tre' sa urce in ea si atat.
|
acuma pe bune pot sa zic ca pana la stilo cam sufereau de fiabilitate ritmo regata bravo brava ..alfta 145/146 alfa 155 ..dar eu zic ca modelele de zi nu se compara cu cele de atuncea ...asa si corado g60 era varza pika turbina si pana la urma poti sa nimeresti o masina buna sa nu ai probleme zeci de mii de km sau poti s-o nimeresti sati cada dupa 500 de km..
|
ati vazut fiat ritmo abarth ?,mie mi se pare oribil
am mers cu un alfa romeo 145 cea cu 150cp,super tare masina,tragea foarte bine |
acum serios vorbind italiencele de cativa ani au inceput sa stea mai bine cu fiabilitatea,cele mai vechi nu excelau in acest caz.cele nemtesti in schimb parca au mai scazut un pic la capitolul asta(sau ma rog ceilanti evoluand se poate considera ca au scazut)
|
Asta e si senzatia mea, din ceea ce am avut sub mana in ultimii ani, referitor la masinile germane. La italiene se pricep altii mai bine, nu imi dau cu parerea decat din ce am vazut si auzit la altii, dar da, par mai fiabile acum decat in anii 90.
|
Dupa umila mea parere,cam toate masinile noi au scazut la capitolul fiabilitate.Modele precum Mercedes Cobra nu cred ca o sa mai vedem vreodata.Masinile din ziua de azi,in marea lor majoritate,sunt prioectate sa tina 6-7 ani fara probleme majore iar dupa aceasta perioada sa fi oarecum fortat de imprejurari sa-ti achizitionezi o masina noua.
|
subscriu,deja nu mai conteaza ca e italiana,franceza,germana,japoneza pica dupa 6-7 ani sau devin "depasite moral" .Circula o legenda conform careia Cobra era sa bage Mercedes in faliment ,nu se vindeau piese de schimb deloc (e o legenda nu imi sariti in cap acuma) :)
|
Quote:
|
se spune ca japonezele ar fi cele mai fiabile mazda hinda toyota subaru..eu zic ca daca nu se strica masinile au grija aia de la service sa mai treci pe la ei..
|
Quote:
Inainte majoritatea pieselor erau facute chiar de catre firma constructoare! Acum piesele sunt fabricate de diverse firme , care le vand la firma constructoare! Pentru ca piesele sa fie vandute mereu , se apeleaza si la folosirea materialelor de proasta calitate , ca apoi sa stai cu masina in service pana ti se face rau ! |
| All times are GMT +2. The time now is 13:58. |
- Copyright 2026 4Tuning