![]() |
Re: Scania R620 vs Volvo FH16 660
asta e demential :))
https://www.youtube.com/watch?v=NrIMN...eature=related |
uite cine polueaza aerul
|
|
da ma il stiu..am facut 2-3 ture cu el mai acum ceva timp dar nu m-a impresionat :)))
|
foarte misto, in interior sunt ca o mica garsoniera. Mie i-mi place scania ala cu botul lung in genul camioanelor americane, dar din astea 2 aleg volvo.
Oricum cat de curand compania suedeza scania va fi preluata de cei de la porsche.. |
1 Attachment(s)
scaniile cu bot lung sunt frumoase dar slabutze...asa am pozat un volvo in austria frumusel zic eu :P
iar asta cu firma nu am auzit nik..bine nimik de zic nici nu m-am interesat stiam k e bine inchegata marca saab-scania |
eu stiam ca va fi preluata de volvo....
|
o sa ma interesez si sper sa vin cu informatii noi:D
|
de VW stiam eu,dar e cam tot una cu porsche.si deja au 30% din cate stiu eu.
|
Pana nu de mult Volvo detinea 51% din actiunile Scania, insa a intervenit statul Suedez si au obilgat pe Volvo sa vanda actiunile intruct nu mai exista concurenta.
|
Re: Scania R620 vs. Volvo FH16 660
Scania acum apartine jumatate de Vw, marca asa zisa "Saab-Scania nu mai exista, Saab a fost vandut catre GM din 1990, iar Scania a ramas singur.
Inainte Scania era Regele Camioanelor, dar astazi nu pot sa spun ca e cel mai tare din parcare, desi am votat Scania pentru ca mi se pare mai deosebit, interior/exterior si ca motor. Dar Volvo va ramane cel mai tare pe piata si sa nu uitam ca noul FH16 are acum disponibili 700-770 de cai putere dintr-un motor 16.0 litri in cu cilindrii pusi in linie, nu cu V-uri...Clasamentul meu este Nr.1: Volvo , Nr.2: Scania....si dupa aceea restul. Mercedes-Benz Actros, este un camion foarte bun, si Mercedes are o istorie bogata in spate in constructia de camioane, nu e asa de prost, dar peste camioanele suedeze, niciodata nu va fi superior. |
Am ales SCANIA ,un motor in V ii motor..... se vede diferenta la deal , la agabaritice cel mai folosit este MAN care are o istorie in motoare in V ... 770 nu am auzit sa aiba Volvo ci 700...si aia vai de ei...Scania apartine grupului VW unde VW ii si detinatorul MAN-ului,Mecedesul sunt foarte fiabile si puternice (ma refer la alea agabaritice TITANU-rile) ce nu imi place la MB este cutia ...sunt spatioase, confortabile,fiabile,MB este peste RENAULT is IVECO.
|
Quote:
|
Nu stiu unde ai auzit tu ca au motoare de 800-900 de hp cand cel mai puternic din lume ii volvo de 700...poate modificate , Uita-te si vezi ca cel mai folosit este Man-ul,A fost primul camion care a sarti de 600 de cai in ani '90 in anul 1986 avea motor de 700 hp cei drept din v12 in africa de sud sunt cele mai folosite la agabaritice sunt 4 camione special facute pentru o firma de agabaritice, sunt curios daca vor mai stoarece cei de la volvo din motoru ala ceva .... daca vrei sa mai vb intra pe un forum de camioane iti trimit un PM.numa bine si drumuri bune
|
Ar mai fi cāteva utilaje ceva mai capabile şi cu nişte CP īn plus faţă de FH16, tot pentru transport "agabaritic", dar care au rar de-a face cu mărfurile obişnuite: SLT-50 Elefant, TRM 700-100, Tatra T816-6VWN9T, MAZ-7906 / 7907... :)
~Nautilus |
| All times are GMT +2. The time now is 17:26. |
- Copyright 2026 4Tuning