![]() |
Quote:
|
bai vizitator,imi pare rau pt tine,dar tu n-ai inteles nimic din ce zic!nu ma refeream la turnat spoilere si eleroane sau elemente din fibra de sticla,ci la piese de motor,articulatie,frane,pinioane pt cutii,sincroane,galerii, supape,pistoane,injectoare,radiatoare,pompe de orice fel,planetare, cuzineti,segmenti si toate alea!pt astea iti trebuie o gramada de bani!pe langa scule iti trebuie vreo 20 ingineri auto destepti si pasionati de fenomenul tuning!nu trebuie sa te specializezi numai pe dacia,ci iti alegi cateva modele,de exemplu:
iti iei un golf 4,o mazda 6,un bmw seria 3,un mercedes clasa cl,un opel omega,un nissan si dacia!cum iese modelul respectiv,il cumperi si il dezmembrezi total ca sa vada inginerii tai ce si cum sta treaba la masina respectiva!apoi ii proiectezi un set motor,arbore si volant din materiale mai usoare,dar cu o rezistenta mecanica,termica,la oboseala,etc, mai mare.Dupa care lucrezi putin si la rapoartele cutiei,la frane,la axul cu came la profilul camelor,faci supape mai mari cu sectiune de curgere mai mare,faci o chiulasa cu o alta camera de ardere pt turbulente mai mari si viteze de ardere de asemenea,un alt cap de piston,alte galerii cu un diametru mai mare si fara pierderi de presiuni si viteza,alte injectoare pt un debit si presiuni mai mari,un alt sistem de racire,alte camasi si pot continua asa inca 100 de pagini!pt asa ceva ai nevoie de 20 ingineri,sectie de matritare,turnatorie,finisaretratamente termice,strungarie,CTC,sectie de nichelare,cromare,zincare,departament de marketing,soft-uri tari de tot, super calculatoare si super M.U. de turnare prin injectie,forjare, extrudare,masina de echilibrare dinamica,sheping-uri,cuptoare,bai pt tratamentele termice,laminoare si hat inca cate!(sculele nu sunt puse in ordinea care trebuia sau importanta,dar intelegeti voi)!cum dracu doar 30.000 pt toate astea?mai pune si terenul cu cladirea,mai pune muncitorii si conducerea!sunt o gramada de bani,dar daca faci treaba,investitia se amortizeaza in 5-6 ani!orice model de serie se poate imbunatati,nu conteaza firma ci doar nivelul la care se poate duce acea masina!mai sunt o gramada de chestii de spus despre asa ceva,am totul in cap,dar ce rost are sa pun pe forum?ca unii poate inteleg ce zic eu aici,altii poate nu,iar momentan nu sunt decat vise,eu n-am primit imprumut de la banca 20.000 de euro unde mi-am pus casa la bataie si girat cu inca o casa care impreuna valoreaza 40.000 de euro,m-au refuzat pe motiv ca ei nu cred ca ar merge firma,desi proiectul de fezabilitate si dezvoltare pt firma era beton facut si realist,dar daca ei n-au vrut?de unde dracu sa iau sutele de mii pt o fabrica? mii dai tu?ce-ai zis tu de fibra e un nimic pe langa asa ceva! |
:D :D :D :D
TNos daca castig 1mil EUR la loto, pun la bataie 200.000 EUR si Dacia \"care este\" si de restu 800.000 imi iau un McLaren F1 GTR si gata banii. :wink: :wink: |
e si asta un inceput,dar numai sa castigi!
|
sunt de aceasi parere cu k_gula :lol: la mutli le este si putin frica ca sa investeasca pt ca poate nu ar merge treaba sau ca nu ar fi clienti cine stie eu daca as avea banul las investi dar ce as vrea eu costa mult :lol:
|
pai ce ai vrea tu sa faci?de ce nu incepi cu o investitie minima cum vroiam eu sa fac si apoi incetul cu incetul sa te extinzi si sa investesti mai mult!chestia e,spre deosebire de mine,tu ai avea banii necesari sa incepi ceva in Romania,de ce nu incerci?am avea si noi si tu de castigat!
|
da Cata, are dreptate Tnos.......tu ai avea capitalul pt asa ceva dar cel mai important e sa faci un studiu de marketing inainte..........orice firma mare, inainte sa faca un produs, fac niste teste de marketing si apoi proiecteaza si fabrica produsul, depinzand mult de rezultatele studiului........
si cel mai important e sa nu faci ce-au facut C&C si Zeno, adica sa te axezi pe masini scumpe care le au 5% din romani(lor le iese afacerea ca pun preturi exorbitante si chiar daca vand putin se scot de la raportul profiturile/produs vandut care e foarte bun, dar asta nu ajuta tuningul din RO si chiar frusteaza pe multi care vor dar duc lipsa de fonduri)........cu cat clientela tinta e in numar mai mare, cu atat sansele de succes si de vanzari mai multe este mare, deci trebuie inceput simplu si urcat cu timpul depinzand de cum merge firma....... eu as stii ce sa fac in ceea ce priveste partea de finante si marketing etc (ca doar in asta studiez) dar nu am capitalul si stau asa de departe.... :cry: |
poate sunt eu prea entuaziast,dar produse de calitate la preturi rezonabile cred ca vor fi vandute mereu!dar trebuie sa gasesti pe cineva care vrea profit din cantitate,adica sa 1000 de piese si sa castige 10.000 euro,nu sa vanda 10 sau 100 si sa castige banii astia,una e ca la un produs de 1000 de euro sa mai pui si 100 si alta e sa pui la unul de 100.mai putini oameni de genul asta si cei care sunt(devin stresant) nu pot face nimic din diferite motive,excluzand-ul pe cel ca nu vrea sau nu are ambitie!
|
poate sunt eu prea entuaziast,dar produse de calitate la preturi rezonabile cred ca vor fi vandute mereu!dar trebuie sa gasesti pe cineva care vrea profit din cantitate,adica sa 1000 de piese si sa castige 10.000 euro,nu sa vanda 10 sau 100 si sa castige banii astia,una e ca la un produs de 1000 de euro sa mai pui si 100 si alta e sa pui la unul de 100.mai putini oameni de genul asta si cei care sunt(devin stresant) nu pot face nimic din diferite motive,excluzand-ul pe cel ca nu vrea sau nu are ambitie!
|
Quote:
|
Hehe - si-aici au fost magazine de-astea dar au dat faliment...Cel putin eu nu mai stiu sa ma fie.
Si unde mai pui k si astea de second-hand parca n-o duc prea bine :? |
Hehe - si-aici au fost magazine de-astea dar au dat faliment...Cel putin eu nu mai stiu sa ma fie.
| All times are GMT +2. The time now is 01:42. |
- Copyright 2026 4Tuning