Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Volkswagen (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen.html)
-   -   Golf 2 - VR6 turbo (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen/102651-golf-2-vr6-turbo.html)

ruller 14-02-09 06:24

Re: Golf 2 VR6 turbo syncro

nu prea inteleg...Ugod zice clar Turbo Syncro...asa ca ...e 4x4 ...
si parerea mea este ca acele gume pe spate au rol :) ...
Bafta si spor UGod

dubmaniacks 14-02-09 10:03

daca ai un diesel obosit (like me) nu-ti tre roti late.dar cand ai 200+ cai ...e bine sa ai cauciucuri cat mai late.

chiar a fost un post stupid... :)

Quote:

Originally Posted by bodel (Post 2064528)
sincer rotile pe spate sunt degeaba.. inafara de rol estetic nu au nici un rol si chiar daca il faci syncro nu o sa te ajute.

Ugod , sper ca ai comandat deja 175 70 13.Ca astea o sa explodeze instant :lol:

Heaven^ 14-02-09 10:35

Quote:

Originally Posted by dubmaniacks (Post 2065991)
daca ai un diesel obosit (like me) nu-ti tre roti late.dar cand ai 200+ cai ...e bine sa ai cauciucuri cat mai late.

chiar a fost un post stupid... :)

Ugod , sper ca ai comandat deja 175 70 13.Ca astea o sa explodeze instant :lol:

LoL! Sa explodeze? 1000+ hp? :)))

armando_tm 16-02-09 08:04

pai da, dar nici nu te costa mai mult de 200 eur sa le faci impecabile ca pe ebay ;) pentru ca ele in sine sunt in stare perfecta

banuiesc ca se referea la majoritatea golfurilor , la care proprietarii atarna pe forumuri pentru a gasi castane sa si mai tziganeasca si ei cotetzu cate putin

ugod 16-02-09 09:14

3 Attachment(s)
si frane de 288

B 89 WRC 16-02-09 10:30

acum o sa trebuiasca regaurite discurile alea nu sau ma insel ?

Gabi 16-02-09 22:04

Se poate discuta şi fără jigniri ?

sorin_sorin95 26-02-09 10:21

Ceva noutati?

geo_34 26-02-09 13:18

o mica intrebare cum o sa te descurci cu rotile alea si tractiune 4x4.pentru ca s-ar putea sa se aleaga prafu de ea destul de repede la diferentele alea de anvelope fata-spate

corraptor_evo 26-02-09 13:43

Pai, ce sa faca? Probabil o sa renunte la cele late de pe spate, o sa puna la fel ca cele de pe fata si-o sa puna distantiere ca sa iasa la linia aripii. E singura solutie. Datorita diferentei de ET fata de cele de fabrica, probabil ca va avea nevoie de distantiere de cca 70 mm, ceea ce e destul de mult, dar se poate (SCC System 4 - max 65 mm).

vdub 26-02-09 16:44

sau poate renunta la syncro in favoarea aspectului.

brgds,
edi

ugod 26-02-09 22:08

ce legatura are ET-ul jantei cu dimensiunea cauciucului sau inca nu a-ti descoperit ca gumele de 225 se pot intinde inlocul uneia de 285 ?
la syncro cand se refera la aceleasi dimensiuni de cauciuc se refera la partea de rulare pe carosabil .si nu la et jantei

76BPR 26-02-09 22:21

Quote:

Originally Posted by corraptor_evo (Post 2102180)
Pai, ce sa faca? Probabil o sa renunte la cele late de pe spate, o sa puna la fel ca cele de pe fata si-o sa puna distantiere ca sa iasa la linia aripii. E singura solutie. Datorita diferentei de ET fata de cele de fabrica, probabil ca va avea nevoie de distantiere de cca 70 mm, ceea ce e destul de mult, dar se poate (SCC System 4 - max 65 mm).

cum frate sa renunte la jante de 3000 de euroi pt ca va dati voi cu parerea.
lasati omu ca dupa ce se rupe transmisia o sa vada el ce o sa faca cu jantele alea scumpe

iZOTOPE 26-02-09 23:13

ok, ca vad ca unii habar nu au cu ce se manca syncro, am sa incerc sa-i lamuresc cu documentatii, pt ca unii vb despre acest sistem de transmisie fara sa fie documentati cum trebuie, si aduc tot felul de discutii inutile

Quote:

Volkswagen

Golf Mk2 Syncro, Passat B2 Syncro (Quantum in the US), Sharan Syncro(1996-2001) - automatic all wheel drive system.

A viscous coupling installed instead of a center differential, with freewheel mechanism to disconnect the driven axle when braking. Open rear differential. Open front differential.

In normal conditions, this is a front wheel drive vehicle. In normal driving conditions 95% of torque transferred to front axle. Because viscous coupling is considered to be "slow" (some time is needed for silicone fluid to warm-up and solidify), 5% of torque is transferred to rear axle at all times to "pre-tension" the viscous coupling and reduce activation time. The coupling locks when slipping occurs and up to near 100% of torque is automatically transferred to rear axle. In on-road conditions the car will not move if one front wheel and one rear wheel lose traction.

The freewheel segment, installed inside the rear differential, lets rear wheels rotate faster than front wheels without locking the viscous coupling and preventing ABS from applying brakes to each wheel independently. Because of the freewheel, torque can be transferred to rear axle only when vehicle is moving forward. For all wheel drive to work when reversing, a vacuum-actuated "throttle control element" is installed on the differential case. This device locks the freewheel mechanism when in reverse gear. The freewheel mechanism unlocks when the gear shift lever is pushed to the right pass the 3rd gear. The freewheel is not unlocked immideately after leaving reverse gear on purpose - this is to prevent the freewheel from cycling from locked to unlocked if the car is stuck and driver is trying to rock the car by changing from 1st to reverse and back.

Disadvantages of this all wheel drive system are related to actuation time of the viscous coupling. 1: When cornering under acceleration on a slippery surface, rear axle is engaged with delay causing sudden change in the car's behaviour (from understeer to oversteer). 2: When starting on a sandy surface, front wheels can dig into the sand before all wheel drive is engaged.
asa...dupa ce ati citit lectia de mai sus, va intreb si eu inca o data care e treaba cu et-ul rotilor de pe spate? care e problema cu ele :) lamuriti-ma si pe mine :)

B 89 WRC 26-02-09 23:17

repet poti sa si demonstrezi ce ai spus mai sus ?
sper sa ma fac inteles de data asta ?

iZOTOPE 26-02-09 23:27

bodel..macar noi nu vb fara sa stim :) adica ne pierdem noptile sa citim si sa intelegem cum merg lucrurile ...apoi le punem in practica, dovada: avem masini care fug binisor si nu bubuie, dar asta e o alta mancare de peste :)

later edit: de unde stii ca nu detinem o astfel de masina (bi moto) aici :P

76BPR 26-02-09 23:28

pune o poza cu cartea masini si demonstreazane ca ai trecut motorul in carte

B 89 WRC 26-02-09 23:33

poti sa demonstrezi sau nu e simplu ai 31 de ani nu cred ca la varsta ta mai minti sau asa ar fi normal eu zic sa demonstrezi ca ai omologat motorul si caroseria eventual si rotile ia fii tu barbat si demontreaza ce nu ne vine noua sa credem ca am impresia ca tu vorbesti de rufe intinse aici si defaptnu prea e cum spui tu in concluzie poti demonstra sau nu ?
P S incearca sa nu eviti ce te intreb ca e a treia oara

maibunu 27-02-09 00:41

ba stiu ce investitie e intr-un VR6 turbo ca tocmai a fost scos unu pe strazi si am asistat la creearea lui.

B 89 WRC 27-02-09 00:46

de la 10000 euro in sus ca sa fie treaba buna

ugod 27-02-09 09:26

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2103955)
de la 10000 euro in sus ca sa fie treaba buna

12.000 sa investit in Renner deci nu prea stii ce trebuie investit sau cat

B 89 WRC 27-02-09 09:41

Quote:

Originally Posted by ugod (Post 2104345)
12.000 sa investit in Renner deci nu prea stii ce trebuie investit sau cat

scria de la 10000 in sus
si daca tot iti place sa raspunzi ca aseara am vazut ca nu ai mai vb nimic spune si daca poti comfirma ce ai spus despre omologare sau nu

geo_34 27-02-09 10:06

Quote:

Originally Posted by iZOTOPE (Post 2103725)
ok, ca vad ca unii habar nu au cu ce se manca syncro, am sa incerc sa-i lamuresc cu documentatii, pt ca unii vb despre acest sistem de transmisie fara sa fie documentati cum trebuie, si aduc tot felul de discutii inutile

asa...dupa ce ati citit lectia de mai sus, va intreb si eu inca o data care e treaba cu et-ul rotilor de pe spate? care e problema cu ele :) lamuriti-ma si pe mine :)

asta e marele dezavantaj al nostru noi nu stim engleza ca voi sa citim pe afara.
Sa stii ca din greseala unii chiar lucreaza in domeniu si pe la majoritatea marcilor tot ce inseamna 4x4 recomanda aceeasi dimensiune de roata.DAR CE STIU INGINERII AIA.

ruller 27-02-09 10:54

imi place ca toti stim...dar mai putini facem !:???:.. tot nu inteleg de ce atatea gesturi ? sa lasam omul in pace..sa-si continue proiectul si vedem ce iese !

lascarica 27-02-09 15:13

Nota Moderator : DE ce oare unul dintre putinele topicuri recente in care se prezinta pe acest forum evolutia unei masini,cu multe poze si detalii,trebuie sa sufere de balacareala mizerabila de care unii dintre noi sunt absolut dependenti? ...De ce oare unii tasteaza doar din inertie,refuzand sa merga la somn cand organismul lor le spune clar ca asta ar fi calea de urmat ? Chiar nu va aduceti aminte (la cei unde este cazul) ca nu iti este chiar cel mai la'ndemana lucru atunci cand lucrezi la masina,de multe ori intampinand dificultati,sa te gandesti la a-i ajuta pe altii care in viitor ar putea trece prin aceleasi probleme?... adica impartasirea unor info si experiente altor oameni din care pe majoritatea nu-i cunosti si sunt la sute de km distanta...Numai sa'ntrerupi lucrul si sa pui mana pe aparat nu-ti vine...:smile:

In alta ordine de idei...pt mult-stimatii useri ce INSISTA si insista si iar insista ,insistand insistent pe o intrebare...scuzati-ma, tampa mai ales prin faptul ca a fost repetata parca de niste babe obsedate, zgariind pe retina si creier orice om ce ar incerca sa parcurga relaxat acest topic si eventual sa invete ceva... ma simt obligat a le aduce aminte ca userul ce a deschis acest topic NU ARE vreo obligatie sa va raspunda dvs la orice intrebare...poate nu vrea,poate nu are chef,poate a uitat sau poate se simte acuzat de o eventuala insinuare si asta il face sa o evite..POATE -eu nu stiu,insa as fi bine sa constientizati PENIBILUL situatiei ...si poate sa si INCETATI cu atitudinea respectiva ! NU incercati sa transformati un topic ce s-a nascut constructiv,intr-o puerila disputa "banateni vs bucuresteni" pt ca este ABSOLUT artificiala !

PS: si postul meu aici ca si user - Nu stiu de unde au aflat unii dintre noi ca pe transmisii integrale cu visco central nu se pot sau nu se pun din fabrica anvelope de latimi diferite fata/spate, insa au aflat eronat informatia respectiva...bugatti ,lambo, porsche...si chiar si "familiala" RS6 .. Doar diametrul total al rotii trebuie sa fie acelasi...talonul si latimea benzii de rulare si binenteles dimensiunea jantei,pot fi diferite pe axa fata/spate.

danmoise 27-02-09 15:26

lascarica, cuplaj vascos e la syncro, la torsen si haldex sunt roti dintate.

si are dreptate lascarica, e vb diametru, nu de latime.

djhojd 27-02-09 15:27

ii greu de inteles ca nu aici pe forum e competitia ci doar la linia de start
logic sau fizic asa ar trebui sa fie, circumferinta rotilor sa fie aceeasi....(diferente pot aparea pana si daca difera doar firma cauciucurilor dimensiunile sa fie la fel)

lascarica 27-02-09 15:30

Quote:

Originally Posted by danmoise (Post 2105207)
lascarica, cuplaj vascos e la syncro, la torsen si haldex sunt roti dintate.

si are dreptate lascarica, e vb diametru, nu de latime.

Ce spui tu este relevant numai in cazul RS6...restul au central Visco !... Iar legat de haldex...nu posta daca nu esti SIGUR de ceea ce afirmi;)

ugod 27-02-09 19:10

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2104369)
scria de la 10000 in sus
si daca tot iti place sa raspunzi ca aseara am vazut ca nu ai mai vb nimic spune si daca poti comfirma ce ai spus despre omologare sau nu

deci ...
pt simpla curiozitate a ta , am discutat cu proprietarul Rennerului si vb zilnic cu el pe net si de acolo stiu ca s-au investit 12.000 euro doar in motor stiu si de modificari si multe alte chesti s-au facut pe acea masina .
iar pt o alta curiozitate care vad ca te framanta .atasez si o poza cu cartea mea de identitatea ,sa vad ce mai ai de spus ?

B 89 WRC 27-02-09 19:19

Quote:

Originally Posted by ugod (Post 2105874)
deci ...
pt simpla curiozitate a ta , am discutat cu proprietarul Rennerului si vb zilnic cu el pe net si de acolo stiu ca s-au investit 12.000 euro doar in motor stiu si de modificari si multe alte chesti s-au facut pe acea masina .
iar pt o alta curiozitate care vad ca te framanta .atasez si o poza cu cartea mea de identitatea ,sa vad ce mai ai de spus ?

f frumos ai fi putut face confirmarea asta de la inceput si nu mai erau discutii cat despre kitul de caroserie nu se mentioneaza nimic dar nu asta era problema e bine ca ai motorul in acte cat despre roti nimic specificat sau omologat la dimensiunile alea oricum spor la treaba si nu am inteles de ce ai ezitat cu demonstratia
si treaba cu miile de euro investiti in motoare nu am spus ca te costa doar 10000 am spus de la 10000 in sus poti sari si de 12000 stai linistit

ugod 27-02-09 19:37

kitul de caroserie acuma vine omologat odata cu terminarea motorului , inca nu l-am terminat .
cat timp am actele de la masina cele de germania tot ce este in brif se trece si in talon si carte.
ezitare nu am avut dar aseara nu am mai avut chef sa caut cartea sa-i fac poze .
si eu personal nu vreau sa merg cu motorul la extrem , 300-400 de cai si sunt multumit .
nu fac o masina de care sa trag la curse de ea , o fac de placere .
si pe langa ea mai sunt si altele in lucru , se lucreaza doar seara cand am timp ,deci incet si sigur .

B 89 WRC 27-02-09 19:39

vrei sa faci 300 400 de cai cu internele stock ?

ugod 27-02-09 19:47

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2105963)
vrei sa faci 300 400 de cai cu internele stock ?

350-400 de cai e limita ce se poate din internele stock la 0.7-0.8 bari
nu sunt scoase de la mine aceste date alti le-au facut si testat si merg super bine .

B 89 WRC 27-02-09 19:49

e bine daca rezista internele alea oricum spor la treaba

Sorin Golf 3 cabrio 27-02-09 19:54

Quote:

Originally Posted by ugod (Post 2105874)
deci ...

Mmm, interesant ca masa proprie nu s-a modificat...

...cam ciudat !

ugod 27-02-09 19:58

Quote:

Originally Posted by Sorin Golf 3 cabrio (Post 2106010)
Mmm, interesant ca masa proprie nu s-a modificat...

...cam ciudat !

da asta am constatat si eu ...
oricum nu aveau cu ce sa masoare masina si au trecut masa ce este trecuta pe placutza de aluminiu de langa balamaua capotei .oricum din cat am cantarit eu masina s-au adaugat 40 kg in total fatza de ce era inainte , dar recuperez cu noua caroserie care este mult mai usoara .

B 89 WRC 27-02-09 20:00

a cata recarosare e asta care o sa vina ?

ugod 27-02-09 20:01

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2106027)
a cata recarosare e asta care o sa vina ?

prima

danmoise 27-02-09 23:21

lascarica, am citit nitel inainte sa scriu. daca ai mai multe informatii, sunt binevenite.

Viscous Coupling:

Important note: This 4WD system was used only on Volkswagen branded vehicles, and was never used on any Audi cars.

The aforementioned viscous coupling 4WD system was found in the Mk2 generation of transverse-engined A2-platform vehicles, including the Volkswagen Golf Mk2 and Jetta. It was also found on the Volkswagen Type 2 (T3) (Vanagon in the US), Mk3 generation of Golf and Jetta, 3rd generation of Volkswagen Passat B3 (which was based on a heavily revised A-platform), and the Volkswagen Eurovan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Viscous_coupling

Haldex:

Starting from 1998, the Swedish Haldex Traction LSC unit replaced the viscous coupling. Haldex is used by Audi on the quattro versions of the Audi A3 and Audi S3, and the Audi TT. It is also used by Volkswagen in the 4motion versions of the Mk4 and Mk5 generations of Volkswagen Golf, Volkswagen Jetta, and the Golf R32, Volkswagen Sharan, 6th generation VW Passat (also based on the A-platform) and Transporter T5. On the Audi's, the trademark holds, and are still referred to as quattro, whereas the Volkswagens receive the 4motion name
How: Normally front-wheel drive vehicle. A Haldex Traction LSC unit may divert up to a maximum 100% of the torque to the rear axle as conditions warrant. Many people are confused with the torque distribution on Haldex Traction systems. Under normal operating conditions, the Haldex LSC clutch operates at 5% (divide 5% between front and rear, and 97.5% torque goes to the front, and 2.5% goes to the rear). Under adverse conditions where both front wheels lose traction, the Haldex clutch can lock at 100% clamping force. This means, that since there is no torque tranferred to the front axle, all torque (minus losses) must be transferred to the rear axle. The torque split between left and right wheels is achieved with a conventional open differential.

http://en.wikipedia.org/wiki/Open_differential

cred ca diferentele se vad destul de clar si imi sustin punctul de vedere.

iZOTOPE 27-02-09 23:47

danmoise acelasi lucru l-am scris si eu (ma rog era doar pt syncro si la modul cum functioneaza) si incercam sa le explic ca nu conteaza latimea rotilor din spate dar na :)

All times are GMT +2. The time now is 20:46.

- Copyright 2026 4Tuning